Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Piccolo Review | Klein maar Krachtig

Gepubliceerd op 3 april 2023 om 16:12

Rating: 5 sterren
1 stem

Als je op zoek bent naar de perfecte manier om thuis van heerlijke koffie te genieten, dan is de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Piccolo misschien wel iets voor jou. Dit kleine, maar krachtige apparaat maakt het mogelijk om binnen enkele minuten een groot aantal heerlijke drankjes te maken - of je nu zin hebt in espresso, cappuccino of zelfs warme chocolademelk. Maar hoe goed werkt deze machine eigenlijk in de praktijk? In deze review nemen we alles onder de loep en vertellen we je alles wat je moet weten voordat je besluit er een aan te schaffen.

 

Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Piccolo Review
Voordelen Nadelen
Gemakkelijk te gebruiken Kleine watertank
Compacter ontwerp Beperkt tot compatibele pods
Platform met variabele kop Lastig om te vullen


Specificaties

  • Prijs: € 70,-
  • 15 bar pompdruk
  • 800ml water tank
  • 28 x 27 x 14 cm (hxlxb)

  • 2.1 kilo

Wat is de Nescafe Dolce Gusto Piccolo?

Veel machines maken gebruik van het Nescafe Dolce Gusto-cups-systeem, maar de Piccolo is een van de compactste. ‘Piccolo’ betekent klein in het Italiaans en alles aan deze machine past bij dat idee – hij is slank uit ieder perspectief en zelfs zijn prijs is relatief klein.

 

Gelukkig is de selectie aan dranken die je met deze machine kunt maken veel breder, omdat er meer dan 30 soorten cups verkrijgbaar zijn, sommige alleen online. Dit gaat van espresso's en cappuccino's (met een melk- en koffiecup) tot ijskoude dranken, decafé, ristretto en warme chocolademelk en zelfs theesoorten.

 


ontwerp en functies

De Piccolo is een gezellige, stijlvolle combinatie van design en functionaliteit. Het heeft dezelfde boogvormige top als zijn grote broer, de Melody III, met de koffiecuphouder en bedieningshendel. Discreet aan de zijkant bevindt zich de aan-uitknop. De Piccolo maakt het mogelijk om hem onder een kast te plaatsen, is dun genoeg om in bijna elke ruimte te passen en licht genoeg (2.1 kg) om gemakkelijk verplaatst te worden in je keuken.

 

Het Dolce Gusto Piccolo-apparaat heeft alleen de hoofdfuncties, in tegenstelling tot andere Dolce Gusto-machines, die automatisch werken en de juiste hoeveelheid water bereiden voor elk type cup. Met de Piccolo moet je de stroom handmatig bedienen via een controllehefboom. Hierdoor is het mogelijk om meer of minder water door de cup te laten stromen, maar je kunt niet weglopen als je dat doet. Er zit bij elke doos cups een handleiding waarin staat hoeveel water je moet gebruiken, maar het is lastig om het elke keer goed te krijgen. Maar hierdoor kun je wel dranken aanpassen naar je smaak door ze langer of korter te maken.

 

Met zijn platform dat op drie verschillende hoogtes kan worden ingesteld, heeft deze koffiemachine geen beperking wat betreft de breedte, waardoor hij geschikt is voor zelfs de grootste mokken.

 

Nescafe Dolce Gusto Piccolo – ontwerp en functies

Hoe gebruik je de Dolce Gusto Piccolo?

Nadat je het Piccolo-apparaat een paar keer hebt doorgespoeld om het schoon te maken, is het klaar voor gebruik binnen enkele minuten nadat je het uit de doos haalt. Het thermoblock warmt snel op, dat blijkt wel uit de knop die van rood naar groen springt als hij er klaar voor is. De watertank is klein, maar ook lastig om rechtstreeks uit de kraan te vullen; in sommige gevallen moet je hem schuin houden. We raden aan om hem met een kan te vullen om spatten te voorkomen.

 

Nescafe Dolce Gusto Piccolo - Gebruiken

Het maken van drankjes is eenvoudig – de cups passen precies in de uittrekbare houder, die vervolgens weer terug naar de machine gaat. Er is een clip die naar beneden wordt getrokken om de cup te doorboren en op zijn plaats te houden. In plaats van meerdere knoppen of schijven, is er alleen een hendel waarmee je naar links kunt bewegen om koud water voor gekoelde drankjes te krijgen, of naar rechts beweegt voor warm water uit de thermoblock. Nadat er genoeg water is verstrekt, keert de hendel terug naar het midden.

 

Ondanks dat het een klein beetje druppelt nadat de clip verwijderd is, is dat het enige wat je hoeft op te ruimen. Zowel de koffie, melk of thee zitten allemaal in de cup, waardoor je alleen de machine af hoeft te vegen om hem schoon te maken. De thermoblock van de Piccolo herstelt ook snel tussen twee drankjes, waardoor je geen lange wachttijden hebt tussen kopjes. Als je meerdere kopjes nodig hebt, kan het bijvullen van het waterreservoir je echter even vertragen.

 


Koffiekwaliteit

Hoe goed is de koffie van Nescafe Dolce Gusto Piccolo?

Dankzij de 15-bar pompdruk krijg je elke keer een rijke crema bovenop je koffie, waarbij de smaak van de koffie optimaal blijft. De 'melk'-cups van Dolce Gusto maken van cappuccino's en lattes echt iets speciaals, al veranderen ze het originele recept wat. Wil je liever verse melk? Overweeg dan om een aparte melkopschuimer aan te schaffen.


Moet ik de Nescafe Dolce Gusto Piccolo kopen?

De Piccolo is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een koffiemachine voor beginners. Het heeft een overzichtelijke bedieningsmethode en neemt weinig ruimte in beslag op je werkblad. Er zijn zoveel modellen om uit te kiezen dat het moeilijk kan zijn om de juiste te vinden, maar de Piccolo is de perfecte optie voor iedereen die door de bomen het bos niet meer kan zien.

 

Het tankvolume is misschien wel het irritantste, want als je een paar melkbereidingen maakt, staat de watertank al bijna op nul. Maar het zou perfect passen in een huishouden van één of twee personen of voor diegenen die espresso willen drinken.

 


Conclusie

Met een grote verscheidenheid aan drankjes, een compacte afmeting en eenvoudige bedieningen weegt het de beperkte functies op. Maar serieuze koffieaddicten zullen binnenkort wel moe worden van het blijven bijvullen.«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.