SMEG BCC02 volautomatische koffiemachine Review

Gepubliceerd op 9 juni 2023 om 16:16

Rating: 5 sterren
1 stem

Welkom bij onze review van de SMEG BCC02 volautomatische koffiemachine! Als je op zoek bent naar een stijlvolle en gebruiksvriendelijke espressomachine, dan is de SMEG BCC02 misschien wel iets voor jou.

 

Met zijn retrolook en geavanceerde technologie biedt deze machine niet alleen een heerlijke kop koffie, maar ook een aantrekkelijke toevoeging aan elke keuken.

 

In deze review zullen we alle belangrijke aspecten van de SMEG BCC02 bespreken. Inclusief zijn prestaties, functies en reinigingsproces. Lees verder om erachter te komen of deze volautomatische koffiemachine geschikt is voor jouw dagelijkse ritueel!

SMEG BCC02 volautomatische koffiemachine Review
Voordelen Nadelen
✓ Elegant en vintage design ✗ Duur
✓ Gebruiksvriendelijk ✗ Vrij luidruchtig
✓ Warmt snel op (40 sec) ✗ Schoonmaken kan tijdrovend zijn
✓ Keramische molens
Verkrijgbaarheid

Inhoudsopgave

SMEG BCC02 Review Overzicht

Specificaties SMEG BCC02 volautomatische koffiemachine

Ontwerp

Prestaties

De Smeg volautomatische koffiemachine instellen

De Smeg volautomatische koffiemachine gebruiken

  • Stoompijpje gebruiken

Reiniging en onderhoud

Smeg volautomatisch versus Smeg-espressomachine

Beste deals/kleuren

Tot Slot

 

SMEG BCC02 Review Overzicht


Een goede kop koffie is voor velen onmisbaar om de dag goed te beginnen. De SMEG BCC02 volautomatische koffiemachine belooft hierin een uitkomst te bieden. Deze stijlvolle machine met retro design heeft veel functies en mogelijkheden, maar is deze ook echt zo goed als hij eruitziet? In dit artikel bespreken we de voordelen, nadelen en prestaties van de SMEG BCC02.

Om te beginnen stellen we eerst de specificaties van deze volautomatische koffiemachine op een rijtje. Met een waterreservoir van 1,4 liter en bonenreservoir van 150 gram biedt het apparaat genoeg capaciteit voor dagelijks gebruik. Daarnaast beschikt het over verschillende maalstanden en kan je zelf de gewenste temperatuur instellen.

De prestaties van de SMEG BCC02 zijn over het algemeen positief. Het zet heerlijke koffie, espresso's en cappuccino's in slechts een paar minuten tijd, waardoor je snel kunt genieten van jouw favoriete kopje koffie.

SMEG BCC02 volautomatische koffiemachine Review

SMEG BCC02 automatic coffee machine

Het instellen en gebruiken van deze volautomatische koffiemachine is daarnaast zeer eenvoudig dankzij het duidelijke display en intuïtieve bedieningssysteem. Ook het stoompijpje werkt prima om melk op te schuimen voor bijvoorbeeld cappuccino's of latte macchiato's.

Hoewel de SMEG BCC02 dus vele voordelen biedt, zijn er helaas ook wat nadelen aan verbonden zoals bijvoorbeeld dat hij best groot en zwaar is. Dit maakt het lastiger om hem te verplaatsen. Daarnaast is de prijs voor het apparaat aan de hoge kant, wat het voor sommige mensen problematisch maakt om hem aan te schaffen.

Kortom, de SMEG BCC02 is een degelijke volautomatische koffiemachine die eenvoudig te bedienen is en prima resultaten oplevert. Hoewel hij iets prijzig en zwaar is, is hij zeker een goede keuze als je op zoek bent naar een machine met veel verschillende mogelijkheden en opties.


Specificaties SMEG BCC02 volautomatische koffiemachine

Afmetingen 33.6 x 43.3 x 18 cm (hxlxb)
Gewicht 8.4 kg
Soort koffie Koffiebonen
One touch koffiespecialiteiten Cappuccino | Espresso | Latte macchiato
Type melkopschuimer Stoompijpje
Aantal programma's 8
Instelbare maalgraad Ja
Maal niveau aanpasbaar Ja
Verstelbaar water volume Ja
Geheugen voor koffieprofielen Nee
Kopje verwarmer Nee
Serveert heet water Ja
Afneembare waterreservoir Ja
Inhoud waterreservoir 1.4 liter
Koffie bonen reservoir 150 gram
Druk van de pomp 19 bar
Aanvullende functies Voor het zetten van verschillende soorten koffie en thee
Automatisch uitschakelen Ja
Automatische ontkalker Nee
Indicatielampje Ja
Uitneembare zetgroep Ja
Anti calcium filter Nee
Vermogen 1350 W

Ontwerp

Breng wat retro stijl in je keuken met de Smeg Bean to Cup BCC02! Met een afmeting van 43.3 x 18 x 33.6 cm (h x b x d) heeft het koffiezetapparaat een aluminium voorpaneel en matte behuizing in verschillende kleuren, zoals rood, wit en zwart. Geniet van luxueuze gemakkelijkheid met dit moderne automatische koffiezetapparaat.

 

Aan de bovenkant van de koffiemachine, dicht bij de achterkant, is een verwijderbaar paneel dat toegang geeft tot het watertank van 1,4 liter. Het middelste gedeelte, dat ook verwijderbaar is, bevat een koffiebonencontainer met een capaciteit van 150 gram. Er zijn vier knoppen op de bovenzijde van de koffiemachine waarmee je je gewenste koffiedrank of warm water kunt selecteren. Daarnaast is er ook nog een knop voor de programma's waarmee je de sterkte van de drankjes kunt kiezen. Hier vind je ook een serie LED-lampjes die oplichten als het bonenreservoir leeg moet worden gemaakt of als de watertank leeg is.

 

Aan de voorkant van de machine bevindt zich de tuit waar koffie uit komt. Deze kan aangepast worden om koppen te bedienen met een hoogte variërend van 9 cm tot 18,5 cm. Echter, het is niet mogelijk meer dan één koffie tegelijk uit te schenken. Er zit ook een verwijderbare lekbak onderaan de koffiemachine.

 

De BCC02 maakt drie soorten koffie: espresso, americano en ristretto, en het kan ook heet water geven. Je kan kiezen tussen normaal gebrouwen of 'licht'-opties die maar net iets meer zijn dan de helft van de standaard cafeïneinhoud. Het maalniveau van de bonen is ook aan te passen, met een van vijf niveaus van grofheid die te selecteren is met de knop in de koffiebonencontainer.

 

Aan de rechterzijde van de koffiemachine bevindt zich een professionele stoompijp die melk kan stomen om melk koffiedranken te maken.

 


Prestaties

Met de Smeg BCC02 heb je wat geduld nodig tijdens het koffiezetten, omdat het 45 seconden duurt voordat een espresso klaar is. Maar volgens ons is de moeite waard. Je kunt kiezen uit vijf verschillende espresso malingen en wij kozen voor drie. Om een goede espresso te maken die niet verbrand of te bitter was.

 

De espresso die werd bezorgd, was 68ºC en de crema was dik, terwijl het opnieuw vorm kreeg toen er suiker toe werd gevoegd. Het standaardvolume koffie dat wordt geschonken, hangt af van de maling tot maalinstellingen en de soort drank die is gekozen. Dit kan echter worden aangepast door drie seconden op de relevante koffieknop te drukken en deze nogmaals in te drukken als het juiste volume is bereikt.

Dit wordt dan in het geheugen opgeslagen totdat de koffiemachine wordt gereset, waardoor de BCC02 perfecte volumes koffie elke keer voor je zal maken.

 

De Smeg BCC02 mist de mate van aanpassing die sommige andere modellen die wij hebben getest bieden. Hoewel het mogelijk is om 'lichte' versies van drank te selecteren, wat net iets meer dan de helft is van hun normale sterkte, is er geen andere manier om een drankje te personaliseren – behalve door het standaardvolume aanpassen die wordt uitgeschonken.

 

De BCC02 heeft geen scherm, maar biedt wel hoofd- en submenu's om de opties te bekijken. De Leds aan de bovenkant zullen wit licht uitstralen als je in het hoofdmenu zit, waarmee je de koffie kunt selecteren, en oranje lichten als je in het submenu bent voor dunnere opties. Bij filterkoffie duurt dit wat langer. Je kunt tussen de twee schakelen door gebruik te maken van de knop voor het koffieprogramma onder de knoppen voor koffieopties.

 

Het malen van de bonen was het luidruchtigste deel van het gehele koffieproces. Onze decibelmeter bereikte 72 dB – hetzelfde niveau dat een stofzuiger maakt. Tijdens het brouwproces daalde dit echter naar 54 dB, waardoor de BCC02 een van de stiller geteste espresso machines is.

 

Met de stoompijp kun je binnen een minuut een kan warme, textuurrijke melk maken met een temperatuur van rond de 56C. De bubbels waren dik en fluweelachtig, en bleven stabiel tijdens de drank. We zijn blij dat we ook verrassend goede resultaten kregen met plantaardige melk: we probeerden havermelk met veel succes.

 

De Smeg BCC02 biedt ook handige waarschuwingen die aangeven wanneer de machine ontkalker nodig heeft of het bonen reservoir leeg moet worden gemaakt. Hoewel dit alleen verwijderd en geleegd moet worden als de machine aanstaat, om ervoor te zorgen dat de waarschuwing verdwijnt.

 


De Smeg volautomatische koffiemachine instellen

Bij het instellen van de Smeg volautomatische koffiemachine is het belangrijk om eerst te beslissen welke koffiespecialiteit je wilt bereiden. De BCC02 biedt een breed scala aan opties, waaronder espresso, lungo, cappuccino en latte macchiato.

Om te beginnen moet je de machine vullen met water en bonen. Het waterreservoir bevindt zich aan de achterkant van de machine en kan gemakkelijk worden verwijderd voor eenvoudig bijvullen. Het bonenreservoir bevindt zich bovenop de machine en heeft een capaciteit van 150 gram.

Vervolgens kun je via het touchscreen of knoppenpaneel op de voorkant van de machine jouw gewenste koffie selecteren. Hierbij heb je ook nog keuze uit verschillende sterktes, temperaturen en hoeveelheden.

Als laatste stap hoef je alleen nog maar op "start" te drukken en wachten tot jouw heerlijke kopje koffie klaar is! Let er wel op dat na gebruik altijd alle onderdelen goed gereinigd moeten worden om verstoppingen te voorkomen.

De Smeg volautomatische koffiemachine instellen

De Smeg volautomatische koffiemachine gebruiken

Het gebruik van de Smeg BCC02 volautomatische koffiemachine is zeer eenvoudig en intuïtief, dankzij het overzichtelijke bedieningspaneel en display. Hierdoor kun je snel genieten van een heerlijke kop koffie, precies zoals je die wilt.

Om te beginnen schakel je de machine in door op de aan/uit-knop te drukken. De koffiemachine zal zichzelf automatisch opwarmen en klaarmaken voor gebruik. Dit proces duurt slechts een paar minuten.

Vervolgens plaatst je je favoriete mok of glas onder de koffie uitloop van de machine en selecteer je het gewenste type koffie met behulp van het touchscreen-bedieningspaneel. Je hebt hierbij keuze uit verschillende opties, zoals espresso, cappuccino of latte macchiato.

Nadat je je keuze hebt gemaakt, kun je ook nog de sterkte en temperatuur van je koffie aanpassen om deze perfect af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren. Ook kun je ervoor zorgen dat er twee kopjes tegelijk worden gevuld als dat nodig is – ideaal wanneer vrienden of familie op bezoek zijn!

Zodra alles naar wens is ingesteld, druk je simpelweg op "start" om het zetproces te starten. De Smeg BCC02 zal nu beginnen met malen; dit gebeurt razendsnel dankzij het keramische maalsysteem waardoor verspilling tot een minimum wordt beperkt.

 

Melk opschuimen - Stoompijpje gebruiken

Het stoompijpje is een handige functie op de SMEG BCC02 volautomatische koffiemachine. Het wordt gebruikt om melk op te schuimen voor cappuccino's of latte macchiato's te maken.

Om het stoompijpje te gebruiken, vul je eerst een kannetje met koude melk. Plaats vervolgens het uiteinde van het pijpje in de melk en draai aan de knop om stoom vrij te geven. Beweeg het kannetje langzaam op en neer terwijl je het pijpje onderdompelt in de melk om zo luchtige microschuim te maken.

Als je klaar bent, verwijder dan het kannetje en veeg eventuele druppels af van het pijpje met een vochtige doek.

Gebruik nooit heet water uit het stoompijpje direct voor thee of andere dranken – laat eerst wat gekookt water doorlopen via de heet-waterfunctie van de machine.

Zorg ervoor dat je na elk gebruik alle onderdelen grondig reinigt volgens de handleiding van Smeg. Zo blijft zowel jouw machine als jouw drankjes hygiënisch en smakelijk!

SMEG BCC02 volautomatische koffiemachine Stoompijpje gebruiken

Reiniging en onderhoud

Het schoonmaken van de SMEG BCC02 volautomatische koffiemachine is een eenvoudige taak. Het apparaat beschikt over automatische reinigingscycli en ontkalkingsprogramma's om het proces nog gemakkelijker te maken. Je hoeft alleen maar de instructies in de handleiding te volgen.

Zorg er wel voor dat je regelmatig het melkreservoir, het lekbakje en de zetgroep schoonmaakt om ervoor te zorgen dat je koffie altijd vers blijft smaken.


Smeg volautomatisch versus Smeg-espressomachine

De SMEG BCC02 volautomatische koffiemachine is een geweldige optie voor wie op zoek is naar gemak en snelheid bij het zetten van koffie. Maar hoe verhoudt deze zich tot de SMEG-espressomachine?

Het belangrijkste verschil tussen beide machines is dat de volautomatische machine alles voor je doet, terwijl je met de espressomachine meer controle hebt over het proces. Met de espressomachine moet je zelf malen, tampen en water toevoegen om espresso te krijgen.

Als je niet veel tijd hebt of graag een perfect kopje koffie wilt zonder gedoe, dan is de volautomatische machine waarschijnlijk beter geschikt voor jou. De Smeg BCC02 heeft ook meer mogelijkheden wat betreft verschillende soorten drankjes, zoals cappuccino's en latte macchiato's.

Aan de andere kant zal iemand die echt gepassioneerd is over koffie liever investeren in een espressomachine waarbij ze elk aspect van het brouwproces kunnen beheersen. Dit kan leiden tot nog lekkerdere en persoonlijkere kopjes espresso - maar kost wel meer tijd en energie.

Kortom: als je gaat voor gemak én keuzevrijheid, ga dan voor de Smeg BCC02 volautomatische machine. Als ambachtelijke controle over het brouwproces belangrijk voor jou zijn, pas dan misschien beter bij een espressomachine van Smeg!


Beste deals/kleuren

Tot Slot

Als je op zoek bent naar een stijlvolle, betrouwbare en hoogwaardige koffiemachine die je dag na dag kunt gebruiken, dan is de SMEG BCC02 volautomatische koffiemachine absoluut iets voor jou. Of je nu thuis of op kantoor bent, met deze machine kun je genieten van heerlijke kopjes espresso, cappuccino of latte macchiato zonder gedoe!


Meer lezen over SMEG BCC02 volautomatische koffiemachine Review? Misschien vind je dit ook interessant:


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.