Rating: 5 sterren
2 stemmen

Welkom bij onze Krups EA8108 review! Ben je op zoek naar een koffiezetapparaat dat jouw ochtendritueel naar een hoger niveau tilt?

 

Dan is de Krups roma EA8108 misschien wel de perfecte match voor jou. Deze machine biedt niet alleen heerlijke espresso's, maar ook cappuccino's en latte macchiato's met slechts één druk op de knop.

 

In deze review zullen we alle functies van de Krups EA8108 bespreken en kijken of dit apparaat echt zo goed werkt als beloofd. Dus leun achterover, pak een kopje koffie en laten we beginnen!

 

Krups EA8108 review
Voordelen Nadelen
✓ Gebruiksvriendelijk ✗ Maakt soms wat lawaai tijdens het malen van bonen
✓ Snelle opwarmtijd ✗ Het duurt even voordat het apparaat volledig gereinigd is na gebruik.
✓ Mogelijkheid om cappuccino's en latte macchiato's te maken met slechts één druk op de knop. ✗ Als je vaak koffie drinkt of gasten over hebt, dan kan de watertank te klein zijn.
✓ Melksysteem werkt goed en schuimt de melk op tot in perfectie ✗ Serveert geen heet water
✓ Compact design
✓ Instelbaar maalgraad
✓ Instelbare koffiesterkte
Verkrijgbaarheid

Inhoudsopgave

Krups EA8108 review Overzicht

Wat zit er in de doos?

Ontwerp en Functies

Melkopschuimen

De Krups EA8108 instellen

Gebruiksgemak

Krups EA8108 espressomachine in gebruik

 • Smaak en koffie

Wat vinden anderen van de Krups EA8108?

Reinigen en onderhoud

Vergelijkingen

 • Krups EA8108 vs arabica picto
 • Krups 8108 vs delonghi dedica

Beste Deals

Tot slot


Krups EA8108 review Overzicht

Als koffieliefhebber weet je dat een goede kop espresso de ochtend op het juiste spoor kan zetten. Maar wat doe je als je geen tijd hebt om naar een café te gaan?

 

Dan is de Krups EA8108 espressomachine wellicht iets voor jou! Deze Krups koffiemachine belooft dezelfde kwaliteit espresso thuis af te leveren als in een café. Het beste aan deze automatische espressomachine is dat het niet alleen heerlijke espresso maakt. Maar ook andere specialiteiten zoals cappuccino en latte macchiato.

 

Bovendien heeft hij veel instellingen waarmee je de sterkte van de koffie kunt aanpassen.

De Krups EA8108 wordt geleverd met alle nodige accessoires om direct mee te kunnen beginnen:

Hij heeft ook een groot waterreservoir van 1,8 liter, wat betekent minder vaak bijvullen!

 

Naast zijn functionaliteit heeft deze machine ook nog eens een strak design. Perfect passend in zowel moderne als klassieke keukens. Het touchscreenpaneel geeft hem echter net die extra moderne touch! Maar hoe gebruiksvriendelijk is deze machine eigenlijk? In de volgende secties bespreken we alles wat er te weten valt over het ontwerp, functies, smaak en onderhoud van deze espressomachine.


Wat zit er in de doos?

Ben je benieuwd naar wat je kunt verwachten wanneer je de Krups EA8108 espressomachine aanschaft? Laten we dan eens kijken naar wat er allemaal in de doos zit. Allereerst ontvang je natuurlijk de espressomachine zelf. Welke een strak en modern design heeft dat goed past bij elke keuken. Naast de machine vind je ook een handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je deze moet instellen en gebruiken. Daarnaast bevindt zich in de doos ook een maatlepel. Om precies te kunnen bepalen hoeveel koffiebonen nodig zijn voor een kopje espresso.

 

Ook is er een schoonmaakborsteltje aanwezig om gemakkelijk het melkresidu van het apparaat af te vegen na gebruik. Bovendien krijg je bij deze machine standaard een Claris waterfilter geleverd. Die voorkomt dat kalk- en chloordeeltjes in jouw kopje terecht komen. Dit zorgt niet alleen voor betere smaakbeleving, maar verlengt ook nog eens de levensduur van uw apparaat. Kortom, met alles wat je nodig hebt inbegrepen, hoef je alleen nog maar je favoriete koffiebonen toe te voegen.


Ontwerp en Functies

De Krups EA8108 heeft een stijlvol en compact ontwerp dat perfect past in elke keuken. Het zwarte, glanzende buitenkant geeft de espressomachine een moderne uitstraling. En het minimalistische design zorgt ervoor dat deze machine niet te veel ruimte inneemt op het aanrecht. Wat betreft functies is de Krups EA8108 zeer veelzijdig. De espressomachine beschikt over verschillende koffie-instellingen. Zodat je zelf de sterkte en hoeveelheid van je kopje koffie kunt bepalen.

 

Ook kun je met één druk op de knop cappuccino's of latte macchiato's maken dankzij de geïntegreerde melkopschuimer. Een ander handig kenmerk van deze espressomachine is het intuïtieve bedieningspaneel. Hiermee kun je gemakkelijk alle instellingen wijzigen en aangeven welke soort koffie je wilt bereiden.

 

Bovendien beschikt de Krups EA8108 over een automatisch reinigingssysteem. Waardoor schoonmaken heel eenvoudig wordt. Al met al is het ontwerp van de Krups EA8108 niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook erg functioneel voor dagelijks gebruik.

 

Dankzij zijn vele opties en handige functies kun je genieten van koffie die precies passen bij jouw smaakvoorkeuren!

Krups EA8108 zwart voorkant

Melkopschuimen

De Krups EA8108 wordt geleverd met een melkopschuimer, wat betekent dat je ook cappuccino's en lattes kunt maken. Het stoompijpje is eenvoudig te gebruiken en produceert snel zacht en romig schuim voor je koffie.

 

Om de melkopschuimer te gebruiken, pak je gewoon een melkkan en doe je de gewenste hoeveelheid melk erin. Plaats vervolgens het deksel terug op de beker en plaats deze onder het stoompijpje van de machine.

 

Draai nu aan de knop om stoom te laten ontsnappen, totdat je voldoende schuim hebt geproduceerd. Het duurt slechts een paar minuten voordat je genoeg schuim hebt om je drankjes mee af te maken.

 

Wanneer je klaar bent met melkopschuimen, kan deze gemakkelijk worden gereinigd door hem af te spoelen onder warm water. Je kunt ook alle losse onderdelen in je vaatwasser doen voor extra gemak.

 

Een ingebouwde melkopschuimer is handig als je van koffie met melk houdt. En je hebt geen gedoe om extra apparatuur aan te moeten schaffen.

Krups EA8108 met iemand die aan het stoompijpje draait

De Krups EA8108 instellen

Krups EA8108 display met iemand die aan het draaiknop draait

Bij het instellen van de Krups EA8108 volautomatische espressomachine zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden.

 

Eerst moet je ervoor zorgen dat de machine op een stabiel oppervlak staat en dat deze is aangesloten op een stopcontact. Vervolgens kun je de watertank vullen met schoon water. En eventueel het koffiebonenreservoir vullen met jouw favoriete koffiebonen. Je hebt hierbij keuze uit vijf verschillende maalstanden, afhankelijk van hoe grof of fijn je je bonen wilt malen. Het display aan de voorkant van de machine biedt eenvoudige navigatie door middel van knoppen voor onder andere:

 • de temperatuur
 • sterkte
 • volume-instellingen

 

De Krups EA8108 heeft ook een automatische reinigings- en ontkalkingscyclus. Deze kan worden ingesteld via het menu.

 

Als je liever niet handmatig elke keer dezelfde instellingen wilt invoeren, kun je gebruik maken van "favorieten". Dit betekent dat één druk op de knop alle gewenste instellingen activeert. Over het algemeen is het instellen van deze espressomachine gemakkelijk en intuïtief dankzij het duidelijke Lcd-scherm en eenvoudige navigatieknoppen.


Gebruiksgemak

Gebruiksgemak is een belangrijk aspect bij het kiezen van een espressomachine en de Krups EA8108 stelt op dit vlak niet teleur.

 

Het apparaat heeft een gebruiksvriendelijke bedieningspaneel met duidelijke symbolen en teksten.

 

Bovendien is deze machine in staat om automatisch de juiste hoeveelheid water af te meten. Waardoor je altijd de perfecte espresso krijgt zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen.

 

Daarnaast kun je ook zelf instellingen aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeuren. Een ander pluspunt van deze espressomachine is het feit dat hij weinig onderhoud nodig heeft. De lekbak kan eenvoudig worden verwijderd en schoongemaakt. En het ontkalkingsproces wordt nauwkeurig uitgelegd in de handleiding. Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, biedt de Krups EA8108 ook een in hoogte verstelbare doorloop. Hierdoor heb je genoeg ruimte voor verschillende maten en soorten kopjes koffie (espresso, americano etc.).

 

Dit alles maakt deze machine erg gebruiksvriendelijk voor dagelijkse ochtenden, of tijdens speciale gelegenheden zoals diners of verjaardagen!


Krups EA8108 espressomachine in gebruik

Nu we hebben gekeken naar de functies en het ontwerp van de Krups EA8108, is het tijd om te kijken hoe deze machine presteert in gebruik. Het goede nieuws is dat deze machine zeer eenvoudig te gebruiken is.

 

 • De eerste stap is het vullen van het waterreservoir aan de achterkant van de machine. Dit kan worden gedaan door simpelweg het reservoir los te maken en er water in te gieten. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat er koffiebonen in de bonenhouder zitten bovenop de machine.

 

 • Om een kopje koffie of espresso te maken, hoef je alleen maar op een knop op het bedieningspaneel te drukken. De Krups EA8108 maakt automatisch gebruik van zijn ingebouwde molen om precies genoeg bonen voor elke kopje koffie af ​​te meten.

 

 • Eén ding waar je rekening mee moet houden bij gebruik van deze espressomachine. Is dat hij vrij luidruchtig kan zijn bij het malen van de bonen en bij andere stappen tijdens het proces.

 

Maar overal genomen biedt deze espressomachine alles wat nodig is voor heerlijke koffie thuis zonder gedoe!

Krups EA8108 molen

Smaak en koffie

De Krups EA8108 maakt gebruik van een 15-bar hogedruksysteem om de perfecte koffie te zetten. Dit betekent dat elke kopje koffie rijk en smaakvol is, met een heerlijke crema-laag op de top.

 

De machine heeft verschillende instellingen waarmee je naar eigen smaak kunt experimenteren. Eén van de geweldige functies van deze machine is het feit dat je gemakkelijk de sterkte en grootte van je kopje koffie kunt aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit drie verschillende sterktes. Afhankelijk van hoe intensief je je koffie wilt hebben.

 

Bovendien kun je ook aangeven hoe groot je kopje moet zijn – handig als je liever een grote koffiebeker hebt dan een klein espresso kopje! Wat ik vooral leuk vind aan deze machine is dat het zo veelzijdig is. Wat betekent dat ik allerlei soorten drankjes kan maken naast alleen maar espresso of cappuccino's.

 

Zo heb ik onlangs ontdekt hoe makkelijk het was om mijn eigen latte macchiato's thuis te maken!

 

En omdat het melkopschuimsysteem zo snel werkt (binnen enkele seconden) hoef ik niet lang te wachten op mijn warme drankje. Over het algemeen ben ik erg onder de indruk van de smaken die deze Krups espressomachine kan produceren. Het heeft me geholpen om thuis barista-waardige drankjes te maken. Zonder al te veel moeilijke technische vaardigheden nodig te hebben.

Krups EA8108 bonenreservoir met koffiebonen

Wat vinden anderen van de Krups EA8108?

De meningen over de Krups roma EA8108 volautomatische koffiemachine zijn behoorlijk verdeeld. Er zijn mensen die er helemaal weg van zijn en het als een geweldig apparaat beschouwen. Terwijl anderen minder enthousiast lijken te zijn.

 

Sommige gebruikers hebben problemen gemeld met het verstopt raken van de machine na verloop van tijd. Anderen klaagden dat het moeilijk was om de juiste koffiesterkte in te stellen. En waren teleurgesteld dat ze niet in staat waren om hun eigen bonen te gebruiken.

 

Aan de andere kant vonden veel mensen de machine gebruiksvriendelijk. Veel mensen prezen ook het ontwerp van deze machine, omdat het van compacte formaat is en goed past op elk aanrechtblad.

 

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten. Maar velen gaven toe dat ze onder de indruk waren van hoe heerlijk hun kopje koffie smaakte na gebruik van dit apparaat. De beoordelingen varieerden echter sterk afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en ervaringen.


Reinigen en onderhoud

Een belangrijk aspect voor volautomatische koffiemachines is ervoor te zorgen dat deze goed wordt gereinigd en onderhouden. Dit geldt ook voor de Krups EA8108.

 

 • Om te beginnen moet je regelmatig de koffieresidubak legen, aangezien deze anders snel vol raakt. Hetzelfde geldt voor de lekbak, die gemakkelijk kan worden verwijderd om schoon te maken.

 

 • De melkopschuimer bevat veel onderdelen die na elk gebruik moeten worden gedemonteerd en schoongemaakt. Omdat melkresten kunnen opdrogen en moeilijk te verwijderen zijn als ze niet direct worden afgespoeld.

 

 • Het apparaat zelf heeft een automatische schoonmaakprogramma dat handig is om te gebruiken nadat je klaar bent met het maken van koffie. Dit programma spoelt alle interne buizen door en houdt het apparaat in goede staat.

 

 • Daarnaast wordt aanbevolen om eens in de paar maanden het ontkalkingsproces uit te voeren om eventuele ophoping van mineralen in de machine tegen te gaan.

 

Door regelmatige reiniging en onderhoud kun je er zeker van zijn dat jouw Krups EA8108 langdurige prestaties blijft leveren en altijd heerlijke kopjes espresso produceert!


Vergelijkingen

We hebben de Krups EA8108 vergeleken met andere koffiemachines en laten we eens kijken hoe hij presteert in vergelijking met zijn concurrenten.

 

Krups EA8108 vs arabica picto

Wanneer we de Krups EA8108 en de Krups Arabica Picto EA8110 vergelijken, zijn er een aantal belangrijke verschillen op te merken. Allereerst biedt de EA8108 vijf verschillende programma's, terwijl de Arabica Picto EA8110 er slechts twee heeft.

 

Een ander verschil is dat de Arabica Picto EA8110 temperatuurinstellingen en een kopjesverwarmer heeft. Dit kan handig zijn voor mensen die graag hun koffie op een specifieke temperatuur willen drinken en voor degenen die hun kopjes altijd warm willen houden voor een optimale smaakervaring.

 

Daarnaast biedt de EA8108 een waterfilterfunctie, wat kan bijdragen aan een betere kwaliteit van het water dat gebruikt wordt om de koffie mee te zetten. Dit kan vooral nuttig zijn in gebieden waar de waterkwaliteit niet optimaal is.

Krups EA8108 roma VS Krups Arabica Picto EA8110

Krups EA8108 zwart roma VS Krups Arabica Picto EA8110

Een ander voordeel van de EA8108 is dat het instelbare koffiesterktes biedt. Dit stelt gebruikers in staat om de intensiteit van hun koffie aan te passen en zo een drankje te creëren dat perfect past bij hun persoonlijke smaakvoorkeuren.

 

Het is belangrijk om deze verschillen in overweging te nemen bij het maken van je keuze tussen deze twee modellen. Als je waarde hecht aan temperatuurinstellingen, een kopjesverwarmer, een waterfilter en instelbare koffiesterktes, dan kan de EA8108 de betere optie zijn. Als echter het aantal programma's geen doorslaggevende factor voor je is en je niet specifiek behoefte hebt aan deze extra functies, dan kan de Arabica Picto EA8110 nog steeds een goede keuze zijn.

 

Krups 8108 vs delonghi dedica

Bij het vergelijken van de Krups 8108 en de De'Longhi Dedica staan twee indrukwekkende espressomachines tegenover elkaar, elk met zijn eigen unieke eigenschappen en prestaties. De Krups 8108 valt op door zijn compacte formaat en gebruiksvriendelijke bediening, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers met beperkte ruimte in de keuken. Met een eenvoudig bedieningspaneel biedt de Krups 8108 de mogelijkheid om een authentieke espresso te zetten met aanpasbare koffiesterkte en -hoeveelheid.

 

Aan de andere kant biedt de DeLonghi Dedica een meer gestroomlijnde esthetiek en een grotere mate van aanpassing. Met een slank ontwerp en een handmatige cappuccino-stoompijp stelt de Dedica gebruikers in staat om artistieke controle te hebben over hun melktexturen. Bovendien biedt het meerdere instellingen voor zowel koffiehoeveelheid als temperatuur, wat de ervaring van koffieliefhebbers verder personaliseert.

Krups 8108 vs delonghi dedica

Krups 8108 zwart vs. DeLonghi dedica

Hoewel beide machines geschikt zijn voor het zetten van espresso, verschillen ze in functies en ontwerp, waardoor je moet overwegen welke aspecten het belangrijkst voor je zijn. Of het nu gaat om ruimtebesparing en gebruiksgemak met de Krups 8108 of de uitgebreidere aanpassingsmogelijkheden en gestroomlijnde esthetiek van de DeLonghi Dedica, beide machines beloven kwalitatieve koffie-ervaringen voor thuisgebruik.


Beste Deals

Krups Roma EA8108 zwart - Volautomaat Espressomachine


Tot slot

Al met al is de Krups EA8108 een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een goede budget koffiemachine voor thuisgebruik.

 

De machine heeft veel handige functies en instellingen om lekkere koffie te zetten. Terwijl het ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Het ontwerp van de machine is stijlvol en modern, waardoor hij in vrijwel elke keuken past.

 

De melkopschuimer werkt goed genoeg en maakt heerlijk schuimende melk voor cappuccino's of lattes. De smaak van de koffie die door deze machine wordt geproduceerd, is uitstekend.

 

Het apparaat maakt gebruik van verse bonen wat leidt tot een rijk aroma dat je niet krijgt bij gemalen koffie. Over het algemeen zijn we erg onder de indruk van de prestaties van deze volautomatische koffiemachine. En bevelen we hem graag aan aan iedereen die op zoek is naar een koffiemachine dat gemakkelijk te gebruiken en betrouwbaar is.

 

De Krups EA8108 is niet de allerbeste koffiemachine die er op de markt verkrijgbaar is, maar het doet wel wat het moet doen binnen zijn prijsklasse. Als je op zoek bent naar een betere koffiemachine, raad ik je aan om mijn lijst met de beste volautomatische koffiemachines te bekijken.

 

Deze lijst bevat verschillende opties die een breder scala aan functies en prestaties bieden, afhankelijk van jouw specifieke behoeften en budget. Of je nu op zoek bent naar een machine met geavanceerde maalinstellingen, instelbare temperatuurcontrole of eenvoudige bediening, deze lijst helpt je bij het vinden van een koffiemachine die perfect bij jou past.


FAQ

Hoe vaak Krups reinigen?

De frequentie van reiniging voor de Krups EA8108 hangt af van het gebruik en de waterhardheid in jouw omgeving. Over het algemeen wordt aanbevolen om het koffiezetapparaat regelmatig schoon te maken. Dagelijks het koffiedikreservoir legen en de lekbak legen, evenals wekelijks de zetgroep reinigen, kunnen standaardpraktijken zijn. Ontkalking moet plaatsvinden volgens de aanwijzingen van de fabrikant en is afhankelijk van de waterhardheid. Raadpleeg de handleiding van de Krups EA8108 voor specifieke richtlijnen met betrekking tot reiniging en onderhoud.

Hoe maak je een Krups schoon?

Volg deze algemene stappen om de Krups EA8108 schoon te maken:

 1. Dagelijks: Leeg het koffiedikreservoir en de lekbak.
 2. Wekelijks: Reinig de zetgroep met warm water. Verwijder en maak het lekbakje en de koffiedikcontainer schoon.
 3. Maandelijks: Reinig de binnenkant van de machine met een vochtige doek. Controleer en reinig de koffie-uitloop en de behuizing.
 4. Ontkalken: Ontkalk de machine volgens de aanwijzingen van de fabrikant, meestal elke 2-3 maanden of afhankelijk van de waterhardheid.

Raadpleeg altijd de specifieke instructies in de handleiding van de Krups EA8108 voor gedetailleerde reinigingsinstructies.

Zijn de koffiemachines van Krups goed?

Over het algemeen staan de koffiemachines van Krups bekend om hun betrouwbaarheid en kwaliteit. Krups biedt een breed scala aan koffiezetapparaten, van eenvoudige modellen tot geavanceerde espressomachines. De tevredenheid hangt vaak af van persoonlijke voorkeuren en behoeften. Het is aan te raden om beoordelingen van specifieke modellen te lezen en te overwegen welke functies belangrijk zijn voor jou om een weloverwogen beslissing te nemen.

Is Krups beter dan Delonghi?

De keuze tussen Krups en De'Longhi hangt af van persoonlijke voorkeuren en behoeften. Beide merken bieden hoogwaardige koffiemachines, maar verschillen in functies en ontwerp. Krups staat bekend om zijn betrouwbare prestaties, terwijl De'Longhi vaak wordt gewaardeerd om zijn diversiteit aan modellen en geavanceerde functies. Het is aan te raden om beoordelingen te lezen, functies te vergelijken en te overwegen welke aspecten voor jou het belangrijkst zijn bij het maken van een keuze tussen Krups en De'Longhi.


Meer lezen? Misschien vind je dit ook interessant:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.