Rating: 5 sterren
1 stem

De Jura Z10 is één van de nieuwste volautomatische koffiemachines die uitgebracht zijn door Jura. Een serieuze koffiemachine met premium kwaliteit, waarbij heerlijke espresso's gezet kunnen worden. De machine biedt ontzettend veel flexibiliteit in dranken en beschikt over de laatste cold extraction technologie waarmee warme én koude drankjes gemaakt kunnen worden.

 

Wat nog eens extra indrukwekkend is, is dat wereldwijde koffie-expert James Hoffmann deze machine als beste koffiezetapparaat bonen op de markt heeft beoordeeld! Het enige nadeel? De prijs van deze parel komt neer op een dure 2e-handse auto! Kwaliteit kost nou eenmaal wat geld. Benieuwd of dit apparaat iets voor jou is? Lees dan snel verder!

Voordelen van de Jura Z10 Nadelen
Hoge kwaliteit ontwerp Duur
Brouwt warme en koude koffie Geen melkcontainer meegeleverd
32 speciale dranken Koude koffie is niet zo koud
Molen past automatisch zijn maat aan om je drankje te passen.
Maakt heerlijke espressokoffie
Verbluffend melksysteem

Verkrijgbaar


Jura Z10 koffiemachine Overzicht

De Jura z10 is een luxe koffieautomaat met de mogelijkheid om zowel warme als koude dranken te bereiden. Qua constructie, design en prestaties kan je echt niet klagen over deze machine. Het is stijlvol, modern en elegant. De enige belemmering is het prijskaartje.

 

Als je een espresso machine wilt aanschaffen met de optie van koude dranken, dan is dit misschien wel het juiste model voor jou. Je zult alleen wat meer moeten investeren dan in andere modellen. Een investering die de moeite waard kan zijn als je graag koude koffie drinkt.

 

 


Ontwerp

De Jura z10 is een prachtige espressomachine die klasse en luxe uitstraalt en zeker de blikvanger van elke keuken is. Het is verkrijgbaar in twee elegante kleuren: Diamond Black of aliminium White. Jura heeft ook leuke ontwerpkenmerken toegevoegd, zoals de LED-verlichte watertank en bekerhouder, tot het opvallende geometrische patroon op het waterreservoir. De machine heeft een dubbele spuit die in hoogte en breedte verstelbaar is om elk kop formaat te passen.

 

De Jura koffiemachine z10 is een grote en zware machine die veel ruimte op het aanrecht inneemt. Het is moeilijk te verplaatsen. De bonenhouder bevindt zich bovenop, dus er moet boven ook genoeg ruimte zijn om deze te bereiken en te vullen. Hoewel de machine veel ruimte in beslag neemt, heeft het ook een grote capaciteit. Het heeft een enorm 2.4 liter watertank die niet constant bijgevuld hoeft te worden en een groot bonenreservoir van 280 gram met een stevige rubberen afdichting om de bonen vers te houden. De druipplaat en container voor gebruikte koffiepucks zijn ook groot en degelijk gebouwd.

 

Jura Z10 ontwerp

Prestaties

Met de Jura z10 kun je de espressomachine besturen met de responsieve touchscreen op de voorkant, de draairing, of met het J.O.E smartphone app. Vanuit hier kun je kiezen uit 32 speciale dranken en elke drank naar smaak aanpassen. Je kunt persoonlijke dranken opslaan op het apparaat of in de app voor herhaalbaarheid.

 

De Jura z10 heeft veel programmabeleid, maar dat kan een beetje verwarrend zijn. Gebruikers hebben de optie om aan te passen:

  • Koffie maalgraad
  • Koffie sterkte: 10 niveaus
  • Brouwtemperatuur: 3 niveaus
  • Kies uit drie temperatuurstanden voor warm water.
  • Aantal temperaturen van de melk: 10
  • Hoeveelheid melk schuim

 

Zodra je favoriete dranken ingesteld zijn, is de machine erg eenvoudig te gebruiken. Koffiezetten is net zo simpel als het selecteren van je drank en kijken hoe er voor je ogen een heerlijk kopje koffie wordt gemaakt.

 


Koffie kwaliteit

Jura Z10 die melk in een kopje espresso giet

De smaak van de koffie bereid met de Jura Z10 is uitzonderlijk. Deze volautomatische koffiemachine zorgt voor een buitengewone smaakbeleving dankzij de precisie en innovatieve technologieën die in het apparaat zijn ingebouwd. De Z10 maakt gebruik van een krachtig bonenmolenmechanisme om de bonen gelijkmatig te malen, waardoor de volle aroma's en smaken behouden blijven.

 

Bovendien biedt de machine verschillende instellingen voor de maalgraad, temperatuur en sterkte, zodat je de koffie naar jouw persoonlijke voorkeur kunt aanpassen. Of je nu houdt van een sterke espresso met een intense smaak of een milde lungo met subtiele nuances, de Jura Z10 levert keer op keer koffie van uitstekende kwaliteit met een heerlijke smaak. Het is echt een genot voor de smaakpapillen en laat je optimaal van je koffie genieten.

 

Welke dranken kan ik maken?

Met de Jura Z10 kun je een breed scala aan heerlijke espresso dranken en koffiespecialiteiten met melk maken. Hier is een uitgebreide lijst met alle dranken die je kunt bereiden met deze koffiemachine:

 

1. Espresso: Een sterk geconcentreerde koffie met een rijke smaak.

2. Doppio: Dubbele espresso voor extra krachtige smaak.

3. Lungo: Een espresso met meer water toegevoegd, wat resulteert in een mildere smaak.

4. Ristretto: Een espresso met minder water en een intensere smaak.

5. Espresso macchiato: Een espresso 'gevlekt' met een kleine hoeveelheid melkschuim.

6. Cappuccino: Een combinatie van espresso, gestoomde melk en melkschuim.

7. Latte macchiato: Lagen van espresso, gestoomde melk en melkschuim voor een heerlijk melkachtig drankje met een vleugje koffie.

8. Flat White: Een dubbele espresso met een kleine hoeveelheid gestoomde melk, resulterend in een sterke en zijdezachte koffie.

9. Americano: Een shot espresso vermengd met heet water, vergelijkbaar met filterkoffie.

10. Mocha: Een combinatie van espresso, warme chocolademelk en melkschuim voor een zoete en romige smaak.

11. Hot Chocolate: Romige en rijke chocoladedrank, perfect voor liefhebbers van warme chocolademelk.

12. Chai Latte: Zwarte thee gemengd met gestoomde melk, suiker en specerijen voor een exotisch en verwarmend drankje.

13. Hot Milk: Gestoomde melk als basis voor warme dranken of om solo te drinken.

14. Koffie verkeerd: Een Nederlandse favoriet, bestaande uit koffie met veel gestoomde melk.

15. Warm Water: Voor het zetten van thee of andere warme dranken.

 

Met de Jura Z10 kun je genieten van een breed scala aan koffievariaties en warme dranken, allemaal met een druk op de knop. Of je nu houdt van een sterke espresso of liever wilt ontspannen met een romige cappuccino, deze koffiemachine biedt eindeloze mogelijkheden om aan al je koffiewensen te voldoen.


Functies

De Jura z10 heeft veel functies die moeilijk te begrijpen kunnen zijn met de bijzondere namen en afkortingen van Jura. We hebben de belangrijkste functies hieronder samengevat.

 

Productherkenningmolen (PRG)

product recognising grinder prg  Productherkenningmolen (PRG)

product recognising grinder prg

 

De conische roestvrijstalen molen van de Jura z10 is een van de opvallende kenmerken. Deze productherkenningsmolen wordt door het apparaat elektronisch en automatisch ingesteld, afhankelijk van de drank die wordt gemaakt. Bijvoorbeeld, voor een espresso gebruikt het apparaat fijn gemalen koffie, terwijl voor een cold brew meer grof gemalen koffie wordt gebruikt. De maalgraad kan door de gebruiker worden geselecteerd of het apparaat doet het automatisch. De molen zelf is erg stil tijdens het gebruik.

 

De machine heeft een bypasdoseerder voor gemalen koffie. Dit is een handig opzetstuk als je decafeïnekoffie wilt maken. Houd er rekening mee dat het niet wordt aangeraden om dit te gebruiken met voorgeklonken koude koffie, aangezien deze veel grover gemalen is dan de machine zou malen.

 

Koude extractieproces van koffiebonen

De Jura z10 is uitgerust met de nieuwste cold extraction process waarmee 8 verschillende koude koffiespecialiteiten bewerkt kunnen worden. Hoewel het wordt geclaimd dat het machine koude koffie kan maken, bedriegt dit de waarheid een beetje, aangezien brouwen meestal wordt gedaan door het malen van grof gemalen koffie in koud water gedurende 12-24 uur. In plaats daarvan maalt de Jura z10 de koffie iets grover en pulseert langzaam koud water door de gronden, waardoor hun cold brew specialiteit ontstaat. Het is ook goed om op te merken dat de hierdoor verkregen cold brew niet heel koud is, dus het is het beste om het te serveren met ijs of whiskey stenen.

 

Als je van een iced latte houdt, kun je de melktemperatuur verlagen en koud geschuimde melk aan de koffie toevoegen. Het koude extractieproces staat het gebruik van de machine het hele jaar door toe; heerlijk verfrissend in de zomer en warm in de winter.

Jura Z10 die een glas met cold brew coffee zet

cold brew coffee

Pulse extraction process (P.E.P.)

Met de Jura z10 wordt de zogenaamde ‘pulse extraction process’ (P.E.P) gebruikt om shots te extracteren. In plaats van koffie te extracteren met een constante druk, laat de P.E.P het water in korte pulsen door de gemalen bonen stromen. Hierdoor ontstaat er een sterkere en intensere espresso shot in minder tijd dan andere espresso machines bieden.

 

3D-brouwtechnologie

3D-brouwtechnologie

3d brewing technology

 

3D-brouwtechnologie

De Jura Z10 is uitgerust met de indrukwekkende 3D-brouwtechnologie, wat het koffiezetten naar een geheel nieuw niveau tilt. Met deze innovatieve technologie kan de Z10 de koffiebonen in drie dimensies bewerken: voorbesprenkelen, extractie en naspoelen.

 

Tijdens het voorbesprenkelen wordt het koffiepoeder gelijkmatig bevochtigd, waardoor de aroma's zich beter kunnen ontwikkelen. Vervolgens wordt de koffie met precisie geëxtraheerd, waarbij de optimale temperatuur en tijd worden toegepast om alle smaken en aroma's te onttrekken. Na de extractie volgt het naspoelen, waarbij eventuele resten van de koffie worden verwijderd, wat de kwaliteit van de volgende kopjes koffie verbetert. De 3D-brouwtechnologie van de Jura Z10 zorgt voor een perfecte balans tussen smaak, aroma en consistentie, waardoor elke kop koffie een waar genot is voor de smaakpapillen.

 

Intelligente watersysteem (I.W.S.)

Met de Jura z10 heb je een Clearyl Smart waterfilter. Dit filter zorgt ervoor dat je koffie wordt gemaakt met het beste water en voorkomt de aanslag van kalk wat schade kan veroorzaken. Je krijgt meldingen als het filter vervangen of het apparaat ontkalken moet worden.

 

Eén Thermoblocksysteem

De Jura z10 heeft een enkel thermoblock systeem wat ervoor zorgt dat de temperatuur voor beide processen, het brouwen en stoomwerk, constant wordt gehouden. Aangezien er maar één thermoblock is, kunnen brouwen en opschuimen niet tegelijkertijd gebeuren.

 

JOE app

J.O.E. is een app die gebruikers in staat stelt om hun online doelstellingen efficienter te bereiken.

Met de Jura z10 heb je de mogelijkheid om hem via WIFI te verbinden met de J.O.E app. Vanuit hier kan je drankjes aanpassen en zelfs koffie brouwen vanuit je bed!

 


Melksysteem

De Jura z10 maakt gebruik van de Fine Foam-technologie om melk te produceren met een goede structuur en zonder luchtbellen. Hoewel er geen melkcontainer bij het apparaat wordt geleverd, wat voor veel gebruikers een punt van discussie is, is er geen container nodig; de melkbuis kan rechtstreeks in een fles melk worden gestoken. Als je wel in een permanente oplossing wilt investeren, heeft Jura twee opties: een betaalbare glazen melkcontainer of Cool Control, afgebeeld hieronder.

 

Met 10 instellingen kan de melktemperatuur worden aangepast tot ongeveer 66°C. Het schuimniveau is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Over het algemeen is het melkschuim indrukwekkend voor een automatische schuimer en is het ideaal voor liefhebbers van latte of cappuccino.

 

Jura Z10 op het aanrecht die een Latte aan het maken is

Schoonmaken & Onderhoud

Als je een dure espressomachine koopt, wil je zeker weten dat het de proef van de tijd doorstaat. En daar speelt goede onderhoud en schoonmaak een grote rol in. De Jura z10 heeft automatische reinigingsprotocollen ingebouwd om ervoor te zorgen dat de machine altijd optimaal presteert. Ook al is het brouwgroep vastgezet, zo kom je niet bij het onderhoud en diepgaande schoonmaak. De gedegen reinigingscyclussen zorgen er echter wel voor dat de machine piekfijn in orde blijft.

 

Door de grote capaciteit hoeft het regelmatig schoonmaken van het leegmaken van de afvoer, container met gebruikte puck en het bijvullen van de watertank niet te vaak te doen.

 

De Claris waterfilter voorkomt kalkspoeling en betekent dat de Jura z10 niet te vaak ontkalkt hoeft te worden. De machine heeft ingebouwde ontkalkingsmogelijkheden en een melding die je op tijd herinnert aan het ontkalken. Het ontkalken zelf is vrij eenvoudig en duurt ongeveer 20 minuten.

 

Jura Z10 met een spoelbak voor ontkalking en iemand die Jura schoonmaaktabletten erin gooit

Alternatieven

Ben je nog steeds niet overtuigd dat de Jura z10 de juiste keuze is? Dan zijn er enkele alternatieven. 

 

Delonghi primadonna

Als het gaat om een alternatief voor de Jura Z10, is de DeLonghi PrimaDonna een optie die eruit springt. De PrimaDonna is een hoogwaardige espressomachine die elegantie combineert met functionaliteit. Net als de Z10 biedt het een breed scala aan opties om je koffie aan te passen, zoals het aanpassen van de sterkte, grootte en temperatuur van je brouwsel. De PrimaDonna beschikt ook over een ingebouwde melkopschuimer voor het creëren van romige cappuccino's en lattes. Met zijn intuïtieve interface en gebruiksvriendelijke bediening garandeert deze machine een moeiteloze brouwervaring. Bovendien maken het strakke design en de duurzame constructie van de PrimaDonna het een stijlvolle en betrouwbare keuze voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een alternatief voor de Jura Z10.

 

Delonghi maestosa

Als alternatief voor de Jura Z10 is de DeLonghi Maestosa een uitstekende keuze. Deze koffiemachine kan worden gezien als een complete keukenmachine, met een breed scala aan functies en mogelijkheden. Net als de Z10 biedt de Maestosa hoogwaardige prestaties en maakt het gebruik van geavanceerde technologie om perfecte koffie te zetten.

 

Wat de Maestosa onderscheidt, is zijn veelzijdigheid. Naast het zetten van geweldige koffie, kan de Maestosa ook melk opschuimen voor heerlijke cappuccino's en lattes. Met zijn grote reservoirs hoef je minder vaak bij te vullen, wat het gebruiksgemak vergroot. Bovendien heeft de Maestosa een elegant en modern design dat in elke keuken past. Als je op zoek bent naar een hoogwaardige en allround koffiemachine, is de DeLonghi Maestosa zeker het overwegen waard als alternatief voor de Jura Z10.


Jura Z10 review: tot slot

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige automatische koffiemachine voor het ultieme thuiscafé-ervaring, dan is de Jura z10 perfect voor jou. Deze luxe bonen machine is gevuld met de nieuwste technologie om zowel warme als koude dranken te bieden. Het aanbod van koffiemenu's is indrukwekkend en de kwaliteit van espresso en melk is uitzonderlijk. De prijs is best een stevig prijskaartje, maar als je dagelijks cafeïne buitenshuis koopt, zal deze machine zichzelf snel terugverdienen.

 

Beste Deals


FAQ

Wat is de Jura Z10?

De Jura Z10 is een hoogwaardige koffiemachine van het Zwitserse merk Jura, ontworpen voor thuisgebruik. Met geavanceerde functies zoals het P.E.P. (Pulse Extraction Process) systeem, biedt het een breed scala aan koffiespecialiteiten, van espresso tot cappuccino. De machine onderscheidt zich door zijn innovatieve technologie en gebruiksgemak, waardoor koffieliefhebbers kunnen genieten van een perfect gebrouwen kopje koffie met rijke aroma's en smaken.

Wat maakt de Jura Z10 anders dan andere koffiemachines?

De Jura Z10 onderscheidt zich door geavanceerde technologie, zoals het Pulse Extraction Process (P.E.P.) systeem, dat de extractietijd optimaliseert voor elke koffiespecialiteit. Dit resulteert in een vollere smaak. Met veelzijdigheid in koffiebereiding en een gebruiksvriendelijke interface biedt de Z10 een unieke combinatie van innovatie, precisie en aanpassingsvermogen.

Welke koffiespecialiteiten kan de Jura Z10 maken?

De Jura Z10 kan een uitgebreid scala aan koffiespecialiteiten bereiden, waaronder warme dranken zoals espresso, cappuccino, en latte macchiato. Bovendien is het mogelijk om koude dranken, waaronder cold brew, met deze machine te maken. De veelzijdigheid van de Jura Z10 maakt het mogelijk om aan de diverse voorkeuren van koffieliefhebbers te voldoen, zowel voor warme als koude dranken.

Hoe werkt het P.E.P. systeem?

Het P.E.P. (Pulse Extraction Process) systeem in de Jura Z10 optimaliseert de extractietijd door water in pulsen door de gemalen koffie te laten stromen. Deze pulsaties verbeteren de aroma-extractie en resulteren in een geoptimaliseerde smaakbeleving in het kopje koffie. Het innovatieve P.E.P. systeem is een kenmerkende technologie van Jura, waarmee de Z10 een rijkere en vollere koffiesmaak kan leveren.

Is de Jura Z10 makkelijk te onderhouden?

Ja, de Jura Z10 is eenvoudig te onderhouden. De machine beschikt over een automatisch reinigingsprogramma en ontkalkingsfunctie. Bovendien zijn de onderdelen die regelmatig schoongemaakt moeten worden, gemakkelijk toegankelijk. Het gebruiksgemak van de Jura Z10 maakt het onderhoud efficiënt en draagt bij aan een langdurige optimale prestatie van de koffiemachine.

Wat is de capaciteit van de bonencontainer en het waterreservoir?

De Jura Z10 heeft een bonencontainer met een capaciteit van 280 gram koffiebonen en een waterreservoir met een capaciteit van 2,4 liter. Deze royale capaciteiten stellen gebruikers in staat om meerdere kopjes koffie te zetten voordat bijvullen nodig is, waardoor het gemak en de efficiëntie van de machine worden vergroot.

Kan ik melkdranken maken met de Jura Z10?

Ja, de Jura Z10 is uitgerust met een melksysteem waarmee je eenvoudig melkdranken zoals cappuccino en latte macchiato kunt bereiden. Het melksysteem is doorgaans afneembaar en vaatwasserbestendig voor gemakkelijke reiniging. Hierdoor biedt de Jura Z10 niet alleen uitstekende koffieopties, maar ook een breed scala aan melkdranken voor een gevarieerde koffie-ervaring.

Zijn er verschillende maalinstellingen op de Jura Z10?

Ja, de Jura Z10 heeft 10 instelbare maalniveaus, elk equivalent aan ongeveer 1,6 gram koffie. Je kunt de sterkte individueel aanpassen door het aantal boontjes te selecteren. Bijvoorbeeld, als je 8 van de 10 boontjes kiest, wordt ongeveer 12,8 gram koffie gemalen. Deze nauwkeurige instellingen bieden een gepersonaliseerde controle over de koffiesterkte en smaak.

Heeft de Jura Z10 een garantie?

Ja, de Jura Z10 wordt geleverd met een garantie van 25 maanden vanaf de datum van aankoop. Gedurende deze periode biedt Jura dekking voor eventuele fabricagefouten of problemen met de koffiemachine.

Is de Jura Z10 geschikt voor thuisgebruik of ook voor professioneel gebruik?

De Jura Z10 is primair ontworpen voor thuisgebruik. Hoewel het geavanceerde functies en innovatieve technologieën biedt, zijn er mogelijk andere modellen in het assortiment van Jura die specifiek ontworpen zijn voor professioneel gebruik. Het wordt aanbevolen om, afhankelijk van de behoeften, het juiste model te kiezen voor de gewenste omgeving, waarbij professionele modellen mogelijk meer geschikt zijn voor intensief gebruik in een zakelijke setting.


Meer lezen over Jura Z10 Review: Jura's Z-lijn? Misschien vind je dit ook interessant:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.