Sage Barista Pro Review: een topkeuze voor thuisbarista's

Geschreven door: Mandy | Laatste update: 26 april 2024

Rating: 5 sterren
1 stem
Sage Barista Pro Review

De Sage the Barista Pro is een van de recentste espresso machines van Sage. Het is een aanzienlijke upgrade met het nieuwste verwarmingssysteem en een geavanceerder display. In vergelijking met zijn voorganger, de populaire Barista Express.

 

Na enige tijd de Sage Barista Pro te hebben gebruikt, kan ik deze espressomachine echt aanraden. We hebben andere Sage modellen beoordeeld en de Barista Pro is een van de beste!

 • Het ThermoJet-systeem,
 • geïntegreerde conische molen
 • Lcd scherm

Leveren lekkere espressodranken en zijn gemakkelijk te gebruiken.

 

Ik zal een overzicht geven van de kennis die ik heb opgedaan tijdens het maken van espresso in deze Sage Barista Pro review. Waaronder een gedetailleerde beschrijving van de belangrijkste kenmerken. Ik vergelijk de kwaliteit met de prijs van de Sage Barista Pro en beantwoord wie dit espressomachine moet aanschaffen.

 

Verkrijgbaarheid

Inhoudsopgave

1. Sage Barista Pro Review overzicht

 • Voordelen en Nadelen

2. Functies overzicht

 • Espresso Prestatie en Verwarming
 • Digitale Temperatuurregeling PID
 • Pre-infusie onder lage druk
 • Geïntegreerde conische braammolen
 • Stomen en melkschuim maken
 • Ontwerp en functionaliteit
 • Digitale Lcd-weergave
 • Bouw en sleutelkenmerken
 • Accessoires
 • Filtermanden
 • Nauwkeurige Razor ™-doseringstool

3. Voor wie is de Sage Barista Pro ideaal?

4. Gebruik van de Sage Barista Pro (video)

5. Over Sage

6. Vergelijkend: Barista Pro vergeleken met Sage Barista Express

7. Sage Barista Pro Review | Tot Slot

 • Beste Deals

8. FAQ

 • Is Sage een goed merk?
 • Welke koffiebonen voor Sage barista pro?

 

Sage Barista Pro Review overzicht


Sage Barista Pro

Sage barista pro ses878 black truffle

Voordelen van de Sage Barista Pro:

 • Afmetingen: 40.6 × 40.6 × 35.4 cm.
 • Gewicht: 9 Kilo 
 • Inhoud bonenreservoir:   250 gram
 • Geïntegreerde conische maalschijven
 • Inhoud waterreservoir: 2 liter
 • Het ThermoJet verwarmingssysteem
 • Intuïtieve LCD-digitale interface

 


Voordelen Nadelen
De ThermoJet verwarmingssysteem zorgt ervoor dat je apparatuur binnen 3 seconden opgewarmd is. Vergeet niet om de brouwkkop te spoelen voor elke kop koffie.
Met een viergaatjes stoompijp krijg je sneller en betere microschuim. Geen kopjesverwarmer, in tegenstelling tot sommige andere machines
Met deze hoge kwaliteit conische braam molen met 30 instellingen, kun je genieten van precies gemalen koffie. Geen manometer
PID en pre-infusie voor een optimale espresso-extractie
Instelbare watertemperatuur

Functies overzicht

De Sage Barista Pro heeft enkele functies waarmee deze koffie machine zich onderscheidt, zoals de:

 • ThermoJet-verwarmingssysteem
 • Een geavanceerde stoompijp met voorinstellingen
 • Betere technische mogelijkheden,
 • Verbeterde temperatuurregeling
 • Meerdere maalinstellingen voor de geïntegreerde kegelmolen.

Laten we elk van deze aspecten nader bekijken en waarom ze zo belangrijk zijn.

 

Espresso Prestatie en Verwarming

De belangrijkste functie van een espressomachine is het maken van de beste espresso, en de beste machines doen dit snel en consistent. De Sage Barista Pro espresso machine heeft enkele kenmerken die het ideaal maken. Het produceert koffie met uitzonderlijke smaak en consistente textuur in een mum van tijd.

 

De belangrijkste bijdrage is het innovatieve ThermoJet verwarmingssysteem. Sage-machines maken gebruik van een thermobloksysteem. Dat water verwarmt via een complex intern leidingontwerp in een aluminium blok. Water komt aan de ene kant van de spiraal binnen en verlaat aan de andere kant met 90 °C.

 

De ThermoJet verwarmer in de Barista Pro is binnen drie seconden opgewarmd. Dit is verbazingwekkend snel! Veel commerciële espressomachines gebruiken ketel-systemen. Deze hebben meestal 30 seconden tot 1 minuut nodig om op juiste temperatuur te komen.

 

Het ThermoJet-verwarmingssysteem vereist dat er water door de zetkop wordt gepompt voor het voorverwarmen. Het neemt een klein beetje tijd in beslag, maar is nog steeds snel en je zult de snelheid waarderen als je een latte of meerdere espresso kopjes maakt.

 

Met het ThermoJet-systeem kunnen barista's snel schakelen tussen het brouwen van espresso en het stomen van melk. De ideale temperatuur voor het brouwen van espresso is veel lager dan de temperatuur die je nodig hebt om melk te stomen. Door de efficiëntie van ThermoJet springt het water binnen seconden naar de juiste stoomtemperatuur.

 

Digitale Temperatuurregeling PID

Zoals ik al eerder heb gezegd, is de optimale extractietemperatuur voor espresso een redelijk klein bereik. De Sage Barista Pro bevat:

 • een PID digitaal temperatuurregelsysteem met sensoren en vooraf ingestelde programma's

Deze leiden tot nauwkeurige, optimale temperaturen binnen ongeveer -16°C.

 

Temperatuursystemen zijn belangrijk voor mij. Omdat de watertemperatuur belangrijk is om consistent een nauwkeurige espresso-extractie te verkrijgen. Ik wil niet dat mijn espresso op dinsdag en donderdag bitter en verbrand smaakt, en zuur en waterig is alle andere dagen.

 

Ik ontdekte dat de espresso elke ochtend consistent goed was, zelfs als ik dezelfde zak donkere bonen gebruikte. Met ongeveer 18 gram koffie en een dubbelwandig filter met twee koppen kon ik een heerlijk rijk smakend kopje koffie maken.

 

Met het PID-systeem van de Sage Barista Pro heb je de controle over de eindtemperatuur van je melkschuim. De sensoren geven constante feedback om een goede temperatuur te behouden, terwijl ik met het stoompijpje werkte.

 

Pre-infusie onder lage druk

Een goede espresso-extractie is ook afhankelijk van goed gehydrateerde koffiebonen. De Sage Barista Pro heeft een lage druk-pre-infusiestap in het brouwproces. Waardoor de koffiebonen alvast een voorsprong krijgen voordat het echte brouwen begint.

 

Pre-infusie zorgt ervoor dat je aangestampte puck in de ideale staat is om te zetten wanneer het hoofdproces begint. Dus je haalt meer smaak en een rijker crema uit dan als de espressomachine direct naar hoge druk water door de grondstoffen ging.

 

De Barista Pro doet er alles aan om ervoor te zorgen dat je elke keer een perfecte espresso krijgt. Zelfs als het de eerste keer is dat je een espressomachine gebruikt.

 

Geïntegreerde conische braammolen

De Sage Barista Pro beschikt over een ingebouwde maalschijf. Wij adviseren altijd het gebruik van een maalschijf, die consistente maalgroottes produceert. De molen in de Barista Pro presteert bijna net zo goed als een apart, high-end Baratza-model, maar is makkelijker in gebruik.

 

De braammolen op de Barista Pro (conical burr grinder)

De braammolen op de Barista Pro (conical burr grinder)

 

De Sage Barista Pro braam molen heeft 30 verschillende "stappen" of specifieke maalinstellingen. Dit is aanzienlijk meer dan de meeste ingebouwde molens op espressomachines (de Sage Barista Express heeft er 18)

 

De extra stappen op de Barista Pro's molen geven je veel meer flexibiliteit bij het instellen van espresso. De maalgraad is de meest kritische variabele bij het bereiden van espresso, naast de versheid van de bonen. De ideale maalgraad voor je bonen kan echter dagelijks variëren, afhankelijk van factoren zoals de hardheid en versheid van de bonen.

 

Door het instellen van de maalgraad wordt er met al deze factoren rekening gehouden, zodat je altijd de perfecte espresso krijgt. De Baratza Encore produceerde meer consistent koffiedik. Maar qua gebruiksgemak steekt de Sage Barista Pro er iets uit.

 

Je kunt de portafilter direct onder de molen plaatsen, erin tikken en een vooraf ingesteld aantal gemalen bonen krijgen. Dat is makkelijker dan de koffiebonen wegen, malen en vervolgens terug in de zetgroep doen. Je kunt een betere molen kopen met bramen die rechtstreeks in de portafilter worden gedoseerd. Maar dat brengt ons naar een hogere prijsklasse.

 

Aan de hand van het Lcd scherm kun je gemakkelijk de instellingen aanpassen. Met de "maal pauze" -functie kun je tijdens het doseren pauzeren. Dit is handig als u er zeker van wilt zijn dat er geen berg gemalen koffie op de filterhouder ligt die over de lekbak morst voordat deze goed is aangedrukt.

 

Met de Sage Barista Pro heb je meer controle over de maalgraad van je espresso. Waardoor je thuis kunt genieten van een eersteklas koffiespecialiteit.


Stomen en melkschuim maken

Met de stoompijp van de Pro zijn er prestatie- en technische verbeteringen aangebracht. Waardoor melk opschuimen sneller en makkelijker gaat en betere resultaten oplevert.

 

De Sage Barista Pro heeft een sterkere stoomlevering dan zijn voorgangers. Het is moeilijk om hoge drukspiegel en stoomdruk te krijgen met een thuis espresso machine. Het vereist meestal een zware espressomachine om voldoende druk te geven voor een krachtige stoompijp.

 

Met het ThermoJet-systeem en geavanceerde Italiaanse pompmechanisme van Barista Pro. Krijg je verhoogde druk voor een betere extractie. Uiteraard betekent meer druk een betere microschuim, wat op zijn beurt leidt tot een soepeler latte met betere latte art.

 

Het verbeterde ThermoJet-systeem brengt veel snelheid met zich mee bij het opschuimen van melk. Dankzij de efficiëntie is het water dat wordt verwarmd minder dan 10 seconden. En het proces voor het opkloppen van het melkschuim duurt slechts ongeveer 30 seconden. Vergeleken met de 20 seconden die de Barista Express nodig heeft om warmte op te bouwen en 1 minuut om stoom te produceren.

 

Stoompijpje stoomt de melk op in een melkkan

De Sage Barista Pro is een perfecte keuze als je van plan bent om de latte art game naar het volgende niveau te brengen. De stoompijp heeft vier gaten in plaats van de standaard één gat configuratie voor espressomachines die je thuis kan vinden. Dit betekent een gelijkmatigere verdeling van stoom, betere beluchting en betere microschuim melk. Met de Barista Pro heb je dus het juiste gereedschap om de perfecte melkschuim te creëren.


Ontwerp en functionaliteit

De Sage Barista Pro heeft een slanke vormgeving. Het geborstelde roestvrij staal staal is compact en de sage espressomachine weegt in totaal 9 kilogram. Lichter dan je zou verwachten gezien de interne componenten.

 

Met afmetingen van 40.6 × 40.6 × 35.4 cm past het gemakkelijk op de meeste aanrechtbladen. Het is niet zo compact als Sage the Bambino, maar de breedte valt relatief goed te handelen. Ik genoot van de matte zwarte kleur om de gebruikelijke glans van andere keukenapparaten te vermijden.

 

Sage Barista Pro Ontwerp en functionaliteit

Digitale Lcd-weergave

Een van de belangrijkste kenmerken van de Barista Pro is het display en de bedieningsknop. Het Lcd-scherm toont informatie zoals maalduur, temperatuur, maal grootte en een timer voor het brouwen. Deze heldere uitleg betekent dat je precies weet wat je doet. Je hoeft geen koffie universiteit te volgen om het zoemen van de pomp te begrijpen.

 

Sage Barista Pro Digitale Lcd-weergave

De Sage Barista Pro is technisch gezien een semi-automatische espressomachine. Maar is zo dicht mogelijk bij een volautomatisch apparaat. Je kunt instellingen veranderen voor watertemperatuur, brouw- en maal tijd, -grootte en pre-infusietijd. Het dekt bijna elk aspect van het espresso maken en melkschuimen. De voorinstellingen zijn handig als je vertrouwd raakt met de espressomachine.

 

De Sage Barista Pro is standaard ingesteld om met de één- of twee-kopknop te zetten. Hiermee kun je gemakkelijk lattes gaan brouwen. Door de maling aan te passen en gebruik te maken van de voorgeprogrammeerde zetinstellingen. bereik je ongeveer 80% van de weg naar een geweldige espresso.

 

Om verder te komen, zul je moeten experimenteren met enkele van de instellingen. Elke bonen hebben andere instellingen nodig. Dus je zult het moeten 'afstellen' door andere factoren zoals de brouwtijd of watertemperatuur aan te passen. Ik hou er meestal van om de watertemperatuur een beetje te verhogen om meer smaak en body uit mijn espresso te halen.

 

Het belangrijkste is dat je de instellingen op de Barista Pro heel eenvoudig kunt wijzigen. Je kunt de watertemperatuur instellen op een perfect bereik. Evenals de juiste maalbereidingstijd en -grootte. Al deze instellingen zijn gemakkelijk te veranderen met behulp van de menuknop en het maalwijzerplaat.

Sage Barista Pro display en man die aan de knop draait om de maalinstellingen te veranderen

Bouw en sleutelkenmerken

Het gestroomlijnde stalen ontwerp van de Sage Barista Pro maakt het tot een zeer robuuste espressomachine. Een ander belangrijk onderdeel wat een verschil maakt, is de watertank van 2 liter die sensoren heeft om het waterpeil te detecteren.

 

De watertank is afneembaar. Hierdoor is het makkelijk schoon te maken en te vullen dan andere espressomachine op de markt.

 

 

De afdruipplaat van de Sage Barista Pro heeft een solide aluminiumkap, alhoewel het wat klein is qua diepte. Je loopt het risico dat er wat bonen op het aanrecht terechtkomen als je de portafilter van de molen naar het brouwmechanisme verplaatst. Wat fijn is aan de afdruipplaat, is dat er een losse opbergbak achter zit. Daar kun je extra filters in bewaren, wat een leuke touch is voor dit espressomachine model.

 

Ten slotte heeft de heet water uitloop van de Sage Barista Pro een hoek waardoor het direct over het brouwgedeelte stroomt. Dat betekent dat je een Americano kunt maken zonder je mok ook maar een centimeter te hoeven verplaatsen. Je hoeft alleen maar je kop onder de heet water uitloop te houden. Geen vreemde hoek of gepriegel met je mok nodig.

 

Accessoires

In de doos zitten de volgende accessoires:

 • Nauwkeurige Razor ™-doseringstool
 • 480 mL RVS melkkan
 • Tamper van 54 mm
 • Enkel- en dubbelwandige filtermanden
 • Een waterfilter
 • Reinigingskit
Sage Barista Pro: Accessoires

De belangrijkste accessoires die bij de Sage Barista Pro worden geleverd

 

De melkkan en de waterfilter zijn een leuke verrassing, maar ik wil me vooral richten op de filters en het Razor-doseringstool.

 

Filtermanden

Een filter mand kan een groot verschil maken bij het maken van de perfecte espresso shot. De Sage Barista Pro komt met vier filtermandjes (zoals hierboven afgebeeld):

 • Eénmalige, onder druk staande filtermand
 • Eenmalig niet-onder druk gezet filtermandje
 • Dubbel-shot gepresseerde filtermand
 • Dubbelshot geen-onderdruk filter mandje

We hebben nu de verschillende portafilter manden besproken. Met druk filtermanden op een makkelijke manier kwaliteits espresso's kunt maken. Door de verhoogde druk in de filtermand is de kans groter dat je goede resultaten krijgt, zelfs bij een verkeerde dosering of maal maat.

 

Zodra je meer ervaring hebt met het zetten van espresso, kun je doorstromen naar de niet-onder druk gezette filters. Met deze filters kun je meer nuance aan de espresso toevoegen, met als bijkomend voordeel dat er meer ruimte is voor afwijkingen.

 

Sage biedt zelfs een "zonder bodem" filterbak (apart te koop) aan die je kan helpen om brouwproblemen in de espresso-machine vast te stellen. Maar voor nieuwkomers is het geweldig om te beginnen met een onder druk staande filtermand en van daaruit verder te groeien.

 

Nauwkeurige Razor ™-doseringstool

Met de Razor tool is het afstellen van je espresso heel simpel. Leg de doseringstool in je portafilter, draai een paar keer, en je weet zeker dat je dosis correct is! Je hoeft dus niet meer te wegen of zorgen te maken dat het afstampen oneven is. Als je net begint met thuis espresso drinken, dan is dit een geweldige manier om fouten te voorkomen.

 

Nauwkeurige Razor ™-doseringstool

Je moet de gemalen koffie in de portafilter doen en hem daarna schuin houden voordat je de razor gebruikt zodat de koffie op de juiste manier valt. Na enkele keren gebruiken is het ontwerp perfect afgesteld, waardoor je de razor niet meer nodig heeft. Maar het is handig om te beginnen, dus waarom zou je het niet proberen?

 


Hoe gebruik je de Sage Barista Pro?

Het gebruik van de Sage Barista Pro om koffie te zetten is vrij eenvoudig. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

 

1. Voorbereiding:
- Vul het waterreservoir met schoon water en plaats het terug in de machine.
- Zorg ervoor dat de bonencontainer gevuld is met verse koffiebonen.
- Zet de machine aan en wacht tot deze is opgewarmd.

 

2. Malen en doseren:
- Selecteer de gewenste maalgraad met behulp van de draaiknop op de machine.
- Plaats een leeg kopje onder de filterdrager en druk op de knop voor 'Grind Amount' om de koffiemolen te activeren en de juiste hoeveelheid koffie te malen.
- Tik zachtjes op de filterdrager om de gemalen koffie egaal te verdelen en maak de randen schoon indien nodig.

 

3. Espresso zetten:
- Bevestig de filterdrager stevig in de machine.
- Plaats een kopje onder de uitloop van de filterdrager.
- Druk op de knop voor 'Single' of 'Double' shot, afhankelijk van de gewenste hoeveelheid espresso. De machine begint nu met het zetten van de espresso.

 

4. Melk opschuimen:
- Als je een melkdrank wilt maken, zorg dan dat de stoomknop in de stand 'Steam' staat.
- Plaats een kannetje met koude melk onder het stoompijpje.
- Open de stoomknop en laat de stoom in de melk stromen terwijl je het kannetje draait om een glad en romig melkschuim te creëren. Zorg ervoor dat de juiste temperatuur wordt bereikt (idealiter tussen 60-70°C).
- Sluit de stoomknop wanneer je klaar bent met het opschuimen van de melk.

 

5. Drank samenstellen:
- Voor een cappuccino: giet het gewenste hoeveelheid melkschuim in je kopje met espresso.
- Voor een latte: giet de melk opgeschuimd in je kopje met espresso.
- Voor een espresso macchiato: voeg een kleine hoeveelheid melkschuim toe aan je espresso.

 

Houd er rekening mee dat dit slechts een basisoverzicht is en dat je mogelijk de instellingen moet aanpassen op basis van jouw persoonlijke smaakvoorkeuren. Het is altijd nuttig om de handleiding van de Sage Barista Pro te raadplegen voor gedetailleerdere instructies en aanbevelingen.

 

Wat voor dranken kun je maken met de Sage Barista Pro ?

Met de Sage Barista Pro kun je een breed scala aan koffiedranken maken. Hier zijn enkele voorbeelden:

 

1. Espresso: De Barista Pro is in staat om een perfecte espresso te zetten. Met behulp van de ingebouwde koffiemolen en de instelbare maalgraad kun je de hoeveelheid gemalen koffie en de extractietijd aanpassen om de gewenste smaakprofiel te bereiken.

2. Americano: Vul je espresso aan met heet water om een klassieke Americano te maken. Dit is een koffiedrank met een intensere smaak dan gewone filterkoffie.

3. Latte: Met het stoompijpje van de Barista Pro kun je melk opschuimen om een fluweelzacht microschuim te creëren. Hiermee kun je een heerlijke latte maken door de melk aan de espresso toe te voegen.

4. Cappuccino: Gebruik het stoompijpje om melk op te schuimen en voeg het vervolgens toe aan de espresso. Dit resulteert in een klassieke cappuccino, met een mooie balans tussen espresso en melkschuim.

5. Flat White: Een flat white is vergelijkbaar met een cappuccino, maar met meer nadruk op de espresso en minder melkschuim. Het resultaat is een rijke en romige koffiedrank.

6. Macchiato: Voeg een kleine hoeveelheid melkschuim toe aan je espresso om een macchiato te maken. Dit geeft een subtiel melkaroma aan de sterke espresso.

7. Lungo: Met de Barista Pro kun je ook een lungo zetten, een espresso met meer water. Dit resulteert in een grotere kop koffie, vergelijkbaar met filterkoffie.

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de dranken die je kunt maken met de Sage Barista Pro. Het is een veelzijdige espressomachine waarmee je jouw favoriete koffiedranken kunt bereiden en kunt experimenteren met verschillende recepten en smaakcombinaties. Voor inspiratie hebben we een lijst gemaakt met speciale dranken die je ook kunt maken met de Sage Barista Pro.


Voor wie is de Sage Barista Pro ideaal?

De Sage Barista Pro is de perfecte espressomachine voor beginners. De Barista pro heeft een hoogwaardige maal molen en goed ontworpen voorinstellingen. Dit betekent dat je veel ruimte hebt om te leren zonder het risico van slechte koffiedranken.

 

De Barista Pro is een uitstekende keuze voor ervaren barista's. Met de mogelijkheid om bijna elk onderdeel van de espresso af te stemmen, kan iedereen zijn espresso-spel naar een hoger niveau tillen.

 

Mensen die al beschikken over een losse bonenmaler hebben de Sage Barista Pro niet nodig. Je betaalt immers meer voor een functie die je al hebt. De automatische vulling van de portafilter met de molen van de Pro maakt espresso echter echt gemakkelijk.


Over Sage

Sage heeft jarenlang gebouwd aan hun reputatie in de keukenapparatuur industrie. Hun assortiment omvat onder meer broodroosters, magnetrons, waterkokers en -last-but-not-least- koffiezetapparaten.

 

Sage begon decennia geleden met het aanbieden van thuisespressomachines. Sage is opgericht in het begin van de jaren dertig in Sydney, Australië. Na de Tweede Wereldoorlog zijn ze sterk ingezet op het leveren van premium keukenapparatuur. Tegenwoordig maken ze nog steeds nieuwe koffiemachines. Zodat iedereen de ultieme koffie ervaring thuis kan beleven.

 

In 2019 introduceerde Sage de Barista Pro, die direct genomineerd werd voor de Best New Product Award op de Specialty Coffee Expo. De Pro is een verbeterde versie van de al succesvolle Sage Barista Express. De Pro biedt upgrades en aanpassingen die het ontwerp nog beter maken.


Vergelijking met andere espresso machines

Barista Pro vs Sage Barista Express

De Sage Barista Pro vervangt de Sage Barista Express. De belangrijkste verschillen tussen de Barista Pro en de Barista Express zijn te vinden in de technologie. Evenals wat aanpassingen waarmee beginners beter om kunnen gaan met de Pro.

 

De grootste verschillen tussen de Barista Express en Pro zitten in het verwarmingssysteem. Terwijl de Barista Express een thermocoil systeem gebruikt, warmt de Sage Barista Express in een minuut op. Vergeleken met seconden voor de Pro, hoewel de Express nog steeds heel snel is.

 

De Sage Barista Express heeft een ingebouwde molen en een hoogwaardige manuele stoompijp. Maar heeft wel een analoog display. De Express is een goede optie als je op zoek bent naar een simpelere espressomachine met een lagere prijs. Maar we raden toch aan om de Sage Barista Pro te kopen omdat het verschil in het prijskaartje niet zo groot is.

 

Bekijk onze volledige vergelijking van de Sage Barista Pro en Barista Express.

 

Barista Pro vs Sage Barista Express Impress

De Barista Pro en de Sage Barista Express Impress zijn beide uitstekende espressomachines, maar ze hebben enkele verschillen die de keuze tussen de twee kunnen beïnvloeden.

 

Een van de belangrijkste verschillen is het Puck-systeem dat wordt gebruikt in de Barista Express Impress. Met dit systeem kan de gebruiker de juiste dosering koffie krijgen met een perfecte aandruk, terwijl er minder gemalen koffie verspild wordt. Dit kan resulteren in een betere espresso met een consistente smaak.

 

Een ander verschil is de aanwezigheid van het ThermoJet-verwarmingssysteem in de Barista Pro. Dit systeem zorgt voor een snelle opwarmtijd, waardoor je snel kunt genieten van je koffie. Bovendien biedt de Barista Pro meer maalinstellingen, waardoor je meer controle hebt over de fijnheid van de gemalen koffie, wat resulteert in een betere extractie.

 

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is het gebruiksgemak. Beide machines zijn gebruiksvriendelijk, maar de Barista Pro heeft een LCD-display waarmee je gemakkelijk de instellingen kunt aanpassen en informatie kunt aflezen, zoals de temperatuur en de maaltijd. Dit kan handig zijn voor mensen die graag volledige controle hebben over hun koffiebereiding.

 

Wat betreft prestaties en prijs-kwaliteitverhouding, beide machines worden hoog gewaardeerd. De Barista Express Impress is een geüpdatete versie van de Barista Express, die al bekend staat om zijn uitstekende prestaties en betaalbaarheid. De Barista Pro biedt echter enkele extra functies en verbeteringen, wat verklaart waarom sommige mensen het als de betere machine beschouwen.

 

Uiteindelijk hangt de keuze tussen de Barista Pro en de Barista Express Impress af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Als je op zoek bent naar een machine met geavanceerde functies zoals het ThermoJet-systeem en meer maalinstellingen, dan is de Barista Pro wellicht de betere keuze. Als je echter een gebruiksvriendelijke machine wilt met het handige Puck-systeem en een goede prijs-kwaliteitverhouding, dan is de Barista Express Impress een uitstekende keuze.

 

Barista Pro vs Sage the Barista Touch

Sage is een bekend merk met een uitgebreid assortiment semi-automatische espressomachines. Aan de bovenkant zijn er twee vergelijkbare machines: Sage Barista Pro vs Touch.

De Barista Touch heeft een handige touchscreen en een automatische stoompijp. De stoompijp is de grote verrassing en maakt het leven een stuk gemakkelijker. Terwijl de Barista Pro meer controle biedt met een simpeler display voor meer waar voor je geld. Beide machines maken hetzelfde espresso met hetzelfde verwarmingssysteem en ingebouwde molen.

 

Er is geen duidelijke winnaar tussen Barista Pro en Touch, aangezien het afhangt van wat je waardeert. Elke machine heeft een andere koper:

 • Barista Touch biedt gemak en makkelijke melkdranken.
 • Barista Pro biedt betere waarde, meer controle en het is gemakkelijker voor espresso's en Americanos.

Barista Pro vs Sage the Oracle Touch

De Sage Oracle Touch en de Barista Pro zijn beide geweldige keuzes. Maar het ene is een superautomatische espresso-machine en het andere is semi-automatisch. Het was een moeilijke keuze tussen de Sage Oracle Touch vs Barista Pro. Maar de uiteindelijke winnaar is de Sage Oracle Touch. Vanwege zijn geautomatiseerde functies en chique design.

 

Of je nu beginner of gevorderd bent. Met een automatische espressomachine heb je direct toegang tot alle tools die je nodig hebt om de perfecte espresso te maken. Je kunt zelfs de sterkte, temperatuur en texturen aanpassen!

 

Om te zorgen dat de Barista Pro een unieke espresso-smaak produceert, moet het op de juiste manier ingesteld worden. Aangezien het een meer gevorderde interface heeft, kan het voor beginners een tijdje duren om ermee vertrouwd te raken.

 

Barista Pro vs Sage duo temp pro

De Sage Barista Pro en de Sage Duo Temp Pro zijn beide hoogwaardige espressomachines van het merk Sage. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen de twee modellen:

 

1. Functionaliteit: De Sage Barista Pro is een bean-to-cup espressomachine, wat betekent dat het een ingebouwde koffiemolen heeft en in staat is om automatisch verse koffiebonen te malen en espresso te zetten. Aan de andere kant is de Sage Duo Temp Pro een halfautomatische machine, wat betekent dat je handmatig de koffie moet malen en de extractie moet controleren.

2. Opwarmtijd: De Barista Pro heeft een snellere opwarmtijd van slechts 3 seconden, terwijl de Duo Temp Pro ongeveer 60 seconden nodig heeft om op te warmen.

3. Interface: De Barista Pro heeft een geavanceerd lcd-scherm waarmee je de weg van je koffie kunt volgen en alle benodigde informatie kunt zien om koffie van hoge kwaliteit te zetten. De Duo Temp Pro heeft daarentegen een eenvoudiger bedieningspaneel met draaiknoppen en indicatielampjes.

4. Temperatuurregeling: Beide machines hebben een digitale temperatuurregeling (PID), maar de Barista Pro heeft een PID met een nauwkeurigheid van +/- 2°, waardoor je de watertemperatuur precies kunt afstellen. De Duo Temp Pro heeft ook een PID, maar de exacte nauwkeurigheid is niet gespecificeerd.

5. Design: Beide machines hebben een stijlvol ontwerp, maar de Barista Pro heeft mogelijk een iets moderner en strakker uiterlijk. De duo temp pro heeft dan wel een meer compact formaat.

 

Het is belangrijk op te merken dat de keuze tussen de Barista Pro en de Duo Temp Pro afhangt van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Als je op zoek bent naar gemak en automatisering in het malen en zetten van koffie, dan is de Barista Pro wellicht de betere keuze. Als je daarentegen de voorkeur geeft aan meer controle over het extractieproces en bereid bent om handmatig te malen en extractieparameters aan te passen, dan kan de Duo Temp Pro meer geschikt zijn.

Verschillen Barista Pro Barista Express Oracle touch Duo temp pro
Bar pomp systeem 15 bar 15 bar 9 bar 15 bar
Gebruikersinterface LCD-display met knoppen. analoog display touchscreen Knoppen
Verwarmingssysteem ThermoJet systeem thermocoil systeem Dubbele ketel Thermospoel 1600 W
Stoompijp Handmatige stoompijp Stoompijpje Automatisch melk schuimen Stoompijpje

Sage Barista Pro Review | Tot Slot

De Sage Barista Pro is een grote sprong voorwaarts ten opzichte van de concurrentie op de markt voor espressomachines. Het slimme ontwerp en de kenmerkende verbeteringen zijn te danken aan het ThermoJet verwarmingssysteem dat binnen 3 seconden opwarmt. Gecombineerd met het temperatuurregelsysteem dat snel kan schakelen tussen melk schuimen en brouwen.

 

Beste Deals

Sage the Barista Pro™ Brushed Stainless Steel Pistonmachine RVS

Sage the Barista Pro™ Black Stainless Steel Pistonmachine

Sage the Barista Pro™ Black Truffle Pistonmachine (mat zwart)


Sage Barista Pro Review | Tot Slot

De Barista Pro is onze favoriete espressomachine van Sage.

 • Het gebruikt de nieuwste Thermojet-technologie,
 • Heeft meer maalinstellingen
 • Beschikt over een viergaats stoompijp.
 • De display is makkelijk te programmeren via meerdere invoeropties.

De perfecte semi-automatische espressomachine!

 


Met de Barista Pro kun je je favoriete espresso thuis maken. Deze machine biedt vele voorgeprogrammeerde opties, zodat je meteen mee kunt beginnen. Maar als je zelf klaar bent om te experimenteren, kun je meteen van start met jouw eigen barista-skills!

 

Als je voor het eerst een piston koffie machine aanschaft, neem dan een kijkje op onze koopgids voor beginners en lees onze aanbevelingen.

 


FAQ

Is Sage een goed merk?

Als we kijken naar de kwaliteit en reputatie van Sage, kunnen we gerust stellen dat het een uitstekend merk is.

 

Sage staat bekend om zijn vernieuwende ontwerpen en technologieën. Die zorgen voor hoogwaardige keukenapparatuur. Of het nu gaat om hun espressomachines, broodroosters of slowcookers. Sage biedt producten van hoge kwaliteit die klanten over de hele wereld tevredenstellen.

 

Met hun focus op stijlvolle designs en duurzame materialen is Sage een merk dat zich onderscheidt in de markt. Sage voegt voortdurend nieuwe functies aan hun productlijn toe. Daardoor blijft dit bedrijf innoveren en anticiperen op de behoeften van de consument.

Welke koffiebonen voor Sage barista pro?

Als het gaat om kwaliteitsvolle en smaakvolle koffie, dan is de keuze van de bonen cruciaal.

 

Voor de Sage Barista Pro raden wij zeker aan om te gaan voor hoogwaardige espressobonen met complexe aroma's en smaken.

 

Je zou kunnen kijken naar Italiaanse of Zuid-Amerikaanse bonen die verschillende tonen bieden. Zoals chocolade, karamel, noten en citrusvruchten.

 

Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar koffiebonen die door de juiste methodes gebrand zijn om hun unieke smaken vrij te laten komen.

 

Kies daarom altijd voor vers gebrande bonen met een branddatum binnen twee weken voordat ze in je machine belanden. Op deze manier ben je verzekerd van een ultieme smaakbeleving bij elke kop die je zet!

 

Heeft de Sage Barista Pro een cold brew functie?

Nee, de Sage Barista Pro heeft geen specifieke ingebouwde cold brew functie. De machine is voornamelijk ontworpen voor het zetten van espresso en andere warme koffievarianten.

 

Heeft de Sage Barista Pro een automatische tamping?

Nee, de Sage Barista Pro heeft geen automatische tamping-functie. Bij het zetten van espresso met de Barista Pro moet je handmatig de koffie in de filterdrager verdelen en aandrukken. Dit geeft je meer controle over de tamping en stelt je in staat om de druk en gelijkmatigheid aan te passen aan je eigen voorkeuren.

 


Dit vind je misschien ook interessant:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.