Beste sage koffiemachine

Ontdek de Beste Sage Koffiemachine voor een Perfect Kopje Koffie

Rating: 5 sterren
1 stem
Beste Sage koffiemachine

Misschien heb je al gekeken naar onze beste bonen machines voor inspiratie bij het zoeken naar een Sage koffiemachine. De Barista pro van Sage was nummer een in onze topselectie, maar dit is niet de enige geweldige Sage koffiemachine die je kunt kopen. Naast het gebruik van koffiebonen, biedt sage ook koffiemachines aan voor gemalen koffie en capsules.

 

Dus, welke koffiemachine is het beste voor jou? Onze selectie van de beste Sage koffiemachines kan je helpen bij je beslissing. We tonen je ook de beste deals van nu. Bovendien krijg je niet alleen onze expertadviezen. Je krijgt ook het oordeel van andere kopers over hun Sage-model.

 


Wat is een Sage koffiemachine?

Een Sage koffiemachine is een kwaliteit espressomachine. Het is gemaakt om heerlijke koffie te maken. Deze machines zijn populair vanwege hun precisie, betrouwbaarheid en gebruiksgemak.

 

Met een Sage machine zet je verschillende soorten koffie. Je kunt espresso, cappuccino, latte macchiato en meer maken. Sage heeft alles ontworpen, zoals de maalgraad en watertemperatuur. Zo smaakt de koffie lekker. Ook biedt dit merk diverse mogelijkheden om jouw perfecte brouwsel op maat te maken.

 

Of je nu een beginnende of gevorderde barista bent, er is altijd wel een Sage machine die bij jou past. Er is voor ieder wat wils. Van eenvoudige modellen tot professionele machines voor commerciële doeleinden.


De verschillende types Sage koffiemachines

Sage koffiemachines zijn er in verschillende types, die elk hun eigen kenmerken en voordelen hebben. Hieronder gaan we wat dieper in op de verschillende types van Sage koffiemachines.

 

 • Allereerst heb je de Sage espressomachines, zoals de Barista express, barista pro en Bambino. Deze machines zijn ontworpen om een heerlijke espresso te maken met behulp van versgemalen bonen. Je hebt hierbij volledige controle over het maalproces, waardoor je jouw koffie precies naar wens kunt afstemmen.

 

 • Daarnaast zijn er ook de filterkoffiemachines, zoals de Sage precision brewer. Deze machines gebruiken gemalen koffie en kunnen veel koffie tegelijk zetten. Hierdoor is dit type machine ideaal voor bijvoorbeeld gezelschappen of op het werk.

 

 • Verder heb je nog de cupmachines, zoals de Sage Creatista plus en Uno. Deze machines maken gebruik van kant-en-klare cups koffie, waardoor je in een handomdraai een vers gezette kop koffie hebt. Cup machines hebben meestal melkopschuimers en temperatuurregeling om lattes en cappuccino's te maken.

 

Welke koffiemachine je moet kopen, hangt af van jouw persoonlijke smaak en situatie. Vind jij het leuk om veel tijd te besteden aan het maken van een goede espresso? Of ga jij juist liever voor gemak? Er is altijd een passend model beschikbaar.


Beste Sage koffiemachines in 2024 - top 9

1. Nespresso creatista uno - Beste cup koffiemachine

SAGE NESPRESSO CREATISTA UNO
Voordelen Nadelen
✓ Gebruiksgemak ✗ Beperkte koffiekeuze
✓ Automatisch melkschuim
✓ Aanpasbare instellingen
✓ Compact formaat

Afmetingen: 41 H × 31 L × 14 B centimeter| Gewicht: 5.2 kilo | Watertank: 1.5 liter | Aantal programma's: 6 | Capsules: Nespresso Original  | Melkopschuimer: Stoompijpje | Druk van de pomp: 19 |


De Nespresso Sage Creatista Uno koffiecupmachine opent de poorten naar een wereld van creativiteit. Hiermee kun je thuis de verrukkelijkste koffiecreaties maken. Met een ingebouwde melkopschuimer biedt deze machine de mogelijkheid om hoogwaardige, authentieke Latte art koffie te zetten, waardoor je je eigen barista wordt.

 

Het innovatieve, automatische stoompijpje maakt het opschuimen van melk eenvoudig en aanpasbaar. Dankzij de korte opwarmtijd en intuïtieve bediening geniet je snel van je favoriete koffie. Bovendien zorgt het automatisch reinigingssysteem voor het stoompijpje voor gebruiksgemak en hygiëne. Met instelbare temperaturen en texturen voor melkschuim, biedt deze machine veelzijdigheid en slimme functies.

 

Verder wordt de Creatista Uno geleverd met een roestvrijstalen melkkannetje van 480 ml voor moeiteloos gebruik. Nespresso Original staat garant voor een onvergetelijke smaak. Het biedt een breed scala aan espresso's en koffievariaties. Met aanpasbare kopjesgroottes en zes programmeerbare opties voor koffiebereiding biedt dit apparaat een rijke koffie-ervaring in een handomdraai. Met zijn strakke rvs behuizing, eenvoudig onderhoud en garantie van twee jaar, is deze Creatista Uno een uitstekende keuze voor koffieliefhebbers. Ze zoeken gemak, kwaliteit en veelzijdigheid in één machine.

 

Oordeel

De koffiemachine is geweldig. Hij maakt lekkere koffie, is makkelijk te gebruiken en schoon te maken, en ziet er mooi uit op het aanrecht. Als je van de gemakken van een cup machine houdt met ook nog eens goede melkschuim functie, dan is dit de ideale keuze voor jou.

 

Amazon-kopers hebben hun lof uitgesproken over deze machine. Ze schrijven dat het 'verreweg de beste Nespresso-machine is die ze ooit hebben gehad', en dat de dranken er fantastisch uitzien. Daarnaast is de stoompijp snel en efficiënt.

 

Shoppers bij Bol.com waardeerden deze machine met een 4,3 op 5 als geheel. Betrouwbaarheid en uiterlijk werden in het bijzonder goed beoordeeld. Reviews hierbij waren 'blij met de machine en de koffie' en 'heerlijk'.

 

Bekijk ook: Sage Nespresso Creatista Uno koffiemachine Review


2. Barista Pro - Beste espressomachine met bonencontainer

SAGE THE BARISTA PRO
Voordelen Nadelen
✓ Met geïntegreerde koffiemolen ✗ Prijs
✓ Hoge mate van personalisatie ✗ Grootte
✓ Snelle opwarmtijd ✗ Steile leercurve
✓ Gebruiksvriendelijk

Afmetingen: 40.6 H × 40.6 L × 35.4 B centimeter| Gewicht: 9.08 kilo | Watertank: 2 liter | Koffie bonen reservoir: 250   | Melkopschuimer: Stoompijpje | Druk van de pomp: 15 | Soort koffie: Gemalen koffie, koffiebonen |


De Sage the Barista Pro Pistonmachine is een krachtige koffiemachine. Dankzij het ThermoJet-verwarmingssysteem start de machine in slechts 3 seconden op. Deze machine biedt baristakwaliteit en een intuïtieve interface. Het apparaat geeft je alle informatie die je nodig hebt om thuis third wave-kwaliteitskoffie te zetten.

 

De ingebouwde molen maalt precies de juiste hoeveelheid koffiebonen voor een volle smaak. Het innovatieve verwarmingssysteem bereikt binnen 3 seconden de optimale extractietemperatuur. De nauwkeurige espresso-extractie, digitale temperatuurregeling (PID), en pre-infusie bij lage druk zorgen ervoor dat je een harmonieus kopje koffie krijgt.

 

Bovendien heeft het krachtige stoompijpje een stoomfunctie. Hiermee kun je handmatig microschuim maken. Zo kun je de koffiesmaak verbeteren en zelfs latte art maken. De pistonmachine heeft een instelbare maalgraad, dosering en temperatuur. Het waterreservoir kan 2 liter bevatten en het bonenreservoir 250 gram. Door deze eigenschappen biedt de machine veelzijdige opties voor gepersonaliseerde koffiebereiding.

 

De machine wordt geleverd met diverse accessoires, zoals filtermandjes, een doseerhulpstuk en een roestvrijstalen melkkannetje. Er zit ook 2 jaar garantie op met omruilmogelijkheden. Deze Barista Pro heeft een roestvrijstalen behuizing en veel functies. Dit maakt het een perfecte keuze voor koffieliefhebbers die thuis perfecte koffie willen zetten.

 

 

Dit apparaat is zeker een investering, maar voor koffieliefhebbers is het de prijs waard. Met dit model kun je heerlijke espresso's maken, plus lekkere lattes en cappuccino's. Bovendien heeft het veel verschillende mogelijkheden om te zetten.

 

Klanten die dit apparaat bij Bol.com kochten, gaven het 4.7/5 sterren. Tevreden klanten vertelden: 'We gaan niet meer naar de koffie winkels op de Hoofdstraat, want we worden nu altijd teleurgesteld in de smaak.' Het was ook een 'echte genot om te gebruiken'.

 

79% van de Amazon kopers gaf vijf sterren voor het product. Sommigen geven zelfs aan dat ze geen koffie meer kopen bij een shop. De stoompijp is volgens hen erg goed en mensen zijn enthousiast over de mogelijkheid om microschuim te maken met latte art.

 

Bekijk ook: Sage Barista Pro Review


3. Bambino Plus - beste voor gemalen koffie

Sage Bambino Plus
Voordelen Nadelen
✓ Compact formaat ✗ Klein waterreservoir
✓ Warmt snel op in 3 seconden door de thermojet verwarmingssysteem ✗ Beperkte mogelijkheden
✓ Automatische melkopschuime ✗ Geen ingebouwde koffiemolen
✓ Aanpasbare temperatuur en extractietijd ✗ Minder geschikt voor grote hoeveelheden koffie

Afmetingen: 31 H × 21 L × 19 B centimeter| Gewicht: 4.95 kilo | Watertank: 1.9 liter | Melkopschuimer: Stoompijpje | Druk van de pomp: 15 | Soort koffie: Gemalen koffie, koffiebonen |


De Sage Bambino Plus is een compacte pistonmachine die echte espresso en waarde biedt. Thuis zijn professionele resultaten snel bereikbaar. Dankzij de 4-stappenformule geniet je van third wave-kwaliteitskoffie met behulp van een portafilter van 54 mm dat 18 gram koffie perfect doseert voor een rijke smaak.

 

Het krachtige stoompijpje maakt moeiteloos microschuim voor latte art. Het gepatenteerde ThermoJet-verwarmingssysteem maakt het apparaat binnen 3 seconden startklaar. Deze machine heeft een gebruiksvriendelijke interface. Met één druk op de knop kun je espresso, stoom en heet water krijgen. Met een focus op nauwkeurige dosering, temperatuurregeling, optimale waterdruk en echte microschuim.

 

Compact van formaat, maar groots in prestaties, past de Bambino in elke keuken. De machine wordt geleverd met een reeks accessoires, waaronder:

 • filterbakjes,

 • een roestvrijstalen melkkan,

 • portafilter,

 • tamper,

 • reinigingsgereedschap en -accessoires,

En biedt een beperkte productgarantie van 2 jaar. Deze Bambino heeft een roestvrijstalen constructie en een Italiaanse pomp van 15 bar. Het is een uitstekende keuze voor liefhebbers van echte espresso. Ze zijn op zoek naar gemak en professionele resultaten thuis.

 

 

Op Amazon krijgt deze compacte machine een waardering van 4,3 uit vijf. Klanten hebben dankzij YouTube-video's geleerd hoe ze koffie en latte art kunnen maken. Ze zijn dol op de espresso en vinden dat hij het uitstekend doet.

 

Kopers op Bol.com waardeerden het algemeen met een 4,9 op 5. De machine kreeg lof voor de goede kwaliteit en voor het feit dat hij eenvoudig in gebruik is. De zelfreinigende stoompijp werd geprezen. Het kostte tijd om de maalinstellingen aan te passen, maar de resultaten waren uitstekend.

 

Bekijk ook: Sage Bambino vs Bambino plus: wat is het verschil?


4. Nespresso Creatista Plus - De (andere) beste Sage cupkoffiemachine

SAGE NESPRESSO CREATISTA PLUS
Voordelen Nadelen
✓ Warmt snel op ✗ Prijs
✓ Gebruiksgemak ✗ Beperkte koffiekeuze
✓ Melkopschuimsysteem
✓ Aanpasbare instellingen

Afmetingen: 41 H × 31 L × 14 B centimeter| Gewicht: 5.2 kilo | Watertank: 1.5 liter | Melkopschuimer: Stoompijpje | Druk van de pomp: 19 | Soort koffie: Cups |Aantal programma's: 6 |


De Nespresso Creatista Plus, ontwikkeld door Sage, biedt een naadloze ervaring. Je maakt koffie van professionele kwaliteit in het comfort van je eigen huis. Dit gestroomlijnde apparaat met roestvrijstalen afwerking heeft een supersnelle opwarmtijd van slechts 3 seconden, 8 textuurniveaus en 11 melktemperatuurstanden, waardoor je koffie geheel naar eigen voorkeur kunt aanpassen. Het volautomatische stoompijpje maakt perfect getextureerde melk voor latte art op de door jou gewenste temperatuur.

 

Met het intuïtieve digitale scherm kun je eenvoudig door verschillende koffierecepten navigeren en ze naar eigen smaak aanpassen, of je nu een zwarte koffie drinkt of kiest voor perfect getextureerde melk. Het automatische reinigingsproces van het stoompijpje vermindert de inspanning die nodig is om de machine te onderhouden.

 

De Creatista Plus is compatibel met Nespresso Original-cups en biedt 3 programmeerbare kopgroottes, variërend van 24 tot 106 ml. Het afneembare waterreservoir heeft een capaciteit van 1,5 liter. De capsulehouder biedt ruimte voor 12 gebruikte capsules. Dit apparaat heeft een pompdruk van 19 bar. Het heeft ook een anti-drupfunctie. Daardoor zorgt dit apparaat keer op keer voor een consistent heerlijke kop koffie.

 

De afmetingen van 41 cm hoog, 31 cm lang en 14 cm breed maken dit apparaat compact en handig voor gebruik in elke keuken. De Creatista Plus wordt geleverd met een roestvrijstalen melkkan en een proefdoos met Nespresso capsules en heeft een garantie van 2 jaar. Dit apparaat biedt een complete koffie-ervaring. Het heeft een eenvoudig ontwerp, geavanceerde functies en stijlvolle uitstraling. Het is perfect voor liefhebbers van hoogwaardige koffiecreaties.

 

 

Deze machine kreeg een gezond cijfer van 4,7 op vijf bij Amazon. 86% van de reviewers gaven de machine bovendien 5 sterren. De recensies waren geweldig. Ze zeiden dat het consistent is qua hoeveelheid en flexibel in wat je ermee kunt doen. Het melkschuim is glad en lijkt op dat van koffie bars. En niet te vergeten: het ziet er ook nog eens fantastisch uit op het aanrecht!

 

Bol.com-klanten genoten elke keer weer van de perfecte koffie. Ze zeiden dat het stoompijpje goed werkte en zonder problemen heerlijke koffie zette.

 

 

Bekijk ook: Sage Nespresso Creatista Plus Review


5. Duo-temp Pro - De (andere) beste piston koffiemachine

SAGE DUO-TEMP PRO
Voordelen Nadelen
✓ Een geweldige budgetaankoop ✗ Beperkte functionaliteit
✓ Thermocoil-verwarmingssysteem ✗ Leercurve
✓ Handmatige controle ✗ Sommige gebruikers merken op dat de pomp van de Duo-temp Pro niet zo krachtig is als ze zouden willen. Dit kan resulteren in een langere extractietijd en minder druk in de espresso, wat invloed kan hebben op de smaak.
✓ Ingebouwde tamper ✗ Bonencapaciteit
✓ Stijlvol design en compact formaat

Afmetingen: 45 H × 39.5 L × 34 B centimeter| Gewicht: 9.06 kilo | Watertank: 2 liter | Melkopschuimer: Stoompijpje | Druk van de pomp: 15 | Soort koffie: Gemalen koffie | Koffiebonen |


De Sage the Duo-Temp Pro Pistonmachine is het vertrekpunt voor je espresso-avontuur. Door een gelijkmatige extractie met pre-infusie bij lage druk, maak je een uitgebalanceerde koffie. Die raakt de juiste verhouding tussen zoet, zuur en bitter. Met de Duo-Temp Pro breng je de koffie-ervaring van een koffiezaak naar jou thuis.

 

Het stoompijpje is krachtig. Het staat garant voor handmatig gemaakt microschuim met een zijdezachte textuur, ideaal voor latte art. Onderhoudswaarschuwingen houden je op de hoogte wanneer het tijd is voor schoonmaak of onderhoud. Het apparaat spoelt automatisch na het stomen om de temperatuur voor de volgende extractie nauwkeurig te houden.

 

De Duo-Temp Pro wordt geleverd met een set accessoires, waaronder:

 • een 54 mm portafilter,

 • geïntegreerde tamper,

 • Razor-doseringstool,

 • enkele en dubbele wand filterbakjes,

 • een roestvrijstalen melkkan,

 • inbussleutel

 • en waterfilterhouder met waterfilter.

 

Dit apparaat is 32 x 25,7 x 33,4 cm groot en heeft een capaciteit van 1,8 liter. Het apparaat heeft 1600 Watt vermogen. Het biedt genoeg ruimte voor een hoogwaardige koffie-ervaring. Sage Appliances biedt een garantie van 2 jaar. Ze kunnen naar eigen goeddunken repareren, vervangen of terugbetalen. De Duo-Temp Pro wordt verwarmd door een 1600 W Thermospoel. Het geïntegreerde waterpad van roestvrij staal zorgt voor nauwkeurige temperatuurregeling.

 

 

Sage heeft deze espresso machine als instapmodel. De prijs is nog steeds een beetje te hoog. Wil je echter thuis een goede espresso zetten, overweeg dan deze machine. Deze machine is minder geavanceerd dan andere modellen in het bereiden van melk. Daarom is het waarschijnlijk niet de beste optie als je van melkdranken houdt.

 

Een kijkje op Amazon geeft aan dat deze espresso machine een algemene score van 4,3 uit vijf heeft gekregen. De koffiemachine werd hoog beoordeeld omdat het gemakkelijk schoon te maken is en een fantastische smaak heeft. Volgens de reviews: 'Het ziet er geweldig uit en maakt fantastisch koffie'. En, ‘Het maakt de beste shot Americano qua smaak die ik ooit heb gehad’.

 

Bij Bol.com krijgt de machine een gemiddeld een 4 van 5. Volgens de reacties is het een geweldige espressomachine. Hij is klein, maar heeft een grote watertank. Het stoompijpje vergt oefening, maar werkt goed.

 

Bekijk ook: Sage Duo-Temp Pro Review


6. Oracle Touch (beste luxe espressomachine)

Sage Oracle Touch
Voordelen Nadelen
✓ Volledig automatisch ✗ Hoge prijs
✓ Geavanceerde technologie: zoals een ingebouwde conische maalmachine, automatische maalgraad aanpassing en een dubbele boilersysteem om optimale prestaties te leveren. ✗ Leercurve
✓ Hoge mate van aanpassing: zoals maalgraad, extractietijd, water- en melktemperatuur, melkschuimtextuur en meer ✗ Grootte
✓ Geautomatiseerde melktexturering ✗ Aangezien de Oracle Touch volledig automatisch is, ben je meer afhankelijk van elektronica en digitale technologieën. Als er een storing optreedt, kan het repareren wat complexer zijn dan bij een traditionele espressomachine.
✓ Stijlvol design

De Sage the Oracle Touch is een automatiseringsmeesterwerk. Het is ontworpen voor elke fase van het koffiebereidingsproces. Met zijn touchscreenbediening biedt dit apparaat een eenvoudige manier om je favoriete koffie te creëren in slechts drie stappen: malen, bereiden en melktextuur aanpassen. Je past eenvoudig de intensiteit, de melktextuur en de temperatuur aan. Sla vervolgens je instellingen op met een unieke naam. Het apparaat kan tot 8 gepersonaliseerde drankjes bewaren.

 

Het proces is uiterst gebruiksvriendelijk: selecteer gewoon Espresso, Long Black, Latte, Flat White of Cappuccino met een simpele swipe op de touchscreen. Geniet thuis van third wave-kwaliteitskoffie met deze geautomatiseerde stappen.

 

De geïntegreerde molen met kegelvormige maalelementen maalt automatisch 22 gram koffie, doseert en drukt aan, vergelijkbaar met een commercieel apparaat in een koffiezaak.

 

De Oracle Touch zorgt voor een nauwkeurige watertemperatuur dankzij de digitale temperatuurregeling, twee roestvrijstalen boilers en een verwarmde zetgroep. Dit helpt bij het handhaven van de optimale temperatuur voor een uitgebalanceerde espresso. De overdruk ventiel (OPV) en pre-infusie bij lage druk dragen bij aan een gelijkmatige extractie en voorkomen dat de koffie te bitter wordt.

 

Het stoompijpje, met een aparte stoomboiler, zorgt voor perfect getextureerde melk met de gewenste temperatuur. Na gebruik wordt het stoompijpje automatisch gereinigd.

 

Een speciale functie genaamd One Touch Americano maakt eerst een dubbele espresso en vult het kopje vervolgens met heet water, net als een goed commercieel apparaat.

 

De Oracle Touch wordt geleverd met accessoires zoals:

 • een mini-afvalbakje voor gemalen koffie,

 • een roestvrijstalen 58 mm portafilter,

 • enkele wand filterbakjes voor 1 en 2 cups,

 • een roestvrijstalen melkkan van 480 ml,

 • reserve-onderdelen voor het stoompijpje,

 • een reinigingsset,

 • een teststrip voor waterhardheid

 • en een waterfilterhouder met waterfilter.

 

Met afmetingen van 53 cm hoog, 45 cm breed en lang, en een gewicht van 19,05 kg, biedt dit apparaat met een vermogen van 2400 Watt alles wat nodig is voor een superieure koffie-ervaring thuis. Sage Appliances biedt een garantie van 2 jaar.

 

Bekijk ook: Sage Oracle Touch review


7. Dual Boiler (Beste veelzijdige espressomachine)

Sage Dual Boiler
Voordelen Nadelen
✓ Dubbele boiler ✗ Prijs
✓ Temperatuurprecisie ✗ Leercurve
✓ Handmatige controle ✗ Grootte
✓ Hoge bouwkwaliteit ✗ Geluidsniveau
✓ Professionele resultaten
✓ Thermojet verwarmingssysteem voor het snel opwarmen

De Sage Dual Boiler is een favoriet onder barista's voor het creëren van espresso thuis. Het apparaat omvat een geavanceerd verwarmingssysteem met twee boilers. Eén boiler regelt de espresso-extractie met PID-temperatuurregeling. De andere boiler levert op elk moment direct krachtige stoom. Zo geniet je van een extractie met de juiste temperatuur voor een optimale smaak. Tegelijkertijd kun je professioneel je melk opschuimen.

 

Het Dual Boiler-verwarmingssysteem biedt gelijktijdigheid in extractie, stoom en verwarmde zetgroep. De roestvrijstalen boilers en de verwarmde zetgroep hebben PID-temperatuurregeling. Dit houdt het water precies op de juiste temperatuur voor een consistente, heerlijke smaak.

 

Met een professioneel roestvrijstalen portafilter van 58 mm en enkele- en dubbelwandige filterbakjes, wordt koffie bereid. Dit zorgt voor een volle en complexe smaak. De ideale dosering is 22 gram versgemalen bonen.

 

Het proces begint met pre-infusie onder lage druk. Daarna volgt hogedrukafzuiging (9 bar) met behulp van de Italiaanse pomp met een vermogen van 15 bar. Daarnaast is het stoompijpje ontworpen voor het snel creëren van microschuim met een zijdezachte textuur voor latte art.

 

De Sage Dual Boiler beschikt over een intuïtief lcd-scherm en een manometer voor nauwkeurige controle over de extractie van espresso. Het apparaat heeft ook een handmatig of automatisch bedieningssysteem. Het kan enkele of dubbele shots produceren met gepersonaliseerde temperatuurinstellingen.

 

Accessoires die inbegrepen zijn:

 • een Razor-doseringstool,

 • roestvrijstalen portafilter,

 • filterbakjes,

 • geïntegreerde tamper,

 • melkkan,

 • reinigingsset,

 • teststrip voor waterhardheid

 • en waterfilterhouder

 

Het apparaat heeft een constructie van geborsteld roestvrij staal. Het heeft dubbele roestvrijstalen boilers en een capaciteit van 2,5 liter. Met een vermogen van 2200 Watt en een spanning van 220-240 Volt biedt de Sage Dual Boiler een garantie van 2 jaar.

 

Bekijk ook: Sage Dual Boiler review


8. Barista Touch (Beste voor gebruiksgemak)

Sage Barista Touch
Voordelen Nadelen
✓ Intuïtief touchscreen ✗ Prijs
✓ Geautomatiseerde melktexturering ✗ Beperkte bonencapaciteit
✓ Programmeerbare drankinstellingen ✗ Leercurve
✓ Snelle opwarmtijd ✗ Grootte
✓ Elegante en stijlvolle vormgeving

De Sage Barista Touch is een compact apparaat dat baristakwaliteit levert dankzij het gebruiksvriendelijke touchscreen en voorgeprogrammeerde koffiemenu. Het maakt gebruik van een geïntegreerde molen die de juiste hoeveelheid gemalen koffie levert. Het ThermoJet verwarmingssysteem bereikt binnen slechts 3 seconden de ideale extractietemperatuur.

 

De espressoapparaten van Sage zijn ontworpen met een 4-stappenformule, waarbij de juiste dosering van versgemalen bonen, nauwkeurige temperatuurregeling, optimale waterdruk en echte microschuim van cruciaal belang zijn voor hoogwaardige koffie.

 

Met het touchscreen kun je moeiteloos je favoriete koffie zetten. Ook pas je de intensiteit, melktextuur en temperatuur naar wens aan. De Barista Touch biedt ruimte voor het opslaan van maximaal 8 gepersonaliseerde koffiedrankjes.

 

Het ThermoJet-verwarmingssysteem zorgt voor een snelle opwarmtijd van slechts 3 seconden en verbruikt jaarlijks tot 32% minder energie in vergelijking met een thermobloksysteem (zoals Sage zelf intern heeft getest in november 2022).

 

De geïntegreerde molen met precisie-maalelementen van Baratza biedt 30 maalinstellingen voor het verkrijgen van de juiste maalgraad. Het apparaat maakt handsfree microschuim met Auto MilQ™, waarbij je de melktemperatuur tussen 40 °C en 75 °C kunt instellen en kunt kiezen uit 8 textuurniveaus.

 

De espressomachine heeft een roestvrijstalen portafilter van 54 mm. Het heeft enkele- en dubbelwandige filterbakjes. Ook pre-infuseert het bij lage druk. Voorts haalt het met een Italiaanse pomp van 15 bar de espresso's onder 9 bar. Zo kun je heerlijke espresso's maken.

 

Accessoires die zijn inbegrepen:

 • een roestvrijstalen portafilter,

 • filterbakjes,

 • roestvrijstalen kan,

 • ClaroSwiss-waterfilter,

 • geïntegreerde tamper,

 • Razor™-doseringstool,

 • reinigingsset

 • en teststrip voor waterhardheid

 

Het apparaat heeft een constructie van geborsteld roestvrij staal en een BPA-vrij waterreservoir met een capaciteit van 250 gram koffiebonen en een instelbaar volume waterreservoir.

 

Met een vermogen van 1680 Watt en een spanning van 220-240 Volt biedt de Sage Barista Touch een garantie van 2 jaar.


9. Barista Express (Budget espressomachine optie)

Sage the Barista Express
Voordelen Nadelen
✓ Combineert een bonenmaler en een espressomachine in één apparaat ✗ Leercurve
✓ Geïntegreerde tamper ✗ Grootte
✓ Aanpasbare maalinstellingen ✗ Warmt niet zo snel op als de Barista Pro
✓ Microschuimstoompijpje ✗ Braammolen heeft maar 16 standen
✓ Programmeerbare instellingen

De Sage Barista Express biedt een alles-in-één-oplossing voor het bereiden van koffie. Het apparaat maalt, doseert en haalt de koffie. Het is ontworpen om thuis third wave-kwaliteitskoffie te produceren. Dit gebeurt binnen minder dan een minuut, van koffieboon tot espresso. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken:

 

 • De geïntegreerde molen van de machine maalt automatisch en doseert. De molen heeft kegelvormige maalelementen. Het heeft ook 16 maalinstellingen voor precisie en controle over de koffiemaling.

 • Dit portafilter is 54 mm breed en van roestvrijstaal. Het heeft enkele- en dubbelwandige filterbakjes. Deze filterbakjes zorgen voor een volle smaak, omdat ze 18 gram versgemalen bonen perfect doseren.

 • Pre-infusie bij lage druk gevolgd door een extractiedruk van 9 bar via een Italiaanse pomp van 15 bar voor heerlijke, romige espresso.

 • Het thermocoil-verwarmingssysteem heeft PID-temperatuurregeling. Dit systeem houdt het water nauwkeurig op 93°C voor een perfecte smaakbalans.

 • Handmatig melkschuimen met krachtige stoompijpjes voor zijdezacht microschuim, essentieel voor latte art.

 • De interface is eenvoudig. Je kunt kiezen tussen 1 of 2 opnames. Of je kunt hem handmatig aanpassen voor het perfecte kopje koffie.

 • Ingebouwde maalinstellingen met kegelmaalwerk van staal voor nauwkeurige en aanpasbare maalopties.

 

Accessoires inbegrepen zijn:

 • Razor-doseringstool,

 • roestvrijstalen portafilter,

 • filterbakjes,

 • koffieschepje,

 • geïntegreerde tamper,

 • melkkan,

 • reinigingstools

 • en waterfilterhouder

 

Met een compacte afmeting van 31.8 x 35.1 x 40.4 cm, een constructie van geborsteld roestvrij staal, een waterreservoir van 250 gram koffiebonen. En instellingenvoor enkele of dubbele shots biedt de Barista Express een vermogen van 1850 Watt en een garantie van 2 jaar.

 

Bekijk ook: Sage the Barista Express Review


Beste Sage koffiemachine in het hoogste prijssegment

De beste Sage koffiemachine in het hoogste prijssegment is de Sage Oracle Touch. Met deze geavanceerde machine kun je een perfect kopje koffie zetten met slechts één druk op de knop. De Oracle Touch maalt, doseert en stampt automatisch de juiste hoeveelheid koffie voor een perfecte smaak. Met de Sage Oracle Touch heb je bovendien volledige controle over het melkopschuimproces. Het heeft een automatische stoompijp die de textuur en temperatuur nauwkeurig regelt.

 

Hierdoor kun je moeiteloos heerlijke cappuccino's en lattes maken zoals een echte barista. Dankzij het gebruiksvriendelijke touchscreen-display kun je de machine moeiteloos bedienen. Het biedt ook veel aanpassingsmogelijkheden om je perfecte kopje koffie te creëren. Ook heeft de Sage Oracle Touch een ingebouwd reinigingssysteem voor eenvoudig onderhoud. De Sage Oracle Touch is duurder dan andere modellen, maar het is het geld waard. Het biedt ultieme precisie, gemak en smaak in elke kop koffie.

 Sage the Oracle™ Touch - Brushed Stainless Steel - Pistonmachine RVS

Met deze topklasse machine haal je echt het beste uit jouw koffiebeleving. Alle genoemde modellen zijn geweldige opties in verschillende prijscategorieën. De Sage Oracle Touch springt eruit als dé keuze voor koffieliefhebbers die willen investeren in een perfect kopje koffie.


Beste Sage koffiemachine in de middenklasse

De beste Sage koffiemachine in de middenklasse is de Sage Barista Touch. Deze machine biedt een uitstekende balans tussen functionaliteit en prijs. De Barista Touch maakt het makkelijk om thuis professionele koffie te bereiden dankzij zijn geavanceerde functies. Hij beschikt over een automatisch melkopschuimsysteem en een touchscreen bedieningspaneel.

 

Met deze machine kun je genieten van een breed scala aan koffievariaties met slechts een paar tikken op het scherm. De Barista Touch heeft ook een ingebouwde molen waarmee je altijd versgemalen bonen kunt gebruiken voor je kopje koffie. Bovendien maakt de melkopschuimer automatisch perfecte cappuccino's en lattes voor je.

 

Geen gedoe met stoompijpjes of handmatig opschuimen. Dit bespaart je tijd en moeite bij het maken van je favoriete koffiedrankjes. Wat deze machine echt onderscheidt, is zijn intuïtieve touchscreen bedieningspaneel. Je kunt eenvoudig de gewenste instellingen selecteren en aanpassen om zo je ideale kopje koffie te creëren. Het gebruiksgemak staat centraal bij de Sage Barista Touch.

 Sage the Barista Touch™ Brushed Stainless Steel Pistonmachine RVS

Beste Sage koffiemachine in de instapklasse

Als je een goede en betaalbare koffiemachine van Sage wilt, dan is de beste keuze waarschijnlijk de Sage the Barista Express. Deze machine biedt geweldige functies tegen een redelijke prijs. Met de Barista Express kun je professioneel gezette espresso's drinken. Het kost niet te veel moeite.

 

De ingebouwde molen zorgt ervoor dat je altijd verse bonen kunt malen voor elk kopje koffie. Deze machine heeft ook een stoompijpje. Hiermee kun je melk opschuimen voor heerlijke cappuccino’s of lattes. Ook, de Barista Express heeft handmatige bediening. Daarmee kun je zelf het extractieproces regelen.

 

Je kunt de smaak van je koffie volledig aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur. Deze machine heeft niet alle luxe kenmerken van dure modellen. Toch presteert hij goed en biedt hij een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Ben je nieuw bij de thuisbarista? Of wil je een betaalbare, hoogwaardige espressomachine? Overweeg dan de Sage the Barista Express.

 Sage the Barista Express.

Welke koffiemachine moet je kopen?

Als je op zoek bent naar een Sage koffiemachine, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Het is belangrijk om na te denken over welk type koffie je wilt en hoeveel je bereid bent uit te geven.

 

 • Als je van espresso houdt, dan zou de Sage Barista Pro of de Sage Bambino Plus goede opties kunnen zijn. Beide machines hebben een ingebouwde molen voor verse bonen. Ze kunnen ook melk stomen voor cappuccino's en lattes.

 

 • Voor liefhebbers van filterkoffie biedt de Sage Precision Brewer veel mogelijkheden. Met dit apparaat kun je warme en koude koffie maken, op verschillende manieren zoals filter koffie, pour-over en cold brew.

 

 • Als geld geen rol speelt en je het allerbeste zoekt, dan zou de Sage Oracle Touch misschien iets voor jou kunnen zijn. Deze machine heeft alles wat een barista nodig heeft. Er is een automatische maler, tampfunctie en geavanceerde temperatuur- en drukinstellingen. Je kunt alles bedienen met één druk op het touchscreen display.

 

Kortom, er is geen one-size-fits-all antwoord op welke Sage koffiemachine je moet kopen. Overweeg je smaakvoorkeuren, budget en gewenste functionaliteit bij het maken van je keuze!


Het instellen van een Sage espressomachine

Het instellen van een espressomachine kan enigszins uitdagend zijn, vooral als je op zoek bent naar de perfecte espresso. Hier is een overzicht van de stappen die je moet volgen:

 

Stappen voor het instellen van een Sage Barista espressomachine:

 1. Gebruik altijd het dubbele espresso filter voor consistentere espresso's.
 2. Stel de hoeveelheid milliliters in op basis van de hoeveelheid gemalen koffie die je gebruikt. Een ratio van 1:2 wordt vaak aanbevolen.
 3. Voer een 0-meting uit om de initiële espresso zonder aanpassingen te bekijken en proef de espresso om te beoordelen of deze zuur, bitter of perfect smaakt.
 4. Pas de maalgraad aan als de smaak niet optimaal is. Fijnere maling voor zure smaak, grovere maling voor bittere smaak.
 5. Experimenteer met de maalgraad en controleer hoe snel de espresso uit de machine stroomt. Pas de maalgraad stap voor stap aan.
 6. Laat je niet te veel leiden door regels. Als de espresso naar jouw smaak lekker is, is deze perfect.

 

Extra maalstanden toevoegen aan je Sage espressomachine:

Als je merkt dat de fijnste maalstand nog steeds te grof is, kun je de maalschijven van de machine aanpassen om fijnere maalstanden toe te voegen.

 

Het instellen van een Sage espressomachine iemand die aan de maalgraad draait

 

Hulp bij het afstellen van je espressomachine:

Als je het lastig vindt om alle variabelen voor de perfecte espresso te begrijpen, biedt Sage een handige tutorial aan voor het instellen van je espresso. Deze tutorial helpt je om je Sage Barista espressomachine op de juiste manier te gebruiken en te leren hoe je de beste koffie kunt zetten.

 

Aanbevolen apparatuur en benodigdheden:

 • Sage Barista Express of Sage Barista Pro
 • Koffie weegschaal
 • Vers gebrande koffiebonen
 • Timer (indien nodig)
 • Kopjes

 

Het instellen van de maalgraad, de dosis en de extractietijd zijn essentieel voor het zetten van een goede espresso. Je kunt de perfecte espresso bereiken volgens jouw smaakvoorkeuren. Dit doe je door te experimenteren en deze variabelen aan te passen.

 

Mogelijke problemen, zoals problemen met lage druk of stoom, vereisen specifieke stappen om deze op te lossen. Regelmatig onderhoud en het gebruik van verse koffiebonen zijn essentieel. Zo werkt je espressomachine optimaal.

 

Met de juiste aanpassingen en aandacht voor details zet je uiteindelijk altijd de lekkerste espresso. Die past bij jouw persoonlijke voorkeuren.


Schoonmaken en onderhouden

Het is belangrijk om je Sage espressomachine regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Zo kun je altijd genieten van een perfect kopje koffie. Door je machine regelmatig schoon te maken, blijft je koffie lekker smaken. Zo gaat deze langer mee.

 

 • Een belangrijke stap in het schoonmaakproces is het regelmatig reinigen van de zetgroep. Dit kun je doen door deze uit de machine te halen en grondig af te spoelen met warm water.

 

 • Vergeet niet om alle delen goed droog te maken voordat je ze weer terugplaatst. Daarnaast is het ook belangrijk om regelmatig ontkalking uit te voeren. Kalk kan zich ophopen in leidingen en andere machineonderdelen. Hierdoor raken ze verstopt en nemen de prestaties af. Gebruik hiervoor een ontkalkingsmiddel dat speciaal geschikt is voor espressomachines. Reinig of vervang sproeiers en filters regelmatig. Dit voorkomt verstoppingen. Dit zorgt voor een optimale doorstroming van water tijdens het bereidingsproces.

 

 • Tot slot is het aanbevolen om dagelijks even aandacht aan het exterieur van je espressomachine te besteden. Veeg stof en vuil weg met een zachte doek. Gebruik indien nodig mild reinigingsmiddel op basis van alcohol of citroenzuur. Als je je Sage espressomachine vaak schoonmaakt en onderhoud, kun je vele jaren genieten van lekkere espresso's.


Alternatieven

Sage koffiemachines zijn van hoge kwaliteit. Toch zijn er nog steeds alternatieven op de markt die het overwegen waard zijn.

 

 • Een populaire concurrent is bijvoorbeeld DeLonghi. Het Italiaanse merk biedt een breed scala aan koffiezetapparaten in verschillende prijsklassen.

 

 • Een andere optie is Jura, een Zwitsers merk dat bekend staat om hun geavanceerde technologie en stijlvolle ontwerpen. Hun koffiemachines hebben veel functies. Automatische reiniging en onderhoud maken ze bijvoorbeeld eenvoudig in gebruik.

 

 • Als je op zoek bent naar een meer budgetvriendelijke optie dan zou je kunnen kijken naar Philips of Krups. Deze merken zijn misschien niet zo luxe en geavanceerd als de duurdere modellen. Toch leveren ze goede prestaties voor thuisgebruik.

 

Ten slotte kun je ook handmatige espressomachines als AeroPress of Moka Pot overwegen. Deze zijn voor mensen die de voorkeur geven aan traditionele koffiezetmethoden. Het vinden van de perfecte koffiemachine hangt af van je persoonlijke smaak en budget. Voordat je een aankoop doet, is het belangrijk om verschillende opties te vergelijken. Zo vindt je het beste apparaat voor jou.


Tot slot

Als je op zoek bent naar een koffiemachine van hoge kwaliteit, dan is Sage zeker het overwegen waard. Deze machines bieden een perfecte balans tussen gemak en smaak en er is keuze uit verschillende soorten. Ze hebben automatische maalmogelijkheden en opschuimers voor melk. We hebben drie topkeuzes voor verschillende behoeften:

 

 

Natuurlijk hangt de keuze van welke machine het beste bij jou past af van jouw persoonlijke behoeften en budget.

 

We hopen dat onze suggesties je geholpen hebben om een goede beslissing te nemen. Of je nu gaat voor een Sage of niet, vergeet niet dat er veel andere goede opties beschikbaar zijn op de markt. Het belangrijkste is om te investeren in een machine die aan jouw wensen en eisen voldoet. Dit zal zorgen voor veel plezierige ochtenden met lekkere koffie.


FAQ

Is Sage een goed merk?

Ja, Sage is een gerenommeerd merk in de wereld van koffiemachines. Ze staan bekend om hun hoogwaardige apparatuur en innovatieve technologieën.

 

Sage biedt een breed scala aan koffiemachines, van eenvoudige instapmodellen tot geavanceerde espressomachines, waardoor ze populair zijn bij koffieliefhebbers en professionals.

 

De kwaliteit van hun producten, gecombineerd met hun aandacht voor detail en gebruiksgemak, maakt Sage een goede keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare en hoogwaardige koffiemachine.

Wat is beter DeLonghi of Sage?

Zowel DeLonghi als Sage zijn bekende merken in de wereld van koffiemachines en hebben elk hun eigen sterke punten. De keuze tussen DeLonghi en Sage hangt af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften.

 

DeLonghi staat bekend om zijn brede assortiment koffiemachines, variërend van eenvoudige modellen tot geavanceerde volautomatische machines. Ze zijn vaak populair vanwege hun gebruiksgemak en betrouwbaarheid. DeLonghi-machines hebben vaak handige functies zoals programmeerbare opties en melkopschuimers voor het maken van cappuccino's en lattes.

 

Sage, aan de andere kant, staat bekend om zijn focus op hoogwaardige materialen, innovatieve technologieën en nauwkeurige espresso-extractie. Sage-machines worden vaak gewaardeerd door koffie-enthousiastelingen en professionals vanwege hun precisie en controle over de brouwprocessen. Ze bieden geavanceerde functies en instellingen waarmee je de smaak en sterkte van je koffie kunt aanpassen.

 

Uiteindelijk is de keuze tussen DeLonghi en Sage afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en budget. Het is altijd een goed idee om verschillende modellen van beide merken te vergelijken, functies en prijzen af te wegen en mogelijk ook beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers te raadplegen.

Welke koffiebonen voor Sage?

Sage espressomachines kunnen goed werken met hoogwaardige, verse koffiebonen. Het is aan te raden om bonen te kiezen die geschikt zijn voor espresso, zoals medium of donker gebrande bonen. Experimenteer met verschillende koffiemelanges om de smaak te vinden die het beste bij je persoonlijke voorkeur past. Zorg ervoor dat de bonen vers zijn en bewaar ze op een koele, donkere plaats om de smaakkwaliteit te behouden. Het is ook handig om de maalgraad van de bonen aan te passen aan de specifieke eisen van jouw Sage espressomachine.

Welke maalgraad Sage?

Om de ideale hoeveelheid espresso (25-30 seconden) te bereiken, moet je de maalstand van de molen aanpassen. Als je te snel de gewenste hoeveelheid espresso krijgt, dien je fijner te malen. Als de gewenste hoeveelheid (bijvoorbeeld 36 gram) langer dan 30 seconden duurt om te bereiken, moet je juist grover malen.

 

Het aanpassen van de maalgraad helpt bij het reguleren van de doorlooptijd en de kwaliteit van de espresso die je zet met je Sage espressomachine.

Waar wordt Sage gemaakt?

Sage is een wereldwijd merk van keukenapparatuur, bekend om zijn roestvrijstalen ontwerpen. Oorspronkelijk afkomstig uit Australië, maar de machines die in Europa worden verkocht, worden ook hier vervaardigd. Sage staat bekend om zijn kwalitatieve apparatuur die gebruikers in staat stelt om thuis echte barista's te worden.

Wat doet maalgraad voor de smaak van koffie?

De maalgraad van koffie beïnvloedt rechtstreeks de extractie en smaak van de koffie. Een fijnere maalgraad zorgt voor een groter contactoppervlak tussen water en koffie, waardoor de extractie sneller en intensiever plaatsvindt.

 

Dit kan resulteren in een vollere body en een meer uitgesproken smaak, maar bij een te fijne maling kan de koffie ook bitter worden. Aan de andere kant zorgt een grovere maling voor een langzamere extractie en een zachtere smaak, maar kan het resulteren in een zwakkere koffie als de maling te grof is.

 

Het aanpassen van de maalgraad is cruciaal om de extractietijd en smaakbalans van je koffie te regelen bij het gebruik van een Sage espressomachine.


Meer lezen over Sage koffiemachine: welke moet je kopen? Onze top keuzes per categorie? Misschien vind je dit ook interessant:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.