DeLonghi La Specialista Prestigio Review

Geschreven door: Mandy | Laatste update: 26 april 2024

Rating: 5 sterren
1 stem
DeLonghi La Specialista Prestigio Review 2023

Welkom bij onze DeLonghi La Specialista Prestigio Review! Als fervente koffieliefhebbers weten we als geen ander hoe belangrijk het is om een goede espressomachine in huis te hebben. En dat is precies waar de DeLonghi La Specialista Prestigio om de hoek komt kijken. In deze review nemen we je mee langs alle ins en outs van deze machine, zodat jij straks de perfecte espresso uit je eigen keuken tovert. Want laten we eerlijk zijn: wie wil er nu niet elke ochtend wakker worden met een heerlijk vers gezette kop koffie? Lees snel verder en ontdek alles over deze must-have voor iedere thuisbarista!

Verkrijgbaarheid

Inhoudsopgave

DeLonghi La Specialista Prestigio Review Overzicht

Ontwerp en functie

 • Voor wie is het bedoeld?
 • Wat zijn de kosten?
 • Afmetingen
 • Dubbele Thermoblock ketels
 • Wateropslag
 • Afdruiprek en Water dispenser
 • Portafilter en filtermanden
 • Materialen en Kwaliteit

Kenmerken van DeLonghi La Specialista

 • Uitstekende Ingebouwde Molen
 • Bonen Hopper
 • Intelligent ingebouwde stamper.
 • Slimme molen met sensortechnologie
 • Vooraf gemeten infusie
 • Interne Temperatuurregulatie

Hoe gebruik je de DeLonghi La Specialista Prestigio?

 • Eerste gebruik (video)
 • Espresso maken

Melk stomen en opschuimen

 • De panarello stoompijp

Schoonmaken

 • Ontkalken

DeLonghi La Specialista's vergelijken

 • DeLonghi La Specialista Prestigio vs La Specialista Arte
 • Melk stomen
 • Ingebouwde molen
 • De Filtermand
 • Temperatuur Aanpassen Brouwen

DeLonghi La Specialista Prestigio vs La Specialista Maestro

 • Melk stomen
 • Ingebouwde molen
 • De Filtermand
 • Temperatuur Aanpassen Brouwen
 • Extra Functies van Maestro

DeLonghi La Specialista Prestigio vs Sage Barista Express

Beste deals

Tot slot

FAQ

 • Wat is het verschil tussen De Longhi La Specialista en Prestigio?
 • Is de DeLonghi Specialista het waard?
 • Heeft La Specialista Prestigio een dubbele ketel?
 • Wat is de koffie-instelling op DeLonghi Specialista Prestigio?
 • Hoe lang gaan DeLonghi koffiemachines mee?
 • Kun je gemalen koffie gebruiken in Delonghi Specialista?
 • Hoe lang duurt het voordat Delonghi La Specialista is opgewarmd?

DeLonghi La Specialista Prestigio Review Overzicht

DeLonghi La Specialista Prestigio piston machine is een relatief nieuwe koffiemachine op de markt. De gelijkenissen met de Sage Barista Express zorgden voor wat hete discussies. Sommigen vonden de verdachte overeenkomsten schaamteloos. Anderen vonden dat dit een geweldige gelegenheid was om concurrentie te hebben in die niche. Ik zal hier zo meteen meer over bespreken.

 

Ik ben een grote fan van La Specialista Prestigio en persoonlijk interesseert het mij niet om de discussies of de gelijkenissen. Feit is dat dit een geweldige concurrent is voor de Sage Barista Express. Een beetje concurrentie is altijd goed voor ons als consumenten.

 

La Specialista Prestigio staat tussen een semiautomatische en een volledig automatische machine in. Je hebt meer controle over het brouwproces dan bij een superautomatische espressomachine. Maar je krijgt ook aan de andere kant iets meer ondersteuning dan met een semi-automatisch apparaat.

 

Met de geavanceerde functies op deze machine, krijg je een fijne barista ervaring en het trekken van shots is gemakkelijk.

 

Bij een super-automaat heb je meer automatisering, maar met dit apparaat wordt het maken van een espresso versneld. Ik zal je zo laten zien wat ik hiermee bedoel.

 

DeLonghi's Specialista staat bovenaan de lijst met semiautomatische apparaten van het bedrijf. Het onderscheid tussen automatische en semiautomatische machines is vaag. Maar deze machine valt wel degelijk onder de categorie van automatisch. Maar dat is ook niet echt belangrijk. Blijf even bij me en je zult begrijpen waarom dit zo'n geweldig apparaat is.

 

DeLonghi La Specialista Prestigio

delonghi la specialista prestigio ec9355m

Voordelen Nadelen
✓ Geniet van een perfecte espresso-ervaring met de super automatische koffiemachinecombinatie van topkwaliteit. ✗ Er moet veel werk worden verricht om instellingen te optimaliseren.
✓ Intuïtieve instelopties en functies
✓ Supermakkelijk en fantastisch melkschuim
✓ Gemakkelijk schoonmaken en bedienen
✓ Erg stil
✓ Automatische uitschakeling

Ontwerp en functies

Voor wie is het bedoeld?

De DeLonghi La Specialista is een geweldige keuze voor barista's die perfect espresso willen maken. Als je budget het toelaat, moet je erover nadenken, zelfs als je espresso-behoeften simpel zijn en je de perfecte shot nastreeft. Met deze machine kun je betere shots trekken, zelfs als beginner. Met wat oefening zou je in staat kunnen zijn om perfectionistische shots op deze machine te maken. Maar je kunt redelijk goede shots trekken, zelfs als je niet zo'n nerd bent van de koffie.

 

Dit apparaat is geschikt voor iedereen die het budget ervoor heeft. Ongeacht het niveau van kwaliteitseisen en perfectionisme.

 

Wat zijn de kosten?

De Specialista kost ongeveer 700 euro. Is dat duur? Misschien. Maar deze eenheden hebben een ingebouwde koffiemolen, dus je hoeft er geen aparte te kopen. Je moet ook bedenken hoeveel technologie en functies erin zitten, en dan lijkt de prijs erg goedkoop.

 

De’Longhi La Specialista Prestigio koffie inschenken

Afmetingen

Deze unit is iets groter dan sommige andere machines die je gewend bent; het weegt ongeveer 13.5 kilo en de afmetingen zijn 44.5 x 37 x 38 cm (hxlxb). De extra grootte en het gewicht worden veroorzaakt door de ingebouwde koffiemolen en de twee thermoblocks. Je zult hiernaast zien waarom dit een goede zaak is.

 

Dubbele Thermoblock ketels

Een bijzonder kenmerk van de La Specialista Prestigio is het dubbele verwarmingssysteem (dual thermoblock boilers). De dubbele ketel technologie maakt het mogelijk om espresso en melk tegelijk te bereiden. Dit is vooral belangrijk voor de dranktemperatuur. Goedkopere espresso machines hebben maar één ketel voor zowel espresso bereiden als melk opschuimen.

 

Het maken van espresso vereist een temperatuur onder het kookpunt. Terwijl melktextuur stoom nodig heeft. Om van de ene temperatuur naar de andere te gaan, is wat tijd nodig. De behoefte aan verschillende temperaturen zorgt ervoor dat je drank kan afkoelen als je moet wachten om ze te bereiken.

 

Als je eerst je espresso zet, wordt dit koud voordat je de melk opschuimt. Als je eerst de melk opschuimt, wordt deze kouder dan optimaal.

 

Wateropslag

 • Inhoud waterreservoir: 2 liter

Delonghi La Specialista Prestigio bezit een grote afneembare waterreservoir met een inhoud van 2 liter. Dat betekent dat je veel espresso's en melkschuim kan maken voordat je de tank moet bijvullen! Als je denkt dat het water reservoir niet belangrijk is, denk nog eens goed na. Het zou lastig worden als het te vaak bijgevuld moet worden. Vertrouw me, ik had vroeger een andere machine met een klein reservoir, en ik haatte het om elke twee dagen bij te vullen.

 

Hoewel het moeilijk is om bij de watertank te komen, maakt de ruime inhoud dat goed. De tank zit aan de achterkant van de machine, wat iets onhandig is. Als je van plan bent om je machine onder de keukenkastjes te plaatsen, vullen van het reservoir een lastige taak wordt.

 

Ik heb dit in mijn keuken opgelost, met een glazen magnetron schaal die lekker op het aanrecht schuift.

 

Afdruiprek en Water dispenser

De Afdruiprek is vergelijkbaar met die je op commerciële espressomachines ziet. De afstand tussen de uitloop en het kopje is minimaal, wat geweldig werkt voor het behouden van de dranktemperatuur. Maar het voorkomt dat je shots pullen in grote mokken.

 

Een geweldige functie is de treklade voor kopjes. Dat minimaliseert de ruimte van de uitloop naar de kop nog meer, als je espresso drinkt.

 

De La Specialista heeft een aparte waterdispenser, voor mensen die graag Americano drinken. Met de extra dispenser wordt er na het bereiden van de espresso water toegevoegd om het een Americano te maken. Deze warme waterplek is slim geplaatst op zo'n manier dat er geen behoefte is om de koffiebeker te verplaatsen.

 

Portafilter en filtermanden

DeLonghi verkoopt de machine met twee geperste filtermanden, een enkele en een dubbele. De filtermanden helpen de beginnende barista om betere shots te trekken. Maar ik denk niet dat ze de juiste beslissing hebben genomen om de machine zonder enkellaagse filtermanden te verkopen. Een goede extractie, zelfs wanneer de Barista fouten maakt.

 

Met vaste filtermanden kunnen zelfs beginnende barista's prachtige shots maken. Ze creëren de juiste druk in het koffiebed. Waardoor het veel gemakkelijker is om de variabelen zoals maalgrootte en dosering precies goed te krijgen. Voor ervaren barista's is dit meestal routinematig geworden. Maar voor beginners of degenen die geen tijd willen besteden aan het spelen met verschillende variabelen. Verlichten filtermanden de druk om deze variabelen perfect te krijgen.

 

De’Longhi La Specialista Prestigio porafilter en filtermanden

De porta filters zijn ook gemarkeerd, zodat je een zichtbare indicatie hebt of je espressodosis correct is of niet.

 

De'Longhi heeft alleen pressurized portafilters bij de verpakking toegevoegd. Om het maken van een espresso zo eenvoudig mogelijk te maken. Hieruit blijkt dat de bedoeling was dat De'Longhi beginnende barista's wilde aanspreken.

 

Maar als je een professionele barista bent kun je met slechts een kleine investering een non-pressurised filtermand en een naked portafilter aanschaffen. Daardoor kan dit apparaat een geweldige aanvulling zijn op de toolkit van elke geavanceerde barista.

 

Om eerlijk te zijn, ik vond dat De'Longhi de marketing miste op dit product. Veel thuis barista's die in het begin geïnteresseerd waren gingen teleurgesteld weg. Omdat de porta filter een goedkope vibe gaven aan de machine.

 

De portafilter is waarschijnlijk een van de zwakkere onderdelen van de machine. Het is gemaakt van roestvrij staal en heeft een plastic handgreep. Als je na-marktportafilters en niet-geforceerde mandjes wilt kopen, heb je 51mm mandjes nodig.

 

Zoals ik al zei, hebben veel thuisbarista's een naked portafilter met non-pressurised filtermand gekocht. Dus dit is een optie als je echt professioneel te werk wilt gaan.

 

Materialen en Kwaliteit

 

Deze machine is voornamelijk gemaakt van staal. De behuizing, de ketel en het brouwmechanisme zijn allemaal van roestvrijstaal gemaakt. De portafilter is van staal en de handgreep is van plastic. Dit voorkomt dat de handgreep te warm wordt en je verbrand.

 

Hoewel er hier en daar wat plastic te zien is, komt het gebrouwen koffie er niet mee in contact, en ook geen heet water. Alle metalen elementen op de machine zijn gemaakt van roestvrij staal. De zwarte details tonen een mooi contrast met dat staal en vullen de look perfect aan.

 


Kenmerken van DeLonghi La Specialista

Nu voor de goede dingen. Er zijn veel functies verwerkt in deze machine, het is bijna ongelooflijk. Nogmaals, om deze machine met gepressuriseerde mandjes te verzenden voelt niet goed aan.

 

Uitstekende Ingebouwde Molen

 

Er is geen twijfel over mogelijk, echte espresso komt met versgemalen koffie. Als je een espressomachine koopt, moet je ook budgetten voor een degelijke burr grinder om het meeste uit je espresso te halen.

 • Als directe concurrent van de Sage Barista Express. Beschikt ook deze koffiemachine over hetzelfde set aan functies, waaronder een ingebouwde molen. Hierdoor neemt het apparaat minder ruimte in op je aanrecht en blijft je keuken netjes.
 • Met de molen kun je binnen de espresso gamma zes maalinstellingen aanpassen. In de praktijk geldt dat instellingen 1, 2 en 3 het beste werken voor klassieke espresso's. De grovere maalinstellingen kunnen worden gebruikt voor Americanos en Caffe Crema. Om een ​​uitgebalanceerde extractie te bereiken. Moet je mogelijk je maalinstelling aanpassen op basis van variabelen zoals koffiebonen, brandniveau en andere factoren.
 • Met deze vermaler kun je je gewenste dosering instellen, dus je hoeft niet handmatig te wegen. Bekijk de video hieronder voor een demonstratie over hoe je de malscheiding en dosering moet aanpassen.
 • Een leuke functie die misschien niet zo handig is, is dat de koffiemolen een signaal geeft als hij leeg is.
 • Dankzij de slimme maling tools is het malen van koffiebonen eenvoudiger en automatischer dan ooit. Programmeer de molen voor de dosis en maalspanning die je nodig hebt. En zodra je de portafilter in de doseerder zet, begint hij te malen en stopt automatisch. Je hoeft alleen maar de portafilter te verplaatsen en hem in het koffieapparaat vast te zetten.

 

Bonen Hopper

De koffiebonenhouder heeft een capaciteit van 250 gram, dat is ongeveer een halve kilo koffie. Het is aan te raden om de houder dagelijks leeg te houden en alleen wat je gaat malen toe te voegen. Op die manier blijven de bonen optimaal vers.

 

Het is onhandig dat je de bonenhopper niet kunt verwijderen als er nog bonen in zitten – maar goed, geen enkele machine is perfect...

 

Intelligent ingebouwde automatische stamper.

De Specialista is een automatische espresso machine. Eén van de dingen die het automatische systeem onderscheidt van de semi-automaten, is de ingebouwde  automatische tamper. Met dit kleine handige apparaat worden alle koffiebonen gelijkmatig verpakt. Waardoor alle porties espresso precies even sterk zijn en genoten van de beste smaak.

 

De hendel aan de linkerkant van de machine bedient de ingebouwde tamper. Nadat de molen je portafilter met koffiegruis gevuld heeft, trek je aan de hendel om rechtstreeks in de dispenser te tampen. De tamp is perfect en voorkomt zijtampen of onevenwichtige tamps.

 

Deze afgesloten functie houdt ook het rommelig maken tot een minimum. Zodat er geen losse kleine deeltjes op je aanrecht blijven liggen.

 

Slimme molen met sensortechnologie

De Delonghi heeft een sensor die de filterbakgrootte in de portafilter detecteert. En automatisch de juiste dosis selecteert.

 

Deze molen heeft ook de mogelijkheid om de vermalingsduur aan te passen. Zodat je altijd de perfecte hoeveelheid krijgt als je overschakelt van fijn naar grof of andersom.

 

Voorafgemeten infusie

Om voor een goede extractie te zorgen, is het belangrijk dat alle gemalen koffie op dezelfde manier worden doordrenkt. Met pre-infusie duw je water met lage druk in het koffiebed, zodat alle grondstoffen gelijkmatig geïnfuseerd worden. La Specialista Prestigio heeft deze functie ingebouwd. Dus je hoeft je geen zorgen te maken over ongelijke extracties van over- of onderaan extracte ingrediënten.

 

Met de Delonghi La Specialista Prestigiowordt het pre-infuusproces automatisch uitgevoerd. Eerst vult het de koffiemolen met een beetje water voordat de gepressioneerde extractie begint. Dit geeft de koffiebonen tijd om volledig te weken met water.

 

Je zult merken dat de drukmeter tijdens de pre-infusie een lage druk aangeeft. Nadat de pre-infusie is voltooid, voegt de machine 9 bars druk toe en dit wordt weergegeven op de drukmeter wanneer de extractie begint.

 

Interne Temperatuurregulatie

 

Een ding waar ik van La Specialista Prestigio hoopte dat het beter zou kunnen, is de temperatuurinstelling. Je kunt de brouwtemperatuur aanpassen via de knoppen “x 2” en “My”. Maar er zijn maar twee opties: standaard en hoge temperatuur. Dit wordt vertaald in 90 °C en 92 °C.

 

Volgens mij is La Specialista Prestigio de beste machine zonder PID.

 

Cold brew

De DeLonghi La Specialista Prestigio heeft ook een functie voor het maken van cold brew-koffie. Met de Cold Extraction Technology van DeLonghi wordt het thuis bereiden van cold brew nog eenvoudiger gemaakt. Je hoeft alleen het waterreservoir te vullen met vers water en je favoriete koffiebonen toe te voegen. Vervolgens selecteer je de Cold Brew-optie en binnen minder dan 5 minuten heb je een perfect kopje cold brew klaar om van te genieten.

 

Deze functie maakt gebruik van een speciaal extractieproces dat langzamer en op een lagere temperatuur verloopt dan bij het zetten van hete koffie. Hierdoor worden de smaken van de koffie op een andere manier geëxtraheerd, wat resulteert in een verfrissende en smaakvolle cold brew. Het is een geweldige optie voor warme zomerdagen of wanneer je zin hebt in een verkoelend drankje.


Hoe gebruik je de DeLonghi La Specialista Prestigio ?

Zodra je de DeLonghi La Specialista Prestigio espresso machine aansluit en de hoofdschakelaar inschakelt. Komen de symbolen op het zwarte paneel tot leven. Deze zelfverklaarde iconen herinneren je bijvoorbeeld eraan om niet te vergeten te tappen of dat de bonen tank bijna leeg is.

De’Longhi La Specialista Prestigio display

De watertank van deze machine is zeer ruim, met een inhoud van 2 liter. Hoewel het aan de achterkant van de machine is geplaatst, is het gemakkelijk te verwijderen via de bovenkant. Na het testen van de machine en verschillende nieuwe espressobonen uitproberen. Bleek dat de tank niet eens halverwege was.

 

Voordat je begint met het afstellen van je koffiemachine. Is het verstandig om alle bewegende onderdelen eerst te spoelen met warm water. – zoals de bonenhopper, portafilterhandvat, filter manden etc.

 

De’Longhi La Specialista Prestigio bonencontainer

Om de uitgangen te spoelen, gebruik je de knop met het waterdruppeltje links van OK. Of druk gewoon op OK, alsof je een koffie zet. Het is ook een goed idee om de warmwateruitgang te spoelen door op de theekop knop te drukken.

Vergeet niet om de grote knop aan de rechterzijde van de machine snel een draai te geven om de melkpijp met stoom te verwarmen.

 

Espresso maken

De DeLonghi La Specialista is een uitstekende machine voor zowel beginnende als ervaren barista's. Met deze machine kun je op eenvoudige manier de perfecte espresso creëren, zonder dat je daarvoor veel kennis nodig hebt. Het is namelijk mogelijk om het volume en de sterkte van de koffie zelf in te stellen. Waardoor je altijd kunt genieten van een persoonlijk afgestemde kopje espresso. Verder bevat deze machine veel functies die de bereiding van pure en aromatische koffie verbeteren.

 

Het wordt bijvoorbeeld geleverd met een ingebouwde bonencontainer. En opties voor het instellen van de maalgraad om de versheid te garanderen.

 

Het heeft ook een automatische tamping-functie. Die elke portafilter correct comprimeert voordat er water doorheen gaat.

 

Bovendien heeft het apparaat textuurregeling voor het opschuimen van melk op twee niveaus. Waardoor het uitzonderlijk eenvoudig is om microschuim te maken.

 

Naar mijn mening biedt de DeLonghi La Specialista Prestigio veel professionele functies. Waardoor het een ideale keuze is voor elke enthousiaste koffieliefhebber.

 

Allereerst is het belangrijk om de DeLonghi La Specialista Prestigio correct in te stellen. Dit kan gedaan worden door de maalgraad en hoeveelheid koffie in te stellen met behulp van het digitale display. Zodra deze instellingen zijn aangepast, kan de machine worden ingeschakeld en beginnen we met het zetten van een espresso.

 

Plaats een kopje onder de uitloop en gebruik één van de vooringestelde knoppen. Of stel handmatig je gewenste hoeveelheid espresso in met behulp van de schuifregelaar bovenop.

 

Vervolgens kun je genieten van je perfect gebrouwen espresso. Dankzij functies zoals:

 • Smart Tamping Station
 • Advanced Latte Systeem

Waarmee je baristawaardige drankjes thuis kunt maken.

 

Met deze espressomachine levert elke stap perfectie. Wat leidt tot heerlijke aroma's, smaken en texturen die zeker indruk zullen maken op elke gast die bij jou thuiskomt!

Melk stomen en opschuimen

De panarello stoompijp

Heb je al eerder over de Panarello stoompijp gehoord? Delonghi heeft een gepatenteerd pannarelo stoompijp. En dit maakt melk stomen eenvoudig voor iedereen, ook voor diegene die er niet helemaal vertrouwd mee zijn. De stoompijp op de Delonghi La Specialista is een verbeterde versie vergeleken met hun goedkopere machines.

 

Met het melk opschuim systeem kun je kiezen tussen dunne of schuimige melk. Afhankelijk van welke drank je maakt: latte, cappuccino, of flat white.

Bijna automatisch maakt dit systeem de juiste melkschuim. Waardoor barista's geen ervaring en skills nodig hebben om een perfecte latte te maken.

 

De stoompijp is getest door verschillende barista's. En iedereen is het er mee eens dat de La Specialista Prestigio een topkwaliteit microschuim creëert.

 

Melk opschuimen met de DeLonghi La Specialista Prestigio

DeLonghi noemt de stoompijp 'Advanced Latte System' en het is inderdaad een geweldig stoom- en schuimend systeem, uniek op de markt. Plaats de stoompijp in de kan, start het stoomproces met de aangewezen knop en laat de machine zijn werk doen. Geen noodzaak om de punt van de stoompijp perfect te positioneren en een vortex te creëren of om het schuimen en stomen perfect in evenwicht te houden.

 

De “Advanced Latte System” wordt geregeld door een ring op de stoompijp. Druk de ring omhoog of omlaag om de klep in de stoompijp te bedienen. In de omhoogstand staat voor plat geschuimde melk, voor lattes, en in de omlaagstand is het voor cappuccino's en produceert meer schuim.

 


Schoonmaken

Het schoonmaken van je DeLonghi La Specialista Prestigio is een belangrijke taak. Dit zorgt ervoor dat je koffiemachine ook bij vaak gebruik optimaal blijft presteren. Het is belangrijk om de verwijderbare onderdelen regelmatig schoon te maken. Zoals de zetgroep en het melkreservoir. Om eventuele resten te verwijderen die kunnen leiden tot verstopping of smaakverlies.

 

Bij het schoonmaken wordt aanbevolen om milde reinigingsmiddelen en warm water te gebruiken, en een spons of doek. Bovendien is het belangrijk om routineonderhoud uit te voeren. Bijvoorbeeld door doorloop testen en ontkalkingsprogramma's uit te voeren. Wel volgens de instructies in de handleiding.

 

Als je deze stappen consequent volgt. Kun je genieten van lekkere koffie zonder blokkades in je machines. Die worden veroorzaakt door een gebrek aan routinematig onderhoud.

 

Ontkalken

De kalkafzetting in de DeLonghi La Specialista Prestigio komt vaak voor. Deze ophoping kan leiden tot verminderde prestaties. En zelfs schade aan de onderdelen van de machine, waardoor regelmatig ontkalking belangrijk is voor het behoud ervan.

 

Gelukkig biedt DeLonghi eenvoudige oplossingen om deze problemen aan te pakken. Inclusief speciale ontkalkingsvloeistof die zijn ontworpen voor gebruik met hun apparaten. Het proces is over het algemeen vrij snel en eenvoudig. En vereist geen gespecialiseerde vaardigheden of gereedschap. Je hoeft alleen maar water te mengen met de ontkalker volgens de instructies op het etiket. Inbrengen en uitvoeren volgens de fabrikant. En vervolgens grondig spoelen voordat je je apparaat weer gebruikt.

 

Door dit regelmatig te doen kun je er zeker van zijn dat je DeLonghi La Specialista Prestigio optimaal blijft presteren voor een lange tijd.


DeLonghi La Specialista's vergelijken

We hebben het gehad over de La Specialista Prestigio. Maar DeLonghi heeft nog twee andere exemplaren in de serie: La Specialista Maestro en La Specialista Arte. Beide machines zijn versies van het origineel, maar laten we eens kijken naar welke upgrades zijn toegepast.

 

DeLonghi La Specialista Prestigio vs La Specialista Arte

DeLonghi La Specialista Prestigio
DeLonghi La Specialista Arte

Beide machines bieden uitstekende prestaties en functionaliteit voor de thuisbarista. Maar elk heeft ook unieke eigenschappen die ze onderscheiden van elkaar.

 

De Prestigio is ontworpen met een elegante, strakke afwerking in geborsteld roestvrij staal. En heeft een touchscreen display om gemakkelijk door menuopties te navigeren.

 

Daarentegen heeft de Arte een meer stijlvolle ontwerp met details van chroom en bordeaux accenten. Wat zorgt voor een luxe uitstraling in elke keuken.

 

In termen van functies hebben beide machines dezelfde hulp bij het maken van melkspecialiteiten. LatteCrema Technology™ – creëert perfecte cappuccino's of latte macchiato's volgens jouw smaak. Terwijl het apparaat zelf automatisch alle benodigde handelingen verricht -.

Kortom, je persoonlijke smaak voor design kan helpen bij het bepalen welk model beter aansluit bij jou.

Melk stomen

Als we het hebben over de DeLonghi La Specialista Prestigio en La Specialista Arte. Dan is een belangrijk aspect van deze koffiemachines het melk stomen.

Beide machines maken gebruik van de technologie om perfect gestoomde melk te maken voor je cappuccino's en lattes. Echter, de Prestigio biedt meer controle over de temperatuur en textuur van de melk met behulp van een handmatige instelling. Dit betekent dat je als barista meer vrijheid heeft in het creëren van je favoriete drankjes.

 

Aan de andere kant beschikt de Arte over automatische functies. Waarmee je snel en gemakkelijk heerlijke melkschuim kunt bereiden. Zonder veel extra handelingen uit te hoeven voeren. Uiteraard hangt je keuze af van je persoonlijke voorkeuren – wil je volledige controle of juist snelheid en efficiëntie?

In beide gevallen zul je genieten van professionele resultaten bij het stomen van melk.

 

Ingebouwde maal molen

Beide machines zijn voorzien van een ingebouwde molen. Waardoor je direct vers gemalen bonen kunt gebruiken voor je kopje koffie.

Het verschil zit hem vooral in het design en de extra functies die bij de machine komen kijken. Zo heeft de Prestigio een strakke, moderne uitstraling. En beschikt over touch-knoppen om verschillende instellingen te kunnen aanpassen. Daarnaast biedt deze machine ook latte art functies aan voor perfect melkschuim met mooie designs erin gegoten.

 

Aan de andere kant heb je dan weer Arte. Die bekend staat om zijn retro look met authentieke knoppen en handmatige bedieningselementen. Waarmee je volledige controle hebt over het brouwproces. Door middel van slimme technologieën zoals:

 • Dual Heating System
 • Smart Tamping Station
 • Advanced Latte System
 • Sensor Grinding

Kan elke gebruiker eenvoudig lekkere espresso's maken op hun eigen manier!

 

Filtermand

Een belangrijk verschil tussen deze machines is de filtermand. Een belangrijk onderdeel van het brouwproces.

De Delonghi La Specialista Prestigio heeft een dubbele filtermand. Wat betekent dat je zowel gemalen koffie als bonen kunt gebruiken.

 

Dit biedt meer flexibiliteit en maakt het mogelijk om verschillende soorten koffie uit te proberen. Zonder dat je steeds de filtermand hoeft te vervangen.

 

Aan de andere kant heeft DeLonghi La Specialista Arte slechts één filtermand, waardoor er minder ruimte is voor variatie in smaak. Deze machine past echter goed bij mensen die graag met één soort koffie werken en geen behoefte hebben aan veel veranderingen in hun keuze van bonen. Kies daarom de machine die het beste past bij jouw persoonlijke wensen op het gebied van koffiebereiding!

 

Temperatuur Aanpassen

De La Specialista Arte heeft twee temperatuurinstellingen, wat voor de meeste mensen voldoende is. Prestigio en Maestro hebben drie temperatuurinstellingen met een aparte knop.

 

DeLonghi La Specialista Prestigio vs La Specialista Maestro

DeLonghi La Specialista Prestigio
DeLonghi La Specialista Maestro

Als het gaat om premium espresso machines. Zijn er maar weinig merken die de kwaliteit en functionaliteit van DeLonghi kunnen evenaren. In dat opzicht staan ​​de La Specialista Prestigio en Maestro modellen bovenaan de lijst als geweldige opties voor thuis. Beide machines bieden een unieke combinatie van handmatige bedieningselementen en automatische functies. Waardoor gebruikers hun brouwsels volledig kunnen personaliseren. Terwijl ze profiteren van geavanceerde technologieën zoals:

 • thermoblok verwarmingssystemen
 • en programmeerbare dosering.

 

 

Melk opschuimen

Beide machines zijn uitgerust met LatteCrema-systeemtechnologie. En bied je de mogelijkheid om perfect gestoomde melk te maken voor hun favoriete koffiedrankjes. Echter, er zijn enkele verschillen tussen de twee modellen.

 

De La Specialista Prestigio heeft een automatisch cappuccinosysteem. Dat het gemakkelijk maakt om professionele kwaliteit drankjes te bereiden zonder al te veel gedoe of rommel.

 

Aan de andere kant, biedt de Delonghi La Specialista Maestro meer controle over hoeveel schuim er wordt gemaakt door middel van handmatige bediening. Waardoor ervaren barista's meer flexibiliteit hebben bij het creëren van hun ideale drankje.

 

In beide gevallen levert DeLonghi echter indrukwekkende resultaten in zowel warm als koud melkschuim. Dus welke optie je ook kiest, je kunt genieten van heerlijke cappuccino's en lattes zoals die worden geserveerd in je favoriete café.

 

Ingebouwde molen

Een belangrijk kenmerk dat beide modellen gemeen hebben. Is een ingebouwde molen die ervoor zorgt dat koffiebonen vers worden gemalen voor elke kop koffie. Dit zorgt niet alleen voor een heerlijke smaak, maar ook voor een maximale aroma-extractie uit de bonen.

DeLonghi heeft bij het ontwerp van deze machines duidelijk veel aandacht besteed aan functionaliteit en gebruiksgemak.

 

Beide modellen beschikken over intuïtieve bedieningspanelen. En automatische functies om het bereiden van espresso, cappuccino of latte macchiato nog simpeler te maken. Naast hun geavanceerde technologie hebben deze machines ook een stijlvol design. Waardoor ze naadloos passen in elke keukeninterieur.

 

Kortom, als je op zoek bent naar een hoogwaardige espressomachine met een ingebouwde molen. Dan zijn DeLonghi La Specialista Prestigio en Maestro beiden fantastische opties. Die je ochtendroutine zullen transformeren in iets onvergetelijks!

 

De Filtermand

De Filtermand is een interessante vergelijking tussen twee topklasse espressomachines van het Italiaanse merk DeLonghi. Beide machines zijn uitgerust met de innovatieve filtermand, die zorgt voor een gelijkmatige extractie van koffie en daarmee het aroma en de smaak optimaliseert.

 

Temperatuur Aanpassen Brouwen

Prestigio en Maestro hebben allebei drie temperatuurinstellingen met een aparte knop.

 

Extra Functies van Maestro

De Specialista Maestro is de duurste van de drie modellen en heeft ook wat extra automatische functies. De Maestro heeft 6 standaard recepten die bijna geheel automatisch klaargemaakt kunnen worden. Hiermee krijg je dus zowel de voordelen van alles manueel te bereiden. Dus optimale controle over alle variabelen. Net als 6 standaardinstellingen voor espresso liefhebbers die gemak en comfort willen, zonder al te veel gedoe.

 

Het bedieningspaneel, voorzien van knoppen en een Led-scherm. Geeft alle relevante informatie weer over de koffie die gezet wordt. Je kunt de temperatuur, druk en andere variabelen bekijken op de twee schermen.


Alternatieven

DeLonghi La Specialista Prestigio vs Sage Barista Express

DeLonghi La Specialista Prestigio
Sage Barista Express

Sage Barista express in brushed stainless steel

Als we kijken naar de DeLonghi La Specialista Prestigio en de Sage Barista Express. Zien we twee machines die beide uitblinken op hun eigen manier.

 

Waar de DeLonghi zich onderscheidt met zijn sensor-touch bedieningssysteem en automatische melkopschuimer.

Daar biedt de Sage juist meer flexibiliteit in het zetten van espresso's door middel van handmatige instellingen.

 

Beide machines zijn voorzien van een bonenmaler waarmee je verse bonen kunt malen voor elk kopje koffie. Maar waarbij de DeLonghi net wat stabieler maalt en minder geluid produceert.

 

Het design van beide machines is strak en modern, maar ook hier verschilt het weer per persoonlijke smaak welke machine beter bij jou past.

 

Of je nu op zoek bent naar gemakkelijke automatisering of volledige controle over je koffiezetproces. Zowel de DeLonghi La Specialista Prestigio als de Sage Barista Express hebben veel te bieden.

 

DeLonghi La Specialista Prestigio vs sage the barista pro

DeLonghi La Specialista Prestigio
Sage de barista Pro in black truffle

Sage de barista Pro in black truffle

DeLonghi La Specialista Prestigio en Sage the Barista Pro zijn beide geavanceerde espressomachines met veel functionaliteiten. Hieronder vergelijken we ze:

 

1. Ontwerp en afmetingen:
De DeLonghi La Specialista Prestigio is iets breder (3,1 cm) en hoger (3,4 cm) dan de Sage the Barista Pro. Beide machines hebben ongeveer dezelfde diepte, wat betekent dat ze qua ruimtebeslag vergelijkbaar zijn.

2. Waterreservoir:
Zowel de DeLonghi La Specialista Prestigio als de Sage the Barista Pro hebben een verwijderbaar waterreservoir van 2 liter. Dit betekent dat je genoeg water kunt toevoegen om meerdere kopjes koffie te zetten voordat je het reservoir moet bijvullen.

3. Bonenmaler:
Beide machines hebben een ingebouwde bonenmaler, wat betekent dat je geen aparte bonenmaler hoeft aan te schaffen. Dit is handig omdat je zo altijd verse koffie kunt malen voor elk kopje dat je zet.

4. Automatische tamper:
Een handige functie van de DeLonghi La Specialista Prestigio is de automatische tamper. Deze machine stampt de gemalen koffie voor jou aan, wat zorgt voor een gelijkmatige en consistente extractie. Sage the Barista Pro heeft deze functie niet.

5. Melkopschuimen:
Als je graag cappuccino's of latte macchiato's maakt, dan is het belangrijk om te weten hoe beide machines melk opschuimen. Bij de DeLonghi La Specialista Prestigio doe je melk in de meegeleverde melkkan en schuim je het op met het stoompijpje. Sage the Barista Pro heeft ook een stoompijpje waarmee je melk kunt opschuimen.

 

Kortom, zowel de DeLonghi La Specialista Prestigio als de Sage the Barista Pro zijn uitgebreide espressomachines met vergelijkbare capaciteiten. De keuze tussen de twee kan afhangen van je persoonlijke voorkeuren en budget. Het is aan te raden om beide machines te vergelijken op basis van prijs, beschikbaarheid en andere specifieke functies die voor jou belangrijk zijn bij het maken van een keuze.

 

Beste deals

De’Longhi La Specialista Prestigio - Pistonmachine - 2L

De’Longhi La Specialista Prestigio - Pistonmachine - 2L


Tot slot

Hoewel de machine niet goedkoop is, hebben ze veel functies geïntegreerd. Waardoor het een van de meest geavanceerde modellen in zijn klasse is.

 

De Maestro is een goede upgrade waar ik sterk voor pleit. Maestro is een interessante hybride tussen een volledig automatische espressomachine en een halve automaat.


FAQ

Wat is het verschil tussen De Longhi La Specialista en Prestigio?

een belangrijk onderscheid te maken tussen deze twee espressomachines.

 

De La Specialista is ontworpen om de gebruiker meer controle te geven over het koffiezetproces. Terwijl de Prestigio meer gericht is op gemak en snelheid.

 

Een van de grootste verschillen tussen deze machines is dat de La Specialista een verwarmingsplaat heeft. Die ervoor zorgt dat de kopjes voorverwarmd zijn voordat je er koffie in schenkt.

Daarnaast beschikt dit model over een thermoblock systeem waardoor het water snel op temperatuur komt voor optimale espresso-extractie.

 

De Prestigio daarentegen heeft geen verwarmingsplaat. Maar biedt wel automatische cappuccino en latte functies waarbij melk bijna direct wordt gestoomd door middel van één druk op de knop.

 

Beide machines hebben hun eigen unieke functies en eigenschappen die afhankelijk zijn van jouw persoonlijke behoeften als koffieliefhebber.

 

Is de DeLonghi Specialista het waard?

De DeLonghi Specialista is een koffiemachine dat ontworpen is om de perfecte espresso te zetten. Het apparaat beschikt over verschillende functies. Die het mogelijk maken om op professionele manier koffie te maken.

Zo kan de maalgraad van de bonen eenvoudig worden aangepast. En kan er gekozen worden uit verschillende sterktes en hoeveelheden.

 

Bovendien heeft de Specialista een handige melkopschuimer. Wat het mogelijk maakt om ook cappuccino's en latte macchiato's te maken met één druk op de knop.

 

Dit alles zorgt ervoor dat het apparaat zeer veelzijdig is. En geschikt voor elke koffieliefhebber die op zoek is naar gemak zonder compromis op smaak of aroma.

 

Heeft La Specialista Prestigio een dubbele ketel?

Ja, La Specialista Prestigio heeft inderdaad een dubbele ketel. Dit zorgt ervoor dat de machine snel opwarmt en je snel kunt genieten van je perfecte espresso of cappuccino.

 

De ene ketel is speciaal ontworpen om water te verwarmen voor het maken van koffie. Terwijl de andere ketel stoom levert om melk op te schuimen voor cappuccino's en latte macchiato's.

 

Hierdoor hoef je niet lang te wachten tussen het zetten van je kopje koffie en het bereiden van je favoriete melkspecialiteit.

 

Bovendien biedt deze functie meer controle over de temperatuur en prestaties tijdens het brouwen. Wat leidt tot een betere smaakervaring.

 

Al met al maakt de dubbele ketel van La Specialista Prestigio dit apparaat een geweldige keuze voor thuis barista's die hoge eisen stellen aan hun espressomachine.

 

Wat is de koffie-instelling op DeLonghi Specialista Prestigio?

De koffie instelling op DeLonghi Specialista Prestigio is een functie die het mogelijk maakt om de perfecte kop koffie te zetten, naar eigen voorkeur en smaak.

 

Met deze instelling kun je verschillende variabelen aanpassen, zoals:

 • de maling van de bonen,
 • de hoeveelheid water en temperatuur.

 

Door gebruik te maken van het digitale display kun je gemakkelijk navigeren door alle opties en deze aanpassen naar jouw wensen.

 

Deze functie stelt je in staat om elke keer weer een consistente kop koffie te zetten. Met dezelfde smaakkwaliteit als bij een professionele barista.

 

Dit maakt DeLonghi Specialista Prestigio niet alleen handig. Maar ook geschikt voor iedereen die hoge eisen stelt aan hun dagelijkse dosis cafeïne!

 

Hoe lang gaan DeLonghi koffiemachines mee?

Als het gaat om de levensduur van DeLonghi koffiemachines, is er geen eenduidig antwoord. Het hangt allemaal af van verschillende factoren, zoals hoe vaak je het apparaat gebruikt en hoe goed je ervoor zorgt.

 

Over het algemeen gaan DeLonghi koffiemachines echter lang mee als ze goed worden onderhouden en regelmatig worden schoongemaakt.

 

Zoals bij elk apparaat kan slijtage na verloop van tijd optreden. Maar als je je DeLonghi koffiemachines op de juiste manier verzorgt, kan dit jarenlang meegaan zonder problemen te veroorzaken.

 

Het is belangrijk om altijd de instructies van de fabrikant te volgen voor gebruik en onderhoud. Om ervoor te zorgen dat je apparatuur zo lang mogelijk meegaat.

 

Kun je gemalen koffie gebruiken in Delonghi Specialista?

De Delonghi Specialista biedt zowel de mogelijkheid om met verse bonen als met vooraf gemalen koffie te werken. Wat betekent dat je niet hoeft te investeren in een aparte molen.

De speciale functies, zoals de temperatuurregeling en de keuze tussen espresso of americano. Maken deze machine geschikt voor elke soort koffieliefhebber.

 

Het belangrijkste bij het gebruik van gemalen koffie is echter wel dat je ervoor moet zorgen dat deze fijn genoeg is. En geen klontjes bevat die verstopping kunnen veroorzaken. Met dit advies kun je op elk moment genieten van heerlijke aromatische koppen koffie uit je Delonghi Specialista!

 

Hoe lang duurt het voordat Delonghi La Specialista is opgewarmd?

Dankzij zijn geavanceerde technologie heeft het slechts enkele seconden nodig heeft om op te warmen.

 

Met een vermogen van 1450 watt verwarmt deze espressomachine razendsnel. En zorgt hij ervoor dat je koffie binnen de kortste keren klaar is.

 

De thermoblock technologie waarover de machine beschikt, zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de temperatuur. En maakt het mogelijk om snel tussen verschillende temperaturen te schakelen.

 

Dit betekent dat je niet alleen sneller kunt genieten van je verse kopje espresso. Maar ook nog eens kunt genieten van perfect gezette koffie met behoud van alle aroma's en smaken die in je favoriete bonen verscholen zitten.

 

Wat is de naam van de ingebouwde tamper van La Specialista Prestigio die zorgt voor een consistente druk?

De La Specialista Prestigio heeft een ingebouwde automatische tamper genaamd "Smart Tamping Station." Deze functie zorgt voor een consistente druk bij het aanstampen van de koffie, waardoor een gelijkmatige extractie wordt bevorderd voor een heerlijke kop koffie.


Meer lezen over DeLonghi La Specialista Prestigio Review? Misschien vind je dit ook interessant:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.