Geschreven door: Mandy | Laatste update: 26 april 2024

Rating: 5 sterren
1 stem
Sage Barista Pro vs Barista Express

Sage heeft uitstekende espressomachines in hun middenklasse "Barista"-modellen: de Sage Barista Pro vs Sage Barista Express. Jarenlang was de Sage Barista Express het vlaggenschipmodel en een bestseller om een reden. Daarna lanceerde Sage de Barista Pro met een hogere prijs, ondanks een zeer vergelijkbaar ontwerp. Beide zijn automatische machines met ingebouwde molen, maar hoe vergelijken we de Sage Barista Pro tegenover de Barista Express?

 

Naarmate ik meer espressomachines heb getest en gebruikt, ben ik er steeds meer van overtuigd dat de Sage Barista Pro de beste keuze is. Dankzij het Thermo-verwarmingssysteem, het Lcd-scherm en de betere maalspecificaties is de Pro duidelijk de betere keuze in vergelijking met de Express, ondanks de hogere prijs.

 

Om te begrijpen waarom de Sage Barista Pro beter is dan de Sage Barista Express, zal ik elk van de functies in detail uitleggen. Ik heb persoonlijke foto's en tabellen toegevoegd om vergelijkingen gemakkelijk te maken.

 

Sage geeft vaak korting op de Barista Express. Controleer Amazon en Bol.com voor de laatste prijzen en mogelijke deals.

Product Sage Barista Pro (onze keus) Sage Barista Express
Verwarmingssysteem Thermojet: 3 seconden opwarmen Thermocoil: 30 seconden opwarmen
Stoompijpje Wand met vier gaten voor microschuim van betere kwaliteit Stoompijpje met één gat
Display LCD voor gemakkelijker programmeerbare instellingen Analoge manometer
Molen Braammolen met 30 standen Braammolen met 16 standen
Waarde Duurder maar de moeite waard Minder duur voor een ouder model

Inhoudsopgave

1. Uitsplitsing van functies

 • Interne Mechanica & Espresso Prestaties
 • Molen

Ontwerp, weergave, gebruiksgemak

 • Ontwerp
 • Weergave en gebruiksgemak
 • Stoompijpje en melkopschuimen
 • Prijs en Waarde

2. De winnaar is: de Sage Barista Pro
3. Op zoek naar meer machine-opties?
4. FAQ

 • Wat is het verschil tussen de Sage Barista Pro en Express?
 • Wat is het beste: de Barista Pro of Barista Express?
 • Is de Sage Barista Pro het geld waard?

 

Uitsplitsing van functies

Als het gaat om de Sage Barista Express vs Barista Pro, zijn er enkele verschillen. De belangrijkste zijn het verwarmingssysteem, de molen en het display. De Sage Barista Pro is beter in al deze categorieën.

 

Sage Barista Express vs Barista Pro: Uitsplitsing van functies

Sage Barista Pro en Sage Barista Express in brushed stainless steel : Belangrijkste verschillen in kenmerken

 

Ik zal deze functies vergelijken samen met het stoompijpje. Daarna bespreek ik hoe deze kenmerken samen de waarde voor de prijs weergeven.

 

Interne Mechanica & Espresso Prestaties

Hoewel er veel verschillen zijn tussen de Sage Barista Express en de Barista Pro, is het verwarmingssysteem misschien wel het opvallendste. Sage heeft hun verbeterde ThermoJet-verwarmingssysteem toegevoegd aan de Pro-model, wat een grote verbetering is vergeleken met het oudere Thermocoil dat in de Barista Express wordt gebruikt.

 

Ik ben een echte koffie liefhebber, dus ik kan uren praten over de verschillen tussen thermische blokken, ketels en warmtewisselaars. Beide Sage Barista-modellen maken gebruik van een thermocoilsysteem.

 

Thermocoils (of thermoblocks) zijn geavanceerde aluminium blokken met roestvrijstalen leidingen. Water wordt aan een kant ingevoerd, beweegt door het leidingsysteem binnenin het verwarmde blok en komt aan de andere kant uit als heet water. Thermocoils zijn heel gebruikelijk in huishoudelijke espressomachines, maar de Sage technologie maakt het verschil door water supersnel en consistent warm te maken.

 

De nieuwe Thermojet gebruikt een zeer dunne film als verwarmingscomponent waarbij de buizen erg klein zijn. Hierdoor wordt de hitte bijna onmiddellijk overgedragen op het water, waardoor het een indrukwekkende opwarmtijd van slechts 3 seconden heeft. Dat betekent dat je geen tijd meer hoeft te verspillen aan het opwarmen 's ochtends of aan het wachten tussen het brouwen van koffie en het stomen van melk.

 

Je kunt de grafieken van Sage bekijken om een idee te krijgen van het ThermoJet-systeem:

 

Sage Barista Express vs Barista Pro: Thermojet en Thermocoil

thermojet heating system en thermocoil heating

 

De Barista Express maakt gebruik van een thermocoil-systeem dat na ongeveer 30 seconden opwarmt. Hoewel dit de meeste andere espressomachines verslaat, is het toch elke ochtend 30 seconden extra zonder espresso.

 

Een ander even belangrijk aspect is dat de ThermoJet een meer consistente watertemperatuur heeft. Het dunne-film substrate van de ThermoJet heeft een preciezere temperatuurcontrole. Beide machines hebben een proportioneel-integraal-differentiaal (PID) controller, wat een toegevoegd temperatuur controlesysteem is, maar het nieuwere ontwerp van de Barista Pro geeft verhoogde controle.

 

Temperaturen beheersen is echt belangrijk. Goede espresso gaat over consistente extractie en constante extractie gaat over het controleren van temperaturen. 

 

Wat betreft het ontwerp zijn de twee verwarmings elementen vergelijkbaar, maar met die van de Pro is het gewoon… beter.

 

Een nadeel van het ThermoJet-systeem is dat je een lege shot (dus alleen water) moet afvuren om het systeem op te warmen. Je moet water door de groepskop lopen, anders krijg je een zure en neergetrokken espresso.

 

Om een goed resultaat te krijgen, is het belangrijk om beide apparaten en elke espressomachine goed voor te verwarmen met water.

 

Een voordeel van het Barista Express thermocoilsysteem is dat het de bovenkant van de machine verwarmt. Je kunt je mokken op de bovenkant van de machine leggen en ze worden wat warmer. Ook kun je dit effect bereiken door het water shot direct in je mok te lopen.

 

Ten slotte is het belangrijkste verschil de snelheid en controle van waterverwarming. De duidelijke winnaar hier is de Sage Barista Pro.

 

Molen

Als het gaat om maling, is de Sage Barista Pro espresso machine de absolute winnaar. Beide machines hebben een geïntegreerde conische maalschijf, maar bij de Sage Barista Pro espresso machine krijg je meer controle en personalisatie.

 

Sage Barista Express vs Barista Pro Maalmolen

De maalmolen voor beide Barista modellen een conical burr grinder

 

De maalgraad is een cruciaal onderdeel om een geweldige espresso te maken. Te fijn, en je koffie zou troebel worden. Te grof, en je koffie zou te zwak worden. Zowel de Sage Barista Pro als de Barista Express hebben uitstekende koffiemolens. Ze hebben dezelfde conische stalen maalschijven die consistente maalgraad garanderen.

 

Het belangrijkste verschil tussen de Barista Pro- en de Barista Express-molen is het aantal maalinstellingen. De Pro biedt 30 levels terwijl de Express 16 maalinstellingen heeft.

 

Met de Pro espresso machine krijg je meer mogelijkheden om de perfecte maling te krijgen. Bewust zijn van de maling geeft goede espresso en, afhankelijk van de bonen, leeftijd of het weer, vereist het verschillende maal levels. Met extra stappen op de Pro krijg je extra precisie voor het vinden van die perfecte smaak.

 

Een ander voordeel van de Sage Barista Pro is de 'Pause Grind'-functie. Het apparaat geeft je de mogelijkheid om tijdens het malen de portafilter in te drukken om te pauzeren. Dit stelt je in staat om een paar keer te schudden, waardoor je automatisch een gelijkmatiger puck krijgt. Ik maal daarom altijd met pauze, waarmee ik net iets meer controle heb over m'n espresso en geen berg koffiedrab achterlaat wanneer ik de portafilter uit het apparaat haal.

 

Hoewel de Sage Barista Express je voldoende flexibiliteit biedt om de koffiebonen te malen, zijn er nog steeds 16 maalinstellingen die moeten worden gevolgd om de optimale espresso-extractie te bewerkstelligen. Helaas is het minder precies dan andere espressomachines, waardoor je espresso over tijd minder lekker kan worden.

 

Met de 11 instelling van de Pro zul je een duidelijk verschil merken vergeleken met 12, wat bijna twee keer meer precisie betekent voor het extractieproces van espresso.

Uiteindelijk is de Sage Barista Pro de beste optie. Het heeft een veel preciezere bereik aan maalinstellingen, waardoor je het perfecte espresso kunt bereiken. De Sage Pro biedt ook de mogelijkheid om te pauzeren tijdens het malen, wat een prettige extra is.

 


Ontwerp, weergave, gebruiksgemak

Qua ontwerp komen de twee Sage-machines ongeveer gelijk uit, maar het display en het gebruiksgemak zijn waar ze van elkaar verschillen.

 

Ontwerp

De Sage Barista Pro en de Barista Express hebben beide een aantrekkelijke uitstraling. Ze hebben allebei gladde afwerkingen en mooie designs. De Barista Pro is verkrijgbaar in meer kleuren, waaronder het matte zwarte ontwerp dat ik heb getest.

 

Sage Barista Pro Ontwerp

De Pro komt in meer kleuren, waaronder matzwart

 

De specificaties zijn redelijk vergelijkbaar met afmetingen van 40.6 × 40.6 × 35.4 cm(HxLxB), Koffie bonen reservoir van 250 gram en water reservoir van 2 liter voor de twee machines.

 

De machines zijn bijzonder stevig dankzij hun uitstekende gereedschap en ontwerp. Het gewicht van elke machine is ongeveer 10 kilo, mede dankzij de zware staalconstructie. Er is genoeg weerstand om de hoogwaardige interne componenten te ondersteunen.

 

Een bijzonder bedrag dat ik aan beide modellen waardeer, is het uitneembare water reservoir. Je hoeft niet meer een kan te vullen en de inhoud vervolgens in het tankje te gieten; dat stapje wordt overgeslagen.

 

Als je de oudere versies van de Sage Barista Express hebt, is het goed om te weten dat dit geen verwijderbaar water reservoir heeft. Controleer voordat je aankoopt, welk model je bezit.

 

Beide machines hebben dezelfde accessoires:

 • Dubbeluitloop 54mm portafilter
 • Twee gepressuriseerde manden: één kopje en twee kopjes
 • Twee niet-onder druk staande manden: een kopje en twee kopjes.
 • Melkkan
 • Tamper
 • Reinigingsschijf, reinigingskit en gereedschap voor.

 

Sage Barista Express vs Barista Pro accessoires

Beide machines worden geleverd met dezelfde accessoires

 

Het is moeilijk om een ​​keuze te maken, aangezien de machines bijna hetzelfde zijn. Beide opties zullen in je keuken esthetisch aantrekkelijk zijn. Wees er echter wel zeker van dat je Express-model een verwijderbaar waterreservoir heeft.

 

Weergave en gebruiksgemak

Beide machines hebben automatische instellingen met een drukknoppen voor het maken van een enkele of dubbele shot espresso. De verschillen komen naar voren in hoe gemakkelijk de interface en het programmeren zijn om te gebruiken.

 

De Barista Pro heeft een LCD-digitale weergave en een digitale interface, terwijl de Sage Barista Express gebruikmaakt van een handmatige display. Ook de informatie die je ontvangt bij elke display is iets anders. Hoewel beide displays goed zijn, is die van de Pro het beste omdat het je door middel van programmeren gemakkelijker maakt om je espresso perfect te maken.

 

Sage Barista Express vs Barista Pro Displays

Het display en de bedieningselementen voor de Pro (boven) en Express (onder)

 

De LCD-interface op de Sage Barista Pro is makkelijker te begrijpen, vooral als je een espresso beginner bent. Je drukt op de menuknop en gebruikt daarna de draaiknop en knoppen om wijzigingen aan te brengen. De combinatie van een draaiknop om naar links en rechts te navigeren en knoppen is intuïtief.

 

Met de Barista Express heb je een analoog drukmeter en een reeks knoppen die wat traditioneler is.

 

Met de Barista Pro kun je het shotvolume, watertemperatuur en tijd voor pre-infusie aanpassen. Op de Express kun je alleen het shotvolume en de watertemperatuur aanpassen, maar kun je de pre-infusietijd niet instellen. De pre-infusie is de initiële fase met lage druk die ervoor zorgt dat de koffie bevochtigd worden en dat er een meer gelijkmatige puck ontstaat waardoor er een betere extractie bij 9 bars druk plaatsvindt. Eén makkelijke espresso hack is om een langere pre-infusie te programmeren wat kanaliseren reduceert. Dit kan handmatig op de Barista Express gedaan worden, maar het kan niet ingesteld worden.

 

Met de LCD-scherm van Pro is het makkelijker om te werken. Draai aan de knop naar rechts, druk op de schotknop en gebruik de knop om gemakkelijk de temperatuur van het water omhoog of omlaag te stellen. Je kunt iedere keer dat de machine aanstaat zien wat de temperatuurinstellingen zijn.

 

Met de Express kun je de temperatuurinstelling wijzigen met een combinatie van knoppen, maar dan moet je de verandering onthouden. Je kunt het misschien opschrijven, maar wie doet dat nou?

 

De Express heeft een analoge drukmeter, die naar mijn mening stijlvol is. Het is ook een solide hulpmiddel om het maalniveau mee in te stellen. Als de drukmeter boven de 12 bar uitkomt bij een trage stroom, dan is de maalstand te fijn ingesteld. Het is een fijne toevoeging, maar je kunt dit ook zien aan de stroomsnelheid en tijd. De drukmeter compenseert niet voor het LCD-scherm en extra programmering van de Pro.

 

Het gespecialiseerde hete water uitstroom is een andere ontwerpverbetering in de Sage Barista Pro vergeleken met Express. De Pro heeft een schuin uitstroom dat heet water afgeeft direct onder de portafilter, terwijl de Express-hitte wateruitlaat een beetje naar rechts staat en recht naar beneden spuit, iets achter de portafilter. Het is makkelijker om Americano's te maken met de Pro.

 

In vergelijking met de analoge display van de Sage Express, presteert het LCD display van Pro beter. Bovendien zijn er voor beide machines programmeren multiple instellingen voor een perfect kopje espresso.

 

Stoompijpje en melkopschuimen

Naast het perfecte kopje espresso, is ook de melk verwarmingsprestatie van een espressomachine belangrijk. Dit is een ander gebied waar de Barista Pro winst boekt. De nieuwe ThermoJet-systeem verwarmt de melk sneller dan de andere systemen, wat leidt tot perfecte espresso shots.

 

Bovendien bevat de Pro-versie een viergaten stoompijp configuratie, in tegenstelling tot de enkele gat stoompijp op de Barista Express. De viergaten figuratie op Barista Pro espresso-apparaten levert meer stoom doorvoer dan de enkele gat. Je kunt melk stoom in ongeveer 30 seconden op de Pro versus 50 seconden voor de Express.

 

Sage Barista Express vs Barista Pro Stoompijpje

De vier-gaten stoompijp zorgt voor een betere luchtigheid en dat levert een betere microschuim en latte art op. Het enkele gat van de Express maakt ook nog steeds geweldig microschuim, maar het duurt iets langer om het te bereiken.

 

Beide machines hebben handmatige melkpijpfuncties, wat betekent dat je een beetje moet leren over de vaardigheden om de melk perfect te schuimen. Maar dankzij de vier-gaten configuratie gaat het veel sneller.

 

Prijs en Waarde

Beide machines bevinden zich in het midden van het assortiment van Sage – niet goedkoop, maar ook niet zo duur als veel high-end machines.

 

Als het gaat om alleen de prijs, wint de Barista Express, omdat het de goedkopere machine is. Maar als we het over waarde hebben, neemt de Barista Pro de titel in beslag, omdat je veel meer krijgt voor een iets hogere prijs.

 

In 2019, toen de Barista Pro voor het eerst uitkwam, was het prijsverschil veel groter. Maar zelfs op de hogere prijs zou ik argumenteren dat de Pro het waard is vanwege zijn verfijnde functies. Een espressomachine gaat allemaal om goede espressokoffie en daarin gaan de ThermoJet- en fijnmalsinstellingen boven alles uit.

 

De prijsstellingen zijn sinds de publicatie van dit artikel gewijzigd en Sage biedt regelmatig kortingen op de Barista Express. Ik raad je aan een paar verschillende plaatsen te bekijken om de nieuwste prijzen te vergelijken:

 

Als je geld wilt besparen op een espressomachine, dan is de Barista Express precies wat je zoekt. De thermocoil-verwarmingsmethode stelt deze machine boven andere modellen in de branche. De bedieningsknop en drukmeter zijn ook eenvoudig genoeg om te gebruiken, vooral als je niet zal proberen de instellingen aan te passen.

 

Persoonlijk, als het gaat om waarde, ga ik voor de Pro. Ik ben blij om iets meer uit te geven aan een koffiemachine die ik jarenlang zal gebruiken. Die ochtend espresso is het beste moment van de dag (voor mij in elk geval), en ik wil dat die goed is. Een betere kwaliteit en gemakkelijker gebruik met de Barista Pro maken de extra kosten meer dan waard.

 


De winnaar is: de Sage Barista Pro

Als het gaat om espresso machines, dan is de Sage Barista Pro beter dan de Sage Barista Express. De Sage Pro wint het omdat je betere espresso kunt maken met meer gemak en voor een redelijk prijsje.

 

Liefhebbers van espresso weten dat het krijgen van de perfecte kop koffie afhangt van de molen, watertemperatuur en brouwtijd. Met de Sage Pro espressomachine heb je extra controle over de maalgradatie en programmeren, waardoor je altijd een fijnere, meer precieze maalgraad instelling kunt gebruiken. Bovendien presteert deze espressomachine beter op het gebied van watertemperatuur en brouwtijd.

 


Sage Barista Pro

De Sage Barista Pro is onze favoriete espressomachine van Sage. Het gebruikt de nieuwste Thermojet-technologie, heeft meer maalinstellingen en heeft ook een vier gaten stoompijp. Het display is makkelijk te programmeren door verschillende invoergegevens. De perfecte semi-automatische espressomachine.

 


De Barista Express espresso machine is niet uitgerust met de nieuwste verwarmingssysteem en verbeterde stoompijp ontwerp van de Pro. De Pro bereikt meer snel de perfecte brouwtijd en stelt het temperatuurregeling voorop van alles wat de machine doet.

 


Sage Barista Express

De Sage Barista Express neemt maar 30 seconden in beslag om op te warmen en heeft een manuele stoompijp. De ingebouwde molen heeft 16 instellingen en een simpele houder voor de portafilter. Het scherm is analoog en bevat een drukmeter die helpt bij het meten van de molen- en extractiegrootte voor de perfecte espresso.

 


Op zoek naar meer machine-opties?

Wil je een groter aanbod aan machines zien? Bekijk dan onze lijst met espressoapparaten voor beginners. Op zoek naar een goedkopere espresso machine? Neem dan onze head-to-head vergelijking van de Sage Bambino vs Bambino Plus of ontdek de beste piston koffiemachine.

 

FAQs

Wat is het verschil tussen de Sage Barista Pro en Express?

De Sage Barista Pro heeft een digitaal LCD-scherm en een geavanceerder ThermoJet-verwarmingssysteem. De Sage Barista Express espressomachine gebruikt een analoog display, stoompijl en thermocoïlaire verwarming en is goedkoper dan de Pro.

 

Wat is het beste: de Barista Pro of Barista Express?

De Barista Pro is een betere machine. Met het ThermoJet-systeem, meer maalschalen en een LCD-scherm creëer je beter espresso, die ook gemakkelijker te bedienen is dan de Barista Express.

Is de Sage Barista Pro het geld waard?

Sage's Barista Pro beschikt over ThermoJet, hun beste verwarmingssysteem. Het maakt heerlijk espresso en is eenvoudig te gebruiken voor een betaalbare prijs. Melkschuim maken wordt ook veel gemakkelijker met deze machine. Kortom, de Pro is zeker waardevol voor zijn prijs.

Wat is het verschil tussen de Sage Barista Pro en Breville Barista Pro?

Er zit geen verschil tussen de Sage Barista Pro en de Breville Barista Pro behalve dat het merknaam anders is. In het VK en Europa gaat het bedrijf op de markt onder het merk Sage en in de rest van de wereld onder het merk Breville.

 

 

 

Wat is het verschil tussen de Sage Barista Express en Breville Barista Express?

Er zit geen verschil tussen de Sage Barista Express en de Breville Barista Express behalve dat het merknaam anders is. In het VK en Europa gaat het bedrijf op de markt onder het merk Sage en in de rest van de wereld onder het merk Breville.

 


Meer lezen over Sage Barista Pro vs. Barista Express? Misschien vind je dit ook interessant:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.