Delonghi Magnifica Start ECAM220.21.B Review

Rating: 3.6 sterren
5 stemmen

Ben je op zoek naar een volautomatische espressomachine die jouw ochtendritueel naar een hoger niveau tilt? Dan is de Delonghi Magnifica Start ECAM220.21.B misschien iets voor jou! In deze blogpost vertellen we je alles over deze geweldige machine en delen we onze ervaringen met het gebruik ervan. Of je nu een beginnende koffieliefhebber bent of al jarenlang geniet van heerlijke espresso's, de DeLonghi Magnifica Start ECAM220.21.B zal zeker indruk maken op jou én je gasten. Lees snel verder voor onze uitgebreide review!

Delonghi Magnifica Start ECAM220.21.B Review
Beste Deals
  • Marktwaarde € 400,-


Delonghi Magnifica Start ECAM220.21.B - Functie details

Hier is een volledig overzicht van alle functies van de DeLonghi Magnifica Start ECAM220.21.B.

 

Ontwerp

De Delonghi Magnifica Start ECAM220.21.B is een professioneel ontworpen volautomatische espressomachine met een intuïtief bedieningspaneel en soft-touch knoppen. Het beschikt over 4 zwart-witte iconen die het makkelijk maken koffie te zetten met slechts één druk op de knop.

 

Daarnaast is het lekbakje gemaakt van anti-kras en vaatwasserbestendig plastic voor maximale hygiëne. Product hoogte 35 cm product lengte 20 cm product breedte 24 cm product gewicht 8,8 kg.

 

De metalen maalschijven en behuizing geven hem een strak uiterlijk en de touchscreen bediening maakt hem makkelijk te bedienen.

Delonghi Magnifica Start ECAM220.21.B ontwerp
Iemand die een melkkan met melk onder het stoompijpje houdt van de Delonghi Magnifica Start ECAM220.21.B

Stoompijpje

Delonghi Magnifica Start ECAM220.21.B heeft een Manueel stoompijpje om makkelijk melk op te schuimen voor melkdranken of om heet water voor thee te zetten.

 

Dit handmatige stoompijpje is heel eenvoudig in gebruik. Doe de melk in de beker en plaats deze onder de pijp. Draai vervolgens de pijp naar rechts totdat je een harde klik voelt en wacht tot er stoom uitkomt. Als je klaar bent, draai je de pijp weer naar links en druk je op de releaseknop om de beker los te koppelen.

Bonenreservoir

Het bonenreservoir van de DeLonghi Magnifica Start volautomatische espressomachine is ontworpen om te werken met zowel koffiebonen als gemalen koffie. Het reservoir heeft een capaciteit van 250 gram voor koffiebonen, wat voldoende is voor meerdere kopjes koffie.

 

Als je graag gemalen koffie wilt gebruiken in plaats van koffiebonen, heeft de machine een apart vakje waar je gemalen koffie kunt plaatsen. Dit vakje bevindt zich in het bonenreservoir en kan worden geopend door het deksel aan de bovenkant van het reservoir te verwijderen. Hier kun je één schepje gemalen koffie plaatsen.

 

Om gemalen koffie te gebruiken, moet je de machine eerst instellen op de juiste modus. Dit kun je doen door de juiste knop op het bedieningspaneel te selecteren of door de instructies in de handleiding te volgen. Zorg ervoor dat je de machine weer op de juiste modus instelt voor het malen van bonen als je terugschakelt naar het gebruik van koffiebonen.

Iemand die de maalinstelling draait in het bonenreservoir van de Delonghi Magnifica Start ECAM220.21.B

Inhoud bonenreservoir

Het gebruik van gemalen koffie kan handig zijn als je bijvoorbeeld een decafeïne koffie wilt maken. Met één druk op de knop kun je dan genieten van een lekkere kop decafé. Het gebruik van gemalen koffie is ook handig als je verschillende soorten koffie wilt afwisselen zonder het bonenreservoir te hoeven legen en schoonmaken.

 

Let op: als je overstapt van gemalen koffie naar koffiebonen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het bonenreservoir volledig leeg is voordat je koffiebonen toevoegt. Het is ook raadzaam om het bonenreservoir regelmatig schoon te maken en de koffiebonen op een koele en droge plaats te bewaren om de kwaliteit en smaak van de koffie te behouden.

 

Instelbare watertemperatuur

Iemand die de watertemperatuur instelt op het touchscreen display van de Delonghi Magnifica Start ECAM220.21.B

De DeLonghi Magnifica Start heeft een instelbare watertemperatuur, waardoor je volledige controle hebt over de temperatuur van je koffie.

 

Om de watertemperatuur aan te passen, moet je de machine in de programmeermodus zetten. Dit kun je doen door de juiste knop op het bedieningspaneel te selecteren of door de instructies in de handleiding te volgen. Eenmaal in de programmeermodus kun je de gewenste watertemperatuur instellen.

 

Het is belangrijk op te merken dat de exacte stappen en mogelijkheden voor het aanpassen van de watertemperatuur kunnen variëren afhankelijk van het specifieke model van de DeLonghi Magnifica Start dat je hebt. Daarom raad ik je aan om de handleiding van je specifieke model te raadplegen voor gedetailleerde instructies over het aanpassen van de watertemperatuur.

 

Het aanpassen van de watertemperatuur kan invloed hebben op de smaak van je koffie. Sommige mensen geven de voorkeur aan een lagere temperatuur voor een mildere smaak, terwijl anderen de voorkeur geven aan een hogere temperatuur voor een meer intense smaakervaring. Het is belangrijk om te experimenteren en de watertemperatuur aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeur.


Koffie kwaliteit

De Delonghi Magnifica Start ECAM220.21.B is de perfecte machine voor elke koffie-liefhebber. De machine maalt de bonen vlak voor het brouwen, zodat je altijd geniet van de verste koffie. Je hebt keuze uit 4 verschillende koffierecepten: espresso, cappuccino, latte en doppio+. Daarnaast kun je het aroma en temperatuur van je drankjes aanpassen, zodat je altijd geniet van een perfecte kop koffie of espresso.


Magnifica Start vs Maginifica S

Magnifica Start vs Maginifica S

De Magnifica Start en Magnifica S ecam 22110b zijn beide volautomatische koffiemachines van DeLonghi. Ze zijn gebouwd op hetzelfde platform en hebben vergelijkbare functies, maar er zijn een paar verschillen tussen hen.

 

  • De Magnifica Start biedt verschillende extra zwarte koffierecepten en heeft een nieuw bedieningspaneel in vergelijking met de vorige serie. Dit betekent dat je met het Start-model kunt genieten van een breder scala aan koffieopties. Aan de andere kant heeft de Magnifica S ecam 22110b deze extra zwarte koffierecepten niet en heeft een ander ontwerp van het bedieningspaneel.

 

  • Wat betreft de grootte van het waterreservoir heeft de Magnifica S ecam 22110b een iets kleiner reservoir met een capaciteit van 1,6 liter, terwijl de Magnifica Start een groter reservoir heeft met een capaciteit van 1,8 liter. Dit betekent dat het Start-model meer water kan bevatten, waardoor je meer kopjes koffie kunt zetten voordat je het reservoir moet bijvullen.

 

  • Beide machines zijn ontworpen om espresso en andere koffiedranken te maken met hele koffiebonen. Ze hebben ingebouwde maalwerken om de bonen vers te malen voor elke kop. Het is belangrijk op te merken dat het type koffie dat je in deze volautomatische koffiemachines gebruikt geschikt moet zijn voor de specifieke maalinstellingen. Voor espressomachines zoals deze wordt aanbevolen om fijngemalen espressokoffie te gebruiken, terwijl je voor koffiezetapparaten grover gemalen koffie moet gebruiken die geschikt is voor filterkoffie.

 

Samengevat zijn de Magnifica Start en Magnifica S ecam 22110b op veel aspecten vergelijkbaar, maar het Start-model biedt extra zwarte koffierecepten en heeft een grotere capaciteit van het waterreservoir. De keuze tussen de twee hangt uiteindelijk af van je voorkeuren en specifieke behoeften.


Alternatieven

Jura ena 8

DeLonghi Magnifica Start en Jura ENA 8 zijn beide volautomatische koffiemachines van gerenommeerde merken, maar er zijn enkele belangrijke verschillen om te overwegen bij het vergelijken van deze twee modellen.

 

1. Prijs: Over het algemeen is de DeLonghi Magnifica Start iets betaalbaarder dan de Jura ENA 8. Als je een beperkt budget hebt, kan dit een belangrijk verschil zijn.

 

2. Capaciteit: De Jura ENA 8 heeft over het algemeen een kleiner capaciteit dan de DeLonghi Magnifica Start. Bijvoorbeeld, het waterreservoir van de Jura ENA 8 kan tot 1,1 liter bevatten, terwijl dat van de De'Longhi Magnifica Start ongeveer 1,8 liter is. Dit betekent dat je minder vaak water hoeft bij te vullen.

 

3. Koffiebonen reservoir: DeLonghi Magnifica Start heeft een bonenreservoir met een capaciteit van 250 gram, terwijl de Jura ENA 8 een iets kleiner bonenreservoir heeft met een capaciteit van 125 gram. Dit kan relevant zijn als je regelmatig verschillende soorten koffiebonen wilt gebruiken.

Jura ena 8

4. Gebruiksgemak: Beide machines zijn gebruiksvriendelijk, maar de Jura ENA 8 staat bekend om zijn intuïtieve bediening en gebruiksgemak. Het heeft een eenvoudig te begrijpen menu met duidelijke pictogrammen, waardoor het gemakkelijk is om de gewenste koffiedrank te selecteren.

 

5. Functies en instellingen: De Jura ENA 8 biedt over het algemeen meer programmeerbare opties en instellingen dan de DeLonghi Magnifica Start. Hiermee kun je de sterkte, hoeveelheid en temperatuur van je koffie aanpassen aan jouw voorkeuren.

 

6. Design: Beide machines hebben een aantrekkelijk design, maar de Jura ENA 8 staat bekend om zijn moderne en compacte ontwerp. Het kan een goede keuze zijn als je beperkte ruimte op je aanrecht hebt.

 

Het is belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en behoeften bij het maken van een keuze tussen de DeLonghi Magnifica Start en de Jura ENA 8. Het kan nuttig zijn om de specificaties, functies en prijzen van beide modellen te vergelijken om te bepalen welke het beste bij jou past.

 

Saeco granaroma

Als we de DeLonghi Magnifica Start en de Saeco Granaroma in het kort vergelijken, zijn hier enkele belangrijke punten om op te merken:

 

1. Prijs: DeLonghi Magnifica Start is over het algemeen goedkoper dan de Saeco Granaroma. Dit kan een belangrijk aspect zijn voor mensen met een beperkt budget.

2. Functionaliteit: Hoewel beide machines volautomatische espressomachines zijn, biedt de Saeco Granaroma meer geavanceerde functies en instellingen. Het heeft een display waarmee je verschillende parameters kunt aanpassen, zoals de maalgraad, temperatuur en waterhoeveelheid. Dit geeft je meer controle over je koffiebereiding.

3. Melkschuimsysteem: Beide machines hebben een stoompijpje om melk op te schuimen voor cappuccino's en lattes. Echter, de Saeco Granaroma biedt een automatisch melkschuimsysteem, wat handig kan zijn voor mensen die regelmatig melkbereidingen drinken.

4. Design: Beide machines hebben een aantrekkelijk design, maar de esthetiek kan subjectief zijn. Het is belangrijk om te kiezen voor een machine die past bij je persoonlijke smaak en keukeninrichting.

5. Gebruiksgemak: DeLonghi Magnifica Start staat bekend om zijn gebruiksgemak. Het heeft een eenvoudig bedieningspaneel met knoppen om de sterkte van de koffie aan te passen en te kiezen tussen enkele of dubbele espresso. Dit kan handig zijn voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige en intuïtieve machine.

 

Kortom, de keuze tussen de DeLonghi Magnifica Start en de Saeco Granaroma hangt af van je persoonlijke voorkeuren, budget en behoeften. Als je op zoek bent naar een betaalbare en gebruiksvriendelijke machine, dan is de DeLonghi Magnifica Start een goede optie. Als je echter meer geavanceerde functies en aanpassingsmogelijkheden wilt, kan de Saeco Granaroma meer geschikt voor jou zijn, ook al is het prijskaartje hoger.

 

Saeco incanto

Als we de DeLonghi Magnifica Start en de Saeco Incanto in het kort vergelijken, zijn hier enkele belangrijke punten om op te merken:

 

1. Prijs: Over het algemeen is de Saeco Incanto duurder dan de De'Longhi Magnifica Start. Dit kan een belangrijke factor zijn voor mensen met een beperkt budget.

2. Functionaliteit: Beide machines zijn volautomatische espressomachines, maar de Saeco Incanto biedt meer geavanceerde functies en instellingen. Het heeft een display met een intuïtieve interface waarop je verschillende parameters kunt aanpassen, zoals de maalgraad, temperatuur en waterhoeveelheid. Dit geeft je meer controle over je koffiebereiding.

3. Melkbereiding: Beide machines hebben een stoompijpje om melk op te schuimen voor cappuccino's en lattes. Echter, de Saeco Incanto biedt ook een automatisch melkschuimsysteem, waardoor het gemakkelijker is om consistent melkschuim te maken.

4. Design: Zowel de De'Longhi Magnifica Start als de Saeco Incanto hebben een aantrekkelijk design, maar esthetiek kan subjectief zijn. Je moet kiezen voor een machine die past bij je persoonlijke smaak en keukeninrichting.

5. Gebruiksgemak: De'Longhi Magnifica Start staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid, met een eenvoudig bedieningspaneel en intuïtieve knoppen. De Saeco Incanto heeft een geavanceerder bedieningspaneel, maar kan iets meer tijd en moeite vergen om te leren gebruiken.

 

De keuze tussen de De'Longhi Magnifica Start en de Saeco Incanto hangt af van je persoonlijke voorkeuren, budget en behoeften. Als je op zoek bent naar een eenvoudige en betaalbare machine, is de De'Longhi Magnifica Start een goede keuze. Als je echter geavanceerdere functies en een automatisch melkschuimsysteem wilt, kan de Saeco Incanto meer geschikt voor jou zijn, ondanks het hogere prijskaartje.


plus en minpunten

DeLonghi Magnifica Start heeft verschillende plus- en minpunten die je kunt overwegen bij het maken van een aankoopbeslissing. Hier zijn enkele van de belangrijkste plus- en minpunten:

 

Pluspunten:
1. Gemakkelijk in gebruik: DeLonghi Magnifica Start heeft een intuïtieve bediening en een gebruiksvriendelijke interface, waardoor het eenvoudig is om je favoriete koffiedranken te bereiden.
2. Compact formaat: Deze machine heeft een compact ontwerp, waardoor hij weinig ruimte inneemt op je aanrecht.
3. Aanpasbare instellingen: Je kunt verschillende aspecten van je koffie aanpassen, zoals de sterkte, hoeveelheid en maalgraad, om zo je perfecte kopje koffie te creëren.
4. Snelle opwarmtijd: DeLonghi Magnifica Start heeft een snelle opwarmtijd, waardoor je binnen enkele seconden kunt genieten van je eerste kopje koffie.
5. Hygiënisch onderhoud: Deze machine heeft een automatisch reinigingsprogramma, waardoor het onderhoud eenvoudig en hygiënisch is.

 

Minpunten:
1. Klein bonenreservoir: Het bonenreservoir van de DeLonghi Magnifica Start heeft een capaciteit van 250 gram, wat kleiner kan zijn voor mensen die veel koffie drinken of regelmatig gasten ontvangen.
2. Geen melkopschuimsysteem: Deze machine wordt geleverd zonder een geïntegreerd melkopschuimsysteem, dus als je graag melkdranken zoals cappuccino of latte wilt bereiden, moet je een aparte melkopschuimer gebruiken.
3. Beperkt aantal voorgeprogrammeerde dranken: DeLonghi Magnifica Start heeft slechts enkele voorgeprogrammeerde drankopties, dus als je een grote variëteit aan koffiedranken wilt bereiden, kan dit een beperking zijn.

 

Het is belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en behoeften bij het evalueren van de plus- en minpunten van de DeLonghi Magnifica Start. Het kan nuttig zijn om deze punten af te wegen tegen je specifieke koffievoorkeuren en gebruikssituatie om te bepalen of deze machine de juiste keuze voor jou is.


Tot slot

De DeLonghi Magnifica Start ECAM220.21.B is een geweldige koffiemachine met veel geavanceerde functies en een uitstekende smaak in de koffie die het produceert. Het ontwerp maakt het ook erg interactief voor gebruikers, waardoor mensen zich niet alleen comfortabel voelen om te bedienen, maar ook hem gemakkelijk schoon te maken bij elke sessie die ze ermee hebben doorgebracht. Als je naar iets zoekt dat duurzaamheid combineert met innovatieve technologie en perfect gestileerde espresso's levert, dan ben je bij de DeLonghi Magnifica aan het juiste adres!


FAQ

Kan de DeLonghi Magnifica Start 2 kopjes tegelijk zetten?

Ja, de DeLonghi Magnifica Start heeft de mogelijkheid om 2 kopjes koffie tegelijkertijd te zetten. Dit is handig als je bijvoorbeeld gasten hebt of gewoon beide kopjes tegelijk wilt bereiden.

 

Het apparaat heeft een dubbele uitloop voor het zetten van twee espresso's tegelijk, waardoor je efficiënter kunt werken en minder tijd hoeft te besteden aan het zetten van meerdere kopjes koffie.