Jura S8 Review: Premium volautomatische espressomachine met touchscreen

Rating: 5 sterren
1 stem

De meeste barista's zullen zeggen dat semi-automatische espressomachines beter espresso's bereiden dan volautomatische machines. Dat klopt meestal omdat super-automatische machines espresso niet zoals een door de mens bestuurde semi automatische koffiemachine kunnen inregelen. Tenzij het de automatische koffiemachines van Jura betreft.

 

Jura onderscheidt zich door mooie namen te geven aan hun koffiemachine functies: Intelligent Water System, Pulse Extraction Process, Intelligent Pre Brew Aroma System, enzovoort. Maar, deze functies zijn meer dan slimme marketing trucs – ze maken echt verschil bij het bereiden van een espresso.

 

In mijn Jura S8 review zal ik alle functies behandelen en hoe ze espresso maken. Ik zal ook uitleggen waar de S8 staat in de Jura-serie en vergelijkingen maken tussen de Jura S8 en andere espressomachines, zodat je kan kiezen voor de beste espressomachine voor jou.

 

Jura S8 review

Inhoudsopgave

1. Jura S8 Samenvatting
2. Uitsplitsing van functies
3. Alternatieve opties
4. Jura S8 Review: Tot Slot

Jura S8 Samenvatting

De S8 is deel van Jura's middensegment van luxe koffiemachines. Het kost minder dan hun espresso machines uit het hoge segment, maar je krijgt veel van dezelfde functies en een even goede bouwkwaliteit.

 

Jura S8 piano black

Jura S8 piano black

Functies van de Jura S8:

  • Superautomatische koffiemachine
  • De professional aroma grinder G3 molen maalt koffiebonen met prachtige precisie en uniformiteit. Ontworpen om koffieliefhebbers de ultieme perfectie te bieden, zodat ze hun favoriete espresso, cappuccino of latte macchiato met de best mogelijke smaak kunnen creëren.
  • Puls-extractieproces
  • De thermoblockboiler is een betrouwbare en efficiënte manier om water te verwarmen. Het vormt een krachtig systeem dat het mogelijk maakt om snel kokend water te leveren, zodat je dranken perfect worden bereid.
  • 15 koffie drankjes geprogrammeerd
  • Drie temperatuurregelingsniveaus
  • Tien koffiesterktesinstellingen

 

Voordelen Nadelen
Groot touchscreen display Duur
De P.E.P en Aroma G3 molen zorgen voor 12% meer aroma! Minder drankopties dan de goedkopere Jura E8
HP3 melksysteem met aanpasbare microschuim In tegenstelling tot andere Jura machines heeft deze een kortere bekerruimte.
intelligente waterfiltersysteem Vaste koffiekop

Met de Jura S8 heb je direct een heerlijke kopje koffie. Het grote kleurenscherm geeft het apparaat een moderne en stijlvolle look, en daarnaast is hij ook erg eenvoudig in gebruik.

 

Met de Jura S8 hoef je alleen maar te genieten van je koffie! De machine doet de rest. Van het brouwen van koffie en melk opschuimen tot aan het zelfreinigingsproces na elke espresso, alles is geautomatiseerd. Geniet dus gewoon van je koffie – de machine zal het meeste werk doen.

 

De Jura S8 is uniek vanwege de Pulse Extraction Process (P.E.P.), die heet water in korte pulsen door de gemalen koffie stuurt, en de Aroma G3-molen die twee keer zo snel is als zijn voorganger. Meer over deze en andere functies hieronder.

 

Het belangrijkste nadeel is relatief: je kunt dezelfde functies van de Jura S8 vinden, maar dan voor een lagere prijs op de Jura E8 machine. De grootste voordelen van de S8 zijn het grotere touchscherm.

 

Functie-overzicht

Wil je meer weten over de functies van de Jura S8 en hoe het koffie zet? Hier is alles wat je moet weten.

 

Espresso zetten en prestaties

De Jura S8 koffiemachine krijgt de hoogste waardering voor het brouwen en de prestatie. Het brouwt een goed geëxtraheerd espresso dat beter is dan elke andere volautomatische koffiemachine.

 

Voordat de machine koffie kan maken, moet je het bonen reservoir vullen met koffiebonen. het bonen reservoir heeft ruimte voor maximaal 280 gram bonen en wordt goed afgesloten door een chroomdeksel. Dit is veel beter dan het plastic deksel dat je bij veel ander koffiemachines ziet, waardoor de smaak en versheid van de bonen langer behouden blijven.

 

Het brouwproces start met de Aroma G3-molen, die de bonen tot perfectie malen (meer over de molen hieronder), en gaat verder met de innovatieve technologieën van Jura.

 

Een belangrijk onderdeel van het brouwproces is het Intelligente Pre-Brew Aroma Systeem of IPBAS. De koffiebonen worden ondergedompeld in water om ervoor te zorgen dat de aroma's vrijkomen. Het IPBAS-systeem calculeert ook elke keer het juiste verhouding water en koffiebonen, zodat de Pulse Extraction goed kan werken.

 

De Pulse Extraction Process is hoe de bonen worden gebrouwen. In tegenstelling tot andere koffieapparaten, waarbij de bonen in water worden gedompeld om smaak vrij te laten. Jura gebruikt sterke waterstoten (of zoals ze het noemen, pulsen) om de aroma's van de bonen te behouden en echte rijk smakende koffie te produceren.

 

Water is een belangrijk onderdeel van het brouwproces. Koffie bestaat immers grotendeels uit water, en gefilterd water verandert de smaak van de koffie.

 

Met de Jura S8 krijg je een Intelligente Watersysteem dat gebruik maakt van RFID-technologie en een Claris Smart-filter om het water schoon te houden. De Jura S8 geeft ook aan wanneer de filter vervangen moet worden en minimaliseert zo de behoefte aan ontvetten.

 

In het algemeen heb ik geen klachten over het brouwproces en de prestaties. Met de Jura S8 kun je koffie van barista-kwaliteit maken.

 

Gebruiksgemak en programmering

Iedereen verwacht dat een volledig automatische espressomachine gemakkelijk te gebruiken is, dus ik was bezorgd over de Jura S8 met zijn nieuwe technologie. Maar mijn zorgen waren ongegrond, want het apparaat bleek erg gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te bedienen.

 

Er is een grote kleurendisplay met touch screen waarop de 8 meest voorkomende koffiedranken worden getoond, en je kunt de rest van de drankjes bereiken door op de knop in de rechterbovenhoek te drukken.

 

Als je bijvoorbeeld een latte wilt maken, zorg er dan voor dat je melk, water en koffiebonen hebt ingeladen. Plaats de mok onder de melkschuim tuit en selecteer de latte-optie.

 

Jura S8 chrome iemand die de touchscreen display aanraakt om een drankje te kiezen

Jura S8 chrome : Selecteer 15 drankopties

 

De machine doet al het werk, van het brouwen tot het opschuimen en het schoonmaken. Je kunt ook de hoeveelheid melk en schuim aanpassen. Met de S8 is het eenvoudig om de instellingen te annuleren of aan te passen terwijl de machine giet.

 

JURA S8 maakt programmeren ook gemakkelijk. Druk en houd een drank op display of houd de P-pictogram ingedrukt en wijzig de opgeslagen instellingen. Kies uit 10 koffiesterktes, pas de temperatuur aan, het koffievolume (je kunt het volume verlagen naar een halve shot van 14 ml), de melkhoeveelheid, het type melk (schuim of stoom) en crema.

 

Daarnaast kun je elke drank een andere naam geven, kopiëren, verwijderen of nieuwe koffierecepten toevoegen. In essentie doet de knop P alles – hij brengt je naar de reinigingsopties, koffie-instellingen, maar ook statistieken en instructies.

 

Ik vond het leuk dat je twee verschillende instellingen kunt programmeren voor één drankje op de Jura S8, wat handig is als je je koffiemachine deelt met mensen die hun lattes met meer of minder melk willen.

 

Ben je een technologieliefhebber? Dan heeft Jura's Smart Connect functie wat voor jou. Koppel deze aan de machine, zodat je de Jura app kunt downloaden en de koffiemachine via Bluetooth kunt bedienen. Zo bereidt je vanaf de bank drankjes voor.

 

De Jura S8 is relatief eenvoudig schoon te maken dankzij het RFID-systeem en filters, waardoor je weinig inspanning hoeft te doen. Er was één ding waar ik geen fan van was: de brouwgroep is niet verwijderbaar, waardoor je hem niet onder water kunt spoelen om koffiedik te verwijderen.

 

Jura S8 watertank vullen

Jura S8 watertank vullen

 

Om er zeker van te zijn dat de koffie lekker blijft smaken en het apparaat goed functioneert, gebruik ik regelmatig Jura-tabletten om de machine schoon te maken. Tot nu toe heb ik geen problemen ondervonden.

 

Drank opties

Met Jura maak je 15 soorten speciale koffiedranken, zoals espresso, cappuccino, latte macchiato en flat white. Je kunt kiezen tussen een enkele of dubbele shot voor deze drankjes. Bovendien biedt het ook warme melk, warme water en warme water voor groene thee.

 

Jura S8 lijst met drankopties

Jura S8 drankopties

 

Zoals ik al zei, kun je verschillende instellingen aanpassen volgens je voorkeuren, vanaf 3 brouwtemperaturen, tien koffiesterkte-instellingen en koffie- en melk schuim volumes. Het aantal persoonlijke drankjes is bijna oneindig met deze koffiemachine.

 

Met deze opties kun je zelfs het melkschuim aanpassen. Maar daarover later meer. Met deze opties kan je maar liefst 15 aangepaste drankjes maken.

 

De Jura S8 dranken zijn rijk en vol, dankzij de hoge koffiedosering. Je kan maximaal 16g koffiebonen gebruiken per drankje. Ik vond dat dit echt een verschil maakt met melkdrankjes, omdat espresso met minder koffiebonen makkelijk verdwijnt in de melk.

 

Ik was zeer tevreden met de kwaliteit van elke drankoptie. Elk kopje was rijk en robuust met een mooie crema.

 

Molen

De Jura S8 koffiemachine is uitgerust met een conisch roestvrijstalen maalmolen, of zoals Jura het noemt, de Aroma G3-maler. Hij is twee keer sneller dan zijn voorganger, de G2, en hij behoudt de lekkere aroma's van koffie. Ik ben dol op de maalmolen, omdat deze de koffieboon zachtjes kunnen malen en tegelijkertijd het aroma behouden.

 

Iemand die een pak met koffiebonen in de bonencontainer doet

De bonencontainer met zeven standen en een bypass-doseerder voor gemalen koffie

 

Ik was onder de indruk van hoe snel en stil het is. Wat ik vooral waardeerde toen ik 's ochtends wakker werd. Maar het belangrijkste is dat het consistente koffiebonen produceert.

 

De molen heeft zeven instellingen waaruit je kunt kiezen. Je krijgt er toegang tot via de bovenkant van de deksel. Jura raadt je aan alleen de maalinstelling te veranderen terwijl de molen aanstaat. Het lijkt contra-intuïtief om de maalinstelling tussendoor te veranderen, maar Jura stelt dat het beter is voor de levensduur van de molen.

 

Naast de koffiemolen is er ook een dosering voor koffie in poedervorm, waar je gemalen koffie aan toe kunt voegen. Dat is handig als je een kopje decafeïne koffie wilt.

 

Melk Opschuimen

Ik vind dat het toevoegen van geschuimde melk aan drankjes een betere smaak geeft, en Jura S8 doet dit prachtig. De melk wordt rechtstreeks uit de machine in de kop gegoten via een buis systeem. Het opschuimsysteem kan melk uit elke houder opzuigen en in de opschuimer storten.

 

Met de verstelhendel kun je het melkschuim instellen zoals je wilt. Dit geeft je een indrukwekkende hoeveelheid controle over het geschuimde melk in vergelijking met andere superautomatische espressomachines. Zowel de melk- als koffiespuit zijn verstelbaar met maximaal 15 cm ruimte voor hoge glazen.

 

Jura S8 voorkant met een latte

Ik ben heel tevreden met de schuimkracht, zeker omdat ik het kon aanpassen. Met de hendel krijg je een fijn schuim voor een latte of luchtigheid voor een cappuccino. Ten slotte kun je na het opschuimen een pauzetijd instellen waardoor je die Instagramwaardige drie niveaus van een latte macchiato krijgt.

 

De Jura S8 herkent automatisch of eerst melk of koffie moet worden gegoten afhankelijk van het type drank. Bijvoorbeeld, melk gaat als laatste in een flat white en als eerste in een latte macchiato. De Jura S8 laat het schuim 30 seconden bezinken en trek dan de shot voor de latte macchiato.

 

Helaas bevat de Jura S8 geen melkreservoir, wat een minpunt is als je de prijs van deze koffiemachine in aanmerking neemt. Maar je kunt wel Jura’s melkaccessoires krijgen zoals thermisch geïsoleerde containers met ingebouwde koeling, waardoor de melk op de gewenste temperatuur blijft.

 

Jura S8 moonlight silver

Jura S8 moonlight silver

 

Met de melkschuim methode van Jura S8 heb je geen gedoe meer met opschuimen. Het systeem bespaart ruimte en is gemakkelijk schoon te houden omdat het maar weinig onderdelen bevat. Zo kun je op elk moment een lekkere melkdrank bereiden, zonder dat je hoeft te wachten totdat de machine het schuim klaar heeft.

 

Jura koffiemachines hebben een container die de reinigingsoplossing bevat en het spoelwater opvangt. Dit is handig, omdat de Jura S8 ongeveer 15 minuten na gebruik van de melkschuimer een automatische spoeling uitvoert.

 

Waarde

Als we eerlijk zijn, is de Jura S8 eigenlijk gewoon de Jura E8 met een touchscreen. Natuurlijk zijn er enkele kleine verschillen, zoals het monitoren van het bonen reservoir, 10 koffiesterktes in plaats van acht die de E8 heeft en drie temperatuurinstellingen in plaats van twee die de E8 heeft.

 

Als je deze super-automatische espressomachine wilt kopen, dan komt het allemaal neer op wat je liever hebt, een touchscreen of knoppen. Vraag jezelf dit af: wil je 500 extra betalen voor een touchscreen?

 

Al met al is Jura S8 duurder in vergelijking met andere koffiemachines op het middensegment, maar als je van plan bent om een Jura aan te schaffen, dan zou dit wel degelijk de juiste keuze kunnen zijn.

 

De hoge kwaliteit van de constructie, de professionele microschuim technologie, 15 koffierecepten, P.E.P., en Intelligent Water Systems resulteren in een barista-kwaliteitskoffie, dus de hoge prijs is het waard.

 

Kun je net zo'n of vergelijkbare koffiebrouwkwaliteit bereiken met een betaalbare Jura-koffiemachine?

 

Wil je toch het beste koffiezetapparaat, maar is de prijs van een Jura S8 te hoog? Overweeg dan een 2e-hands model. Het is veel goedkoper en nog steeds perfect in staat om een perfecte koffie te brouwen. Je hebt dan precies wat je wilt zonder dat je bent gebonden aan een hoge prijs.

 


Alternatieve opties

Jura S8 vs E8

In het kort: de Jura S8 heeft 15 koffiedrankopties, terwijl de E8 17 heeft. De E8-espressomachine heeft een kleiner touchscreen plus zes fysieke knoppen, wat bij de S8 ontbreekt.

 

In tegenstelling tot de S8 koffiemachine heeft de E8 minder aanpassingsmogelijkheden – acht koffiesterktes en twee temperatuurinstellingen in plaats van tien en drie.

 

Uiteindelijk is de volledig automatische koffieautomaat van Jura E8 goedkoper dan Jura S8. Het grootste verschil is het aanraakscherm, wat alleen bij Jura S8 zit.

 

Bekijk ook: Jura E8 vs S8: vergelijking van Jura's populaire automatische espressomachines uit het middensegment

 

Jura S8 vs Z8

De Jura Z8 is de meest luxe espressomachine van Jura. Hij heeft alle belangrijkste functies zoals de Professional Fine Foam Frother en de Pulse Extraction Process, plus een paar extra functies die het gebruik van de machine enorm vereenvoudigd maken.

 

Met de slimme modus van de Z8 kun je dranken het efficiëntst bereiden door ze op basis van frequentie te sorteren. Het kan meer dranken maken dan de S8, namelijk 21 in plaats van 15. Daarvan zijn 16 voorgeprogrammeerd.

 

De Z8 heeft een instelbare tuit die zich aanpast aan hogere glazen: 8 tot 15 cm, terwijl de uitsparing van de S8 7 tot 12 cm is.

 

Het belangrijkste is dat de Z8 een dubbele thermoblock verwarmingssysteem en twee pompen heeft, wat betekent dat je tegelijkertijd kunt brouwen en stoom produceren of een americano én een latte tegelijkertijd kunt maken.

 

Ten slotte heeft Z8 een One-Touch Americano-functie die gebruikmaakt van een speciale bereidingsmethode – de koffie en heet water worden tijdens het extractieproces samengevoegd, zodat je een volle, lichte Americano krijgt.

 

Natuurlijk komen deze functies met een hogere prijs, dus voor Z8 zul je aanzienlijk meer geld moeten uitgeven.

 

Bekijk: Z8 Specificaties

E8 S8 Z8
Bonen monitoren Nee Ja Ja
Watertank 1.9 liter 1.9 liter 2.4 liter
Koffie bonen reservoir 250 gram 280 gram 280 gram
Melkopschuimmethode Automatisch met slangetje Automatisch met slangetje Automatisch met slangetje
Touchscreen-weergave Nee Ja Ja
Drank opties 17 15 21
Temperatuurregeling 2 3 3
Pulse extractie proces Ja Ja Ja
Afmetingen 35.1 × 44.6 × 28 cm 34.8 × 44.4 × 28 cm 38 x 45 x 32 cm
Gewicht 9.6 kilo 10 kilo 13.4 kilo

Jura S8 Review: Tot Slot

Als je op zoek bent naar een top espresso machine, bekijk dan de Jura S8. Deze koffiezetter is voorzien van Jura's slimme technologieën – P.E.P., tal van koffiesterkte- en temperatuurinstellingen, een krachtige melkschuimer en een Intelligent Water Systeem. Bovenal brouwt het dranken van barista-kwaliteit.

 

Jura S8 Review

De Jura S8 is uitgerust met technologieën die weinig andere espressomachines hebben: Pulse Extraction Process, Aroma G3-molen en Intelligent Water System. Het heeft ook een 4,3 "touchscreen met programmeerbare drankopties.

 

Maar als je een jura koffiemachine wilt dat hetzelfde doet voor minder geld, bekijk dan onze Jura E8 review.

 


FAQ

Heeft de Jura S8 een cold brew functie?

Nee, de Jura S8 heeft geen specifieke cold brew functie.


Meer lezen over Jura S8 Review? Misschien vind je dit ook interessant:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.