DeLonghi ECAM290.61SB Magnifica EVO Review

Rating: 5 sterren
1 stem

Ben je op zoek naar een koffiezetapparaat dat niet alleen heerlijke koffie zet, maar er ook nog eens prachtig uitziet in je keuken? Dan is de DeLonghi ECAM290.61SB Magnifica EVO misschien wel precies wat je zoekt! In deze DeLonghi magnifica evo review bespreken we alle ins en outs van dit apparaat en delen we onze ervaringen met de geweldige functies die het te bieden heeft. Of je nu een echte koffieliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een betrouwbaar en stijlvol koffiezetapparaat, je wilt deze review absoluut niet missen!

DeLonghi ECAM290.61SB Magnifica EVO Review
Beste Deals

DeLonghi ECAM290.61SB Magnifica EVO instellen

Niemand heeft moeite om de Magnifica Evo te bedienen, want net als bij andere koffiezetapparaten van DeLonghi is de bediening relatief eenvoudig. Als je al eerder een model van dit merk hebt gebruikt, haal je deze in je slaap al op!

 

De verschillende mogelijkheden bij het zetten van koffie zijn altijd hetzelfde: maalgraad, koffiesterkte, hoeveelheid en temperatuur. Ik wist al dat ik de maalgraad op het derde fijnste niveau zou instellen.

 

Ondanks mijn verwachtingen in deze delonghi magnifica evo review, blijkt de geluidsproductie van de roestvrijstalen kegelmolen ergens in het midden te liggen; niet bijzonder hard, maar ook niet uitzonderlijk stil.

 

Iemand die de maalinstellingen van de DeLonghi ECAM290.61SB Magnifica EVO instelt via het bonenreservoir

Als je een lekker kopje koffie wilt maken, hoef je alleen maar op de knop van de gewenste koffiespecialiteit te drukken. Natuurlijk kun je dan de voorgeprogrammeerde fabrieksinstellingen aanpassen zodat je exact het drankje krijgt dat je wilt.

 

Voor het aanpassen van de koffie-instellingen hoef je slechts op de knop van het drankje naar keuze te drukken totdat deze begint te knipperen. Als je genoeg koffie in je kopje hebt, druk je gewoon nogmaals op de knop om te stoppen. Tip: druk al een paar seconden vóór je bij het gewenste volume bent, want de koffie loopt nog even door.

 

Display van de DeLonghi ECAM290.61SB Magnifica EVO en iemand die Capuccino indrukt

De espresso is ingesteld voor 40 milliliter, waardoor het zelfs bij mijn milde bonen een sterke dubbele shot wordt. Als je liever iets minder sterk wilt, kun je de hoeveelheid van 180 milliliter naar 120 milliliter veranderen. Ik heb de temperatuur of aromasterkte, die beide in drie standen te controleren zijn, op de standaardinstelling gelaten.

 

Vergeet niet: De Magnifica Evo kan met zijn 2-kops functie alleen espresso maken, niet 2 normale kopjes koffie. We wilden er zeker van zijn dat je dit wist!

 


Koffie kwaliteit

Ik hou van een espresso die donker, chocoladeachtig en vol is, maar ook lekker warm: dat kan ik allemaal vinden in de DeLonghi Magnifica Evo. Deze machine bied niet alleen de basisindrukken, maar ook fijne nuances in smaak - iets wat ik niet verwacht had voor dit prijsniveau.

De DeLonghi ECAM290.61SB Magnifica EVO die een cappuccino aan het maken is

Bij DeLonghi vind je klassieke espressosmaken die je normaal alleen bij een barista zou verwachten. En ik ben meer dan tevreden met de smaak; het is echt lekker! Zelfs met gewone koffie (caffè crema) heb ik geen reden tot klagen: de koffie smaakt aromatisch en heeft een vol mondgevoel. Meestal ben ik niet zo overtuigd van dit drankje bij volautomaten, maar nu zeker wel.

 

Met deze volautomatische koffiemachine kun je ook alleen warm water krijgen. Hiervoor moet je simpelweg het melkreservoir verwijderen en een speciaal onderdeel voor warm water plaatsen. Het is handig als je bijvoorbeeld een Americano wilt bereiden of snel heet water nodig hebt voor een kopje thee.

 

Hoewel er niet veel meer te zeggen valt over deze machine, is dat juist het grote voordeel ervan. Hij werkt betrouwbaar en je hoeft nooit bang te zijn voor verrassingen of problemen – alleen maar van lekkere koffie genieten!

 


Melk opschuimen

Hoewel ik het melkschuimsysteem van de Magnifica Evo vergeleek met dat van de Philips LatteGo, is er een geheel nieuwe functie. Ik heb nog nooit “melkschuim op aanvraag” gezien.

 

Wat je ook kiest, je hebt veel controle over hoeveel melkschuim je produceert. Je kunt de standaardinstelling laten staan, de hoeveelheid zelf aanpassen of al de melk in het reservoir laten opschuimen tot bijna als laatste druppel.

 

DeLonghi ECAM290.61SB Magnifica EVO melkreservoir die melk in een glas giet

Je kunt met deze volautomatische koffiemachine oneindig veel koffie zetten, zolang het melkreservoir groot genoeg is. Geen beperkingen meer bij het selecteren van je favoriete drankje! Twee mokken koffie gelijk vullen, dat kan al wel. Maar twee glazen? Ook dat lukt nog net, alleen moet je dan oppassen dat het melkreservoir niet overloopt.

 

Een van de zwakke punten van het direct gieten vanuit een container naar je kop is dat je nooit meerdere drankjes tegelijk kunt maken.

 

Hoewel het misschien voor de hand liggend is als je naar het melkreservoir kijkt, heb ik meer openheid van DeLonghi verwacht over dit onderwerp. Voor veel gebruikers is dit een belangrijke factor bij hun aankoopbeslissing.

 

Mijn mening over de cappuccino is niet zo lovend; ik heb al veel mooiere gezien die uit volautomatische machines komen. De schuimkraag stelt helaas ook teleur, hoewel de smaak en textuur heerlijk zijn.

 

Is het mogelijk om bij DeLonghi tegenwoordig microschuim krijgen? Helaas, dat is alleen mogelijk met een professioneel stoompijpje aan een echte espressomachine. Maar uiteindelijk maakt het ook niet veel uit, want in de smaak en ervaring tijdens het drinken ben je bij DeLonghi altijd verzekerd van de beste kwaliteit.

 

Als het gaat om de temperatuur van de cappuccino, mag ik zeggen dat die zeer heet was! Ik geloof zelfs dat hij dicht bij het punt van onbruikbaar was, waardoor de melk onvermijdelijk van smaak en structuur verandert. Ja, ik weet dat jullie dol zijn op warm melkdrankjes. Nou, dan zullen jullie ongetwijfeld fan worden van DeLonghi Magnifica Evo!

 

Degene die een latte macchiato bestelt, mag er zeker van zijn dat deze koffie werkelijk verrijkt wordt met een prachtige schuimlaag die zo'n 3 cm dik is. Daarnaast maakt de MyLatte-functie het mogelijk om zelf exact te bepalen hoeveel melk je in je kopje wilt en dus jouw perfecte cafeïnehoudende drank samen te stellen - of dat nu meer melkschuim en dubbele shots espresso betreft of juist veel melk in verhouding tot de koffie.

 

Iemand die cappuccino indrukt op het display

De sensor controleert voortdurend hoeveel melk er nog over is. Als de melk praktisch uitgeput is, stopt het opschuimen automatisch. Er blijft wel wat melk achter, maar je hoeft niet elke dag al het resterende melkreservoir uit te spoelen – zo verspil je geen kostbare melk.

 

Wat ik zo aantrekkelijk vind aan deze functie, is dat het eens wat anders is en veel vrijheid biedt. Bovendien gebeurt het opschuimen ook opvallend stil, wat erg prettig is.

 


Schoonmaken

Is het tijd om je volautomatische espressomachine te onderhouden? Geen zorgen! De machines zijn voorzien van een verwijderbaar waterreservoir en filter, een verwijderbare zetgroep, en ingebouwde schoonmaakprogramma's die de klus gemakkelijk maken. Alles wat je nodig hebt voor schone koffie, staat recht voor je neus!

Een bakje met water op de DeLonghi ECAM290.61SB Magnifica EVO voor het ontkalkingsproces

De Magnifica Evo heeft geen zelfreinigende functie, maar het reinigen wordt toch wel zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Je kunt onderdelen heel gemakkelijk verwijderen – van het melkreservoir en waterreservoir tot de lekbak en koffiedikbak. Op die manier is hij eenvoudig schoon te houden.

 

Je moet er rekening mee houden om de lekbak en koffiedikbak te legen. Toch zie ik het niet als een nadeel, omdat het je de mogelijkheid geeft om deze onderdelen af te spoelen. Bovendien is het normaal bij dergelijke, kleine machines.

 

Je hebt ongetwijfeld de DeLonghi Magnifica Evo en je vraagt je af of het nodig is om de machine te ontkalken. Natuurlijk moet dit! Hoewel je wat minder vaak hoeft te ontkalken, omdat er een waterfilter wordt gebruikt, zal de machine je vertellen wanneer het tijd is om te ontkalken.

 

Alles werkt zoals het hoort bij de Evo op het gebied van reiniging. Maar ik ben me steeds meer aan het afvragen wanneer er een volautomatische koffiemachine komt met iets nieuws op het gebied van reiniging. Is een zelfreinigend systeem te veel om te vragen?

 

Water filters

Voor de DeLonghi Magnifica Evo zijn er speciale waterfilters beschikbaar om de waterkwaliteit te verbeteren en kalkaanslag te verminderen. Deze filters helpen om een betere smaak en aroma aan je koffie te geven, terwijl ze ook de levensduur van je machine verlengen.

 

Om het waterfilter in je DeLonghi Magnifica Evo te plaatsen, volg je deze stappen:

1. Verwijder de watertank van de machine door deze naar boven te schuiven.
2. Vul de watertank met schoon water.
3. Neem het waterfilter uit de verpakking en dompel het volledig onder in een bakje met water. Laat het filter ongeveer 1 minuut weken.
4. Plaats het filter in de daarvoor bestemde houder in de watertank. Zorg ervoor dat het filter stevig op zijn plaats zit.
5. Plaats de watertank terug in de machine en zorg ervoor dat deze goed vastklikt.

 

Het waterfilter moet regelmatig worden vervangen om optimale resultaten te behalen. Het wordt aanbevolen om het filter elke 2 maanden te vervangen of na het zetten van ongeveer 50 kopjes koffie. Dit kan variëren afhankelijk van de waterkwaliteit en het gebruikspatroon.

 

Om het waterfilter te bestellen, kun je terecht bij geautoriseerde DeLonghi-dealers of online winkels die DeLonghi-accessoires verkopen. Zorg ervoor dat je het juiste modelnummer van het waterfilter kiest dat compatibel is met je DeLonghi Magnifica Evo.

 

Let op: Controleer altijd de instructies en aanbevelingen van DeLonghi voor je specifieke model, aangezien er mogelijk kleine verschillen kunnen zijn bij het plaatsen van het waterfilter.


DeLonghi Magnifica Evo serie

 

De DeLonghi Magnifica Evo-serie bestaat uit verschillende modellen met subtiele verschillen. Hier zijn de details over de verschillende modellen die je noemt:

 

1. DeLonghi ECAM290.21.B: Dit model is voorzien van een 13-traps maalgraadinstelling, waarmee je de fijnheid van de maling kunt aanpassen aan je smaak. Het heeft ook een melkschuimer, zodat je gemakkelijk cappuccino's en lattes kunt maken.

 

2. DeLonghi ECAM290.22B: Dit model heeft dezelfde functies als de ECAM290.21.B, maar met een extra kenmerk. Het heeft een warmhoudplaat voor kopjes, waardoor je kopjes voorverwarmd worden voor een optimale koffie-ervaring.

 

3. DeLonghi ECAM290.31.SB: Dit model onderscheidt zich van de vorige modellen doordat het is uitgerust met een geavanceerdere stoompijp voor handmatig opschuimen van melk. Hiermee kun je de textuur en temperatuur van het melkschuim naar wens aanpassen.

 

4. DeLonghi ECAM290.42.TB: Dit model heeft een speciale "Long Coffee" functie, waarmee je een traditioneel kopje koffie kunt zetten met de smaak en aroma van filterkoffie. Dit is perfect voor liefhebbers van lange koffie.

 

5. DeLonghi ECAM290.61.SB: Dit model biedt alle functies van de eerdere modellen, maar heeft daarnaast een aparte heetwateruitloop, waarmee je gemakkelijk heet water kunt tappen voor bijvoorbeeld thee.

 

6. DeLonghi magnifica evo ECAM29081TB: Dit is het meest geavanceerde model in de Magnifica Evo-serie. Naast de functies van de andere modellen, heeft dit model een dubbel verwarmingssysteem, waardoor je tegelijkertijd koffie en melk kunt bereiden zonder wachttijden.

 

Het is belangrijk op te merken dat de letter- of cijfercombinatie aan het einde van het modelnummer kan variëren afhankelijk van de regio of specifieke uitvoeringen van het model. Het is altijd verstandig om de specificaties en functies van elk specifiek model te controleren voordat je een aankoop doet.

 

Ik hoop dat dit je helpt bij het begrijpen van de verschillen tussen de DeLonghi Magnifica Evo-modellen.


Alternatieven

Philips lattego 3200

De DeLonghi Magnifica Evo-serie en de Philips LatteGo 3200 zijn beide populaire koffiemachines met geïntegreerde melkopschuimers, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Hier zijn enkele punten om te vergelijken:

 

1. Melksysteem: DeLonghi Magnifica Evo maakt gebruik van een traditionele stoompijp of een automatische melkopschuimer, afhankelijk van het model. Philips LatteGo 3200 daarentegen heeft een uniek melksysteem genaamd LatteGo, dat bestaat uit een apart melkreservoir en een opschuimmechanisme zonder slangen. Dit systeem biedt gebruiksgemak en eenvoudige reiniging.

 

2. Maalinstellingen: Beide machines hebben instelbare maalinstellingen voor het aanpassen van de koffiesterkte. De DeLonghi Magnifica Evo-modellen hebben doorgaans een ruimere selectie van maalgraden, terwijl de Philips LatteGo 3200 een gemiddeld aantal maalinstellingen biedt.

3. Bedieningsgemak: Beide merken streven naar gebruiksvriendelijkheid, maar Philips staat bekend om zijn intuïtieve interface en eenvoudige bediening. DeLonghi-modellen bieden echter vaak meer aanpassingsmogelijkheden voor koffiezetparameters en kunnen complexer zijn om in te stellen.

 

4. Onderhoud en reiniging: Philips LatteGo 3200 heeft een gestroomlijnd reinigingsproces, waarbij het melksysteem gemakkelijk kan worden gedemonteerd en gereinigd. DeLonghi Magnifica Evo-modellen hebben ook reinigings- en onderhoudsprocedures, maar deze kunnen iets uitgebreider zijn.

 

5. Prijs: Over het algemeen variëren de prijzen van beide merken afhankelijk van het specifieke model en de functies. In het algemeen kan gezegd worden dat Philips LatteGo 3200 een iets hogere prijsklasse heeft dan de DeLonghi Magnifica Evo-modellen.

 

Het is belangrijk om te overwegen wat voor jou belangrijk is bij het kiezen van een koffiemachine. Als je op zoek bent naar gebruiksgemak en eenvoudige reiniging, kan de Philips LatteGo 3200 een goede keuze zijn. Als je daarentegen meer aanpassingsmogelijkheden en controle over je koffiezetproces wilt, kunnen de DeLonghi Magnifica Evo-modellen interessant zijn. Het is altijd aan te raden om de specificaties en functies van elk model te vergelijken om een weloverwogen beslissing te nemen op basis van je persoonlijke voorkeuren.

 

DeLonghi dinamica plus

DeLonghi Magnifica Evo en DeLonghi Dinamica Plus zijn beide volautomatische koffiemachines van het merk DeLonghi. Hier is een kort overzicht van de verschillen tussen de twee modellen:

 

1. Melksysteem: Het grootste verschil tussen de twee modellen is het melksysteem. De DeLonghi Magnifica Evo beschikt over een stoompijp waarmee je melk kunt opschuimen voor cappuccino's en lattes. De DeLonghi Dinamica Plus heeft daarentegen een geavanceerder "milk-on-demand" systeem, wat betekent dat het melk automatisch opschuimt en toevoegt aan je koffie.

 

2. Prijs: De prijs van de DeLonghi Magnifica Evo varieert, afhankelijk van de specifieke versie, maar het is over het algemeen een lagere middenklasse koffiemachine. De DeLonghi Dinamica Plus is daarentegen een premium middenklasse koffiemachine met een hoger prijskaartje.

3. Functies: Beide modellen bieden een breed scala aan functies en instellingen om de koffie naar jouw voorkeur aan te passen. Ze hebben allebei ook een bonenreservoir en een ingebouwde bonenmaler voor verse koffie. De DeLonghi Dinamica Plus is echter uitgerust met meer geavanceerde functies, zoals bediening via een app en een groter aantal voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten om uit te kiezen.

 

Melitta caffeo solo

Als we de DeLonghi Magnifica Evo vergelijken met de Melitta Caffeo Solo, zijn er enkele belangrijke verschillen om op te merken.

 

  • De DeLonghi Magnifica Evo is een uitstekende keuze voor mensen die nieuw zijn in de wereld van koffie. Het heeft een gebruiksvriendelijk ontwerp en biedt verschillende opties voor het zetten van koffie, zoals espresso, cappuccino en latte macchiato. Het is ook voorzien van geavanceerde technologieën, zoals een bonenmaler en een stoompijpje voor het opschuimen van melk.
  • Aan de andere kant is de Melitta Caffeo Solo meer gericht op puristen. Het is de kleinste volautomatische koffiemachine op de markt, met een breedte van slechts 20 cm. Het kan een espresso of lungo zetten, en zelfs twee tegelijk. Hoewel het misschien niet de nieuwste technologieën biedt, is het een betrouwbare keuze voor liefhebbers van zwarte koffie.
  • Wat betreft de positieve punten van de DeLonghi Magnifica Evo, kunnen we wijzen op de veelzijdigheid in koffiezetopties en het gebruiksgemak. Het heeft ook geavanceerde functies, zoals een melkopschuimer en programmeerbare instellingen.
  • Aan de andere kant heeft de Melitta Caffeo Solo enkele positieve punten, zoals de compacte grootte en het vermogen om twee kopjes tegelijk te zetten. Het is ook een goede keuze voor mensen die gewoon lekkere koffie willen zonder al te veel extra functies.

Bij het maken van een keuze tussen de DeLonghi Magnifica Evo en de Melitta Caffeo Solo, is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Als je op zoek bent naar meer variatie in koffiezetopties en geavanceerde functies, dan is de DeLonghi Magnifica Evo waarschijnlijk de betere keuze. Aan de andere kant, als je de voorkeur geeft aan een compacte machine met eenvoudige bediening en een focus op zwarte koffie, dan is de Melitta Caffeo Solo wellicht de beste optie voor jou.


Conclusie

Na het maken van de DeLonghi Magnifica Evo review kunnen we gerust zeggen dat het een uitstekende keuze is voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar gemak, veelzijdigheid en een heerlijke kop koffie. Deze volautomatische koffiemachine biedt een indrukwekkende reeks functies en levert consistente kwaliteit keer op keer.

 

De DeLonghi Magnifica Evo overtuigt ons met de kwaliteit van het melkschuim en de variëteit aan dranken, zelfs meer dan sommige andere DeLonghi koffiemachines. En bovendien kost hij nog eens minder dan de DeLonghi PrimaDonna Soul en DeLonghi Dinamica. Het design is ook beter dan de DeLonghi Perfecta Evo!

 

Maar heeft deze functie echt zo'n nut? Of is het alleen maar marketingtechnisch bedacht? Automatische systemen schuimen tenslotte automatisch zoveel melk op als je ingesteld hebt – je hoeft dus alleen maar de gewenste hoeveelheid opgeschuimde melk te kiezen.

 

Je hebt de controle over de hoeveelheid melk die je opschuimt. Met dit apparaat kun je een grote hoeveelheid melk opschuimen in één keer en je bent niet beperkt door maximale grenzen. Bovendien hoef je geen melkresten weg te gooien aan het einde van de dag, wat zorgt voor veel gemak.

 

Wist je dat de Evo koffiemachine het energielabel A heeft verdiend volgens de nieuwe EU-normen? Koffie zetten zonder schadelijke milieugevolgen is altijd een pre. Dat is met de Evo gewoon een bonus!

 

Of het melkschuim op maat nu een verandering of geen verandering is, de DeLonghi Magnifica Evo blijft een uitstekend koffiezetapparaat dat zich richt op het lage middensegment. Het biedt koffiegenot met bonen op het beste niveau.

 

Hoewel we geen van allen op deze machine hebben zitten wachten, is het toch hard om ‘nee’ te zeggen tegen zo’n degelijke, compacte, goede en betaalbare koffiemachine. Het is een uitstekende optie voor alleenstaanden en stellen!

 

Het enige minpuntje is dat je niet meer dan 2 kopjes espresso tegelijk kan zetten, maar geen 2 gewone koffies. Dat is een tikkeltje jammer, maar twee kopjes koffie na elkaar zetten duurt ook helemaal niet lang!


FAQ

Wat is het verschil tussen Delonghi Magnifica en Magnifica Evo?

Het belangrijkste verschil tussen De'Longhi Magnifica en Magnifica Evo ligt in de functies en mogelijkheden. Over het algemeen heeft de Magnifica Evo vaak verbeteringen en extra functies ten opzichte van de standaard Magnifica. Deze kunnen onder andere een geavanceerder bedieningspaneel, meer maalinstellingen, of extra koffievarianten omvatten. Het is raadzaam om de specificaties van elk specifiek model te vergelijken om de exacte verschillen te achterhalen.

Kan ik gemalen koffie gebruiken in Delonghi Magnifica Evo?

Ja, De'Longhi Magnifica Evo biedt vaak de mogelijkheid om gemalen koffie te gebruiken. Dit is handig als je de voorkeur geeft aan een specifieke koffiesoort of als je cafeïnevrije koffie wilt zetten. Raadpleeg de handleiding van jouw specifieke Magnifica Evo-model voor gedetailleerde instructies over het gebruik van gemalen koffie.

Hoe lang gaat een Delonghi waterfilter mee?

De levensduur van een De'Longhi waterfilter varieert afhankelijk van het gebruik en de waterhardheid. Over het algemeen wordt aanbevolen om het waterfilter elke twee maanden te vervangen. Echter, in gebieden met zeer hard water kan het nodig zijn om het filter vaker te vervangen. Houd de indicator op het koffiezetapparaat in de gaten of raadpleeg de handleiding voor specifieke richtlijnen voor jouw model.

Is waterfilter delonghi nodig?

Het gebruik van een waterfilter voor De'Longhi wordt sterk aanbevolen. Een waterfilter helpt bij het verminderen van kalkaanslag en onzuiverheden in het water, wat de levensduur van het koffiezetapparaat kan verlengen en de kwaliteit van de koffie kan verbeteren. Het is met name belangrijk in gebieden met hard water. Het regelmatig vervangen van het waterfilter volgens de aanbevelingen van de fabrikant helpt om optimale prestaties te behouden.