Rating: 5 sterren
1 stem

In mijn verkenning van automatische espresso machines volgt vandaag de review van de Philips 4300 LatteGo. Het is hoog tijd om de resterende machines in dit assortiment te bekijken en naar mijn mening te luisteren over waarom ik ze zo goed vind.

 

Philips 4300 LatteGo Review
Voordelen Nadelen
Heerlijke espresso Een beetje lawaaiig
Dikke, romige melkschuim
Koffiemolen met keramische maalschijven
Gemakkelijk schoon te maken

Philips 4300 LatteGo Overzicht.

De Philips 4300 LatteGo is een model uit de middenklasse van deze reeks automatische espresso machines. Het heeft een prijskaartje van 605 euro op Bol en voor die prijs krijg je best wel wat waar voor je geld.

 

Het melksysteem bestaat uit een afneembaar melkreservoir dat gemakkelijk schoon te maken is, omdat het in tweeën valt voor het uitspoelen. Bovendien produceert de stoom de dikke en lichte melkschuim die perfect is voor een latte macchiato, maar misschien wel iets te intens is voor een cappuccino. Maar zoals ik al zei, op dit prijspunt kan ik niet klagen.

 

Met de volautomatische koffiemachine van Philips kun je een verscheidenheid aan lekkere espressodranken krijgen zoals espresso, ristretto, koffie en americano. Allemaal selecteerbaar met behulp van het tft display met knoppen. Bovendien heeft de Philips drie melkspecialiteiten om uit te kiezen: café au lait en de klassieke latte macchiato en cappuccino.

 

Als je geen zin hebt om gewone espresso’s te maken, is er een bypass met kant-en-klare koffie. Zo kun je dat kant-en-klaar decafeïnekoffie gebruiken dat je vorig jaar voor je gasten hebt gekocht. Wees gerust, je geheim blijft bij mij.

 

Met deze machine krijg je perfecte espresso. Van het maal instellingen tot de koffietemperatuur – alles is aanpasbaar. Er zijn ook twee gebruikersprofielen en een gastprofiel om je aangepaste drankjes op te slaan. Het is dus geen verrassing dat mensen zo enthousiast zijn over de 4300!

 

In schoonmaak is hij ook een fluitje van een cent. De meeste onderdelen kunnen in de vaatwasser, maar ik raad toch aan om ze met de hand te wassen. Niemand wil restjes of inscripties op hun machineonderdelen van het afwasmiddel.

 

Met de meegeleverde AquaClean-filter kun je je ontkalkingen langer uitstellen. En met het begeleide programma op de machine weet je zeker dat je het goed doet.

 


Ontwerp

Nou, laten we het Philips 4300 LatteGo-overzicht voortzetten. De machine zelf heeft een relatief compact formaat, met afmetingen van 43.3 x 37.1 x 24.6 cm. Het is ook hoog genoeg om onder de meeste kasten te passen.

 

Behalve dat is de behuizing voornamelijk gemaakt van plastic met gespoten spiegelachtige zilveren trim. De 4300 is alleen verkrijgbaar in dit donker en zilver kleurenschema, wat ik waardeer. Hoewel het volledig plastic is, oogt de Philips 4300 nog steeds goed.

 

De LatteGo container staat op een lichte hoek boven de stoompijp en is gemakkelijk te verwijderen voor het reinigen. Wat betreft het schoonmaken, kan ook de watertank worden verwijderd, evenals de brouwgroep en de afdruipbak.

 

Met de Philips 4300 komt ook een smeermiddel voor het brouwgroep, een maatschep voor gemalen koffie en een AquaClean filter. Allemaal leuk om te hebben.

 

Philips 4300 lattego ontwerp

Philips 4300 LatteGo Functies

Laten we eens kijken naar wat er allemaal bij dat prijskaartje van 600 euro hoort.

 

Gebruikersinterface

De lay-out is zo simpel dat je direct doorhebt hoe het werkt. Het scherm heeft een kleuren tft display dat je bedient met knoppen eromheen. De populairste drankjes zijn duidelijk zichtbaar, evenals een knop om te schakelen tussen gebruikersprofielen. Ik vind de no-nonsense interface meteen prettig.

 

Je kunt de pijlknoppen gebruiken om door de aanpassingen van elke drank te bladeren. Achter de knop Meer Dranken vind je ook standaard melkschuim, heet water en opties voor café crema en ristretto. Als je op zoek bent naar eenvoudigere smaken, kun je hier zeker wat vinden!

 

Keramische molen

Keramische molen

Ceramic grinder

 

Het vermelden waard in deze Philips 4300 LatteGo review is dat er niet veel volautomatische espressomachines te vinden zijn op dit prijsniveau met een keramische maalschijf. Bovendien was het al eerder besproken in vorige vergelijkingen.

 

Kortom, het is iets wat je meestal alleen bij de duurdere espresso machines vindt. Philips heeft dus echt stappen gezet door in zijn 3200-, 4300- en 5400-modellen keramische maalmolens op te nemen. Deze zijn veel stiller dan de roestvrijstalen maalmolens die je in de meeste machines in deze prijsklasse vindt.

 

Met de Philips 4300 kun je helemaal je eigen koffie maken door zijn 12 maal trappen. Maar wees geduldig en pas na het maken van 100 tot 150 kopjes of ongeveer één maand je maalinstellingen aan.

 

LatteGo Melk Systeem

Laten we vervolgens het melksysteem bespreken. Er zijn twee modellen van deze machine. Een heeft de klassieke melkopschuimstijl met een stoompijp om je melk handmatig te schuimen. Maar omdat dit een Philips 4300 LatteGo review is, zal ik alleen maar over de LatteGo versie bespreken.

 

Ik persoonlijk vind het idee van een verwijderbare kan goed. Je kunt de melk gieten die je nodig hebt voor je drankje, waarna je de kan afspoelt of het resterende melk in de koelkast kunt doen voor later.

 

Bovendien is het ook ongelooflijk eenvoudig om schoon te maken. De melkkan is in twee stukken verdeeld, waardoor de stoomkamer blootgesteld wordt. Dit betekent dat je alle hoeken en gaten kan bereiken om ervoor te zorgen dat er geen melk meer aanwezig is.

 

LatteGo kan meer dan alleen warme melk produceren. Het zal minstens een lichte textuur toevoegen aan alles wat het produceert, omdat de stoomkamer de enige manier is om automatisch melk toe te voegen aan je kopje. Je kunt echter ook alleen warme melkschuim uitscheppen als je een drankje wilt maken dat niet vooraf gepland is.

 

Bovendien kun je de grootte van het melkschuim aanpassen. Dus dat is nog een pluspunt voor deze machine.

 

Philips 4300 die een latte machiato aan het maken is

Latte machiato maken met het melkopschuim systeem (milk frother)

Instellingen voor aroma

Nu heb je ook de mogelijkheid om het aroma van je koffie aan te passen. De Philips 4300 heeft vijf aroma-instellingen om uit te kiezen, dus of je nu een krachtige kop koffie wilt of een extra pittige latte macchiato, je kunt precies de sterkte creëren die je wil.

 

Watertank

De watertank van de Philips 4300 heeft een inhoud van 1,8 liter en is eenvoudig te verwisselen voor reiniging en bijvullen. Wat nog leuker is, Philips voegde ook een gratis water filter toe om je op weg te helpen. Deze bevindt zich in de watertank en zorgt ervoor dat elke kop koffie smaakvol en lekker is!

 

AquaClean Filter

AquaClean Filter biedt een efficiënte en hygiënische filtratie van het water, waardoor je er altijd van verzekerd bent dat je schoon en veilig water krijgt.

 

De Philips 4300 maakt gebruik van een AquaClean-waterfilter, die verkrijgbaar is wanneer je hem moet vervangen. Dat is overigens elke drie maanden of 360 liter water. Maar volgens mij is dat voor mij te lang om te wachten.

 

Het geheim van deze water filter is het correct installeren tijdens de installatie van je machine. Ik raad sterk aan dit te doen volgens de aanwijzingen in de gebruikershandleiding. Volgens Philips hoef je je machine niet meer te ontkalken voor maximaal 5000 kopjes als je dit goed doet.


Met de 4300 LatteGo kun je genieten van vele speciale koffievarianten. De tuit kan worden ingesteld op de juiste hoogte om espresso in te schenken, dus geen zorgen of je kop eronder past. Het geeft je elke dag weer een nieuwe kans om iets nieuws te proberen!

 

De meeste koffiemachines hebben een uitschuifbare tuit, waarmee de hoogte kan worden aangepast. Bij deze machine kun je de tuit tot 15 cm verhogen om grotere mokken te passen. Hoewel, zonder creatieve oplossingen zal het waarschijnlijk niet lukken om een grote biton eronder te plaatsen.

 

Koffie soorten

De Phillips 4300 LatteGo biedt acht soorten koffies om uit te proberen. Door de tuit te verstellen, voorkom je ook nog eens dat er rommel ontstaat wanneer je dit doet.

 

De 4300 kan naast je klassieke espresso uiteraard ook een

 

Helaas heeft het geen flat white, maar de zeer grote espresso shot die deze machine produceert, compenseert dit ruimschoots.

 

Je kunt ook voor twee koffiedranken tegelijk gaan en deze tegelijkertijd maken. Let er echter wel op dat melkgebaseerde drankjes maar één tegelijk gemaakt kunnen worden, aangezien de LatteGo slechts een hoeveelheid aan drank aan kan.

 

Gebruikersprofielen

Daarnaast biedt de Philips 4300 je de mogelijkheid om je favoriete aangepaste drankinstellingen op te slaan in een gebruikersprofiel. Deze koffiemachines hebben twee gebruikersprofielen en een gastprofiel met alle fabrieksinstellingen.

 

Op die manier hoef je nooit meer bang te zijn dat een bezoekende familielid je perfecte drankrecept verpest.

 

Applicatie

De Philips 4300-serie heeft een paar functies die meestal alleen op duurdere machines worden aangetroffen. Helaas is er geen app, wat een beetje teleurstellend is. Maar eerlijk gezegd had ik dat ook niet verwacht van zo'n machine tegen deze prijs.

 

Dat hoeft niet negatief te zijn. Volgens mij maakt het juist deel uit van de lol. Natuurlijk is hij geen handmatige espresso machine, aangezien de 4300 automatisch is, er is dus geen portafilter en extra espressotamper. Toch heb je genoeg instellingsmogelijkheden om mee te experimenteren en je favoriete koffiedrankje perfect naar wens te maken.

 

Als het gaat om perfecte koffiedranken, zal ik in het volgende gedeelte van deze Philips 4300 LatteGo review praten over hoe Philips het gemakkelijk maakt om een fantastische espresso te bereiden.

 


Leer hoe je de Philips 4300 LatteGo volledig automatische espresso machine kunt gebruiken

Om je alvast een idee te geven van de geweldige espresso die de Philips 4300 LatteGo levert, heb ik al wat verteld. Nu laat ik je zien hoe simpel het is om te genieten.

 

Voer als eerste het water reservoir bij met vers water en voeg koffiebonen toe aan de bonenmaler. Plaats het Aroma afdicht deksel weer op de bonenmaler (om de bonen vers te houden), selecteer daarna espresso op het bedieningspaneel.

 

Nu heb je de optie om één of twee koppen espresso te maken. Als je er twee wilt, druk dan nog een keer op de knop. Je kunt ook hier het aroma aanpassen.

 

Zet de machine zo in als je wilt en druk op de startknop. De machine zal je koffiebonen malen en een puck creëren, voordat het hete water door de koffie gemalen wordt geduwd om uiteindelijk in je kopje te stromen. Klaar! Espresso met slechts één druk op de knop.

 

Zodra je dat ongeveer twaalf keer doet, is het tijd om de afvalbak te legen.

 

Hoe gebruik ik de test strip?

Om de teststrip voor waterhardheid te gebruiken bij de Philips 4300 LatteGo, volg je deze eenvoudige stappen:

 

1. Open de doos van de koffiemachine en zoek naar de meegeleverde teststrip voor waterhardheid.

2. Dompel de teststrip volledig onder in het water dat je wilt testen. Zorg ervoor dat de strip volledig nat is.

3. Haal de teststrip uit het water en schud het overtollige water eraf.

4. Vergelijk de kleur van de strip met de kleurschaal die op de verpakking staat afgebeeld. De kleurverandering op de strip geeft de waterhardheid aan.

5. Op basis van de kleurverandering kun je de waterhardheid in je regio bepalen. Raadpleeg hiervoor de handleiding van de Philips 4300 LatteGo, waar gedetailleerde instructies worden gegeven over de interpretatie van de kleuren en hoe je de juiste instellingen kunt selecteren op de machine.

 

Het gebruik van de teststrip voor waterhardheid is belangrijk omdat het je helpt de juiste instellingen te bepalen voor je koffiemachine. Door de waterhardheid te kennen, kun je de machine optimaal afstemmen op je waterbron, waardoor je geniet van de beste koffiesmaak en het behoud van je machine wordt bevorderd. Volg altijd de instructies in de handleiding van de Philips 4300 LatteGo voor de nauwkeurigste resultaten en de beste koffie-ervaring.


Philips LatteGo 4300 melkschuim.

LatteGo kan een dik melkschuim produceren voor de meeste drankjes, als je speciale drankjes hebt die heet melk vereisen dan moet je deze waarschijnlijk apart verwarmen. Maar gestoomde melk? Philips staat achter je.

 

Maakt deze machine lekkere drankjes? Zeker. Het kan aangepast worden om de perfecte dikte te maken voor een klassieke drank zoals cappuccino? Misschien niet zo goed als een traditionele melkschuimer of een machine in een hogere prijsklasse, maar werken doet hij wel.

 

Zoals ik hierboven al zei, is wat je voor de prijs van deze machine krijgt echt verbazingwekkend. En wat is een goede Philips 4300 LatteGo review zonder een gedetailleerd specificatieoverzicht met alle details?

 


Philips 4300 LatteGo Koffiemachine Schoonmaak-instructies

Zoals ik hierboven zei, heeft de afvalbak plaats voor zo'n twaalf gebruikte pucks. Je moet de bak en het afdruiprekje leegmaken en afspoelen wanneer de volautomatische koffiemachine aangeeft dat het vol is.

 

Om hygiënisch te blijven, is het raadzaam om eenmaal per week de brouwgroep te verwijderen en schoon te spoelen. Natuurlijk moet het LatteGo-systeem na elke ronde melkdranken worden gereinigd. Dat is erg eenvoudig omdat het uit elkaar kan worden gedemonteerd voor reiniging. Daarnaast kun je de behuizing afnemen met een zachte microvezeldoek.

 

Dat is grotendeels het gewone schoonmaakproces voor de Philips 4300. Je moet de AquaFresh filter vervangen na ongeveer 300 liter koffie, of zoals ik eerder zei ongeveer elke 3 maanden. Daarnaast moet de machine worden ontdaan van kalkaanslag na ongeveer 5000 kopjes koffie.

 

Niet getreurd, het 4300 LatteGo laat je weten wanneer je periodiek de onderhoudsstappen moet doen.

 

Terwijl ik mijn review over de Philips 4300 LatteGo bekijk, is het belangrijk om te vermelden dat de fabrikant aanraadt dat je je machine ontkalkt met Philips ontkalker. Of een goedkopere alternatief net zo effectief zal zijn, laat ik aan jou. Maar weet wel dat het negeren van de aanbevelingen van de fabrikant kan leiden tot het verlies van je garantie.

 


Hier zijn de specificaties van de Philips 4300 LatteGo

Product Prijs
Afmetingen 43.3 x 37.1 x 24.6 cm
Gewicht 8 kilo
Watertank 1.8 liter
Koffie bonen reservoir 800 gram
Druk van de pomp 15
Aantal programma's 8
Type melkopschuimer Automatisch met melkreservoir
One touch koffiespecialiteiten Espresso | Café lungo | Cappuccino | Latte macchiato | Café Latte
Bediening Touchscreen
Materiaal maalschijven Keramiek
Materiaal behuizing Kunststof
Introductie 2020
Vermogen 1500 W
Garantie 2 jaar
Geluidsniveau 70 dB
Type koffievulling Koffiebonen
Verpakkingsinhoud Philips LatteGo 4300 serie EP4346/70, Maatschepje, test strip voor waterhardheid, AquaClean-filter
Automatische ontkalker Ja
Automatisch reinigen melksysteem Ja
Indicatielampje Ja
Uitneembare zetgroep Ja
Anti calcium filter Ja
Verwijderbare sediment reservoir Ja

Wat is de vergelijking tussen de Philips 4300 LatteGo en andere Super Automatics?

Laten we nu naar de andere machines kijken die deel uitmaken van dit assortiment, zoals ik eerder al aangaf, en die vergelijken met de Philips 4300.

 

Vergelijking met de 5400 LatteGo

LatteGo technologie is ook toegevoegd aan de Philips 5400 serie. Het is de volgende stap in de reeks en biedt extra functies samen met alle eigenschappen die we hebben gezien bij de Philips 4300.

 

Philips heeft ervoor gekozen om de zilveren randen te vervangen door chromen randen. Hoewel er visueel gezien geen verschil is, is de upgrade wel degelijk aanwezig. Er is zelfs een reisthermosfunctie toegevoegd. Ik ben niet helemaal zeker hoe dit werkt, omdat de capaciteiten van het 4300 en 5400 model gelijk zijn. 

 

Bovendien zijn er vier gebruikersprofielen beschikbaar op de 5400, naast het gastprofiel.

 

De Philips 5400 LatteGo heeft enkele extra dranken die de 4300 niet heeft, zoals Flat White, Caffé Latte en Espresso Lungo. Dus als je meer opties wilt, is dit misschien wel iets voor jou.

 

Bekijk ook: Review van Philips 5400 LatteGo

 

Vergelijking met de 3200 LatteGo. 

De Philips 3200 LatteGo, daarentegen, is een stap terug vergeleken met de 4300. Net zoals bij de Philips-espressomachines hierboven, zijn de meeste technische specificaties hetzelfde, met uitzondering van een paar wijzigingen.

 

In tegenstelling tot de Philips 4300 werkt het op 60 Hz, 120V energiewaarden en heeft het geen TFT display. In plaats daarvan een kleine touchscreen en knoppen om je koffiedrank te selecteren.

 

Er zijn geen profielopties, maar het apparaat onthoudt de instellingen van je laatste drankje. De aroma-instellingen op de 3200 hebben slechts drie niveaus, maar de aanpasbare melk- en koffiehoogte en koffietemperatuurregeling zijn hetzelfde als bij de 4300.

 

Voor slechts 500 euro heeft de 3200 een kleiner drankaanbod met alleen espresso, cappuccino, gewone koffie, latte macchiato en americano beschikbaar.

 

Bekijk ook: Review van Philips 3200 LatteGo

 

Vergelijking met de DeLonghi Dinamica Plus

Laten we uiteindelijk eens kijken naar een espresso machine die niet van Philips is. De DeLonghi Dinamica Plus heeft enkele functies die vergelijkbaar zijn met de Philips 4300 LatteGo. Beide machines hebben bijvoorbeeld een melkkan systeem en twee kopfuncties voor dranken zonder melk. Daarnaast hebben beide machines ook bijna dezelfde voetafdruk.

 

Wat deze machines het meest onderscheidt, is dat de Dinamica Plus een roestvrijstalen molen heeft in plaats van de keramische molen van de 4300. Er is ook een app om de machine te bedienen en je persoonlijke voorkeuren binnen de gebruikersprofielen op te slaan.

 

Met de Dinamica Plus heb je een touchscreen display, een pot-functie en maar liefst 16 dranken om uit te kiezen – dat is dubbel zoveel als bij de 4300. Deze versie heeft wel een veelvoudige prijs in vergelijking met de Philips 4300 – namelijk rond de 800 euro.

 

Bekijk ook: Delonghi Dinamica Plus Review

 

Vergelijking met de DeLonghi primadonna soul

De Philips 4300 LatteGo en DeLonghi PrimaDonna Soul zijn beide hoogwaardige espressomachines met verschillende melkschuimsystemen. De LatteGo van Philips gebruikt innovatieve technologie om een ​​creamy melkschuimlaag te creëren zonder gespetter, terwijl de PrimaDonna Soul van DeLonghi een geïntegreerd melkschuimsysteem heeft.

 

Beide machines bieden een breed scala aan koffievariaties en hebben handige functies zoals gebruikersprofielen en automatische reiniging. De keuze tussen deze twee machines hangt af van persoonlijke voorkeuren en behoeften.

 

Vergelijking met de DeLonghi la specialista

De Philips 4300 LatteGo en DeLonghi La Specialista zijn beide populaire espressomachines met verschillende kenmerken. De LatteGo van Philips maakt gebruik van het innovatieve LatteGo-systeem voor perfect melkschuim, terwijl de La Specialista van DeLonghi een geïntegreerde melkopschuimer heeft.

 

Beide machines bieden verschillende koffievariaties en hebben handige functies zoals aanpasbare instellingen. De keuze tussen deze twee machines is afhankelijk van individuele voorkeuren, zoals de voorkeur voor melkschuimtechnologie en andere specifieke functies.

 

Vergelijking met de DeLonghi dedica

De Philips 4300 LatteGo en de DeLonghi Dedica zijn beide espressomachines, maar ze verschillen op verschillende gebieden. De LatteGo van Philips heeft een innovatief melkschuimsysteem dat zorgt voor een romige melkschuimlaag zonder gespetter. Aan de andere kant heeft de DeLonghi Dedica geen geïntegreerde melkopschuimer, maar biedt deze wel de mogelijkheid om handmatig melk op te schuimen met behulp van een stoompijpje. Beide machines bieden diverse koffieopties, maar de keuze tussen deze twee hangt af van de voorkeur voor automatisch of handmatig melk opschuimen en andere individuele behoeften.


Philips 4300 LatteGo review tot slot

De Philips 4300 EP4349/70 review ontvangt een beoordeling van 8.5 uit 10. Dit koffiezetapparaat van topklasse maakt het eenvoudig om met één druk op de knop heerlijke melkspecialiteiten te bereiden. Met handige gebruikersprofielen wordt het tevens moeiteloos om je favoriete recepten op te slaan.

 

De Philips 4300 LatteGo is echt waar voor je geld. De machine heeft een paar fijne upgrades zoals de keramische maalschijf, wat je normaal gesproken alleen vindt in duurdere machines.

Beste Deals
 • Marktwaarde prijs € 600,-

Met de LatteGo melk- en verwijderbare brouwgroep kun je de machine zo schoon houden als het maken van een espresso.

 

Wat voor een heerlijke kop koffie heeft deze machine gemaakt! Toch vraag ik me af of de molen wat stiller had kunnen zijn als Philips stevigere behuizing had gebruikt. Ondanks kun je niet om het lage prijskaartje van deze volautomatische koffiemachine heen.


Philips 4300 LatteGo Espressomachine FAQ

Kan ik een ander filter gebruiken in mijn Philips Espressomachine?

Je Philips Espresso-machine is ontworpen voor gebruik met de Philips AquaClean-filter.

AquaClean-filter

De Philips AquaClean is de enige filter die geschikt is voor je Philips Espresso Machine. Met de nieuwe, gepatenteerde technologie van de AquaClean filter wordt het risico op verstopping van je machine door kalkaanslag aanzienlijk verminderd. Bovendien zul je geen last meer hebben van het ontkalken. Je kunt een nieuwe filter kopen via de Philips Online Store of via de officiële retailers.

Als deze oplossingen het probleem niet hebben kunnen oplossen, neem dan gerust contact met ons op voor verdere hulp.

Hoe reinig en onderhoud ik mijn Philips-espressoapparaat?

Als je de koffiemachine schoon en goed onderhouden houdt, zul je het beste koffiesmaakresultaat behalen. Vergeet niet om het melkcircuitsysteem regelmatig te reinigen om te voorkomen dat melk erin achterblijft en gaat aankoeken.

De brouwgroep reinigen

Om je brouwgroep in optimale staat te houden, moet je het wekelijks en maandelijks onderhouden. 

 • Elke week uw apparatuur schoonmaken: Spoel de koffiemachine met lauw water.
 • Maandelijks onderhoud: Gebruik de Coffee olie verwijderingstabletten CA6704 om olie te verwijderen uit het filter op de brilgroep.

Smeren van de brouwgroep

Om ervoor te zorgen dat de mechanische onderdelen van je espressomachine moeiteloos blijven bewegen, is het belangrijk om het brouwgroep regelmatig te smeren.

 • Smeer om de twee maanden de brouwgroep.
 • Breng een dunne laag vet aan op de zuiger van de brouwgroep.
 • Breng een dun laagje vet aan rondom de as die zich aan de onderkant van het brouwgroep bevindt.
 • Smeer een dun laagje vet aan beide zijden van de rails.

Om ervoor te zorgen dat je de beste koffie krijgt, is het belangrijk om het afdruiprek, koffiedikbak en watertank regelmatig schoon te maken.

Hieronder vind je informatie over hoe vaak je de lekbak, koffiedrab en watertank moet schoonmaken:

 • Afvoerbak: Leeg hem elke dag of zodra het rode indicatielampje aan gaat in de bak.
 • Container voor koffiedrab: Maak het wekelijks schoon en leg de koffiedrab leeg wanneer je daartoe wordt aangemaand door de machine.
 • Wekelijks de watertank reinigen en afspoelen met kraanwater.

 

LatteGo schoonmaken

Na elk gebruik de LatteGo afspoelen met kraanwater of de twee onderdelen in de vaatwasser schoonmaken.

 

Hoe moet je de klassieke stoompijp reinigen?

 • Schoonhouden: Verwijder het externe deel van de klassieke melkschuimer en spoel het met water. Zorg ervoor dat je ook de kleine gaten schoonmaakt. Als ze verstopt lijken te zijn, steek dan een naald in om ze te ontstoppen.
 • Maandelijkse reiniging: Gebruik Philips melkcircuitreiniger (CA6705) om te voorkomen dat het melkcircuit verstopt raakt.

Vergeet bij het schoonmaken van een klassieke stoompijp met knop niet om de knop te verwijderen en de onderdelen af te drogen voordat je ze weer assembleert.

 

Het reinigen van de melkkan

De Philips Espresso Machine vereist regelmatig onderhoud voor een optimale prestatie, waaronder het schoonmaken van de melkkan. .

• Na ieder gebruik: De meeste Philips-espressomachines tonen na het braden een korte tijd een schoonmaakpictogram op het scherm. Plaats hiervoor een lege kop onder de melksproeier en volg de instructies op het scherm.

• Dagelijks: Spoel de buis en het bovenste deel van de melkkannen met lauw water.

• Wekelijks: Demonteren van de melkkan en het reinigen van alle onderdelen in lauw water.

• Maandelijks: gebruik de Philips melkcircuitzuiveraar (CA6705) om verstoppingen in het melkcircuit te voorkomen.

 

Hoe moet ik de brouwgroep van mijn Philips Espresso Machine insmeren?

Met regelmatige smering van de koffiebrandergroep van je Philips Espresso Machine kun je ervoor zorgen dat alle mechanismen goed bewegen. Hieronder vind je informatie over hoe je de brouwergroep moet smeren en hoe vaak dit moet gebeuren.

Smeren van de brouwgroep

Volg onderstaande instructies om te zien welke elementen van de brouwgroep gesmeerd moeten worden:

 1. Schakel je Philips Espressomachine UIT
 2. Verwijder het brouwgroepje uit de machine en spoel het onder de kraan met lauw water. Laat het vervolgens aan de lucht drogen.
 3. Breng een dunne laag vet aan op de zuiger van de brouwgroep.
 4. Smeer een dun laagje vet rondom de schacht gelegen aan de onderkant van de brouwgroep.
 5. Breng een dunne laag vet aan op de railen aan beide zijden.

Let op: Gebruik Philips vet HD5061 om de brouwgroep te smeren.

 

Frequentie van smering

Afhankelijk van hoe vaak je je espressomachine gebruikt, zoals hieronder aangegeven, adviseren wij de volgende frequenties:

 • Als je 1 tot 5 koffies per dag brouwt, smeer je elke 4 maanden.
 • Als je 6 tot 10 kopjes koffie per dag zet, smeer dan om de twee maanden
 • Als je meer dan 10 koffies bereidt per dag, smeer dan eens per maand de machine.

 

Hoe kan ik mijn Philips Espresso Machine ontkalken?

Als je ziet dat het kalk/Clean-lampje traag begint te knipperen of dat het apparaat je vraagt om te ontkalken, is het tijd om je Philips Espresso Machine te ontkalken. Het is belangrijk om dit regelmatig te doen om de beste koffietemperatuur en smaak te behouden. Volg de stappen over hoe je dit thuis kunt doen.

Vergeet niet dat wanneer je je Philips Espresso Machine ontkalkt, je alleen Philips-ontkalker moet gebruiken (ontkalkingsoplossing CA6700).

Zorg ervoor dat je het ontkalkingsproces niet onderbreekt, aangezien dit proces in sommige gevallen tot wel 30 minuten kan duren. Vergeet ook niet dat het belangrijk is om de instructies te volgen die bij de ontkalker worden geleverd.

Ontkalken van Philips Espresso 4300 & 5400 Series

Om het apparaat te ontkalken, raak je op de gebruikersinterface het “schoon” icoon aan en selecteer je 'Ontkalken' in het menu.

Volg de instructies die op het scherm worden weergegeven.

 1. Verwijder de LatteGo of de melkopschuimer als deze erbij zit.
 2. Verwijder de afdruiprek en de koffiedikbak, maak ze leeg en zet ze terug op hun plaats.
 3. Begin met het verwijderen van de watertank en leegmaken. Vervolgens verwijder je de AquaClean-waterfilter.
 4. Giet de hele fles Philips reiniger in de watertank en vul deze vervolgens tot aan de kalk / Clean indicatie. Plaats dan het reservoir weer terug in de machine.
 5. Zet een grote container (1,5 liter) onder de koffieuitloop en het watersproeikopje.
 6. Druk op de knop start/stop om het ontkalkingsproces te starten. Het ontkalkingsproces duurt ongeveer 30 minuten en bestaat uit een ontkalkingscyclus en een spoelcyclus.
 7. Laat de machine stoppen met het gieten van water. Vul de watertank opnieuw aan als het bericht op het scherm verschijnt. Het ontkalkingsproces is afgerond als de machine stopt met het gieten van water.
 8. Plaats en activeer een nieuwe AquaClean-waterfilter in de watertank.
 9. Nadat het ontkalkingsproces is afgerond, herinnert de machine je eraan om de nieuwe Aqua Clean-filter te installeren. Door de AquaClean-filter te gebruiken, wordt de behoefte aan ontkalking verminderd.

 

Heeft de Philips 4300 LatteGo een cold brew functie?

Nee, de Philips 4300 LatteGo heeft geen specifieke cold brew functie. Deze automatische koffiemachine is ontworpen om een breed scala aan koffievarianten te bereiden, maar het is niet specifiek geoptimaliseerd voor het maken van cold brew.

Welke drankjes maakt de Philips 4300 Lattego?

De Philips 4300 LatteGo is een veelzijdige koffiemachine die een breed scala aan drankjes kan bereiden. Enkele van de drankjes die je met de Philips 4300 LatteGo kunt maken, zijn onder andere:

 1. Espresso: Een sterke, geconcentreerde koffiedrank.
 2. Koffie: Een reguliere kop koffie, vaak wat milder dan espresso.
 3. Cappuccino: Een espresso met gestoomde melk en een laag melkschuim.
 4. Latte Macchiato: Gestoomde melk met een shot espresso, vaak met een klein beetje melkschuim.
 5. Flat White: Een dubbele espresso met gestoomde melk en een dunne laag microfoam.
 6. Americano: Een espresso verdund met heet water voor een mildere smaak.
 7. Heet water: Handig voor het maken van thee of andere warme dranken.

Meer lezen over Philips 4300 LatteGo Review? Misschien vind je dit ook interessant:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.