DeLonghi Eletta Cappuccino Review

Rating: 5 sterren
1 stem
DeLonghi Eletta Cappuccino Review

DeLonghi heeft een grote selectie aan espressomachines. Het aanbod varieert van de basis Stilosa, die zo’n €100,- kost, tot superautomatische espressomachines die €2000,- of meer kosten. Dit betekent dat er altijd wel iets voor je bij zit!

 

Met de DeLonghi Eletta heb je als gebruiker toegang tot alle mogelijke functies en instellingen. Zo kun je een perfect kopje koffie zetten. Dit kan met slechts een paar knoppen. Deze machine is bijna bovenaan in hun gamma, waardoor je eindeloos kan genieten van lange koffie-dagen.

 

Als je bijna € 700,- uitgeeft aan een koffiemachine, wil je weten dat het de moeite waard is. Daarom bekijken we in deze DeLonghi Eletta Review nauwkeurig hoe deze volautomatische espressomachine presteert. We willen zeker weten dat hij aan zijn reputatie en prijskaartje voldoet. Maar het belangrijkste, hij levert geweldige koffie.

 

We hebben recensies van DeLonghi Eletta-klanten verzameld van verschillende websites. We hebben onze eigen inzichten toegevoegd. Niet alle thuiskoffie-experts geven cijfers. Daarom hebben we gemiddelden gemaakt. Zo krijg je een eensgezinde mening over hoe goed deze superautomatische koffiemachine werkelijk is. Zo weet je zeker of dit toestel bij jou past.

 

Beste Deals

De'Longhi Eletta Cappuccino Review Overzicht

De'Longhi Eletta Cappuccino is een uitstekende super-automatische espressomachine. Hij maakt goede espresso's, heerlijke melkschuim en geeft je de mogelijkheid om je koffiedrankjes naar wens aan te passen.

 

Maar de aanpassing kan ingewikkelder zijn dan nodig is en beperkter. Dit is een duur koffiezetapparaat en het voelt alsof het achterloopt op de concurrentie.

 

Als je op zoek bent naar meer opties voor het personaliseren van je koffie, raden wij de Jura Ena 8 aan. Of als je liever binnen een beperkter budget blijft, dan zijn de instap modellen zoals de DeLonghi Dinamica Plus ook een goede keuze.

 

Als je dol bent op melkdrankjes en niet veel afwijkt van de standaardinstellingen, is de Eletta een geweldige keuze. Je krijgt goede koffie, goede melk en je betaalt geen geld aan instellingen die je nooit zult gebruiken.

 

Voordelen Nadelen
De kwaliteit van espresso is uitstekend Complexer dan nodig is
Maakt lekkere melkschuim Kan geen gebruikersprofielen maken
Gemakkelijk schoon te maken Niet zo aanpasbaar als andere automatische espressomachines op dit prijsniveau
Een koffieapparaat dat je naar wens kan programmeren om aan jouw voorkeuren te voldoen
Voldoende grote watertank en bonenhoeveelheid

DeLonghi Eletta Cappuccino Kenmerken

1. 13 MAALINSTELLINGEN

Met de knop in de bonenhopper kun je gemakkelijk de maalstanden instellen. Er staan duidelijke etiketten om je te helpen je favoriete maalgrootte te herinneren.

DeLonghi Eletta Cappuccino bonenreservoir met maalinstellingen
DeLonghi Eletta Cappuccino waarvan de melkreservoir verwijderd is

2. AFNEEMBAAR MELKRESERVOIR

Deze melkkan is van een handige grootte en het kan eruit gehaald worden. Dit voorkomt overmatig melkgebruik, omdat je het simpelweg uit de machine kunt halen en in de koelkast kunt zetten voor de volgende keer.

3. AANGEPASTE KOFFIE

Sluit je perfecte kopje koffie aan op je persoonlijke smaak. Met the "Mijn Koffie" instelling, kun je ook de perfecte grootte van je drankje programmeren. Gebruik "Mijn Melk" om je favoriete melkcreaties op te slaan. Daarnaast is de verstelbare koffieuitloop geschikt voor elke kop. Maak van elk moment een speciale gelegenheid met je persoonlijke instelling!

DeLonghi Eletta Cappuccino melkreservoir met de draaiknop zichtbaar en staat op Clean

4. LATTECREMA-MELKSYSTEEM

De LatteCrema-melksysteem van De'Longhi is niet nieuw. Maar de Eletta Cappuccino heeft een flinke upgrade gekregen. Met één druk op de knop geniet je van topkwaliteit automatische melkschuimmeerderij! Als je klaar bent, draai je simpelweg op de knop naar de auto clean functie, verwijder je heel gemakkelijk de melkkan en bewaar je deze in de koelkast. Schoon en zonder afval? Yes please!

5. DE PERFECTE KOFFIE MET ÉÉN DRUK OP DE KNOP

Als je dingen simpel houdt, kun je met één druk op de knop genieten van een heerlijke koffie of cappuccino. Of gebruik de melkmenu voor eenvoudige flat white, latte en latte macchiato. Het is de perfecte koffiemachine voor de populairste melkschuimdranken. Het kan niet makkelijker.

DeLonghi Eletta Cappuccino Display met als tekst: Flat white, Press OK

Gebruikersgemak

Als je een standaard melkdrankje wil, is de Eletta erg eenvoudig te gebruiken. Wanneer je echter je espresso of andere koffies wilt aanpassen, wordt het wat moeilijker.

 

De DeLonghi Eletta heeft 2 één-knop koffieopties: long coffee en cappuccino. Alle andere melkgebaseerde dranken moeten gekozen worden uit het Melkmenu. Het kost wat extra tikken om je gewenste koffie te krijgen. Dit is niet moeilijk, maar kan wel een beetje vervelend zijn.

 

De vorige generatie (Eletta 45760) had 3 one-touch dranken (latte, flat white en cappuccino). Deze stap terug maakt het gemakkelijker voor melk-koffieliefhebbers.

 

Met de enkele en dubbele kop-pictogrammen kun je kiezen tussen 1 of 2 van de voorgeprogrammeerde koffies. Niet alleen espressokoffie, maar ook andere varianten zoals een "kleine", "standaard", "groot" of "extra groot". Druk op het enkele-kop pictogram om deze opties te zien.

 

Deze verhouden zich tot 40, 60, 90 of 120 ml koffie. Deze lengtes zijn vast en kunnen niet worden aangepast.

 

Als je zowel de sterkte als de temperatuur van koffie kunt aanpassen, heb je de 'Mijn Koffie'-instelling nodig als je de lengte wilt aanpassen. Deze instelling stelt je in staat om een ​​aangepaste lengte voor slechts één kopje koffie te selecteren. Kies dus verstandig.

 

Hiervoor houd je het kopje icoon ingedrukt totdat “programmeren” wordt vermeld. Druk dan opnieuw op de knop als je de gewenste lengte hebt bereikt.

 

Als je een espresso-drinker bent, moet je de molen instellen op de fijnste maalstand en het smaakniveau aanpassen naar "extra sterk". Dit is de enige manier om een echt goede espresso te krijgen. Hetzelfde geldt voor grotere koffies. Met het Eletta-apparaat moet je precies afstellen om hoge kwaliteit te garanderen.

 

DeLonghi Eletta Cappuccino display met als tekst: Standard coffee, standard taste

Welke koffie soort gebruik je?

Met de DeLonghi Eletta Cappuccino kun je hele koffiebonen gebruiken. De bonenhopper heeft een inhoud van 400 gram. Het bevat een rubberen afdichting zodat je espressobonen langer vers blijven.

 

Als je de Eletta bonenmachine gebruikt, kies geen oliehoudende donkere bonen. Deze kunnen het molenmechanisme verstoppen. Het is verstandiger om ze te overwegen en te vermijden.

 

Met de koffiemolen kun je heel eenvoudig tussen 13 verschillende instellingen schakelen. Dit doe je met behulp van de draaiknop in de bonenhopper. Hij produceert heerlijk gemalen koffiebonen. Voor wie liever gebruikmaakt van gemalen koffie is er ook een bypass waarvan die gebruik kan maken.

 

Deze optie is handig als je af en toe decafé koffie of een gekruide variant wilt. Vooral nuttig als je gasten hebt en 1 decaf wilt maken. Dus geen gedoe meer met het veranderen van de bonen in de machine.

 

Als je een goede koffiemolen en een van de beste volledig automatische koffiemachines hebt, is het verspilling als je altijd gemalen koffie gebruikt. Eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom dat ook maar in overweging zou komen als de molen ingebouwd is. Maar als je af en toe eens een andere soort koffie wilt gebruiken, is dit wel handig.

 

Wil je optimaal genieten van je prachtige nieuwe espresso-apparaat, dan heb je de beste espresso bonen nodig.

 

 


Ontwerp & Bouwkwaliteit

DeLonghi Eletta Cappuccino voorkant met een kopje latte

Ontwerp

De'Longhi Eletta is een machine die veel ruimte in beslag neemt. Met afmetingen van 46 x 36 x 26 cm (HxLxB) zal het zelfs in een behoorlijk ruime keuken de meeste aandacht trekken. Hou er bovendien rekening mee dat er voldoende ruimte boven de machine moet zijn om toegang te krijgen tot de bonenreservoir.

 

Hoewel het een dunne koffiemachine is, past de Eletta Cappuccino waarschijnlijk probleemloos op enkele plekken in je keuken als er geen bovenkastjes zijn. Dus als je wat speling vrij hebt, kun je hem waarschijnlijk gemakkelijk plaatsen.

 

De vernieuwde versie van het Eletta Cappuccino vergeleken met de 45760 is veel strakker, met knoppen die aanvoelen als zachte touch in plaats van een soort ruimteschip zoals bij het vorige model. Hoewel dit kleine ontwerpwijzigingen zijn, doen ze wel veel aan de algehele look en voel van de machine. Zo zal hij niet langer uit de toon vallen in een moderne keuken.

Bouwkwaliteit

De’Longhi is een betrouwbaar merk met een lange geschiedenis van het maken van uitstekende koffiemachines, zoals de Stilosa voor onder de € 100. Dus het zal niemand verbazen om te horen dat dit een erg goed gemaakte espressomachine is. Ze bieden ook standaard 2 jaar garantie.

 

Als je de Eletta espresso machine voor het eerste gebruikt, zal de waterketel best luid zijn. Maar maak je geen zorgen – het wordt steeds rustiger naarmate je 'm vaker gebruikt.

 

De ‘stille’ molen is alles behalve stil. Het is redelijk luid terwijl het koffiebonen malen, maar niet meer dan zijn concurrentie.

 

Het apparaat is voorzien van aparte ketels voor koffie en melk, zodat je geen tijd hoeft te verspillen met wachten totdat de melk is geschuimd. Bovendien duurt het maximaal 2 minuten om van het aanzetten van het apparaat tot het uitschenken van een kopje koffie. Dat maakt deze machine erg indrukwekkend.

 

De levensduur van de Eletta is zoals je mag verwachten bij een machine op dit prijsniveau. Met de juiste reinigingsprocedures, zou er niets aan de DeLonghi moeten kapot gaan gedurende ongeveer 10 jaar met normaal huishoudelijk gebruik.

 

Het is precies wat je kunt verwachten van een zo complexe espressomachine als een super-automatische espresso machine.


Is de koffie van de De'Longhi Eletta Cappuccino lekker?

Met de DeLonghi Eletta Cappuccino kunnen zelfs de meest veeleisende koffie liefhebbers genieten van een perfecte espresso. Dit apparaat biedt al het detail dat je nodig hebt voor een manuele machine, maar in een gemakkelijk te gebruiken vorm.

 

Geniet van een volle, vers gezette kop koffie met een dikke crèmalaag wanneer je de instellingen perfect afstelt.

 

Als je je koffie 's ochtends uit een commercieel keten wilt verwisselen voor de Eletta, zal je erg blij zijn met de verhoogde kwaliteit van deze machine. Het overtreft gemakkelijk het aanbod van populaire koffiewinkels zoals Starbucks.

 

Meer geavanceerde koffie-opties bieden een flexibele manier om je koffie te personaliseren. Als je je koffie voorkeuren aan wilt passen, of het brouwproces wil aanpassen in functie van de geselecteerde bonen, dan kun je dit met gemak doen voor optimale resultaten. Probeer verschillende malingsgraden en smaakinstellingen voor de smaak die je verkiest.

 

Wat ons het meest stoorde bij deze DeLonghi Eletta cappuccino review, was hoe stijf de lengte van de koffies was. En de overbodige complexiteit van de opties voor zwarte koffie. Dit is een klein punt, maar andere DeLonghi-espressomachines maken dit veel gemakkelijker om aan te passen.

 

DeLonghi Eletta Cappuccino zijkant waarbij het melkreservoir melk in een glas schenkt

Toeters & Bellen

Hoewel de De'Longhi Eletta cappuccino wel een paar goede functies heeft, is hij misschien wat basic gezien de prijs.

 

Met het LatteCrema-systeem op de Eletta cappuccino kun je fantastische geschuimde melk verkrijgen voor de populairste koffiedranken, zoals Flat White, Cappuccino of Latte. Je kunt ook het draaiknopje aanpassen bovenaan om te bepalen hoeveel schuim je wilt, zodat je altijd de perfecte hoeveelheid schuimgehalte krijgt die je lekker vindt.

 

De kopjeswarmer aan de bovenkant van de machine doet het echt goed, wat op het eerste gezicht misschien vreemd lijkt te zijn. Maar het is gewoon verbluffend hoeveel nieuwe koffieautomaten er zijn met kopjeswarmers die niets bereiken, zelfs als je duizenden euros betaalt.

 

Je kunt gemakkelijk de temperatuur en sterkte van je koffie aanpassen. We prefereerden alleen de sterkste instelling, maar veel mensen zullen tevreden zijn met de sterkste 3 opties. Het aanpassen van de molen is ook eenvoudig en waarschijnlijk zijn 5 of 6 van de maalinstellingen daadwerkelijk nuttig.

 

Maar voor deze prijs krijg je sommige apparaten met veel meer instelmogelijkheden. Sommigen zullen verbonden zijn met apps, betere volumeregeling hebben, meer gebruiksvriendelijke krachtinstellingen en moleninstellingen hebben. De DeLonghi Eletta cappuccino blijft achter bij de concurrentie.

 


De'Longhi Eletta cappuccino Schoonmaken

Net als bij alle andere functies op de De'Longhi Eletta Cappuccino, is reiniging zo automatisch mogelijk.

 

Elke keer dat de machine wordt ingeschakeld en uitgeschakeld, zal er wat water door het systeem worden gepompt om het te spoelen. Denk eraan om iets onder de uitloop te houden om het water op te vangen, hoewel het afdruiprek ook prima is als je het even vergeet. De melkschuimer voert ook een snelle straal kokend water door de uitloop om hem na elk gebruik schoon te maken.

 

De koffiebonen en het water gaan allebei naar dezelfde compartiment aan de onderkant. Het is een beetje rommelig om te reinigen in vergelijking met alleen het naar buiten gooien van de bonen en het water afzonderlijk. Als je iemand bent die graag de koffiedrab hergebruikt in je tuin, kan dit misschien een betere oplossing zijn.

 

Met deze espresso machine kun je tot 14 single espresso's of 7 dubbele espresso's bereiden voordat de bak gereinigd en geleegd moet worden. Afhankelijk van het water dat je gebruikt, moet je het apparaat elke paar maanden met een ontkalker behandelen. Gelukkig zal de Eletta je hierbij helpen door een melding te sturen als dit nodig is.

 

Kortom, het is allemaal ingesteld om zelfs de luiste koffiemakers gelukkig te houden. En dat doet het opvallend goed.

 

Het is belangrijk om erop te letten dat je je koffiemolen en brouwgroep regelmatig schoonmaakt. Je moet dit minstens eens per maand doen om altijd de beste koffie te hebben. Het duurt ongeveer 30 minuten, wat niet al te veel tijd kost. Vergeet dit vooral niet!

 

DeLonghi Eletta Cappuccino voorkant met een bak water voor het ontkalkingsproces

DeLonghi Eletta series

DeLonghi Eletta Cappuccino vs delonghi eletta explore

DeLonghi Eletta Cappuccino vs delonghi eletta explore

De DeLonghi Eletta Cappuccino en de DeLonghi Eletta Explore zijn beide geavanceerde koffiemachines die een breed scala aan functies bieden om je koffiezetervaring te verbeteren. Hier zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee modellen.

 

1. Ontwerp: De Eletta Cappuccino heeft een klassiek ontwerp met een robuuste afwerking, terwijl de Eletta Explore een moderner design heeft met een strakke afwerking in zwart en zilver. Het ontwerp kan dus een persoonlijke voorkeur zijn, afhankelijk van jouw keukenstijl.

 

2. Melkopschuimsysteem: Een belangrijk verschil tussen de Eletta Cappuccino en de Eletta Explore is het melkopschuimsysteem. De Eletta Cappuccino heeft een automatisch melkopschuimsysteem met een geïntegreerde melkkan, waardoor je gemakkelijk heerlijk melkschuim kunt bereiden voor cappuccino's en lattes. De Eletta Explore heeft daarentegen een handmatige melkopschuimer, waarmee je zelf de hoeveelheid melk kunt regelen en het schuim naar wens kunt aanpassen.

 

3. Bedieningspaneel: Het bedieningspaneel van de Eletta Cappuccino is uitgerust met een kleurendisplay en een intuïtieve gebruikersinterface. Hiermee kun je gemakkelijk de gewenste instellingen selecteren en je favoriete drankjes personaliseren. De Eletta Explore daarentegen heeft een eenvoudiger bedieningspaneel met knoppen en een monochroom display, wat mogelijk minder intuïtief is.

 

4. Drankopties: Beide modellen bieden een breed scala aan drankopties, zoals espresso, cappuccino, latte macchiato, americano en meer. Echter, de Eletta Explore heeft ook een "Long Coffee" functie die zorgt voor een authentieke koffie-ervaring vergelijkbaar met filterkoffie.

 

5. Aanpassingsmogelijkheden: De Eletta Cappuccino en de Eletta Explore bieden beide aanpassingsmogelijkheden, zoals instelbare koffiesterkte, maalgraad en temperatuur. Zo kun je je perfecte kopje koffie naar eigen voorkeur afstellen.

 

Het uiteindelijke verschil tussen de DeLonghi Eletta Cappuccino en de Eletta Explore ligt voornamelijk in het melkopschuimsysteem en het bedieningspaneel. Als je de voorkeur geeft aan een automatisch melkopschuimsysteem en een kleurendisplay, dan is de Eletta Cappuccino wellicht de betere optie voor jou. Als je daarentegen de voorkeur geeft aan een handmatige melkopschuimer en een eenvoudiger bedieningspaneel, dan is de Eletta Explore mogelijk meer geschikt. Het is altijd verstandig om je behoeften en voorkeuren af te wegen bij het kiezen tussen deze twee modellen.

 

DeLonghi Eletta Cappuccino vs delonghi eletta cappuccino tops

DeLonghi Eletta Cappuccino vs delonghi eletta cappuccino tops

De DeLonghi Eletta Cappuccino en de DeLonghi Eletta Cappuccino TOPS zijn beide geavanceerde koffiemachines die een uitgebreid scala aan functies bieden om je koffie-ervaring te verbeteren. Hier zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee modellen.

 

1. Melkopschuimsysteem: Een belangrijk verschil tussen de Eletta Cappuccino en de Eletta Cappuccino TOPS is het melkopschuimsysteem. De Eletta Cappuccino heeft een automatisch melkopschuimsysteem met een geïntegreerde melkkan, waarmee je gemakkelijk heerlijk melkschuim kunt maken voor cappuccino's en lattes. De Eletta Cappuccino TOPS heeft daarentegen een handmatig melkopschuimsysteem met een stoompijpje, waarmee je zelf de melk kunt opschuimen volgens jouw voorkeur.

 

2. Bedieningspaneel: Het bedieningspaneel van de Eletta Cappuccino en de Eletta Cappuccino TOPS lijkt qua ontwerp op elkaar. Beide modellen hebben een duidelijk display en goed geplaatste knoppen, waardoor ze gemakkelijk te bedienen zijn. Het verschil zit voornamelijk in de functionaliteit en programmeeropties. De Eletta Cappuccino TOPS heeft extra programmeeropties waarmee je jouw favoriete drankjes kunt aanpassen en opslaan.

 

3. Drankopties: Beide modellen bieden een breed scala aan drankopties, zoals espresso, cappuccino, latte macchiato, warme melk en meer. Je kunt je favoriete drankje selecteren met slechts een druk op de knop.

 

4. Aanpassingsmogelijkheden: De Eletta Cappuccino en de Eletta Cappuccino TOPS bieden beide aanpassingsmogelijkheden, zoals instelbare koffiesterkte, maalgraad en waterhoeveelheid. Dit stelt je in staat om je kopje koffie precies naar jouw smaak aan te passen.

 

Het belangrijkste verschil tussen de DeLonghi Eletta Cappuccino en de Eletta Cappuccino TOPS ligt in het melkopschuimsysteem. Als je de voorkeur geeft aan een automatisch melkopschuimsysteem, dan is de Eletta Cappuccino mogelijk de betere keuze. Als je echter graag meer controle wilt hebben over het melkschuimproces, dan is de Eletta Cappuccino TOPS misschien meer geschikt vanwege het handmatige melkopschuimsysteem. Over het algemeen bieden beide modellen uitstekende functionaliteit en opties om van heerlijke koffie- en melkdranken te genieten.


Vergelijking met andere volautomatische espressomachines

Laten we eens kijken hoe de Eletta presteert in vergelijking met enkele van DeLonghi beste espressomachines:

 

Een vergelijking tussen de DeLonghi Eletta en de DeLonghi Dinamica Plus.

 

Bent u op zoek naar een DeLonghi automatische koffiemachine, maar wil je iets wat makkelijker in gebruik is en er modernere uitziet? Zo ja, dan is de DeLonghi Dinamica Plus iets voor jou.

 

Met de Dinamica Plus-touchscreen kun je eenvoudig je koffiekeuzes aanpassen. Er zijn gebruikersprofielen om instellingen op te slaan en er is een verbinding met de app.

Voor liefhebbers van zwarte koffie biedt de DeLonghi Dinamica Plus veel meer aanpassingsmogelijkheden, voor een vergelijkbare prijs. Dus als je af en toe melk in je koffie drinkt, maar ook van espressos, ristrettos en long blacks houdt, is dit jouw machine.

 

De TrueBrew Over Ice-functie is een enorme troef. Het werkt heel goed voor al je zomerse koffiebehoeften en in het algemeen is het gewoon een veel betere espressomachine. Ja, het is iets duurder (hoewel niet veel meer) maar je krijgt veel meer waar voor je geld.

 

Wil je het ultieme gemak? Dan is de Eletta-serie het beste wat je kunt krijgen.

 

DeLonghi Maestosa

DeLonghi Eletta Cappuccino en DeLonghi Maestosa zijn beide hoogwaardige koffiemachines van hetzelfde merk. De Eletta Cappuccino biedt een breed scala aan koffievariaties, heeft een intuïtief touchscreenscherm en een automatisch reinigings- en ontkalkingsprogramma.

 

De Maestosa daarentegen heeft geavanceerdere features, zoals een barista-veelheid aan maalinstellingen, een actieve kopjeswarmer en een automatische melkschuimdispenser. De Maestosa is ook duurder dan de Eletta Cappuccino vanwege deze extra functies. Het maken van een keuze tussen beide hangt af van je specifieke behoeften en budget.

 

Vergelijking DeLonghi Eletta vs Jura ENA 8

De ENA 8 van Jura is een koffiezetter die vooral geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar een toestel uit de 'beginnende' categorie. Hoewel deze categorie bij Jura ook al rond de 1000 euro gaat.

 

Het is prachtig, makkelijk in gebruik en aan te passen en het maakt uitzonderlijke koffie.

 

Hoewel de Jura ENA 8 duurder is dan de Eletta, is het ook veel beter in elk opzicht. Je krijgt 15 speciale koffies met een druk op de knop, allemaal naar jouw wensen aanpasbaar. Hun Pulse Extraction Process levert geweldige kwaliteit en je hoeft de instellingen niet helemaal open te zetten.

 

Als je budget rond de 1000 euro ligt, is de ENA 8 een fantastische optie. Je kunt ook soms geweldige aanbiedingen vinden op gereviseerde Jura koffiemachines. Als het gaat om superautomaten, blijven Jura espressomachines de gouden standaard.

 

Vergelijking DeLonghi Eletta en de Magnifica XS

De DeLonghi Magnifica XS is een instapmodel uit het DeLonghi superautomatische assortiment. Voor de laagste prijs is het altijd verstandig om te controleren welke modellen er beschikbaar zijn, want dit kan uit verschillende modellen bestaan, zoals de Dinamica of Eletta basic, waarvan sommige vaak goedkoper zijn.

 

Als je niet technisch ingesteld bent (of te moe of decafeïneerde bent om ermee om te gaan), is de Magnifica XS geen goede koffiemachine. Er zijn geen Lcd-schermen, in plaats daarvan moet je knoppen, wijzers en Leds gebruiken om het aan te passen. Het is dus heel gemakkelijk om een fout te maken, dus wees extra oplettend.

 

Het melkschuim op de Delonghi Magnifica XS is ook manueel. Hoewel deze wordt geleverd met een "cappuccino tops" voor de schuimer die behoorlijk goed werkt – het is namelijk voorgesteld als een cappuccinomachine – moet je toch manueel werken om het optimale resultaat te krijgen.

 

DeLonghi Eletta vs krups evidence

De DeLonghi Eletta en de Krups Evidence zijn beide geavanceerde koffiemachines die een scala aan functies bieden om je koffie-ervaring te verbeteren. Hier zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee modellen.

 

1. Ontwerp: Zowel de DeLonghi Eletta als de Krups Evidence hebben een modern en stijlvol ontwerp dat goed past in verschillende keukenstijlen. Het uiterlijke verschil kan afhangen van persoonlijke voorkeur, zoals bijvoorbeeld de kleur en het algehele design.

2. Drankopties: Beide modellen bieden een breed scala aan drankopties, zoals espresso, cappuccino, latte macchiato en meer. Ze zijn in staat om verschillende soorten koffie te zetten naar jouw smaakvoorkeur.

3. Melkopschuimsysteem: Een belangrijk verschil tussen de DeLonghi Eletta en de Krups Evidence is het melkopschuimsysteem. De Eletta heeft een automatisch melkopschuimsysteem met een geïntegreerde melkkan, waarmee je gemakkelijk heerlijk melkschuim kunt maken voor cappuccino's en lattes. De Evidence daarentegen heeft een handmatig melkopschuimsysteem met een stoompijpje, waarmee je zelf de melk kunt opschuimen volgens jouw voorkeur.

4. Bedieningspaneel: Beide modellen hebben een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel met knoppen en een display. Het bedieningspaneel kan verschillen in de lay-out en de manier waarop je toegang hebt tot de verschillende functies en instellingen.

5. Aanpassingsmogelijkheden: Beide modellen bieden aanpassingsmogelijkheden, zoals instelbare koffiesterkte, maalgraad en temperatuur. Dit stelt je in staat om de koffie precies naar jouw smaak aan te passen.

 

Het belangrijkste verschil tussen de DeLonghi Eletta en de Krups Evidence ligt in het melkopschuimsysteem. Als je de voorkeur geeft aan een automatisch melkopschuimsysteem, dan is de Eletta wellicht de betere keuze. Als je echter graag meer controle wilt hebben over het melkschuimproces, dan is de Evidence wellicht meer geschikt vanwege het handmatige melkopschuimsysteem. Uiteindelijk is de keuze tussen de twee modellen afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren, budget en gewenste functionaliteiten.

 

melitta caffeo solo

De DeLonghi Eletta Cappuccino en de Melitta Caffeo Solo zijn beide populaire koffiemachines in Nederland. De Eletta Cappuccino biedt meer koffievariaties en heeft een touchscreenscherm, terwijl de Caffeo Solo eenvoudigere bediening heeft met traditionele knoppen.

 

De Eletta Cappuccino heeft een automatisch reinigings- en ontkalkingsprogramma, terwijl de Caffeo Solo handmatig onderhoud vereist. Beide machines hebben maalinstellingen, maar de Eletta Cappuccino biedt meer opties.

 

De Eletta Cappuccino is duurder dan de Caffeo Solo vanwege extra functies en gebruiksgemak. Uiteindelijk hangt de keuze af van persoonlijke voorkeuren en budget.

 

Siemens eq6

DeLonghi Eletta Cappuccino en Siemens EQ6 zijn beide populaire koffiemachines in Nederland. De Eletta Cappuccino biedt een breed scala aan koffievariaties, heeft een intuïtief touchscreenscherm en een automatisch reinigings- en ontkalkingsprogramma.

 

De Siemens EQ6 heeft geavanceerde functies zoals een geheugen voor persoonlijke voorkeuren, een dubbele bonencontainer en een stillere werking. Beide machines hebben hoogwaardige bouwkwaliteit, maar de keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur en budget. Het is raadzaam om ze in actie te zien voordat je een beslissing neemt.


Tot slot

Als het om kwaliteitskoffie gaat, is Eletta Cappuccino een belangrijke concurrent voor de beste automatische koffiemachine. Wat uiteraard de ultieme maatstaf is bij het beoordelen van elke koffiemachine.

 

Hoewel het ontwerp is bijgewerkt en er mooi uitziet, vinden we dat het aanpassen van je koffie moeilijker is dan nodig. Bovendien zijn de aanpasopties in beschouwing van de prijs wat beperkt.

 

Voor het geld zouden we graag meer aanpasbaarheid zien, die gemakkelijker te gebruiken is. Het is niet eens in de buurt van de gebruiksvriendelijkheid van een Jura-machine. Misschien zijn we wat te kritisch, maar als je zo'n € 700,- uitgeeft, dan is dat geen grote vraag.

 

In onze beoordeling van de DeLonghi Eletta is het algemeen gesproken een zeer goede super-automatische espressomachine. We voelen alleen dat er betere in het Delonghi-assortiment zijn, zoals de Dinamica Plus, en van andere fabrikanten.

 

Vergeet niet om vandaag je DeLonghi Eletta Cappuccino te kopen!

 


FAQ

Waarom heeft de De'Longhi Eletta automatische espressomachine een relatief hoge prijs?

De hogere prijs van de De'Longhi Eletta automatische espressomachine is te verklaren door verschillende factoren. Ten eerste is de Eletta uitgerust met geavanceerde functies en moderne technologie om een premium koffie-ervaring te bieden. De volledig automatische mogelijkheden, aanpasbare instellingen en geïntegreerd melkschuimsysteem voor cappuccino's en lattes dragen bij aan de hogere prijs.

 

Daarnaast spelen de bouwkwaliteit en materialen die in de machine worden gebruikt een rol in de kosten. De'Longhi maakt vaak gebruik van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal en duurzame kunststoffen om duurzaamheid en prestaties te waarborgen. De reputatie van het merk voor het produceren van betrouwbare en innovatieve koffiemachines draagt ook bij aan de ervaren waarde van de Eletta.

 

Uiteindelijk is de investering in de De'Longhi Eletta gericht op koffieliefhebbers die streven naar een eersteklas, moeiteloze espressobeleving met het gemak van geautomatiseerde functies en een duurzame, hoogwaardige constructie.

Hoe stel je de De'Longhi Eletta automatische espressomachine voor de eerste keer in?

Het instellen van de De'Longhi Eletta cappuccino voor de eerste keer is een eenvoudig proces. Volg deze stappen om de machine correct in te stellen:

 

 1. Uitpakken en controleren: Haal de machine voorzichtig uit de verpakking en controleer of alle onderdelen compleet en onbeschadigd zijn.

 2. Plaatsing: Plaats de machine op een vlakke, stabiele ondergrond in de buurt van een stopcontact.

 3. Waterreservoir vullen: Vul het waterreservoir met vers water. Zorg ervoor dat het reservoir correct is geplaatst.

 4. Koffiebonen toevoegen: Vul de bonencontainer met verse koffiebonen. Pas indien nodig de maalinstellingen aan op basis van je voorkeur.

 5. Netstekker aansluiten: Sluit de netstekker aan op het stopcontact.

 6. Aanzetten: Zet de machine aan en volg de instructies op het display. Mogelijk moet je de taal, tijd en andere basisinstellingen configureren.

 7. Spoelen: Voer een spoelcyclus uit volgens de instructies in de handleiding om de interne leidingen te reinigen.

 8. Melksysteem voorbereiden (indien van toepassing): Als de machine een melkschuimsysteem heeft, volg dan de instructies om het systeem voor te bereiden.

 9. Proefbereiding: Zet een kopje koffie om te controleren of alles naar behoren functioneert. Pas indien nodig de maalgraad, koffiesterkte en waterhoeveelheid aan.

 10. Handleiding bewaren: Bewaar de gebruikershandleiding op een toegankelijke plek voor toekomstig gebruik.

Hoe gebruik je de De'Longhi Eletta automatische espressomachine?

Het gebruik van de De'Longhi Eletta is eenvoudig en vereist slechts een paar stappen. Volg deze algemene instructies:

 

 1. Inschakelen: Zorg ervoor dat de machine is aangesloten en zet deze aan met de aan/uit-knop.

 2. Koffiebonen: Vul de bonencontainer met verse koffiebonen. Pas indien nodig de maalinstellingen aan op basis van je voorkeur.

 3. Waterreservoir: Controleer of het waterreservoir voldoende water bevat. Vul het indien nodig bij met vers water.

 4. Display: Gebruik het display en de bedieningsknoppen om je koffievoorkeuren in te stellen, zoals koffiesterkte, maalgraad en hoeveelheid.

 5. Soort koffie kiezen: Selecteer het gewenste type koffie op het bedieningspaneel. De machine biedt vaak opties zoals espresso, cappuccino, latte macchiato, en meer.

 6. Zet de koffie: Druk op de relevante knop om de gekozen koffiesoort te zetten. De machine zal het maalproces, extractie en eventueel het melkschuimen automatisch uitvoeren.

 7. Melkschuim (indien van toepassing): Als de machine een melkschuimsysteem heeft, volg dan de instructies om melk op te schuimen voor cappuccino's en lattes.

 8. Schoonmaken: Reinig de machine regelmatig volgens de aanbevelingen in de gebruikershandleiding. Verwijder koffieresten, leeg het lekbakje en reinig het melkschuimsysteem na elk gebruik.

 9. Uitschakelen: Schakel de machine uit wanneer deze niet in gebruik is.

Hoe zet je de De'Longhi Eletta automatische espressomachine aan?

De aan/uit-knop bevindt zich aan de voorkant van de machine, naast het bedieningspaneel.

Hoe luid is de koffiemolen?

De koffiemolen van de De'Longhi Eletta produceert tijdens het malen een geluidsniveau van ongeveer 65 decibel (dB(A)). Dit geluidsniveau wordt als redelijk gemiddeld beschouwd in vergelijking met andere espressomachines met ingebouwde maalsystemen.

 

Tijdens het inschenken van de koffie is het geluidsniveau aanzienlijk lager, namelijk ongeveer 50 dB(A).

 

De'Longhi streeft naar geluidsarme prestaties in hun machines, wat zorgt voor een comfortabele koffiebereidingservaring zonder overmatige geluidsbelasting.

Kan ik voorgemalen koffie gebruiken?

Ja, je kunt voorgemalen koffie gebruiken in de De'Longhi Eletta espressomachine. De machine is voorzien van een bypass-doseringsfunctie waarmee je gemakkelijk voorgemalen koffie kunt toevoegen, waardoor je de flexibiliteit hebt om verschillende koffiesoorten te gebruiken naar jouw smaak.

 

Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheid voorgemalen koffie toevoegt aan de bypass-doser volgens de aanbevelingen in de gebruikershandleiding voor een optimale koffiebereiding.

Is het menu beschikbaar in het Nederlands?

Ja, het menu van de De'Longhi Eletta Cappuccino is beschikbaar in het Nederlands. Je kunt de taal van het menu eenvoudig aanpassen aan je voorkeur, waardoor het gebruik van de espressomachine in het Nederlands mogelijk is.