Rating: 5 sterren
1 stem
Jura E6 Review

De Jura E6 staat trots in het midden van de imposante reeks volautomatische espressomachines. De Jura E6 heeft meer geavanceerde espresso aanpassingsopties dan de instapmodellen, plus opties voor melkschuim. Maar toch zonder alle extra's die het in de volgende prijsklasse plaatsen.

 

Wil jij weten of deze Jura E6 de juiste koffiemachine voor je is? Lees dan de complete Jura E6 review om erachter te komen.

 

Beste Deals

Overzicht

Jura E6 ontwerp
 • Inhoud waterreservoir : 1.90 liter
 • inhoud bonenreservoir : 280 gram
 • Met deze Jura E6 koffiemachine stel je zelf eenvoudig cappuccino's, koffie of espresso's samen.
 • PEP (Pulse Extraction Process) produceert een rijke crema.
 • Automatische reinigingscyclus voor een eenvoudige onderhoudsbeurt

 

Elke keer als ik een kopje koffie of espresso maak, geniet ik van de verse smaak. Het gebruik is zo eenvoudig. Zelfs de cappuccino's zijn geweldig.

 


Jura E6 koffieMachine Review

De Jura E6 automatische koffiemachine is onderdeel van de populaire E-lijn, gericht op mensen die wat meer espresso-kwaliteit willen zonder dat er hoge prijzen aan verbonden zijn. In tegenstelling tot zijn grote broer, de E8, heeft de E6 minder functies, maar de prijs is een stuk lager. Laten we eens kijken of dit de juiste koffiemachine voor je is.

 

Ontwerp

Eén blik op de Jura E6 en je herkent het meteen als een apparaat van Jura. Het Zwitserse merk heeft een unieke, moderne look die van toepassing is op al hun espressomachines, van beginnend level tot ervaren.

 

Met de E-serie heeft Jura gezorgd voor een minimalistisch uiterlijk door de installatie van een TFT-scherm. Hiermee heb je toegang tot het menu met dranken en instellingen, bestuurd met verfijnde knoppen aan beide kanten. (Als je technologie en stijl leuk vindt, bekijk dan onze review van de Jura S8, die een touchscreen display heeft).

 

Met de enkele, draaiknop aan de voorkant kun je melkschuim en warm water inschakelen.

 

Met een voetafdruk van 35.1 x 44.6 x 28 (HXLXB) is de E6 vergelijkbaar met veel Jura koffiemachines. Dus het is ongeveer gemiddeld voor een espressomachine met ingebouwde molen. In deze ruimte heeft Jura erin geslaagd om een royale 1.9 liter watertank te plaatsen, een bonenhouder die 280 gram koffie bonen kan bevatten en een koffiedikbak die groot genoeg is voor ongeveer 16 porties. Deze specificaties betekenen dat je meer drankjes kunt maken zonder de machine bij te vullen of leeg te maken.

 

Jura E6 ontwerp

Brouwsysteem

Zoals bij elke uiterst geautomatiseerde koffiemachine begint de reis samen met de Jura E6 met de maling. De professional aroma grinder G3 wordt standaard in veel van Jura's machines gebruikt (alhoewel het misschien opgemerkt moet worden dat de D6 nog steeds de Aroma G2 gebruikt). Jura beweert dat Aroma G3 twee keer zo efficiënt is als het vorige model, wat betekent dat het handiger is en minder kans op warmteoverdracht naar de verse koffiebonen biedt.

 

Hoewel er maar 6 niveaus van maalinstellingen zijn, is dit minder dan ideaal als je een serieuze espresso lover bent. Wat nog frustrerender is het gebrek aan een bypass stortkoker voor gemalen koffie, wat een handige functie is als je af en toe decaf wilt.

Jura E6 bovenkant met het deksel van het bonenreservoir eraf

Met het PEP of Pulse Extraction Process van Jura maak je rijke, intense espresso. Het systeem pompt het water door de koffie in korte, gecontroleerde stoten in plaats van één lange straal. Zo krijg je knapperige smaak en aroma's die anders worden overstemd.

 

Met PEP heb je een vollere smaak, meer crema en betere temperatuur in de kop.

 

Tijdens het proces van espresso maken, werkt de PEP samen met het Intelligent Pre-Brew Aroma System (IPBAS) van de machine, om de pre-invoering aan te passen aan de hoeveelheid koffiebonen die wordt gebruikt. Dit is vooral belangrijk als je naar de doseringscapaciteit kijkt. In tegenstelling tot andere automatische koffiezetapparaten, waarmee je maximaal 10 g doseert, kan de Jura E6 tot 16 gram in één keer doseren.

 

Met het geïntegreerde melksysteem kun je vanaf het begin tot het einde een cappuccino maken zonder je kop te verplaatsen. Het is niet volledig vrij van problemen, aangezien je de draaischijf moet bedienen om de melkopschuimer in te schakelen als onderdeel van het brouwproces. Het kan je verbazen dat er op deze prijs geen melkkan aanwezig is, maar je kunt de buis gebruiken met elke melkcontainer.

 

Koffiekwaliteit en veelzijdigheid

De Jura E6 automatische koffiemachine heeft voordelen en nadelen op het gebied van veelzijdigheid, maar laten we beginnen met het positieve. Je hebt verschillende instellingen voor elk drankje, inclusief de hoeveelheid drank, twee verschillende koffietemperatuurinstellingen en een zeer veelzijdige tien koffiesterkte-instellingen.

 

Je kunt ook het volume van het melkschuim aanpassen als je een cappuccino maakt.

 

Hoewel de Jura E6 beschikt over een fijne schuimtechnologie, die wordt gezegd meer dichte microschuim te produceren, biedt het je niet veel keuzemogelijkheden. Je kunt alleen kiezen uit espresso, gewone koffie en cappuccino's. Daarnaast is er geen manier om de melktemperatuur aan te passen, wat betekent dat je je dranken helaas niet extra heet kan drinken.

 

Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om heet water te krijgen voor een kop chocolademelk of thee, met maar liefst drie temperatuurinstellingen. Maar als je wilt, kun je ook gewoon je espressokop met opgeschuimde melk laten vullen.

 

Met twee koffieuitloop openingen en een grote dosering heb je de mogelijkheid om tegelijkertijd twee espressoshots of twee kopjes koffie te maken. Als je cappuccino's wilt maken, is één kopje per keer helaas het maximum, vanwege de enkele melktuit.

 

Melk opschuimen

De Jura E6 biedt de mogelijkheid om melk op te schuimen voor een heerlijk romige toevoeging aan je koffiedranken. Met het geïntegreerde melksysteem van de E6 kun je eenvoudig melk opschuimen voor cappuccino's, lattes en andere melkdranken. Dankzij de fijne schuimtechnologie van Jura kun je genieten van zijdezacht melkschuim met de perfecte textuur en consistentie. Het melksysteem is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te reinigen, waardoor je zonder gedoe kunt genieten van professioneel ogende en smakende melkschuimcreaties. Of je nu een volle cappuccino wilt of gewoon wat melkschuim wilt toevoegen aan je koffie, de Jura E6 maakt het opschuimen van melk een moeiteloze en plezierige ervaring.

 

Om melk op te schuimen met de Jura E6, volg je eenvoudige stappen om een perfecte melkschuimlaag toe te voegen aan je favoriete koffiedranken.

Ten eerste sluit je de melkslang aan op de uitloop voor microschuim. Zorg ervoor dat de melkslang stevig vastzit. Giet vervolgens de gewenste hoeveelheid koude melk in een geschikte melkcontainer. Plaats de melkcontainer onder de melkslang en zorg ervoor dat de melkslang ondergedompeld is in de melk. Selecteer op het display van de Jura E6 de gewenste koffiebereiding of koffiespecialiteit. De machine begint dan automatisch melk op te schuimen en voegt het romige melkschuim toe aan je koffie.

 

Na gebruik reinig je de melkslang en container grondig om de hygiëne te behouden. 

 

Welke dranken kan ik maken?

Met de Jura E6 kun je een breed scala aan heerlijke dranken maken. Deze volautomatische koffiemachine is uiterst geschikt voor het zetten van:

 • Zwarte koffie, zoals espresso en gewone koffie.

Daarnaast kun je ook genieten van verschillende melkdranken, zoals:

 • cappuccino
 • latte macchiato
 • flat white

 

Met de geavanceerde technologieën van de Jura E6 kun je eenvoudig de sterkte, temperatuur en hoeveelheid van de drank aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeur. Of je nu een pittige espresso wilt om je dag te beginnen of een romige cappuccino als oppepper in de middag, met de Jura E6 kun je altijd genieten van je favoriete koffiedrank.

 

Schoonmaak en onderhoud

De Jura E6 is gemaakt om eenvoudig te bedienen en heeft enkele onderhoudsprogramma's om schoonmaken minder pijnlijk te maken. De machine zal je waarschuwen wanneer dit nodig is, maar je kunt ze ook handmatig op elk moment starten.

 

Met de spoelcyclus zal je machine snel schoongemaakt worden, zodat je geen oude koffieaanslag krijgt. Nadat je een drankje met melk hebt gemaakt, word je aangezet om het melksysteem te spoelen, waardoor de melkopschuimer doorstroomd wordt.

 

Als je je koffiezetapparaat aan het einde van de dag gebruikt hebt, is het belangrijk dat je de wegwerpbare filterbakje leegmaakt, de koffiedrabcontainer leegt en het waterreservoir spoelt. Als je ook melkschuim maakte met de melkopschuimer, doe dan ook een diepe reiniging van de melkbuis. De spuitmond voor de melkopschuimer is ook los te halen en kan in de vaatwasser worden gestopt.

 

Door een CLEARYL slim waterfilter in de Jura E6 te gebruiken, kun je jezelf veel ongemak en langdurig onderhoud besparen. Het filter verwijdert alle verontreinigingen die het koffie-aroma kunnen beïnvloeden en voorkomt kalkafzetting in de machine. Deze waterfilter sluit via RFID aan op het intelligente watersysteem, zodat de machine precies weet wanneer hij moet worden vervangen. Het voorkomt ook dat de ontkalkings-melding verschijnt.

 

Na elke 180 kopjes koffie of 80 machinestarts, moet je een grondige reiniging doen. Dit is belangrijk voor het schoonmaken van de brouwgroep, die je niet kunt verwijderen op een Jura-espressomachine.

 

Prijs-kwaliteitverhouding

De Jura E6 mist een paar interessante functies die je op deze prijs mag verwachten, maar er is geen twijfel dat het een kwalitatief goede koffiemachine is. Met het PEP-brouwsysteem, opties voor het aanpassen van je kopje en gebruiksgemak zul je elke keer een perfecte espresso brouwen.

 

Jura-machines zijn gemaakt om heel lang te blijven werken.

 

Wees je ervan bewust dat dit ook kosten met zich meebrengt. Het draaien van een Jura-apparaat is niet goedkoop, vooral als je de aanbevolen onderhoudsproducten gebruikt, zoals Jura-reinigingstabletten en CLEARYL-filters.

 


plus en minpunten

Voordelen Nadelen
Kan twee drankjes tegelijk maken Er zijn geen opties voor latte's.
Veel opties voor het aanpassen van drankjes. Duur
De fijne schuimtechnologie zorgt voor luchtige melkschuim. Uitgebreid schoonmaakprotocol
Prachtig design en uitmuntende bouwkwaliteit
Automatische reinigingsprogramma
Compatibel met de Jura Smart Connect

De Jura E6 is niet voor jou als...

 

 • Meer drankkeuzes wilt. - Als je op zoek bent naar meer variatie en gemak bij het gebruik van je koffiemachine, dan kan de Jura E8 een goede optie voor je zijn. Het is duurder dan andere modellen, maar het biedt tien extra one-touch drankjes, meer instelmogelijkheden voor de temperatuur en intensiteit van je espresso en zelfs een bypass stortkoker als je liever je eigen gemalen koffie gebruikt.
 • Je een beperkt budget hebt. Als je graag een koffieapparaat met bonen technologie wilt, maar de prijs van een jura espressomachine iets boven je budget ligt, bekijk dan de Gaggia Anima Prestige. Het is één van de betaalbaardere one-touch-machines die nog steeds door een topmerk wordt ondersteund.
 • Als je geen automatische koffiemachine nodig hebt, dan kun je best wat op de prijs besparen. De Gaggia Brera espresso machine heeft een ingebouwde molen en one-touch opties voor espressos en lungos, maar je moet voor lattes en cappuccino's de bijgeleverde pannarello stoompijp gebruiken. Het is een snelle, betaalbare manier om iets te nemen dat net zo lekker is als een volautomatise machine.

 

Wil je meer weten over de Jura koffie- en espressomachine? Lees dan onze reviews! Je komt er zo achter hoe het staat vergeleken met andere Jura koffiemachines.

 


Tot slot

Of de Jura E6 koffiemachine geschikt is voor jou, hangt af van welke functies je als must-haves beschouwt bij een super-automatisch apparaat. Het is een uitstekende machine voor espresso-liefhebbers die op zoek zijn naar heerlijke koffie met één druk op de knop en een lekkere cappuccino. Maar als je op zoek bent naar een breed scala aan speciale koffiesoorten, dan krijg je hier niet de diversiteit waarnaar je op zoek bent.

 

Jura maakt een van de duurdere koffieapparaten. Toch heeft hun reputatie voor duurzaamheid ervoor gezorgd dat je een super-automatisch espressomachine krijgt met consistente koffie voor de lange termijn.

 

Verkrijgbaarheid/kleuren

JURA E6 - Piano White (EC) - Model 2022 - volautomatische espressomachine

JURA E6 - Platina (EC) - Model 2022 - volautomatische espressomachine


JURA E6 - Dark Inox (EC) - Model 2022 - volautomatische espressomachine

JURA E6 - Piano Black (EC) - Model 2022 - volautomatische espressomachine


FAQ

Wat is het verschil tussen de Jura e6 2020 model en de nieuwe versie Jura e6 2022 model?

Het verschil tussen het Jura E6 2020 model en het nieuwe Jura E6 2022 model zit voornamelijk in het uiterlijk en het beschikbare kleurenpalet. Het 2020 model heeft een ander frontdesign dan het 2022 model. Het nieuwe model, herkenbaar aan de toevoeging "[EC] 2022", heeft een vernieuwd front. Daarnaast is het 2022 model verkrijgbaar in drie verschillende kleuropties: Dark Inox, Piano White en Platina.

 

Op technisch gebied zijn er geen grote veranderingen tussen het 2020 en 2022 model. Ze hebben beide vergelijkbare functies en eigenschappen, zoals de mogelijkheid om verschillende koffiespecialiteiten te bereiden, instelbare koffiesterkte en waterhoeveelheid, en een geïntegreerd maalwerk voor verse bonen. Het 2022 model biedt echter geen mogelijkheden voor het bereiden van melkdrankjes, terwijl het 2020 model wel die optie heeft.

 

Kortom, het belangrijkste verschil tussen het Jura E6 2020 model en het nieuwe Jura E6 2022 model zit voornamelijk in het uiterlijk en de kleuropties, terwijl de technische specificaties en functies grotendeels hetzelfde zijn.

Heeft de Jura E6 een cold brew functie?

Nee, de Jura E6 heeft geen specifieke cold brew functie. De E6 is primair ontworpen voor het zetten van espresso en andere warme koffiedranken. Het maakt gebruik van een hogedruksysteem om water door gemalen koffie te persen en zo warme koffie te bereiden. Als je op zoek bent naar een koffiemachine met een specifieke cold brew functie, zijn er andere modellen of merken die daar beter geschikt voor zijn.

Welke koffiebonen voor Jura E6?

Alle soorten koffiebonen zijn in principe geschikt voor de Jura E6, de volautomatische koffiemachine van JURA voor koffiespecialiteiten. Er is echter één uitzondering: koffiebonen die tijdens of na het branden zijn behandeld met toevoegingen (zoals suiker) zijn ongeschikt voor gebruik in deze machine. Het wordt aanbevolen om hoogwaardige, verse koffiebonen te gebruiken voor de beste resultaten en om de levensduur van de machine te behouden.

Waarom komt er koud schuim uit mijn Jura E6?

Als er koud schuim uit de Jura E6 komt, kan het aan de temperatuurinstellingen liggen. Controleer of de machine is ingesteld op de juiste temperatuur voor melkschuim. Ook kan het helpen de melkcontainer voor gebruik op kamertemperatuur te brengen en ervoor te zorgen dat de melkslang niet verstopt is. Als het probleem aanhoudt, raadpleeg dan de gebruikershandleiding of neem contact op met de klantenservice van Jura voor verdere assistentie.


Meer lezen over Jura E6 Koffiemachine Review: Is Het Geschikt Voor Jou? Misschien vind je dit ook interessant: