Nespresso Gran Lattissima review

Is het echt geweldig?

Rating: 5 sterren
1 stem
Nespresso Gran Lattissima Review

De Nespresso Gran Lattissima is... Tja, geweldig! Daarom noemen we het 's werelds beste one-touch Nespresso apparaat. Het biedt een handvrije koffie maak ervaring voor mensen die zo weinig mogelijk tijd willen steken in het maken van hun dagelijkse kop koffie. Maar let wel op dat je wat tijd moet uittrekken om de machine schoon te houden. Ook moet je er rekening mee houden dat je geen latte art met dit apparaat kunt maken omdat je geen controle hebt over het melk proces!

 


Beschikbaarheid

Inhoudsopgave

1. Het komt neer op
2. Specificaties
3. Belangrijkste kenmerken
4. Nespresso Gran Lattissima review
5. Ontwerp- en bouwkwaliteit
6. Functies en gebruiksgemak
7. Kwaliteit koffie drinken
8. Reiniging & Onderhoud
9. Waar voor je geld
10. Ons oordeel
11. Veel Gestelde Vragen
Kun je gewone koffie zetten met Nespresso Gran Lattissima?
Wat is de beste Nespresso Lattissima?
Welke pods gebruikt Gran Lattissima?
Waarom schuimt mijn Nespresso Lattissima niet?
Wat is het verschil tussen de Nespresso Gran Lattissima en de Lattissima Pro?
Wat is het verschil tussen de Nespresso Gran Lattissima en de Lattissima Touch?
Wat is het verschil tussen de Nespresso Gran Lattissima en de Lattissima Plus?

1. Nespresso Gran Lattissima overzicht

Nespresso Gran Lattissima is een Nespresso koffiecupmachine. Het behoort tot de OriginalLine van nespresso machines, dus het gebruikt OriginalLine-cups (de cups zijn allemaal even groot en kleiner in vergelijking met Vertuo-cups).


Nespresso Gran Lattissima

DeLonghi nespresso gran lattissima en650w

Wat maakt Gran Lattissima speciaal:

 • OriginalLine koffiemachine
 • Maakt 9 soorten koffiedranken.
 • Het Rapid Cappuccino melksysteem
 • Aanpasbaar koffievolume en melkschuim
 • inhoud waterreservoir: 1 Liter
 • De container heeft de capaciteit voor 14 capsules.
 • 19 bar brouwdruk

 


Gran Lattissima is een samenwerking tussen Nespresso en DeLonghi. De machine maakt gebruik van Nespresso-brouwtechnologie, waardoor het gemak en de eenvoud van Nespresso-cups. DeLonghi voegt hier ook nog een automatisch melkschuimsysteem aan toe.

 

Gran Lattissima onderscheidt zich van andere Nespresso machines door de melkopschuimfunctie. Niet alleen is dit automatisch, maar ook wordt het gehele drankje in één keer bereid. Gran Lattissima brouwt de espresso, opschuimt de melk en giet het melkopschuim in je kopje. Je kunt alle mogelijke koffiedranken met melk maken: latte macchiato, cappuccino, flat white en andere. Het enige wat je hoeft te doen is op een van de knoppen te tikken.

 

Voordelen Nadelen
Koffie met een enkele aanraking en melkschuim maken Geen warmwateruitgang
Programmeerbare drankhoeveelheden Geen mogelijkheid om temperaturen van water of melk aan te passen.
Een groot aantal capsules in één container. Vereist voortdurende schoonmaak.
Werkt samen met 3e partij capsules
Warmt snel op

2. Gran Lattissima Functies

Ontwerp en bouwkwaliteit

De Nespresso Gran Lattissima heeft een moderne uitstraling, gemaakt voor de hedendaagse keuken. Het is verkrijgbaar in zwart en wit met wat accenten van chroom.

De afgeronde randen maken dat beide versies er modern uitzien. Persoonlijk heb ik een voorkeur voor de witte versie omdat krassen en vlekken minder opvallen. Verder neigt het oppervlak van de machine om stoffig te worden, wat minder in het oog springend is bij de witte versie.

 

Nespresso Gran Lattissima in wit

Afmetingen zijn: 27.6 × 20.3 × 37.6 cm | en de watertank is 1 Liter

 

De Gran Lattissima is een compacte machine. Hij heeft afmetingen van 27.6 × 20.3 × 37.6 cm, dus hij past op de meeste keukenbladen en onderkasten.

 

Met een hoogglanzende afwerking en glazen aanraakpanel met negen toetsen is de machine uitgerust met enkele roestvrijstalen accenten. De knoppen maken het gemakkelijk om elk van de negen drankjes voor te bereiden (twee ervan zijn voor hete melk en melkschuim, dus ze zijn technisch gezien niet zeven koffiedranken). De aan-knop, ontkalkings- en schoonmaak LED-waarschuwing staan ​​bovenaan op de achterkant.

 

Een duidelijk herkenbaar kenmerk van de Lattissima is de grote ronde koffiedispenser aan de voorkant van het apparaat.

 

Het Rapid Cappuccino Systeem is een melkschuimer die naast de koffieuitgang staat. De melkcontainer is groot en rechthoekig met aan de zijkant een spuitmond en binnenin slangen om melk te schuimen (iets anders dan een traditionele stoompijp).

 

Ik vind het fijn dat er een standaard is om kleine espressobekers te verhogen. Dit betekent dat de koffie minder afstand aflegt tussen de dispenser en de beker. Je espresso zal warmer zijn met minder kans op morsen.

 

De afneembare watertank is gemakkelijk te vinden aan de achterkant van de machine. Het heeft een capaciteit van 1 liter, zodat je meerdere drankjes kunt bereiden voordat je het moet bijvullen. De tank is doorzichtig, zodat je in de gaten kunt houden hoeveel water erin zit.

 

Gran Lattissima ziet er door de prachtige materialen en afwerking compact en modern uit.

 

Gebruiksgemak

De DeLonghi Nespresso Gran Lattissima is gemakkelijk in gebruik, dankzij de negen knoppen waarvan er zeven verschillende koffiedranken voorstellen en twee knoppen voor heet melk en melkschuim. Dit betekent dat deze koffiemachine speciaal bereide koffiedranken kan maken met slechts een druk op de knop.

 

Bovenkant van de Nespresso Gran Lattissima

Met deze machine hoef je de melk niet zelf te schenken of naar een melkdispenser te verplaatsen. Er is zelfs geen gesleep met kopjes meer nodig. Als je het melkopschuim programma kiest, krijg je schuimige drankjes met slechts één druk op de knop.

 

Om een drankje te maken, volg deze stappen: doe de cup in het apparaat en kies het type koffie dat je wilt. Als je een melkdrankje wilt, vul dan de melkcontainer tot aan het maximum niveau en bevestig hem aan de machine. Draai vervolgens de uitloop zodat hij in het midden van de kop staat, en draai knop voor het schuimen van de melk naar de schuiminstelling. Druk ten slotte op de knop voor het type koffie dat je wilt en laat vervolgens het apparaat zijn werk doen.

 

Met deze machine kun je programmeren zodat het exacte kopje koffie wordt bereid dat je wilt. Je kunt ook de hoeveelheid koffie, melk en schuim aanpassen door minstens drie seconden op de knop te drukken die correspondeert met het drankje dat je wilt maken. Het brouwen blijft doorgaan totdat je de knop loslaat. Als de hoeveelheid juist is, slaat de machine het brouwvolume op voor toekomstig gebruik.

 

Hetzelfde geldt ook voor melkdranken. Houd de knop minimaal drie seconden ingedrukt en laat het los wanneer het gewenste aantal melkschuim in je kopje is uitgebracht. Je weet dat de Nespresso Gran Lattissima je voorkeuren heeft opgeslagen als de drinkknop drie keer knippert.

 

Met behulp van het Thermoblock-verwarmingssysteem duurt het slechts dertig seconden voordat het water warm is, en nog eens dertig seconden voordat de melk klaar is. De knoppen knipperen terwijl de machine verwarmt en als ze stoppen, is hij klaar om te gebruiken. In totaal duurt het ongeveer twee of drie minuten voordat je je drankje hebt. Dat is veel sneller dan bij semi-automatische espressomachines, sommige van deze machines moeten 20 minuten of meer warmdraaien voordat ze klaar zijn.

 

Ten slotte is het instellen en onderhouden van de machine niet zo gemakkelijk. Bij het instellen wordt het Rapid Cappuccino System gedemonteerd, alle componenten gewassen, gedroogd en vervolgens weer in elkaar gezet en aangesloten op de machine. Bovendien moet je dit doen elke keer als je het melkschuimsysteem reinigt, wat vrij vaak voorkomt (meer hierover in de onderhoudssectie).

 

Het Rapid Cappuccino Systeem (melkschuim) maakt het maken van cappuccino's snel en gemakkelijk.

Het melkschuimsysteem van de Nespresso Gran Lattissima heet Rapid Cappuccino System.

 

Vergeet niet dat dit geen stoompijp is. In plaats daarvan is het een melkcontainer met een luchtbekercomputer. Je hebt geen invloed op het maken van melkschuim, wat betekent dat er geen manier is om latte-art te maken. Houd hier rekening mee als je hoopt aan je latte-artvaardigheden te werken.

 

Nespresso Gran Lattissima in zwart

Delonghi nespresso gran lattissima en650w

 

Met deze automatische melkopschuimer kun je warme melk, melkschuim en schuim voor cappuccino's en latte macchiato's maken. Je kunt ook latte of flat white bereiden, al zijn de texturen hiervan hetzelfde. Deze opschuimer creëert helaas geen microschuim.

 

Wat ik fijn vond, is dat je de 500 ml melkcontainer kon losmaken en in de koelkast kon opslaan. Dit was erg handig omdat ik de melk niet terug hoefde te gieten in de melkkan of weg moest gooien. Je haalt de melkcontainer er af en sluit de schuifdop om het stoomverbindingsgat te bedekken. Hierdoor blijft je Nespresso Gran Lattissima stijlvol, zelfs zonder container.

 

Met de Gran Lattissima heb je geen opties om de melk te textureren of om hun temperatuur in te stellen. Je krijgt warm melkschuim op een vastgestelde temperatuur. Traditionele espressomachines met stoompijp (en de Nespresso Creatista) geven je meer controle over de melktextuur dan de Gran Lattissima.

 

Reiniging & Onderhoud

Het schoonmaken is een gebied waar ik niet blij mee was: de Gran Lattisima vereist constante schoonmaak, vooral voor het melkschuim. Automatisch melkschuimen betekent gemakkelijker melk schuimen voor jou, maar het betekent ook veel meer schoonmaken.

 

Nespresso Gran Lattissima onderdelen

Het is nodig om je melkopschuimer grondig schoon te maken. De binnenste onderdelen, waar de melk doorheen circuleert, kunnen kalkachtige aanslag vormen en de machine verstoppen. Hierdoor kan je machine stuk gaan of vol met bacteriën raken. Neem daarom geen risico's en zorg ervoor dat je melkopschuimer goed schoongemaakt wordt!

 

Veel mensen klagen dat de Rapid Cappuccino Systemen niet goed meer werkt na een tijdje. In plaats van melk, sputteren sommige machines heet water en de temperatuur is vaak onregelmatig. Vaak ligt het probleem echter bij slecht onderhoud. Door je systeem goed schoon te maken, kun je veel problemen voorkomen.

 

Na elke keer dat je de Rapid Cappuccino System gebruikt, moet je deze schoonmaken. Dit systeem is zelfreinigend (tot op zekere hoogte). Na het opschuimen van de melk, verplaats je de knop naar de "Clean" -instelling. Er zal water doorheen lopen in het melkopschuim-buis, dus er is geen melklaag.

 

Echter, het melkschuimingsysteem moet ook regelmatig grondig worden schoongemaakt. Dit kan op twee manieren gebeuren:

 1. Om het melkschuimsysteem te reinigen, verwijder je alle zes onderdelen van de melk opschuim systeem en plaats ze in de vaatwasser. Nadat ze schoon zijn, plaats je ze weer terug.
 2. In plaats van een afwasmachine te gebruiken, kun je het Rapid Cappuccino Systeem ook handmatig schoonmaken. Haal het uit elkaar en laat het vervolgens een half uur weken in warm water met milde zeep. Sproei vervolgens het systeem af en plaats ze weer terug.

 

Dit is hoe je de rest van de Nespresso Gran Lattissima kunt schoonmaken:

 • Het is belangrijk om de capsulehouder, het druppelbakje, het kopjeondersteuningssysteem en het afdruiprek periodiek schoon te maken. Je moet dit afhankelijk van je gebruik elke paar dagen doen. Alle componenten zijn geschikt voor de afwasmachine.
 • Vul het water reservoir steeds op wanneer het leeg is.
 • Spoel de koffieuitloop door op de lungo-knop te drukken (zet een leeg container onder de koffieuitloop).
 • Volg de aanwijzingen wanneer het descaleren-waarschuwingssignaal wordt geactiveerd.

 

Reiniging kost veel tijd, zelfs als je de automatische reinigingsmodus van de melkschuimer gebruikt. Dat is een nadeel voor mij, vooral omdat hij gemakkelijk kan verstoppen en stukgaan, wat het belangrijkste voordeel wegneemt.

 

Koffiedranken: Kwaliteit en Opties

Met de Nespresso Gran Lattissima kun je kiezen uit negen verschillende drankjes:

 • Ristretto: is een krachtige espresso met een sterke smaak en aroma. Het heeft minder water dan een normale espresso, waardoor de smaak veel meer geconcentreerd is.
 • Espresso: is een sterke koffie gemaakt door hete water onder hoge druk door fijn gemalen koffiebonen te persen. Het wordt geserveerd in kleine mokken met een sterk aroma en smaak.
 • Lungo:
 • Een kopje cappuccino: is een heerlijke manier om je dag te beginnen of te eindigen. Proef de zoete, volle smaak en geniet van de warme melk met espresso voor een krachtige boost.
 • Flat white
 • De Latte macchiato: is een verfijnde koffiecocktail, bestaande uit een sterke espresso, warme melk en luchtig gemousseerd schuim. Het heerlijk zoete drankje wordt bereid door het toevoegen van warme melk en schuim aan een sterke espresso-shot.
 • Café Latte: is een heerlijk koffiedrankje dat bestaat uit gestoomde melk en espresso. Het is een klassieke favoriet die dateert uit het Italiaanse cafés van de jaren 1980. 
 • Warme melk
 • Warme Schuim

 

Nespresso Gran Lattissima in wit met dranken

Met deze dranken heb je alles wat je in iedere koffiezaak tegenkomt. Je krijgt drie espressodranken, vier melkgebaseerde dranken en warme melkschuim en warme melk.

 

Gran Lattissima heeft een krachtige 19-bar pomp, hetzelfde als andere Nespresso OriginalLine machines. De pomp zorgt ervoor dat er een goede koffieextractie plaatsvindt tijdens het brouwproces en dat de espresso een lekkere crema krijgt. Kortom, je krijgt hier geweldige kwaliteit koffiedrankjes!

 

De Gran Lattisima past de melkschuimtextuur aan om de juiste receptuur van elk drankje te matchen. Zo krijg je voor een cappuccino een dikker schuim met grotere luchtbelletjes, en bij een flat white is het schuim minder getextureerd en warmer, zodat het goed vermengd wordt met de espresso. De Gran Lattisima doet dit op uitstekende wijze.

 

Bovendien zijn OriginalLine-machines compatibel met koffiecups van derden, waardoor je een grotere keuze aan koffiesoorten hebt. Je bent niet alleen beperkt tot Nespresso-cups, maar je kunt ook Starbucks, Lavazza en anderen proberen. Je kunt verschillende melanges uitproberen tot je een volle smaak vindt die je lekker vindt.

 

Waarde

Met Nespresso Gran Lattissima krijg je veel waar voor je geld. Het heeft een snel verwarmingsysteem, een automatische melkschuimer met een afneembare melkcontainer en is compatibel met zowel Nespresso- als derde partijcapsules.

 

Als je graag gebruikmaakt van de gemakkelijke koffiecapsules en espresso- en melkdranken wilt, is Nespresso Gran Lattissima een goede keuze. Deze machine maakt bovendien snel perfect smakende koffie.

 

Maar als je geen melk drinkt of perfecte gemakkelijkheid nodig hebt, is dit geen goede investering.

 


lattissima machines Opties: Vergelijken

In de Lattissima-lineup zijn er vier verschillende modellen met verschillende functies. Gran Lattissima is het nieuwste model en heeft de meeste drankopties en het grootste capsulesysteem. Ik vind persoonlijk Gran Lattissima het best, voornamelijk vanwege de extra drankopties en stijlvolle design.

 

Hieronder kun je de verschillen tussen de verschillende modellen controleren, zodat je het beste voor jouw kunt uitkiezen.

 

Lattissima One

Lattissima One is de meest betaalbare variant in het Lattissima assortiment, maar wat zijn nu precies de specifieke kenmerken? Hier volgt een beschrijving van alle technische specs en hoe het verschilt van Nespresso Gran Lattissima.


Nespresso Lattissima One

Wat zijn de verschillen tussen Lattissima One?

 • Het is goedkoper dan Gran Lattissima.
 • Je espresso's maken, lungo's zetten, cappuccinos creëren en latte macchiato's bereiden. Daarnaast heb je met de Gran Lattissima nog eens negen opties.
 • De Lattissima One heeft een plastic body, drie knoppen en dezelfde maat melk- en waterbakken dan de Gran Lattissima.
 • Door de capaciteit van slechts acht capsules is de Lattissima One geschikt voor personen die niet veel koffie nodig hebben.

 


Lattissima Touch

Dit is wat Lattissima Touch anders maakt dan Gran Lattissima:


Nespresso Lattissima Touch

Wat maakt de Lattissima Touch anders?

 • Nespresso Gran Lattissima biedt negen vooraf ingestelde dranken, terwijl Lattissima Touch zes heeft.
 • Gran Lattissima heeft een melkreservoir met een capaciteit van 1 liter, terwijl Lattissima Touch een capaciteit heeft van 0.9 liter.
 • Gran Lattissimla heeft een touchscreen-interface, terwijl met de Touch gewerkt wordt met knoppen en geen glazen paneel.

 


Lattissima Pro

Deze zijn de grootste verschillen tussen de Lattissima Pro en Gran Lattissima:


Nespresso Lattissima Pro

Wat zijn de verschillen tussen Lattissima Pro en andere Gran lattissima?

 • Gran Lattissima beschikt over negen voorgeprogrammeerde drankjes, terwijl Lattissima Pro er zes heeft.
 • Gran Lattissima heeft een glazen aanraakpaneel, plus negen knoppen bovenop. Lattissima Pro gebruikt een kleurenaanraakscherm.
 • In het gebruikte capsulecontainer van de Lattissima Pro passen 13 capsules en 14 in de Gran Lattissima.
 • Lattissima Pro heeft instellingen voor de dichtheid of textuur van geschuimde melk, wat Gran Lattissima mist.

 


Vergelijk Lattissima One, Lattissima Touch, Lattissima Pro en Gran Lattissima met elkaar in onze vergelijkingstabel.

Lattissima One Lattissima Touch Lattissima Pro Gran Lattissima
Water tank 1 liter 0.9 liter 1.30 liter 1 liter
Gebruikte capsulehouder 8 10 13 14
Capaciteit melkreservoir 120 ml 355 ml 475 ml 500 ml
Display Knoppen Knoppen Aanraakscherm Glazen display en knoppen
Voorgeprogrammeerde drankjes 4 6 6 9
Afmetingen (BxHxL) 32.4 x 14.4 x 25.6 cm 17.3 × 32 × 25.8 cm 28 × 33 × 20 cm 37.6 × 27.6 × 20.3 cm
Gewicht 4.2 kilo 4.5 kilo 6.5 kilo 4.3 kilo

Aanbeveling voor de Gran Lattisima

Als je op zoek bent naar een manier om makkelijk espresso of een latte macchiato te maken zonder de moeite van het gebruik van een traditionele espressomachine (het malen, stampen en schuimen van melk), dan is Nespresso Gran Lattissima de perfecte keuze. Met slechts één druk op de knop krijg je precies waar je voor komt.

 

Als je praktische mogelijkheden, een breed scala aan drankjes en geen zin hebt om te leren hoe je een stoompijp kunt bedienen, is dit de machine voor jou. Hoewel je geen latte art kunt maken en tijd moet investeren in het reinigen van de melk opschuimer, biedt deze machine je toevalligheid en gemak.

 

Ten slotte raad ik deze machine aan voor beginners en drukbezette koffieliefhebbers die gemak en comfort willen.

 


Moet je de Nespresso Gran Lattissima kopen?

Als je van zowel espresso als melkproducten houdt, zal je Gran Lattissima helemaal geweldig vinden. Het apparaat maakt maar liefst zeven verschillende drankjes, plus warme melk en melkschuim. De melkopschuimer is volledig automatisch, wat betekent dat je alleen de cup in de machine hoeft te doen, het drankje kiezen en de machine zal de melk voor jou opschuimen en erbij schenken. Warme melkdranken bereiden met slechts één druk op de knop!

 

Als je meer controle wilt over het melkschuimsysteem, aan je latte-art kunst wilt werken en een snellere reinigingsmethode zoekt, bekijk dan onze review van de Nespresso Creatista Plus.

 


FAQ

Hoe ontkalk ik mijn Nespresso Lattissima?

Voor het ontkalken van jouw Nespresso Gran Lattissima, volg deze stappen: 1. Meng Nespresso-ontkalkingsvloeistof met water volgens de instructies. 2. Vul het waterreservoir met het mengsel. 3. Zet de melkopschuimer in de laagste stand. 4. Zet de machine aan en volg de ontkalkingsprocedure volgens de gebruiksaanwijzing. 5. Spoel het waterreservoir en voer een spoelcyclus uit met schoon water. Herhaal indien nodig. Ontkalk de machine regelmatig, meestal om de 3 maanden.

Welke dranken kan ik bereiden met mijn machine?

Met de Nespresso Gran Lattissima kun je zes heerlijke koffievarianten bereiden: cappuccino, latte macchiato, flat white, caffè latte, warme melk en melkschuim. Of je nu van een rijke cappuccino houdt met een dikke laag melkschuim, een latte macchiato met koffie in opgeschuimde melk, een intense flat white, een royale caffè latte, eenvoudige warme melk of alleen melkschuim op je koffie, de Gran Lattissima biedt veelzijdigheid voor verschillende smaakvoorkeuren.

Welke onderdelen van mijn koffiemachine kan ik in de vaatwasser stoppen?

Voor de Nespresso Gran Lattissima kun je alleen de 6 componenten van het Rapid Cappuccino System in de vaatwasser stoppen: lekbakje, koffiehouder, druppelvanger en capsulereservoir. Het is essentieel om vooraf te controleren of het specifieke onderdeel geschikt is voor de vaatwasser om de levensduur en prestaties van jouw koffiemachine te waarborgen.

Hoe kan ik het rapid cappuccino system reinigen zonder het in de vaatwasser te stoppen?

Om het Rapid Cappuccino System van de Nespresso Gran Lattissima handmatig te reinigen, volg deze stappen: Spoel melkresten weg met heet water, verwijder vuil met een spons, laat componenten 30 minuten weken in heet water met mild afwasmiddel en spoel grondig af. Reinig de onderdelen met een mild afwasmiddel en gebruik geen schuurmiddelen om beschadiging te voorkomen. Het handmatig schoonmaken van het systeem is een effectieve manier om de prestaties en hygiëne te behouden zonder de vaatwasser te gebruiken.

Wanneer moet ik mijn machine ontkalken?

Voor de Nespresso Gran Lattissima geeft een melding op de bovenkant aan wanneer ontkalking nodig is. De frequentie hangt af van jouw consumptieprofiel en waterhardheid. Sla de waterhardheid op in de instellingen voor optimale ontkalkingsadviezen. Bij veel melkrecepten ontvang je eerder een ontkalkingsmelding dan bij enkel koffieconsumptie. Onderhoud je machine regelmatig voor blijvende prestaties.

Hoe werkt het makkelijke spoelsysteem?

Voor de Nespresso Gran Lattissima activeer je het eenvoudige spoelsysteem door het reinigingslampje aan het einde van de bereiding. Plaats een bak onder de koffieuitloop, zet de melkopschuimknop in de reinigingsstand en het spoelen begint automatisch. Heet water met stoom spoelt door het melkpijpje. Na voltooiing keert de knop terug naar de melkschuimstand. Dit systeem zorgt voor eenvoudige reiniging van het Rapid Cappuccino System en behoudt de hygiëne van jouw Nespresso Gran Lattissima.

Alle knoppen voor koffie en melkrecepten knipperen. wat moet ik doen?

Als bij de Nespresso Gran Lattissima alle knoppen voor koffie en melkrecepten knipperen, is de machine oververhit. Laat de machine afkoelen voordat je verdere handelingen verricht. Wacht tot alle knipperende lampjes uit zijn voordat je de machine weer gebruikt. Dit zorgt voor de veiligheid van de machine en behoud van optimale prestaties.

De kwaliteit van het melkschuim is niet goed. hoe komt dat?

Als de kwaliteit van het melkschuim bij de Nespresso Gran Lattissima niet optimaal is, overweeg dan de volgende stappen: Gebruik gekoelde magere of halfvolle koemelk (4°C), vermijd bevroren melk. Zorg ervoor dat de knop in de juiste melkschuimstand staat. Voer na elke melkbereiding het eenvoudige spoelsysteem uit. Controleer of de ventilatiedelen schoon zijn. Bevestig of alle onderdelen van het Rapid Cappuccino System correct zijn aangesloten. Deze stappen kunnen de melkschuimkwaliteit verbeteren en zorgen voor een optimale ervaring met jouw Nespresso Gran Lattissima.

Wat betekent 19 bar?

De 19 bar op de Nespresso Gran Lattissima geeft de druk aan die nodig is om de capsule te doorboren en de 900 verschillende aroma's vrij te laten. Deze druk, samen met de speciale vorm van Nespresso-capsules, zorgt ervoor dat het water gelijkmatig door de gemalen koffie stroomt tijdens de extractie. De combinatie van vaste temperatuur en extractietijd garandeert dat alle heerlijke aroma's van de koffie volledig tot hun recht komen bij elke bereiding.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.