Nespresso Vertuo Plus Review | Koffie van hoge kwaliteit met een zijdezachte smaak

Rating: 5 sterren
1 stem
Nespresso Vertuo Plus Review

Met de Nespresso Vertuo Plus kun je misschien wel je visie op koffiezetapparaten veranderen. Hoewel het zeker niet goedkoop is, maakt de brouwer prachtige kwaliteit koffie die een romige afwerking heeft. Houd er rekening mee dat je gebonden bent aan Nespresso's eigen cup-systeem, wat wel wat prijzig kan uitpakken.

 

Voordelen Nadelen
Vers gezette koffie van topkwaliteit Maakt alleen gebruik van duurdere Nespresso Vertuo cups
Makkelijk te gebruiken. Deksel loopt soms vast bij onderbreking
Regelmatig afgeprijsd

 

Voor iedereen die op zoek is naar een luxueuze, maar toch handige, koffiebereiding met capsules is de Nespresso VertuoPlus de perfecte keuze. Hoewel hij geprijsd staat op € 119,- bevat het capsuletechnologie van Nespresso in een reeks machines die door verschillende merken zijn geproduceerd. Hierdoor kan de definitieve prijs wat afwijken.

 

Ontdek de mogelijkheden van de Nespresso VertuoPlus. Dit koffiezetapparaat heeft enkele indrukwekkende specificaties, waaronder een moderne barcodescanner voor automatische doseerinstellingen, automatisch afscheidingssysteem en een verwijderbaar waterreservoir met een inhoud van 1.2 liter.

 

Magimix, DeLonghi en krups hebben allemaal hun stempel gedrukt op deze nespresso apparaten, maar je zult hetzelfde ervaren, ongeacht welk merk je bekijkt. We hebben een model van Magimix getest om te zien waar hij valt onder de beste Nespresso machines en of hij de hoogste populariteit van beste koffiezetapparaten waard is.

 

Nespresso Vertuo Plus Specificaties

Capaciteit van de kop: enkele portie

Afmeting: 32.5 x 42.4 x 14.2 cm.

Brouwgroottes: espresso, dubbele espresso, gran lungo, alto

Het waterreservoir heeft een inhoud van 1.2 liter

Profiteer vandaag van de beste deals op de Nespresso Vertuo Plus.

Elke dag controleren we meer dan 250 miljoen producten op zoek naar de beste prijzen.

 

Nespresso Vertuo Plus review: Prijs en beschikbaarheid

De Nespresso Vertuo Plus heeft een voorgeschreven prijs van € 119,-, wat wel iets hoger is dan de gemiddelde thuismachine voor koffiepads. Maar dit apparaat is al eerder gedaald tot € 99. Door de stijgende vraag door de pandemie hebben we al lange tijd geen prijzen onder de € 100 meer gezien.

 

Als je overweegt om een Nespresso Vertuo Plus te kopen, is het goed om te weten dat deze machine meer kost dan andere capsulemachines. Je kunt de Nespresso machine alleen draaien met officiële Nespresso Vertuo-capsules, die iets duurder zijn dan de originele lijn van dit merk en aanzienlijk duurder dan Dolce gusto-Cups. Ter vergelijking: een enkele Vertuo Plus-capsule kost gemiddeld ongeveer 1 euro, terwijl een Gusto-Cup gemiddeld 40 cent kost.

 


Nespresso Vertuo Plus review: Functies

Nespresso Vertuo Plus met een ronddraaiende capsule close-up

Vertuo plus maakt gebruik van de Nespresso vertuo pods

 

De Nespresso Vertuo Plus heeft een aantal kenmerken die ervoor zorgen dat de machine zich onderscheidt van andere koffieapparaten. Eén van de meest opvallende functies is de centrifuge brouwen. Aan het begin van het brouwproces prikt de Nespresso machine enkele gaatjes rondom de rand van de cirkelvormige capsule, voordat hij snel begint te draaien. Zo wordt er niet alleen gegarandeerd dat het water gelijkmatig verdeeld wordt, maar ook dat er een rijke crema ontstaat die voor een soepele textuur zorgt.

 

De Vertuo Plus heeft niet alleen een revolutionair brouwmechanisme, maar gebruikt ook slimme technologie om te zorgen dat de temperatuur en snelheid precies goed zijn voor je favoriete drankje. Elke Vertuo-capsule heeft zijn eigen barcode, die door de nespresso vertuo machines worden gelezen voordat het brouwproces begint. Hoewel dit betekent dat je alleen Nespresso's eigen capsules kunt gebruiken, kun je er wel vanuit gaan dat de best mogelijke instellingen worden toegepast.

 

Voor deze prijs, mag je geen melkopschuimer verwachten, wat wel een beetje jammer is. Het heeft ook beperkingen in dit opzicht – de Vertuo Plus voelt hier erg beperkt aan.

 


Nespresso Vertuo Plus review: Ontwerp

Als je bijna geen plaats hebt in je keuken, is de Nespresso Vertuo Plus ideaal. Met zijn kleine voetafdruk en flexibele plaatsing van het waterreservoir vormt hij een echte aanwinst. Het systeem combineert een minimalistisch uiterlijk (je ziet slechts één knop op dit apparaat) met een simpel design, waardoor er geen onnodige bulk is.

 

Tijdens mijn testen was een van de meest vervullende aspecten van dit ontwerp het deksel. Een korte duw op de rand van het bovenste paneel van de Nespresso machine laat het deksel automatisch omhoog springen, waardoor de capsulehouder zichtbaar wordt. Het is een klein ontwerpkenmerk, maar spreekt tot hoe soepel en glad deze ervaring dagelijks aanvoelt.

 

Nespresso Vertuo Plus met capsule houder open en een capsule in het midden

Tijdens het gebruik van deze vertuo machine viel me op hoe soepel alles verliep, van het gebrek aan spatten tot kleine details zoals het roterende groene licht op de hoofdknop die overeenkomt met de centrifugale kracht van het brouwsysteem.

 

Dit koffiezetapparaat heeft ook een meer doordachte design dan andere. De 1.2 liter watertank is bevestigd in de achterste rechterhoek van de machine, maar kan naar behoefte om dat ankerpunt worden verplaatst. Omdat de watertank meestal de grootste ruimtevrager is in grotere machines, was de flexibiliteit hier zeer gewaardeerd.

 


Nespresso Vertuo Plus review: prestaties

Voorheen heb ik altijd een wantrouwen gehad voor cup koffiezetapparaten, na alleen te hebben gewerkt met goedkopere modellen. De Nespresso Vertuo Plus heeft mijn mening veranderd, door een onweerlegbaar lekkere cup te brouwen met elegantie – keer op keer. Dit is de meest perfecte koffie die ik ooit in mijn eigen keuken heb gemaakt, met een rijke smaak en zijdeachtige textuur die ik nog nooit eerder in een thuis koffiezetapparaat ben tegengekomen.

 

Dankzij de unieke centrifusiebrouwtechniek zijn kopjes koffie hier heerlijk smeuïg. Hoewel het wat meer tijd kost dan standaard pompmachines, levert dat een veel betere kopje koffie op. Bovendien is het hele proces van start tot finish binnen twee minuten gedaan.

 

DeLonghi Nespresso Vertuo Plus die een espresso aan het maken is

Deze machine is ideaal voor mensen die van puur koffie houden, want grotere machines hebben niet veel ruimte voor melk en er zit geen stoomfunctie op om speciale drankjes te bereiden. Maar als je echt van puur koffie houdt, dan biedt de Vertuo Plus goede resultaten waarbij de smaaknuances behouden blijven, al zijn ze wel iets minder uitgesproken dan bij duurdere espressomachines.

 

Welke koffie dranken kan ik bereiden?

Met de Nespresso Vertuo Plus kun je een breed scala aan koffiedranken bereiden. Het unieke aan de Nespresso Vertuo Plus is dat het gebruikmaakt van verschillende capsuleformaten om diverse koffiegroottes te creëren. Hier zijn enkele koffiedranken die je kunt bereiden:

 

1. Espresso: Met de Nespresso Vertuo Plus kun je een klassieke espresso zetten. Gebruik hiervoor een kleine capsule en druk op de knop voor een snelle en intense shot espresso.

2. Lungo: Als je van een wat grotere kop koffie houdt, kun je een lungo maken met de Nespresso Vertuo Plus. Kies een medium formaat capsule en geniet van een langer gezette koffie met een rijkere smaak.

3. Gran Lungo: De Nespresso Vertuo Plus biedt ook de mogelijkheid om een "Gran Lungo" te zetten, een iets grotere koffie dan een lungo. Dit wordt bereikt door een speciale capsule te gebruiken die ontworpen is voor dit formaat.

4. Mug/Coffee: Als je een grote mok koffie wilt, kun je de "Mug" of "Coffee" optie gebruiken op de Nespresso Vertuo Plus. Deze optie maakt gebruik van een extra grote capsule en zorgt voor een royale hoeveelheid koffie.

5. Alto: Met de Nespresso Vertuo Plus kun je ook een "Alto" zetten, een extra grote kop koffie. Dit is perfect voor degenen die graag langdurig van hun koffie willen genieten.

 

Het is belangrijk op te merken dat de Nespresso Vertuo Plus werkt met speciale Vertuo-capsules, die een ander formaat hebben dan de originele Nespresso-capsules. Deze Vertuo-capsules zijn speciaal ontworpen om de verschillende koffieformaten te kunnen bereiden. Zorg ervoor dat je de juiste capsules gebruikt voor het gewenste koffieformaat.


Nespresso Vertuo Plus review: Makkelijk in gebruik

De vlotte ontwerp van de Nespresso Vertuo Plus wordt gespiegeld in het dagelijks gebruik. Kort gezegd, ik vond de Vertuo Plus leuk om te gebruiken, soepel lopend tijdens weken van testen en weinig instellen om mee te beginnen.

 

Met een bijzonder eenvoudige set-up met slechts één knop, kun je deze machine ook gebruiken in het donker terwijl je slaap moet inhalen. Dat is wat ik vorige maand had mogen testen. Je voegt gewoon de capsule toe, sluit het deksel, doet de beker erbij en drukt op de knop. De machine zorgt zelf voor de juiste temperatuur en instellingen waarmee niet alleen het bedienen wordt vergemakkelijkt, maar ook ervoor dat elke koffie perfect smaakt.

 

Nespresso Vertuo Plus bovenkant

De inrichting van deze systeem is eenvoudig en vergt slechts 15 minuten om te voltooien. Het actief opschonen van de systemen geeft ervoor dat je het klaar voor gebruik bent.

 

Je moet er rekening mee houden dat je voorzichtig moet zijn om te voorkomen dat er iets tussen het deksel komt. We merkten tijdens de test dat een plant dicht bij ervoor zorgde dat de bladeren onder het deksel vielen, waardoor we al enkele capsules verloren. De machine kon nog steeds het capsule perforeren, maar kon niet brouwen - en toen het deksel opnieuw werd geopend werd het automatisch naar de container met gebruikte capsules teruggeschoven.

 


Nespresso Vertuo plus vs vertuo plus deluxe

De Nespresso VertuoPlus en de Vertuo Plus Deluxe zijn beide uitstekende koffiemachines, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee modellen. De Vertuo Plus Deluxe is gemaakt van hoogwaardig plastic en heeft een verplaatsbaar waterreservoir. Daarnaast heeft dit model een slanker machinelichaam.

 

De Vertuo Plus Deluxe biedt ook een iets grotere waterreservoir en een iets sneller verwarmingssysteem. Ondanks deze functies van de VertuoPlus Deluxe, zoals het grotere waterreservoir en het snellere verwarmingssysteem, is er weinig extra waarde voor de hogere prijs. Het is beter om geld te besparen en de Vertuo Plus te kiezen, tenzij je dagelijks meerdere mensen bedient en een uitgebreider waterreservoir nodig hebt.

 

Het grootste verschil dat de Vertuo Plus biedt, is het fysieke ontwerp van de machine. De Vertuo Plus heeft een automatisch gemotoriseerde kop en capsule-uitwerping, evenals een verplaatsbaar waterreservoir. Hoewel de automatische uitwerping handig is, is het niet noodzakelijk. Al met al bieden zowel de Nespresso Plus als de Vertuo Plus Deluxe een unieke koffie-ervaring thuis, maar de keuze tussen de twee hangt af van je specifieke behoeften en budget.


Nespresso Vertuo Plus review: Oordeel

Krups Nespresso Vertuo specificaties

Werking van het vertuo system

 

De Nespresso Vertuo Plus is tot nu toe de beste machine van het merk. Hoewel er zorgen zijn over het gebruik van de duurdere capsules van het merk, betaal je voor een gemakkelijk bedienbaar systeem met luxe functies. Als je het gemak van een capsulemachine wilt, maar niet wilt inboeten aan kwaliteit, zijn er buiten het assortiment van Nespresso geen opties meer.

 

Het enige probleem met de Nespresso Vertuo Plus is dat je gebonden bent aan hun eigen capsules. Hoewel het vaak wordt geleverd met een startpakket, zullen die premium-capsules op den duur kostbaar worden. Niet alleen kost de Vertuo Plus meer dan de Dolce gusto-concurrentie, maar ook de koffie zelf is duurder, wat nog frustrerender wordt als je bedenkt dat je volledig gebonden bent aan capsules van dit merk. Bij Dolce Gusto heb je toegang tot meer koffieroasters, wat betekent dat je veel meer variëteit hebt en daarmee ook een breder prijsbereik.

 

Zoals eerder vermeld verloren we ook een paar kostbare capsules aan het automatische dekselsysteem, waarbij alles wat in de weg staat, ervoor zorgt dat het niet wil brouwen.

 

Hoewel Nespresso-capsules recycleerbaar zijn, kunnen ze thuis niet worden gerecycled. Daarvoor moet je naar een Nespresso-boutique of bepaalde winkels gaan, wat kan afdoen aan de focus van het merk op gemak.

 

Als je op zoek bent naar een betaalbaar keukenapparaat, dan biedt Dolce gusto wat meer waar voor je geld. Echter, de resultaten kunnen teleurstellen en single-button machines als de filter koffiezetapparaten vereisen meer moeite van je kant dan cup-machines. Daarnaast vind je de Nespresso Vertuo Plus regelmatig in de aanbieding, dus als je het tegen een goede prijs (€ 100 – € 150) vindt, raden we je aan om het te proberen.

 

Nespresso Vertuo Plus

Als je nog steeds twijfelt tussen de twee koffiecupgiganten, raadpleeg dan onze vergelijking van Nespresso vs Dolce Gusto. Of, voor een meer traditionele machine met filter, bekijk alle filterkoffiemachines die nu beschikbaar zijn.

 


FAQ

Kan ik een latte machiato maken met de Nespresso Vertuo plus?

Ja, je kunt een Latte Macchiato maken met de Nespresso Vertuo Plus. Hier is een stappenplan om een heerlijke Latte Macchiato te bereiden met dit koffiezetapparaat:

1. Kies een grote Vertuo-capsule naar keuze. De exacte smaak en intensiteit hangt af van jouw persoonlijke voorkeur.
2. Plaats de capsule in het apparaat en sluit de kopjessteun.
3. Zorg ervoor dat er een groot glas of kopje onder de koffie-uitloop staat.
4. Druk op de juiste knop voor de gewenste koffiehoeveelheid. In dit geval wil je een grotere hoeveelheid koffie om een latte macchiato te maken.
5. Terwijl de koffie wordt gezet, bereid je de melk voor. Vul de Nespresso Aeroccino (of een andere melkopschuimer) met koude melk.
6. Kies de optie voor het opschuimen van melk op de Aeroccino en wacht tot het melkschuim klaar is.
7. Giet de opgeschuimde melk over de koffie in het glas. Begin langzaam zodat de melk zich bovenop de koffie kan scheiden en een mooie laag vormt.
8. Voeg desgewenst suiker of koffiesiroop toe voor extra smaak.
9. Roer voorzichtig door de laagjes heen om de smaken te mengen.
10. Je Latte Macchiato is klaar om van te genieten!

Het is belangrijk om op te merken dat de Nespresso Vertuo Plus een andere koffietechnologie gebruikt dan de originele Nespresso-machines. Daarom heeft de Vertuo Plus speciale Vertuo-capsules nodig die alleen compatibel zijn met dit systeem. Zorg ervoor dat je de juiste capsules gebruikt voor het beste resultaat.

Hoe werkt Vertuo plus?

De Vertuo Plus werkt met een innovatieve centrifugale extractietechnologie genaamd Centrifusion. Plaats een Vertuo-capsule in de machine, sluit de hendel en activeer de machine. De capsule wordt gecentreerd en roteert met hoge snelheid, terwijl water in de capsule wordt geïnjecteerd. Hierdoor ontstaat een centrifugale kracht die zorgt voor een gelijkmatige extractie van koffie, wat resulteert in rijke en aromatische koffie met een heerlijke crema. De machine leest ook de barcode op elke capsule om de optimale instellingen automatisch aan te passen, waardoor een verscheidenheid aan koffiestijlen wordt geleverd.

Hoe gebruik ik de machine voor de eerste keer?

Voor het eerste gebruik van de Vertuo Plus spoel en reinig je het waterreservoir, vul het met water en plaats het op de machine. Zet de machine aan en wacht tot het groene lampje ononderbroken brandt. Plaats een opvangbakje onder de koffietuit en druk 3 keer snel op de knop om de reiniging te starten. De oranje lampjes knipperen tijdens deze automatische reinigingsprocedure, die ongeveer 5 minuten duurt. Nu is de machine klaar. Zet je eerste koffie door een capsule te plaatsen, de hendel te sluiten en op de knop te drukken.

Is het recyclesysteem voor Vertuo-capsules hetzelfde als voor Original capsules?

Ja, het recyclesysteem voor Vertuo-capsules is hetzelfde als voor Original-capsules. Alle Vertuo-capsules kunnen worden gerecycled via de systemen die zijn ontworpen voor Nespresso-capsules.

Wat is het verschil tussen een Original Lungo (110 ml) en een grote Vertuo koffie?

Zowel de Original als de Vertuo machines bieden hoogwaardige koffie, waarbij een lungo groter is dan een espresso. Het verschil komt tot uiting in de koffieformaten: Vertuo, met zijn Centrifusion-technologie en nieuwe capsules, biedt grotere formaten dan een Original Lungo, zoals Gran Lungo (150 ml), Mug (230 ml) en Alto (414 ml).


Meer lezen over Nespresso Vertuo Plus Review? Misschien vind je dit ook interessant:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.