Beste koffiemachine

Gepubliceerd op 8 februari 2023 om 20:59

Rating: 5 sterren
1 stem
Beste koffiemachine

Koffie is waar velen van ons mee wakker worden, maar geloof ons als we zeggen dat je cafeïne fixatie met een kop niet genoeg is. Natuurlijk, je krijgt er een energieboost van, maar koffie is ook bedoeld om van te genieten.

 

Of je nu houdt van sterke espresso of een latte, een goede koffiemachine is belangrijk. Het is een waardevolle investering. Het kan je ontbijtroutine verbeteren. Je kunt meer genieten van je drankje, zoals het bedoeld is. En je tijd en geld besparen door dure reizen naar de koffie bar te elimineren.

 

Met zoveel soorten en modellen die tegenwoordig beschikbaar zijn. Dachten we dat we je kunnen helpen bij het kiezen van de beste koffiemachine voor jou. We houden rekening met je behoeften en budget. We gingen op een missie door de stad om veel koffiemachines te testen. Zodat we je deze lijst met de 12 beste op de markt kunnen brengen in 2023!

 

Per categorie

 

Bekijk hieronder onze selectie van de beste koffiemachines. Ondanks je budget, voorkeur en behoeften. Je vindt wel iets uit onze lijst, samen met de beste prijzen die beschikbaar zijn om je te helpen geld te besparen.

 

Inhoudsopgave

Het belang van het kiezen van de beste koffiemachine in 2023

De beste koffiemachine: door ons beproefd en getest

 • 1. Philips 3200 Lattego volautomatische koffiemachine - Beste koffiemachine van 2023
 • 2. Moccamaster KBG – Zonder twijfel de beste koffiemachine
 • 3. Nespresso Vertuo Next – De beste koffiemachine: koffie in barista-stijl voor thuis
 • 4. DeLonghi Dinamica Plus ECAM370 - Beste koffiemachine met bonen
 • 5. Sage The Barista Express Impress – Deze koffiemachine met bonen maakt geweldige koffie
 • 6. Delonghi Dinamica ECAM350.55.B
 • 7. Delonghi Primadonna Soul
 • 8. SMEG Filterkoffiemachine – Liever filterkoffie? Geen probleem. Dit is een geweldige optie.
 • 9. BEEM Koffiezetapparaat Perfect III – Een middenklasse koffiemachine dat bonen maalt of voorgemalen koffie gebruikt.
 • 10. Sage Bambino Plus – Deze koffiemachine van Sage maakt maatwerk mogelijk
 • 11. Siemens EQ.6 Plus S700
 • 12. KitchenAid Filter Koffiezetapparaat – Voor een beperkt budget
 • 13. DeLonghi Dedica-stijl EC685 – Perfect voor wie een compacte espressomachine wil
 • 14. Nespresso Vertuo Plus – voor het zetten van grote hoeveelheden espressokoffie
 • 15. SMEG Handmatige espressomachine – Smeg espressomachine die de perfecte kop maakt
 • 16. DeLonghi Magnifica S ECAM 20.110.B (beste volautomatische budget optie)
 • 17. Melitta Caffeo Solo – Budget optie voor zwarte koffie
 • 18. Wacaco Nanopresso – Bijzonder geschikt voor het zetten voor koffie onderweg

Wat is de beste koffiemachine?

Hoe testen we koffiemachines?

Welk type koffiemachine moet ik kiezen?

Tot slot

FAQ

 • Wat is de beste volautomatische koffiemachine?
 • Wat is de beste bonen machine?
 • Wat is goedkoper cups of bonen?

 

 

Het belang van het kiezen van een goede koffiezetapparaat in 2023

Een goede koffiemachine kiezen is van groot belang. Waarom? Omdat we steeds veeleisender worden als het op onze dagelijkse dosis cafeïne aankomt. We willen niet alleen zwarte koffie, maar ook cappuccino's, lattes en andere melkspecialiteiten. We hebben allemaal verschillende smaakvoorkeuren en willen dat onze koffie altijd perfect is.

 

Met een goede koffiemachine hoef je niet naar een café te gaan om professionele koffie te drinken. Je kunt gewoon thuis blijven en met gemak barista-waardige drankjes bereiden. Bovendien bespaar je op de lange termijn geld door je eigen heerlijke brouwsels te maken. Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste koffiemachine voor je behoeften? Denk om te beginnen na over het soort koffie dat je wilt: hou je van zwarte koffie of romige cappuccino?

 

Daarnaast moet je gebruiksvriendelijkheid hoog op je lijstje zetten. Niemand wil elke ochtend worstelen met moeilijke knoppen en menu's. Je wilt gelijk je koffie kunnen drinken.

 

Het is belangrijk om te bedenken hoeveel mensen thuis koffie drinken. Als je 's ochtends als enige een kopje drinkt, heb je waarschijnlijk geen machine nodig die veel kan maken.


De beste koffiemachine: door ons beproefd en getest

1. Philips 3200 Lattego volautomaat

 Philips 3200 Lattego volautomatische koffiemachine
Voordelen Nadelen
✓ Gebruiksgemak ✗ Prijzig
✓ Volledig aanpasbare koffie ✗ Sommige gebruikers kunnen vinden dat de melk niet heet genoeg wordt opgeschuimd naar hun persoonlijke voorkeur
✓ Lattego melksysteem ✗ Geluidsniveau
✓ Groot bonenreservoir
✓ Onderhoudsvriendelijk
Bol.com logo

Als je op zoek bent naar luxe koffie met een enkele aanraking, dan is de Philips 3200 LatteGo de perfecte keuze. De LatteGo is een premium koffiemachine die moeiteloos baristakwaliteit koffie kan maken. Je kunt zien aan de markeringen op de melkopschuimer hoeveel melk je moet toevoegen. Hierdoor wordt er minder verspild en kun je het door de vaatwasser doen om het perfect schoon te houden.

 

Deze moderne bonen koffiemachine heeft een elegant ontwerp dat geen ruimte inneemt. Het past perfect onder de kast met wat extra ruimte om koffiebonen bij te vullen. Net als bij de meeste bonen machines kan het even rumoerig worden tijdens het malen. Maar dit is een acceptabele prijs voor koffie van hoge kwaliteit!

 

Bekijk ook: Philips 3200 LatteGo Review 2023

 

2. Moccamaster KBG – Beste filter koffiezetapparaat

Moccamaster KBG Select
Voordelen Nadelen
✓ Opvallend ontwerp ✗ Prijs
✓ Brouwt lekkere koffie ✗ Kookplaat schakelt na 100 minuten uit
✓ Eenvoudig in gebruik
Verkrijgbaarheid
Bol.com logo
Expert logo

Beste voor: Koffieliefhebbers en kenners. | Vaardigheidsniveau: Beginners | Type: filterkoffiezetapparaat | Melkopschuimer: Nee | Aantal dranken: 4


De Moccamaster KBG Select staat om verschillende redenen op de eerste plaats in onze gids voor koffiemachines. Hij is elegant, verbluffend, zet onberispelijke koffie en is moeiteloos in gebruik. Hoewel het prijskaartje misschien niet zoveel uitmaakt als je een echte koffieliefhebber bent. Is het ook de moeite waard om te overwegen als je niet zo veel koffie drinkt. Zelfs als je vanwege je beperkte budget misschien moet sparen voordat je investeert.

 

Dit met de hand gebouwde Europese koffiezetapparaat is prachtig en eenvoudig in gebruik. Dankzij de bediening met twee schakelaars. De filterhouder is zelfs afneembaar, zodat je hem op de weegschaal kunt zetten om de juiste hoeveelheid koffie af te wegen. En de kan schenkt netjes in zonder te druppelen. Degenen die esthetisch gedreven zijn, zullen niet alleen de stevige constructie waarderen. Maar ook het elegante retro-achtige ontwerp dat in zoveel kleurstellingen verkrijgbaar is – 18! Houd er wel rekening mee dat de kookplaat maar 40 minuten aan blijft. (hoewel koffie urenlang op een kookplaat laten staan, ​​de smaak hoe dan ook bitter kan maken). Dit is echter helemaal geen nadeel.

 

Bekijk ook: Moccamaster KBG review 2023


3. Nespresso Vertuo Next – De beste cupmachine: koffie in barista-stijl voor thuis

espresso Vertuo Next
Voordelen Nadelen
✓ Niet rommelig ✗ Cups zijn duur
✓ Eenvoudig in gebruik ✗ Je kunt er geen melk mee opschuimen
✓ Kan vijf verschillende drankjes maken
Verkrijgbaarheid
Bol.com logo
Blokker logo

Best voor: De meeste mensen. | Vaardigheidsniveau: Beginners | Type: cupmachine | Melkopschuimer: Nee | Aantal dranken: 5


Als je je ochtendkoffie wilt maken zonder moeite, is de Nespresso Vertuo Next perfect voor jou. Eenvoudiger in het gebruik kan niet: Je plaatst gewoon een capsule erin en drukt op een knop terwijl de Nespresso voor de rest zorgt.

 

Tijdens de test zette deze machine gladde koffie met een dikke crema die zich opnieuw vormde. Zelfs nadat we wat suiker erdoor hadden geroerd. De Nespresso Vertuo Next kan vijf drankjes van verschillende groottes maken. En omdat deze machine cups gebruikt, duurt het opruimen ook seconden.

 

De cups kunnen echter duurder zijn dan het kopen van gemalen koffie. Een nadeel als je fan bent van lattes en cappuccino's, het kan geen melk opschuimen. Als je verder tevreden bent met de functies van de Vertuo Next, kun je een aparte melkopschuimer kopen.

 

Bekijk ook: Nespresso Vertuo Next review 2023


4. DeLonghi Dinamica Plus

2. De’Longhi Dinamica Plus ECAM370
Voordelen Prijs
✓ Alle drankrecepten kunnen gepersonaliseerd worden ✗ Neemt veel ruimte in beslag
✓ Automatisch melk opschuimen ✗ Vereist experimenteren om je perfecte koffierecept te maken
✓ Eenvoudige interface met een app voor extra controle
Verkrijgbaarheid
Bol.com logo

Ideaal voor: Geautomatiseerde koffie maken. | Vaardigheidsniveau: Expert | Type: Koffiemachine met bonen | Melkopschuimer: Ja | Aantal dranken: 5


Van het malen van bonen tot het opschuimen van melk. De DeLonghi Dinamica Plus is onze eerste keuze als volautomatische koffiemachine.

 

De kleurentouchscreen begeleid je bij elke stap van het kiezen en aanpassen van je koffie. Van de maalgraad, sterkte, hoeveelheid tot het schuimniveau van melk en temperatuur. Hoewel dit kan betekenen dat er wat geëxperimenteerd moet worden om het perfecte drankje voor jou te krijgen. Is het nog steeds een eenvoudig proces.

 

Tijdens de test maakte de koffiemachine elke keer een intense, zachte koffie met een dikke crema. Terwijl de automatische melkopschuimer zorgde dat de melk dik, fluweelachtig en stabiel bleef. Het is echter een groot apparaat dat veel ruimte in beslag neemt op het aanrecht in de keuken. In vergelijking met espressomachines en andere koffiemachines met die is het ook duur.

 

Bekijk ook: DeLonghi Dinamica Plus review 2023


5. Sage The Barista Express Impress – Deze espresso machine maakt geweldige koffie

Sage The Barista Express Impress
Voordelen Nadelen
✓ Geïntegreerde maalmolen met 35 maalstanden ✗ Groot op het aanrecht
✓ Leuk om thuis barista-achtige koffie te zetten ✗ Geen optie voor gemalen koffie of pads
✓ Prachtig vormgegeven ✗ Watertank is niet zo groot als we zouden willen
Verkrijgbaarheid
Bol.com logo

Beste voor: Koffiekenners | Vaardigheidsniveau: Expert | Type: bonen koffiemachine | Melkopschuimer: Ingebouwd | Aantal dranken: 4


Als je op zoek bent naar een snelle cafeïnestoot zonder poespas, blijf dan lezen – deze is echt voor koffiekenners.

 

De Barista Express Impress belooft de perfecte hoeveelheid:

 • gemalen bonen,

 • temperatuur,

 • waterdruk

 • en microschuim

te gebruiken om de perfecte kop koffie te maken.

 

De Barista Express Impress gebruikt 18 tot 22 g versgemalen bonen om zijn rijke en romige espresso's te maken. Die ook de perfecte basis vormen voor intense flat whites en romige cappuccino's. Het is vergelijkbaar met een commerciële espressomachine. Dus het is iets gecompliceerder dan een standaard bonen koffiemachine model. Maar dat is een groot deel van de aantrekkingskracht. Het maken van een lekkere koffie zoals een professionele barista dat zou doen, kost tijd. Maar we ontdekten dat het gebruik van deze machine (je moet correct aanstampen en doseren). Het proces van koffiezetten bijna net zo leuk maakte als het drinken ervan!

 

Als je net zoveel plezier beleeft aan het zetten van koffie met deze machine als aan het drinken ervan. Zul je niet teleurgesteld zijn: hij heeft alles wat je nodig hebt om thuis van speciale koffie te genieten.

 

Bekijk ook: Sage Barista Express Impress review 2023


6. Delonghi Dinamica ECAM350.55.B

Delonghi Dinamica ECAM350.55.B
Voordelen Nadelen
✓ Gebruiksgemak ✗ Kan tijdens het malen en zetten van koffie wat lawaai maken
✓ Verstelbare instellingen ✗ Neemt aardig wat ruimte in beslag op het aanrecht
✓ Automatisch melksysteem ✗ Prijs
✓ Automatisch reinigingssysteem ✗ Geen dubbel bonenreservoir
✓ Geschikt voor zowel hele koffiebonen als gemalen koffie
Bol.com logo

De Delonghi Dinamica ECAM350.55.B is een geweldige koffiemachine die je ochtendroutine verbetert!

 

Met zijn slanke en moderne design zal hij zeker de aandacht trekken in jouw keuken. Maar het is niet alleen het uiterlijk dat deze machine zo geweldig maakt. Met de Dinamica kun je genieten van verschillende koffiespecialiteiten, zoals:

 • espresso,

 • cappuccino

 • en latte macchiato.

 

Het geavanceerde bonensysteem maalt verse bonen voor elke kop koffie, waardoor je een rijke smaak krijgt. Een ander groot voordeel van deze machine is het gebruiksgemak. Het bedieningspaneel met touchscreen maakt het selecteren van jouw favoriete drankje heel eenvoudig. Bovendien kun je met de My Menu-functie zelfs gepersonaliseerde recepten maken!

 

Maar dat is niet alles. De Delonghi ecam 35055B heeft ook een automatisch melksysteem. Je kunt moeiteloos heerlijke melkschuim creëren. Of je nu geniet van een romige cappuccino of latte art wilt proberen, deze machine levert professionele resultaten.

 

En laten we vooral niet vergeten te praten over de onderhoudsvriendelijkheid van dit apparaat. De machine reinigt en ontkalkt zichzelf met één druk op de knop. Hierdoor heb jij meer tijd om van je perfecte kopje koffie te genieten.

 

In het kort, de Delonghi Dinamica ECAM350.55.B is een koffiemachine die ideaal is voor koffieliefhebbers. Dankzij zijn gebruiksgemak, veelzijdigheid en onderhoudsvriendelijkheid staat hij garant voor een uitstekende koffie-ervaring!

 

Bekijk ook: Delonghi Dinamica ECAM350.55.B review 2023

 

7. Delonghi Primadonna Soul

Delonghi Primadonna Soul
Voordelen Nadelen
✓ Geavanceerde functionaliteiten ✗ Prijs
✓ Perfecte koffie-extractie ✗ Grootte
✓ Personalisatie ✗ Geluidsniveau
✓ Onderhoudsgemak ✗ Leercurve
✓ Stijlvol design
Bol.com logo

Ideaal voor: Geautomatiseerde koffie maken. | Vaardigheidsniveau: Expert | Type: Koffiemachine met bonen | Melkopschuimer: Ja | Aantal dranken: 5


Delonghi Primadonna Soul is een van de beste machines met app bediening op de markt. Het wordt vaak geprezen om zijn indrukwekkende functionaliteiten en uitstekende kwaliteit. Met deze machine kun je genieten van een heerlijke kopje koffie met slechts één druk op de knop.

 

Een van de meest opvallende kenmerken van de Delonghi Primadonna Soul is het gebruiksgemak. Dankzij het touchscreen display en de makkelijke bediening stel je eenvoudig jouw favoriete koffie in. Daarnaast biedt deze machine ook veel mogelijkheden voor personalisatie. Je kunt bijvoorbeeld de sterkte, temperatuur en maalgraad aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeur.

 

Ook heeft de Primadonna Soul een ingebouwde melkopschuimer, waardoor je eenvoudig melkschuim maakt.

 

Wat betreft design is deze koffiemachine echt een lust voor het oog. Het strakke zwarte ontwerp met metalen accenten geeft elke keuken een moderne uitstraling. Daarnaast neemt hij niet al te veel ruimte in beslag, waardoor hij perfect past in zowel kleine als grote keukens.

 

In het kort, DeLonghi Primadonna Soul is een geweldige koffiemachine. Het voldoet aan verwachtingen qua smaak, gebruiksgemak en design.

Met deze machine kun je elke dag genieten van een kopje koffie naar jouw smaak.

 

Bekijk ook: Delonghi Primadonna Soul Review 2023

 

8. SMEG Filterkoffiemachine – Liever filterkoffie? Geen probleem. Dit is een geweldige optie.

SMEG Filterkoffiemachine
Voordelen Nadelen
✓ Zet grote hoeveelheden koffie ✗ Neemt veel aanrechtruimte in beslag
✓ Houdt koffie 40 minuten warm ✗ Interface stoomt op
✓ Timer kan het brouwproces vertragen
Verkrijgbaarheid
Bol.com logo
Expert logo

Beste voor: Veel koffie tegelijk maken. | Vaardigheidsniveau: Beginners | Type: filterkoffiemachine | Melkopschuimer: Nee | Aantal drankformaten: n.v.t.


De Smeg filterkoffiemachine is een geweldige keuze voor fans van filterkoffie. Hij zet meerdere koppen koffie tegelijk en houdt ze 40 minuten warm. Zodat je op die extra slaperige ochtenden steeds weer terug kunt komen voor meer.

 

De Smeg filterkoffiemachine heeft een timer die je kunt instellen om te beginnen met het zetten van je koffie. Dus je kunt wakker worden met de geur van verse koffie. Alleen al vanwege die functie vinden we het de moeite waard!

 

Het is afgewerkt in de kenmerkende retrostijl van Smeg en ook verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren.

 

Deze machine zette een soepele kop koffie en was gemakkelijk te gebruiken. En met een optie voor twee of vier kopjes hoef je niet altijd een volle kan te zetten. We ontdekten echter dat de interface van de Smeg filterkoffiemachine behoorlijk beslagen was. En dat de koffiemachine ook veel ruimte op het aanrecht in beslag nam.

 

We zijn een grote fan van dit Smeg filterkoffiemachine en vond het moeilijk te verslaan. Het ziet er fantastisch uit, zet heerlijke koffie en is gemakkelijk te gebruiken. Wat kun je nog meer verwachten van een Italiaans merk voor huishoudelijke apparaten?

 

Bekijk ook: Smeg filterkoffiemachine review 2023


9. BEEM Koffiezetapparaat Perfect III – Een middenklasse koffiemachine voor koffiebonen of gemalen koffie

BEEM Koffiezetapparaat Perfect III
Voordelen Nadelen
✓ Koffie blijft urenlang warm ✗ De capaciteit van 10 kopjes is gelijk aan vijf mokken
✓ Eenvoudig te bedienen ✗ Koffie blijft niet op een constante temperatuur
✓ Kan gemalen koffie of hele bonen gebruiken
Verkrijgbaarheid
Bol.com logo

Ideaal voor: Versgemalen koffie | Vaardigheidsniveau: Beginners | Type: Bonen koffiemachine. | Melkopschuimer: Nee | Aantal dranken: 10.


Als je op zoek bent naar een koffiemachine dat alles kan. Van het malen van je eigen bonen tot het aan het zetten van voorgemalen koffie. Dan hoef je niet verder te zoeken dan de BEEM koffiezetapparaat.

 

Dit model heeft een thermische kan voor 10 kopjes en houdt de koffie warm. Hij is perfect voor gezinnen of voor iedereen die in één keer veel koffie wil zetten. Het beschikt ook over volledig programmeerbare functies, zodat je het vooraf kunt instellen. En vervolgens wakker kunt worden met een vers kopje koffie.

 

Tijdens het testen vonden we het apparaat eenvoudig te gebruiken en in te stellen. De thermische kan hield de koffie warm, maar kon met zijn capaciteit van 10 kopjes slechts vijf grote mokken vullen. We moesten ook spelen met de hoeveelheid koffie en de maalgraad om de smaak te krijgen waar we op zoek naar waren. In het algemeen maakte dit model goede koffie zonder veel moeite.

 


10. Sage Bambino Plus – Deze piston machine van Sage maakt maatwerk mogelijk

Sage Bambino Plus
Voordelen Nadelen
✓ Produceert een zachte, intense espresso ✗ Kan maar één kop tegelijk maken
✓ Maakt veel maatwerk mogelijk ✗ Heeft een goede poetsbeurt nodig na elk gebruik
✓ Snelle opwarmtijd
Verkrijgbaarheid
Bol.com logo
Expert logo

Ideaal voor: Koffie zetten precies zoals jij het lekker vindt. | Vaardigheidsniveau: Geavanceerd | Type: Espressomachine. | Melkopschuimer: Ingebouwd | Aantal dranken: 2.


Ben je op zoek naar een koffiemachine dat je kopje koffie kan laten smaken alsof het uit je favoriete coffeeshop komt? Dan is de Sage Plus Bambino misschien de machine voor jou.

 

In onze tests maakte deze espressomachine een rijke en sterke espresso. Het warmde ook snel op. Het kan ook melk opschuimen. En biedt drie verschillende instellingen voor melktemperatuur en textuurinstellingen. Zodat je je drankje kunt krijgen zoals je het lekker vindt.

 

Het is klein genoeg voor een kleine aanrecht, maar heeft bijna alles om je een echte barista koffie te geven. In tegenstelling tot andere espressomachines kan deze slechts één kopje tegelijk zetten. Na elk gebruik moet het goed worden schoongemaakt.

 

Deze Sage koffiemachine is niet de goedkoopste op de markt. Maar het presteerde zeer goed in onze tests en we denken dat het zijn prijskaartje meer dan waard is.

 

Bekijk ook: Sage Bambino vs Bambino plus: wat is het verschil?

 


11. Siemens EQ.6 Plus S700

Siemens EQ.6 Plus S700
Voordelen Nadelen
✓ Gebruiksgemak ✗ Geluidsniveau
✓ Melkspecialiteiten ✗ Grootte
✓ AromaPreserve-molen ✗ Prijs
✓ Automatisch reinigingsprogramma
✓ Stijlvol design
Bol.com logo

De Siemens EQ.6 Plus S700 is een koffiemachine met veel handige functies voor koffieliefhebbers. Met dit apparaat kun je genieten van hoogwaardige koffie met slechts één druk op de knop. De Siemens EQ.6 Plus S700 heeft een elegant en modern ontwerp dat perfect past in elke keuken.

 

Het touchscreen-display is eenvoudig te gebruiken. Hiermee kun je je favoriete drankjes naar wens aanpassen. Met deze machine kun je niet alleen espresso's zetten, maar ook cappuccino's, latte macchiato's en nog veel meer.

 

De geïntegreerde melkopschuimer zorgt ervoor dat je drankjes altijd romig en vol van smaak zijn. De Siemens EQ.6 Plus S700 heeft een groot bonenreservoir, waardoor je niet steeds hoeft bij te vullen. De molen beschikt over keramische schijven die de koffie fijn malen en zorgen voor een optimale extractie.

 

Het AromaPressure-systeem maakt je koffie perfect door de juiste druk te gebruiken bij het zetten van je drankje.

 

In het kort: de Siemens EQ.6 Plus S700 is geweldig voor mensen die hoogwaardige koffie willen.


12. KitchenAid Filter Koffiezetapparaat – Voor een beperkt budget

KitchenAid Filter Koffiezetapparaat
Voordelen Nadelen
✓ Houdt koffie gloeiend heet ✗ Het duurt lang om te brouwen
✓ Retro-ontwerp ✗ Je kunt 10 koppen koffie zetten op basis van een klein standaardformaat
✓ Stil in gebruik
Verkrijgbaarheid
Bol.com logo
Coolblue logo

Ideaal voor: Koffie maken voor later (binnen 30 minuten) | Vaardigheidsniveau: Beginner. | Type: Filter koffiezetapparaat. | Melkopschuimer: Nee. | Aantal drankformaten: n.v.t.


De KitchenAid filter koffiezetapparaat is een van de best betaalbare koffiemachines op de markt.

 

Dit koffiezetapparaat dat de kenmerkende vintage-stijl van het merk heeft. Maar met wat modernere functies, kan 10 koppen koffie zetten. We ontdekten wel dat de kopjes veel kleiner waren dan een kopje van standaardformaat. Dus als je van een enorme mok koffie houdt, verwacht dan niet dat je hem 10 keer kunt bijvullen.

 

Een voordeel is dat het de koffie meer dan 30 minuten warm kan houden. En als we zeggen warm, bedoelen we gloeiend heet – dus je moet het even de tijd geven om af te koelen.

 

De KitchenAid filter koffiezetapparaat werkt ook erg stil. Dus het zal geen overlast veroorzaken tijdens het koffiezetten. Wees gewoon voorbereid om te wachten tot de koffie klaar is – het duurde 12 minuten om de kan te vullen in onze tests.

 

Als je een klein budget hebt en op zoek bent naar een betaalbare filter koffiezetapparaat met veel functies. Dan is deze zeker het overwegen waard!

 


13. DeLonghi Dedica-stijl EC685 – Perfect voor wie een compacte espressomachine wil

DeLonghi Dedica-stijl EC685
Voordelen Nadelen
✓ Compact ✗ Kan geen espresso maken direct na het stomen van melk
✓ Eenvoudig in gebruik ✗ Soms druppelt na het inschenken van espresso
✓ Voor Easy Serving Espresso (ESE) pads en gemalen koffie
Verkrijgbaarheid
Alternate logo
Bol.com logo

Geschiktst voor: Kleine keukens | Vaardigheidsniveau: Gevorderd | Type: Espressomachine | Melkopschuimer: Ja | Aantal dranken: 2


Ben je op zoek naar een kleine espressomachine voor in je keuken met beperkte ruimte, dan is de DeLonghi Dedica Style EC685 een goede keuze.

 

Deze compacte en eenvoudige espressomachine maakt rijke, intense koffie. Met een dikke crèmelaag die zich vormde nadat we suiker aan de drank hadden toegevoegd. We waren onder de indruk dat het ook kan worden gebruikt met gemalen koffie of Easy Serve Espresso (ESE) -pads.

 

We waren teleurgesteld dat het model geen espresso kan maken nadat de melk gestoomd is. Als je meerdere koppen koffie met melk wilt zetten, begin dan met het zetten van alle espresso's voordat je de melk toevoegt. We hebben ook wat druppels ervaren nadat de espresso was ingeschonken. Dat gezegd hebbende, dit is een goede espressomachine voor de prijs.

 

Bekijk ook: DeLonghi Dedica Style review 2023


14. Nespresso Vertuo Plus – voor het zetten van grote hoeveelheden espressokoffie

Nespresso Vertuo Plus
Voordelen Nadelen
✓ Makkelijk te gebruiken ✗ Cups zijn duur
✓ Grote watertank ✗ Je kunt er geen melk mee opschuimen
✓ Kan vijf verschillende soorten drankjes maken
Verkrijgbaarheid
Bol.com logo

Ideaal voor: Snel een kopje koffie zetten | Vaardigheidsniveau: Beginners. | Type: cup machine | Melkopschuimer: Nee. | Aantal dranken: 5.


De Nespresso Vertuo Plus is de beste cup machine voor wie van veel koffie wil genieten, zonder regelmatig water bij te vullen.

 

We vonden dit model even makkelijk te gebruiken als zijn broer. Het heeft namelijk dezelfde capsules. Het enige wat je hoeft te doen is de capsule in de koffiemachine te plaatsen. Kies één van de vijf drankopties en jouw Nespresso machine zorgt voor de rest.

 

Dit betekent echter dat je hetzelfde probleem hebt met de kosten. De cups kunnen duurder zijn dan het kopen van gemalen koffie, en hij biedt geen manier om melk op te schuimen. We ontdekten tijdens onze test dat deze machine altijd gladde koffie produceert met een dikke crèmelaag. Het is een perfecte keuze voor mensen die gewoon koffie willen zonder toeters en bellen.Als je meerdere koppen koffie met melk wilt zetten, begin dan met het zetten van alle espresso's voordat je de melk toevoegt.

 

Bekijk ook: Nespresso Vertuo Plus review 2023


15. SMEG Handmatige espressomachine – Smeg espressomachine die de perfecte kop maakt

SMEG Handmatige espressomachine
Voordelen Nadelen
✓ Stijlvol ontwerp ✗ Niet geschikt voor beginners
✓ Soepele koffie met een indrukwekkende crèmelaag ✗ Duur in vergelijking met de rest van de markt
✓ Voor Easy Serving Espresso (ESE) pads en gemalen koffie
Verkrijgbaarheid
Bol.com logo

Geschiktst voor: geeft je een flexibele optie (pads of gemalen koffie) | Vaardigheidsniveau: Expert. | Type: Espressomachine. | Melkopschuimer: Ingebouwd stoompijpje. | Aantal dranken: 1.


De Smeg ECF01 Espressomachine is een stijlvolle aanvulling op je aanrecht en zet heerlijke koffie.

 

Tijdens het testen maakte hij elke keer zachte koffie met een indrukwekkende crema. Deze machine is niet voor beginners, omdat het geduld vergt om de koffie perfect naar je smaak te maken. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, zul je nooit meer zonder uitstekende koffie zitten. Het is ook duur in vergelijking met de rest van de markt. Als je je barista-vaardigheden wilt verbeteren, is het de moeite waard om te investeren.

 

We waren ook onder de indruk van het vermogen om melk op te schuimen. Het bereikt precies de juiste zachtheid. Als je geen geduld hebt, hoef je je geen zorgen te maken. Het duurt slechts 40 seconden om de machine op te warmen.

 

Bekijk ook: SMEG ECF01 espressomachine review


16. DeLonghi Magnifica S ECAM 20.110.B (beste koop volautomatische budget optie)

DeLonghi Magnifica S ECAM 20.110.B
Voordelen Nadelen
✓ Eenvoudig in gebruik ✗ Geluidsniveau
✓ Aanpassingsvermogen ✗ Beperkte programmeeropties
✓ Compact formaat ✗ Geen dubbel bonenreservoir
✓ Makkelijk schoon te maken
✓ Betaalbaar
Bol.com logo

Ideaal voor: Geautomatiseerde koffie maken | Vaardigheidsniveau: Beginner | Type: Koffiemachine met bonen. | Melkopschuimer: Ja, stoompijpje. | Aantal dranken: 5.


Als je op zoek bent naar een koffiemachine, dan mag de DeLonghi Magnifica S ECAM 20.110.B niet ontbreken op je lijstje. Deze volautomatische machine heeft alles wat je nodig hebt voor een heerlijke kop koffie. Met de Magnifica S ECAM 20.110.B geniet je van verschillende soorten koffie, zoals espresso, cappuccino en latte macchiato. Dankzij het geïntegreerde melkopschuimsysteem kun je ook eenvoudig melkspecialiteiten bereiden.

 

De machine is makkelijk te gebruiken. Je kunt de gewenste instellingen selecteren met een handige draaiknop. Bovendien is deze koffiemachine klein genoeg om in elke keuken te passen. Een groot voordeel van de DeLonghi Magnifica S ECAM 20.110.B is het bonenreservoir. Het bonenreservoir kan maar liefst 250 gram bevatten. Zo hoef je niet constant bij te vullen en kun je altijd genieten van verse koffiebonen. De machine heeft een automatisch reinigingsprogramma, waardoor hij gemakkelijk schoon te maken is. Na elk gebruik reinigt het apparaat zichzelf, zodat jij gewoon kunt genieten van je kopje koffie.

 

 

Bekijk ook: DeLonghi Magnifica S ECAM 20.110.B review 2023

 

17. Melitta Caffeo Solo – Budget optie voor zwarte koffie

Melitta Caffeo Solo
Voordelen Nadelen
✓ Heerlijke koffie ✗ Geen ingebouwde melkopschuimer
✓ Eenvoudige bediening ✗ Beperkte functionaliteiten
✓ Compact formaat ✗ Minder geschikt voor grote gezinnen of koffieliefhebbers
✓ Hete koffie ✗ Mogelijke problemen met de zetgroep
✓ Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
Bol.com logo

Ben je op zoek naar een compacte en gebruiksvriendelijke koffiemachine? Dan is de Melitta Caffeo Solo misschien wel de perfecte keuze voor jou. Deze machine staat bekend om zijn strakke design en eenvoudige bediening.

Wat deze koffiemachine echt onderscheidt, is het feit dat hij heerlijke zwarte koffie zet. Met de Melitta Caffeo Solo kun je genieten van een intense espresso of een lekkere lungo. De smaak is vol en rijk, precies zoals je verwacht van een goede kop zwarte koffie.

Een ander groot pluspunt van deze machine is het formaat. Met zijn compacte ontwerp past hij gemakkelijk in elke keuken. Of je nu in een klein appartement woont of gewoon niet veel ruimte hebt op het aanrecht, de Melitta Caffeo Solo neemt weinig plaats in beslag.

Daarnaast is deze machine ook erg makkelijk te gebruiken. Het heeft slechts enkele knoppen waarmee je jouw favoriete kopje kunt bereiden met één druk op de knop. Bovendien beschikt het over een automatische uitschakelfunctie om energie te besparen.

Dit kleine koffiezetapparaat heeft alles wat je nodig hebt voor heerlijke zwarte koffie. Het is gemakkelijk te gebruiken en bespaart ruimte. Als jij een liefhebber bent van pure smaken zonder poespas, dan kan ik de Melitta Caffeo Solo zeker aanbevelen!

 

18. Wacaco Nanopresso – Bijzonder geschikt voor het zetten voor koffie onderweg

Wacaco Nanopresso
Voordelen Nadelen
✓ Geweldig smakende koffie ✗ Tijdrovend
✓ Wordt geleverd met een ingebouwd espressokopje en etui ✗ Kokend water nodig
✓ Compact
Verkrijgbaarheid
Bol.com logo

Geschiktst voor: Reizen | Vaardigheidsniveau: Beginner | Type: Handbediende espressomachine | Melkopschuimer: Nee | Aantal dranken: 1


Of je nu aan het kamperen bent of gewoon onderweg je koffie wilt drinken. De Wacaco Nanopresso is een koffiemachine in zakformaat dat makkelijk te gebruiken is. En soepele, intense koffie maakt.

 

Er is geen batterij of oplader: het wordt allemaal gedaan door tot 18 bar druk te maken door met de hand te pompen. En het eindresultaat is vergelijkbaar met wat je in een koffie bar zou worden geserveerd.

 

Dit compacte en lichtgewicht apparaat wordt geleverd met een ingebouwd espressokopje. En een lichtgewicht behuizing die perfect is gevormd om het apparaat in op te bergen. Tijdens de test maakte hij zachte, intense koffie – zolang je maar kokend water hebt.

 

Als je nog nooit eerder een espressomachine voor buitenshuis hebt gebruikt, kost het wat tijd om het uit te vogelenHet wordt veel gemakkelijker na een paar keer gebruiken, vooral als je alles weer in elkaar zet.

Dit is absoluut geen machine om op een doordeweekse ochtend om 7 uur 's ochtends voor het eerst uit te proberen. Maar het is geweldig om overal een espresso van hoge kwaliteit mee te nemen!

 

Bekijk ook: Wacaco Nanopresso Review 2023


Wat is de beste koffiemachine?

Je hebt onze top 18 beste koffiemachines doorgenomen, nu wil je weten welke de beste is.

 

We denken dat onze eerste keuze, de Philips 3200 LatteGo, ook populair zal zijn bij onze lezers. We vonden het gemakkelijk om te gebruiken tijdens de test. Het maakt altijd zachte koffie met een dikke crema. 

 

Hoe testen we koffiemachines?

Wij testen koffiemachines grondig om er zeker van te zijn dat ze alles kunnen doen wat ze beloven. Elke machine is anders, maar we testen elk koffiemachine:

 

 • op de crema die het maakt op een espresso
 • hoe gemakkelijk het is om te gebruiken en in te stellen
 • en op consistentie van het ene kopje naar het andere

 

Bij het testen houden we rekening met het algehele ontwerp van elke koffiemachine:

 • hoe het eruit ziet
 • hoeveel ruimte het op je aanrecht inneemt
 • of het waterreservoir verwijderbaar is voor eenvoudig bijvullen
 • en hoe het apparaat eruitziet Als geheel

 

Wij testen de melktextuur om te controleren of deze glad en zijdezacht is.

En natuurlijk zouden we ons werk niet doen als we onderweg niet veel koffie dronken om elk kopje te proeven.

 

We testen modellen om te zien hoeveel controle je hebt over elke kop koffie. En of het een kwestie is van simpelweg op een knop drukken of dat er meer hands-on aanpak nodig is. Alle koffiemachines moeten regelmatig worden schoongemaakt.

Zo weten wij altijd welk onderhoud nodig is en hoe eenvoudig het is om deze machines in goede staat te houden.

 

Welk type koffiezetapparaat moet ik kiezen?

Er zijn veel verschillende koffiemachines te koop. Laten we eens kijken welk type het beste bij je past. Als je je vaardigheden wilt perfectioneren, overweeg dan een espressomachine. Met deze koffiemachine kun je elke stap beheersen, zoals het aanstampen en het zetvolume. Om de perfecte kop koffie te maken die bij je past.

 

Of je kunt kiezen van dezelfde barista kwaliteit alleen dan makkelijker te bedienen. Deze machines kunnen koffie zetten met slechts één druk op de knop. Ze automatiseren het proces.

 

Als je snel en gemakkelijk koffie wilt, kies dan voor een cup machine. Het is de beste optie. Ze gebruiken cups gevuld met gemalen koffie om een ​​warme drank te maken. Met veel minder rommel dan espressomachines.

 

Nespresso en Dolce Gusto zijn de topmerken voor cup machines, beide met vele modellen. Cup machines hebben echter een slechte reputatie als het gaat om duurzaamheid. Aangezien veel van de cups op de vuilnisbelt belanden.

 

De Filter koffiezetapparaat is een van de populairste soorten koffiemachines. Dit is het beste voor mensen die op elk moment veel koffie willen zetten.

 

Tot slot

Er zijn veel verschillende koffiemachines te koop. Het kan moeilijk zijn om de beste te vinden die bij jouw behoeften en budget past. We hopen dat onze lijst met beste Koffiemachines van 2023 je heeft geholpen. Zo kan je gemakkelijk je perfecte machine vinden.

 

Wat voor koffiemachine is jouw favoriet? Laat het weten in de reacties!


FAQ

Wat is de beste volautomatische koffiemachine?

Het bepalen van de "beste" volautomatische koffiemachine hangt af van individuele voorkeuren. Merken zoals De'Longhi, Jura, en Krups bieden hoogwaardige modellen. De Jura E8, De'Longhi Magnifica S, en Krups EA8918 worden vaak geprezen voor hun prestaties en functies, maar het beste model varieert op basis van persoonlijke behoeften.

Wat is de beste koffiemachine met bonen?

De beoordeling van de beste koffiemachine met bonen hangt af van persoonlijke voorkeuren. Populaire keuzes omvatten de De'Longhi Magnifica S, Jura E8 en Philips LatteGo 3200. Deze modellen worden vaak geprezen vanwege hun gebruiksgemak, aanpasbare instellingen en de mogelijkheid om heerlijke koffie te zetten met verse bonen.

Wat zijn de beste koffiebonen voor een volautomaat?

Voor een espressomachine in een volautomaat zijn middel- tot donker gebrande koffiebonen ideaal. Ze behouden een gebalanceerde smaak in professionele machines, terwijl lichte bonen sneller zuur worden. Of je nu Arabica of Robusta verkiest, kies vooral een boon die je persoonlijk lekker vindt.

Wat is goedkoper cups of bonen?

Over het algemeen zijn koffiebonen goedkoper per kopje dan koffiecups. Hoewel de initiële kosten van een koffiemachine en bonen hoger kunnen zijn, bieden bonen een kosteneffectievere optie op de lange termijn. Koffiecups kunnen duurder zijn en resulteren in meer afval. Het hangt echter af van persoonlijke voorkeuren en gemak.


Meer lezen over Beste koffiemachine in 2023 | Top koffiemachines voor iedereen? Misschien vind je dit ook interessant:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.