Top 10 beste volautomatische koffiemachine

Rating: 5 sterren
1 stem

Ben je op zoek naar een makkelijke manier om een heerlijk kopje espresso te zetten?

Je bent een koffie liefhebber, maar je hebt geen tijd om de koffie elke ochtend handmatig te zetten. Je hebt een volautomatische koffiemachine nodig die het werk voor je doet.

In vele jaren heb ik veel volautomatische koffiemachines geprobeerd. Hieronder vind je mijn lijst van de beste volautomatische koffiemachines. Gebaseerd op jarenlange ervaringen en beoordelingen van andere gebruikers. Mijn vier beste keuzes zijn:

 

In dit artikel geef ik een uitgebreide beoordeling van elke volautomatische koffiemachine. En leg ik alles uit over het kiezen van de beste volautomatische koffiemachines. Zodat je alle nodige informatie hebt om je keuze te maken.

 

 beste volautomatische koffiemachine

Wat is een volautomatische espressomachine

Een volautomatische espressomachine is een ware koffieliefhebber's droom die werkelijkheid wordt. Deze geavanceerde machines zijn ontworpen om jou het ultieme gemak te bieden bij het bereiden van de perfecte kop koffie. Maar wat maakt een volautomaat nu eigenlijk zo speciaal?

Ten eerste, zoals de naam al aangeeft, doet een volautomatische machine al het werk voor je! Van het malen van verse bonen tot het zetten van de perfecte espresso, alles gebeurt automatisch met slechts één druk op de knop. Dit betekent dat je geen barista-ervaring nodig hebt om heerlijke koffie te kunnen maken.

Bovendien kun je met een volautomaat genieten van verschillende soorten koffie binnen handbereik. Of je nu verlangt naar een intense espresso, een romige cappuccino of zelfs een zijdezachte latte macchiato, deze machines hebben vaak meerdere drankopties waarmee je kunt experimenteren en jouw favoriete smaak kunt vinden.

Daarnaast kun je met veel volautomatische espressomachines ook de sterkte en temperatuur van jouw drankje aanpassen naar persoonlijke voorkeur. Hierdoor heb jij altijd controle over hoe sterk of mild je jouw kopje koffie wilt hebben.

Ten slotte biedt een volautomaat vaak andere handige functies zoals melkopschuimers, zelfreinigende programma's en gebruiksvriendelijke displays. Dit zorgt ervoor dat niet alleen de bereiding van jouw favoriete drankjes moeiteloos verloopt, maar ook het onderhoud van de machine zelf een fluitje van een cent is.


Hoe kies je een volautomatische koffiemachine

Budget

Volautomatische koffiemachines zijn een grote investering, vooral in vergelijking met halfautomatische apparaten. Dus je moet nauwkeurig overwegen welke machine functies voor je onmisbaar zijn.

Mijn advies is om een budget vast te stellen voordat je gaat winkelen. Bepaal vervolgens wat voor je de belangrijkste kenmerken zijn. Op die manier kun je de koffiemachines die boven je prijsklasse liggen uitsluiten. En je concentreren op de belangrijkste kenmerken om je uiteindelijke keuze te vergemakkelijken.

 

De meeste espresso machines vallen in deze prijsklassen:

 • Budget: Onder € 1.000
 • Middenklasse: € 1000 tot € 2.000
 • Premium: € 2.000+

Ik weet wat je denkt: € 1000 is een "budget" keuze?! Dat klopt, want Volautomatische koffiemachines hebben veel geavanceerde onderdelen:

 • Ze verwarmen water binnen een minuut tot 82 graden
 • malen de koffie
 • genereren negen bar druk om espresso te zetten.

 

Om nog maar te zwijgen over het stomen van melk. En dat alles in een compacte machine dat eenvoudig te bedienen is. Goede opties zijn dus niet goedkoop.

 

Als je veel koffie drinkt, is een Volautomatische koffiemachine de investering waard. Je kunt geld besparen door bonen te kopen en ze zelf te malen, maar dat kost weer tijd en moeite.

 

Twijfel je over de investering? Een Starbucks venti latte kost € 4,15 dat is € 1500 per jaar aan dagelijkse koffiedrankjes.

 

Minder koffiedrankjes kopen betekent dat de espressomachine zichzelf in een jaar terugverdient.

 

Ik heb opties in alle prijsklassen opgenomen. Waaronder een paar budgetmachines zoals:

 • Gaggia Brera
 • DeLonghi Magnifica

 

Die beide heerlijke espresso's maken.Bouw- en espressokwaliteit

Espressokwaliteit is misschien wel de belangrijkste factor bij de aankoop van een koffiemachine. Espresso is tenslotte de reden dat je hem koopt.

Om een lekkere espresso te maken moet je de brouwkwaliteit controleren. Bekijk de interne onderdelen.

Wat is het verwarmingssysteem? Is het een machine met één of twee ketels? Dit bepaalt of je koffie kunt zetten en melk stomen tegelijk.

 

 

Heb je genoeg aan plastic, of heb je roestvrij staal nodig? Denk na over waar de machine zal worden gebruikt en hoeveel mensen hem zullen gebruiken. Hoe meer gebruikers, hoe groter de kans op krassen of het breken van de plastic onderdelen.

 

Is er een uitneembare zetgroep? Dan kun je de machine beter schoonmaken. Je kunt je ontdoen van alle koffiebonen resten en alleen espresso zetten met verse bonen.

 

Het blijft moeilijk om specificaties van een espressomachine te kennen en te begrijpen. Dus je moet eerst andere reviews bekijken of met een verkoper praten voordat je beslist.

 

Melk Opschuimen

Als je graag koffie met melk drinkt, is het hebben van een opschuimsysteem belangrijk.

Volautomatische koffiemachines hebben twee soorten melksystemen: een melkreservoir of een stoompijpje.

 

Bij het melkreservoir doet de machine al het werk voor je. Je hoeft alleen maar op een knop te drukken. Je kunt het melkreservoir ook in de koelkast bewaren als het opschuimen klaar is. Dit is handig als je geen tijd hebt om handmatig te oefenen met stomen.

Veel volautomatische koffiemachines hebben moeite om goed gestoomde melk te maken. Ze zijn meestal in staat om een een dik schuim te maken voor een cappuccino. Maar niet zozeer het microschuim dat nodig is voor een latte.

Dus als je voorkeur uit gaat naar een latte-art, kun je beter voor een stoompijpje kiezen.

 

Drank opties

Als je aangepaste espressodranken wilt maken, heb je een volautomatische koffiemachine nodig.

Deel je je espressomachine met meerdere gebruikers? Kies dan voor een koffiemachine die verschillende soorten dranken kan maken.

 

Je kunt namelijk kiezen tussen volautomatische koffiemachines die basisdranken maken (espresso, americano). Dit zijn de budgetopties. Of een die meerdere koffiedranken kan serveren.

Als de volautomatische koffiemachine een melkopschuimer heeft, kun je meer drankjes maken.

 

Gebruiksgemak en programmering

De meeste mensen weten niet hoe ze espresso moeten maken. Het kost tijd en oefening om het onder de knie te krijgen, en zelfs dan is het nog niet gemakkelijk! Daarbij komt een volautomatische koffiemachine goed van te pas.

 

Volautomatische koffiemachine zijn gemakkelijker te gebruiken dan handmatige en halfautomatische machines. Er is geen giswerk: Je krijgt een espresso van hoge kwaliteit met één druk op de knop.

Toch zijn niet alle Volautomatische koffiemachine gelijk. Bij sommige kun je de instellingen personaliseren, zoals temperatuur, maling, druk en meer. Hoe meer opties je kunt aanpassen, hoe meer controle je hebt over het zetproces.

 

De displays van volautomatische koffiemachines verschillen enorm:

 • Eenvoudige koffiemachines kun je alleen de basis instellingen wijzigen. (Het soort koffie en de grootte van het kopje)
 • Andere koffiemachines heb je volledige aanpassingsmogelijkheden. Ze bieden voor elk stap van het zetproces een instelling en meer!

Als je van maatwerk houdt, kies dan een volautomatische koffiemachine met veel aanpassingsmogelijkheden. Zo heb je inspraak in hoe je espresso wordt gezet.

Of als je niet zo handig bent kies dan voor een eenvoudige koffiemachine.

 

Molen

Espresso is een drank met veel ruimte voor variatie en aanpassingsmogelijkheden.

De perfecte espresso is een fijn en poedervormige maling. Die een sterke extractie en rijke smaak oplevert.

Een hoogwaardige molen is hierbij onmisbaar voor het maken van een goede espresso.

 

 

Volautomatische koffiemachines hebben een ingebouwde maler, een conische of platte braammaler:

 • Conische malers gebruiken twee kegelvormige stukken metaal die de bonen fijnmalen.
 • Platte malers zijn twee op elkaar gestapelde ringen met tanden.
 • Vlakke molens maken de koffie consistenter dan conische malers. Maar ze zijn ook luider en warmen sneller op.

Platte en conische malers zijn vergelijkbaar betreft hun kwaliteit en vermogen. En zorgen beide voor een consistente maling voor je espresso.

 

 

Maalmolens worden gemaakt van roestvrij staal of keramiek.

Beide materialen worden gebruikt door professionals. Keramische malers zijn van hogere kwaliteit dan roestvrijstalen malers. Omdat ze minder snel slijten.

 

Het aantal maalinstellingen op je machine is ook belangrijk! Espresso kent veel variaties, als het gaat om de hoeveelheid waterdruk en temperatuur.


Onze top 10 keuze van de beste Volautomatische koffiemachine


1. Jura E8 – Beste algemeen

JURA E8 – Koffiemachine

JURA E8 – Koffiemachine

 • Aroma G3 molen met 12 standen
 • Pulsextractieproces
 • One-touch melkreinigingssysteem

2. Jura S8 – Beste espresso

JURA S8 (EA) volautomatische espressomachine

JURA S8 (EA) volautomatische espressomachine

 • Pre-Brew aromasysteem voor pre-infusie
 • 15 drankopties
 • Compacte automaat

3. Jura D6

Jura D6

JURA D6 – Espressomachine – Platina

 • Aroma G2-molen
 • Machinebesturing via een app
 • Eenvoudig cappuccinosysteem

4. Gaggia Babila – Beste latte en cappuccino's

Gaggia Babila

Babila super volautomaat – Gaggia

 • Automatisch en handmatig melk opschuimen
 • Keramische maalmolen met 15 standen
 • Brouwt en stoomt tegelijkertijd dankzij dubbele ketels

5. Gaggia Brera – beste budget

Gaggia Brera Espressoapparaat

Gaggia Brera Espressoapparaat

 • Roestvrijstalen Panarello-stoompijpje
 • Snelle stoomfunctie
 • Compacte automaat

6. Gaggia Anima Prestige

Gaggia Anima Prestige

Gaggia Anima Prestige Volledig automatisch Espressomachine

 • Cappuccino melkopschuimsysteem
 • Keramische molen
 • Maakt  zes drankjes

7. Philips 3200 LatteGo 

Philips 3200 LatteGo 

Philips 3200 LatteGo 

 • Dankzij het AquaClean-filter hoef je de machine na 5000 koppen niet te ontkalken.
 • LatteGo automatisch melkopschuimsysteem
 • Keramische platte maalmolen met 12 standen

8. Sage Oracle Touch

Sage Oracle Touch by Breville

Sage Oracle Touch

 • Halfautomatische machine met automatisch aanstampen
 • Grinder met 45 standen
 • Automatische melkopschuimer reiniging

9. DeLonghi Dinamica 

DeLonghi Dinamica 

DeLonghi ECAM350.55.B Dinamica 

 • Zet ijskoffie
 • Kan tot 18 koffiedranken maken
 • Conische stalen maalmolen met 13 standen

10. DeLonghi Magnifica

DeLonghi Magnifica

DeLonghi Magnifica

 • Dubbele boilers voor een korte wachttijd tussen stomen en koffiezetten
 • Gepatenteerd cappuccinosysteem zorgt voor rijk schuim
 • Stalen conische maalmolen met 13 standen

1. Jura E8

Jura E8

Afmetingen: 35.1 cm H × 44.6 cm L × 28 cm B. | Gewicht: 9.6 kilo. | Watertank: 1.9 liter. | Koffie bonen reservoir: 250. | Melkopschuimmethode: Ja, Automatisch met slangetje. | Aantal programma's: 17 | Aroma G3 molen met zes standen.


De Jura E8 biedt 17 drankvarianten, waaronder espresso doppio en espresso macchiato. De Jura koffiemachine beschikt ook over het Jura's Pulse Extraction Process brouwsysteem.

 

Dit betekent dat er geen constante waterstroom is. Het water wordt met korte tussenpozen door de gemaalde koffie gepulst.

Dankzij deze functie heeft je espresso:

 • Betere intensiteit
 • Betere smaak
 • Kortere bereidingstijd.

 

De machine wordt geleverd met een Aroma G3 molen met 12 instellingen. Dit geeft je een uitstekende controle over de koffiesmaak en espresso. De G3 ingebouwde molen is de nieuwste van Jura en is stil en zeer snel.

 

Jura's volautomatische koffiemachines worden geleverd met een thermoblok verwarmingselement. Hierdoor is de koffie binnen 1 minuut opgewarmd.

De E8 heeft ook een intelligent voorverwarmingssysteem. Dit systeem handhaaft schommelingen in het watertemperatuur voor een optimale extractie. Het is in wezen een PID-regelaar, waar ik altijd blij mee ben.

 

De E8 maakt dranken op basis van melk met één druk op de knop. Voer het gewenste melkvolume in, en hij geeft tegelijkertijd melkschuim en espresso af. Klaar om in je kopje te worden geschonken. Het schuim en de melk komen uit één tuit, dus je hoeft je kopje niet te verplaatsen.

 

Je kunt ook twee espressodranken tegelijk uit twee tuiten van de machine halen.

 

Deze espressomachine is gemakkelijk te gebruiken. Hij heeft een Led-scherm dat je door het proces leidt als je je drankje wilt aanpassen. Je kunt de zetsterkte en temperatuur veranderen. De machine begeleidt je bij wat je moet doen als je bijvoorbeeld een latte of macchiato wilt maken. Voor het maken van fijn schuim heeft de Jura E8 een professionele fijnschuimer.

Met een druk op de knop maakt de machine zichzelf schoon, wat dus minder werk voor jou betekent.

 


2. Jura S8

Jura S8

Afmetingen: 34.8 cm H × 44.4 cm L × 28 cm B. | Gewicht: 10 kilo. | Watertank: 1.9 liter. | Koffie bonen reservoir: 280. | Melkopschuimmethode: Ja, Automatisch met slangetje. | Aantal programma's: 8. | Automatische ontkalker. | Geheugen voor koffieprofielen. | Aroma G3 molen met zes standen. 


De Jura S8 is het meer geavanceerde broertje van de E8. Deze machine verschilt van de E8 in programmeerbaarheid en het scherm. S8 heeft een groter scherm dan E8 – 4,3 inch touchscreen dat gemakkelijk te bedienen is.

 

Jura S8 heeft een automatisch melkopschuimsysteem. Hiermee wordt de melktemperatuur, melkvolume en melkdruk aangepast. Zodat je elke keer het perfecte kop koffie krijgt.

 

Het touchscreen heeft animaties die je door het hele proces heen leiden. Het enige wat je hoeft te doen is de watertank vullen, koffie vullen, je drankje kiezen en op start drukken.

 

De Jura S8 heeft iets minder drankopties – 15 vergeleken met de 17 van de E8. Hij beschikt over hetzelfde opschuimsysteem als de E8. Hiermee kun je tegelijkertijd een smaakvolle espresso en latte macchiato kunt maken. De fijnschuimer zorgt met één druk op de knop voor goed microschuim. Tot slot zorgt het one-touch melkreinigingssysteem voor hygiëne.

 

Er is de Aroma G3-molen met 15 standen. Aroma is heel belangrijk voor lekkere koffie. Daarom bevat de S8 een snelle en stille molen die het aroma van de bonen behoudt. De roestvrijstalen conische malers zijn ontworpen voor een gelijkmatige verdeling van de maalgrootte. Zodat je bij elk kopje koffie kunt genieten van een zachte smaak.

 

S8 heeft ook verschillende instellingen om aan je behoeften te voldoen, waaronder:

 

 • Intelligent Pre-Brew Aroma System. – vult de koffiedrab vóór de extractie met water voor een betere smaak en aroma.
 • Intelligente melkopschuimer: verwarmt en schuimt melk automatisch op. En maakt zo opgeschuimde melk om de perfecte cappuccino's en lattes te creëren.
 • Handmatige instellingen. – hiermee kun je het extractieniveau regelen. Pas de maalgraad, doseervolume (hoeveel water wordt gebruikt), druk (hoe snel wordt geëxtraheerd) en de temperatuur (hoe heet wordt het) aan.

 

Tot slot is de S8 volledig programmeerbaar. De machine loopt je door het brouwproces heen. Je kunt kiezen hoeveel melk je in je latte wilt, of je een enkele of een dubbele espresso wilt, en nog veel meer. Je kunt je persoonlijke drankvoorkeur ook opslaan op de S8, zodat je elke keer je favoriete zetsterkte en temperatuur krijgt. Bekijk onze uitgebreide Jura S8 Review. Of bekijk onze vergelijking tussen de Jura E8 en S8.


3. Jura D6

JURA D6 - Espressomachine - Platina

Afmetingen: 34.5 cm H × 41.5 cm L × 28 cm B. | Gewicht: 8.7 kilo. | Watertank: 1.9 liter. | Koffie bonen reservoir: 200. | Melkopschuimmethode: Ja, Automatisch met slangetje. | Aantal programma's: 8 | Automatische ontkalker.


De Jura D6 is een instapmodel espressomachine waarmee je zeven koffiedranken kunt zetten. Hij heeft geen kleurendisplays zoals de duurdere Jura-modellen. In plaats daarvan gebruik je een digitaal tekstdisplay om via een draaiknop een drank te kiezen.

 

Het apparaat wordt geleverd met een Aroma G2-molen die consistente malingen produceert. De G2-molen doet er echter langer over dan de verbeterde Aroma G3-molen van de E8- en S8-espressomachines van Jura. Dus het duurt langer voordat de D6 een espresso zet.

 

Met de D6 kun je de koffiesterkte en het melkvolume kiezen. Je kunt een cappuccino zetten zonder het kopje te verplaatsen. Maar je moet het stoompijpje inschakelen als daarom wordt gevraagd. Er is geen optie voor gemalen koffie, dus je kunt alleen hele bonen gebruiken.

 

Het JURA D6 espressomachine wordt geleverd met hun JOE smart technologie. Hierdoor bedien je je koffiezetapparaat met je telefoon of tablet via een wifi of bluetooth verbinding. Andere volautomaten hebben deze functie (nog) niet. Maar het is indrukwekkend dat JURA het in hun budgetvriendelijke model heeft opgenomen!

 

De D6 heeft veel geweldige functies. Maar de meest indrukwekkende eigenschap is het CLEARYL waterfiltersysteem. Dit systeem verwijdert stoffen als chloor en zware metalen, zodat deze de smaak van je espresso niet kunnen verstoren.

 

Het IWS maakt gebruik van RFID-technologie om de cartridge en de koffiemachine met elkaar te verbinden. Het filter wordt automatisch gedetecteerd, dus het is uiterst eenvoudig te gebruiken.

 

Ten slotte vond ik het Easy Cappuccino-systeem geweldig, dat melk opzuigt en verwarmt tot de perfecte temperatuur. En vervolgens precies de hoeveelheid lucht injecteert die nodig is voor fijn schuim. Dit alles gebeurt met één druk op de knop.


4. Gaggia Babila

Gaggia Babila

Afmetingen: 36 cm H × 42 cm L × 24.5 cm B | Gewicht: 13.4 kilo | Watertank: 1.5 liter | Koffie bonen reservoir: 300 | Melkopschuimmethode: Automatisch met melkreservoir | Aantal programma's: 7 | Automatische ontkalker.


Gaggia Babila is een volautomaat koffiemachine die veel aanpassingsmogelijkheden biedt. Het is een van de beste volautomatische koffiemachine omdat hij:

 • 11 dranken kan zetten,
 • een heetwateruitlaat heeft
 • indrukwekkend melkopschuimsysteem heeft.

 

De Gaggia Babila heeft automatische en handmatige opties voor het opschuimen van melk. Je bepaalt zelf hoe je je melk opschuimt. Je kunt automatisch opschuimen als je haast hebt. En handmatig als je aan je opschuim- en latte-art vaardigheden wilt werken.

De handmatige melkopschuimer werkt ook als heetwateruitloop. Met de heetwateruitloop heb je heet water voor thee en warme chocolademelk.

 

Babilla wordt geleverd met veel aanpassingsmogelijkheden:

 • Temperatuurregeling
 • waterstoomdrukregeling
 • koffiemalingregeling
 • volumeknop voor het versnellen of vertragen van de snelheid
 • Instellingen worden onthouden voor toekomstig gebruik. - zodat je ze niet opnieuw hoeft in te stellen.

 

Hij heeft een dubbele ketel, wat betekent dat je tegelijkertijd kunt zetten en stomen. Met de automatische melkopschuimer kun je snel en gemakkelijk lattes maken.

 

De dubbele ketel maakt het maken van cappuccino of latte sneller en eenvoudiger. Het maakt de Babila ook een premium optie.

 

Een ding om in gedachten te houden bij de Babila is dat hij niet stopt met koffiezetten als de bonen op zijn. In plaats daarvan krijg je een zwakke espresso, dus je moet af en toe de bonencontainer in de gaten houden.


5. Gaggia Brera

Gaggia Brera

Afmetingen: 31.5 cm H × 44.7 cm L × 25.6 cm B. | Gewicht: 8.5 kilo. | Watertank: 1.2 liter. | Koffie bonen reservoir: 250. | Melkopschuimmethode: Stoompijpje. | 

Aantal programma's: 2. | Automatische ontkalker.


 

De Gaggia Brera is een goede keuze als je een volautomatische koffiemachine wilt die kwalitatief dranken maakt. Hij is de goedkoopste op deze lijst, maar het heeft enkele nadelen, zoals we hieronder zullen zien.

 

De Brera heeft niet veel opties voor het malen van koffiebonen. De keramische koffiemolen heeft slechts vijf standen: 2, 4, 6, 8 en 10 gram. De eerste drie instellingen zijn voor espresso, de laatste twee zijn voor lungo en ristretto.

 

Hij heeft een handmatig stoompijpje. Dus je krijgt geen melkdrankjes met een druk op de knop, zoals bij de Babila. Toch kan hij fatsoenlijk schuim maken, maar niet het microschuim dat je nodig hebt voor latte art.

 

Een ander punt van overweging is dat de Brera slechts één kopje tegelijk kan maken. De Babila kan tot 3 kopjes koffie tegelijk maken.

 

Als je niet veel ruimte op het aanrecht hebt, is de Brera de machine voor je. Hij heeft een compact formaat (31.5 cm H × 44.7 cm L × 25.6 cm B), dus de lekbak, de bonencontainer en het waterreservoir (1.2 liter) zijn kleiner dan bij andere machines. Dit is waarschijnlijk beter voor gebruik door één persoon, of als je het niet erg vindt de watertank vaak te vullen.

 

De Gaggia Brera heeft een pre-infusiefunctie. Deze functie laat het water door het koffiedik laat voordat het koffiezetten begint. Hiermee krijgen de bonen meer smaak en verdwijnt de chloorsmaak van het leidingwater. Deze functie is nuttig voor het verkrijgen van consistente resultaten bij elk brouwsel!

 

De Gaggia Brera is een betaalbare, volautomatische koffiemachine. Hij is eenvoudig te gebruiken en te programmeren. De aanpassingsinstellingen zijn een grote bonus zijn als je bedenkt hoe betaalbaar hij is. Je kunt kiezen uit drie koffiesterkten en de grootte van de kopjes programmeren. Je kunt je eigen aangepaste drankinstellingen maken. En je kunt twee espresso's tegelijk maken omdat hij twee uitlopen heeft.

 

Tot slot heeft de Brera een snelle stoomfunctie. In 10 seconden is hij klaar om te stomen. Hij is ook erg stil, wat handig is als je andere gezinsleden niet wakker wilt maken. Hij is gemakkelijk te onderhouden dankzij de uitneembare zetgroep.


6. Gaggia Anima Prestige

Gaggia Anima Prestige

Afmetingen: 34 cm H × 43 cm L × 22.1 cm B | Gewicht: 8.7 kilo | Watertank: 1.8 liter | Koffie bonen reservoir: 250 | Melkopschuimmethode: Ja, automatisch met melkreservoir.


 

De Anima Prestige is een multifunctionele espressomachine die zes verschillende dranken kan maken. En je enige controle geeft over het zetten. Je kunt kiezen uit drie temperatuurinstellingen en vijf niveaus van koffiesterkte. Bovendien kun je de melktemperatuur aanpassen voor latte macchiato en andere dranken op basis van melk.

 

Anima Prestige wordt geleverd met Gaggia's "Adapting-systeem", dat je voorkeuren onthoudt. Dit betekent dat de machine na een aantal keren gebruik automatisch je favoriete maling en sterkte instelt. Dit is echter niet handig als je van plan bent de machine met meerdere mensen te delen.

 

De Anima Prestige wordt ook geleverd met een ingebouwde bonenmaler. Die het gemakkelijk maakt om elke ochtend verse koffiebonen te bewaren. Er is ook een geïntegreerde waterontharder, zodat je die niet apart hoeft aan te schaffen.

 

Deze volautomatische koffiemachine heeft een Lcd scherm zodat je de voortgang van je koffie kunt volgen. Het heeft ook een verwijderbaar reservoir voor eenvoudig vullen, schoonmaken en onderhoud.

 

Het heeft een afneembaar melkreservoir, zodat je het in de koelkast kunt bewaren. Dit is een automatische melkopschuimende koffiemachine. Er is geen stoompijpje, dus geen optie voor latte art.

 

Dit is echter een machine met één ketel, dus je moet even wachten tot de machine schakelt tussen koffiezetten en stomen. Ook wordt hij geleverd met "Milk Circuit Quick Clean". Wat betekent dat de espressomachine automatisch de opschuimer reinigt. Dit betekent een uitstekende hygiëne en minder werk voor jou.

 

Ten slotte heeft de Anima Prestige, net als alle andere volautomatische koffiemachines van Gaggia. Een keramische molen die fijn maalt voor een smaakvolle espresso.


7. Philips 3200 LatteGo 

Philips 3200 LatteGo 

Afmetingen: 43.3 cm H × 37.1 cm L × 24.6 cm B | Gewicht: 8 kilo | Watertank: 1.8 liter | Melkopschuimmethode: Automatisch met melkreservoir | Aantal programma's: 5 |


De Philips 3200 LatteGo is een van de beste volautomatische koffiemachines omdat hij de beste espresso zet. Je kunt het espressovolume, de temperatuur, de maalgraad, de sterkte en het watervolume aanpassen.

Deze volautomatische koffiemachine wordt geleverd met een melkkan. Met de melkkan wordt melk en lucht op hoge snelheid worden gemengd. Vervolgens schenkt de machine de melk automatisch op je espresso.

 

Dit is een volledig handsfree opschuimsysteem dat uitstekend dik schuim produceert voor cappuccino's. Maar je krijgt niet het microschuim dat nodig is voor lattes.

 

Het LatteGo systeem is zeer eenvoudig te reinigen. Er zijn geen slangen, dus er is geen plaats voor melk om te spillen. Je kunt de kan gewoon losmaken en onder water afspoelen of in de koelkast bewaren.

 

De Philips 3200 LatteGo heeft een keramische platte molen met 12 maalinstellingen. Zodat je koffiebonen van verschillende grofheid kunt gebruiken, afhankelijk van je voorkeuren. Philips zegt dat hun keramische molen tot 20.000 kopjes koffie kan zetten, dus deze koffiemachine gaat jaren mee.

 

Een ding om in gedachten te houden is dat de Philips 3200 een zeer luide molen en melkopschuimsysteem heeft. Dit kan een probleem zijn wanneer je 's ochtends als eerste koffie zet of midden in de nacht zin krijgt in koffie.

 

Er is ook een intuïtief display aan de voorkant waarop je vijf verschillende soorten koffiedranken kunt kiezen. Het apparaat maakt ook gemalen koffie, wat handig is als je decaf wilt.

Dit is onze beoordeling van de Philips 3200 LatteGo.

 

 


8. Sage Oracle Touch

Breville Oracle Touch

Afmetingen: 37.3 cm H × 45.4 cm L × 39.2 cm B | Gewicht: 20 kilo | Watertank: 2.5 liter | Koffie bonen reservoir: 280 | Melkopschuimmethode: Stoompijpje | Aantal programma's: 8 |


De Oracle Touch is een volautomaat koffiemachine die makkelijk te gebruiken is. Hij zet geweldige koffie en heeft veel functies. Dit is de beste volautomatische koffiemachine voor mensen die een single serve willen dat ook heerlijke espresso zet.

 

Technisch gezien is dit een halfautomatische espressomachine, maar nauwelijks. Bij de meeste halfautomatische espressomachines moet je de koffiebonen afmeten, malen en tampen. Maar de Oracle Touch doet dat allemaal voor je, dus het is uiterst eenvoudig te gebruiken. Je hoeft alleen de portafilter van de molen naar de zetkop over te brengen.

 

De ingebouwde molen heeft ook 45 instellingen. In deze lijst heeft hij dus de meeste instellingen. En hij heeft een dosseer gecontroleerde maling – hij maalt, doseert en stampt automatisch 22 gram koffie.

 

Dit is een volautomatische koffiemachine met dubbele ketel. Dus je kunt tegelijkertijd zetten en stomen, wat tijd bespaart als je haast hebt.

 

Er zit veel technologie in dit koffiezetapparaat, en het is allemaal ontworpen om je leven gemakkelijker te maken. Het wordt geleverd met een touch screen display waar je door afbeeldingen kunt scrollen en tikken om je favoriete drankje te kiezen. Je kunt ook de drankinstellingen aanpassen en je voorkeuren opslaan voor maximaal acht drankjes. Maar de technologie is nog indrukwekkender dan dat.

 

In de lekbak zit een temperatuursensor die de stoomtemperatuur bewaakt. Dit zorgt ervoor dat je elke keer dezelfde stoomtemperatuur krijgt. Een automatisch zelfreinigend stoompijpje rondt de gebruiksvriendelijke en automatische functies af. Houd er wel rekening mee dat de melk de neiging heeft te verschroeien aan het uiteinde. Deze wordt niet schoongemaakt tijdens de automatische reiniging. Je moet het stoompijpje afnemen en met de hand wassen.

 

De Sage Oracle Touch heeft ook een plekje in onze 11 beste koffiezetapparaten bonen


9. DeLonghi ECAM350.55.B Dinamica 

DeLonghi Dinamica 

Afmetingen: 34.8 cm H × 42.9 cm L × 23.6 cm B | Gewicht: 9.5 kilo | Watertank: 1.8 liter | Koffie bonen reservoir: 300 | Melkopschuimmethode: Automatisch met melkreservoir  |  Aantal programma's: 13 | Geheugen voor koffieprofielen


De DeLonghi ECAM350.55.B is een stijlvolle volautomatische koffiemachine die met één druk op de knop tot wel 18 verschillende dranken zet. Waaronder ijskoffie dankzij de True Brew function. De ijskoffie wordt gemaakt met een langere pre-infusie, maalduur en een hogere koffiedosering. Dit leidt tot een volle ijskoffie die niet door ijs wordt verdund.

 

Het heeft snelle stoomtechnologie, dus het duurt ongeveer 40 seconden tot de machine klaar is om te zetten. De wachttijd tussen brouwen en stomen is ook kort.

 

Dinamica heeft geen automatische melkopschuimer, maar een handmatige Panarello stoompijp. Je kunt geen melk dranken maken met een druk op de knop. Maar je kunt wel leren hoe je zelf melk kunt opschuimen en kunt kiezen uit drie consistenties bij het maken van latte macchiato en cappuccino. Het stoompijpje werkt ook als heetwateruitgang wanneer je thee wilt zetten.

 

Een andere opvallende functie van Dinamica is de conische stalen molen met 13 standen. De molen creëert een uniforme grootte, en 13 instellingen geven je genoeg kansen om de beste extractie voor je espresso te vinden.

 

Bovendien is er een buisloze maalkamer, zodat er geen koffiedrab overblijft voor het volgende shot. Met Dinamica kun je altijd met verse bonen koffie zetten!


10. DeLonghi Magnifica 

DeLonghi Magnifica 

Afmetingen: 36 cm H × 37.5 cm L × 28.5 cm B | Gewicht: 10 kilo | Watertank: 1.8 liter | Koffie bonen reservoir: 180 | Melkopschuimmethode: Stoompijpje | 
Aantal programma's: 2 | Automatische ontkalker


De DeLonghi Magnifica is nog zo'n geweldige volautomatische koffiemachine van het bedrijf. Hij beschikt over een bonenreservoir van 180 gram en een reservoir voor gebruikte bonen. De molen heeft 13 standen, zodat je altijd perfect gemalen koffie kunt maken.

 

De Magnifica heeft ook een kopjeswarmer bovenop voor warmere espresso.

 

Het verschil met de Dinamica is dat de Magnifica twee boilers heeft in plaats van één, je kunt nog steeds niet tegelijkertijd stomen en brouwen. Toch is de wachttijd korter, want de Magnifica schakelt in enkele seconden tussen deze handelingen.

 

Deze machine kan meerdere koffiedranken achter elkaar zetten, dankzij het waterreservoir van 1.8 liter. De opwarmtijd is echter langer dan die van Dinamica – 75 seconden tegenover 40 seconden bij Dinamica.

 

Het onderscheidende kenmerk van de Magnifica is het cappuccinosysteem, dat stoom en melk mengt om je een rijk schuim te geven. Dit is net zoals de Dinamica een manuele Panarello stoompijpje. Je kunt er geen latte art mee maken, maar hij kan 180 graden worden gedraaid, zodat je hem met elk melkreservoir kunt gebruiken.

 

De Magnifica heeft een eenvoudige interface met twee knoppen voor het water- en koffievolume voor elk kopje. Het eenvoudige display is anders dan dat van de Dinamica of andere machines op deze lijst, maar je kunt nog steeds volop espresso's zetten.

 

Het belangrijkste is dat het eenvoudige ontwerp de prijs omlaag brengt. Waardoor de DeLonghi Magnifica een van de betaalbaarste opties op deze lijst is.

Bekijk ook onze Beste DeLonghi koffiemachine (2023) – De ultieme koopgids

11. Siemens EQ.6 Plus s100

Siemens EQ.6 Plus s100

De Siemens EQ.6 Plus s100 is een volautomatische espressomachine die zeker de moeite waard is om te overwegen. Met zijn strakke design en geavanceerde functies biedt deze machine een echte luxe koffie-ervaring.

Wat deze machine echt onderscheidt, is het iAroma-systeem van Siemens. Dit systeem zorgt ervoor dat elke kop koffie perfect wordt gezet, met de juiste temperatuur en extractietijd. Hierdoor krijg je altijd een smaakvolle en aromatische espresso.

Een andere handige functie van de EQ.6 Plus s100 is het OneTouch-melksysteem. Met één druk op de knop kun je genieten van heerlijke melkkoffiespecialiteiten zoals cappuccino of latte macchiato. Het melkschuim wordt automatisch gecreëerd en toegevoegd aan je kopje koffie, zonder gedoe met stoompijpen of aparte melkreservoirs.

Bovendien beschikt deze machine over een groot waterreservoir en bonencontainer, wat betekent dat je minder vaak hoeft bij te vullen. De instellingen voor maalgraad, hoeveelheid water en sterkte kunnen eenvoudig worden aangepast naar jouw persoonlijke voorkeur.

Met de Siemens eq6 Plus s100 haal je dus niet alleen gemak in huis, maar ook topkwaliteit koffie! Of je nu 's ochtends wilt genieten van een sterke espresso of 's avonds wilt ontspannen met een romige cappuccino, deze volautomaat kan het allemaal.

 

12. Melitta Caffeo Solo E950

Melitta Caffeo Solo E950

De Melitta Caffeo Solo E950 is een uitstekende volautomatische espressomachine die zeker de moeite waard is om te overwegen als je op zoek bent naar een koffiemachine van hoge kwaliteit. Met zijn compacte en strakke design past deze machine perfect in elke keuken.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Melitta Caffeo Solo E950 is het gebruiksgemak. Met slechts één druk op de knop kun je genieten van heerlijke espresso, cappuccino of latte macchiato. Het intuïtieve bedieningspaneel maakt het eenvoudig om jouw favoriete koffie te selecteren en aan te passen naar jouw persoonlijke smaak.

Wat deze machine echt onderscheidt, is het aroma-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat je kunt genieten van een intens aroma bij elke kopje koffie die je zet. De bonen worden vers gemalen en het water wordt met precies de juiste temperatuur doorgevoerd, wat resulteert in een overheerlijk kopje koffie met een rijke smaak.

Daarnaast heeft de Melitta Caffeo Solo E950 ook andere handige functies, zoals een automatische uitschakeling na 30 minuten geen gebruik en een verstelbare tuit voor verschillende kopmaten.

Kortom, als je op zoek bent naar een volautomatische espressomachine die gemakkelijk te gebruiken is en heerlijke koffie produceert met intens aroma, dan is de Melitta Caffeo Solo E950 absoluut iets voor jou!


Kenmerken van de beste volautomatische espressomachines

Een volautomatische espressomachine is een geweldige aanwinst voor elke koffieliefhebber. Met één druk op de knop kun je genieten van een heerlijk kopje koffie, helemaal naar jouw smaak. Maar wat zijn nu eigenlijk de kenmerken van de beste volautomatische espressomachines? Laten we eens kijken.

Allereerst is het belangrijk om te letten op de maalmogelijkheden van de machine. De beste volautomatische espressomachines hebben vaak meerdere maalstanden, zodat je kunt experimenteren met verschillende bonensoorten en smaken. Daarnaast is het ook handig als de machine zelf aangeeft wanneer het tijd is om bij te vullen of schoon te maken.

Een ander belangrijk kenmerk is dat de machine eenvoudig in gebruik moet zijn. Je wilt immers snel kunnen genieten van je verse kopje koffie, zonder gedoe met ingewikkelde instellingen. Kies daarom voor een model met een duidelijk display en intuïtieve bediening.

Daarnaast speelt ook het onderhoudsgemak een grote rol bij het bepalen van de beste volautomatische espressomachine. Het is prettig als je gemakkelijk toegang hebt tot alle onderdelen die gereinigd moeten worden, zodat je jouw machine altijd in optimale conditie kunt houden.

Tot slot mogen we natuurlijk niet vergeten dat smaak essentieel is bij het selecteren van de beste volautomatische espressomachine. Er zijn machines die verschillende koffiesterktes en volumes kunnen produceren, zodat je altijd kunt genieten van een kopje koffie precies naar jouw smaak.


Conclusie

Welke van deze volautomatische koffiemachines je ook kiest, je kunt er geen fout mee maken. Ik raad de Gaggia Brera aan als je een klein budget hebt, die biedt het meeste waar voor je geld. Als de prijs geen rol speelt, kies dan voor de Jura E8 die over het algemeen het beste presteerde. Als je alleen maar espresso's drinkt, kies dan voor de Jura S8. En als je ook lattes en cappuccino's wilt, dan heeft de Gaggia Babila de beste automatische ingebouwde melkreservoir.

 

Als je meer wilt weten over de Jura koffiemachines, bekijk ons ​​overzicht van de beste Jura koffiemachines.


FAQ

Hoe maak ik mijn volautomatische espressomachine schoon?


Het schoonmaken van een volautomatische espressomachine is essentieel voor het behoud van de kwaliteit van je kopje koffie. Volg altijd de instructies in de handleiding van jouw specifieke model. Over het algemeen moet je regelmatig ontkalken en reinigen met speciale reinigingstabletten.

 

Kan ik verschillende soorten koffie zetten met een volautomaat?

Ja, een goede volautomatische espressomachine biedt vaak verschillende opties om diverse soorten koffiedrankjes te maken, zoals espresso, cappuccino, latte macchiato en americano. Sommige modellen hebben zelfs programmeerbare functies waarmee je jouw favoriete recept kunt opslaan.

 

Moet ik bonen malen voordat ik ze in mijn machine doe?

Nee, dat is niet nodig bij een volautomaat! Een belangrijk kenmerk van deze machines is dat ze zelf bonen malen vlak voordat ze gebruikt worden om verse koffie te zetten. Dit zorgt voor optimale smaak en aroma.

 

Wat zijn andere belangrijke functies waarop ik moet letten bij het kopen van een volautomaat?

Naast de eerder genoemde kenmerken zijn er nog andere aspecten om rekening mee te houden. Denk aan de grootte van de machine, het type koffiekopjes dat je erin kunt plaatsen en de mogelijkheid om melkopschuim te maken.

 

Wat is beter DeLonghi of Philips?

De keuze tussen De'Longhi en Philips hangt af van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Beide merken bieden kwalitatieve koffiemachines, maar verschillen in functies, ontwerp en prijsklasse. De'Longhi staat bekend om zijn uitgebreide assortiment en geavanceerde functies, terwijl Philips zich onderscheidt met gebruiksvriendelijke ontwerpen en innovatieve technologieën. Het is raadzaam om de functies, beoordelingen en prijzen van specifieke modellen te vergelijken om een weloverwogen beslissing te nemen.

Wat zijn de beste koffiemachines voor thuis?

Als je op zoek bent naar de crème de la crème van koffiemachines voor thuis, dan behoren modellen zoals de Jura E8, Siemens EQ6 en Philips 5000-serie tot de absolute top. Deze machines worden vaak aanbevolen vanwege hun indrukwekkende prestaties en gebruiksvriendelijke functies.

Wat zijn de beste koffiebonen voor een volautomaat?

De beste koffiebonen voor een volautomaat zijn over het algemeen medium tot donker gebrande bonen van hoge kwaliteit. Populaire keuzes zijn arabica- of arabica-robusta-mengsels. Kies bonen die geschikt zijn voor espresso als je vaak espresso of andere korte koffievarianten drinkt. Experimenteer met verschillende merken en smaakprofielen om de bonen te vinden die passen bij jouw persoonlijke smaakvoorkeuren.

Welke koffiemachine maakt het minste geluid?

Koffiemachines met een lage geluidsproductie zijn vaak voorzien van keramische maalschijven en een geoptimaliseerd ontwerp voor geluidsreductie. Merken zoals Jura, Saeco en Siemens staan bekend om hun stille koffiemachines. Het is slim om de decibelniveaus te vergelijken bij het kiezen van een koffiemachine als geluidsreductie belangrijk voor je is. Houd er rekening mee dat volautomatische machines over het algemeen stiller zijn dan traditionele espressomachines.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.