Geschreven door: Mandy | Laatste update: 26 april 2024

Rating: 5 sterren
1 stem

Ben jij een koffieliefhebber? Zet je graag zelf je eigen kopje espresso, cappuccino of latte macchiato? Dan is de Sage Barista Express misschien wel dé perfecte machine voor jou!

 

Met deze Sage espressomachine kun je thuis heerlijke barista-waardige dranken maken. In deze review bespreken we alle plus- en minpunten van deze machine. We delen ook onze ervaring met de verschillende functies, prestaties en het onderhoud van de Sage Barista Express. Benieuwd naar wat wij van dit apparaat vinden? Lees dan snel verder!

Sage Barista Express review
Voordelen Nadelen
✓ Geschikt voor zowel beginners als gevorderde barista's ✗ Luidruchtig tijdens het malen van bonen of het stomen van melk.
✓ Veel controle over het zetproces ✗ Schoonmaken kan soms wat tijdrovend zijn, omdat alle onderdelen apart gereinigd moeten worden.
✓ Gebruiksvriendelijk
Verkrijgbaarheid

Inhoudsopgave


Sage Barista Express review Overzicht

Welkom bij deze review van de Sage Barista Express koffiemachine! Als je op zoek bent naar een machine waarmee je heerlijke koffie kunt zetten, dan ben je hier aan het juiste adres. Of je nu een espresso of cappuccino wilt maken, deze machine biedt verschillende functies die aan jouw behoeften voldoen.

 

De Sage Barista Express is ontworpen om gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken. Dankzij de intuïtieve bedieningselementen kun je snel en eenvoudig jouw favoriete drankjes bereiden. Je hoeft niet veel knoppen of instellingen te gebruiken.

 

Of het nu gaat om bonen malen of het stoompijpje gebruiken voor melkschuim, presteert dit apparaat uitstekend in alle aspecten. Je kunt er ook verschillende soorten koffiedranken mee maken, zoals lattes, flat whites en Americanos – wat je maar wilt!

Sage Barista Express met melkkan

De Sage Barista Express heeft een gestroomlijnd design van roestvrij staal. Het past perfect in elke keuken en zal ongetwijfeld een gespreksonderwerp worden tijdens gezellige bijeenkomsten met vrienden en familieleden.

 

In deze review gaan we dieper in op de voordelen en nadelen van de Sage Barista Express. We bespreken ook hoe het werkt en hoe gemakkelijk het is om schoon te maken. Dus laten we beginnen!


De verschillende functies van de machine

De Sage Barista Express is meer dan een gewone koffiemachine. Het heeft verschillende functies. Daardoor is het de perfecte keuze voor thuisbaristas die professionele controle willen over hun koffiezetproces.

 

Een van de belangrijkste functies van deze machine is de geïntegreerde bonenmolen. Met behulp van dit mechanisme maal je verse bonen voordat je ze gebruikt om espresso te zetten. Dit resulteert in rijkere smaken en aroma's.

 

De Sage Barista Express biedt daarnaast talloze aanpassingsmogelijkheden. Je kunt de dosering en maalfijnheid instellen, en ook de temperatuur en druk aanpassen. Dit stelt ervaren baristas in staat om hun koffie volledig af te stemmen op hun persoonlijke smaakvoorkeuren.

 

Sage Barista Express ingezoomed op de bonenmaler

Deze machine biedt handige hulpmiddelen voor beginners. Ze helpen beginners op weg bij het leren zetten van lekkere koffie. De "Razor" tool helpt bijvoorbeeld bij het afmeten en egaliseren van gemalen koffie. Dit zorgt voor consistente shots.

 

Ten slotte beschikt de Sage Barista Express ook over een ingebouwde melkopschuimer. Hiermee kun je heerlijke cappuccino's of latte macchiato's maken met perfect geschuimde melk.


Kenmerken

De Sage Barista Express is een compacte en betaalbare koffiemachine van topkwaliteit. Hieronder zijn enkele belangrijke kenmerken van de Sage Barista Express:

 

1. De Barista Express levert barista-kwaliteit espresso. De machine heeft een hoge druk van 15 bar. Dit zorgt voor een smaakvolle en lekkere espresso met een goede crema.

2. Ingebouwde koffiemolen: Deze machine heeft een conische geïntegreerde koffiemolen met 18 maalinstellingen. Hiermee kun je de fijnheid van de koffiemaling aanpassen aan jouw voorkeur.

3. Precieze extractie: De precieze PID-temperatuurregeling zorgt ervoor dat het water altijd op de optimale temperatuur wordt gehouden. Zo wordt een consistente extractie gegarandeerd. Dit draagt bij aan de kwaliteit en smaak van de espresso.

4. Manuele controle: Met de Barista Express heb je volledige controle over het extractieproces. Je kunt handmatig de extractietijd en de hoeveelheid koffie bepalen. Zo kun je elk kopje espresso naar wens aanpassen.

5. Stoompijpje: De machine heeft ook een stoompijpje. Hiermee kun je melk opschuimen en heerlijke cappuccino's en lattes maken.

6. Duurzaam ontwerp: De Barista Express is gemaakt van hoogwaardige materialen. Het robuuste ontwerp gaat lang mee. Het heeft ook een afneembaar waterreservoir. Het heeft ook een uitneembare lekbak. Dit vergemakkelijkt het schoonmaken en onderhouden.

7. Ingebouwde tamper: De Sage Barista Express is uitgerust met een ingebouwde automatische tamper. Dit betekent dat er een tamper in de machine is geïntegreerd. Hierdoor kun je de gemalen koffie in de filterdrager aandrukken zonder een aparte tamper te gebruiken.

 

In totaal biedt de Sage Barista Express functionaliteit, gebruiksgemak en kwaliteit. Dit is een ideale keuze voor thuisgebruik. Het is voor diegenen die professioneel bereide espresso's willen, zonder een grote en dure espressomachine te moeten hebben.

 


Dubbelwandig filter

Het dubbelwandige filtermandje van de Sage Barista Express is ontworpen voor een optimale extractie. Het zorgt voor de perfecte kop koffie. Het dubbelwandige ontwerp helpt bij het reguleren van de druk tijdens het extractieproces. Hierdoor wordt de extractie gelijkmatiger en consistenter.

 

Dit filtermandje is geschikt voor twee kopjes koffie. Het gebruik van een dubbelwandig filtermandje kan voordelen bieden. Dit geldt vooral voor beginners of voor degenen die graag eenvoudigere koffie zetten. Het helpt namelijk bij het creëren van een meer vergevingsgezinde extractie. Het maakt het minder kritisch voor de maalgraad en dosering van de koffie.

 

Met het dubbelwandige filtermandje kun je een goede puck (koffiekoekje) creëren. Dit resulteert in een gelijkmatige doorlooptijd en extractie. Dit filtermandje is compatibel met geselecteerde Sage Espressomachines, zoals de Barista Express Impress (modelnummer: BES810, BES810BSS, BES840BS).

 

Het juiste filtermandje gebruiken is essentieel voor de beste smaak uit je koffie. Dit geldt in combinatie met de juiste maalgraad en dosering. Het kan even experimenteren zijn om de ideale instellingen te vinden. Maar eenmaal goed ingesteld, kun je genieten van een consistente en heerlijke kop koffie met de Sage Barista Express dubbelwandig filter.


De verschillende types koffie die je met deze machine kunt zetten

Met de Sage Barista Express zet je verschillende soorten koffie, afhankelijk van jouw voorkeur. De machine heeft een geïntegreerde bonenmaler met 18 maalstanden. Hierdoor kun je de perfecte maling krijgen voor elke soort koffieboon. Hier zijn enkele van de typen koffie die je met deze machine kunt zetten:

 

1. Espresso: Met één druk op de knop bereidt deze machine een heerlijke espresso. Het heeft een rijke crema-laag waarvan iedere koffieliefhebber zal genieten.

 

2. Americano: Als je liever zwarte koffie hebt, is dit het ideale type. Je maakt hem door simpelweg heet water toe te voegen aan de espresso shot.

 

3. Voor liefhebbers van melkkoffies biedt deze machine ook latte macchiato's in verschillende maten en sterktes aan.

 

4. Cappuccino: Een klassiek Italiaans drankje dat gemakkelijk thuis kan worden gemaakt met behulp van het professionele stoompijpje op de Sage Barista Express.

 

5. Flat white: Dit drankje lijkt qua verhouding veel op cappuccino. Maar het bevat minder melkschuim en meer microschuim, wat resulteert in een zachtere smaak.

 

Als barista heb je meer vrijheid om te experimenteren met smaken en aroma's. Dat komt doordat je verschillende soorten koffie kunt zetten. Je kunt zo nieuwe favoriete recepten ontdekken!


De koffiemachine in gebruik: hoe werkt het?

De Sage Barista Express is een halfautomatische espressomachine. Je kunt verschillende soorten koffie zetten met deze machine. Maar hoe werkt deze machine eigenlijk? Het antwoord: eenvoudig en intuïtief.

 

  • Om te beginnen, vul je het waterreservoir aan de achterkant van de machine met vers water. Daarnaast maal je verse koffiebonen in de ingebouwde bonenmaler. Je kunt variëren in grofheid, afhankelijk van welke soort koffie je wilt maken.

 

  • Plaats vervolgens het filterbakje onder de uitloop. Druk op het gewenste programma voor jouw favoriete kopje koffie, bijvoorbeeld espresso, americano of cappuccino. De machine doet vervolgens zijn werk. Hij laat precies genoeg water door de gemalen koffie lopen om zo een perfecte kop koffie te zetten.

 

  • Daarnaast heeft deze machine een handmatige stoompijp. Hiermee kun je zelf melkschuim maken voor je favoriete latte of cappuccino. Je kunt zelf bepalen hoeveel melk er wordt opgeschuimd door middel van draai- en schuifknoppen.

 


Prestaties espresso

De Sage Barista Express is een uitstekende machine om overheerlijke espresso mee te zetten. Met de ingebouwde molen maal je gemakkelijk en snel verse koffiebonen voor elke kopje espresso die je wilt zetten.

 

Het apparaat heeft verschillende instellingen. Hiermee kun je jouw perfecte espresso creëren. Je kunt de maalgraad van de bonen aanpassen en het volume van het water dat wordt gebruikt.

 

De krachtige pomp levert genoeg druk om ervoor te zorgen dat je altijd een volle en heerlijke smaak krijgt bij elke shot espresso. Bovendien kun je met de temperatuurinstellingen spelen. Zo zorg je ervoor dat het water precies de juiste temperatuur heeft voor jouw favoriete koffieboon.

 

Een ander groot voordeel van de Sage Barista Express is dat hij zeer gebruiksvriendelijk is. Zelfs als beginner kun je er binnen no-time overheerlijke espressoshots mee maken. Dankzij zijn compacte formaat past hij bovendien in vrijwel iedere keuken of huishouden.

 

Sage Barista Express die een espresso zet in een glas

Prestaties stoompijpje

Een andere belangrijke functie van de Sage Barista Express is het stoompijpje. Dit onderdeel maakt het mogelijk om melk op te schuimen voor cappuccino's en lattes.


Het stoompijpje werkt erg goed en is gemakkelijk te gebruiken. Het duurt slechts enkele seconden om de melk perfect op te schuimen. Bovendien kun je met behulp van de draaiknop de temperatuur regelen om deze aan te passen aan jouw persoonlijke smaakvoorkeuren.


Bij het gebruik van het stoompijpje heb ik wel gemerkt dat er soms wat water in mijn melk terechtkwam, maar dit was geen groot probleem en had geen invloed op de smaak van mijn koffie.


De reiniging van het stoompijpje is ook eenvoudig. Je hoeft alleen maar een doek of spons over het uiteinde te wrijven nadat je klaar bent met gebruik maken ervan.


Al met al ben ik erg blij met de prestaties van het stoompijpje op deze machine. Het maakt heerlijk romig schuim en zorgt voor een professionele afwerking bij elke kop koffie die je zet!

 

Iemand die een sage melkkan onder het stoompijpje houdt

Latte art maken

Barista die een latte art maakt

Om latte art te kunnen maken met de Sage Barista Express, heb je een paar belangrijke tools en ingrediënten nodig:

 

1. Een espresso machine met een stoompijp die krachtige stoom produceert: De Sage Barista Express heeft een ingebouwde stoompijp waarmee je melk kunt opschuimen voor latte art.

2. Een melkkannetje: Dit wordt gebruikt om de melk op te schuimen en te gieten voor het maken van latte art.

 

Hier is een stapsgewijze gids om latte art te maken met de Sage Barista Express:

 

1. Bereid eerst een shot espresso met de gewenste hoeveelheid gemalen koffie in de filterdrager. Stel de maalgraad en de hoeveelheid bonen in volgens je voorkeur.

2. Plaats het kannetje met koude melk onder de stoompijp en open de stoomknop. Laat de stoompijp in de melk zakken, net onder het oppervlak van de melk.

3. Draai de stoomknop open om stoom te produceren en beweeg langzaam het kannetje rond terwijl je de melk opschuimt. Houd daarbij het oppervlak van de melk in de gaten en zorg ervoor dat er geen grote belletjes ontstaan.

4. Blijf doorgaan met stomen, totdat de temperatuur van de melk tussen de 60-70°C ligt. Gebruik indien mogelijk een thermometer om de temperatuur nauwkeurig te meten.

5. Zodra de melk is opgeschuimd en op de juiste temperatuur is, tik je het kannetje voorzichtig op een vlakke ondergrond om eventuele luchtbellen te verwijderen.

6. Giet de melk langzaam in het kopje met espresso terwijl je de kan iets kantelt. Begin met een dunne straal melk in het midden van de kop en beweeg geleidelijk naar buiten toe.

7. Terwijl je de melk giet, kun je variaties maken in de snelheid en hoogte van de schenksnelheid om verschillende latte art-ontwerpen te creëren, zoals hartjes, bloemen of bladmotieven.

 

Het maken van latte art vereist oefening en geduld, dus wees niet ontmoedigd als het in het begin niet perfect lukt. Blijf oefenen en experimenteren met verschillende technieken en je zult uiteindelijk mooie latte art kunnen maken met de Sage Barista Express.


Sage Barista Express instellen

Om de Sage Barista Express in te stellen, volg je de onderstaande stappen:

 

Stap 1: Plaats de machine op een stabiele en vlakke ondergrond en zorg ervoor dat de watertank gevuld is met schoon water.

 

Stap 2: Schakel de machine in door de aan/uit-knop in te schakelen. Wacht tot de machine is opgewarmd. Dit wordt aangegeven door het opwarmlichtje dat brandt of door het bereiken van de juiste temperatuur op het display (afhankelijk van het model).

 

Stap 3: Maalinstellingen aanpassen - Pas de maalinstellingen aan op basis van je voorkeur en de koffiebonen die je gebruikt. Draai de maalinstelling naar links voor een grovere maling en naar rechts voor een fijnere maling. Experimenteer met verschillende instellingen om de gewenste smaak en extractietijd te bereiken.

 

Stap 4: Maalhoeveelheid aanpassen - Pas de maalhoeveelheid aan op basis van de gewenste sterkte van je espresso. Dit kan gedaan worden door de 'Grind Amount' knop in te stellen op de gewenste hoeveelheid bonen.

 

Stap 5: Koffiehoeveelheid instellen - Stel de hoeveelheid koffie in die je wilt extraheren. Dit kan gedaan worden door de 'Shot Volume' knop in te stellen op de gewenste hoeveelheid espresso.

 

Stap 6: Voorverwarming kopjes - Om je kopjes voor te verwarmen, kun je ze plaatsen op de kopjeswarmer bovenop de machine of spoel ze met warm water.

 

Stap 7: Extractie - Plaats een dubbele espresso filter in de filterdrager en doseer de juiste hoeveelheid koffie in het filter. Bevestig de filterdrager stevig in de machine en start de extractie door op de knop te drukken. Houd de extractie in de gaten en stop de extractie wanneer je de gewenste hoeveelheid espresso hebt bereikt.

 

Het is belangrijk om te experimenteren met verschillende instellingen, zoals maalgraad, hoeveelheid koffie en extractietijd, om de perfecte espresso te krijgen die voldoet aan jouw smaakvoorkeuren. Neem de tijd om je vertrouwd te maken met de machine en pas de instellingen aan tot je tevreden bent met het resultaat.


Schoonmaak & onderhoud

Een ander belangrijk aspect van de Sage Barista Express koffiemachine is het onderhoud en de schoonmaak. Het is essentieel om deze machine regelmatig schoon te maken om ervoor te zorgen dat hij optimaal blijft presteren.


De Barista express schoonmaken kan eenvoudig worden gedaan met behulp van de meegeleverde tools en instructies. Een dagelijkse reiniging, zoals het legen van de lekbak en het schoonmaken van het stoompijpje na gebruik, zal helpen bij het voorkomen van opbouw in de machine.


Daarnaast moet je ook periodiek ontkalkingsprocessen uitvoeren om kalkaanslag te verwijderen. De instructies hiervoor staan ​​vermeld in de handleiding die bij de machine wordt geleverd.


Als je merkt dat er problemen zijn met je machine, raadpleeg dan altijd eerst de handleiding of neem contact op met een professionele reparatiedienst voor verdere hulp.


Over het algemeen vereist dit model niet veel onderhoud en is relatief gemakkelijk schoon te maken in vergelijking met andere espresso-machines op dezelfde prijsklasse. Met regelmatige aandacht blijft jouw Sage Barista Express lang meegaan zonder verlies aan smaakkwaliteit!


Vergelijking met andere espresso machines

Sage Barista Express vs Sage Barista Express Impress

Sage Barista Express vs Sage Barista Express Impress

De Sage Barista Express en de Sage Barista Express Impress zijn beide espressomachines van Sage Appliances. De Impress is een bijgewerkte versie van de Barista Express, met enkele opvallende verschillen.

 

  • Een belangrijk verschil tussen de twee modellen is het maal- en tampingsysteem. De Impress beschikt over een nieuw en verbeterd systeem dat je helpt een meer consistente dosis koffie te bereiken en een zeer consistente tamp. Dit kan resulteren in een betere extractie en een evenwichtiger smaak in je espresso shots.

 

  • Een ander verschil is de aanwezigheid van een Lcd-display met een shot timer op het Impress-model. Dit stelt je in staat om het extractieproces nauwkeuriger te volgen en indien nodig aanpassingen te maken. De standaard Barista Express heeft geen Lcd-display.

 

  • Wat betreft maalinstellingen heeft de Impress ook een voordeel. Het biedt 30 maalinstellingen, terwijl de Barista Express er slechts 18 heeft. Dit geeft je meer controle over de fijnheid of grofheid van je koffiemaling, zodat je de smaak van je espresso kunt aanpassen.

 

  • Het Impress-model maakt ook gebruik van ThermoJet-verwarmingstechnologie, die het water in slechts 3 seconden op de optimale temperatuur voor espressobereiding verwarmt. De Barista Express heeft deze functie niet.

 

Over het algemeen biedt de Barista Express Impress enkele upgrades en verbeteringen vergeleken met de standaard Barista Express. Het heeft een nieuw maal- en tampingsysteem, een Lcd-display met shot timer, meer maalinstellingen en snellere verwarmingstechnologie. Het is echter belangrijk op te merken dat het Impress-model duurder is dan de standaard Barista Express.

 


Sage the oracle touch

De Sage Barista Express en de Sage Oracle Touch zijn beide hoogwaardige espressomachines, maar ze verschillen op verschillende punten.

 

1. Bediening: De Sage Barista Express heeft een handmatige bediening, wat betekent dat je zelf de maling, dosering, extractietijd en melkschuim moet regelen. Aan de andere kant heeft de Sage Oracle Touch een volledig automatische bediening met een touchscreen. Hiermee kun je eenvoudig selecteren welke koffie je wilt en het apparaat zal de rest doen.

 

2. Dual boiler: De Sage Barista Express heeft een enkele boiler, wat betekent dat je moet wachten tot de temperatuur is aangepast tussen koffie zetten en melk opschuimen. De Sage Oracle Touch heeft daarentegen een dubbele boiler, waardoor je tegelijkertijd koffie kunt zetten en melk kunt opschuimen zonder te hoeven wachten.

 

3. Maalwerk: Beide machines hebben een ingebouwd maalwerk, waardoor je verse bonen kunt malen voor elke kop koffie. Echter, de Sage Oracle Touch heeft een geavanceerder maalwerk met meer instellingen om de maalgraad aan te passen, waardoor je meer controle hebt over de smaak van de koffie.

 

Sage the oracle touch

4. Melkopschuimen: Met de Sage Barista Express moet je handmatig melk opschuimen met behulp van een stoompijpje. Met de Sage Oracle Touch heeft het apparaat een automatisch melkopschuimsysteem, waardoor je met één druk op de knop perfect melkschuim kunt maken.

 

5. Prijs: De Sage Oracle Touch is aanzienlijk duurder dan de Sage Barista Express vanwege zijn geavanceerde functies en volledig automatische bediening.

 

Kortom, als je op zoek bent naar een machine met meer controle en bereid bent om handmatig aspecten van het koffiezetproces te beheersen, is de Sage Barista Express een goede keuze. Als je daarentegen wilt genieten van gemakkelijke bediening, automatisch melkopschuimen en meerdere drankopties, dan is de Sage Oracle Touch een betere optie, maar wel tegen een hogere prijs.

 


Sage barista touch

De Sage Barista Express en de Sage Barista Touch zijn beide koffiemachines van het merk Sage. Beide machines zijn ontworpen om thuis de beste kwaliteit koffie te kunnen zetten, maar ze hebben verschillende functies en specificaties.

 

De Sage Barista Express is een pistonmachine die speciaal is ontworpen voor de beginnende barista. Deze machine heeft 25 maalstanden en is zelflerend. Dit betekent dat je de machine eenmaal goed instelt en vervolgens altijd de juiste hoeveelheid koffie in de filterdrager krijgt wanneer je de automatische stand gebruikt. Deze machine heeft een uitgebreid instelbereik en veel aandacht voor detail, wat bijdraagt aan de kwaliteit van de espresso die je ermee kunt maken.

 

Aan de andere kant hebben we de Sage Barista Touch. Deze machine heeft een gebruiksvriendelijke touchscreen met een voorgeprogrammeerd koffiemenu en automatische melktexturering. De touchscreen maakt het eenvoudig om je favoriete koffie te selecteren en de machine zal automatisch de melk textureren voor bijvoorbeeld een cappuccino of latte. Dit maakt het zetten van baristakwaliteit koffie thuis nog gemakkelijker.

 

Sage barista touch

Beide machines bieden dus hoogwaardige baristakwaliteit koffie, maar de Barista Touch heeft meer geavanceerde functies zoals het touchscreen en de automatische melktexturering. Als je op zoek bent naar een machine met meer gebruiksgemak en gemakkelijke bediening, dan is de Barista Touch wellicht de beste keuze voor jou. Als je echter graag zelf controle hebt over elk aspect van het zetproces en bereid bent om meer tijd te besteden aan het leren gebruiken van de machine, dan is de Barista Express een goede optie.

 


Sage the bambino plus

De Sage Barista Express en de Sage Bambino Plus zijn beide uitstekende espressomachines, maar ze verschillen op verschillende punten:

 

1. Bediening: De Sage Barista Express heeft een meer handmatige bediening, waarbij je zelf de maling, dosering, extractietijd en melkschuim moet regelen. Aan de andere kant heeft de Sage Bambino Plus een meer automatische bediening, met voorgeprogrammeerde volumeregelingen en een automatisch stoompijpje voor het opschuimen van melk.

 

2. Maalwerk: Beide machines hebben een ingebouwd maalwerk, waarmee je verse bonen kunt malen voor elke kop koffie. Echter, de Sage Barista Express heeft een geavanceerder maalwerk met meer instellingen om de maalgraad aan te passen, waardoor je meer controle hebt over de smaak van de koffie.

 

3. Melkopschuimen: Met de Sage Barista Express moet je handmatig melk opschuimen met behulp van een stoompijpje. Met de Sage Bambino Plus heeft het apparaat een automatisch melkopschuimsysteem, waardoor je met één druk op de knop perfect melkschuim kunt maken.

 

4. Afmetingen: De Sage Bambino Plus is compacter en neemt minder ruimte in beslag op het aanrecht, terwijl de Sage Barista Express iets groter is en meer ruimte nodig heeft.

 

5. Prijs: Over het algemeen is de Sage Bambino Plus iets goedkoper dan de Sage Barista Express, hoewel de prijzen kunnen variëren afhankelijk van de winkel en eventuele aanbiedingen.

Sage the Bambino® Plus Black Truffle Pistonmachine

Sage the Bambino® Plus Black Truffle Pistonmachine


Kortom, als je op zoek bent naar een machine met meer handmatige controle en bereid bent om zelf verschillende aspecten van het koffiezetproces te beheersen, is de Sage Barista Express een goede keuze. Als je echter op zoek bent naar meer gebruiksgemak en gemakkelijk melkschuim wilt maken, dan is de Sage Bambino Plus een betere optie. Daarnaast is de Bambino Plus ook ideaal voor mensen met beperkte ruimte in de keuken.

 


Barista gran gusto

De Sage Barista Express en de Solis Barista Gran Gusto zijn beide populaire espressomachines, maar ze verschillen op verschillende punten:

 

1. Bediening: De Sage Barista Express heeft een meer handmatige bediening, waarbij je zelf de maling, dosering, extractietijd en melkschuim moet regelen. Aan de andere kant heeft de Solis Barista Gran Gusto een meer automatische bediening met voorgeprogrammeerde functies, waardoor het gemakkelijker is om een kop koffie te zetten.

 

2. Maalwerk: Beide machines hebben een ingebouwd maalwerk, waarmee je verse bonen kunt malen voor elke kop koffie. Echter, de Sage Barista Express heeft een geavanceerder maalwerk met meer instellingen om de maalgraad aan te passen, waardoor je meer controle hebt over de smaak van de koffie.

 

3. Melkopschuimen: Met de Sage Barista Express moet je handmatig melk opschuimen met behulp van een stoompijpje. Met de Solis Barista Gran Gusto heeft het apparaat een automatisch melkopschuimsysteem, waardoor je met één druk op de knop perfect melkschuim kunt maken.

 

4. Prijs: Over het algemeen is de Solis Barista Gran Gusto iets goedkoper dan de Sage Barista Express, hoewel de prijzen kunnen variëren afhankelijk van de winkel en eventuele aanbiedingen.

 

Barista gran gusto

5. Kwaliteit en resultaten: Beide machines leveren goede resultaten, maar de Sage Barista Express staat bekend om zijn professionele kwaliteit en de mogelijkheid om de smaak van de koffie nauwkeurig af te stemmen. De Solis Barista Gran Gusto is een semi-professionele machine die ook goede resultaten levert, maar mogelijk minder instelmogelijkheden biedt.

 

Kortom, als je op zoek bent naar een machine met meer handmatige controle en de mogelijkheid om de koffie naar jouw smaak aan te passen, is de Sage Barista Express een goede keuze. Als je echter op zoek bent naar meer gebruiksgemak en automatische functies, dan is de Solis Barista Gran Gusto een betere optie. De prijs kan ook een factor zijn bij het maken van je keuze.

 


Delonghi la specialista

De Sage Barista Express en de DeLonghi La Specialista zijn beide espresso machines die populair zijn onder koffieliefhebbers. Hier zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze twee machines:

 

1. Maalmolen: Beide machines hebben een ingebouwde maalmolen, maar er zijn enkele verschillen in de functionaliteit. De Barista Express heeft een instelbare maalgraad en 18 maalstanden, waarmee je de fijnheid van de gemalen koffie kunt aanpassen aan jouw voorkeur. De La Specialista heeft ook een instelbare maalgraad, maar met 6 maalstanden.

 

2. Doseercontrole: De Barista Express biedt meer controle over de hoeveelheid gemalen koffie die wordt gedoseerd. Je kunt de hoeveelheid koffie handmatig aanpassen door de maalgrootte en de vultijd van de filterdrager aan te passen. De La Specialista heeft een automatische doseercontrole, waarbij je de gewenste hoeveelheid koffie kunt instellen en de machine doseert automatisch de juiste hoeveelheid.

 

3. Temperatuurcontrole: Beide machines hebben een PID-regeling (Proportional-Integral-Derivative) om de watertemperatuur te regelen. Dit zorgt voor een constante temperatuur tijdens het zetproces en draagt bij aan de kwaliteit van de espresso. Beide machines hebben ook een voorinfusie functie, waarbij heet water langzaam over de gemalen koffie wordt verdeeld voordat de uiteindelijke extractie begint.

 

Delonghi la specialista

4. Melktexturering: De La Specialista heeft een apart melkreservoir en een stoompijp, waarmee je melk kunt opschuimen voor het maken van cappuccino's en lattes. De Barista Express heeft ook een stoompijp, maar er is geen specifiek melkreservoir. Hierdoor moet je de melk handmatig in een kannetje gieten om op te schuimen.

 

5. Prijs: Over het algemeen is de DeLonghi La Specialista duurder dan de Sage Barista Express. Dit komt door de extra functies en het gebruik van hoogwaardige materialen in de constructie van de machine.

 

Het belangrijkste verschil tussen deze twee machines is de mate van automatisering en de mogelijkheden tot controle. De Barista Express biedt meer hands-on controle over het zetproces, terwijl de La Specialista meer geautomatiseerde functies heeft. Het hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren en ervaringsniveau welke machine het beste bij jou past.


Prijs

Sage the Barista Express™ Brushed Stainless Steel Pistonmachine RVS

Sage the Barista Express™ Black Sesame Pistonmachine zwart


Conclusie

Alles bij elkaar genomen, is de Sage Barista Express een uitstekende koffiemachine voor thuis. De machine biedt verschillende functies en opties om het zetten van de perfecte kop koffie thuis mogelijk te maken. Het stoompijpje maakt het mogelijk om melk op te schuimen voor cappuccino's en lattes, terwijl de grindmolen ervoor zorgt dat je altijd verse koffiebonen gebruikt.


De prestaties van deze Sage espresso machine zijn indrukwekkend, met een rijke en volle smaak die elke keer weer wordt bereikt. Hoewel er wat tijd nodig is om vertrouwd te raken met alle functies van deze machine, zal dit snel wennen als je dagelijks gebruik gaat maken van de Sage Barista Express.


Als je op zoek bent naar een hoogwaardige espresso machine voor thuisgebruik waarmee je verschillende soorten koffie kunt zetten zonder afbreuk te doen aan de smaak of aroma's, dan is de Sage Barista Express absoluut een goede keuze!


FAQ

Is de ketel van de sage barista express enkel of dubbel?

De Sage Barista Express heeft een enkele boiler. Dit betekent dat er slechts één boiler in de machine aanwezig is, die zowel het water voor de koffiezetgroep als voor de stoompijp verwarmt.

 

Het voordeel van een enkele boiler is dat het een compactere en betaalbaardere optie is. Het nadeel is echter dat je moet wachten tussen het zetten van espresso en het opschuimen van melk, omdat je niet tegelijkertijd gebruik kunt maken van de espresso- en stoomfuncties.

hoeveel water gebruik je voor een espresso?

Voor een enkele espresso wordt doorgaans ongeveer 30 ml water gebruikt. Dit is een standaard hoeveelheid voor een enkelvoudige shot espresso. Voor een dubbele espresso kun je ongeveer 60 ml water gebruiken, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

 

Het is ook belangrijk op te merken dat de exacte hoeveelheid water die je gebruikt afhangt van verschillende factoren, zoals de maalinstellingen, de koffiedosering en de doorlooptijd van de extractie. Deze factoren kunnen invloed hebben op de sterkte en smaak van de espresso. Het kan handig zijn om te experimenteren met verschillende hoeveelheden water om te ontdekken wat het beste bij jouw smaak past.

Hoeveel koffie moet ik gebruiken voor een espresso?

Voor het zetten van een enkele espresso met de Sage Barista Express wordt aanbevolen om tussen de 7-11 gram gemalen koffie te gebruiken. Voor een dubbele espresso wordt meestal tussen de 18-20 gram gemalen koffie aanbevolen.

Heeft de Sage Barista Express een lange levensduur?

Ja, de Sage Barista Express heeft over het algemeen een lange levensduur. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en componenten is deze machine duurzaam en kan hij jarenlang meegaan bij goed onderhoud en regelmatige reiniging.

Kan de Sage Barista Express gewone koffie maken?

Ja, de Sage Barista Express kan gewone koffie maken. Om gewone koffie te zetten met de Sage Barista Express, moet je de dubbelwandige portafilter voor 2 kopjes gebruiken.

 

Vervolgens selecteer je twee kopjes bij het zetten en gebruik je de machine om heet water door de gemalen koffie te laten stromen. Dit resulteert in een 'gewone' koffie, vergelijkbaar met een Americano.

 

Houd er rekening mee dat de Barista Express oorspronkelijk een halfautomatische espressomachine is, dus het maken van gewone koffie met deze machine vereist enige aanpassing.


Meer lezen over Sage Barista Express review? Misschien vind je dit ook interessant:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.