Rating: 5 sterren
1 stem

Vandaag bekijk ik de Nespresso Atelier koffie Machine van Krups en deel ik mijn eerlijke mening. Ontdek of het de moeite waard is en of jij er ook een moet aanschaffen!

 

Nespresso Atelier Review

Ben je van plan om de Nespresso Atelier koffiemachine te kopen? Als een echte koffieliefhebber wilde ik er zelf achter komen hoe goed deze machine was. Dit is mijn eerlijke review: ik vertel je alles wat je moet weten.

 

Nespresso Atelier Review: Overzicht

Met deze nespresso originalline machine maak je een breed scala aan warme en koude dranken. Hij heeft een opwarmtijd van slechts 3 seconden en beschikt over een garde voor automatisch opschuimen. De Nespresso Atelier wordt geleverd met 14 GRATIS Nespresso capsules.

 

Voordelen Nadelen
Met GRATIS Nespresso-kopje Werkt het best met een Nespresso-kopje.
Ijskoffiedranken maken. Als je je eigen beker gebruikt, moet deze een diameter van 7 cm hebben.
Je kunt drankjes maken met ijsblokjes of chocolade in de beker. Het is gedoe om je eigen mok te gebruiken.
Stoompijp voor het verwarmen van melk tijdens het schuimen. Het is behoorlijk duur.
9 Automatisch ingestelde drankopties (waaronder een mocha). De kabel is 0,8 meter, wat kleiner is dan die van anderen die 1 meter zijn.
Waarschuwing voor ontkalking.
Kan amandelmelk en sojamelk opschuimen
Eenvoudige bediening met één knop

Hoe gebruik je het?

Mijn favoriete koffie is een Mocha, dus ik heb een poging gedaan om het in deze video te maken. Het wordt aanbevolen om een Nespresso – Cocoa Truffle te gebruiken. Maar ik heb in plaats daarvan de Cadbury Drinking Instant Hot Chocolate gebruikt.

 

Ik heb de Nespresso Genova Livanto nespresso cup gebruikt die ik in de houder bovenaan heb geplaatst.

 

Het was heel eenvoudig om in elkaar te zetten. Ik begon met het opschuimen van de melk, terwijl de melk werd geschonken verwarmde de machine ook de melk.

 

Ik heb het melkschuim gecreëerd en de Mocha-knop aan de bovenkant van de machine ingedrukt. Vervolgens begon de koffie te stromen in de schuimige melk. Het resultaat was perfect!

 


Beschikbaarheid

 

De Nespresso Atelier koffiemachine is nu verkrijgbaar bij Bol.com voor een prijs van € 299,-. Het komt met een pack van 14 GRATIS Nespresso-cups en een GRATIS Nespresso-mok.

 

 

 

 

 


Koffiedranken

Met deze Nespresso originalline machine kun je vele verschillende dranken maken, zoals:

 

Daarbij heb je ook direct toegang tot alle ingrediënten om je favoriete recepten in je beker te assembleren. Ook is het apparaat uitgerust met een automatische melkschuimfunctie voor heet en koud genot.

 

Als je van gemak en veelzijdigheid houdt, dan is deze Nespresso machine precies wat je zoekt. Deze machine stoomt en schuimt direct in je beker en voegt vervolgens koffie toe. En dat alles met slechts één druk op de knop!

 

krups nespresso atelier xn8908 doos

krups nespresso atelier xn8908

 

Koffie kwaliteit

De mocha die ik maakte, smaakte me echt goed. De Genova Livanto-capsule heeft een zoete mediumroast met een gecarameliseerde toastgranenfrisheid. Deze machine gebruikt original nespresso capsules en geen Vertuo-capsules.

 

Kan het worden vergeleken met koffie uit de koffieshop? Ja! Je krijgt een doos gevuld met 14 Nespresso-cups waarmee je hoogwaardige koffie maakt.

 

Met deze machine kun je lekker de koffie maken waar je van houdt, precies zoals jij dat wilt, in het comfort van je eigen huis.

 


Belangrijkste kenmerken

 • Ingebouwde Melkschuim
 • Ontdek 9 overheerlijke recepten voor drankjes!
 • Koel Melk Schuimen
 • Strak Ontwerp
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Ontkalkingswaarschuwing (Volgens Geprogrammeerde Waterhardheid)
 • Verwarmt in slechts 25 seconden
 • 19 bar druk

 

Krups atelier drankknoppen met mogelijkheid tot cold drinks

Krups atelier drankknoppen met mogelijkheid tot cold drinks


Melk Opschuimen

Als je klaar bent om melkschuim te maken, zoek je gewoon naar het melkschuimapparaat dat verborgen is achter het water reservoir. Trek hem eruit en bevestig hem aan de uitloop en je bent klaar om te beginnen.

 

Je kunt de uitloop verlagen zodat de melkschuimer de melk aanraakt. Zodra je klaar bent met het opschuimen, schuif je de melkschuimer eenvoudig weer omhoog.

 

Niet alleen kan het melk opschuimen, maar het verwarmt ook de melk door middel van stoom, zodat deze lekker warm is.

 

Het uitgieten van de juiste hoeveelheid melk is erg belangrijk en dit verschilt afhankelijk van het recept dat je maakt. Voor een mokka heb je 100 ml melk nodig. De Nespresso-mok heeft een middenontwerp waarmee je de benodigde hoeveelheid melk kunt bepalen.

 


Wat ik minder vind

Deze Krups Nespresso Atelier review zal niet compleet zijn zonder de volgende punten te benoemen:

 

WAARSCHUWING: Als je ijskoffie maakt en melk en koffie samen opschuimt, doe dit dan voor een paar seconden, anders kan het overlopen.

 

Dit koffiezetapparaat zou qua prijs nog beter zijn als er twee GRATIS Nespresso-kopjes bij zouden komen. Je eigen mok gebruiken is lastig, tenzij deze de exacte maten heeft. Als je dit apparaat met anderen gaat delen, is het het beste om apart nog een Nespresso-kopje te kopen, wat € 21,00 per stuk kost.

 

Er is geen mogelijkheid om grotere koppen koffie te maken.

Nespresso Atelier met een grote glas latte

Specificaties

 • Afmetingen (HxLxB) (cm): 27.9 x 43.40 x 11.9 cm.
 • Gewicht: 3,92 Kilogram
 • Hoge drukpomp met een maximumdruk van 19 bar.
 • Ontkalkingsalarm
 • Watervoorraad: 1 liter
 • Inhoud van de gebruikte capsules: 13
 • Ontkalkingsalarm volgens geprogrammeerde waterhardheid
 • Vermogen (in watt): 1,5 Watt
 • Kabellengte: 0.8 Centimeter
 • Heet of koud melkschuim
 • Kies uit verschillende espresso-opties, zoals Ristretto, Espresso, Lungo, one-touch Cappuccino en Latte Macchiato.
 • Stoompijp voor melkschuim
 • Semi-automatische dagelijkse reiniging

 


Schoonmaken & Onderhoud

Het is redelijk eenvoudig om de koffiemachine van Atelier te reinigen!

 

Het heeft een bak waar gebruikte koffiecups in vallen. Trek deze sectie gewoon uit en verwijder de lege cups.

 

Het opvangbakje is makkelijk schoon te maken. De bak en de melkschuimer heb ik zelf schoongemaakt (de melkschuimer is vaatwasmachinebestendig).

 

Nespresso pods zijn kosteloos recyclebaar en de cup wordt hergebruikt, waardoor ze milieuvriendelijk zijn.

 

Hij heeft een ontkalkingsfunctie die gaat knipperen wanneer de machine moet worden ontkalkt. Bij de aankoop van de machine kun je de ontkalking instellen op basis van de hardheid van het water. De standaardwaarde voor waterhardheid is niveau 4, maar dit is heel gemakkelijk te veranderen.

 

Ik vind het fijn dat je Lungo kunt gebruiken om de machine te reinigen. Wanneer je de machine voor het eerst krijgt, word je geïnstrueerd om dit drie keer te doen.

 

krups atelier xn8908 zijkant

krups atelier xn8908 coffee machine


Nespresso Atelier Review Tot slot

Al met al biedt de Krups Nespresso Atelier machine van Krups het beste resultaat als je de original nespresso cups gebruikt.

Dit apparaat kan veel warme en koude dranken voor je maken. Daarnaast ontvang je er een GRATIS Nespresso-kop en 14 Nespresso-cups bij.

 

Is het de prijs waard? Ja, dat denk ik wel! Ik vind het vooral leuk hoe de melk wordt gestoomd terwijl het wordt geschuimd. Schuimen en het vermogen om ijskoffie te maken zijn de meest opvallende functies van Atelier. Als je geen probleem hebt met het maken van koffie met een aparte schuimer, dan is het beter om een goedkopere machine te kopen.

 

Het maken van de perfecte koffie is een exacte wetenschap. Je moet zeker de specificaties van het recept volgen om het beste resultaat te krijgen. Te veel melk kan gemakkelijk leiden tot overlopen.

 

Ik ben echt enthousiast over de Nespresso Atelier koffiemachine van Krups. Het is erg gebruiksvriendelijk en bereidt heerlijke koffies.

 


FAQ

Kun je nespresso vertuo pods (cups) gebruiken in de Nespresso atelier?

Nee, Nespresso Vertuo pods (cups) kunnen niet worden gebruikt in de Nespresso Atelier. De Nespresso Atelier is specifiek ontworpen voor het gebruik van Nespresso Original Line-pods (cups).

 

De Nespresso Original Line-pods zijn kleiner van formaat en werken met een hogere druk dan de Nespresso Vertuo pods. Daarom zijn de twee systemen niet compatibel met elkaar. Als je de Nespresso Atelier hebt en Nespresso Vertuo pods wilt gebruiken, zul je een ander Nespresso-machine model moeten overwegen dat geschikt is voor het Vertuo-systeem.

 

Het is altijd belangrijk om te controleren welke cups compatibel zijn met je specifieke Nespresso-machine om ervoor te zorgen dat je de juiste capsules gebruikt en optimale resultaten behaalt.

Wat zijn nespresso compatible capsules die ik kan gebruiken met de Nespresso Atelier?

Met de Nespresso Atelier kun je naast de originele Nespresso-capsules ook gebruikmaken van Nespresso-compatible capsules. Deze zijn niet van het merk Nespresso zelf, maar zijn wel ontworpen om te passen en te werken in Nespresso-machines, waaronder de Nespresso Atelier.

 

Er zijn verschillende merken die Nespresso-compatible capsules aanbieden, zoals:

 

1. L'OR: L'OR biedt een breed scala aan Nespresso-compatible capsules met verschillende koffiesmaken en intensiteiten. De capsules zijn gemaakt van aluminium en zijn ontworpen om de beste prestaties te leveren in je Nespresso Atelier.

2. Starbucks by Nespresso: Starbucks heeft ook Nespresso-compatible capsules op de markt gebracht. Deze capsules bevatten de kenmerkende Starbucks-koffiesmaken en zijn geschikt voor gebruik in de Nespresso Atelier.

3. Gourmesso: Gourmesso is een ander merk dat Nespresso-compatible capsules aanbiedt. Ze hebben een uitgebreid assortiment aan smaken en intensiteiten om uit te kiezen.

4. Mister Barish: Mister Barish is een Nederlands merk dat Nespresso-compatible capsules produceert. Ze bieden verschillende koffievariaties, van espresso tot lungo, en hebben zowel biologische als single-origin opties.

 

Het is belangrijk op te merken dat hoewel deze capsules compatibel zijn met de Nespresso Atelier, ze mogelijk iets kunnen afwijken in smaakprofiel en kwaliteit vergeleken met de originele Nespresso-capsules. Het is altijd een kwestie van persoonlijke voorkeur en experimenteren om te bepalen welke Nespresso-compatible capsules het beste bij jouw smaak passen.


Meer lezen over Nespresso Atelier review? Misschien vind je dit ook interessant:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.