Krups EA8150 Review

Gepubliceerd op 23 mei 2023 om 22:17

Rating: 5 sterren
1 stem

Welkom bij onze Krups EA8150 review!

Als je op zoek bent naar een koffiemachine die je helpt om snel en gemakkelijk heerlijke koffie te zetten. Dan is deze machine misschien iets voor jou.

 

In deze Krups EA8150 review gaan we het hebben over de voor- en nadelen van dit apparaat, hoe het werkt, wat er in de doos zit. En natuurlijk delen we onze eerste indrukken met jou.

 

Dus pak een kopje koffie (gemaakt met de Krups EA8150 misschien?) en lees verder om alles te weten te komen over deze espressomachine!

Krups EA8150 Review
Voordelen Nadelen
✓ Compacte formaat ✗ Waterreservoir is klein
✓ Stijlvol en modern ontwerp ✗ Maakt geen hete koffie
✓ Gebruiksgemak
Verkrijgbaarheid

Inhoudsopgave

Krups EA8150 Review Overzicht

Wat zit er in de doos?

Eerste indruk

Gebruiksgemak

Opwarmingstijd en koffiezetten

Hoe maak je espresso met de Krups EA8150?

Melkschuim maken met de Krups EA8150

Latte macchiato maken met de Krups EA8150

Cappuccino maken met de Krups EA8150

Reiniging en onderhoud

Beste Deals

Tot slot

Krups EA8150 Review Overzicht

De Krups EA8150 is een apparaat dat ontworpen is om het zetten van heerlijke koffie, gemakkelijker te maken dan ooit tevoren. Als je op zoek bent naar een machine die jouw dagelijkse kopje koffie kan verbeteren, dan is dit misschien wel de perfecte keuze voor jou. Een groot voordeel van deze machine is het gebruiksgemak. Het enige wat je hoeft te doen, is de bonen bijvullen en op een knop drukken om je favoriete drankje te krijgen.

 

Bovendien zijn er verschillende opties beschikbaar - of je nu houdt van espresso, cappuccino of latte macchiato. Maar naast al deze positieve aspecten zijn er ook enkele nadelen waar we niet omheen kunnen.

 

Zo kan de prijs voor sommige mensen hoog lijken in vergelijking met andere koffiemachines op de markt. Daarnaast vinden sommigen dat de melkopschuimer niet altijd even goed werkt. Toch blijven we overtuigd van de Krups EA8150 als één van dé toppers onder volautomatische espressomachines! Waarom? Dat lees je verder in onze review!


Wat zit er in de doos?

Ben jij van plan om de Krups EA8150 volautomatische espressomachine te kopen? Dan wil je vast weten wat er allemaal in de doos zit. Laten we dat even bekijken! Als je de doos opent, vind je als eerste het apparaat zelf. Het is compact en strak vormgegeven, waardoor het niet veel ruimte inneemt op jouw aanrechtblad.

 

Daarnaast worden er twee bonenreservoirs meegeleverd. Zodat je kunt afwisselen met verschillende soorten koffiebonen. Een ander handig accessoire dat bij deze machine wordt geleverd, is een melkopschuimer. Dit onderdeel kun je gebruiken om melkschuim te maken voor cappuccino's en latte macchiato's.

 

Verder krijg je ook nog een maatschepje voor gemalen koffie en een handleiding om alles correct in te stellen. Wat betreft het schoonmaken van de machine word je ook goed geholpen door Krups. Er worden namelijk reinigingstabletten meegeleverd. Die ervoor zorgen dat jouw machine altijd schoon blijft en optimaal presteert. Al met al bevat de doos alles wat nodig is om direct aan de slag te gaan met deze prachtige espressomachine!

Krups EA8150 wat zit er in de doos?

Eerste indruk

Bij het uitpakken van de Krups EA8150 valt meteen op dat deze espressomachine compact is. De zilveren afwerking geeft de machine een luxe uitstraling en past goed in moderne keukens.

 

Het bedieningspaneel bevindt zich aan de voorkant van de machine en beschikt over eenvoudige knoppen. Het Lcd-scherm toont duidelijk welke instellingen zijn geselecteerd, zoals:

 • het aantal kopjes
 • koffiesterkte
 • temperatuur

 

De watertank heeft een capaciteit van 1,8 liter en is gemakkelijk te verwijderen voor bijvullen of reiniging. Ook de lekbak kan eenvoudig worden verwijderd om schoon te maken.

 

Eenmaal ingeschakeld begint de Krups EA8150 direct water op te warmen voor het zetten van koffie. Het geluidsniveau tijdens dit proces is laag en zal niet storend zijn voor anderen in huis.

 

Al met al maakt deze espressomachine een goede eerste indruk door zijn:

 • gebruiksvriendelijke bediening
 • stijlvolle ontwerp
 • en handige functies zoals het automatisch uitschakelen na 9 minuten inactiviteit

Gebruiksgemak

De Krups EA8150 is een ideale volautomatische espressomachine voor thuisgebruik vanwege zijn gebruiksgemak. Het apparaat heeft slechts enkele knoppen waarmee je gemakkelijk de gewenste koffie kunt zetten. Het bedieningspaneel is eenvoudig te begrijpen en gebruiken. Zelfs als je nog nooit eerder een espressomachine hebt gebruikt.

 

De machine bevat ook een handleiding die duidelijk uitlegt hoe je het apparaat moet instellen en gebruiken. Een ander groot voordeel van deze machine is dat hij gemakkelijk schoon te maken is. De watertank, lekbak en koffiediklade kunnen allemaal worden verwijderd om schoongemaakt te worden.

De Krups EA8150 heeft verschillende programmeerbare functies waarmee je persoonlijke voorkeuren kunt opslaan.

Je kunt bijvoorbeeld het volume, de sterkte of temperatuur aanpassen naar jouw smaak.

Kortom, door zijn eenvoudige bediening en onderhoudsvriendelijke eigenschappen, biedt deze espressomachine veel gebruiksgemak!


Opwarmingstijd en koffiezetten

De Krups EA8150 heeft een korte opwarmtijd van slechts 40 seconden. Wat betekent dat je binnen de kortste keren kunt genieten van een heerlijke kop espresso.

 

Tijdens het opwarmproces kun je alvast het waterreservoir vullen en de bonencontainer bijvullen. Zodra de machine is opgewarmd, ben je klaar om aan de slag te gaan! Het koffiezetproces zelf verloopt ook erg snel en efficiënt met deze espressomachine van Krups. Je hebt keuze uit verschillende sterktes en volumes voor je espresso. Waardoor je altijd een perfect kopje kunt zetten dat precies aan je wensen voldoet. Wanneer je gewend bent aan de machine, is het zetten van espresso zeer eenvoudig en snel.

De EA8150 maakt gebruik van hoogwaardige technologie die ervoor zorgt dat elk kopje consistent wordt gezet. Hij heeft ook een stoompijpje waarmee je gemakkelijk cappuccino's of latte macchiato's kunt maken. Zonder dat je extra apparatuur moet aanschaffen

 

Het reinigen na afloop is ook heel eenvoudig dankzij het automatische spoelprogramma. Kortom, als snelle prestaties belangrijk voor zijn, dan biedt de Krups EA8150 wat je nodig hebt om snel een lekker kopje koffie te zetten.


Hoe maak je espresso met de Krups EA8150?

De Krups EA8150 is zeer eenvoudig te gebruiken en biedt een scala aan opties om de perfecte espresso te zetten. Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat het waterreservoir gevuld is en de bonenhouder met verse koffiebonen. Om een ​​espresso te maken, druk je op de knop "Espresso" op het bedieningspaneel. De machine zal beginnen met malen van de bonen en binnen enkele seconden zal er heerlijke espresso in je kopje stromen. Als je wilt, kun je ook experimenteren met verschillende instellingen zoals:

 • maalgraad
 • hoeveelheid koffie per kopje
 • temperatuur

om je ideale smaakprofiel voor elk kopje espresso te bereiken. Eén ding wat we wel willen benadrukken is dat het belangrijk is om verse bonen van hoge kwaliteit te gebruiken voor het beste resultaat.

 

Ook raden we aan om alleen gebrande koffiebonen uit speciaalzaken zoals Koffietheeplaza te gebruiken. Omdat deze vaak verser zijn dan supermarktkoffie. Alles bij elkaar genomen komt er niets boven een goede zelfgemaakte espresso. Met behulp van de Krups EA8150 wordt dit nu nog makkelijker!


Melkschuim maken met de Krups EA8150

Melkschuim maken met de Krups EA8150

Een van de beste eigenschappen van de Krups EA8150 is het gemak waarmee hij melkschuim kan maken. Het maakt niet uit of je een cappuccino, latte macchiato of gewoon een hete chocolademelk wilt maken – met deze machine kun je het allemaal doen. Om melkschuim te maken met de Krups EA8150 hoef je alleen maar wat koude melk in een kannetje te gieten en vervolgens op de stoomknop te drukken. Binnen enkele seconden zal er dik, romig schuim ontstaan dat perfect is voor al je favoriete drankjes. Het mooie aan deze machine is dat hij ook verschillende standen heeft om het type schuim aan te passen aan je smaakvoorkeur.

 

Als je stevige schuim wilt voor een cappuccino, dan kun je dit makkelijk instellen met de knoppen op het bedieningspaneel. Wat betreft reiniging zijn er ook geen zorgen, na elk gebruik spoelt de machine zichzelf automatisch schoon. Om ervoor te zorgen dat er geen restjes achterblijven die later tot problemen kunnen leiden. Kortom, als je op zoek bent naar een volautomatische espressomachine die niet alleen espresso serveert. Maar ook snel en efficiënt melkschuim produceert dan is Krups EA8150 absoluut iets om over na te denken!


Latte macchiato maken met de Krups EA8150

Een heerlijke latte macchiato maken is een fluitje van een cent met de Krups EA8150. Het apparaat heeft namelijk een stoompijpje dat het mogelijk maakt om perfect opgeschuimde melk te maken.

 

Om te beginnen, vul je het waterreservoir en zet je de machine aan. Plaats vervolgens een glas onder de koffie-uitloop en druk op de knop voor espresso.

 

Terwijl de espresso wordt gezet, vul je het melkreservoir met verse melk tot aan het maximaal toegestane niveau. Plaats vervolgens het stoompijpje in de melkoplossing en druk op de knop voor latte macchiato.

 

Het duurt slechts enkele seconden voordat er schuim ontstaat dat zich vermengt met warme gestoomde melk. Zodra dit gebeurt, draai je simpelweg het pijpje uit de beker en plaats je hem weer in zijn houder.

 

Nu is alles wat er nog rest om te doen, wachten tot je heerlijk smakende latte macchiato klaar is!

Je kunt eventueel nog wat cacao of kaneelpoeder over je drankje strooien als finishing touch – genieten maar!

Latte macchiato maken met de Krups EA8150

Cappuccino maken met de Krups EA8150

Een cappuccino is een klassieker onder de koffiedranken en wordt vaak besteld in cafés over de hele wereld. Met de Krups EA8150 kan je deze heerlijke drank eenvoudig thuis maken met slechts één druk op de knop. Om te beginnen, vul het waterreservoir van de machine en zorg dat er voldoende melk in het melkreservoir zit voor jouw cappuccino.

 

Plaats dan een kopje onder de uitloop en selecteer "cappuccino" op het bedieningspaneel van de machine. Hij gaat nu automatisch beginnen met malen, tamping en extraheren van verse espresso. Terwijl hij tegelijk melkschuim maakt.

 

Het resultaat is een perfect gebalanceerde cappuccino die klaar is om gedronken te worden! Als je meer of minder melkschuim wilt toevoegen aan je cappuccino. Kun je dit gemakkelijk regelen door het stoompijpje handmatig aan te passen voordat je begint met koffiezetten. Na afloop kun je gemakkelijk alle gebruikte onderdelen demonteren en reinigen. De Krups EA8150 heeft ook een automatische reinigingscyclus om ervoor te zorgen dat je machine altijd schoon blijft. Met zijn gebruiksvriendelijke functies kan iedereen genieten van kwaliteitskoffie.

Cappuccino maken met de Krups EA8150

Reiniging en onderhoud

Reiniging en onderhoud Krups EA8150

Reiniging en onderhoud zijn belangrijk om de levensduur van je Krups EA8150 te verlengen. Het is belangrijk om regelmatig schoon te maken, zeker als je dagelijks gebruik maakt van de machine. Het reinigen van het melkreservoir is erg belangrijk omdat dit een broedplaats kan zijn voor bacteriën. Gelukkig kun je het reservoir gemakkelijk uitnemen en afspoelen met warm water. Voor grondiger reiniging kun je ook het reservoir in de vaatwasser stoppen. Vergeet niet om regelmatig kalkaanslag te verwijderen, vooral als je kraanwater hard is.

 

Dit kan eenvoudig worden gedaan door een ontkalkingsmiddel toe te voegen aan de watertank. En vervolgens een ontkalkingscyclus uit te voeren. Zorg er ook voor dat de zetgroep regelmatig wordt schoongemaakt – dit is waar je koffie wordt gezet! Gebruik hiervoor de bijgeleverde borsteltje en volg gewoon de instructies in de handleiding. Ten slotte raden we aan om minstens één keer per jaar je espressomachine naar een erkend servicecentrum of reparatiebedrijf te brengen voor preventief onderhoud.

 

Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je Krups EA8150 lang meegaat en optimaal blijft presteren!


Beste Deals

Tot slot

Al met al zijn we zeer tevreden met de Krups EA8150 en bevelen het aan voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve koffiemachine voor thuis.

 

Het apparaat heeft een:

 • strak design
 • is makkelijk in gebruik
 • en zet heerlijke espresso's, cappuccino's en latte macchiato's.

 

De opwarmingstijd valt ook mee en het melkschuimsysteem werkt uitstekend.

 

Daarnaast maakt het schoonmaken van de machine niet veel werk. Hoewel er wat kleine nadelen zijn zoals de grootte van de water- en bonen tank, wegen deze niet op tegen alle voordelen van deze espressomachine. Als je dus op zoek bent naar een goede prijs-kwaliteitverhouding voor je dagelijkse dosis cafeïne. Dan raden we zeker aan om te investeren in de Krups EA8150 volautomatische espressomachine!


Meer lezen over Krups EA8150 Review? Misschien vind je dit ook interessant:


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.