JURA E4 Review: Next level Espresso

Rating: 5 sterren
1 stem
JURA E4 Review
Voordelen Nadelen
Professional Aroma Grinder Geen melkopschuimer
3D-printertechnologie zetgroep Hoge aanschafprijs
Makkelijk te gebruiken Geen instelbare watertemperatuur
Uitstekende bouwkwaliteit

Koffieliefhebbers opgelet! We stellen je graag voor aan de ideale full-size-volautomaat die jouw koffiegenot naar een hoger niveau tilt: de E4. Voor iedereen die zich volledig op de essentie wil concentreren is deze machine perfect.

 

Met zijn professionele Aroma-molen, achtste generatie zetgroepen en 3D-bereidingsproces creëert hij koffiespecialiteiten met een vol aroma, altijd vers gemalen en zonder capsules. Kies uit drie sterkten en bereidt je perfecte kopje koffie met slechts één druk op de knop van het intuïtieve symbooldisplay.

 

De heetwaterbereiding is daarbij nog eens extra handig als aanvulling op alle beschikbare functies. En ook qua design heeft de E4 alles in huis om indruk te maken: vereenvoudigd, maar zeer nauwkeurige afwerking onderstreept zijn premiumkwaliteit nog eens extra!

 

Beste Deals

Inhoudsopgave

1. Jura E4 Specificaties

 • Koffiekwaliteit
 • Ontwerp & Functies
 • De bediening
 • Extra functies
 • Schoonmaak en Onderhoud

3. Prijs & Beschikbaarheid

4. Conclusie

 


Jura E4 Specificaties

 • Inhoud bonenreservoir van de jura E4 is 280 gram
 • Inhoud waterreservoir is 1.9 liter

 

De Jura E4 is een volwaardige espresso-machine die perfect geschikt is voor zowel thuis- als kantoorgebruik. Met zijn compacte formaat en vele handige functies is de E4 een uitstekende keuze voor elke koffie-liefhebber.

De E4 beschikt over een professionele 15-bars pomp, waardoor je altijd perfecte espresso's kunt zetten. Daarnaast is de machine uitgerust met een automatische reinigings- en ontkalkingsprogramma, waardoor je altijd van een optimale koffiezetresultaten kunt genieten.

 

 

JURA E4 voorkant met 2 kopjes espresso

Koffiekwaliteit

JURA E4 die een espresso zet

De Jura E4 koffiemachine is ontworpen voor maximale smaak en aroma. Het unieke aroma maalproces maalt de bonen langzamer en gelijkmatiger, waardoor meer van de natuurlijke oliën van de boon behouden blijven en het aroma met 12,2%* toeneemt. In combinatie met de 8e generatie zetgroep en het 3D-zetproces produceert de E4 uitstekende koffie die puur en natuurlijk smaakt.

 

De E4 beschikt ook over dubbele brouwen, wat betekent dat hij twee kopjes koffie tegelijk kan zetten. Hierdoor kan het volledige spectrum van de zetgroep worden gebruikt, van 5 tot 16 gram koffiepoeder, zodat elk kopje de perfecte hoeveelheid smaak heeft. Of je nu op zoek bent naar een snelle opkikker of een ontspannen kopje om met vrienden van te genieten, de Jura E4 heeft het allemaal.

De Jura E4 biedt je veel mogelijkheden qua sterkte. Je kunt kiezen voor een shot van 5 tot 16 gram, evenals het aanpassen van de hoeveelheid water die je gebruikt.

 

Je kunt kiezen uit 5 dranken

 • Koffie
 • Dubbele koffie
 • Espresso
 • Dubbele espresso
 • Heet water

 

Ontwerp & Functies

De E4 heeft het karakteristieke design van de JURA-volautomaten. Kenmerkend zijn de strakke vlakken en duidelijke contouren.

 

Het vereenvoudigde design met zeer nauwkeurige afwerking onderstreept de premiumkwaliteit van de volautomaat nog eens extra.

 

Purisme spreekt ook uit de keuze van de kleur. Terwijl de volledige behuizing in discreet Piano Black is gehouden, zorgen verchroomde highlights voor hoogwaardige accenten waardoor de volautomaat kwaliteit uitstraalt. Dit, gecombineerd met het strakke en tijdloze design, maakt de E4 echt een pronkstukje in elke keuken.

Jura E4 in de kleur piano black voorkant

Jura E4 in de kleur piano black

Jura E4 in de kleur piano black zijkant

De Jura E4 heeft afmetingen van 34.6 x 44.4 x 28 cm (hxlxb) en een gewicht van 9.8 kilo.

 

De bediening

Jura E4 in de kleur piano black voorkant met intesiteit instelling

Jura E4 Bediening biedt de beste smaak zonder complexe handelingen. Om het hoogste genot te bereiken, is slechts één enkele druk op de toets nodig. Dat is mogelijk dankzij voorkeuzefuncties voor persoonlijke aromavoorkeuren. Eenvoudiger kan niet. Wanneer het voor de afwisseling eens thee mag zijn, geen probleem. De heetwaterbereiding kan via een draaischakelaar worden gestart en binnen de kortste keren stroomt tot 3 dl heet water in het kopje.

 


Extra functies

Jura E4 extra functies zijn perfect voor koffie liefhebbers die wat meer controle over hun koffie willen hebben. Deze functies bieden enkele aanpassingsmogelijkheden, waarmee je de koffie kan personaliseren naar je smaak. Je kunt de waterhardheid, koffietemperatuur en -druk instellen, en zelfs de tijd bepalen hoe lang de koffie wordt gezet. Dit is echt een unieke machine die perfect is voor thuisbaristas!

 

 • Intelligent voorverwarmen
 • 3D-bereidingstechnologie
 • Compatibel met J.O.E. (De JURA Operating Experience (J.O.E.®), de JURA-app, brengt alle functies van de volautomaat op je smartphone.)
 • 3 standen programmeerbare en individueel instelbare koffiesterkte
 • Pulse extraction process (P.E.P.®)  (De optimale extractietijd garandeert perfecte espresso in de hoogste koffiebarkwaliteit.)

 • Professional Aroma Grinder
 • Poederschacht voor gemalen koffie
 • Intelligent watersysteem (I.W.S.)

 

Intelligent voorverwarmen

Jura E4 Intelligent voorverwarmen is een geavanceerd en innovatief kenmerk van de Jura E4 volautomatische koffiemachine. Met dit systeem wordt het water in het apparaat voorverwarmd voordat het wordt gebruikt om koffie te zetten. Dit zorgt voor een optimale temperatuur en garandeert dat elke kop koffie perfect wordt gezet. Het intelligente voorverwarmen zorgt er ook voor dat de aroma's en smaken van de koffie optimaal worden geëxtraheerd, waardoor elke kop een ware smaaksensatie wordt. Dit kenmerk is een bewijs van de expertise en toewijding van Jura aan het leveren van kwaliteitskoffie-ervaringen aan zijn gebruikers.

 

3D bereidingstechnologie (weltechnologie)

De Jura E4 maakt gebruik van 3D weltechnologie bij het zetproces. Deze innovatieve technologie zorgt ervoor dat de koffiebonen voor het zetten eerst worden geweld, wat resulteert in een betere extractie van smaak en aroma uit de koffie.

 

Bij de 3D weltechnologie worden de koffiebonen in de machine gedurende enkele seconden bevochtigd voordat het eigenlijke extractieproces begint. Dit zorgt ervoor dat alle koffiepartikels gelijkmatig bevochtigd worden en dat de smaakstoffen optimaal vrijkomen tijdens het zetten. Het resultaat is een rijke en intense koffiesmaak.

 

De 3D weltechnologie in de Jura E4 zorgt voor een verbeterde koffiekwaliteit en een betere extractie van aroma's. Het biedt een geavanceerd zetproces dat bijdraagt aan de perfecte kop koffie. Door het gebruik van deze technologie kun je genieten van een heerlijk smakende koffie met een volle body en een uitgesproken aroma.

 

JURA Operating Experience (J.O.E.)

De Jura E4 is volledig compatibel met de J.O.E. app (JURA Operating Experience). Deze app biedt een slimme en gebruiksvriendelijke oplossing voor het bedienen van je Jura E4 volautomatische espressomachine. Met de app kun je alle functies van de Jura E4 bedienen via je smartphone of tablet. Je kunt je favoriete koffiespecialiteiten selecteren, de sterkte en hoeveelheid aanpassen, en zelfs gepersonaliseerde drankrecepten maken.

 

Bovendien biedt de app handige functies zoals meldingen voor onderhoud en reiniging, waardoor het onderhouden van uw machine eenvoudiger wordt. Met de J.O.E. app heb je volledige controle over je Jura E4 en kun je genieten van de perfecte kop koffie met slechts een paar tikken op je mobiele apparaat.

 

Pulse extraction process (P.E.P)

De Jura E4 is uitgerust met het Pulse Extraction Process (P.E.P), een baanbrekende brouwtechnologie ontwikkeld door Jura. Deze innovatieve functie zorgt ervoor dat elke kop koffie die met de Jura E4 wordt gezet van de hoogste kwaliteit en consistentie is. Het P.E.P. optimaliseert de extractietijd door heet water met korte tussenpozen door de gemalen koffie te persen, waardoor de smaken en aroma's volledig kunnen ontwikkelen.

 

Deze zachte, maar nauwkeurige pulserende actie verbetert het extractieproces, resulterend in een rijke en intense espresso of ristretto. De P.E.P. technologie stelt de machine ook in staat om de extractieparameters aan te passen op basis van de specifieke koffie die wordt gebruikt, wat zorgt voor een optimale extractie voor elk type boon. Met het Pulse Extraction Process van de Jura E4 kunnen koffieliefhebbers genieten van een werkelijk uitzonderlijke koffie-ervaring, gewoon in het comfort van hun eigen huis.

 

Professional Aroma Grinder

De Jura E4 is voorzien van de Professional Aroma Grinder, een geavanceerde maaltechnologie die zorgt voor een perfect maalresultaat. Met deze innovatieve molen worden de koffiebonen altijd vers gemalen, waardoor de aroma's en smaken volledig behouden blijven.

 

De Professional Aroma Grinder maakt gebruik van hoogwaardige maalschijven die de bonen gelijkmatig en precies malen, ongeacht de hardheid ervan. Dit garandeert een consistente maling en een optimale extractie van de koffie. Bovendien is de molen uitgerust met speciale geluidsisolatie, waardoor het malen fluisterstil verloopt. Met de Jura E4 Professional Aroma Grinder ben je verzekerd van een perfecte kop koffie, elke keer weer.

 

Bypass koker voor gemalen koffie

De Jura E4 is uitgerust met een handige Bypass koker voor gemalen koffie. Deze functie stelt je in staat om gemalen koffie te gebruiken in plaats van hele bonen, waardoor je kunt genieten van een bredere keuze aan koffiesmaken. De Bypass koker is eenvoudig toegankelijk en kan gemakkelijk gevuld worden met gemalen koffie naar keuze.

 

Dit is vooral handig wanneer je gasten hebt met verschillende koffievoorkeuren of wanneer je zin hebt in een specifieke variëteit die niet als hele boon beschikbaar is, zoals cafeïnevrije koffie. Met de Jura E4 Bypass koker kun je moeiteloos schakelen tussen het gebruik van hele bonen en gemalen koffie, zodat je altijd kunt genieten van je favoriete kopje koffie, precies zoals je het wilt.

 

Intelligent watersysteem (I.W.S.)

De Jura E4 is uitgerust met een Intelligent watersysteem (I.W.S.), een geavanceerd systeem dat zorgt voor een optimale waterkwaliteit en eenvoudig onderhoud. Met het I.W.S. systeem kan de machine detecteren wanneer er een waterfilter aanwezig is en past automatisch de instellingen aan om ervoor te zorgen dat alleen gefilterd water gebruikt wordt bij het zetten van koffie.

 

Dit helpt bij het verwijderen van ongewenste smaakverstorende stoffen en draagt bij aan het behoud van de optimale smaak van uw koffie. Bovendien biedt het I.W.S. systeem ook een handige herinneringsfunctie die aangeeft wanneer het tijd is om het waterfilter te vervangen, waardoor u verzekerd bent van constant hoge waterkwaliteit. Met het Jura E4 Intelligent watersysteem kun je altijd genieten van heerlijke koffie met de juiste waterkwaliteit, zonder gedoe.


Schoonmaak en Onderhoud

Jura E4 onderdeel, de onderkant

 

Een volautomatische koffiemachine is een uitkomst voor mensen die weinig tijd hebben. Met de speciale schoonmaakprogramma's en Vacuüm Clean Technologie van Jura maak je je apparaat binnen een mum van tijd weer schoon. We leggen hieronder uit hoe het precies werkt.

 

Vacuüm Clean technologie

Koffiezetten is een van de leukste dingen, maar met alle vocht en resten die er achterblijven in de zetgroep kan het ook een gedoe zijn om het schoon te maken. Daarom ontwikkelde Jura de Vacuüm Clean technologie die met een sterke zuigkracht alle restjes uit de machine verwijdert. Door je machine op deze manier goed schoon te maken verleng je niet alleen de levensduur ervan, maar heb je elke keer weer een fris en hygiënisch resultaat.

 

Met de Vacuüm Clean technologie wordt je zetgroep intern gereinigd. Je hoeft alleen maar te kiezen voor een koffiemachine met deze geavanceerde technologie en je hoeft nooit meer de zetgroep los te koppelen en voorzichtig af te spoelen zoals bij andere merken het geval is. Deze technologie garandeert een betere reiniging, wat de levensduur van het apparaat ten goede komt, maar ook de kwaliteit van elke bereiding.

 

Intelligent Water System

Deze machine is voorzien van het Intelligent Water System, wat betekent dat kalkaanslag verleden tijd is. Door het waterfilter te gebruiken zorg je er namelijk voor dat je geen last meer hebt van kalk. De Jura E4 geeft automatisch een melding wanneer het filter vervangen moet worden. De Jura is daarmee een degelijke en onderhoudsvriendelijke espressomachine, geschikt voor de middelgrote huishoudens.

 

 

Speciale Jura schoonmaak/onderhoudsproducten:

 • 3 in 1 reinigingstablet: Dit eenvoudige, maar krachtige onderhoudsproduct verwijdert grondig de koffievetten van de zetgroep en de koffie-uitloop, terwijl het tegelijkertijd een beschermende laag vormt in alle leidingen.

 • Jura Microvezeldoek: Gebruik de speciaal ontwikkelde microvezelstof van JURA om het front van je volautomaat schoon te maken zonder schade aan te richten.

 • Jura Reinigingsdoeken: JURA adviseert om de onderdelen van je volautomaat elke twee maanden schoon te maken met een vochtige doek. Zo kun je de kleur én het design optimaal laten stralen.

 • 2 in 1 ontkalkingstabletten: Om de levensduur van je volautomaat te maximaliseren, heeft JURA een 2-in-1 ontkalkingstablet gemaakt. Met deze tablet kun je gemakkelijk hardnekkige kalkaanslag verwijderen en je volautomaat beschermen tegen schade.

 • Jura Claris Smart – Waterfilter: Deze moet je ongeveer elke 3 maanden vervangen.

 


Jura accessoires

De Jura E4 is een koffiemachine die uitstekende prestaties levert en wordt geleverd met verschillende accessoires. Een van deze accessoires is de optionele Jura Smart Connect, die gebruik maakt van Bluetooth® communicatie. Met de Smart Connect, die eenvoudig in de automatische Jura koffiemachine kan worden geplugd, kun je de machine bedienen via de bijbehorende app.

 

Deze app stelt je in staat om verschillende instellingen aan te passen en je koffie-ervaring naar wens aan te passen. De Smart Connect is echter niet inbegrepen bij de koffiemachine en moet apart worden aangeschaft. Samengevoegd biedt de combinatie van de Jura E4 en de Smart Connect een handige en moderne manier om je koffiezetproces te optimaliseren.


Prijs & Beschikbaarheid

Prijzen van de jura E4:

 

De Jura E4 Piano White is verkrijgbaar bij

De Jura E4 Piano Black is verkrijgbaar bij:


Conclusie Jura E4 review

De Jura E4 is de perfecte optie voor mensen die van koffie houden met kwaliteit. Dankzij de vernieuwde technologieën in zowel de geïntegreerde molens als de zetgroep, geniet je van nog meer smaakvolle koffie.

 

De Jura E4 is een simpele koffiemachine die heerlijke espresso en koffie zet. Het voordeel hiervan is dat de bediening en het onderhoud van de machine eenvoudiger zijn, omdat er geen melkopschuimer op zit. Helaas betekent dit ook dat de Jura E4 minder geschikt is voor cappuccino-liefhebbers of mensen die opties en meerdere instelmogelijkheden belangrijk vinden.

 

Een van de enige minpunten die ik heb gezien bij de Jura E4 is dat je de temperatuur niet kunt instellen. Helaas kun je het niet lager of hoger zetten dan de standaardinstelling. Gelukkig is dit wel mogelijk met de Jura E6 en Jura E8.

 

Jura E4 Piano black

Jura E4 Piano white


FAQ

Kan de Jura E4 cold brew dranken maken?

Nee, de Jura E4 is geen koffiemachine die specifiek is ontworpen voor het maken van cold brew dranken. De Jura E4 is een geavanceerde koffiemachine die zich richt op het zetten van traditionele espresso en andere warme koffievarianten.

Kan ik een latte macchiato maken met de Jura E4?

De Jura E4 zelf is niet in staat om automatisch een latte macchiato te maken.

 

Wat je echter wel kunt doen, is een espresso maken met de Jura E4 en melk apart opschuimen. Vervolgens kun je handmatig het opgeschuimde melkschuim toevoegen aan de espresso om zo een heerlijke latte macchiato te creëren. Dit geeft je de vrijheid om de verhouding van espresso en melk naar eigen smaak aan te passen. Het proces vereist wat extra handelingen, maar het resultaat is zeker de moeite waard. Geniet van je zelfgemaakte latte macchiato met de Jura E4!

Wat is het verschil tussen de JURA E4 en D4?

Het verschil tussen de JURA E4 en D4 zit in de maalmolen. De E4 is voorzien van de Professional Aroma Grinder, die korter, stiller en meer dan 10% efficiënter is dan de molen in de D4. Hierdoor is minder gemalen koffie nodig voor dezelfde smaak en kracht in het kopje koffie.

Hoeveel gram koffie JURA E4?

De JURA E4-machine heeft een zetgroep met een capaciteit van 16 gram koffie. Deze zetgroep speelt een cruciale rol bij het zetproces en zorgt voor een nauwkeurige en consistente dosering van koffie voor een optimaal smaakprofiel in elk kopje.

Hoe vaak Jura E4 ontkalken?

Om de JURA E4 effectief te reinigen, gebruik je uitsluitend JURA-reinigingstabletten, speciaal afgestemd op het reinigingsprogramma. Over het algemeen wordt aanbevolen om elke 180 kopjes koffie één reinigingstablet te gebruiken. Deze routine zorgt voor een efficiënte ontkalking en onderhoud van de machine, waardoor de kwaliteit van de koffie behouden blijft.

Wat is het verschil tussen de JURA E4 en ENA 4?

Het verschil tussen de JURA E4 en ENA 4 ligt in het ontwerp en de grootte. De JURA E4 behoudt kwaliteiten zoals de Professional Aroma Grinder en heeft een groter formaat. De JURA ENA 4 is compacter, met een afwijkend ontwerp en het waterreservoir aan de linkerzijde. Beide bieden echter hoogwaardige koffieprestaties, waardoor gebruikers kunnen kiezen op basis van ruimtevoorkeur en esthetiek.


Meer lezen over de Jura koffiemachines? Misschien vind je dit ook interessant:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.