Nespresso DeLonghi Lattissima One review

Rating: 5 sterren
1 stem

Als je op zoek bent naar een compacte en gemakkelijk te reinigen espressomachine, is de DeLonghi Lattissima One Nespresso het overwegen waard. Redelijk geprijsd, het is verkrijgbaar in ofwel een strak wit of glanzend zwart afwerking, en wordt geleverd met een ingebouwde melkdispenser voor één persoon die automatisch melk verwarmt en schuimt voor cappuccino's, lattes en warme chocolade.

 

Het creëert ook espresso's met een indrukwekkende crema. Snel en efficiënt, de machine is gemakkelijk te bedienen nadat je de handleiding hebt gelezen, terwijl het Nespresso-cupsysteem een keuze biedt uit heerlijke koffiesmaken.

 

We denken dat dit het best geschikt is voor keukens waar de aanrechtruimte beperkt is.

 

nespresso lattissima one en510b

Voordelen Nadelen
✓ Heerlijk Nespresso-cupsysteem ✗ Systeem alleen met cups
✓ Eenvoudig te gebruiken, automatische melkdispenser ✗ Geschikt voor eenmalig gebruik van koffie
✓ Voor mensen die weinig aanrechtruimte hebben, is onopvallend design ideaal.

Nespresso DeLonghi Lattissima One Evolution Review overzicht

De DeLonghi Lattissima One is klein en elegant in design en perfect voor degenen die weinig plaats hebben in de keuken. Het geeft je echt de smaak van Nespresso-koffie en behoort tot de beste Nespresso machines van DeLonghi Groep – bekend om stijlvolle huishoudelijke apparaten.

 

In 1993 kwam DeLonghi op het idee om molen en bonen koffieautomaten te produceren. In 2004 sloten ze een overeenkomst met Nespresso voor distributie van hun capsulekoffiemachines. Tegenwoordig biedt DeLonghi een breed scala aan volautomatische koffiemachine, handmatige en filter/druppel koffiemachines, waaronder de Lattissima One uit hun Nespresso-lijn.

 

Hoewel hij klein is in het DeLonghi Nepresso-aanbod, beschikt de Lattissima One over alles wat je nodig hebt om verrukkelijke koffie te maken; van dikke en romige espresso's tot lange, romige lattes. De capsules kunnen worden gerecycled via een van Nespresso's recyclingprogramma's waarvoor je online details vindt.

 

De Lattissima One heeft een slanke, stijlvolle body en voelt premium aan. Je kunt kiezen uit een opvallend witte of zwarte design. De 19-bar drukpomp is ontworpen om de juiste hoeveelheid druk en waterstroom voor de geselecteerde koffie te leveren, terwijl de melkdispenser alle melk in de container gebruikt, zodat er geen verspilling is.

 

Na het doornemen van de handleiding kun je de koffiemachine programmeren om je gewenste hoeveelheid espresso af te geven. Geniet daarna van cappuccino's, latte's en echte espresso's met een aanlokkelijke dikke en gladde crema.

 

Lees verder om te zien hoe het ons verging bij het maken van verschillende koffies met de Lattissima One. Bekijk daarna onze gids voor de beste koffiemachine om te zien hoe het model presteert vergeleken met andere koffieapparaten op de markt.

 


DeLonghi Lattissima One Prijs en Beschikbaarheid

Er zijn momenteel zeven Nespresso-koffiemachines verkrijgbaar in de De'Longhi-productlijn op hun site. Op het moment van schrijven kostte de DeLonghi Lattissima One € 193,66. Let op dat je een beetje meer betaalt voor het zwarte model, hoewel de functies identiek zijn aan de witte koffiemachine.

 

Als je op zoek bent naar een Nespresso-machine met aanraakscherm waarmee je een groter aantal koffievarianten kunt produceren, zoals een ristretto of een lange latte, dan wil je misschien de duurdere DeLonghi Nespresso Lattissima Pro overwegen. Die is beschikbaar vanaf € 400.

 


DeLonghi Lattissima One Ontwerp: Mooi en functioneel apparaat

 • Kies uit een breed scala aan heerlijke Nespresso-capsule smaken.
 • Omdat het ontwerp ruimtebesparend is, is het geweldig voor aanrechten waar weinig ruimte is.
 • Elegante zwart-wit afwerkingen

 

De Lattissima One meet slechts 14.4 × 32.4 × 25.6 cm (hxbxd) en is daarmee kleiner dan de meeste andere koffiemachines voor capsules. Hoewel deze machine prima geschikt is voor een enkele kop koffie, denken we dat het voor grotere huishoudens te beperkt kan zijn; je zult regelmatig het waterreservoir moeten bijvullen en het melkreservoir schoonmaken. Het waterreservoir is gemakkelijk in- en uit te nemen van de machine, maar we vonden de opening ervan wat smal.

 

De interface van de machine is eenvoudig te navigeren met drie pictogrammen om een ​​110ml Lungo koffieoptie, een 40ml espresso en een melkdrank te illustreren. Met het Rapid Cappuccino System-melkdispenser krijg je drie opties voor melkspecialiteiten, variërend van 30ml tot 165ml melk plus de 40 ml espresso. Er is geen aan-/uitschakelaar, dus we moesten de handleiding lezen om erachter te komen hoe je het apparaat uitschakelt: door tegelijkertijd op de espresso- en lungoknoppen te drukken.

interface van de Delonghi Nespresso Lattissima One.

De interface van de DeLonghi Lattissima One heeft drie iconen die de koffieopties weergeven

 

Deze koffiemachine is geschikt voor een verscheidenheid aan melksoorten en je kan maximaal 135 ml van de melk (of melkvervangers zoals haver, soja of amandel) toevoegen aan de melkdispenser. Het idee is dat de machine in één keer alle melk zal gebruiken zodat er geen verlies ontstaat. We raadpleegden de handleiding om uit te vinden hoeveel melk je moet toevoegen aan elke drank: 30ml voor een espresso macchiato, 60ml voor een cappuccino, bijvoorbeeld. We vinden het fijn dat we meer melk kunnen toevoegen via het deksel, zonder dat we het gehele compartiment van Rapid Cappuccino System hoeven te verwijderen.

 

De machine wordt geleverd met een verwijderbare trede die op het druppelbak kan worden geplaatst, zodat je espressokopje dichter bij het koffieuitloopmond komt. Hoewel dit nuttig was voor espressokoppen, vonden we dat onze theekoppen en koffiekopjes in verhouding tot het overige design te groot aanvoelden.


DeLonghi Lattissima One Prestaties

 • Maak eenvoudig espresso- en lungo-koffie
 • Optische sensortechnologie beperkt melkverspilling
 • Relatief snel en stil

 

De Lattissima One maakt espresso, lange koffie en melkdranken naar jouw smaak. Met dit apparaat kun je Nespresso-cups gebruiken om in een oogwenk een espresso of een lange melkspecialiteit te bereiden. De voordelen van het gebruiken van cups zijn dat je kan genieten van de vele verschillende soorten koffie uit het brede assortiment van Nespresso, zoals de populaire Livanto-, Volluto -, Roma- en Arpeggio-opties met weinig rommel om op te ruimen. Maar als nadeel is dat deze machine je niet toestaat om met versgemalen bonen en ambachtelijke filterkoffies te experimenteren.

 

Bovenaan de machine zitten drie knoppen met lichtjes die gaan branden zodra ze klaar voor gebruik zijn. Deze staan niet aangegeven met tekst, dus je moet even in de handleiding kijken om uit te vinden wat de iconen betekenen. De knopjes stellen je in staat om 40ml espresso, 110ml lungo koffie en melkdrankjes te bereiden.

 

Omdat de Lattissima One geen touchscreen heeft waarmee we het instellen, koffiezetten en aan- en uitzetten eenvoudig kunnen beheren, moesten we terugvallen op de handleiding om te begrijpen hoe het apparaat werkt.

 

Bij het eerste gebruik was het nodig om de waterhardheid te controleren met behulp van een teststrip die bij de machine wordt geleverd. Nadat we de strip onder de kraan hadden gehouden, controleerden we de handleiding om te zien welke knoppen we moesten indrukken om de gewenste waarde in te stellen – een langdradige taak. Vervolgens programmeerden we de hoeveelheid koffie. Hoewel de lungo- en espressoknoppen vooraf zijn ingesteld op fabrieksinstellingen, kun je door het volgen van de instructies in de handleiding de sterkte van je koffie aanpassen. Deze instelling wordt dan opgeslagen voor je volgende kopje koffie. Ook hier vonden we dit relatief gemakkelijk te doen, maar we hadden liever een touchscreen gebruikt om het makkelijker te maken – en/of een andere knop, los van de hoofdfuncties.

 

Om de Lattissima One te testen, hebben we een espresso en cappuccino gemaakt en de tijdsduur gemeten waarmee dat gebeurde. We hebben ook naar het geluidsniveau van de machine gekeken, naar hoe warm het koffie kopje was en of de crema goed bij elkaar bleef zitten. Maar belangrijker nog, we wilden weten of de koffie lekker smaakte.

 

We testten de machine uit door eerst een 40 ml espresso te maken, welke sneller dan verwacht in minder dan 10 seconden gereed was. Terwijl de 110 ml lungo in minder dan 15 seconden klaar was. In gebruik waren we verrast door hoe stil de machine was. De espresso kwam ook op een optimale temperatuur van 68°C uit. Toen deze gemaakt was, voegden we voorzichtig een theelepel suiker toe om te zien hoe goed de crema samenhield; het hield enkele seconden stand, voordat het naar beneden viel. De espresso was sterk van smaak en zacht om te drinken. We merkten dat des te kleiner het kopje, des te dikker en lekkerder de crema was.

 

Kopje espresso met wat suiker bovenop de schuim

We schepten wat suiker op een espresso en het bleef een paar seconden bij elkaar voordat het in de espresso viel

 

Het is belangrijk om te weten dat deze machine geen aparte stoomleiding heeft voor het maken van micro-schuim en warme melk met de hand, maar hij heeft wel een eigen automatisch Rapid Cappuccino System voor de directe afgifte van melk in je kopje. Dit is waar DeLonghi's ingebouwde optische sensortechnologie zo waardevol is. Je hoeft alleen maar je melk in te voeren en de machine zal koffie gebruiken met exact die mate, wat leidt tot minder verspilling. We vonden het fijn om deze functie te gebruiken voor melkkoffies; de machine doet al het harde werk en het schoonmaakproces is eenvoudig.

 

Hier ziet je het DeLonghi Lattissima One Rapid Cappuccino-systeem dat melk in een kopje schenkt.

Hier ziet je het DeLonghi Lattissima One Rapid Cappuccino-systeem dat melk in een kopje schenkt.

 

Uit onze tests bleek dat een cappuccino bijna 45 seconden nodig had om te worden bereid. De melk wordt eerst geschonken, zodat je de machine handmatig moet stoppen als je alleen warm melk wil hebben. We vonden echt geen verschil tussen de structuur van de amandelmelk en volle melk in onze cappuccino's. Het kwam er warm uit, met een temperatuur van 59ºC. Hoewel het zoet smaakte en iets lichter was dan normaal, was de hoeveelheid schuim minder dan wat mogelijk is met een handmatige stoompijp. Ook kun je geen indrukwekkende latte-art maken met dit product.

 

Het Rapid Cappuccino-systeem schenkt melk in een kopje om een ​​cappuccino te maken

Het Rapid Cappuccino-systeem schenkt melk in een kopje om een ​​cappuccino te maken

 

Nadat we een melk koffie hadden gezet, knipperde de machine om ons te laten weten dat het tijd was om het Rapid Cappuccino-systeem schoon te maken. Hoewel je dit een paar keer kunt overschrijven, wordt het niet aanbevolen om meer dan vijf melkdranken te maken voordat je het schoonmaakt. Dit hield in dat we de zes onderdelen waaruit de container bestaat uit elkaar moesten halen en alle onderdelen handmatig of in de vaatwasser moesten schoonmaken. Het schoonmaken van de rest van de machine is ook relatief eenvoudig, omdat veel oppervlakken alleen maar afgenomen hoeven te worden. De afvoerschaal is eenvoudig te verwijderen, net als de cup container om leeg te maken.

 

Als het tijd is om te ontkalken, zal het ontkalkingslampje oranje knipperen. Voeg gewoon ontkalkingsmiddel toe aan de watertank, sluit het aan op het Rapid Cappuccino Systeem en druk op de espressoknop.

 

Welke koffie dranken kun je maken?

Met de Nespresso DeLonghi Lattissima One kun je een breed scala aan koffiedranken maken. Enkele voorbeelden zijn:

 

1. Espresso: Een klassieke en intense koffie met een rijke smaak en een crema-laagje erop.

2. Lungo: Een grotere kop koffie dan espresso, waarbij heet water langer wordt doorgevoerd voor een mildere smaak.

3. Cappuccino: Een combinatie van espresso, melk en melkschuim. De Lattissima One heeft een geïntegreerde melkopschuimer waarmee je eenvoudig het perfecte melkschuim kunt maken voor je cappuccino.

4. Latte macchiato: In tegenstelling tot een cappuccino, begint een latte macchiato met melk. Je schenkt de espresso bij de melk, waardoor je een gelaagde drank krijgt met een intensere espresso-smaak.

5. Warme melk: Als je gewoon zin hebt in een warme beker melk, dan kun je met de Lattissima One ook alleen melk opwarmen zonder koffie toe te voegen.

 

De Lattissima One biedt dus veel mogelijkheden om te genieten van verschillende koffiedranken, of je nu een liefhebber bent van sterke espresso, romige cappuccino's of zachte latte macchiato's.


Vergelijking met de Lattissima lijn

De Lattissima One is een onderdeel van de Nespresso DeLonghi Lattissima-lijn, die bekend staat om zijn volautomatische koffiemachines met geïntegreerde melkopschuimer. We hebben enkele lijnen met elkaar vergeleken:

 

lattissima plus

De Lattissima One en de Lattissima Plus zijn beide volautomatische koffiemachines uit de Nespresso De'Longhi Lattissima-serie, maar ze hebben enkele verschillen.

 

Een belangrijk verschil tussen de Lattissima One en de Lattissima Plus is het ontwerp. De Lattissima One heeft een strak en compact design, terwijl de Lattissima Plus een iets grotere en robuustere uitstraling heeft. Het ontwerp is dus een kwestie van persoonlijke voorkeur.

 

Een ander verschil is de bediening. De Lattissima One heeft een eenvoudige interface met slechts enkele knoppen, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is. De Lattissima Plus daarentegen heeft een meer geavanceerde bediening met een LCD-scherm en touchknoppen, waarmee je meer instellingen kunt aanpassen, zoals de hoeveelheid melk en koffie.

DeLonghi lattissima plus

Lattissima Plus

Wat betreft de functionaliteit, hebben beide machines een geïntegreerde melkopschuimer, waarmee je eenvoudig melk kunt opschuimen voor heerlijke koffiedranken met melk, zoals cappuccino's en latte macchiato's. Beide modellen bieden ook de mogelijkheid om verschillende koffiesmaken en -intensiteiten te bereiden met behulp van de Nespresso-capsules.

 

Een ander verschil tussen de twee is de beschikbare kleuren. De Lattissima One is verkrijgbaar in verschillende kleuropties, terwijl de Lattissima Plus beperkter is in de beschikbare kleuren.

 

Over het algemeen zijn zowel de Lattissima One als de Lattissima Plus uitstekende keuzes voor liefhebbers van koffiedranken met melk. Het hangt af van je persoonlijke voorkeur op het gebied van design, bediening en beschikbare kleuren om te bepalen welke machine het beste bij jou past.


Overzicht

Kenmerken Notities
Betaalbaarheid Dit is het kleinste model uit het aanbod en een goede keuze als je alleen maar koffie voor één persoon nodig hebt
Ontwerp Het ontwerp van deze koffiecupmachine is kleiner dan gemiddeld, maar het is redelijk georganiseerd en makkelijk in gebruik.
Prestaties Verrassend snel en produceert indrukwekkende resultaten vanuit de koffiecups.

Is het iets voor mij?

Koop het als...

Je een fan bent van Nespresso-koffiecups

Als je al bekend met Nespresso en houdt van de eenvoud van zijn cups, dan is dit de ideale machine voor jou. Geniet van de populaire capsules zoals Roma, Livanto, Ristretto, Volluto en meer.

 

Je espresso's, cappuccino's en lattes wilt maken.

Deze machine is geweldig als het gaat om de basis, waardoor je een uitstekende koffie krijgt, of je deze nu drank zwart of met melk.

 

Je een apparaat nodig hebt dat weinig lawaai maakt en weinig ruimte inneemt op het aanrechtblad.

Deze machine heeft een stille werking en is ook nog eens compact van design. Ook de afwasbare onderdelen maken het gemakkelijk schoon te houden.

 

Koop het niet als...

Er veel mensen zijn  's ochtends tegelijk koffie willen maken.

Een 1-liter watercontainer is waarschijnlijk geen praktische optie voor een drukke dag in een druk huishouden op een doordeweekse ochtend.

 

Je een breed scala aan koffies, theeën en warme chocolademelk wilt maken

Wil je de meer exotische espresso-opties zoals een flat white of cortado kunnen bereiden? Kies dan voor een model dat over touchscreen-bediening beschikt, zoals bijvoorbeeld de DeLonghi Nespresso Lattissima Pro. Je moet wel wat tijd investeren in het uitproberen van alle opties, maar dan heb je ook wat!

 

Je een latte art wilt maken met de hand.

Deze machine heeft geen stoompijp voor het opschuimen van melk en het maken van micro schuim. Alle actie gebeurt in de aan boord geïntegreerde Rapid Cappuccino Systeem melkdispenser, maar die heeft een beperkte mogelijkheid.

 


FAQ

Hoe werkt de Lattissima one?

De Nespresso Lattissima One is eenvoudig te gebruiken:

 1. Zet de machine aan en wacht tot deze is opgewarmd.
 2. Plaats een Nespresso-capsule in de machine.
 3. Selecteer de gewenste koffieoptie (espresso, lungo) door op de bijbehorende knop te drukken.
 4. Vul indien gewenst het melkreservoir en stel de melkschuimhoeveelheid in.
 5. Druk op de melkopschuimknop om melk toe te voegen aan je koffie.
 6. Reinig de melkopschuimer na gebruik.

 

Met de Lattissima One geniet je moeiteloos van heerlijke koffie met melk, dankzij het geïntegreerde melkschuimsysteem.

Hoe werkt het melksysteem?

Het melksysteem van de Nespresso Lattissima One biedt 3 serveeropties: espresso macchiato (20 ml), cappuccino (60 ml) en latte macchiato (120 ml), met een MAX niveau van 165 ml voor grotere melkrecepten. Giet de benodigde melk in het reservoir en druk op de MILK knop voor een espresso-melkrecept. Voor een tweede bereiding vul je eenvoudig het melkreservoir bij. Het CLEAN schoonmaak alert verschijnt na 30 minuten, waarna het melksysteem wordt geblokkeerd voor reiniging van de melkcomponenten. Zo houd je het melksysteem efficiënt en schoon.

Welke recepten kan ik met de machine bereiden?

Met de Nespresso Lattissima One kun je eenvoudig espresso, lungo en melkrecepten bereiden met slechts drie knoppen. De machine maakt gebruik van een eenkopssysteem en gebruikt alle melk in de kan voor je melkrecept.

 

In de melkkan zijn twee markeringen aangebracht om de juiste hoeveelheid melk aan te geven voor een perfecte cappuccino of latte macchiato.

 

Alle koffierecepten zijn vooraf ingesteld volgens de fabrieksinstellingen, maar je kunt ze aanpassen aan je persoonlijke smaakvoorkeuren.

Hoe kan ik de geprogrammeerde hoeveelheid koffie aanpassen?

De geprogrammeerde hoeveelheid koffie aanpassen op de Lattissima One is eenvoudig. Houd de espresso- of lungo-knop minstens drie seconden ingedrukt om de programmeermodus te activeren. De koffie begint te stromen en het lampje knippert snel. Laat de knop los bij de gewenste hoeveelheid. De machine slaat deze hoeveelheid op voor toekomstig gebruik. De maximale hoeveelheid is afhankelijk van het geselecteerde koffierecept en kan variëren tussen espresso, lungo en melkrecepten.

Hoe maak ik een latte macchiato met deze machine?

Om een Latte Macchiato te bereiden met de Lattissima One vul je de melkkan tot het tweede icoontje, plaatst je een capsule en druk je op de melkknop.

 

De machine laat het melkschuim automatisch in het glas lopen en stopt met schuimen wanneer de melkkan leeg is. Gebruik de markeringen in de melkkan als richtlijn voor de juiste hoeveelheid melk voor een perfecte Latte Macchiato.

 

Het eenkopssysteem zorgt ervoor dat alle melk in de kan wordt gebruikt voor je melkrecept.

Wat is de functie van het zwarte venstertje aan de voorkant van de machine?

Het zwarte venstertje aan de voorkant van de Lattissima One is een sensor die de hoeveelheid melk in de melkkan detecteert. Deze sensor zorgt ervoor dat de machine automatisch stopt met schuimen wanneer de melkkan leeg is.

Kan de melkkan in de vaatwasser?

Ja, de melkkan van de Lattissima One kan eenvoudig worden gedemonteerd, bestaande uit 5 onderdelen, en kan veilig in de vaatwasser worden gereinigd.

Is het mogelijk om een recept te selecteren als de machine aan het opwarmen is?

Ja, het is mogelijk om een recept te selecteren terwijl de Lattissima One aan het opwarmen is. Druk eenvoudig op een van de drie knoppen, en het geselecteerde recept wordt bereid zodra de machine op temperatuur is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.