De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B Review

Gepubliceerd op 11 april 2023 om 21:00

Rating: 5 sterren
1 stem

Ben je op zoek naar de perfecte koffiezetapparaat voor thuis? Dan is het tijd om kennis te maken met de De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B! Dit slimme apparaat maakt niet alleen overheerlijke espresso en cappuccino, maar heeft ook nog eens talloze handige functies die het gebruik van een koffiemachine zo gemakkelijk mogelijk maken. In deze blogpost geven wij jou een uitgebreide review van dit geweldige apparaat!

 

Beste Deals
  • Marktwaarde € 300,-


De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B  - Functie details

Hier is een volledig overzicht van alle functies van de De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B. Je kunt alles ook zien in deze video:

Ontwerp

De buitenkant van deze koffiemachine lijkt eerst stevig, maar schijn bedriegt. De Italiaanse ontwerper bleek niet alleen het binnenste, maar ook het buitenste te hebben gemaakt van goedkoop materiaal. Hierdoor is de behuizing van de machine kwetsbaar en zal na verloop van tijd gaan slijten. Bijna alle onderdelen zijn gemaakt van kunststof, met als uitzondering het afvalreservoir en bonenreservoir. Alleen dit is bewust gedaan om wat minder op te vallen dat de rest van kunststof is.

 

De afmetingen zijn 35.1 H x 43 L x 23.8 B cm.

Stoompijpje

De DeLonghi Magnifica S ECAM20.110.B maakt gebruik van een stoompijpje.

 

Een stoompijpje is een goede manier om meer controle te hebben over de structuur, temperatuur en dikte van je melkschuim. Het vergt wat oefening, maar als je hieronder staan stappen volgt, ben je goed op weg naar een perfecte cappuccino.


 

Stap 1: Vul de kan met melk.

Vul je melkkan niet meer dan tot de helft als je cappuccino wilt maken. De melk zal tenslotte uitzetten bij het opschuimen, dus doe dit voorzichtig. Voor de beste resultaten raden we aan om een roestvrijstalen melkkan te gebruiken, die gemakkelijk temperaturen kan bewaken.

 


Stap 2: schakel de stoomfunctie in

 

Laat het apparaat eerst even opwarmen met behulp van de stoomfunctie. Er zal wat water uit de stoompijp komen pruttelen. Na ongeveer 20 seconden begint er stoom uit de pijp te komen en is het apparaat opgewarmd. Zet de stoomfunctie vervolgens uit en hang de stoompijp in het melkkan. Wanneer je de functie aan laat staan terwijl je melk toevoegt, kan het erg rommelig worden omdat de melk alle kanten op spettert.

 


Stap 3: Schuim de melk op voor een heerlijke koffie.

Steek het stoompijpje ongeveer twee centimeter in de melk en zet de stoomfunctie aan. Beweeg het kannetje iets omlaag, zodat het pijpje ongeveer een centimeter of een halve centimeter in de melk blijft steken. Breng het kannetje naar voren en naar achteren of houd hem schuin om ervoor te zorgen dat de melk goed begint te kolken. Als je een sissend geluid hoort, weet je dat je op de juiste manier bezig bent!

 


Stap 4: De melk is klaar om te drinken.

Je weet dat je klaar bent met opschuimen wanneer de temperatuur van de melk 70 graden Celsius is. Je kunt dit controleren door aan het buitenoppervlak van het kannetje te voelen. Wanneer het te warm is om vast te houden, is de melk op de juiste temperatuur. Je kunt ook een thermometer gebruiken om de temperatuur precies te meten. Zodra de melk op temperatuur is, zet je de stoompijp uit en haal pas het kannetje weg wanneer de stoompijp uit is om spetteren te voorkomen.

 


Stap 5: garneer de cappuccino met melkschuim

Wanneer je de melk hebt opgeschuimd, is het belangrijk om te tikken en te walsen. Tik een paar keer met het kannetje tegen het aanrecht om de warme melk naar beneden te laten zakken. Vervolgens ga je met het kannetje heen en weer, waardoor de grote luchtbellen uitgewalst worden. Laat ook alle schuim los van de rand van het kannetje. Als je klaar bent met tikken en walsen, giet dan de melk in je kopje voor een perfecte cappuccino.

 


Stap 6: Schoonmaken

Na elke sessie aan je stoompijp moet je deze schoonmaken. Begin met het afvegen van de buitenkant met een vochtig doekje. Open daarna de stoompijp om de melksporen te verwijderen door het stoomproces. Druk op de knop zodra er geen water meer uit de stoompijp komt en sluit hem weer. Plaats eventueel een doekje onderaan, zodat het hete water je niet raakt.

 

Maal technologie

De DeLonghi Magnifica S espressomachine heeft een geïntegreerde conische rvs-molen met een bovenaanvullende booncontainer die 250 gram aan vers gemalen koffiebonen kan bevatten.

 

Met 13 unieke maalinstellingen die DeLonghi meer voordeel bieden dan anderen.

 

Er zijn machines die twee keer of zelfs drie keer zo duur zijn, maar slechts vijf of zes verschillende malinstellingen hebben.

 

Deze functie alleen zal de nieuwsgierigheid van koffieliefhebbers wekken, aangezien het vinden van de ideale maal instelling belangrijk is voor het produceren van een heerlijk kopje koffie.

 

Iedereen heeft andere smaken en voorkeuren, daarom is het belangrijk dat je verschillende maal instellingen kunt gebruiken. Zo kun je precies aanpassen naar je specifieke smaakvoorkeuren.

 

Brouw Unit Controles

Als het gaat om het maken van koffie, super-automatische machines draaien allemaal om druk. Je hebt tenminste 9 bars druk nodig om een lekkere espresso te maken, wat betekent dat je geen problemen zult ondervinden met de DeLonghi Magnifica S automatische koffiemachine met zijn gewaardeerde pompkracht!

Draai knop om de brouw instellingen te wijzigen

Op het voorpaneel bevinden zich zeven knoppen, één draaiknop en een hendel om te kiezen tussen stoom en heet water.

Hoewel het displaypaneel eenvoudig is, stelt het eenvoudige ontwerp van de machine je in staat om snel en eenvoudig te navigeren naar de verschillende controle-instellingen.

 

Je hebt toegang tot verschillende geautomatiseerde reinigingsprocessen en je kunt de machine terugzetten naar de standaardfabrieksinstellingen, evenals belangrijke instellingen aanpassen voor welke soort drankje je ook maakt. De auto uitschakeltijd, die vast staat op 4 uur, is echter iets wat je niet kunt veranderen.

 

Net zoals bij alle andere machines van DeLonghi, is ook de brouw unit eruit te halen en dient elke week verwijderd te worden voor een grondige schoonmaakbeurt. De brouw-pomp heeft een druk van 15 bar.

 

Watertank

Dit is een van de belangrijkste aspecten bij het beoordelen van een koffiemachine.

 

De Magnifica S heeft niet te veel en niet te weinig, met een watertank van 1.8 liter. Hoewel dit niet de grootste watertank op de markt is, in verhouding tot de afmetingen van het apparaat, is het een aangename verrassing.

 

De watertank is voorzien van een voorlader, waardoor het zelfs bij vaak vullen gemakkelijk te gebruiken is. Als dat nodig is, kan er een waterfilter worden gebruikt, aangezien de tank daarvoor is ontworpen.

 

De meningen over dit onderwerp verschillen. Toch wil ik zeggen dat het gebruik van een filter de onderhoudsinspanningen vermindert, omdat ontkalking bijna geheel wordt uitgesloten en er minder kans is op kalkaanslag op machineonderdelen.

 

Ketel Systeem

De DeLonghi Magnifica S heeft slechts één ketel, maar maakt gebruik van Thermoblock-technologie voor een efficiënt en snel verwarmingsproces.

 

Een van de grote beperkingen hierbij is dat je geen stoom en koffie tegelijk kunt bereiden, wat betekent dat je moet wachten totdat de ketel weer in regulatie is als je tussen de twee heen en weer springt. Het is niet zo'n groot probleem, omdat het wachten enkele seconden duurt in plaats van minuten, maar het is iets om in gedachten te houden.

 


Koffiesmaak

Koffie is koffie, maar de manier waarop je het zet beïnvloedt de smaak ervan. Deze machine gebruikt geen keramische maalschijven om te voorkomen dat de temperatuur oploopt en koffie een verbrande smaak krijgt, wat helaas tot gevolg heeft dat de smaak van de koffie er niet op vooruit gaat. Wat wel handig is, is het feit dat je de sterkte meteen met een draaiknop kunt instellen. Hoewel dit frauduleus lijkt, mag je hier in een review geen rekening mee houden, want uiteindelijk gaat het om smaak. Dus complimenten voor de Italianen!

 

Iedereen weet dat koffiebonen belangrijk zijn, maar de melk is minstens zo belangrijk! Je hebt melkreservoirs bij duurdere espressomachines die melk automatisch toevoegen aan je kopje. DeLonghi Magnifica S ECAM moet je helaas met een stoompijpje handmatig mengen. Maar gelukkig weten ze bij De’Longhi hoe frustrerend het is om te wachten op koffie, en daarom hebben ze de melkschuimfunctie zo ontworpen dat echte cappuccino's verbluffend mooi worden.

 


Schoonmaken & Onderhoud

Als je de Magnifica S zelf hebt geïnstalleerd, weet je hoe makkelijk dat was door de instructies te volgen. Aan de andere kant zijn de componenten zelf erg eenvoudig te demonteren en schoon te maken. De waterdispenser, de koffiepuck container en de watertank kunnen apart worden verwijderd en schoongemaakt.

 

DeLonghi heeft ervoor gezorgd dat je je machine altijd goed onderhoudt, ze hebben dit gewaarborgd door functies te bieden die je waarschuwen wanneer de machine schoongemaakt moet worden.

 

Een van die functies is de rode knop aan de onderkant van het distributieblad. Als het waterniveau binnen een maximum bereikt, stijgt de rode knop op en is zichtbaar door de roestvrijstalen afdekking, waardoor je wordt geïnformeerd om het leeg te maken.

 

Als je Magnifica moet worden schoongemaakt, geeft de knop op het voorpaneel dit aan door te knipperen. Zodra het rode licht gaat knipperen, weet je dat het tijd is om je machine schoon te maken.

 

DeLonghi heeft zelfs een stap verder gegaan en een serie video's gemaakt met alle informatie die je nodig hebt om je koffiemachine goed te reinigen. Hoe gaaf is dat?

 


Kopjesverwarmer

Ik heb ontdekt dat de Magnifica S iets heeft wat heel interessant is: Een kopjeswarmer!

 

Beginners in de wereld van specialiteitenkoffie hebben vaak geen goed begrip van het belang van een kopjeswarmer. Maar dit is wel degelijk iets waar je rekening mee moet houden! Als je gewend bent om koffie te drinken uit een filterkoffiezetapparaat, merk je direct dat de drankjes die geproduceerd worden door zo'n machine veel kouder zijn dan verwacht.

 

Koffiedranken op basis van melk vormen hierin een speciale uitzondering, omdat de melk op een lage temperatuur gestoomd moet worden om de smaak ervan niet te verpesten. Bovendien daalt de temperatuur nog meer zodra de melk en koffie zijn samengevoegd.

 

Als je je drankje in een koude beker giet, verlies je nog meer warmte. De kopjeswarmhouder kan hierbij erg handig zijn.

 

De schaal is gemonteerd bovenop de DeLonghi Magnifica en wordt warm gehouden door de krachtige ketel. Daarnaast heeft de schaal een ruwe oppervlakte, die helpt om de mokken goed op hun plek te houden tijdens het verwarmingsproces.

 

Zodra je de machine aanzet, begint de oppervlakte op te warmen, dus plaats gewoon je kopjes daar terwijl je je voorbereidingen afmaakt en je bent klaar om te beginnen.

 


De'Longhi Magnifica S ECAM20.110.B Handige Tips

Hieronder volgen enkele tips die ik heb ondervonden om in gedachten te houden bij het gebruik van je Magnifica S-koffiemachine:

 

  • Probeer geen vette koffiebonen te gebruiken voor het zetten van koffie. Ze werken niet zo goed in semi-automatische machines. Bovendien verlies je smaak en maken de resten die blijven na het zetten lastig schoon te maken. Kies een Medium gebrande versie die je lekker vindt en houd je daar aan.
  • Je kunt Magnifica's onderdelen ook in een vaatwasser wassen en er zullen geen nadelige gevolgen zijn. Natuurlijk moet je wel je vaatwasser goed onderhouden.
  • Ik dacht heel lang dat ik de hoeveelheid koffie in mijn kopje niet kon aanpassen, maar een reactie op YouTube bracht me op het idee dat je gewoon iets langer moest drukken om te bereiken wat je wilde.
  • Tot slot kan de stoompijp ook worden gebruikt als een warmwaterdispenser om heerlijke chocolademelk of thee te maken voor die ene gast die vandaag geen koffie wilt!

 


Voordelen Nadelen
Maalt precies de hoeveelheid bonen voor elke koffiekop die je zet Het maakt veel lawaai
Knop voor de koffiesterkte. Je bepaalt zelf hoeveel cafeïne je in je kopje wilt. De Magnifica zal die hoeveelheid bonen voor je malen. Omdat de machine een zelfreinigende functie heeft, verbruikt hij veel water. Dus elke keer dat je de machine aanzet, verspil je in feite water.
Ondersteunt ook gemalen koffie. Dus als je geen bonen meer hebt en je hebt gemalen koffie in huis, kun je nog steeds een goede koffie zetten. Als je hem niet handmatig programmeert, zet de machine geen volle kop koffie. Je moet het twee keer brouwen om een fatsoenlijk drankje te krijgen.
De stoompijp in de pannarello is vrij lang De koffiesterkte wordt gehalveerd als je deze zet vanuit de “dubbele kop” optie
Je kunt twee koppen koffie tegelijk zetten.
Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft een gemakkelijk schoon te maken melkreservoir
Goedkoper dan gewone koffiezetapparaten

Tot slot

De Delonghi Magnifica S ECAM20.110.B koffiemachine maakt geweldige koffie en is erg snel, gemakkelijk schoon te maken en je kunt op hetzelfde moment twee kopjes koffie maken. Het is een beetje te luid naar mijn smaak, maar over het algemeen ben ik de afgelopen twee jaar erg blij met deze machine geweest.

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.