DeLonghi Magnifica S ECAM20.110.B Review

Rating: 5 sterren
1 stem

Ben je op zoek naar de perfecte koffiezetapparaat voor thuis? Dan is het tijd om kennis te maken met de De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B! Dit slimme apparaat maakt niet alleen overheerlijke espresso en cappuccino, maar heeft ook nog eens talloze handige functies die het gebruik van een koffiemachine zo gemakkelijk mogelijk maken. In deze blogpost geven wij jou een uitgebreide review van dit geweldige apparaat!

 

DeLonghi Magnifica S ECAM20.110.B Review
Beste Deals
 • Marktwaarde € 300,-


DeLonghi Magnifica S ECAM20.110.B  - Functie details

Hier is een volledig overzicht van alle functies van de DeLonghi Magnifica S ECAM 20110B.

Ontwerp

De buitenkant van deze koffiemachine lijkt eerst stevig, maar schijn bedriegt. De Italiaanse ontwerper bleek niet alleen het binnenste, maar ook het buitenste te hebben gemaakt van goedkoop materiaal. Hierdoor is de behuizing van de machine kwetsbaar en zal na verloop van tijd gaan slijten. Bijna alle onderdelen zijn gemaakt van kunststof, met als uitzondering het afvalreservoir en bonenreservoir. Alleen dit is bewust gedaan om wat minder op te vallen dat de rest van kunststof is.

 

De afmetingen zijn 35.1 H x 43 L x 23.8 B cm.

delonghi ecam 20110b zwart: koffiebonen, gemalen koffie en de watertank worden bijgevuld

delonghi ecam 20110b zwart

Stoompijpje

De DeLonghi Magnifica S ECAM20.110.B maakt gebruik van een stoompijpje.

 

Een stoompijpje is een goede manier om meer controle te hebben over de structuur, temperatuur en dikte van je melkschuim. Het vergt wat oefening, maar als je hieronder staan stappen volgt, ben je goed op weg naar een perfecte cappuccino.


 

Stap 1: Vul de kan met melk.

Vul je melkkan niet meer dan tot de helft als je cappuccino wilt maken. De melk zal tenslotte uitzetten bij het opschuimen, dus doe dit voorzichtig. Voor de beste resultaten raden we aan om een roestvrijstalen melkkan te gebruiken, die gemakkelijk temperaturen kan bewaken.

 


Stap 2: schakel de stoomfunctie in

 

Laat het apparaat eerst even opwarmen met behulp van de stoomfunctie. Er zal wat water uit de stoompijp komen pruttelen. Na ongeveer 20 seconden begint er stoom uit de pijp te komen en is het apparaat opgewarmd. Zet de stoomfunctie vervolgens uit en hang de stoompijp in het melkkan. Wanneer je de functie aan laat staan terwijl je melk toevoegt, kan het erg rommelig worden omdat de melk alle kanten op spettert.

 

Delonghi magnifica S display

Stap 3: Schuim de melk op voor een heerlijke koffie.

Steek het stoompijpje ongeveer twee centimeter in de melk en zet de stoomfunctie aan. Beweeg het kannetje iets omlaag, zodat het pijpje ongeveer een centimeter of een halve centimeter in de melk blijft steken. Breng het kannetje naar voren en naar achteren of houd hem schuin om ervoor te zorgen dat de melk goed begint te kolken. Als je een sissend geluid hoort, weet je dat je op de juiste manier bezig bent!

 

Iemand die een melkkan met melk onder het stoompijpje houdt

Stap 4: De melk is klaar om te drinken.

Je weet dat je klaar bent met opschuimen wanneer de temperatuur van de melk 70 graden Celsius is. Je kunt dit controleren door aan het buitenoppervlak van het kannetje te voelen. Wanneer het te warm is om vast te houden, is de melk op de juiste temperatuur. Je kunt ook een thermometer gebruiken om de temperatuur precies te meten. Zodra de melk op temperatuur is, zet je de stoompijp uit en haal pas het kannetje weg wanneer de stoompijp uit is om spetteren te voorkomen.

 

Iemand die een melkkan met melk onder het stoompijpje houdt, waarbij de melk al gestoomd is

Stap 5: garneer de cappuccino met melkschuim

Wanneer je de melk hebt opgeschuimd, is het belangrijk om te tikken en te walsen. Tik een paar keer met het kannetje tegen het aanrecht om de warme melk naar beneden te laten zakken. Vervolgens ga je met het kannetje heen en weer, waardoor de grote luchtbellen in het opgeschuimde melk uitgewalst worden. Laat ook alle schuim los van de rand van het kannetje. Als je klaar bent met tikken en walsen, giet dan de melk in je kopje voor een perfecte cappuccino.

 

iemand die de melk vanuit de melkkan in een kopje espresso giet

Stap 6: Schoonmaken

Na elke sessie aan je stoompijp moet je deze schoonmaken. Begin met het afvegen van de buitenkant met een vochtig doekje. Open daarna de stoompijp om de melksporen te verwijderen door het stoomproces. Druk op de knop zodra er geen water meer uit de stoompijp komt en sluit hem weer. Plaats eventueel een doekje onderaan, zodat het hete water je niet raakt.

 

Delonghi stoompijpje wordt afgespoeld onder de kraan
Iemand die het deksel van het bonenreservoir eraf tilt op de Iemand die een melkkan met melk onder het stoompijpje houdt

Maal technologie

De DeLonghi Magnifica S espressomachine heeft een geïntegreerde conische rvs-molen met een boven aanvullende bonencontainer die 250 gram aan vers gemalen koffiebonen kan bevatten.

 

Met 13 unieke maalinstellingen die DeLonghi meer voordeel bieden dan anderen.

 

Er zijn volautomatische espressomachines die twee keer of zelfs drie keer zo duur zijn, maar slechts vijf of zes verschillende maalinstellingen hebben.

 

Deze functie alleen zal de nieuwsgierigheid van koffieliefhebbers wekken, aangezien het vinden van de ideale maal instelling belangrijk is voor het produceren van een heerlijk kopje koffie.

 

Iedereen heeft andere smaken en voorkeuren, daarom is het belangrijk dat je verschillende maal instellingen kunt gebruiken. Zo kun je de maalgraad precies aanpassen naar je specifieke smaakvoorkeuren.

 

Brouw Unit Controles

Als het gaat om het maken van goede koffie met volautomatische espressomachines
draait het allemaal om druk. Je hebt tenminste 9 bars druk nodig om een lekkere espresso te maken, wat betekent dat je geen problemen zult ondervinden met de DeLonghi Magnifica S automatische koffiemachine met zijn gewaardeerde pompkracht!

Draai knop om de brouw instellingen te wijzigen

Op het voorpaneel bevinden zich zeven knoppen, één draaiknop en een hendel om te kiezen tussen stoom en heet water.

Hoewel het displaypaneel eenvoudig is, stelt het eenvoudige ontwerp van de machine je in staat om snel en eenvoudig te navigeren naar de verschillende controle-instellingen.

 

Je hebt toegang tot verschillende geautomatiseerde reinigingsprocessen en je kunt de machine terugzetten naar de standaardfabrieksinstellingen, evenals belangrijke instellingen aanpassen voor welke soort drankje je ook maakt. De auto uitschakeltijd, die vast staat op 4 uur, is echter iets wat je niet kunt veranderen.

 

Net zoals bij alle andere machines van DeLonghi, is ook de brouw unit eruit te halen en dient elke week verwijderd te worden voor een grondige schoonmaakbeurt. De brouw-pomp heeft een druk van 15 bar.

 

Watertank

Dit is een van de belangrijkste aspecten bij het beoordelen van een koffiemachine.

 

De Magnifica S heeft niet te veel en niet te weinig, met een watertank van 1.8 liter. Hoewel dit niet de grootste watertank op de markt is, in verhouding tot de afmetingen van het apparaat, is het een aangename verrassing.

 

De watertank is voorzien van een voorlader, waardoor het zelfs bij vaak vullen gemakkelijk te gebruiken is. Als dat nodig is, kan er een waterfilter worden gebruikt, aangezien de tank daarvoor is ontworpen.

 

De meningen over dit onderwerp verschillen. Toch wil ik zeggen dat het gebruik van een filter de onderhoudsinspanningen vermindert, omdat ontkalking bijna geheel wordt uitgesloten en er minder kans is op kalkaanslag op machineonderdelen.

 

Ketel Systeem

De DeLonghi Magnifica S heeft slechts één ketel, maar maakt gebruik van Thermoblock-technologie voor een efficiënt en snel verwarmingsproces.

 

Een van de grote beperkingen hierbij is dat je geen stoom en koffie tegelijk kunt bereiden, wat betekent dat je moet wachten totdat de ketel weer in regulatie is als je tussen de twee heen en weer springt. Het is niet zo'n groot probleem, omdat het wachten enkele seconden duurt in plaats van minuten, maar het is iets om in gedachten te houden.

 


Hoe stel je de maalgraad in?

De DeLonghi Magnifica S ECAM20.110.B heeft de mogelijkheid om de maalgraad aan te passen. Hierdoor kun je de fijnheid of grofheid van de gemalen koffie instellen, afhankelijk van jouw voorkeur en het gewenste resultaat.

 

Om de maalgraad aan te passen op de DeLonghi Magnifica S ECAM20.110.B, volg je de onderstaande stappen:

1. Zorg ervoor dat de machine is ingeschakeld en klaar is voor gebruik.
2. Draai de maalgraad instellingsschijf die zich meestal bovenaan de koffiemolen bevindt. Deze schijf kan worden gedraaid om de maalgraad aan te passen.
3. Draai de schijf naar links (tegen de klok in) om de koffiebonen fijner te malen. Dit zorgt doorgaans voor een sterker smakende espresso.
4. Draai de schijf naar rechts (met de klok mee) om de koffiebonen grover te malen. Dit leidt meestal tot een mildere smaak.

 

Het is belangrijk om te experimenteren met verschillende maalgraden om de perfecte balans en smaak te vinden die aan jouw persoonlijke voorkeuren voldoet. Houd er rekening mee dat het aanpassen van de maalgraad invloed kan hebben op de extractietijd en de smaak van de koffie.


Koffiesmaak

Koffie is koffie, maar de manier waarop je het zet beïnvloedt de smaak ervan. Deze machine gebruikt geen keramische maalschijven om te voorkomen dat de temperatuur oploopt en koffie een verbrande smaak krijgt, wat helaas tot gevolg heeft dat de smaak van de koffie er niet op vooruit gaat. Wat wel handig is, is het feit dat je de sterkte meteen met een draaiknop kunt instellen. Hoewel dit frauduleus lijkt, mag je hier in een review geen rekening mee houden, want uiteindelijk gaat het om smaak. Dus complimenten voor de Italianen!

 

Iedereen weet dat koffiebonen belangrijk zijn, maar de melk is minstens zo belangrijk! Je hebt melkreservoirs bij duurdere espressomachines die melk automatisch toevoegen aan je kopje. DeLonghi Magnifica S ECAM moet je helaas met een stoompijpje handmatig mengen. Maar gelukkig weten ze bij DeLonghi hoe frustrerend het is om te wachten op koffie, en daarom hebben ze de melkschuimfunctie zo ontworpen dat echte cappuccino's verbluffend mooi worden.

 

Wat voor koffiedranken kan ik maken?

Met de DeLonghi Magnifica S ECAM20.110.B kun je een breed scala aan koffiedranken maken, waaronder:

 

1. Espresso: Een klassieke en geconcentreerde koffiedrank. Je kunt de sterkte van de espresso aanpassen naar jouw smaak.

2. Dubbele espresso: Voor degenen die graag een extra sterke kop koffie willen, kun je met deze machine ook een dubbele espresso zetten.

3. Espresso lungo: Een iets grotere hoeveelheid koffie dan een espresso, waarbij er meer water wordt gebruikt om een mildere smaak te creëren.

4. Cappuccino: Met het ingebouwde Melk opschuimen met stoompijpje en een heerlijke cappuccino maken. Voeg gewoon wat opgeschuimde melk toe aan je espresso.

5. Latte macchiato: Deze machine kan ook een mooie latte macchiato maken, waarbij gestoomde melk wordt toegevoegd aan een shot espresso om lagen te creëren.

6. Warme melk: Als je gewoon warme melk wilt opwarmen of opschuimen, kun je dat ook gemakkelijk doen met dit apparaat.

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van koffiedranken die je kunt maken met de DeLonghi Magnifica S ECAM20.110.B. De machine biedt veel flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden, zodat je je favoriete koffiecreaties kunt ontdekken en perfect kunt afstemmen op jouw smaakvoorkeuren.


Schoonmaken & Onderhoud

Als je de Magnifica S zelf hebt geïnstalleerd, weet je hoe makkelijk dat was door de instructies te volgen. Aan de andere kant zijn de componenten zelf erg eenvoudig te demonteren en schoon te maken. De waterdispenser, de koffiepuck container en de watertank kunnen apart worden verwijderd en schoongemaakt.

 

DeLonghi heeft ervoor gezorgd dat je je machine altijd goed onderhoudt, ze hebben dit gewaarborgd door functies te bieden die je waarschuwen wanneer de machine schoongemaakt moet worden.

 

Een van die functies is de rode knop aan de onderkant van het distributieblad. Als het waterniveau binnen een maximum bereikt, stijgt de rode knop op en is zichtbaar door de roestvrijstalen afdekking, waardoor je wordt geïnformeerd om het leeg te maken.

 

Als je Magnifica moet worden schoongemaakt, geeft de knop op het voorpaneel dit aan door te knipperen. Zodra het rode licht gaat knipperen, weet je dat het tijd is om je machine schoon te maken.

 

DeLonghi heeft zelfs een stap verder gegaan en een serie video's gemaakt met alle informatie die je nodig hebt om je koffiemachine goed te reinigen. Hoe gaaf is dat?

 


Kopjesverwarmer

Ik heb ontdekt dat de Magnifica S iets heeft wat heel interessant is: Een kopjeswarmer!

 

Beginners in de wereld van specialiteitenkoffie hebben vaak geen goed begrip van het belang van een kopjeswarmer. Maar dit is wel degelijk iets waar je rekening mee moet houden! Als je gewend bent om koffie te drinken uit een filterkoffiezetapparaat, merk je direct dat de drankjes die geproduceerd worden door zo'n machine veel kouder zijn dan verwacht.

 

Koffiedranken op basis van melk vormen hierin een speciale uitzondering, omdat de melk op een lage temperatuur gestoomd moet worden om de smaak ervan niet te verpesten. Bovendien daalt de temperatuur nog meer zodra de melk en koffie zijn samengevoegd.

 

Als je je drankje in een koude beker giet, verlies je nog meer warmte. De kopjeswarmhouder kan hierbij erg handig zijn.

 

De schaal is gemonteerd bovenop de DeLonghi Magnifica en wordt warm gehouden door de krachtige ketel. Daarnaast heeft de schaal een ruwe oppervlakte, die helpt om de mokken goed op hun plek te houden tijdens het verwarmingsproces.

 

Zodra je de machine aanzet, begint de oppervlakte op te warmen, dus plaats gewoon je kopjes daar terwijl je je voorbereidingen afmaakt en je bent klaar om te beginnen.

 


DeLonghi Magnifica S ECAM20.110.B Handige Tips

Hieronder volgen enkele tips die ik heb ondervonden om in gedachten te houden bij het gebruik van je Magnifica S-koffiemachine:

 

 • Probeer geen vette koffiebonen te gebruiken voor het zetten van koffie. Ze werken niet zo goed in semi-automatische machines. Bovendien verlies je smaak en maken de resten die blijven na het zetten lastig schoon te maken. Kies een Medium gebrande versie die je lekker vindt en houd je daar aan.
 • Je kunt Magnifica's onderdelen ook in een vaatwasser wassen en er zullen geen nadelige gevolgen zijn. Natuurlijk moet je wel je vaatwasser goed onderhouden.
 • Ik dacht heel lang dat ik de hoeveelheid koffie in mijn kopje niet kon aanpassen, maar een reactie op YouTube bracht me op het idee dat je gewoon iets langer moest drukken om te bereiken wat je wilde.
 • Tot slot kan de stoompijp ook worden gebruikt als een warmwaterdispenser om heerlijke chocolademelk of thee te maken voor die ene gast die vandaag geen koffie wilt!

 


Magnifica S ECAM20.110.B vs ECAM22.110.B

ecam 20110b zwart

ecam 22110b zwart

 

Als we de DeLonghi Magnifica S ECAM20.110.B en de ECAM22.110.B met elkaar vergelijken, zijn er een paar belangrijke verschillen om op te merken:

 

1. Waterreservoir: De ECAM 20110B heeft een waterreservoir van 1,8 liter, terwijl de ECAM 22110B ook een waterreservoir van 1,8 liter heeft. Beide machines bieden voldoende capaciteit voor het zetten van meerdere kopjes koffie zonder tussentijds bij te vullen.

 

2. Koffiebonenreservoir: De ECAM 20110B heeft een koffiebonenreservoir van 250 gram, terwijl de ECAM 22110B ook een koffiebonenreservoir van 250 gram heeft. Dit betekent dat je genoeg bonen kunt toevoegen voor meerdere bereidingen voordat je ze moet bijvullen.

 

3. Functionaliteit: Beide machines bieden vergelijkbare functies zoals een ingebouwde koffiemolen, een stoompijpje voor het opschuimen van melk en een eenvoudig bedieningspaneel. Ze zijn ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn en bieden basisinstellingen voor het aanpassen van de koffiesterkte en de hoeveelheid water.

 

4. Prijs: Over het algemeen is de ECAM 20110B goedkoper dan de ECAM 22110B. Dit kan een belangrijk aspect zijn voor mensen met een beperkt budget.

 

Over het algemeen zijn beide modellen geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een instapmodel volautomatische espressomachine. Ze bieden vergelijkbare functionaliteit en capaciteit voor het zetten van koffie. De keuze tussen de Delonghi ECAM 20110B en de Delonghi ECAM 22110B hangt af van je persoonlijke voorkeuren en budget. Als je op zoek bent naar een iets voordeliger optie, dan is de ECAM 20110B wellicht geschikt voor jou. Als je echter bereid bent om iets meer te investeren voor een specifiek model, dan kan de ECAM 22110B een goede keuze zijn.


Alternatieven

jura s8

DeLonghi Magnifica S ECAM20.110.B en Jura S8 zijn beide volautomatische espressomachines, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

 

 • De DeLonghi Magnifica S ECAM20.110.B is een instapmodel espressomachine met een aantrekkelijk prijskaartje. Het biedt handige functies zoals een instelbare maalgraad en instelbare koffiehoeveelheid, waardoor je je koffie kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Deze machine is geschikt voor zowel verse koffiebonen als gemalen koffie. Met een vermogen van 1450 watt zet het snel en efficiënt koffie. Het is een goede keuze voor beginners of mensen die op zoek zijn naar een betaalbare optie.
 • Aan de andere kant is de Jura S8 een high-end espressomachine met geavanceerde functies en een luxe uitstraling. Het biedt een breed scala aan koffiedranken, zoals espresso, cappuccino en latte macchiato, en heeft een groot kleurendisplay voor eenvoudige bediening. De machine maalt de bonen vers voor elke kop koffie, wat zorgt voor een optimale smaak. De Jura S8 maakt gebruik van een hoger vermogen van ongeveer 1450-1500 watt, vergelijkbaar met de DeLonghi Magnifica S ECAM20.110.B.
 • Wat betreft prijs, is de Jura S8 aanzienlijk duurder dan de DeLonghi Magnifica S ECAM20.110.B. Dit komt door de extra functionaliteit en de premium kwaliteit van de Jura-machine.

Bij het vergelijken van deze twee machines is het belangrijk om te overwegen wat je zoekt in een espressomachine. Als je een beginner bent of een beperkt budget hebt, kan de DeLonghi Magnifica S ECAM20.110.B een goede keuze zijn met zijn instelbare functies en betaalbaarheid. Als je echter bereid bent meer te investeren in een geavanceerde machine met extra functies en een luxueuze uitstraling, dan zou de Jura S8 een betere keuze kunnen zijn.

 

Het is belangrijk om ook rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren, zoals de mate van automatisering die je wenst, het aantal koffiedranken dat je wilt kunnen maken en de algemene bouwkwaliteit van de machine. Beide merken hebben een goede reputatie in de espressomachine-industrie, dus het komt neer op welke functies en prijsklasse het beste bij jou passen.


Voordelen Nadelen
Instelbare maalgraad : Maalt precies de hoeveelheid bonen voor elke koffiekop die je zet Het maakt veel lawaai
Knop voor de koffiesterkte. Je bepaalt zelf hoeveel cafeïne je in je kopje wilt. De Magnifica zal die hoeveelheid bonen voor je malen. Omdat de machine een zelfreinigende functie heeft, verbruikt hij veel water. Dus elke keer dat je de machine aanzet, verspil je in feite water.
Ondersteunt ook gemalen koffie. Dus als je geen bonen meer hebt en je hebt gemalen koffie in huis, kun je nog steeds een goede koffie zetten. Als je hem niet handmatig programmeert, zet de machine geen volle kop koffie. Je moet het twee keer brouwen om een fatsoenlijk drankje te krijgen.
De stoompijp in de pannarello is vrij lang De koffiesterkte wordt gehalveerd als je deze zet vanuit de “dubbele kop” optie
Je kunt twee koppen koffie tegelijk zetten.
Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft een gemakkelijk schoon te maken melkreservoir
Goedkoper dan gewone koffiezetapparaten
instelbare koffiehoeveelheid

Tot slot

De Delonghi Magnifica S ECAM20.110.B koffiemachine maakt geweldige koffie en is makkelijk schoon te maken.  En je kunt op hetzelfde moment twee kopjes koffie maken. Het is een beetje te luid naar mijn smaak, maar over het algemeen ben ik de afgelopen twee jaar erg blij met deze machine geweest.

 


FAQ

Welke koffiebonen voor DeLonghi Magnifica?

Voor De'Longhi Magnifica raden we altijd aan te kiezen voor 100% Arabica espressobonen. Dit kan een blend zijn van verschillende Arabica-herkomsten of een Single Origin uit een specifiek koffieland. 100% Arabica bonen staan bekend om hun zachte, fruitige smaakprofiel en zijn ideaal voor liefhebbers van verfijnde koffie. Experimenteer met diverse blends en ontdek welke bonen het beste passen bij jouw persoonlijke voorkeuren.

Hoe De'Longhi Magnifica S Ontkalken?

Ontkalken is een essentieel onderdeel van het onderhoud van je De'Longhi Magnifica S om de kwaliteit van je koffie te behouden en de levensduur van je machine te verlengen. Hier zijn eenvoudige stappen om je door het ontkalkingsproces te leiden:

Stap 1: Voorbereiding

 • Vul het waterreservoir met een ontkalkingsoplossing of een mengsel van water en azijn. Zorg ervoor dat je de aanbevolen verhoudingen volgt.

Stap 2: Activeer het Ontkalkingsprogramma

 • Raadpleeg de handleiding om het ontkalkingsprogramma te starten. Meestal kun je dit doen via het bedieningspaneel van je machine.

Stap 3: Doorloop het Ontkalkingsproces

 • Laat de ontkalkingsoplossing door het systeem lopen. Plaats een container onder de koffie-uitloop om het afvalwater op te vangen.

Stap 4: Spoel met Schoon Water

 • Herhaal het proces met schoon water om resterende ontkalkingsoplossing weg te spoelen en spoel het waterreservoir goed uit.

Stap 5: Reinig de Onderdelen

 • Maak het waterreservoir en andere verwijderbare onderdelen grondig schoon.

Onthoud altijd de specifieke instructies van jouw model, want deze kunnen variëren. Regelmatig ontkalken, bijvoorbeeld elke 2-3 maanden, helpt de prestaties van je De'Longhi Magnifica S op peil te houden en zorgt voor een heerlijke kop koffie telkens als je de machine gebruikt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.