Jura ENA 8 Review | Groot Design, Klein Formaat

Rating: 5 sterren
1 stem
Jura ENA 8 Review
Voordelen Nadelen
🗸 Stille molen ✗ Schakelt aan vanaf de achterkant
🗸 Volledig aanpasbare instellingen ✗ Kleine bonen container
🗸 Gevoelig voor verschillende waterhardheden. ✗ Geen geïntegreerde melkopschuimer
🗸 Werkt met gemalen of bonen
🗸 Verwijderbare watercontainer

In deze Jura ENA 8 review vragen we ons af of dit koffiezetapparaat het waard is.

Met deze volautomatische koffiemachine hoef je geen stress meer te hebben bij het maken van espresso thuis, en er is zelfs de optie om met de machine een melkschuimfiguur te maken, zoals latte of cappuccino. Helemaal belangrijk vinden we echter dat de Jura ENA 8 koffiemachine één van de beste machines op de markt is wat betreft pure koffiekwaliteit.

 

Als je iemand bent die veel waarde hecht aan hun koffiebeleving, zal deze machine je ochtendroutine flink verbeteren. In mijn functie heb ik al vele koffiemachines getest. Zonder enige twijfel kan ik zeggen dat er meer machines op de markt zijn met handige toegevoegde functionaliteit, maar nog nooit heb ik zo'n machine gezien die zo gevoelig is als de Jura ENA 8. Deze machine weet precies wat er nodig is om de smaak van elke boon te versterken. Lees hier mijn uitgebreide review en ontdek waarom dit volgens mij een van de beste volautomatische espressomachines is op de markt!

 

Beste Deals

Degene die van koffie houden, zullen nooit meer terugkeren naar hun oude koffiemachine als ze eenmaal espresso hebben geproefd uit een jura koffiemachine. Hoewel er wat extra functionaliteiten toegevoegd kunnen worden om het leven makkelijker te maken, is dit echt een topkwaliteitskoffiemachine.

 


Jura ENA 8 Review: Specificaties

Model: Jura ENA 8

Waterreservoir: 1,1 liter

Afmetingen: 32.3 x 44.5 x 27.1 cm (hxlxb)

Gewicht: 10.9 kg

Molen: Aroma G3 systeem en een koker voor gemalen koffie.

Koffie bonen reservoir: 125 gram

Instellingen variabel: sterkte en lengteregeling

Lengte van het stroomkabel: 1,10 meter.

One touch koffiespecialiteiten: Ristretto, Espresso, zwarte Koffie, Cappuccino, Espresso doppio, Macchiato, Latte macchiato, Flat white, melkschuim en heet water.

Garantieperiode: 25 maanden

 

Bekijk de volledige jura ena 8 specificaties

Jura ENA 8 Review: Specificaties

Functies

Wi-Fi connect

De Jura ENA 8 is een koffiemachine die uitgerust is met de wifi connect functie, waarmee je je koffiemachine kunt bedienen via je smartphone of tablet. Met deze handige functie kun je je koffiebereidingen aanpassen en personaliseren, waar je ook bent en op elk gewenst moment. De wifi connect maakt het mogelijk om verbinding te maken met de Jura Operating Experience (J.O.E.) app, waarmee je nog meer controle en gemak heeft bij het zetten van je favoriete koffiespecialiteiten.

 

De installatie van de wifi smart connect module is eenvoudig. Je plaatst gewoon de module in je Jura ENA 8 koffiemachine en volgt de instructies op je smartphone of tablet om verbinding te maken. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, kun je de app gebruiken om verschillende instellingen aan te passen, zoals de maalgraad, de hoeveelheid koffie en de temperatuur. Je kunt zelfs persoonlijke koffierecepten opslaan en deze met één druk op de knop bereiden.

 

Een ander voordeel van de wifi connect functie is dat je meldingen en updates ontvangt op je smartphone of tablet. Je wordt bijvoorbeeld op de hoogte gesteld wanneer het tijd is om het waterreservoir bij te vullen of wanneer het apparaat gereinigd moet worden. Dit zorgt voor een efficiënter en gebruiksvriendelijker koffiezetproces.

 

Een punt om op te merken is dat de Jura ENA 8 niet standaard is uitgerust met wifi connect. Om van deze functie gebruik te kunnen maken, moet je de wifi smart connect module apart aanschaffen. Dit is echter een kleine investering die zeker de moeite waard is voor de extra gemak en controle die het biedt bij het zetten van je dagelijkse kopje koffie.

 

Al met al is de Jura ENA 8 met wifi connect een uitstekende keuze voor koffieliefhebbers die graag de volledige controle willen hebben over hun koffiebeleving. Met de mogelijkheid om je koffiemachine op afstand te bedienen en aan te passen, biedt deze functie een nieuwe dimensie aan je koffiezetervaring.

 

Aroma g3 molen

De Jura ENA 8 is uitgerust met de hoogwaardige Aroma G3 molen, waardoor je kunt rekenen op een consistente maalgraad voor het zetten van een heerlijke espresso. Deze molen is gemaakt van roestvrij staal en werkt efficiënt en nauwkeurig, waardoor het mogelijk is om fijn gemalen koffie van hoge kwaliteit te produceren.

 

De Aroma G3 molen in de Jura ENA 8 heeft een perfecte maalcurve en een haarfijne vertanding, wat resulteert in gelijkmatig gemalen koffie. Dit is essentieel voor het bereiden van een goede espresso, omdat een gelijkmatige maalgraad ervoor zorgt dat het water gelijkmatig door de gemalen koffie kan stromen en alle smaken optimaal worden geëxtraheerd.

 

Een voordeel van de Aroma G3 molen is dat deze compact is, waardoor er meer ruimte overblijft in de koffiemachine voor andere componenten. Ondanks zijn compacte formaat levert de molen toch uitstekende prestaties en zorgt hij voor een kwalitatief hoogwaardig koffieresultaat.

 

Daarnaast is de Aroma G3 molen ook eenvoudig te onderhouden. Het reinigen van de molen is vrijwel moeiteloos, waardoor je geen last hebt van ingewikkelde reinigingsprocedures. Dit bespaart je tijd en zorgt ervoor dat je langer kunt genieten van je Jura ENA 8 koffiemachine zonder al te veel gedoe met onderhoud.

 

Kortom, de Aroma G3 molen in de Jura ENA 8 is een uitstekende toevoeging aan deze volautomatische koffiemachine. Met zijn efficiënte werking en consistente maalgraad zorgt de molen voor heerlijk gemalen koffie en een optimale smaakbeleving. Bovendien is het compacte formaat en het eenvoudige onderhoud een groot pluspunt voor gebruikers die op zoek zijn naar gemak en kwaliteit in één apparaat.

 

Pulse extraction process

De Jura ENA 8 is voorzien van het innovatieve Pulse Extraction Process (P.E.P) wat zorgt voor een optimale extractietijd en de beste smaakbeleving bij het bereiden van koffie. Dit proces is geïnspireerd op de technieken die professionele barista's gebruiken om handmatig espresso te zetten.

 

Het Pulse Extraction Process in de Jura ENA 8 houdt in dat heet water in pulsen door de gemalen koffie wordt geduwd. Dit zorgt ervoor dat het water langer in contact blijft met de koffie, waardoor er meer aroma's en smaken worden geëxtraheerd. Deze methode resulteert in een intensere en vollere smaak van de koffie.

 

Een ander voordeel van het P.E.P systeem is dat het zorgt voor een betere doorstroming van het water door de koffie. Dit komt doordat het water in kleine hoeveelheden wordt toegevoegd en daarna weer teruggetrokken, waardoor er een soort pompend effect ontstaat. Dit zorgt voor een gelijkmatige extractie en voorkomt over extractie of onder extractie van de koffie.

 

Het Pulse Extraction Process in de Jura ENA 8 biedt ook de mogelijkheid om verschillende koffiespecialiteiten te bereiden, zoals espresso, ristretto en lungo. Met één druk op de knop kunt u de gewenste sterkte en hoeveelheid instellen, zodat u altijd kunt genieten van een perfect afgestemde kop koffie.

 

Al met al is het Pulse Extraction Process in de Jura ENA 8 een waardevolle functie die zorgt voor een optimale smaakbeleving bij het bereiden van koffie. Het proces zorgt voor een intensere en vollere smaak, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor een gelijkmatige extractie en een perfecte doorstroming van het water. Met deze functie kunt u keer op keer genieten van een heerlijke kop koffie met optimale aroma's en smaken.


Jura ENA 8 instellen

Jura ENA 8 met daarnaast de doos en een maatschepje

De Jura ENA 8 komt in een behoorlijk formaat doos, maar ik was blij om te zien dat hij zo duurzaam mogelijk is verpakt. Er zit een uitgebreid bedieningsboekje bij en ook nog extra's zoals claris smart waterfilter en een koffiemeetlepel voor degenen die gemalen koffie willen zetten.

 

De machine is gemakkelijk te installeren. Nadat het aan de stroom is gesloten, loodst het bedieningspaneel me door het installatieproces. Er wordt een strook papier geleverd die je in je huiswater moet dompelen om de hardheid van het water in jouw gebied te meten.

 

Je voert vervolgens deze gegevens in op de machine, die je helpt om te bepalen welk niveau van reiniging noodzakelijk is om het koffiezetapparaat in topconditie te houden. Dit is een functie die ik niet eerder heb gezien bij andere koffiezetapparaten en het is fijn om te zien dat Jura haar apparaten ontwerpt om lang mee te gaan.

Jura ENA 8 Waterhardheid

De Jura ENA 8 wordt geleverd zonder melkcontainer, wat jammer is in vergelijking met de prijs van de machine. Het is echter wel volledig uitgerust om melkspecialiteiten te maken, met een accessoire-set die een buis bevat die je in de distributeur aan de voorkant van de koffiemachine kunt steken om je melk te opschuimen. In theorie kun je deze buis in een glas melk doen, maar ik raad aan om een ​​melkcontainer te gebruiken om het uiterlijk van de koffiemachine compleet te maken.

 

Jura stuurde me de glazen melkkan en het staalmelkbuisje zodat ik de volledige koffie melkdrank ervaring kon beleven. Dat was geweldig, want ik hou echt van melkschuim in mijn koffie. De installatie was makkelijk genoeg en nadat de machine was gespoeld, was ik klaar om van mijn koffie te genieten.

 

Espresso maken

Jura ENA 8 afmetingen

Om je koffie te maken, moet je op de aan-uitknop drukken, die zich achteraan in de koffiemachine naast het koffiebonenbakje bevindt. Dit betekent dat je wat verder moet reiken, en ik denk dat het handiger zou zijn als de aan-uitknop in een meer toegankelijke plek zou zitten.

 

Nadat hij aangezet is, verwarmt de Jura ENA 8 zichzelf en spoelt hij zijn systeem volledig, wat betekent dat je alleen verse koffie in je drankje krijgt. Het is zeker de moeite waard om een kopje onder het dispenser te plaatsen wanneer de koffiemachine zichzelf uitspoelt, anders moet je regelmatig onderkant van de machine (inclusief het maalbakje) verwijderen om het leeg te maken.

Jura ENA 8 display met coffee en espresso optie

Er is een volledig kleurenscherm-controlepaneel dat je kunt gebruiken om door je koffieopties te bladeren. Je drukt op de onderste rechter- of linkerknoppen om langs de opties te scrollen en selecteert je koffie met behulp van de bovenste knoppen. Als je een espresso maakt, kun je de sterkte en lengte van het kop wijzigen, maar het staat standaard ingesteld op 40 ml tenzij je dit in het instellingenscherm aanpast.

Jura ENA 8 met een kopje espresso

De Jura ENA 8 is een design machine dat echt opvalt door zijn verlichte dispenser. Wanneer je een espresso of een gewone koffie maakt, wordt de drank eronder in een oranje gloed gezet om de crema te benadrukken. Het is een luxe ervaring. Dit aandacht voor het design is ook terug te vinden in de ronde waterdispenser die moeiteloos in de zijkant van de machine schuift, en in het lichte hellende voorpaneel, waardoor hij er niet al te blokkerig uitziet.

 

Ik heb deze machine getest met verschillende koffiebonen, van koffiespecialiteiten tot bonen uit de supermarkt. Ik kan met zekerheid zeggen dat de Jura ENA 8 de individuele smaak van elke koffie goed naar voren brengt. Mijn koffie smaakte nooit bitter of zuur, waardoor ik echt het volledige palet aan smaken kan genieten, ook van smaakvollere soorten koffie die ik via abonnement bestel.

 

Hoewel ik het af en toe leuk vind om je eigen koffiebonen te malen en te brouwen met een barista piston machine, is het onmiskenbaar dat het verwijderen van de variabelen uit het brouwproces ervoor zorgt dat je koffie steeds goed uitkomt. Vooral als je voor handgemaakte, specialistische koffiebonen gaat, is het waard om een machine te kiezen zoals de Jura ENA 8 die het beste uit je brouwsel in elke shot laat zien.

 


Melkdranken maken met de Jura ENA 8

Jura ENA 8 en iemand die op het display op de cappuccino drukt

De Jura ENA 8 heeft een buis die gebruikt kan worden om melk in de zetunit aan de voorkant van de machine te voeren, maar hiervoor zou je een container met melk nodig hebben, wat niet bepaald past bij de verfijndheid van de machine.

 

Jura leende me een melkdispenser om te proberen bij de ENA 8 waar ik heel dankbaar voor was. Het is belangrijk een glazen kop met een deksel erop waarin een rietje zit. Je sluit het metalen rietje aan op de buis via het bovenste deksel en sluit het vervolgens aan op de zijkant van de melkdispenser om je melkdranken te maken. Daarna kun je de melkdispenser verwijderen en in de koelkast plaatsen wanneer hij klaar is.

 

Jura ENA 8 met een kopje latte met blauw licht

Voor melkdrankjes schijnt een koele, witte lamp onder de dispenser op je melk tijdens het brouwen. Je hebt de keuze uit cappuccino, macchiato, latte macchiato en flat white, die allemaal anders worden gedoseerd. Voor een macchiato krijg je eerst je geschuimde melk en daarna wordt die afgetopt met espresso die direct onder de melkschuimplooi ligt waardoor je een unieke latte macchiato finish krijgt.

 

Latte Macchiato maken met Jura ENA 8

Het Jura ENA 8 is een geweldig apparaat om cappuccino's mee te maken, met de perfecte verhouding tussen koffie en stevige melkschuim. Dit komt eruit met een fijn microschuim die consistent en langdurig is.

 

Bij de melkdrankjes had ik echter liever gezien dat Jura een manier had bedacht om de melkbuis na elke drank te spoelen. Dit is een functie die ik heb gezien in de DeLonghi Dinamica Plus, waar het melksysteem zichzelf na elk gebruik spoelt. Bij de Jura moest ik de buis onder water afspoelen om resterende melk uit de buis te verwijderen en voorkomen dat het ranzig werd.

 


Dagelijks gebruik

Tijdens het testen gedurende een paar maanden in mijn keuken, kreeg de Jura ENA 8 veel gebruik. In een huishouden waar we gemakkelijk zes koffies per dag doorkrijgen, kan ik zeggen dat we regelmatig de 1,1 liter watertank bij moesten vullen. Dit was niet zo erg omdat het makkelijk van de zijkant van de machine af te halen is, maar het lastigere taakje was de bonenvoorraad aanvullen aan de achterkant van de machine.

 

De koffie die ik meestal koop, wordt geleverd in verpakkingen van 250 g en de bonen container van de Jura ENA 8 heeft maar de helft daarvan nodig  –  125 g. Dit betekent dat we om de paar dagen moesten bijvullen, wat onder een keukenkast vandaan halen inhield en zorgvuldig moest opletten om te voorkomen dat er bonen gemorst werden. Er is ook een koker voor gemalen koffie aan de voorkant van het apparaat, met een hendel ernaast. Deze is vrij klein en toen ik decafé maakte, bleken er vaak ook bonen rondom dit gebied te liggen – wat natuurlijk schoonmaken vereiste. Dit is geen probleem als je toch niet zo vaak gemalen koffie drinkt.

 

Jura ENA 8 melding water tank bijvullen

De Jura ENA 8 herinnert je eraan om de watertank bij te vullen, de gemalen container leeg te maken en indien nodig de bonen bij te vullen. Ik merkte dat als ik een dubbele espresso maakte, dat de machine stopt na de eerste kop als het water of bonen opraakte en dan moest het opnieuw instellen voor een tweede kop. In plaats van dat het automatisch zou hervatten als er bonen toegevoegd worden.

 

Het andere probleem is dat de bonen reservoir relatief klein is. Ik moest het meerdere keren per dag legen (we drinken veel koffie, dus dit kan voor jou verschillen) en elke keer moest ik het hele voorpaneel verwijderen om bij het bakje te komen. De gehele lade is verbonden met de rest van de machine, waardoor je een flinke hoeveelheid plastic moet verplaatsen om hem schoon te maken.

 


Jura ENA 8 onderhoud en schoonmaken

Na elke 300 koffies, zal de Jura ENA 8 je herinneren om het te reinigen. Er zijn verschillende symbolen die aangeven dat het waterfilter vervangen moet worden, dat het melkschuim systeem een diepe reiniging nodig heeft en dat de gehele brouwinrichting schoongemaakt moet worden.

 

Om het melk brouwsysteem schoon te maken, is het heel eenvoudig. De machine stuurt je door het gehele proces en je kunt het precies volgen. Je gebruikt een pak ontkalkingstabletten en plaatst deze in een speciaal reinigingscontainer waarin vervolgens de melkbuis wordt geplaatst. Het water begint te stromen en de tabletten lossen op. Vervolgens wordt het vuile water uitgespuwd via de koffie dispenser. Dan spoelt je dit met schoon water uit.

 

Om de machine te reinigen kun je een tablet in de koker voor gemalen koffie gebruiken. Vervolgens vul je de watercontainer en laat je de machine doorspoelen. Voordat je het afdruiprek leegmaakt en het geheel afspoelt met schoon water.

 

Ontkalken is ook erg eenvoudig. Los een ontkalkingsmiddel op in het waterreservoir en start het ontkalkingsprogramma via het instellingenmenu van de machine.

 


Vergelijking met andere espressomachines

De Jura ENA 8 is een dure volautomatische espressomachine die onmiskenbaar buiten het budget van veel gezinnen valt. Er zijn alternatieven, zoals de Philips 3200 Series volautomatische espresso Machine, die op eenzelfde manier werken maar tegen lagere kosten.

 

Met de Jura heb je geen kennis van barista nodig en hoef je ook niet af te rekenen met veel afwas. Deze automatische machine produceert een heerlijke espresso zonder dat er veel ruimte is om fouten te maken. Koffie liefhebbers kunnen dus op hun gemak van de beste koffie genieten zonder zich druk te hoeven maken.

 

Als je op zoek bent naar een espresso machine die geschikt is voor het maken van latte art, is de Sage the Barista Express espresso Machine een goede optie. Deze machine maalt en brouwt espresso, maar heeft ook een stoompijp om handmatig te stomen. Bovendien heeft het een stijlvol design dat beschikbaar is in een reeks keukenvriendelijke kleuren. Echter, wordt de machine alleen gedekt door een garantie van 1 jaar, wat minder is dan de 25-maanden garantie van Jura.

 


Tot Slot: Moet je de Jura ENA 8 kopen?

Jura ENA 8 Review tot slot.

De Jura ENA 8 valt mogelijk niet in ieders budget, maar het is een machine die je jarenlang kan gebruiken. Iedere ochtend genieten van vers gezette espresso of van een romige cappuccino? Dat is zeker de investering waarvan je later blij zult zijn.

 

Tijdens het testen merkte ik dat de molen en het waterreservoir, en de bonenhopper wat aan de kleine kant waren voor het niveau van koffiedrinken waar ik aan gewend ben, maar met zorgvuldige toevoegingen zoals een verwijderbaar waterreservoir was dit gemakkelijk genoeg om dagelijks mee te doen.

 

Wat me het meest heeft verrast, was het gebruiksgemak van deze machine. De koffie die ik ermee maakte, had nooit een bittere smaak, zoals vaak voorkomt bij andere machines. Iedere keer weer werd het heel stil gemalen en vervolgens luxueus in mijn kopje geschonken. Het is iets wat je al snel zult gaan waarderen en voor mij is de standaard voor dagelijkse kopjes koffie genieten blijvend hoger dan ervoor.

 

Beste Deals

Jura Ena 8 Nordic White

JURA ENA 8 - Full Metropolitan Black - Model 2022 (EC)

JURA ENA 8 - Nordic White - Model 2022 (EC)


FAQ

Wat is de Jura ENA 8?

De Jura ENA 8 is een compacte volautomatische koffiemachine van Jura, ontworpen voor thuisgebruik. Met geavanceerde functies zoals touchscreen-bediening, het Intelligent Water System (I.W.S.), en de mogelijkheid om diverse koffiespecialiteiten te bereiden, biedt de ENA 8 een hoogwaardige koffie-ervaring. Het compacte formaat maakt het ideaal voor kleine keukens, terwijl de mogelijkheid om individuele gebruikersprofielen op te slaan en het eenvoudige onderhoud het gebruiksgemak vergroten.

Welke functies onderscheiden de Jura ENA 8?

De Jura ENA 8 onderscheidt zich door zijn compacte formaat, intuïtieve touchscreen-bediening en geavanceerde technologieën. Het Intelligent Water System (I.W.S.) past zich aan het water aan, waardoor de levensduur van de machine wordt verlengd. Met de mogelijkheid om diverse koffiespecialiteiten met één druk op de knop te bereiden en de functie om individuele gebruikersprofielen op te slaan, biedt de ENA 8 een combinatie van gemak en personalisatie voor een hoogwaardige koffie-ervaring.

Welke koffiespecialiteiten kan de Jura ENA 8 maken?

De Jura ENA 8 kan een breed scala aan koffiespecialiteiten bereiden, waaronder espresso, koffie, cappuccino, latte macchiato en meer. Met de mogelijkheid om individuele gebruikersprofielen op te slaan en aanpassingen aan de persoonlijke voorkeur, biedt de ENA 8 een veelzijdige koffie-ervaring voor verschillende smaken.

Hoe werkt het Intelligent Water System (I.W.S.) van de Jura ENA 8?

Het Intelligent Water System (I.W.S.) van de Jura ENA 8 herkent automatisch het gebruikte water en past zich aan aan het juiste filter. Hierdoor wordt een optimale waterkwaliteit gegarandeerd, wat niet alleen de smaak van de koffie verbetert, maar ook de levensduur van de machine verlengt. Het I.W.S. systeem maakt het gebruik van de koffiemachine efficiënter en zorgt voor een consistente kwaliteit van de bereide dranken.

Is de Jura ENA 8 eenvoudig te onderhouden?

Ja, de Jura ENA 8 is eenvoudig te onderhouden. Met automatische reinigings- en ontkalkingsprogramma's en gemakkelijk toegankelijke onderdelen, vereenvoudigt de ENA 8 het onderhoudsproces. Dit draagt bij aan een probleemloze werking en verlengt de levensduur van de machine.

Wat is de capaciteit van de bonencontainer en het waterreservoir van de Jura ENA 8?

De Jura ENA 8 heeft een bonencontainer met een capaciteit van ongeveer 125 gram koffiebonen. Het waterreservoir van de machine kan tot ongeveer 1,1 liter water bevatten. Deze capaciteiten zijn geschikt voor thuisgebruik en bieden voldoende ruimte voor het malen van bonen en het zetten van meerdere kopjes koffie voordat bijvullen nodig is.

Kan de Jura ENA 8 individuele gebruikersprofielen opslaan?

Ja, de Jura ENA 8 biedt de handige functie om individuele gebruikersprofielen op te slaan. Dit stelt verschillende gebruikers in staat om hun persoonlijke koffievoorkeuren, zoals maalgraad, waterhoeveelheid en temperatuur, te behouden. Het gebruik van individuele profielen draagt bij aan een gepersonaliseerde koffie-ervaring voor elke gebruiker.

Heeft de Jura ENA 8 een garantie?

Ja, de Jura ENA 8 wordt geleverd met een garantie van 25 maanden, geldig vanaf de datum van aankoop. Gedurende deze periode dekt de garantie eventuele fabricagefouten of problemen met de koffiemachine.

Is de Jura ENA 8 geschikt voor kleine keukens?

Ja, de Jura ENA 8 is zeer geschikt voor kleine keukens, met afmetingen van slechts 27,1 cm breed, 32,3 cm hoog en 44,5 cm diep. Het compacte ontwerp maakt deze koffiemachine gemakkelijk te integreren in beperkte ruimtes, terwijl het toch hoogwaardige koffiebereiding en functionaliteit behoudt.

Kan ik warme melkdranken maken met de Jura ENA 8?

Ja, met de Jura ENA 8 kun je eenvoudig warme melkdranken maken. De machine is uitgerust met een melkschuimer waarmee je heerlijke melkvarianten zoals cappuccino en latte macchiato kunt bereiden. De melkschuimer maakt het mogelijk om de textuur van de melk aan te passen aan jouw voorkeur, waardoor je een scala aan warme melkdranken kunt genieten.

Kan ik koude dranken maken met de Jura ENA 8?

Nee, de Jura ENA 8 is primair ontworpen voor het bereiden van warme dranken zoals espresso, koffie, cappuccino en latte macchiato. Het beschikt niet over specifieke functies voor het maken van koude dranken zoals cold brew.


Meer lezen over Jura ENA 8 Review? Misschien vind je dit ook interessant:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.