Rating: 4 sterren
3 stemmen
Nespresso Creatista Plus Complete Review

De Nespresso-machines zijn gemakkelijk te gebruiken en goedkoper dan traditionele espressomachines, maar de meeste apparaten kunnen geen melkgebaseerde dranken maken. Daarvoor heb je Creatista Plus nodig.

 

Als je naar een kwaliteitsextrase verlangt, maar geen hele dure machine wil aanschaffen, is de Creatista Plus van Sage wellicht iets voor jou. Deze machine is gemaakt met Nespresso-technologie en geeft je binnen no time de perfecte espresso of cappuccino. Hoewel hij wat duurder is dan andere Nespresso-machines, is het nog steeds goedkoper dan soortgelijke volautomatische espressomachines.

 

Vandaag geef ik je een gedetailleerde uiteenzetting over de Creatista Plus Review, bespreek ik zijn functies en leg ik uit of deze machine het uiteindelijk waard is om in te investeren.

 

Inhoudsopgave

 1. Nespresso Creatista Plus overzicht
 2. Uitsplitsing van Creatista Plus-functies
 3. De Creatista-reeks vergelijken: Uno, Plus en Pro
 4. Wie zou Nespresso Creatista Plus moeten kopen?

1. Sage Nespresso Creatista Plus overzicht

Nespresso's OriginalLine-lijn omvat ook de Creatista Plus-machine, waardoor deze kleinere capsules gebruikt voor het maken van klassieke espresso-dranken.


1. Nespresso Creatista Plus overzicht

sage nespresso creatista plus

Belangrijkste kenmerken van de Creatista Plus:

 • Automatische stoompijp voor lattes
 • Compatibiliteit met Nespresso OriginalLine cups
 • Met de 19 bar druk systeem kun je de perfecte espresso bereiden.
 • Hoge resolutie kleuren display
 • Elegante ontwerp van roestvrij staal
 • Een watertank van 1.5 liter
 • De opwarmtijd is slechts 3 seconden

 


Samenwerking tussen Nespresso en Sage heeft geleid tot deze machine. Nespresso verzekert de gemakkelijke gebruiksmogelijkheden van de capsules, terwijl Sage het productieproces verzorgt met hun herkenbare RVS-ontwerp, krachtige thermocoil verwarmingstechnologie en automatische stoompijp technologie.

 

Wat Creatista Plus zo bijzonder maakt, is zijn automatische stoompijp. Het apparaat is uitgerust met een draaiende melkopschuimer en een temperatuursensor om de melkschuimprecisie te maken. Je plaatst gewoon de kan melk op de temperatuursensor onder de stoompijp en het apparaat doet de rest. Er is geen geknoei meer nodig met melkkannen en Creatista heeft 11 instellingen voor elke textuur die je wilt.

 

Met deze espressomachine heb je toegang tot Sage's ThermoJet-verwarmingssysteem om acht speciale dranken te maken, met programmeerbare instellingen voor elk van hen.

 

Voordelen Nadelen
Automatische melkschuiming met automatisch schoonmaakfunctie Geen koud schuimen
Roestvrijstalen ontwerp Minder functies dan de high-end Creatista Pro.
Compatibel met Nespresso- en derde partijcapsules Duurder dan gewone Nespresso-machines
Wordt geleverd met een opschuimbeker

2. Uitsplitsing van Creatista Plus-functies

Ontwerp en bouw

De Sage Creatista Plus heeft een aantrekkelijk, roestvrijstalen ontwerp dat typerend is voor Sage. Het lichaam van de machine heeft ronde vormen zonder scherpe hoeken.

Sage Creatista Plus met afmetingen en watertank inhoud

De machine is verkrijgbaar in vier kleuren: Zwarte Truffel, Zeezout, Damson Blue en een roestvrij staal versie.

 

Op de bovenkant van de machine bevindt zich een kleurenbeeldscherm met hoge resolutie, waardoor het er vooraan mooi en elegant uitziet. Daarnaast zijn hier ook de knoppen start-annuleer, een draaiknop en twee knoppen geplaatst die je gebruikt om door het scherm te navigeren.

 

Deze is een compact apparaat, vergelijkbaar met andere Nespresso-machines. Met afmetingen van 41 x 31 x 14 cm (HxLxB)  past het gemakkelijk in jouw keuken zonder al te veel ruimte in te nemen.

 

De koffieautomaat heeft de uitschuifbare lade aan de linkerkant, en daaronder bevindt zich een uittrekbare lade voor kleine drankjes (espresso, ristretto en lungo). Ik hou ervan dat dit ontwerp de afstand tussen de dispenser en het kopje minimaliseert, wat zorgt voor het bewaren van de warme temperatuur van je koffie en het voorkomen van druppels.

 

De melkopschuimer is aan de rechterkant van de koffiemachine te vinden. De hendel zit aan de bovenzijde, waar je ook de capsules invoert. De verwijderbare watertank bevindt zich aan de achterzijde. Hoewel ik gewoonlijk liever watertanks met een voor invoer heb, was deze makkelijk te verwijderen en opnieuw te vullen. De tank heeft een capaciteit van 1.5 liter, wat genoeg is om een half dozijn drankjes te maken voordat je hem weer moet bijvullen (het had hoger moeten zijn, maar de stoompijp verbruikt veel water).

 

De Sage Nespresso Creatista Plus heeft een prachtig design met roestvrij staal dat zorgt voor een solide constructie met een mooie glans. Het is niet de kleinste Nespresso-machine (zoals de CitiZ en Inissia), maar door de smalle breedte past hij overal. Kortom, het is een prachtige, duurzame koffiemachine.

 

Espresso-kwaliteit

Sage's Creatista Plus is een van de beste machines voor het maken van koffiecapsules. Deze espresso machine heeft 19-bars aan druk en ThermoJet technologie. We zijn grote fans van Sage's ThermoJet-systeem, omdat het de machine binnen drie seconden verwarmd en in 25 seconden een smaakvolle espresso brouwt.

 

Sage Creatista Plus in zilver voorkant met een kopje espresso

Het Nespresso Cups systeem maakt het makkelijk om te gebruiken met een consistente drank elke keer.

 

Sage Creatista Plus biedt acht voorgeprogrammeerde espresso dranken:

 • Ristretto is een sterke espresso met minder melk dan een normale cappuccino. Het is zacht qua smaak en wordt vaak geserveerd met een laagje schuim op de top.
 • Espresso is een sterke, krachtige koffie die in slechts enkele seconden wordt gemaakt. Het maakt gebruik van hoge druk om het koffie-extract zo sterk mogelijk te maken. Het resultaat is een intens smakelijke, voedzame drank met een zeer rijk aroma.
 • Lungo is een lekker en verfrissend drankje.
 • Flat white
 • Een café latte is een heerlijke espresso geserveerd met warme melk.
 • Cappuccino is een lekker koffie drankje met geschuimde melk. Het wordt geserveerd in kleine kopjes en is een populaire keuze bij cafeïne-liefhebbers wereldwijd.
 • Latte macchiato is een espresso gemengd met melkschuim dat doormidden wordt gesneden met een laag dikke, karamel-achtige melk. Het drankje is populair bij koffieliefhebbers en wordt vaak geserveerd als een luxe drankje.
 • Melkschuim

 

Met de verwennerijen van deze machine kun je kiezen tussen 11 verschillende melktemperaturen, acht textuurinstellingen en diverse drinkvolumes. Je hebt dus veel flexibiliteit om een drank te maken zoals jij dat wilt. Echter, voor koffie zijn er helaas geen temperaturen waaruit je kunt kiezen, wat ik jammer vind.

 

Met de Nespresso Original machines kun je uit een breed scala aan capsules kiezen. Het voordeel van deze machines is dat de capsules goedkoper en vaker verkrijgbaar zijn dan bij nieuwere Vertuo Nespresso-machines.

 

Met de Creatista Plus kun je capsules van derde-partijen gebruiken, zoals Starbucks, Costa Coffee of capsules van een andere fabrikant die je wilt. Zolang ze compatibel zijn met een OriginalLine Nespresso-machine, kun je ze gebruiken. Dit biedt veel vrijheid en ruimte om te experimenteren, zodat je je favoriete koffieblend kunt hebben.

 

Hoewel ik persoonlijk de Vertuo capsules liever heb dan de Originals, biedt Nespresso meer verschillende smaken en maten voor Vertuo dan partijen buiten Nespresso voor Original. Maar, door de drankopties en aanpasbaarheid die Creatista biedt, compenseert dat veel van mijn voorkeur.

 

Als je op zoek bent naar gemak, personalisatie en een smaakvolle espressosmaak, is de Creatista Plus een goede keuze.

 

Melk Opschuimen

Met Creatista Plus kun je heel eenvoudig cappuccino's en andere warme melkdranken bereiden. Dankzij de geavanceerde stoompijp met temperatuursensor, kun je in een handomdraai schuimige melk bereiden. Vul de bijgeleverde roestvrijstalen melkkan en plaats deze onder de pijp, kies een textuur en je hebt in enkele seconden heerlijk geschuimde melk!

Sage Creatista Plus vanaf de bovenkant met een kopje espresso en melkkan

De Sage Nespresso Creatista Plus brouwt het espresso shot in je kopje aan de linkerkant en vervolgens stoomt het de melk in de kan aan de rechterkant. Terwijl het brouwen en stoom automatisch gebeurt, moet je zelf nog één stap doen: combineer melk en espresso.

 

Met deze melkschuimpijp kun je kiezen uit 11 temperatuursinstellingen, variërend van 55°C tot 71°C. Er zijn ook acht texturen beschikbaar. Dit geeft je veel controle om precies het melkschuim te maken dat je graag wilt. Voor latte art heb je genoeg ruimte om te experimenteren! Hoewel je geen volledige zwaan kan maken, kan je eenvoudig een blad of hartje creëren met deze wand.

 

In het algemeen vond ik de melkkwaliteit goed. Ik moest de melkkan op het aanrecht tikken om grote bubbels te verbreken, maar ik was overgebleven met een fluweelachtig gladmelkschuim.

 

Door het melkkannetje te verwijderen, zal de stoompijp zichzelf reinigen, wat het schoonmaken eenvoudiger maakt. Je moet het staafje nog steeds na gebruik afvegen, maar met de automatische zuiveren heb je minder kans op melk stollen en dus ook minder werk voor jou.

 

Gebruiksgemak: brouw-/aanpassingsopties

Nespresso Creatista Plus is een geavanceerde Nespresso-machine, maar het blijft een Nespresso-machine, wat betekent dat het gebruiksvriendelijk is.

 

Een van de belangrijkste voordelen van deze espressomachine is de verbazingwekkende opwarmtijd van slechts drie seconden. Dit is bijna ongeëvenaard in vergelijking met andere espressomachines, die vaak twintig minuten nodig hebben om op te warmen.

 

Bij het kiezen van je espressodrankje heb je keuze uit drie hoofddranken: de ristretto (25 ml), de espresso (40 ml), en de lungo (110 ml). Je kunt het koffievolume van elk van deze drankjes aanpassen.

 • Met Ristretto bekom je 25 tot 60 ml espresso.
 • Espresso: 40 tot 60 ml.
 • Lungo: van 70 ml tot 150 ml.

 

De melkconfiguratie is ook indrukwekkend – de temperatuur varieert van 56 tot 76 graden en het melkschuim van 2 mm tot 3 cm. De aanpassingsopties zijn vergelijkbaar met die van andere high-end automatische espressomachines en maken het gemakkelijk om je drankje volgens je voorkeuren te bereiden.

 

De instellingen zijn eenvoudig te gebruiken, zowel via het display, de draaiknop als de knop bovenaan. Het display toont slechts enkele iconen en je kunt ze eenvoudig selecteren met behulp van de draaiknop. Tevens staan er duidelijke stappen-voor-stappen instructies op datzelfde display. Zo heb je geen moeite om te begrijpen hoe je dit apparaat moet gebruiken.

 

Sage Creatista Plus bovenkant en eiemand die aan de instelling knop draait

Met een koffieautomaat is het heel gemakkelijk om een lekkere kop koffie te maken. Druk gewoon op de aan-knop, plaats een koffie cup, sluit het vakje, selecteer de hoeveelheid, stel de gewenste soort in en druk op start. Binnen no-time heb je je drankje!

 

Je kunt het melkschuim maken nadat de machine met het zetten van de espresso is klaar, zodat het ongeveer twee minuten duurt voordat je een drankje op basis van melk hebt.

 

Uiteindelijk dacht Nespresso ook aan energiebesparing. Het display dimt na twee minuten stilstand en de auto-uitfunctie schakelt de Creatista Plus uit na negen minuten inactiviteit. Dit helpt om elektrische ongelukken te voorkomen en is handig als je vaak haast hebt en vergeet om de koffiemachine uit te zetten.

 

Hoewel ik de Nespresso Creatista Plus geweldig vond, miste ik het waterreservoir. Deze machine is bedoeld om espresso-gebaseerde dranken te maken, maar helaas geen Americano. Hiervoor heb je apart een ketel nodig. Kies je liever voor gewone of filterkoffie? Dan moet je een Nespresso-machine uit de VertuoLine nemen.

 

Reiniging & Onderhoud

De Nespresso Creatista Plus is gemakkelijk schoon te houden. Je moet de watertank afspoelen en de container met gebruikte capsules en het afdruipbakje om de paar dagen legen (de frequentie hangt af van hoe vaak je je machine gebruikt). Het afdruipbakje heeft een rode bal die omhoog gaat zodra het tijd is om het bakje te legen.

 

Na elke keer dat je de melkkan gebruikt is het belangrijk om hem goed schoon te maken, anders kan er sprake zijn van bederf van overgebleven melk. Je kunt hem onder stromend water afspoelen of in de vaatwasser plaatsen.

 

Na elk gebruik voert de stoompijp automatisch een autospoelcyclus uit. Maar het is belangrijk om het apparaat grondiger schoon te maken. Plaats de pijp in de melkkan, selecteer de melkfunctie op de Nespresso Creatista Plus en veeg de buitenkant af met een vochtige doek.

 

De machine laat je weten wanneer het tijd is om te ontkalken. Wees er echter altijd van bewust dat het niet mogelijk is om het ontkalken uit te stellen. Als je dit na 30 keer gebruik nog steeds niet gedaan heeft, zal Nespresso Creatista Plus in lockout modus gaan.

Het onderhouden van deze Nespresso-machine is eenvoudig. Ik vind het fijn dat je een tool krijgt om de spuitgaten schoon te maken. De tool voor de pijp wordt achterin, onder het reservoir, opgeborgen. Je prikt met het naaldje door de gaten in het stoompijpje om melkresten uit te spoelen en je kunt ook de spuit losdraaien voor diepere reiniging.

 

Het buitenste gedeelte is lastig schoon te maken. Nespresso Creatista Plus heeft een roestvrijstalen behuizing, dus het trekt vingerafdrukken aan. Je moet het dagelijks afnemen om de glanzende look te behouden.

 

Waarde

Met de Nespresso Creatista Plus krijg je een goede waarde voor je geld. Het heeft programmeerbare functies, een duurzaam ontwerp van roestvrij staal en een kleurenscherm met hoge resolutie dat concurreert met duurdere automatische machines.

 

Hoewel het duurder is dan andere Nespresso-opties voor latte, is dit een geweldige keuze als je op zoek bent naar een espresso-apparaat dat gemakkelijk te gebruiken is en melkgebaseerde drankjes maakt met slechts één druk op de knop. Bovendien is de prijs reëel, als je kijkt naar alle aanpasbare functies.

 

Houd er echter rekening mee dat capsules een blijvende investering zijn. Als je op een krap budget bent, kun je geld besparen met herbruikbare Nespresso-cups.

 


3. De Creatista-reeks vergelijken: Uno, Plus en Pro

Er zijn verschillende modellen van de Creatista-lijn met verschillende functies. Ik heb geen harde mening over welke het beste is, maar we leggen de verschillen uit, zodat je de beste keuze kunt maken.

 

Creatista Uno

Als je op zoek bent naar een Nespresso-machine maar het budget beperkt is, biedt de Nespresso Creatista Uno uitkomst. Hier volgen enkele verschillen tussen deze machine en de Creatista Plus:


Sage Creatista Uno

De verschillen met de Creatista Uno zijn:

 • De Nespresso Creatista Plus is gemaakt van roestvrij staal, terwijl de Creatista Uno van kunststof is gemaakt.
 • Creatista Uno heeft een knopdisplay en Creatista Plus heeft een kleuren HD-display met een knop en draaiknop.
 • Creatista Uno biedt drie instellingen voor melktemperatuur en textuur, terwijl Creatista Plus elf temperaturen en acht textuurinstellingen heeft.

Creative Pro

Creatista Pro is het meest geavanceerde model. Hier is het verschil met Nespresso Creatista Plus:


Sage Creative Pro

Als je de keuze hebt tussen de Creatista Pro en de Creatista Plus, zijn hier een paar belangrijke verschillen die je moet weten:

 • De Creatista Pro kan koffie brouwen en stoom samen, terwijl de Plus dit niet kan.
 • De Pro heeft een groter HD touchscreen, terwijl de Plus een knop en een draaiknop gebruikt.
 • De watertank is hetzelfde, namelijk 1.5 liter
 • Plus heeft ook geen warmwaterdispenser voor Americano's – iets wat alleen op de Pro aanwezig is.
 • Bovendien is de Creatista Plus veel compacter dan de Pro.

Creatista Plus versus Creatista Uno versus Creatista Pro: vergelijkingstabel

Creatista Plus Creatista Uno Creatista Pro
Afmetingen 41 × 31 × 14 cm 41 × 31 × 14 cm 32.8 × 42.9 × 19.7 cm
Gewicht 5.2 kilo 5.2 kilo 5.2 kilo
Materiaal Roestvrij staal Plastic Roestvrij staal
Water tank 1.5 liter 1.5 liter 1.5 liter
Heetwaterdispenser Nee Nee Ja
Display Digitaal display met knoppen Knoppen Touchscreen
Opschuimer instellingen 11 temperatuur, acht texturen 3 temperaturen, drie texturen 11 temperatuur, acht texturen
Programmeerbaar koffievolume Ja Nee Ja

4. Wie zou Nespresso Creatista Plus moeten kopen?

Met de Nespresso Creatista Plus heb je veel voordelen. Het is bijna net zo goed als een volledig automatische espressomachine, maar dan zonder de prijs. Het is duurder dan andere Nespresso-machines, dus dat moet je er rekening mee houden. Maar als je op zoek bent naar een breed scala aan drankjes en gebruiksgemak, is het een geweldige optie.

 

Met de Nespresso Creatista Plus kun je heel eenvoudig allerlei verschillende espresso-dranken maken, van latte macchiato tot ristretto. Reiniging en onderhoud zijn eenvoudig vanwege het duurzame roestvrij stalen design. Wat de melkschuiming betreft, staat deze machine op een hoger niveau door de hoge mate van controle, die beter is dan bij de meeste automatische stoompijp systemen. Het enige wat dit 'superautomatische' espressomachine niet kan doen is gewoon koffie maken. Maar afgezien daarvan kan het al je koffiebehoeften inlossen.

 

Als je geen fan bent van melkdranken en op zoek bent naar een goedkopere koffiemachine, neem dan een kijkje bij ons overzicht van de beste Nespresso-machines.


FAQ

Hoe zet ik deze machine terug op de fabrieksinstellingen/hoe herprogrammeer ik deze machine?

Om de Nespresso Creatista Plus terug te zetten op de fabrieksinstellingen, volg deze eenvoudige stappen:

 1. Schakel de machine uit (die wel in het stopcontact is gestoken).
 2. Houd de lungoknop ingedrukt en zet de machine aan.
 3. Laat de lungoknop na 3 seconden los.

Nu staat je machine weer op ongeveer 40 ml voor een espressokopje en op 110 ml voor een lungokopje. Daarnaast kun je de knoppen voor de kopgrootte gemakkelijk programmeren volgens je persoonlijke voorkeur. Volg deze stappen om de machine terug te zetten op de fabrieksinstellingen:

 1. Zet de machine aan en laat deze opwarmen.
 2. Open de schuif.
 3. Druk zowel de lungo- als de espressoknop (de twee grootste knoppen) gedurende 5 seconden in.
 4. De ristrettoknop (kleinst) begint te knipperen om de instelling te bevestigen.

Hoe onderhoud ik mijn machine?

Om je Nespresso Creatista Plus in topconditie te houden:

 1. Ontkalk minstens één keer per jaar (of twee keer voor hard water).
 2. Verwijder de capsule na gebruik.
 3. Ververs dagelijks het water in het reservoir.
 4. Reinig regelmatig het opvangbakje en de lekbak.
 5. Spoel het koffiezetgedeelte voor gebruik door op een koffieknop te drukken zonder capsule.

Deze eenvoudige stappen waarborgen optimale prestaties en een uitstekende koffiekwaliteit van je Nespresso Creatista Plus.

Wat betekent 19 bar?

De 19 bar op de Nespresso Creatista Plus duidt op de hogedrukpomp die essentieel is om de capsule te doorboren en de 900 verschillende koffiearoma's vrij te laten komen. De speciale vorm van de Nespresso-capsule zorgt ervoor dat het water gelijkmatig onder druk door de gemalen koffie stroomt tijdens de extractie. Strikt gecontroleerde temperatuur en doorlooptijd zijn cruciaal om alle kostbare aroma's optimaal te ontsluiten. Deze technologie garandeert een smaakvolle en aromatische koffiebeleving met de Nespresso Creatista Plus.

Mijn Creatista machine heeft een slechte of geen koffiedoorstroming?

Bij een slechte of geen koffiedoorstroming met de Nespresso Creatista Plus, vooral na het eerste gebruik, het legen of langdurige inactiviteit, volg deze stappen:

 1. Zorg dat het waterreservoir voldoende gevuld en correct geplaatst is.
 2. Druk herhaaldelijk op een koffievolumeknop (zoals de lungo- of espressoknop) totdat koffie of water begint te stromen.

Bij aanhoudende problemen:

 • Controleer of het waterreservoir correct is geplaatst.
 • Zorg ervoor dat de koffie-uitloop schoon is.

Deze eenvoudige stappen herstellen meestal de normale koffiedoorstroming voor een optimale Nespresso Creatista Plus-ervaring.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.