Jura ENA 4 Review | Eenvoudig goede koffie

Rating: 5 sterren
1 stem

Ben je op zoek naar een minimalistische espressomachine van topkwaliteit? Dan is Jura de naam die je moet onthouden. En als het gaat om eenvoudige design en functionaliteit, dan is de Jura ENA 4 absoluut een topper.

 

Maar maak je geen zorgen: deze machine mag dan wel geen melksysteem hebben, maar er valt nog genoeg te ontdekken in onze Jura ENA 4 review. Wij delen alle details met jou!

 


Jura ENA 4 Overzicht

In deze Jura E4 review wil ik het hebben over de esthetische kwaliteiten van deze machine. Het gestroomlijnde exterieur van de ENA 4 is bijna stijlvol genoeg om me te doen vergeten dat het gewoon zwart plastic is. Het is niet zo opvallend als de glanzende afwerking op de A1. Toch doet het geen afbreuk aan de minimalistische vibe die Jura probeert te bereiken. Je zou kunnen betogen dat Jura zijn minimalistische benadering te ver doorvoert door het melksysteem weg te laten, maar dat laat ik aan interpretatie over. Gezien het prijspunt van deze machine, is dit zeker een gedurfde stap.

 

Als je iemand bent die dol is op zwarte koffie en een espressomachine zoekt die erin uitblinkt, dan zou de ENA 4 wel eens jouw perfecte match kunnen zijn. Maar voor koffiedrinkers die altijd een latte macchiato of cappuccino-optie nodig hebben, zie ik dit op lange termijn niet werken. Er zijn veel andere machines in zee die jou goed behandelen (en melksystemen bevatten). Bekijk mijn gids voor super automatische espressomachines uit 2023 als je bewijs nodig hebt!

 

Hoe dan ook, als de afwezigheid van een melksysteem je niet heeft afgeschrikt, blijf dan mijn Jura E4 review lezen. 


Jura ENA 4 Functies

In mijn Jura E4 review wil ik graag stilstaan bij de overeenkomsten tussen de A1 en ENA 4. Ik heb eerder al genoemd dat deze twee volautomatische koffiemachines als tweelingen aanvoelen, maar deze vergelijking gaat verder dan alleen hun uiterlijk. Qua functies zijn ze niet helemaal identiek, maar het zou moeilijk zijn om ze van elkaar te onderscheiden in een line-up. Met dat in gedachten zou ik mijn review hier kunnen stoppen en je doorverwijzen naar mijn A1-review, maar dat doe ik niet. Ondanks dat ze veel dezelfde specificaties delen, zijn deze twee geen kopieën van elkaar en verdienen daarom elk hun eigen beoordeling.

 

Ontwerp

In de Jura E4 review zou ik je kunnen vertellen dat het apparaat alleen verkrijgbaar is in wit en zwart, maar in plaats daarvan zal ik dezelfde chique woordenschat gebruiken als Jura. Met deze machine kunt u kiezen tussen Metropolitan Black en Nordic White. Ik weet niet precies wat zwarte "Metropolitan" maakt, maar het klinkt zeker verfijnd! Gezien de minimalistische aanpak van volautomaten, verbaast het me niet dat Jura slechts twee kleuropties biedt. Van de twee vind ik dat de witte beter past bij de kristallen watertank, maar dat is slechts mijn bescheiden mening. Hoe dan ook, het is moeilijk te argumenteren met klassiekers. Zowel zwart als wit passen bijna bij elke keukeninrichting.

 

Ik graag benadrukken dat groter niet altijd beter is, vooral als je geen gigantische keuken hebt. De ENA 4 is zeker niet de compactste super automatische machine die ik heb gezien, maar hij is kleiner dan je zou denken. Sterker nog, Jura prijst dit als hun meest compacte machine. Het ziet er misschien niet helemaal klein uit, maar ik denk dat dat grotendeels te maken heeft met het ontwerp van de ENA 4 in het algemeen. Het heeft dezelfde scherpe geometrische hoeken als de meeste producten van Jura, maar het is niet zo strak of glanzend. Een machine zoals de A1 stopt het grootste deel van zijn belangrijke componenten onder de motorkap. Maar met die ronde watertank aan zijn zijde lijkt de ENA 4 zich minder zorgen te maken over ruimtebesparing. Toch mag deze espressomachine niet al te veel ruimte op je keukenblad innemen. Jura vergelijkt de grootte van deze machine met lengte- en breedtemaat papierformaat losse vellen papier. Dus als je ruimte hebt voor een vel papier op je aanrecht, zit je goed.

 

Gebruiksvriendelijkheid

Als we kijken naar de Jura E4 review, dan is er één ding waar deze volledig automatische koffiemachine zeker over kan opscheppen. En dat is het gemak in gebruik. Er hoeft niet gespeeld te worden met instellingen voor melkschuim of gestoeid te worden met een stoompijpje. In feite hoef je maar op een paar knoppen te drukken om vloeibaar goud in je kopje te hebben stromen. Of zo dichtbij mogelijk bij vloeibaar goud als zwarte koffie kan komen. De ENA 4 is hier geen uitzondering op en heeft een eenvoudige digitale interface aan de voorkant van het apparaat die onmogelijk over het hoofd gezien kan worden. Er zijn slechts vier knoppen, en hoewel dat misschien beperkt lijkt, bieden ze meer veelzijdigheid dan men zou denken. Met één knop kun je de sterkte van de koffie aanpassen, gemeten door middel van koffieboonsymbolen die over het scherm flitsen. Drie koffiebonen is de hoogste stand, wat vertaald wordt naar meer gemalen koffiedosering voor extra sterke smaakbeleving."

 

De Jura E4 onthult dat er een andere knop beschikbaar is waarmee je kunt kiezen tussen gebrouwen koffie en espresso, en er zijn instellingen die je kunt aanpassen om te spelen met de hoeveelheid koffie die wordt afgegeven. De machine geeft maximaal 237 milliliter per keer af, wat een beetje teleurstellend kan zijn als je gewend bent om acht of twaalf kopjes tegelijk te zetten. Aan de andere kant is dit niet de traditionele filterkoffiemachine van oma in elk opzicht. Als het je bedoeling is om speciale dranken te maken of geavanceerde instellingen aan te passen, dan kun je de ENA 4 combineren met de Jura-applicatie op je smartphone. Het gebruik van deze app vereist echter verdere informatie, dus ik zal daar later in mijn Jura E4 review over schrijven.

 

Aroma G3 Molen

In deze Jura E4 review ga ik dieper in op de Aroma G3 koffiemolen die door de fabrikant wordt geleverd. Het ontwerp van deze molen zorgt voor veel variatie in maalgrootte, wat niet minder verwacht mag worden van Jura. Het is een andere manier waarop ze talloze instellingen hebben verpakt in een minimalistisch apparaat.

 

Belangrijk om te onthouden is dat je alleen de maalinstellingen moet aanpassen terwijl de molen actief werkt. Een beetje zoals het schakelen op een fiets – je kunt alleen van versnelling wisselen als de fiets al in beweging is. Er zijn niet veel extra functies op deze Aroma G3 koffiemolen, maar het handelt alles af wat nodig is en dit doet hij stil!

 

Bovendien is de bonentrechterdeksel doorzichtig waardoor je het wonderwerk ervan altijd kunt bekijken. In termen van capaciteit kun je 124 gram van je favoriete koffiebonen in de hopper bewaren zonder probleem!

 

Voorgemalen koffie

Wanneer we het hebben over koffiebonen, kunnen we niet om gemalen koffie heen. Tegenwoordig zijn de meeste fabrikanten zo vriendelijk om een ​​omleidingsdoseerder voor gemalen koffie toe te voegen aan hun apparaten. Zo kun je af en toe genieten van een cafeïnevrij drankje, wat natuurlijk fijn is.

 

Echter kan het gebeuren dat deze doser verstopt raakt door de gemalen koffie, waardoor het apparaat minder goed functioneert. Gelukkig heeft de Jura E4 een oplossing voor dit probleem; er zit namelijk een speciale opening in waar je voorgemalen koffie in kunt doen zonder kans op verstoppingen of problemen met de machine.

 

Natuurlijk wil je wel regelmatig verse bonen gebruiken voor jouw dagelijkse kopjes koffie, maar soms is het fijn om 's avonds te ontspannen met een cafeïne-vrije variant. Dankzij deze functies hoef jij niet meer te twijfelen tussen hele bonen en voorgemalen variant!

 

Watertank

Laten we het nu eindelijk eens hebben over de kroonjuweel van de Jura ENA4 – de nep diamantvormige waterreservoir. Ondanks de prijs zou je het misschien niet verwachten, maar deze baby is geen echte diamant.

 

Toch heeft Jura er veel nadruk op gelegd om het ten toon te stellen. In plaats van hem onder het deksel te plaatsen zoals bij de meeste waterreservoirs, hebben ze hem aan de zijkant bevestigd. Jura beweert dat hun inspiratie voor dit idee afkomstig was van die chique kristallen kannen waarin je alcohol bewaart.

 

Nu ben ik dol op Ierse koffie maken, maar in dit geval denk ik niet dat een scheutje whisky of bourbon in deze waterreservoir echt goed zal uitpakken. Het is waarschijnlijk beter als we ons houden aan gewoon water en onze alcohol in een daadwerkelijke kristallen kan bewaren

 

Ik moet toegeven, ik heb gemengde gevoelens over de watertank van de Jura ENA4. Het reservoir ziet er ongetwijfeld mooi uit, maar ik vraag me af of deze het hoge prijskaartje waard is. Als je iemand bent die alles draait om esthetiek, dan zou het kristalachtige design wellicht het extra geld waard zijn. Het is misschien wel de meest unieke water tank die ik ooit gezien heb op een koffiemachine en de fabrikant vond dit ook want ze hebben dezelfde tank gebruikt voor de Jura ENA 8.

 

Functioneel werkt de tank net als alle andere watertanks – je kunt hem gewoon openen om bij te vullen of helemaal verwijderen met één hand. Gelukkig past hij in een hand dus dat is zeker positief te noemen.

 

Jura technologieën

Intelligent Water Systeem – I.W.S.

Als we het toch hebben over watertanks, wil ik graag de aandacht vestigen op het Intelligent Water Systeem (I.W.S.) van Jura ENA 4. Opnieuw probeert Jura indruk op ons te maken met belangrijk klinkende functies. Bij de naam zou je denken dat het basiswiskunde kan uitvoeren of een boek kan voorlezen terwijl het je espresso zet. Ik bedoel maar, ik kan niet de enige zijn die heeft gewacht tot een koffieproducent deze functies introduceerde!

Maar in feite is I.W.S. een slimme eigenschap waarbij het systeem wordt genotificeerd wanneer je de waterfilter moet vervangen. Met sommige volautomaten moet je je bezighouden met opnieuw kalibreren van de koffiemachine telkens wanneer je de filter wijzigt, maar hier hoeft dit niet geprogrammeerd te worden en Jura verzekert gemak zonder regelmatig ontkalken nodig te hebben. Persoonlijk ben ik sceptisch over dat laatste aspect.

 

Pulse Extraction Process – P.E.P.

Bij de Jura ENA 4 vind je niet alleen het Intelligent Water Systeem, maar ook de Pulse Extraction Process (P.E.P.). Deze functie is een van de kenmerken waar Jura vooral om bekendstaat. Sterker nog, P.E.P. is Jura's kernactiviteit en daarom blinkt deze machine uit in het maken van een gewone espresso. Het unieke aan deze technologie is dat koffiedik kort wordt doordrenkt met waterpulsen in plaats van een constante stroom water te gebruiken. Dit zorgt voor maximale extractie en smaak, ongeacht welk drankje je maakt.

Hoewel sommige superautomaten eigen versies van dit kenmerk kunnen hebben, zijn ze lang niet zo succesvol en effectief als Jura's brouwtechnologieën die worden gebruikt bij de ENA 4-machine.

 

JOE – Jura App

Met de Jura ENA 4 kun je nu eenvoudig toevoegen aan het groeiende aantal apparaten dat naadloos integreert met onze dagelijkse routines. Met de WiFi Connect aangesloten op jouw machine en de JOE-app van Jura gedownload, ben je klaar om te genieten van gepersonaliseerde koffie-ervaringen. Je kunt nu handsfree bedienen en commando's geven voor elke gewenste koffiesmaak of sterkte door middel van spraakopdrachten. Het is als het hebben van een persoonlijke barista in jouw zak, maar dan zonder onnodige conversaties over het weer of andere zaken. De werking is snel, betrouwbaar en kan worden aangepast aan al jouw voorkeuren met één simpele vraag. Stap af van ouderwetse methodes naar deze moderne manier om brouwsels te maken die perfect zijn voor iedere situatie!

 

Kop grootte

De Jura ENA 4 is een uitstekende koffiemachine die garant staat voor een fantastische ervaring wanneer je van je kopje koffie geniet. Maar wat als je reiskopje niet comfortabel past onder de spuitmond? Maak je geen zorgen, want er is goed nieuws! De standaardhoogte van de spuitmond is laag ingesteld om espressokopjes te kunnen herbergen, maar met één druk op de knop kan deze worden aangepast naar jouw persoonlijke wensen.

 

Dit verloopt naadloos en het kost veel minder moeite dan bijvoorbeeld het verwijderen van de lekbak iedere keer dat je wat extra ruimte wilt hebben. Kies nu zonder compromissen voor jouw favoriete reiskop dankzij Jura ENA 4!

 

Speciale dranken

Met de Jura ENA 4, die gespecialiseerd is in zwarte koffie en espresso, kan het niet verrassend zijn dat deze machine beperkt is wat betreft specialiteiten. Er worden geen espresso, macchiato's, cappuccino's of andere favorieten uit de coffeeshop aangeboden.

 

Naast een standaard espressoshot en gebrouwen koffie biedt de ENA 4 wel de mogelijkheid om twee shots achter elkaar te zetten of een lang shot te brouwen. Deze aanpassingen vallen niet echt onder de speciale dranken parapluutje, maar het is zo ongeveer hoe fancy deze machine wordt.


Hoe gebruik je de Jura ENA 4 ?

Als het gaat om de Jura ENA 4, is er één ding waar ik Jura echt voor wil complimenteren: je hebt waarschijnlijk nooit de gebruikershandleiding van de ENA 4 nodig.

Tenzij je probeert te knoeien met geavanceerde instellingen of geen toegang hebt tot de app, zou het gebruik van de ENA 4 ongelooflijk eenvoudig moeten zijn. Geen rocket science hier, dames en heren. En dat is precies wat je mag verwachten van een topklasse koffiezetapparaat als deze, dat met trots het merk Jura draagt.

 

De interface is intuïtief en gemakkelijk te navigeren – zelfs als je zonder handleiding op pad gaat! Ik kan me geen betere manier bedenken om je ochtendroutine soepeler te laten verlopen dan ondergedompeld te worden in zo'n weelderige wereld van smaak.

 

  1. Het belangrijk te onthouden dat dit een volledig geautomatiseerde machine is. Dit betekent dat je eerst de bonencontainer en het waterreservoir moet vullen voordat je aan de slag kunt gaan met deze koffiemachine.
  2. Zet de machine aan en plaats je kop onder de spuit. Als je een grotere beker of glas gebruikt, kun je het dispenser mondstuk naar boven aanpassen. Pro-tip: Als je espresso maakt, probeer dan je kop onder een beetje warm water te houden. Een warme kop maakt alle verschil.
  3. Probeer nu met de gebruikersinterface te experimenteren. Aan de rechterkant vind je een knop met een koffieboon symbool. Met deze knop kun je de sterkte van je drankje wijzigen, maar ook aangeven of je gemalen koffie gebruikt. Omdat je drie verschillende sterktes hebt, kun je met die knop tussen ze schakelen.
  4. Druk op de knop met het kleine kopje-icoon om je espresso af te tappen. Wanneer de koffiebonen op het scherm gaan flitsen, wordt de machine geactiveerd waardoor je het volume van de koffie kan veranderen.
  5. Je kunt gewoon een standaard shot kiezen, maar de machine kan tot 237 milliliters koffie of espresso tegelijk afgeven. Druk gewoon opnieuw op de knop als je de gewenste hoeveelheid hebt. De volgende keer zal de machine je instellingen onthouden, wat een leuk kenmerk is.

 

Het is eigenlijk heel simpel. Het is zo eenvoudig dat je zou kunnen zeggen dat een goed getrainde hond het zou kunnen doen. Maar natuurlijk moeten we voor de veiligheid geen risico's nemen en deze taak aan professionals overlaten. Wat ik bedoel te zeggen is dat dit proces niet ingewikkeld hoeft te zijn en met de juiste kennis en tools kan worden uitgevoerd door iedereen die er tijd en moeite in wil steken.


Jura ENA 4 Schoonmaken

Alsje een koffiemachine bezit, weet je dat het reinigen en ontkalken niet bepaald de leukste klusjes zijn. Maar geen zorgen, met de ENA 4 hoef je je hier geen zorgen over te maken. Deze machine is namelijk allesbehalve onderhoudsintensief.

 

Er is zelfs een apart compartiment aan de zijkant van de machine om je gebruikte koffiegrond op te vangen. Ik raad aan om dit na elk gebruik leeg te maken en het compartiment daarna even af te spoelen.

 

Dankzij het Intelligent Water Systeem hoef je deze machine minder vaak dan andere volautomaten te ontkalken, maar dit betekent niet dat je deze stap helemaal kunt overslaan. Voor diepgaande schoonmaakbeurten verwijs ik graag naar de handleiding van Jura.

 

Met de Jura ENA 4 heb je een koffiemachine die gemakkelijk schoon te maken is. De machine heeft een robuuste uitstraling en dat zie je ook terug bij het reinigen. Een vochtige doek en mild reinigingsmiddel zijn voldoende om de buitenkant van de machine af te nemen. Het lekbakje moet regelmatig geleegd worden, maar verder blijft dit apparaat mooi schoon met minimale inspanning.

 

Let wel op: het brouwproces maakt gebruik van componenten die niet verwijderd kunnen worden. Om deze goed schoon te houden, biedt Jura speciale reinigingstabletten aan die automatisch gebruikt kunnen worden wanneer nodig.

 

Houd er rekening mee dat deze koffiemachine niet geschikt is voor gebruik in de vaatwasser of onderdompeling in water – iets wat zeker benadrukt kan worden als we kijken naar hoe belangrijk dit apparaat is voor jouw ochtend- of middagritueel!


Jura ENA 4 Accessoires

Met de Jura ENA 4 koffiemachine heeft Jura een minimalistische filosofie geadopteerd, maar dat betekent niet dat het idee van accessoires volledig is verlaten. Het Zwitserse merk biedt verschillende manieren om je ENA 4 nog meer te verbeteren en aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren. 

 

Kopjesverwarmer

Als je jouw espressokopjes niet voorverwarmt, zou ik zeggen dat je niet het volledige effect van je ochtend kopje krijgt. Nu voordat je zegt dat ik dramatisch ben.  Niets koelt jouw gloeiendhete espresso sneller af dan het in een koude porseleinen of glazen kop te gieten. Het gaat hierbij niet alleen om eenvoudig warmteverlies.

De drastische temperatuurverandering zal de aroma van jouw koffie beïnvloeden en wie wil er nu een ondermaatse koffie-ervaring hebben? Niet ik! Hoe dan ook, dat is de wetenschap achter kopjesverwarmer – die bij veel koffiemachines worden geleverd. Minus de ENA 4 natuurlijk. Gelukkig kun je apart een kopjeswarmer aanschaffen.

 

Neem bijvoorbeeld de Jura kopjesverwamer: deze handige kleine kopjesverwarmer is compact genoeg om perfect tegen jouw ENA 4 aan te passen en heeft twee verwarmingselementen om ervoor te zorgen dat jouw kleine kopjes de hele dag knus blijven. Natuurlijk is er ook nog een meer betaalbare oplossing door warm water in je kop te gieten.

Jura Espresso glazen

Als we denken aan Jura, dan denken we meteen aan elegantie. En deze handige kleine espresso glazen passen perfect binnen dat plaatje. Er zijn geen speciale functies bij deze glazen, maar het gebruik van glas heeft wel uitstekende warmte behoudende eigenschappen. Combineer dit met een kopjeswarmer en je hebt alle ingrediënten voor een fantastische koffie proeverij in handen. Of beter gezegd, op je tong.

 

De subtiele details maken deze espressoglazen tot de perfecte accessoire voor elke thuisbarista die op zoek is naar kwaliteit en stijl in hun dagelijkse koffieroutine - onmisbaar voor echte fijnproevers!

 

Melkopschuimer Hot & Cold

De Jura ENA 4 is een luchtige en veelzijdige koffiemachine die perfect samengaat met de JURA melkopschuimer. Het frisse melkschuim dat uit deze schuimklopper komt, heeft fijne poriën waarmee specialiteiten zoals de flat white nu ook koud kunnen worden bereid.

De heldere en strakke vorm van de sublieme schuimklopper, evenals de doordachte look & feel en geselecteerde materialen zorgen voor optimale hygiëne en eenvoudig gebruik.

 

Met twee opzetstukken kan deze machine koude, warme of warme melk en melkschuim bereiden via één knop. Dit maakt het een geweldige aanvulling voor elke koffiemachine en hulp voor alle liefhebbers van specialiteiten met melk. Door middel van recept-ideeën wordt het barista-hoogstandjes mogelijk gemaakt om nog veelzijdiger te zijn dan ooit tevoren dankzij de JURA melkopschuimer!

 

WiFi Connect

Met de JURA WiFi Connect wordt het bedienen van je volautomaat met J.O.E.® via smartphone of tablet wel heel gemakkelijk gemaakt. Dit slimme apparaatje biedt namelijk een snelle en stabiele verbinding, waardoor je altijd snel toegang hebt tot alle functies van je Jura ENA 4 koffiemachine.

 

Bovendien is het dankzij de WiFi-verbinding mogelijk om meer dan één mobiel apparaat tegelijkertijd te verbinden met de volautomaat, zodat je bijvoorbeeld samen met je partner gebruik kunt maken van deze handige functie. En alsof dat nog niet genoeg is, maakt de JURA WiFi Connect ook nog eens communicatie met andere intelligente bijkomende apparaten mogelijk!

 

Zo kun je bijvoorbeeld moeiteloos verbinding maken met de Cool Control voor extra koeling en optimaal genot van je heerlijke kopje koffie of espresso. Kortom: als bezitter van een Jura ENA 4 mag deze onmisbare accessoire eigenlijk niet ontbreken in je collectie!


Jura ENA 4 Review Tot slot

Uit onze Jura ENA 4 review blijkt dat deze koffiemachine perfect is voor degenen die van espresso en zwarte koffie houden. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het niet alle soorten koffiedrinkers aanspreekt.

 

Als je op zoek bent naar meer diversiteit, kan je misschien beter eens gaan voor een andere superautomaat binnen dezelfde prijsklasse. Ongeacht je beslissing, vergeet nooit dat Jura's reputatie van volle bodem espressokoffie iets waard is om in gedachten te houden wanneer je overweegt welke machine jouw barista-ervaring gaat vervolledigen.

 

Beste Deals

Jura ENA 4 FAQ

Heeft JURA ENA 4 wifi?

JURA WiFi Connect moet worden geïnstalleerd in de service-aansluiting van uw ENA 4. Druk op de knop met het tandwielsymbool. Druk vervolgens meerdere keren op de knop 'Large cup' om naar het WiFi-symbool te navigeren. Het WiFi-symbool rechtsboven verschijnt, wat aangeeft dat de installatie geslaagd is.

 

Wat is de levensduur van een JURA koffiemachine?

De resultaten laten zien dat een gemiddelde koffiemachine een levensduur heeft van zes jaar. Maar wanneer je JURA-machines gebruikt, verdubbelt de tijd die je eruit kunt halen, met een gemiddelde levensduur van negen jaar.

 

Maakt JURA ENA 4 espresso?

De ENA 4 van JURA biedt een betaalbare maar indrukwekkende superautomatische espresso-ervaring. Met het Intelligent Pulse Extraction Process optimaliseert de machine de extractietijden voor espresso-shots van barista-niveau. De ENA 4 maakt vier specialiteiten: espresso, koffie, espresso doppio en café doppio.

 

 

Wat doet Jura WiFi Connect?

Met JURA WiFi Connect is het bedienen van je koffiemachine met J.O.E. via je smartphone of tablet gemakkelijker dan ooit tevoren en kan er communiceren met slimme accessoires. Om deze WiFi-verbinding te gebruiken hoef je alleen maar de Connect in je koffiemachine te steken voor een snelle, stabiele verbinding.

 

Kan je kraanwater gebruiken in een JURA?

Je kunt kraanwater, flessenwater, bronwater en omgekeerde osmose water gebruiken.

 

Waarom is de Jura zo duur?

De espressobereiding voor de Jura E8 is volledig geoptimaliseerd. De Pulse Extraction Process (P.E.P.®) is uniek in zijn soort en stelt je in staat om koffies met een ultieme smaak te bereiden, hetzij kort of lang. Zo garandeert het PEP-proces dat je het beste aroma krijgt, ongeacht de lengte van je koffie!

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.