Nespresso Lattissima Pro Review

Rating: 5 sterren
1 stem

Ben je op zoek naar een latte machine? Dan heb je waarschijnlijk wel gehoord van de Nespresso Lattissima Pro. Maar hoe goed presteert deze machine en is het de prijs waard? Om je te helpen bij je beslissing, hebben we een gedetailleerd overzicht samengesteld. Waarin alles van ontwerp tot garantie tot in detail wordt bekeken.

 

De DeLonghi Lattissima Pro heeft een zeer indrukwekkend aantal functies. Waaronder de mogelijkheid om lattes en cappuccino's te maken met slechts één druk op de knop. Echter, het is een groot apparaat met een hoge prijs. Wat is dan ons oordeel? Lees verder om erachter te komen!

 

delonghi nespresso lattissima pro en750

delonghi nespresso lattissima pro en750

Afmetingen 33 x 20 x 28 cm (HXLXB)
Gewicht 6.5
Druk 19 bar
Instellingen Touchscreen en 7 programmeerbare knoppen
Capaciteit watertank: 1.3 liter
Gebruikte capsulecapaciteit: 13-15 capsules
Energiebesparing Automatische uitschakeling na 9 of 30 minuten
Capsuletype Nespresso Original
Garantie Een jaar
Voordelen Nadelen
Met deze machine kun je zeven verschillende dranken maken, waaronder lattes en cappuccinos Duur
Veel instelbare instellingen Groot en zwaar
Intuïtief touchscreen Niet gestroomlijnd of eenvoudig
Ingebouwde, goed ontworpen melkschuimer
Automatische reinigingscycli en onderhoudsmeldingen

Ontwerp

Met zijn professionele zilver en zwarte design heeft de DeLonghi Nespresso Lattissima Pro een tikje anders uiterlijk. Bovendien is het met 6.5 kilo wat zwaarder dan vele espresso machines die je voor thuis kan gebruiken. Desondanks is het een high-end model dat duurzaam aanvoelt en luxueus oogt. Verder is de touchscreen erg handig geplaatst en intuïtief te bedienen.

 

De melkopschuimer is aan de voorzijde goed bereikbaar. Terwijl het water reservoir aan de achterzijde is geplaatst. Natuurlijk geeft deze espresso machine veel waarschuwingen. Dus het is niet strikt noodzakelijk om de tank te kunnen zien.

 

delonghi nespresso lattissima pro bovenkant

Prijs

Helaas, de Nespresso DeLonghi Lattissima Pro is vrij duur. Maar als je het budget hebt, zul je ook beloond worden met een geweldig espressokopje. En vergeet vooral al het geld dat je kunt besparen door niet meer naar de koffieshop te gaan!

 

Instellingen

Met de Lattissima Pro heb je meer controle over je koffie dan veel andere Nespresso apparaten. De intuïtieve touchscreen maakt het mogelijk om een dranktype te selecteren en het instellingenmenu te openen.

Je vindt er opties om de:

  • Waterhardheid in te stellen,
  • Vloeistoffen leeg te maken,
  • Machineonderhoudsstatus te controleren
  • Drinkvolumes opnieuw in te stellen.

 

Hoewel we hebben gemerkt dat het touchscreen soms overgevoelig is en bij een kleine aanraking al activeert. Is navigeren door het menu toch iets lastiger dan bij de minimalistische twee-knop modellen van Nespresso. Gebruikers hoeven waarschijnlijk niet de handleiding te raadplegen.

 

Met dit model kun je eenvoudig de volgende dranken bereiden:

Evenals melkgebaseerde dranken zoals lattes en cappuccino's. Het display met zeven knoppen heeft ook opties voor heet water en melk. Zodat je gemakkelijk thee kunt zetten of kunt genieten van een warme chocolademelk.

delonghi nespresso lattissima pro het bereiden van een latte

Kwaliteit van koffie

We zijn onder de indruk van de smaak die je krijgt met deze Nespresso machine. Het koffiezetapparaat produceert heerlijke, complexe espresso's – compleet met een dikke, fluweelachtige crema bovenop.

 

Bij dit model kun je alle capsules uit de Nespresso Original lijn gebruiken voor een heerlijke smaakbeleving. Hou er rekening mee dat de capsules van Nespresso niet goedkoop zijn, maar je kunt je wel aanmelden voor een handige regelmatige levering. Weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk dan onze reviews van de beste varianten!

 

Kwaliteit van de Melk

De automatische melkopschuimer van de Lattissima Pro scoorde behoorlijk in onze melktesten. Over het algemeen vonden we dat deze machine lekker espresso en melkdranken kon maken. Hoewel het redelijk goed gestoomde melk en schuim maakt, hebben geen van beide een ideale consistentie.

 

Extra functies

Dit luxe model heeft wat extra's, zoals melkopschuimers en automatische reinigingscycli.

De ingebouwde melkopschuimer produceert zijdezacht schuim dat direct in je kopje wordt gegoten. Het melkreservoir van 470 ml is eenvoudig te verwijderen om te koelen en u kunt de opschuimer aanpassen met een intuïtieve draaiknop. Bovendien beschikt het over een reinigingsfunctie waarmee de schuimer automatisch gezuiverd kan worden.

 

Nespresso biedt ook een recycleprogramma voor koffiecups. Je kunt een gratis recyclezak bestellen, deze vullen met gebruikte kapsels en vervolgens weer terug sturen. Het bedrijf zal je kapsels dan voor je recycleren!

delonghi nespresso lattissima pro bovenkant interface met het woord Cappuccino op de bediening

Touchscreen display

 

Reiniging

De Lattissima Pro is het beste in reiniging. Met de bijgeleverde sticker kun je je waterhardheid testen en vervolgens het in de machine invoeren. Afhankelijk van je waterhardheid geeft de Lattissima aan wanneer het tijd is om te ontkalken. Het ontkalkingscyclus is gemakkelijk toegankelijk via het touchscreen voor extra gemak.

 

Let erop dat Nespresso alleen hun eigen ontvettingmiddel aanbeveelt – geen azijn of ander merk.

 

Reiniging van melkopschuimers is meestal een lastig klusje, maar niet met deze. Als je de knop op "clean" draait, begint het apparaat automatisch het mondstuk te spoelen met heet water. Zo hoef je er zelf geen hand aan te houden! Bovendien zijn het melkreservoir en de opschuimer vaatwasserbestendig.

delonghi nespresso lattissima pro melkopschuimer bovenkant, draaiknop op Clean

Makkelijk in gebruik

De Lattissima Pro scoort hier goed, dat is geen verrassing. Niet alleen is het melksysteem geautomatiseerd, maar ook de nespresso capsules zijn heel eenvoudig te gebruiken. Zelfs voor iemand die nog nooit eerder met een espressomachine heeft gewerkt. Daarnaast wordt dit apparaat geleverd met duidelijke instructies waardoor het opzetten snel gaat. We maakten binnen 15 minuten al koffie.

 

Met de Lattissima moet je wel even wennen aan de bediening. De interface is al een stuk intuïtiever nadat je er aan gewend bent, maar dat duurt even. De knoppen zijn alleen voorzien van kleine plaatjes, dus het kan in het begin wat mysterieus overkomen tot je alles onthoudt. Daarom biedt de interface wat ruimte voor verbetering, qua gebruiksgemak.

 

Bij de tijdproef van cappuccino presteerde deze machine heel goed, het maakte binnen twee minuten een drankje klaar. Bonus: het enige wat je moest doen was een capsule invoeren en wat knoppen indrukken. Extra bonus: bijna geen opruimwerk.

 

Garantie

Met dit model krijg je een goede garantie van één jaar. Waarin alle noodzakelijke reparaties en vervangingen zijn inbegrepen. Nespresso staat erom bekend dat ze een responsief klantenserviceteam hebben. En alle machines worden geleverd met volledige troubleshooting ondersteuning.

 

Onze conclusie: Nespresso Lattissima Pro

 

Wat is de conclusie? Of de Lattissima Pro bij je past, hangt af van je budget en favoriete koffiedrank. Ben je dol op lattes en heb je een groot budget? Dan zou dit model een perfecte match voor jou kunnen zijn. Maar als je met een krappere portemonnee werkt of alleen espresso drinkt, zou deze machine misschien te veel van hetzelfde zijn.

 

De Lattissima Pro is een dure, functierijke espressomachine en cappuccinomaker. Het is mooi ontworpen, heeft een luxueuze look en voelt duur aan. Met behulp van het intuïtieve touchscreen kun je gemakkelijk de:

  • Schoonmaakmodus starten
  • Onderhoud monitoren
  • Instellingen reprogrammeren.

Maar vooral heeft de Lattissima Pro een intens smaakvolle espresso als resultaat.

 

Als je gewoon een perfecte espresso wilt zetten, is dit lattissima model misschien wat ingewikkeld. Maar als je van heerlijke huisgemaakte cappuccino's houdt, is de Lattissima Pro absoluut de moeite waard om in overweging te nemen. De vele functies en drankopties komen hierbij goed van pas.

 


FAQ

Welke capsules zijn compatibel?

De Lattissima Pro werkt met alle Nespresso Original-koffiecapsules. Klik hier om onze vijf favorieten te bekijken.

 

Kun je met de Lattissima Pro een latte maken?

Jazeker! Zoals de naam al doet vermoeden, is dit model speciaal ontworpen om lattes en cappuccinos mee te brouwen. De hoofdmachine kan ristretto-, espresso- en lungoshots maken. Terwijl de afneembare melkschuimer heerlijke, warme melk met schuim voor je bereidt. Vul gewoon het melkreservoir, plaats een koffiecapsule en selecteer de knop voor latte of cappuccino.

 

 

Wie maakt de Lattissima Pro?

Nespresso werkt samen met de beroemde Italiaanse firma DeLonghi om deze espressomachine te maken.

 

Is er een garantie bij de Lattissima Pro?

Ja. Nespresso biedt een gulle garantie van een jaar op dit model. Hieronder valt reparatie, vervanging en zelfs het uitlenen van een machine tijdens de reparatie.


Meer lezen over Nespresso Lattissima Pro Review: voors, tegens en oordeel? Misschien vind je dit ook interessant:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.