Nespresso Inissia Review: De oplossing voor een compacte cupmachine

Rating: 5 sterren
1 stem

Wil je dagelijks genieten van een espresso? Kies voor de Nespresso Inissia. Deze capsule espresso maker maakt het maken van espresso eenvoudig en snel. Elke capsule bevat al koffie uit geselecteerde oogsten, dus je hoeft nergens meer naar om te zoeken. Bediening is kinderspel met de één-druk-knop; ideaal voor wie snel espressokoffie wil zonder veel inspanning.

 


Belangrijke punten om te overwegen bij het kopen van een cupmachine

Als je ooit overweldigd bent geraakt door het koffie-landschap, ben je niet de enige. Het maken van heerlijke koffie met die perfecte barista-smaak zou een voltijdbaan kunnen zijn (en dat is voor veel mensen!)

 

Als je de smaak wil zonder het werk, dan is er gelukkig een oplossing. Nespresso heeft een uniek soort koffiezetapparaat gecreëerd dat gemakkelijk je koffie verpakt in individuele cups die je in het koffiezetapparaat plaatst.


Hoe het werkt

Als de capsule in de machine geplaatst wordt, wordt deze doorboord en heet water wordt erop gespoten. Je krijgt je koffie zo direct in je beker. De capsule komt vervolgens terug zodat je hem kan hergebruiken.

 

Ieder apparaat heeft een optie om de sterkte van de koffie aan te passen, maar anders gebeurt alles volledig automatisch voor je.

 

Met Nespresso hoef je nooit te vechten met malen, meten of verpakken van je koffie. Deze machines zijn ontworpen om gemakkelijk en snel te zijn. Ze zijn bovendien kleiner dan de meeste espressomachines, waardoor ze minder ruimte innemen op je aanrecht. Terwijl er andere cupmachines op de markt zijn, houden we erg van Nespresso.

 


Waarom wij Nespresso goed vinden

De initiële prijs is een winst voor ons. De kosten van een degelijke espresso machine kunnen hoog zijn, vooral als je ook nog een koffiemolen moet aanschaffen. Elk Nespresso-product is in het begin meer betaalbaar. Echter, denk erom dat je alleen de nespresso capsules kan gebruiken, wat op de lange termijn duurder kan zijn dan losse koffiebonen.

 

Hoewel er altijd nog een verschil kan zijn tussen je Nespresso en een perfect bereide espresso, hebben ze deze machines gemaakt voor mensen die geen tijd willen investeren in het worden van een wereldklasse barista. De Nespresso zal je elke keer een consistente lekkere shot koffie geven.

 

Wil je iedere ochtend genieten van een perfecte kop koffie zonder gedoe met gemalen bonen en ingewikkelde bediening? Dan is de capsulemachine precies wat je zoekt. Het is een rechttoe rechtaan optie die je niet al te veel geld kost. Ideaal voor elke koffieliefhebber.

 

Nespresso Inissia Overzicht

De Inissia heeft een kleine voetafdruk en een simpel ontwerp, teruggebracht tot de eenvoudige behoeften van een espressomachine. Met één druk op de knop wordt het apparaat automatisch ingeschakeld en staat je koffie klaar in 25 seconden. Na 9 minuten schakelt het apparaat zichzelf automatisch weer uit.

 

De ideale temperatuur die je voor je koffie wilt hebben, wordt bereikt door de machine en de capsules worden automatisch in een binnencontainer geëjecteerd, waarmee meerdere capsules kunnen worden opgeslagen voordat ze moeten worden geleegd. Het water reservoir heeft een inhoud van 0,7 liter, wat wel klein is, maar kan toch meerdere kopjes koffie maken.

 

Wat we goed vonden

 • Budgetvriendelijke eerste aankoop
 • Gebruiksgemak dankzij één drukknop en automatische uitschakeling
 • Koffie brouwt snel
 • Capsules zijn gemakkelijk in te nemen en eruit te halen.
 • Het capsulesysteem is voorzien van een grote inhoud, waardoor je niet constant hoeft te legen.
 • Neemt niet veel ruimte in op je aanrecht.
 • Cups zijn recyclbaar.
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

 

Wat we minder vonden

 • De watertank is iets te klein.
 • Met Nespresso zijn je mogelijkheden beperkt tot het gebruik van specifieke cups, waardoor je niet kunt experimenteren met andere variëteiten of merken koffie.
 • Capsules kunnen duur zijn
 • De optie voor melkschuim is niet inbegrepen.
 • Een beetje lawaaiig.

 


Functies en Voordelen

Hoewel deze koffiezetapparaat mogelijk enkele nadelen heeft, doen ze er niet toe als de voordelen aanwezig zijn die je zoekt. Het kan een uitstekende keuze zijn voor veel kopers als een compacte en eenvoudige optie. Het doet maar één taak, maar het doet dit consistent en goed.

 

Ontwerp

 magimix nespresso inissia m105 zwart zijkant

 magimix nespresso inissia m105 zwart

 

Als je weinig ruimte hebt, zal de Nespresso Inissia een perfecte match zijn. Het is stijlvol en compact: het weegt slechts 2.4 kilo en is slechts 12 cm breed, waardoor het ideaal is voor kleine ruimtes. Of je nu een kantoor, keuken of een slaapkamer hebt, de Nespresso Inissia neemt bijna geen plaats in. Bovendien hoef je niet meer te investeren in een koffiemolen die nog meer ruimte in beslag neemt.

 

Het is een basisstijl, die past in elke ruimte. Het is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren: wit, room, rood, blauw, zon, velvet en zwart, zodat je het ontwerp kunt afstemmen op de plek waar je het neerzet. De snoerlengte is 33 cm, een middellange lengte waarmee je genoeg bereik hebt zonder te veel kabels.

 

De body is van plastic gemaakt, terwijl de handgreep een metalen constructie heeft voor extra duurzaamheid. Je kunt ervan verzekerd zijn dat dit apparaat zo is ontworpen dat het stand houdt tegen vaak gebruik. Ook is de afvoerbak verwijderbaar, zodat je grotere kopjes eronder kunt zetten en sproeier gemakkelijk schoon te maken is.

 

De interne bak is eenvoudig te verwijderen en kan tot elf uitgeworpen capsules bewaren voordat deze geleegd moet worden. Hoewel de machine klein is, is het waterreservoir groot genoeg om negen koppen koffie te maken. Het reservoir heeft ook een deksel om te voorkomen dat er gemorst wordt.

 

Wat is inbegrepen?

Onderdelen van den  magimix nespresso inissia

De koffiemachine is van het type capsule machine. Dit betekent dat er geen filter, tampers of molen nodig zijn om heerlijke koffie te zetten. Daarbovenop is deze machine ook nog eens erg compact en past deze perfect in kleine ruimtes.

 

Je aankoop bevat de Nespresso Inissia en een welkomstpakket met 16 Nespresso Grands Crus-capsules. Deze capsules maken het mogelijk om verschillende koffietypes uit te proberen, zodat je kunt ontdekken wat het beste bij je past voordat je je favoriete model koopt.

 

Er zal een handleiding en een informatiemap zijn die je alle benodigde informatie geeft om de machine te gebruiken. Onthoud, deze machine is simpel en gemaakt voor één taak. Als je iemand bent die van latte of meerdere merken koffie houdt, dan zijn er andere opties voor jou beschikbaar.

 

Hoe gebruik je het?

De Nespresso Inissia is erg eenvoudig te gebruiken. Van 'uitpakken' tot het maken van je eerste kop koffie kan minder dan vijftien minuten duren. Hoewel de bijgeleverde handleiding niet heel duidelijk is, is het product zelf vrijwel zelf uit te leggen. Het besturingssysteem bevat geen complexiteiten, dus je zou geen problemen tegen moeten komen.

 

Eerst spoelen

 magimix nespresso inissia zwart bovenkant

Als je een machine koopt, moet je deze altijd uitspoelen voordat je de eerste kop koffie bereidt. Het feit dat Inissia dit in hun instructiehandleiding vermeldt, bewijst dat ze aandacht besteden aan de kwaliteit van de koffie vanaf het begin.

 

Het is heel eenvoudig om de machine te gebruiken. Spoel eerst het bijgeleverde waterreservoir uit en vul het met water voordat je het terugplaatst. Zet vervolgens een kopje onder de koffieuitloop.

 

Begin door op één van de knoppen te drukken om de machine te starten. Wanneer de lampjes gaan knipperen, duidt dit erop dat de machine verwarmt. Na 25 seconden zouden de lampjes op stand-by moeten komen en is de machine klaar voor gebruik.

Er zijn twee knoppen, espresso en lungo. De lungoknop zal meer water door de machine laten lopen, wat betekent dat je koffie een beetje zwakker wordt. Naast de knoppen staan afbeeldingen van een klein bakje en een groot bakje, wat vrij self-explanatory is.

 

Druk op de lungo-knop om de machine te spoelen. Herhaal dit drie keer. Doe dit bij de eerste aanschaf, of als het te lang stil heeft gestaan tussen gebruiksmomenten. We zijn er zo blij mee dat Inissia dit met één druk op de knop mogelijk maakt.

 

 magimix nespresso inissia knopjes close-up

Hoe maak je je eerste kop koffie

Wanneer je je nieuwe koffiemachine hebt gespoeld, ben je klaar om koffie te zetten. Til de hendel aan de voorkant van het toestel op, plaats een nespresso original capsule en duw vervolgens de stang weer naar beneden. Zet een kopje onder de uitgang en druk op de knop voor meer of minder water. 

 

Als je het water zelf wilt stoppen, druk je gewoon op dezelfde knop. Haal vervolgens je kopje weg en sluit de hendel om de gebruikte capsule in de opslagcontainer te plaatsen. Zodra dit is gedaan, stopt het water automatisch.

 

Wil je het perfecte kopje espresso maken? Het kan niet makkelijker! Met deze machine hoef je alleen maar één ding te doen: drukken op de knop. Hoewel deze machine alleen espresso maalt, doet het dat goed en snel, zonder gedoe.

 

Automatiseringsopties

 magimix nespresso inissia

Deze machine heeft maar één optie, namelijk het programmeren van de hoeveelheid water – ook een simpel proces. Deze optie is belangrijk om te voorkomen dat je overloopt van je favoriete kopje. Zet de machine aan en wacht tot hij klaar is, dan kan je de capsule erin doen.

 

Plaats de beker die je wilt gebruiken onder het tuit en houd de espresso knop ingedrukt als je een espresso wilt programmeren. Laat het los wanneer de perfecte hoeveelheid water in je bakje zit. Doe hetzelfde met de lungo knop.

 

Nadat je dit eenmaal hebt gedaan, wordt je gewenste waterniveau opgeslagen in het systeem. Elke keer als je koffie maakt, hoef je alleen maar op de knop te tikken en het zal automatisch je kopje vullen met het perfecte niveau.

 

Magimix vs krups

Magimix Inissia

Magimix Inissia

Krups Inissia

Krups Inissia

 

De Nespresso Inissia is verkrijgbaar in twee varianten, namelijk de Magimix en de Krups. Beide Nespresso machines zijn compact, gebruiksvriendelijk en bieden dezelfde kwaliteit en smaakvolle koffie. Het belangrijkste verschil tussen de twee varianten zit in het merk en het ontwerp.

 

De Magimix Inissia heeft een strak en modern design, terwijl de Krups een iets meer klassiek en rond ontwerp heeft. Daarnaast kan het waterreservoir bij de Magimix aan de achterkant van het apparaat worden geplaatst, terwijl deze bij de Krups aan de zijkant wordt geplaatst. Het is dus vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur welke variant je kiest. Beide machines zijn echter betrouwbare en efficiënte keuzes voor liefhebbers van heerlijke koffie.


Alternatieven & Conclusie

Wat we het meest waarderen van dit product, is dat het simpel, snel en goed presteert. De ontwerpen zijn eenvoudig en gebruiksvriendelijk, en de kleine formaat zal voor sommigen een voordeel zijn. Daarnaast waarderen we ook het feit dat de cups recyclebaar zijn, in tegenstelling tot andere merken.

 

De Nespresso Inissia is geen gesofisticeerde machine, maar het biedt wel een goede kop koffie in minder dan 25 seconden en geen opruimen. Het resultaat is een espresso-achtig kopje koffie dat voldoet aan je verwachtingen.

 

Als je van plan bent om een Nespresso machine te kopen, moet je er rekening mee houden dat je aan hun koffiekeuzes gebonden zult zijn. Je zult ook geen opties zoals melkschuim hebben. Als je later besluit dat je lattes lekkerder vindt, moet je mogelijk een andere machine overwegen.

 

Voor wie is de Nespresso Inissia perfect?

Met deze machine kunnen zowel koffieliefhebbers als mensen die snelheid, duidelijkheid of eenmalig gebruik waarderen, gemakkelijk hun favoriete drankje bereiden.

 

Kleine bedrijven

Voor kleine bedrijven is dit product ideaal. Je klanten een vers bakje koffie aanbieden zorgt voor een leuke extra aan je bedrijf. Echter, met een beker pot koffie op een kookplaat is deze vaak gebroken smaak en kan erg rommelig worden.

 

Koffie drinken is een tijdrovend ritueel, maar deze machine biedt een oplossing. Met deze machine kun je op elk moment van de dag vers gemalen koffie, uitgezet in een cupje, bereiden. Niet alleen zullen jij en je klanten hier blij mee zijn, het kost ook niet veel om aan te schaffen.

 

Drukke mensen

Echte espresso machines hebben tijd nodig om op te warmen, dan tijd om je koffie te malen, te verpakken en te trekken. Daarna moeten ze nog van de grondstof gereinigd worden. Als je iemand bent die diep in werkmodus gaat of snel in de ochtend weg moet, is deze optie niet ideaal.

 

Met de Inissia wordt het maken van je koffie bijna moeiteloos. De machine verwarmt binnen 25 seconden, pop de capsule erin, schenk je koffie in en je bent klaar. Daarnaast is het ook niet nodig om veel tijd te besteden aan schoonmaken of onderhoud.

 

Mensen met kleine ruimtes

Als je een kleine keuken of kantoor hebt, is het moeilijk om ruimte vrij te maken voor een goede koffiemachine. Gelukkig is deze machine zo compact dat je geen ruimte hoeft te verplaatsen. Het past zelfs op je werkblad en je merkt bijna niet dat het er staat.

 

Voor wie is de Nespresso Inissia niet ideaal?

Hoewel we dol zijn op deze kleine machine, raden we aan je hem niet te kopen als hij niet over de functies beschikt die je nodig hebt!

 

Mensen die van Lattes of verschillende merken koffie houden

Als je nog nooit koffie hebt gemaakt, is Inissia een geweldige optie. Het heeft alles wat je nodig hebt om perfect espresso te maken met minimale leertijd. Je hoeft geen dure koffiemachine aan te schaffen als je bang bent voor de kosten en de tijd die je ervoor nodig hebt.

 

Hoewel automatische latte makers misschien iets duurder zijn, moet je jezelf niet tekort doen als het gaat om precies krijgen wat je wilt. We hebben een goede recensie van verschillende latte opties, waaronder de Nespresso Lattissima. Het is een capsule gebaseerde machine die melk ook opschuimt met slechts één druk op de knop.

 

Als je echt van de Inissia houdt, zijn er andere manieren om dat lekkere, romige melkschuim toe te voegen aan je ochtenddrankje. Het is niet helemaal hetzelfde, maar we hebben enkele creatieve oplossingen gevonden die je dat speciale latte-gevoel geven.

 


FAQ

Hoe ontkalk ik mijn Nespresso Inissia-machine?

Ontkalk je Nespresso Inissia minstens een keer per jaar om de optimale prestaties te behouden. Gebruik de Nespresso-ontkalkingsset en volg de instructies in de handleiding.

Waarom knipperen de lampjes op mijn Nespresso Inissia?

Knipperende lampjes kunnen duiden op verschillende zaken, zoals de noodzaak van ontkalking, een leeg waterreservoir, of een vol capsule-opvangbakje.

Wat betekent 19 bar bij de Nespresso Inissia?

De Nespresso Inissia, net als andere Nespresso-machines, heeft een hogedrukpomp van 19 bar. Dit zorgt voor de juiste druk om de koffiecapsule te doorboren en de smaakvolle aroma's vrij te geven.

Hoe programmeer ik de kopgrootte op mijn Nespresso Inissia?

Het programmeren van de kopgrootte op de Nespresso Inissia is een eenvoudig proces. Volg deze stappen:

 1. Zorg ervoor dat de machine is ingeschakeld en gereed is voor gebruik.
 2. Plaats een leeg kopje onder de koffie-uitloop.
 3. Plaats een Nespresso-capsule naar keuze in de capsulehouder.
 4. Druk op de knop voor de gewenste kopgrootte (espresso of lungo) en houd deze ingedrukt.
 5. Laat de knop los wanneer het kopje de gewenste hoeveelheid koffie bevat.
 6. De Nespresso Inissia slaat deze instelling op voor toekomstig gebruik.

 

Herhaal deze stappen indien nodig voor de andere kopgrootte. Zo kun je de kopgrootte aanpassen aan je persoonlijke voorkeur.

Wat moet ik doen als mijn Nespresso Inissia geen koffie door laat stromen?

Controleer of het waterreservoir goed is geplaatst, de machine is ingeschakeld, en er geen blokkades zijn. Als het probleem aanhoudt, raadpleeg dan de handleiding of neem contact op met de klantenservice.