JURA E4 Review: Next level Espresso

Rating: 5 sterren
1 stem

Koffieliefhebbers opgelet! We stellen je graag voor aan de ideale full-size-volautomaat die jouw koffiegenot naar een hoger niveau tilt: de E4. Voor iedereen die zich volledig op de essentie wil concentreren is deze machine perfect.

 

Met zijn professionele Aroma-molen, achtste generatie zetgroepen en 3D-bereidingsproces creëert hij koffiespecialiteiten met een vol aroma, altijd vers gemalen en zonder capsules. Kies uit drie sterkten en bereidt je perfecte kopje koffie met slechts één druk op de toets van het intuïtieve symbooldisplay.

 

De heetwaterbereiding is daarbij nog eens extra handig als aanvulling op alle beschikbare functies. En ook qua design heeft de E4 alles in huis om indruk te maken: vereenvoudigd, maar zeer nauwkeurige afwerking onderstreept zijn premiumkwaliteit nog eens extra!

Beste Deals

Inhoudsopgave

1. Jura E4 Specificaties

 • Koffiekwaliteit
 • Ontwerp & Functies
 • De bediening
 • Extra functies
 • Schoonmaak en Onderhoud

3. Prijs & Beschikbaarheid

4. Conclusie

 


Jura E4 Specificaties

De Jura E4 is een volwaardige espresso-machine die perfect geschikt is voor zowel thuis- als kantoorgebruik. Met zijn compacte formaat en vele handige functies is de E4 een uitstekende keuze voor elke koffie-liefhebber.

De E4 beschikt over een professionele 15-bars pomp, waardoor je altijd perfecte espresso's kunt zetten. Daarnaast is de machine uitgerust met een automatische reinigings- en ontkalkingsprogramma, waardoor je altijd van een optimale koffiezetresultaten kunt genieten.

 

 

Koffiekwaliteit

De Jura E4 koffiemachine is ontworpen voor maximale smaak en aroma. Het unieke aroma maalproces maalt de bonen langzamer en gelijkmatiger, waardoor meer van de natuurlijke oliën van de boon behouden blijven en het aroma met 12,2%* toeneemt. In combinatie met de 8e generatie zetgroep en het 3D-zetproces produceert de E4 koffie die puur en natuurlijk smaakt.

 

De E4 beschikt ook over dubbele brouwen, wat betekent dat hij twee kopjes koffie tegelijk kan zetten. Hierdoor kan het volledige spectrum van de zetgroep worden gebruikt, van 5 tot 16 gram koffiepoeder, zodat elk kopje de perfecte hoeveelheid smaak heeft. Of je nu op zoek bent naar een snelle opkikker of een ontspannen kopje om met vrienden van te genieten, de Jura E4 heeft het allemaal.

Deze machine maakt snel prachtige kopjes koffie, zonder dat de kwaliteit naar beneden gaat. Binnen een paar seconden heb je al een espresso shot met een romige crema.

De Jura E4 biedt je veel mogelijkheden qua sterkte. Je kunt kiezen voor een shot van 5 tot 16 gram, evenals het aanpassen van de hoeveelheid water die je gebruikt.

 

Je kunt kiezen uit 5 dranken

 • Koffie
 • Dubbele koffie
 • Espresso
 • Dubbele espresso
 • Heet water

 

Ontwerp & Functies

De E4 heeft het karakteristieke design van de JURA-volautomaten. Kenmerkend zijn de strakke vlakken en duidelijke contouren.

Het vereenvoudigde design met zeer nauwkeurige afwerking onderstreept de premiumkwaliteit van de volautomaat nog eens extra.

 

Purisme spreekt ook uit de keuze van de kleur. Terwijl de volledige behuizing in discreet Piano Black is gehouden, zorgen verchroomde highlights voor hoogwaardige accenten waardoor de volautomaat kwaliteit uitstraalt. Dit, gecombineerd met het strakke en tijdloze design, maakt de E4 echt een pronkstukje in elke keuken.

De Jura E4 heeft afmetingen van 34.6 x 44.4 x 28 cm (hxlxb) en een gewicht van 9.8 kilo.

 

De bediening

Jura E4 Bediening biedt de beste smaak zonder complexe handelingen. Om het hoogste genot te bereiken, is slechts één enkele druk op de toets nodig. Dat is mogelijk dankzij voorkeuzefuncties voor persoonlijke aromavoorkeuren. Eenvoudiger kan niet. Wanneer het voor de afwisseling eens thee mag zijn, geen probleem. De heetwaterbereiding kan via een draaischakelaar worden gestart en binnen de kortste keren stroomt tot 3 dl heet water in het kopje.

 

Extra functies

Jura E4 extra functies zijn perfect voor koffie liefhebbers die wat meer controle over hun koffie willen hebben. Deze functies bieden enkele aanpassingsmogelijkheden, waarmee je de koffie kan personaliseren naar je smaak. Je kunt de waterhardheid, koffietemperatuur en -druk instellen, en zelfs de tijd bepalen hoe lang de koffie wordt gezet. Dit is echt een unieke machine die perfect is voor thuisbaristas!

 

 • Intelligent voorverwarmen
 • 3D-bereidingstechnologie
 • Compatibel met J.O.E. (De JURA Operating Experience (J.O.E.®), de JURA-app, brengt alle functies van de volautomaat op je smartphone.)
 • 3 standen programmeerbare en individueel instelbare koffiesterkte
 • Pulserend extractieproces (P.E.P.®)  (De optimale extractietijd garandeert perfecte espresso in de hoogste koffiebarkwaliteit.)

 • Professional Aroma Grinder
 • Poederschacht voor gemalen koffie
 • Intelligent watersysteem (I.W.S.)

 

Schoonmaak en Onderhoud

Jura ONO schoonmaken

 

Een volautomatische koffiemachine is een uitkomst voor mensen die weinig tijd hebben. Met de speciale schoonmaakprogramma's en Vacuum Clean Technologie van Jura maak je je apparaat binnen een mum van tijd weer schoon. We leggen hieronder uit hoe het precies werkt.

 

Vacuüm Clean technologie

Koffiezetten is een van de leukste dingen, maar met alle vocht en resten die er achterblijven in de zetgroep kan het ook een gedoe zijn om het schoon te maken. Daarom ontwikkelde Jura de Vacuüm Clean technologie die met een sterke zuigkracht alle restjes uit de machine verwijdert. Door je machine op deze manier goed schoon te maken verleng je niet alleen de levensduur ervan, maar heb je elke keer weer een fris en hygiënisch resultaat.

 

Met de Vacuüm Clean technologie wordt je zetgroep intern gereinigd. Je hoeft alleen maar te kiezen voor een koffiemachine met deze geavanceerde technologie en je hoeft nooit meer de zetgroep los te koppelen en voorzichtig af te spoelen zoals bij andere merken het geval is. Deze technologie garandeert een betere reiniging, wat de levensduur van het apparaat ten goede komt, maar ook de kwaliteit van elke bereiding.

 

Intelligent Water System

Deze machine is voorzien van het Intelligent Water System, wat betekent dat kalkaanslag verleden tijd is. Het waterfilter zorgt er namelijk voor dat je geen last meer hebt van kalk en geeft een melding wanneer het filter vervangen moet worden. De Jura is daarmee een degelijke en onderhoudsvriendelijke espressomachine, geschikt voor de middelgrote huishoudens.

 

 

Speciale Jura schoonmaak/onderhoudsproducten:

 • 3 in 1 reinigingstablet: Dit eenvoudige, maar krachtige onderhoudsproduct verwijdert grondig de koffievetten van de zetgroep en de koffie-uitloop, terwijl het tegelijkertijd een beschermende laag vormt in alle leidingen.

 • Jura Microvezeldoek: Gebruik de speciaal ontwikkelde microvezelstof van JURA om het front van je volautomaat schoon te maken zonder schade aan te richten.

 • Jura Reinigingsdoeken: JURA adviseert om de onderdelen van je volautomaat elke twee maanden schoon te maken met een vochtige doek. Zo kun je de kleur én het design optimaal laten stralen.

 • 2 in 1 ontkalkingstabletten: Om de levensduur van je volautomaat te maximaliseren, heeft JURA een 2-in-1 ontkalkingstablet gemaakt. Met deze tablet kun je gemakkelijk hardnekkige kalkaanslag verwijderen en je volautomaat beschermen tegen schade.

 • Jura Claris Smart – Waterfilter: Deze moet je ongeveer elke 3 maanden vervangen.

 


Prijs & Beschikbaarheid

De Jura E4 Piano White is verkrijgbaar bij

De Jura E4 Piano Black is verkrijgbaar bij:


Conclusie

De Jura E4 is de perfecte optie voor mensen die van koffie houden met kwaliteit. Dankzij de vernieuwde technologieën in zowel de geïntegreerde molens als de zetgroep, geniet je van nog meer smaakvolle koffie.

 

De Jura E4 is een simpele koffiemachine die prima espresso en andere heerlijke koffie zet. Het voordeel hiervan is dat de bediening en het onderhoud van de machine eenvoudiger zijn, omdat er geen melkopschuimer op zit. Helaas betekent dit ook dat de Jura E4 minder geschikt is voor cappuccino-liefhebbers of mensen die opties en meerdere instelmogelijkheden belangrijk vinden.

 

Een van de enige minpunten die ik heb gezien bij de Jura E4 is dat je de temperatuur niet kunt instellen. Helaas kun je het niet lager of hoger zetten dan de standaardinstelling. Gelukkig is dit wel mogelijk met de Jura E6 en Jura E8.

 
Voordelen Nadelen
Professional Aroma Grinder Geen melkopschuimer
3D-printertechnologie zetgroep Hoge aanschafprijs
Makkelijk te gebruiken Geen mogelijkheid om de watertemperatuur te regelen.
Uitstekende bouwkwaliteit

Meer lezen over de Jura koffiemachines? Misschien vind je dit ook interessant:


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.