Makkelijk in gebruik

Rating: 5 sterren
1 stem
Nespresso Vertuo Next review

De Nespresso Vertuo Next Maakt steeds heerlijke espresso's en americano's, en het gebruik is echt ontzettend simpel – we wensen alleen dat Nespresso de melkopschuimer in de machine zou bouwen, zodat je ook met één druk op de knop cappuccino's kunt maken.

 

Voordelen Nadelen
Ongelooflijk eenvoudig te gebruiken. Cups zijn duur.
Er is een heerlijke crema op de koffie. Je moet een aparte melkschuimapparaat kopen
Vrijwel rommelvrij Het recyclingproces voor de capsules zou makkelijker kunnen zijn.

Korte review

Met de Magimix Nespresso Vertuo Next kun je stijlvolle koffie zetten en elke keer een heerlijke crema maken. Het is een van de beste koffiezetapparaten op de markt en het is ongelooflijk makkelijk te gebruiken – alles wat je hoeft te doen is een cup plaatsen en op een knop drukken.

 

Met de Vertuo Next heb je keuze uit vijf verschillende kopmaten en de opruiming is binnen enkele seconden klaar, omdat de vertuo machine nauwelijks een rommeltje achterlaat. Alleen al voor dit apparaat kan echter wat beperkend aanvoelen, omdat je alleen espresso's of Americano's kunt maken; als je latte macchiato's of cappuccino's wilt maken, moet je een losse melkopschuimer investeren.

 

De Vertuo Next verwarmt snel en levert elke keer weer barista-kwaliteit koffie. Je moet echter wel officiële Vertuo cups kopen en het recycleren van de cups is niet zo eenvoudig als het weggooien in je eigen plastic bak. Als het om ultieme gemak gaat, is de Vertuo Next moeilijk te verslaan.

 


Nespresso Vertuo prijs en beschikbaarheid

De Nespresso Vertuo Next is breed verkrijgbaar en maakt deel uit van de Vertuo-lijn originalline machines van Nespresso, waarvoor andere cups worden gebruikt dan bij de Original-lijn. Het is niet de duurste koffiemachine op de markt, maar heeft geen melkschuimer waardoor je hier rekening mee moet houden als dat voor jou belangrijk is. Je kunt normaal gesproken ook extra aanbiedingen vinden rondom feestdagen zoals Amazon Prime Day en Black Friday.

 

Nespresso vertuo voorzijde

magimix nespresso vertuo Next

Ontwerp

 • Maakt vijf verschillende dranken van verschillende groottes.
 • Gemakkelijk met één druk te gebruiken
 • Handig
 • inhoud waterreservoir: 1.10 liter

 

Met zijn slanke en stijlvolle ontwerp, het opstaande logo aan de voorzijde van de machine en gebogen lijnen, lijkt de Nespresso Vertuo Next behoorlijk duur. Hoewel hij niet het kleinste formaat heeft dankzij het waterreservoir aan de achterkant, is het een modieus apparaat dat perfect past binnen je interieur. Daarnaast is de Nespresso Vertuo Next verkrijgbaar in verschillende kleuren om je decor te verfraaien.

 

Ons beoordelingsapparaat kwam verpakt in 100% recyclebare verpakking – een verfrissende afwisseling vergeleken met de massa plastic zakken en schuim waar vele andere apparaten mee worden verpakt. Het milieuthema houdt niet op bij de verpakking, want deze Nespresso machine is gemaakt van 54% gerecycled plastic, en het merk beweert dat al hun capsules tegenwoordig ook te recycleren zijn.

 

Het formaat van de Vertuo Next is 14,2 x 42,9 x 31,4 cm wat het mooi en slank maakt (hoewel het zoals eerder vermeld een beetje lang is wat betreft diepte) en gemakkelijk op je keukentafel op te bergen, zelfs als je weinig ruimte hebt. Zolang je over een elektrische aansluiting beschikt kun je de Nespresso Vertuo Next overal houden, want hij is bijna geheel vrij van rommel als je hem gebruikt, en het waterreservoir is los te halen dus je hoeft niet in de buurt van de gootsteen te staan.

 

Deze koffiemachine scant de barcode op elke koffiecapsule die je in het apparaat plaatst, zodat het correct kan brouwen. Dit betekent ook dat je gebruik moet maken van de gepatenteerde Nespresso capsules voor de Vertuo Next – het apparaat is niet compatibel met generieke cups. Nadat je een capsule in de Vertuo Next geplaatst hebt, maakt de machine gebruik van wat Nespresso 'centrifugale kracht' noemt om het op hoge snelheid te laten draaien, zodat de koffie die het produceert glad en een goede crema bovenop heeft.

 

De vertuoline machines van Nespresso, waaronder de Vertuo Next en de Nespresso Vertuo Plus, bieden meer keuze wat betreft kop groottes dan de Originele lijn van het merk. Je kunt uit vijf verschillende kop groottes kiezen, variërend van espresso tot een 41 ml drankje. De kop stand op deze machine is aanpasbaar, zodat je koppen en mokken van verschillende hoogte kan gebruiken.

 

Het maken van een koffie kan niet gemakkelijker zijn: alles wat je hoeft te doen is een capsule kiezen, deze in de machine plaatsen en op de knop drukken die bovenop de machine zit. De Nespresso machine leest dan automatisch de capsule en brouwt je koffie.

 

Nespresso vertuo plus modern en strak ontwerp met afmetingen

Prestatie

 • Makkelijk te gebruiken.
 • Bijna zonder rommel.
 • Voor het schuimen van melk is een extra toestel nodig

 

De Magimix Nespresso Vertuo Next uitpakken en instellen duurt slechts enkele minuten. We hebben deze machine een paar weken getest met verschillende Nespresso capsules, zodat we een goed beeld krijgen van hoe goed dit model werkt en hoeveel verschillende drankjes je ermee kunt maken.

 

Als je nog niet zo bekend bent met Nespresso, is het goed om te weten dat de Vertuo Nespresso machines geen melk kloppen. Als je van drankjes zoals lattes of cappuccino's wilt genieten, moet je een aparte melkschuimer kopen. Nespresso verkoopt er een voor € 115,-, maar goedkopere modellen zijn gemakkelijk te vinden.

 

Voor onze eerste test van de Vertuo Next hebben we een espresso gemaakt met behulp van een capsule speciaal ontworpen voor espresso's. Het openen van de machine en het plaatsen van de capsule erin was gemakkelijk, en toen we de machine hadden gesloten door het deksel terug te plaatsen en erop te klikken, was de Nespresso klaar om te gaan. Er is maar één knop op de Vertuo Next, dus het starten van het brouwproces kan niet makkelijker. De espresso die de machine produceerde had bovenop een dikke, goudbruine crema. We voegden suiker toe aan de espresso en roerden om te zien hoe de crema zou reageren, en merkten dat hij bijna meteen opnieuw vorm had gekregen.

 

We wilden de verschillende drankformaten van deze Nespresso machine testen op smaak en nauwkeurigheid. Daarna gebruikten we een koffiecupl Melozio, die medium sterk is en 320 ml koffie maakt. Het brouwproces duurde 100 seconden vanaf het moment dat we op de knop drukten tot dat de koffie klaar was om te drinken. De hoeveelheid was precies zoals beloofd door de cup.

 

We waren blij dat er geen spetters bij het gebruik van de machine optraden, en dat hij 68 decibel bereikte op onze meter, ongeveer gelijk aan de achtergrondgeluiden van een kantoor. De koffie die de machine produceerde had, net als bij de espresso-test, weer een goede crema en zelfs na het toevoegen van suiker en een beetje melk vormde zich weer crema.

 

Het komt vaak voor dat koffie een beetje op parfum lijkt als het gaat om smaak, wat bij de ene persoon kan zijn wat de ander niet lekker vindt. We hebben de Nespresso Vertuo Next getest op smaak en of deze verbrand was. De koffie die we maakten was altijd consistent glad en terwijl we enkele capsules een beetje bitter vonden, dat ligt waarschijnlijk aan persoonlijke voorkeur.

 

De Vertuo Next heeft een afneembaar afdruiprek die gemakkelijk schoon te maken is. Ook hebben we gezien dat de gebruikte capsules makkelijk in de capsulehouder passen, die je gemakkelijk uit de machine kan halen. Wat we wel merkten is dat het soms wat rommelig kan zijn als je de gebruikte capsules leeggooit in een recyclezakje omdat er regelmatig koffiedrab achtergelaten wordt in de capsules.

 

Hoewel koffiecups niet de milieuvriendelijkste producten op de markt zijn, staat Nespresso achter het ontwerp van hun aluminiumcups omdat ze denken dat dit het beste is om de koffie vers te houden. Als je een Nespresso machine koopt, wordt er een recyclezak meegeleverd. Als deze vol is, kun je de gebruikte cups naar je dichtstbijzijnde Nespresso Boutique brengen, ze naar een inzamelpunt brengen of vragen aan de bezorger om de zak met cups op te halen bij je volgende bestelling.

 

Nespresso vertuo next specificaties

Nespresso Vertuo capsules

  • Beschikbaar in kan-, mok- en espressomaten
  • Meer dan 40 smaken
  • Breng je Nespresso-producten terug naar de winkel voor recyclage.

   

  Om de machine goed te laten werken is het belangrijk om zorgvuldig een capsule te kiezen die aansluit op wat je wilt bereiken. Bijvoorbeeld, als je veel koffie wilt maken in plaats van espresso's, kun je niet gewoon water toevoegen. Elk type capsule heeft niet alleen een sterkte- en smaakprofiel, maar ook een vaste hoeveelheid vloeistof. De opties zijn hieronder:

   

  Afhankelijk van de machine die je koopt, kun je een proef box ontvangen, net zoals bij koffie, zodat je de verschillende soorten capsules kunt uitproberen en daarna beslissen welke je de volgende keer wilt bestellen.

   

  Vergeet niet dat je geen klassieke capsules kunt gebruiken in een Vertuo-machine. Er zijn momenteel meer dan 40 verschillende Vertuo capsules beschikbaar, van volle espresso's tot decafs tot een beperkte editie pompoencake. Nespresso Capsules kosten ongeveer 44 tot 82 cent. Mogelijk kun je deals krijgen als je in bulk koopt of tijdens verkoopacties.

   

  Naast je capsules krijg je ook een recyclingzak. Je kunt de zak bij een Nespresso-winkel achterlaten als deze vol is – hij kan tot 100 capsules bevatten. 


  Functies

  De Vertuo Next is een verbonden machine, maar je kunt al zijn functies gebruiken zonder de Nespresso app te downloaden en je machine te koppelen.

   

  Als je de slimme functies gebruikt, merk je dat deze gericht zijn op het herschikken van capsules, het vinden van dichtstbijzijnde Nespresso-winkels (of "boutiques" zoals ze liever zeggen) en je dichtstbijzijnde inzamelpunt. Met andere woorden, het is allemaal bedoeld om je met Nespresso te verbinden. Maar dat is wel handig omdat je al aan het merk gebonden bent voor de levensduur van de machine via de capsules.

   

  Met de Nespresso app kun je ook onderhouds- en instellinginformatie bekijken voor je machine, hoewel de informatie een beetje verborgen is, maar je kunt geen koffie op afstand maken.

   


  Is de Nespresso Vertuo Next voor mij?

  Koop het als...

  Je een kopje koffie zonder risico wilt

  Tijdens al onze tests presteerde de Vertuo Next uitstekend, waardoor er elke keer een heerlijke, romige koffie met een dikke crema gemaakt werd - en dit allemaal door één druk op de knop!

   

  Je een keuze wilt uit kopjesmaten.

  Er zijn vijf verschillende kopmaatopties om uit te kiezen en de kophouder is aanpasbaar zodat je de juiste mok onder de spuitpasta kan plaatsen.

   

  Je iets nodig hebt wat makkelijk in gebruik is.

  Door de Vertuo Next te gebruiken kunnen koffiedrab en druppels op je aanrecht worden voorkomen. Bovendien is het ook nog eens erg makkelijk en netjes: de reiniging neemt slechts een paar seconden in beslag.

   

  Koop het niet als...

  Je lattes wilt maken.

  De Vertuo Next is ontworpen om espresso's en Americano's te maken, dus als je een fanatieke latte macchiato drinker bent, zul je de kosten van het aanschaffen van een extra melkopschuimer moeten meerekenen.

   

  Je geen cups wilt kopen.

  Deze machine kan niet worden gebruikt met gemalen koffie en je moet ook officiële Nespresso cups kopen, die niet in je huisafvalrecycling kunnen worden gerecycled.

   

  Je een goedkoop koffiezetapparaat wilt.

  Nespresso machines zijn relatief duur, en met de extra kosten van het kopen van cups erbovenop, kan de Vertuo Next voor sommigen misschien niet de beste keuze zijn.

   

  Nespresso Vertuo Next


  FAQ

  Wat is Vertuo next?

  Vertuo Next is een Nespresso-machine die gebruikmaakt van de innovatieve Vertuo-technologie. Met Centrifusion-technologie en barcodeherkenning levert Vertuo Next consistente koffie van hoge kwaliteit. Deze machine biedt verschillende koffieformaten, waaronder Espresso, Double Espresso, Gran Lungo, Mug, Alto, Carafe Pour-Over Style en Cold Brew Style. Het moderne ontwerp en de eenvoudige bediening maken Vertuo Next een veelzijdige en gebruiksvriendelijke keuze voor koffieliefhebbers.

  Hoe gebruik ik de machine voor de eerste keer?

  Voor een optimale start met Vertuo Next, reinig het waterreservoir en vul het met water. Schakel de machine in met de 'on'-knop en wacht tot het groene lampje constant brandt. Plaats een opvangbakje onder de koffietuit en druk driemaal snel op de knop om de reiniging te starten. Dit automatische proces duurt ongeveer 5 minuten en zorgt ervoor dat de machine gereed is voor gebruik. Nu kun je je eerste koffie zetten door een capsule te plaatsen, de hendel naar beneden te drukken en op de knop te drukken.

  Waarom knippert mijn machine turkoois?

  Het turkoois knipperen op je Vertuo Next is verbonden met de "Coffee Creations"-modus. Deze functie laat je koffie-extracties concentreren voor het creëren van eigen recepten met toevoegingen zoals melk of ijs. De volumes worden aangepast volgens de volgende verhoudingen:

  • Espresso: 40 ml naar 25 ml
  • Double-Espresso: 80 ml naar 40 ml
  • Gran Lungo: 150 ml naar 40 ml
  • Mug: 230 ml naar 80 ml

   

  De functie is beschikbaar op bepaalde Vertuo-machines (niet op Vertuo Plus, Vertuo Evoluo en Vertuo). Update je machine via de Nespresso-app voor toegang tot deze functie. Gebruik officiële kopmaten voor optimale resultaten en vermijd de "Coffee Creations"-modus bij bepaalde koffiesoorten.


  Meer lezen over Nespresso Vertuo Next review? Misschien vind je dit ook interessant:

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Patrick
  4 maanden geleden

  Ik wilde graag toevoegen dat de levensduur van dit apparaat zeer slecht is. Ik heb em nu iets meer dan 2 jaar. Regelmatig storingen gehad met oranje knipperend licht. Sinds laatste firmware update krijg ik alleen nog maar rode errors ("apparaat te heet"). Ik zit net buiten de garantie en Nespresso kan alleen een reparatie van 115 euro aanbieden. Belachelijk.