Rating: 5 sterren
1 stem

Ben je op zoek naar een nieuwe koffiemachine? Dan is de DeLonghi Dinamica Plus misschien wel iets voor jou! Deze geavanceerde machine heeft alles wat je nodig hebt om heerlijke koffie te zetten met één druk op de knop.

 

Maar is deze machine echt zo goed als wordt beweerd? In deze DeLonghi Dinamica Plus review gaan we dieper in op alle functies en mogelijkheden. Zodat jij kunt beslissen of dit de perfecte koffiemachine voor jou is.

 

Lees verder en ontdek alles wat je moet weten over deze innovatieve machine!

 

DeLonghi Dinamica Plus Review
Voordelen Nadelen
✓ Met één druk op de knop heb je binnen no-time een perfect kopje koffie in handen. ✗ Het waterreservoir kan aan de kleine kant zijn (1.8 liter)
✓ Gebruikersprofielen ✗ Het malen kan luid zijn voor sommige mensen met 70.9 decibel.
✓ Stijlvolle ontwerp en de hoogwaardige afwerking
Verkrijgbaarheid

Inhoudsopgave

 

 

 

DeLonghi Dinamica Plus Review Overzicht

De DeLonghi Dinamica Plus is een volautomatische koffiemachine die geschikt is voor elke koffieliefhebber. Het apparaat heeft verschillende functies en maakt de heerlijkste koffie met één druk op de knop.

 

Wat ik het meest indrukwekkend vond aan deze machine, was de mogelijkheid om gebruikersprofielen in te stellen. Hierdoor kan iedereen zijn eigen persoonlijke voorkeuren instellen.

 

Een ander groot pluspunt van deze machine is dat hij een titanium-afwerking heeft met een 3,5 inch aanraakscherm. Dit ziet er niet alleen heel chique uit, maar maakt ook het gebruik van de machine zeer eenvoudig.

 

Daarnaast maakt de DeLonghi Dinamica Plus gebruik van verse bonen die worden gemalen door de conische braam molen. Dit levert niet alleen verse koffie op, maar zorgt er ook voor dat elke kopje vol aroma zit.

 

Er wordt ook LatteCrema-systeem en melkopschuimer bij dit apparaat geleverd. Deze maken romige schuimlagen waardoor je drankjes nog lekkerder smaken. Wat geweldig is als je houdt van melkspecialiteiten zoals cappuccino of latte macchiato.

 

Tot slot biedt DeLonghi ook een handige Koffie Link App. Waarmee je verbinding kan maken met je smartphone of tablet om nog meer opties te ontdekken en recepten uit te proberen!

DeLonghi Dinamica Plus

Wat zit er in de doos?

Als je de DeLonghi Dinamica Plus koopt, wil je natuurlijk weten wat er allemaal in de doos zit. Het is tenslotte belangrijk om te weten of je alles hebt om direct aan de slag te kunnen gaan met het maken van heerlijke kopjes koffie.

 

In de doos vind je behalve het apparaat zelf ook een handleiding. En verschillende accessoires die nodig zijn voor het onderhoud van je machine. Zoals bijvoorbeeld een ontkalker, melkkan en filters.

 

Ook wordt er een maatschepje meegeleverd waarmee je precies kunt afmeten hoeveel gemalen koffie je nodig hebt per kopje. Dit is handig omdat elke soort bonen weer anders smaakt en andere verhoudingen vereist.

 

Tot slot bevat de doos ook nog verschillende onderdelen zoals bijvoorbeeld:

 • Een uitneembaar waterreservoir met inhoud van 1,8 liter
 • een verwijderbare lekbak waarin restanten worden opgevangen
 • een draaiplateau voor kopjes dat in hoogte verstelbaar is
 • een conische braammolen die ervoor zorgt dat je bonen perfect gemalen worden.
DeLonghi Dinamica Plus Wat zit er in de doos?

DeLonghi Dinamica Plus Functies

De DeLonghi Dinamica Plus is een volautomatische koffiemachine die beschikt over verschillende functies.

 

Laten we eens kijken naar enkele van de indrukwekkende kenmerken:

 

DeLonghi Dinamica Plus met het melkreservoir eruit, water tank eruit, koffiebonen worden bijgevuld

Titanium-afwerking met 3,5 inch aanraakscherm

De DeLonghi Dinamica Plus is een prachtige volautomatische koffiemachine met een moderne uitstraling die in elke keuken past. Wat deze machine nog specialer maakt, is de titanium-afwerking en het 3,5 inch aanraakscherm dat erop zit. Het titanium geeft de machine niet alleen een mooie glans, maar het materiaal is ook zeer duurzaam en bestand tegen krassen. Zo blijft je DeLonghi Dinamica Plus er altijd als nieuw uitzien.

 

Het 3,5 inch aanraakscherm zorgt voor een intuïtieve bediening van de machine en biedt eenvoudige toegang tot alle functies. Met dit scherm kun je gemakkelijk door de verschillende opties bladeren om je perfecte kopje koffie te selecteren. Je kunt zelfs meerdere gebruikersprofielen instellen op basis van individuele smaakvoorkeuren! Het scherm kan ook worden gepersonaliseerd met afbeeldingen of tekst naar keuze om het apparaat nog meer eigen te maken.

 

Bovendien zijn alle symbolen duidelijk leesbaar en begrijpelijk. Waardoor je snel vertrouwd raakt met de werking ervan.

 

Gebruikersprofielen

De DeLonghi Dinamica Plus is een koffiemachine met een unieke functie van gebruikersprofielen. Hierdoor kan de machine de voorkeuren van verschillende gebruikers onthouden.

 

Met deze functie kunnen maximaal zes personen hun favoriete koffierecepten opslaan en ophalen met slechts één druk op de knop. Gebruikersprofielen maken het delen van de machine veel gemakkelijker. Omdat iedereen zijn eigen voorkeursinstellingen kan hebben zonder dat dit ten koste gaat van de smaak of kwaliteit. Of je nu graag espresso's drinkt of liever cappuccino's hebt, je kunt jouw recept opslaan in jouw profiel.

 

Met het gebruik van meerdere profielen, kun je niet alleen persoonlijke voorkeuren opslaan. Maar ook voorkomen dat kinderen onbedoeld sterke espresso's drinken.

 

Elk profiel heeft een speciale toegangscode waarmee alleen geautoriseerde gebruikers kunnen inloggen.

Koffie met één druk op de knop

Een van de beste functies van de DeLonghi Dinamica Plus is het gemak waarmee je koffie kunt zetten. Met één druk op de knop heb je binnen enkele seconden een heerlijke kop koffie. Dit bespaart niet alleen tijd, maar maakt het ook gemakkelijk om zelfs als beginner in deze kunst te genieten van een heerlijk kopje koffie.

Met het 3,5 inch aanraakscherm van de DeLonghi Dinamica Plus kun je snel en makkelijk je drankje selecteren en aanpassen naar je smaak.

 

Met één druk op de knop kan dit alles eenvoudig worden bereikt met deze machine! Of je nu houdt van:

 • zwarte koffie
 • espresso macchiato

of liever melkdranken zoals:

 • cappuccino's 
 • latte macchiato's

 

 

Watertank

De watertank is een van de belangrijkste onderdelen van de DeLonghi Dinamica Plus koffiemachine. Het zorgt ervoor dat er altijd voldoende water beschikbaar is voor het maken van heerlijke koffie.

De watertank heeft een capaciteit van 1,8 liter, wat genoeg is voor ongeveer 10 kopjes koffie voordat deze moet worden bijgevuld. Dit maakt het ideaal voor huishoudens of kleine kantoren waar meerdere mensen regelmatig willen genieten van een vers kopje koffie.

Een handige functie op de DeLonghi Dinamica Plus is dat je gemakkelijk kunt zien wanneer de watertank moet worden bijgevuld. Er zit namelijk een indicator op die aangeeft wanneer het niveau laag begint te worden.

Het bijvullen van de watertank kan eenvoudig worden gedaan door deze uit de machine te halen en onder kraan te houden om hem bij te vullen tot het maximale niveau. Zorg wel dat je dit doet wanneer de machine niet in gebruik is en dus afgekoeld!

 

 

Watertank uit de DeLonghi Dinamica plus halen

Ketel

De ketel is een belangrijk onderdeel van de DeLonghi Dinamica Plus koffiemachine. Het is verantwoordelijk voor het verwarmen en behouden van de temperatuur van het water dat wordt gebruikt om koffie te zetten.

 

Dankzij de hoogwaardige materialen waarvan de ketel is gemaakt. Kan hij snel opwarmen en warmte vasthouden voor een perfecte extractie. Bovendien heeft het ook een automatisch ontkalkingsprogramma dat helpt bij het onderhoud.

 

Naast deze functies biedt de ketel ook verschillende aanpassingsmogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld handmatig instellen welke temperatuur je wilt gebruiken voor je koffie.

 

Een ander belangrijk aspect van de ketel is dat hij in staat is om meerdere kopjes achter elkaar te maken zonder concessies te doen aan smaak en aroma. Dit maakt hem ideaal voor gezinnen of kleine kantoren waar veel mensen tegelijkertijd koffie nodig hebben.

 

De Brouwgroep

De DeLonghi Dinamica Plus is uitgerust met een brouwgroep, ook wel bekend als het hart van de machine. Dit onderdeel zorgt ervoor dat de koffie op de juiste manier wordt bereid en dat elke kopje vers en smaakvol is.

 

Wat is een brouwgroep precies? Het is het mechanisme in de machine waarin water door gemalen koffiebonen stroomt om zo een heerlijk kopje koffie te maken. Bij sommige machines moet je dit onderdeel handmatig schoonmaken. Maar bij de DeLonghi Dinamica Plus hoef je hier geen zorgen over te maken!

 

Dankzij het automatische reinigingssysteem worden alle onderdelen na gebruik grondig gereinigd – inclusief de brouwgroep. Hierdoor blijft elk kopje koffie altijd even lekker en profiteer je bovendien van maximale hygiëne.

 

Het mooie aan deze machine is ook nog eens dat hij zelflerend vermogen heeft. Hij past zich namelijk aan je persoonlijke voorkeuren aan en onthoudt hoe je je koffie wilt hebben gezet. Zo kun je elke keer weer genieten van dezelfde perfecte kopjes koffie zonder extra moeite!

 

 

Brouwgroep van de DeLonghi Dinamica Plus wordt onder water gehouden

Verse koffie met de Conische braammolen

De DeLonghi Dinamica Plus heeft een conische braammolen die de koffiebonen perfect maalt, elke keer opnieuw.

 

Door de conische vorm van de molen worden de bonen gelijkmatig en consistent vermalen. Waardoor je altijd verse koffie krijgt met optimale aroma's en smaken.

 

Bovendien kun je de maalgraad gemakkelijk aanpassen naar je persoonlijke voorkeur. Of je nu houdt van fijne of grove maling, deze machine kan het allemaal aan. Zo kun je genieten van een heerlijk kopje koffie dat precies past bij wat je lekker vindt.

 

Deze functie is niet alleen handig voor thuisgebruik, maar ook wanneer er gasten zijn of als je een kleine vergadering hebt op het werk. Je kunt snel verschillende soorten koffiemelanges malen in slechts enkele seconden tijd.

 

Daarnaast zorgt de conische braammolen ervoor dat er minder warmte vrijkomt tijdens het malen dan bij andere maalsystemen. Dit betekent dat je gemalen bonen beschermd blijven tegen hitte die hun smaak kan aantasten.

 

 

DeLonghi Dinamica Plus bonenreservoir en iemand die aan de maalinstellingen knop draait

Kop houder

De kop houder is een handige functie op de DeLonghi Dinamica Plus. Die het gemakkelijker maakt om koffie te zetten en tegelijkertijd je keuken netjes te houden. Met deze functie kun je tot twee kopjes bovenop de machine plaatsen, zodat je ze niet zelf hoeft vast te houden terwijl je wacht tot de koffie klaar is.

 

Dit betekent dat er geen rommelige morsingen zijn tijdens het bereiden van je drankje en je kunt je concentreren op andere taken in de keuken. Het resultaat is een schone, georganiseerde ruimte waarin je koffiedranken kunt maken zonder stress of ongemak.

 

Bovendien bespaart deze functie ook ruimte op je aanrechtblad doordat je geen aparte plek nodig hebt voor je kopjes. Dit kan vooral handig zijn als je beperkte ruimte hebt in je keuken of als je gewoon meer werkruimte wilt hebben.

 

 

De kophouder functie van de DeLonghi Dinamica Plus

Melkopschuimer

Een van de belangrijkste functies van de DeLonghi Dinamica Plus is de melkopschuimer. Hiermee kun je thuis gemakkelijk cappuccino's, lattes en andere lekkere koffiedranken maken die normaal alleen in een café verkrijgbaar zijn.

 

De melkopschuimer werkt door stoom door warme melk te blazen om zo schuim te creëren. Dit zorgt voor een romige textuur en maakt je kopje koffie echt af.

 

Het mooie aan de DeLonghi Dinamica Plus is dat het apparaat al het werk voor je doet. Je hoeft alleen maar op een knop te drukken en binnen enkele seconden heb je perfect opgeschuimde melk.

 

Bovendien heeft de DeLonghi Dinamica Plus verschillende opties om ervoor te zorgen dat je drankje precies goed is. zoals het instellen van temperatuur- en schuimniveaus. Hierdoor krijg je altijd precies wat jij lekker vindt!

 

Maar niet iedereen houdt natuurlijk van dezelfde soorten melkschuim. Daarom heeft de machine veel mogelijkheden waarbij jij zelf kan bepalen welke structuur of dichtheid jij wilt.

 

Met deze handige functie hoef jij niet meer naar buiten om geld uitgeven aan dure koffiedrankjes – nu kun je ze gewoon thuis maken!

 

 

DeLonghi Dinamica Plus melkopschuimer wordt gebruikt om een Latte te maken

LatteCrema-systeem

Het LatteCrema-systeem is een van de belangrijkste functies die deze volautomatische koffiemachine onderscheidt van andere modellen op de markt. Dit systeem maakt het mogelijk om rijke en romige melkschuim te creëren voor je favoriete specialiteiten.

 

De innovatieve technologie achter het LatteCrema-systeem zorgt ervoor dat je kunt genieten van barista-kwaliteit dranken zonder je huis te verlaten. Het systeem biedt verschillende opties om aan elke smaakvoorkeur te voldoen. Of je nu een cappuccino, latte macchiato of gewoon warme melk wilt.

 

Dankzij de automatische melkopschuimer kun je snel en makkelijk melkschuim maken in enkele minuten. Het resultaat? Een perfect gebalanceerde kop koffie met precies de juiste hoeveelheid romigheid – zoals bij je favoriete café.

 

Bovendien is het reinigen van het LatteCrema-systeem een fluitje van een cent dankzij de automatische reinigingscyclus. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over ingewikkelde schoonmaaktaken na elk gebruik.

 

 

Koffie Link App

Een van de opvallende functies van de DeLonghi Dinamica Plus is de Koffie Link App. Waarmee je volledige controle hebt over je koffiemachine via een app op je smartphone of tablet.

 

Met deze app kun je verschillende gebruikersprofielen aanmaken voor verschillende soorten drankjes en persoonlijke favorieten instellen. Het maakt het ook mogelijk om speciale drankjes te maken die niet standaard beschikbaar zijn op de machine.

 

De app toont ook onderhouds- en reinigingsinstructies. Zodat je gemakkelijk kunt zien wanneer het tijd is om schoon te maken of te ontkalken. Je kunt zelfs meldingen ontvangen wanneer er onderhoud nodig is!

 

Daarnaast kun je met behulp van de Koffie Link App nieuwe recepten ontdekken en uitproberen die speciaal zijn samengesteld voor jouw DeLonghi Dinamica Plus. Er zijn talloze opties beschikbaar, dus er zal altijd iets nieuws zijn om uit te proberen.

Koffie Link App DeLonghi Dinamica Plus

Hoe gebruik je de Pot Functie

De pot functie is een handige en unieke functie van de DeLonghi Dinamica Plus. Hiermee kun je tot wel 6 kopjes koffie tegelijk zetten. Wat het ideaal maakt voor als er gasten over de vloer komen of wanneer je gewoon meerdere kopjes koffie wilt zetten zonder steeds opnieuw te hoeven beginnen.

 

Om gebruik te maken van deze functie dien je simpelweg de pot onder de uitloop te plaatsen en vervolgens op de knop voor 'pot' te drukken. Je kunt dan zelf bepalen hoeveel kopjes koffie je wilt zetten door middel van de touchscreen.

 

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle benodigde onderdelen goed schoon zijn voordat je begint met het gebruik van deze functie. Zorg er ook voor dat er voldoende water in het waterreservoir aanwezig is om genoeg koffie mee te kunnen zetten.

 

Wanneer je klaar bent met het gebruik van de pot functie, vergeet dan niet om alles goed schoon te maken en eventueel resterend water uit de pot weg te gooien. Zo blijft jouw DeLonghi Dinamica Plus in topconditie!

 

 

DeLonghi dinamica plus op het aanrecht met iemand die een koffie pot eronder houdt

Garantie

Garantie is een belangrijk aspect om te overwegen bij de aanschaf van de DeLonghi Dinamica Plus koffiemachine. De garantie geeft je gemoedsrust en beschermt je tegen eventuele fabrieksfouten of defecten die kunnen optreden tijdens het gebruik.

 

De garantie voor de DeLonghi Dinamica Plus varieert afhankelijk van waar je hem aanschaft en het land waarin hij wordt gebruikt. Over het algemeen biedt DeLonghi een standaardgarantie van 2 jaar op hun producten. Wat betekent dat elke reparatie of vervanging die nodig is binnen deze periode kosteloos zal worden uitgevoerd.

 

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat sommige verkopers aanvullende garanties kunnen bieden naast de standaardgarantie van DeLonghi. Dit kan variëren van extra jaren tot gratis onderhoudsbeurten en reparaties.

 

Ook moet je erop letten dat bepaalde situaties niet gedekt zijn door de garantie, zoals schade veroorzaakt door verkeerd gebruik of normale slijtage. Het is daarom altijd raadzaam om goed te lezen wat wel en niet gedekt wordt door jouw specifieke garantieverklaring.

 

Al met al biedt de garantietermijn voor de DeLonghi Dinamica Plus veel voordelen voor consumenten die zich zorgen maken over eventuele problemen met hun machine in de toekomst. Zorg ervoor dat je begrijpt wat jouw specifieke garantieregeling inhoudt, zodat je weet waarop je kunt rekenen bij problemen.


DeLonghi Dinamica Plus Recepten

Een van de grootste voordelen van de DeLonghi Dinamica Plus is dat het niet alleen heerlijke koffie kan zetten. Deze machine biedt een breed scala aan opties, waaronder cappuccino's, lattes en macchiato's.

 

Het apparaat beschikt over verschillende recepten die je kunt uitproberen

. Een klassiek voorbeeld hiervan is de cappuccino – een Italiaanse favoriet die populair is in veel delen van de wereld.

 

Met de DeLonghi Dinamica Plus kun je gemakkelijk en snel een perfecte cappuccino maken, met precies de juiste hoeveelheid melk en schuim. Maar dat is nog lang niet alles wat deze machine te bieden heeft!DeLonghi Dinamica Plus Recepten

Als je houdt van zoetere drankjes, dan kun je experimenteren met speciale recepten zoals chocolademelk of zelfs ijs cappuccino's met de cold brew. Of misschien ben je meer geïnteresseerd in het maken van exotische theeën of warme chocomelk? Welke smaakvoorkeur je ook hebt, er zijn talloze opties om uit te proberen op je DeLonghi Dinamica Plus.

 

Bovendien biedt DeLonghi Dinamica Plus ook enkele unieke functies zoals "Doppio +". Waarmee je extra sterke espresso shots kunt maken. evenals "My Menu" waarbij je gepersonaliseerde recepten kunt creëren door instellingen aan te passen.


Hoe gebruik je de DeLonghi Dinamica Plus?

De DeLonghi Dinamica Plus is een zeer gebruiksvriendelijke koffiemachine die ontworpen is om aan al je behoeften te voldoen. Het instellen en gebruiken van de machine is eenvoudig en intuïtief.

 

Om te beginnen, zorg ervoor dat de water- en bonenreservoirs gevuld zijn voordat je begint met het maken van koffie. Schakel vervolgens de machine in door op de aan/uit-knop te drukken.

 

Je kunt nu je favoriete drankje selecteren uit het menu op het 3,5 inch touchscreen display. Of als je een gepersonaliseerd profiel hebt aangemaakt, kun je deze selecteren voor jouw persoonlijke smaak instellingen.

 

De Dinamica Plus heeft ook een handige "Pot-functie" waarmee je tot wel zes kopjes heerlijke koffie tegelijkertijd kunt zetten. Druk gewoon op deze knop en laat de machine zijn werk doen.

 

Een andere handige functie van deze machine is het LatteCrema-systeem voor melkspecialiteiten zoals cappuccino's en latte macchiato's. Plaats simpelweg een container met melk onder de stoompijp en druk op de juiste knop om perfect geschuimde melk toe te voegen aan jouw drankje.

DeLonghi Dinamica Plus koffie instellingen via de My menu knop

Na gebruik reinigt DeLonghi Dinamica Plus zichzelf automatisch door het ingebouwde reinigingsprogramma. Dit maakt het onderhouden van je machine gemakkelijk!

 

Naast al deze handige functies heeft DeLonghi ook gedacht aan duurzaamheid en energieverbruik. Zo schakelt de machine zichzelf automatisch uit na 10 minuten inactiviteit. En beschikt hij over een Eco-functie waarmee tot wel 77% energie bespaard kan worden tijdens het koffiezetten.


Reiniging en onderhoud

Een van de belangrijkste aspecten van het bezitten van een koffiemachine is het onderhoud en de reiniging ervan. Dit geldt ook voor DeLonghi Dinamica Plus. Het goede nieuws is dat deze machine erg gebruiksvriendelijk is als het gaat om reiniging en onderhoud.

 

Het dagelijks schoonmaken bestaat uit eenvoudige stappen, zoals bijvoorbeeld het legen van de lekbak en spoelen van de melkkan na gebruik.

 

Voor diepgaandere reiniging biedt DeLonghi een automatisch ontkalkingsprogramma aan dat periodiek moet worden gebruikt om opbouw te voorkomen.

 

Voor extra gemak biedt DeLonghi "how-to" video's op hun website die stapsgewijze instructies geven voor verschillende onderhoudstaken, evenals vervangbare onderdelen indien nodig.

DeLonghi Dinamica Plus met de onderkant eruit voor reiniging

Automatisch reinigende melkkan

De DeLonghi Dinamica Plus heeft een automatisch reinigende melkkan. Wat betekent dat je geen tijd hoeft te besteden aan het schoonmaken van de kan.

Dit is vooral handig als je vaak dranken met melk bereidt, zoals cappuccino's en latte macchiato's.

 

De automatische reinigingsfunctie zorgt ervoor dat de melkreiniger door de kan stroomt om alle resterende melkresten te verwijderen. Hierdoor blijven er geen bacteriën achter in de kan en ben je verzekerd van hygiënische drankjes.

 

Het beste gedeelte? Het reinigen gebeurt volledig automatisch! Zodra je klaar bent met het voorbereiden van je drankje, hoef je alleen maar op een knop te drukken en het reinigingsproces begint direct. Je kunt dus snel genieten van jouw heerlijke koffie zonder gedoe.

 

Bovendien is de automatisch reinigende melkkan gemakkelijk uit elkaar te halen en schoon te maken wanneer dat nodig is. Je kunt hem gewoon onderdompelen in water of in de vaatwasser plaatsen voor eenvoudige reiniging.

Automatisch reinigende melkkan functie DeLonghi Dinamica Plus

De verschillende soorten DeLonghi Dinamica Plus

De nummers in de naam DeLonghi Dinamica Plus serie verwijzen naar specifieke kenmerken of modellen van deze espressomachine. Hier is een uitleg van wat elk nummer betekent:

1. ECAM: Deze afkorting staat voor "Espresso/Coffee Automatic Machine" en geeft aan dat het een volautomatische espressomachine is.

2. 37: Dit nummer kan verwijzen naar een specifiek model of serie binnen de Dinamica Plus-lijn van DeLonghi. Het kan ook wijzen op bepaalde kenmerken of functies van het apparaat.

3. 070: Dit nummer duidt vaak op een specifieke variant van het model. Het kan bijvoorbeeld verschillende kleuropties, accessoires of updates van de machine vertegenwoordigen.

4. B: Deze letter geeft meestal de kleur van het apparaat aan. In dit geval kan het de kleur zwart aanduiden.

 

Als je kijkt naar de Dinamica plus serie kom je enkele verschillende varianten tegen, en vraag je je misschien af wat het verschil is.

Als we kijken naar de functies en hoe ze de koffiedranken bereiden, zit er hier geen verschil in. Alle varianten werken met hetzelfde systeem om de koffie dranken te zetten.

Het grootste verschil zit hem in de afwerking, Delonghi dinamica plus ecam37095t is titanium en de ECAM370.85.SB is zilver/zwart.

 


Alternatieven voor de DeLonghi Dinamica Plus

Als je op zoek bent naar een koffiemachine die vergelijkbaar is met de delonghi dinamica plus ecam, zijn er enkele alternatieven waar je misschien in geïnteresseerd bent.

 

Een van deze opties is de Philips Saeco Xelsis SM8785/00. Deze machine biedt ook verschillende gebruikersprofielen en kan dranken maken met één druk op de knop. Het heeft ook een melkopschuimer en kan tot 12 verschillende dranken bereiden.

 

Een andere mogelijke keuze is de Jura E6. Deze machine heeft een eenvoudig te bedienen touchscreen-display. En beschikt over innovatieve technologieën zoals het pulserend extractieproces voor optimale aroma's.

 

 

Voor wie op zoek is naar een meer budgetvriendelijke optie, zou de Krups Barista Carbon EA907810 een goede keuze kunnen zijn.

 

Het biedt vergelijkbare kenmerken als de DeLonghi Dinamica Plus. Waaronder meerdere gebruikersprofielen, automatische reiniging en onderhoudsprogramma's en diverse drankopties.

 

Hoewel elk van deze machines unieke functies heeft die ze onderscheiden van elkaar, zullen jouw persoonlijke voorkeuren uiteindelijk bepalen welke koffiemachine het beste bij jou past.

 

Melitta Caffeo Solo

Melitta Caffeo Solo

 

De Melitta Caffeo Solo is een uitstekend alternatief voor de DeLonghi Dinamica Plus, omdat beide koffiemachines vergelijkbare functies en kwaliteit bieden. Hier zijn enkele redenen waarom de Melitta Caffeo Solo een goede keuze zou kunnen zijn:

1. Prijs: De Melitta Caffeo Solo is over het algemeen iets goedkoper dan de DeLonghi Dinamica Plus, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen met een beperkt budget.

2. Compact formaat: Beide machines hebben een compact ontwerp, maar de Caffeo Solo is nog compacter. Dit maakt het ideaal voor mensen met beperkte ruimte in hun keuken.

3. Koffievariaties: Zowel de Dinamica Plus als de Caffeo Solo bieden een breed scala aan koffievariaties, zoals espresso macchiato, cappuccino, latte macchiato en meer. Beide machines hebben ook instelbare maalgraden en koffiesterktes, zodat je je perfecte kopje koffie kunt aanpassen.

4. Gebruiksgemak: Beide machines zijn gemakkelijk te gebruiken en hebben intuïtieve bedieningspanelen. De Caffeo Solo heeft een eenvoudig touchscreen bedieningssysteem, terwijl de Dinamica Plus knoppen heeft. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur welk type bediening je het prettigst vindt.

5. Onderhoud: Zowel de Dinamica Plus als de Caffeo Solo hebben een automatisch reinigings- en ontkalkingsprogramma, waardoor het onderhoud gemakkelijk is. Dit zorgt ervoor dat je machine altijd in optimale conditie blijft.

 

Het is belangrijk op te merken dat persoonlijke voorkeuren en budgetten kunnen variëren. Ik raad je aan om beide machines te vergelijken op basis van jouw persoonlijke behoeften en budget voordat je een definitieve beslissing neemt.


Tot slot

De DeLonghi Dinamica Plus is een uitstekende espressomachine voor thuisgebruik. Met zijn titanium-afwerking en 3,5 inch aanraakscherm ziet het er strak en modern uit in elke keuken. Bovendien biedt de machine talloze functies, zoals gebruikersprofielen en koffie met één druk op de knop.

Een ander hoogtepunt van de DeLonghi Dinamica Plus is het LatteCrema-systeem, waarmee je heerlijk romige melkspecialiteiten kunt maken. En als je graag varieert met je koffiedrankjes, kun je experimenteren met de verschillende recepten die beschikbaar zijn via de Koffie Link App.

Hoewel deze machine niet goedkoop is, kan hij gemakkelijk concurreren met andere apparaten in dezelfde prijsklasse en zelfs duurder. Het biedt ook een indrukwekkende garantieperiode van twee jaar.

Als we alles samenvatten, dan kunnen we stellen dat de DeLonghi Dinamica Plus echt waar voor je geld biedt als je op zoek bent naar een luxe espressomachine voor thuisgebruik. Of het nu gaat om dagelijkse kopje koffie of speciale gelegenheden waarbij gasten overkomen; deze machine stelt nooit teleur!


FAQ

Wat is het verschil tussen Dinamica en Dinamica Plus?

Het belangrijkste verschil tussen de DeLonghi Dinamica en de Dinamica Plus. Is dat de Dinamica Plus een gebruikersvriendelijke full touch-interface heeft met een 3,5 inch TFT-kleurendisplay. Terwijl de Dinamica dit niet heeft.

 

De Dinamica Plus heeft ook meer drankopties die je met één druk op de knop kunt selecteren, terwijl de Dinamica minder drankopties heeft.

 

Bovendien heeft de Dinamica Plus een mobiele app voor Android- en iOS-apparaten, waardoor je de machine met je telefoon kunt bedienen.

 

Ten slotte heeft de Dinamica Plus een iets grotere bonenreservoircapaciteit van 300 gram. Terwijl de Dinamica een bonenreservoircapaciteit heeft van 250 gram.

 

Hoe maak ik mijn DeLonghi dinamica plus heter?

Een manier om de temperatuur te verhogen, is door de temperatuurinstellingen van de machine aan te passen. Dit kan worden gedaan via het menu van de machine. Raadpleeg de handleiding van de machine voor specifieke instructies over hoe dit moet worden gedaan.

 

Een andere manier is om de machine voor te verwarmen door hem ongeveer 10 minuten voor gebruik aan te zetten. Dit zorgt ervoor dat de interne onderdelen van de machine opwarmen en de koffie heter wordt gezet.

 

Wat is de maximale cupmaat voor DeLonghi Dinamica Plus?

Maximale kophoogte is 14.0 cm

 

Maakt Delonghi Dinamica Plus gewone koffie?

Ja, de De'Longhi Dinamica Plus is in staat om naast espresso en andere koffievarianten ook gewone koffie te zetten. Met deze koffiemachine kun je de instellingen aanpassen om verschillende koffiestijlen te bereiden, waaronder een reguliere kop koffie. Raadpleeg de handleiding van de specifieke Dinamica Plus versie voor gedetailleerde instructies over het zetten van gewone koffie.

Welke drankjes maakt Dinamica Plus?

De De'Longhi Dinamica Plus is veelzijdig en kan diverse koffiedranken bereiden, waaronder espresso, cappuccino, latte macchiato, gewone koffie en meer. Met geïntegreerde melkopschuimtechnologie kun je genieten van melkachtige dranken met een druk op de knop. Deze koffiemachine biedt aanpasbare instellingen en maakt het mogelijk om de sterkte, maalgraad en temperatuur naar wens aan te passen. Raadpleeg de handleiding voor specifieke instructies en mogelijkheden van jouw Dinamica Plus-model.

Welke koffiesoorten maakt Delonghi Dinamica Plus?

De De'Longhi Dinamica Plus biedt een scala aan koffievariaties. Hier zijn enkele koffiesoorten die je met dit apparaat kunt maken:

 • Espresso: Een geconcentreerde koffiedrank in kleine hoeveelheid.

 • Lungo: Een grotere hoeveelheid koffie met dezelfde hoeveelheid gemalen koffie als een espresso, wat resulteert in een mildere smaak.

 • Cappuccino: Een evenwichtige mix van espresso, gestoomde melk en melkschuim.

 • Latte Macchiato: Een laag gestoomde melk met daarop een shot espresso, met weinig melkschuim.

 • Gewone koffie: Een reguliere kop koffie, vergelijkbaar met filterkoffie.

 • Melkachtige dranken: Door de geïntegreerde melkopschuimer kun je ook genieten van diverse melkachtige dranken, aangepast aan jouw smaakvoorkeuren.


Meer lezen over DeLonghi Dinamica Plus Review? Misschien vind je dit ook interessant:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.