Krups Nescafé Dolce Gusto Infinissima Review

Rating: 5 sterren
1 stem

De Nescafé’s Dolce Gusto Infinissima is een opvallende handmatige cup-machine, perfect voor degenen die proberen van koffieketens af te kicken, maar het kan wat prijzig zijn om te bedienen. Lees hieronder onze volledige Krups Nescafé Dolce Gusto Infinissima review.

 

Nescafé’s Dolce Gusto Infinissima
Voordelen Nadelen
Uitzonderlijk ontwerp Het onderhouden kan dure kosten met zich meebrengen.
Heerlijke koffie Neemt veel ruimte in beslag
Gemakkelijk te gebruiken Problemen met druppend water

Nescafé’s Dolce Gusto Infinissima is een handige koffiecupsmachine die is samengesteld met de Duitse apparaatfabrikant Krups. Van een latte macchiato tot cappuccino, je kunt alles maken. Met zijn modernistische uiterlijk en ecologische eigenschappen is het de perfecte optie voor iedereen die wat luxe wil toevoegen aan hun ochtendritueel.

 


Prijs en beschikbaarheid


De krups dolce gusto Infinissima is nu verkrijgbaar voor € 57 19bij Bol.com, of via de Amazon-winkel van Nescafé Dolce Gusto als je dat wilt. Qua prijs ligt hij tussen de middenklasse van concurrerende producten.

 

Hoewel de machine zelf niet duur is, kunnen de kosten van het gebruik ervan wel oplopen. Met 48 cups die ongeveer 10 kosten – als je een koffie maakt waarvoor twee cups nodig zijn, heb je met deze prijs 24 porties. Vergeleken met de vijftig of zo porties die je krijgt van 100 g instant koffie (dat kan variëren van 1,50 tot 5), is het niet echt veel waard voor je geld.

 

Nescafe Dolce Gusto-capsules zijn echter geen concurrent van instantkoffie – ze bieden een veel luxer ervaring, meer vergelijkbaar met koffie halen bij een café of ketenwinkel. Als je dat vergelijkt met die prijzen, is het eigenlijk heel redelijk om € 10 uit te geven aan 24 drankjes.

 

Krups Nescafé Dolce Gusto Infinissima Review knop besturen

Ontwerp

De krups dolce gusto infinissima is geïnspireerd door het oneindigheidssymbool. Op het eerste gezicht is het apparaat vrij bijzonder, met een globale koffiehouder en driehoekige transparante watertank. Het lijkt meer op een modern kunstwerk dan een traditionele koffiemachine.

 

We hebben ontdekt dat de Infinissima er bijzonder aantrekkelijk uitziet, als je hem op een keukenblad zet! De mooie minimalistische lijnen en het strakke design geven je keuken net even wat extra's. Ondanks dat de Infinissima relatief slank is, neemt hij toch best veel ruimte in op je keukenblad. Voor mensen met kleinere keukens is misschien wel een compactere machine zoals de Dolce Gusto Piccolo Manual beter geschikt.

 

We hebben de zwarte variant met grijze accenten uitgeprobeerd, die bij de meeste interieurstijlen past, hoewel als je naar een moderner uiterlijk op zoek bent, je waarschijnlijk liever de witte variant kiest – als alternatief is het rode model een geweldige manier om elke ochtend op te fleuren met een felle kleur.

 

Met een verstelbare bekerhouder kun je met de Infinissima van alles maken, van een lange latte macchiato tot een klein espressootje, zonder je zorgen te maken over morsen of spatten op je aanrecht.

 


Functies en prestaties

Om de Infinissima aan te zetten, moet je eerst volgens de handleiding het dispenseerapparaat spoelen met water. Daarna is de machine klaar voor gebruik. En hoef je alleen maar op de aan/uit-knop aan de zijkant van het apparaat te drukken om het op te starten.

 

Zodra de knop groen licht, en je het waterreservoir hebt gevuld, is de Infinissima klaar voor gebruik. Het werkt als elke andere handmatige capsulemachine – schuif simpelweg je gekozen cup in de magnetische houder en je bent klaar om te gaan. Met meer dan veertig Nescafé Dolce Gusto dranken om uit te kiezen, ben je verwend met keuze.

 

De volgende stap is het overhalen van de hendel bovenop de machine om het koffiezetsel te activeren. Je kunt er zowel warme als koude dranken mee maken. Omdat dit geen automatisch model is, moet je de pomp zelf uitschakelen wat een beetje lastig kan zijn als je een drankje maakt dat meerdere cups vereist, aangezien je dan moet inschatten hoeveel melk en koffie er nodig zijn.

 

Hoewel het moeilijk kan zijn om de juiste hoeveelheid toe te dienen, laten koffiecapsules van Dolce Gusto een illustratie zien die je daarbij helpt. Daarnaast kun je ook de hoogte van het platform aanpassen voor verschillende soorten koffie. Dat is geweldig als je bijvoorbeeld een espresso wilt maken, omdat je door het platform hoger te zetten voorkomt dat de koffie eruit spat.

 

Krups Nescafé Dolce Gusto Infinissima watertank en cuphouder

We hebben de latte macchiato-cups van Dolce Gusto getest en vonden het proces heel simpel. De hoge drukpomp levert de koffie echt snel. Voor dit drankje heb je twee cups nodig: één voor melk en één voor koffie. Soms was het lastig om de goede hoeveelheid te gissen, maar het resulterende kopje koffie was warm, luchtig en heerlijk.

 

De grootste cups zijn ontwikkeld om 200 ml koffie te maken, dus als je een grotere opkikker nodig hebt, kun je teleurgesteld zijn door de hoeveelheid koffie die wordt gemaakt. We vonden de capsules de perfecte hoeveelheid, maar dat is voornamelijk gebaseerd op persoonlijke smaak.

 

Het zetten van koffie met de Infinissima verliep vrij soepel, maar we merkten wel dat de pomp na het uitschakelen nog een tijdje blijft lekken – als je haast hebt, wordt dit opgevangen door het afdruiprek, maar het betekent wel dat de Infinissima regelmatig schoongemaakt moet worden. Gelukkig is het eenvoudig om het afdruiprek eruit te schuiven en hem onder de kraan schoon te maken.

 

Een geweldige eigenschap van de Infinissima is dat hij automatisch uitschakelt na vijf minuten inactiviteit, wat een geweldige energieverbruiksclassificatie geeft. Het heeft ook een handige ontkalking-alertfunctie, waardoor je niet vergeet je machine in goede staat te houden – je weet dat als je aan/uit-knop oranje licht.

 


Tot slot

We vonden de Krups Dolce Gusto Infinissima erg goed en vonden dat het gebruiksgemak en het coole, minimalistische design, meer dan waard is voor de prijs van € 100. Er zullen echter altijd mensen zijn die niet zo dol zijn op het modern-Italiaanse uiterlijk, en mensen met kleine keukens kunnen vinden dat de afmetingen te groot zijn.

 

Het gebruik van de Infinissima was eenvoudig vanaf het begin tot het einde, en de resulterende koffie was erg lekker. Om eerlijk te zijn, geen manuele koffiecupmachine zal ooit concurreren met échte koffie in een Italiaans café, maar als je wilt stoppen met Starbucks, biedt de Dolce Gusto-serie zeker een prima vervanging.

 

Een koffiezetapparaat is duur om te gebruiken, met 24 porties die gemiddeld zo'n € 10 kosten. Dus als je op een strikt budget bent, dan wil je misschien toch bij de instant blijven – maar het hangt allemaal af van hoe vaak je warme drankjes maakt en hoeveel je bereid bent uit te geven voor goede koffie.

 

Krups Nescafé Dolce Gusto Infinissima Review

Er is een enorme selectie aan drankjes van Dolce Gusto om uit te kiezen, gaande van klassieke cappuccino's tot Marokkaanse groene thee. Zo kan het gebeuren dat je doorhebt dat je voorraad opraken.

 

Hoewel we best tevreden zijn met de Infinissima, zijn er problemen met druppels en denken we dat de gebruikerservaring verbeterd kan worden door de machine automatisch uit te schakelen als het juiste aantal vloeistof voor elk type drank bereikt is – Nescafe biedt echter modellen met deze functie als dit een zorg is.

 

FAQ

Welke Cups in Infinissima?

De Krups Nescafé Dolce Gusto Infinissima is compatibel met de speciaal ontworpen Dolce Gusto koffiecups. Deze cups, ook wel bekend als capsules, zijn verkrijgbaar in verschillende koffievarianten en smaken, waaronder espresso, cappuccino, latte macchiato en meer.

 

Het Dolce Gusto-capsulesysteem wordt geproduceerd door Nestlé en is exclusief ontworpen voor gebruik met Dolce Gusto-machines. Zorg ervoor dat je originele Dolce Gusto-cups gebruikt om de optimale smaak en prestaties van je koffie te behouden.

 

Andere merken of universele cups zijn mogelijk niet compatibel met de Dolce Gusto Infinissima. Raadpleeg de instructies van de fabrikant voor eventuele updates over compatibiliteit en nieuwe koffievarianten.

Wat is de doorlooptijd van de Krups Nescafé Dolce Gusto Infinissima?

De doorlooptijd, ook bekend als de extractietijd, van de Krups Nescafé Dolce Gusto Infinissima varieert afhankelijk van het specifieke drankje dat je bereidt. Over het algemeen duurt het zetten van een enkele kop koffie met de Dolce Gusto Infinissima enkele minuten.

 

Voor een espresso is de doorlooptijd doorgaans korter dan voor een cappuccino of latte, omdat de hoeveelheid water en de complexiteit van het drankje van invloed zijn op de zettijd.

Hoeveel geluid maakt de Krups Nescafé Dolce Gusto Infinissima Touch tijdens het zetten van koffie?

De Dolce Gusto Infinissima Touch genereert tijdens het zetten van een gewone koffie doorgaans tussen de 62,5 en 65,3 decibel (dB) aan geluid.

 

Het geluidsniveau kan variëren afhankelijk van het specifieke drankje dat wordt bereid en de fase van het zetproces. Over het algemeen wordt dit geluidsniveau als redelijk gemiddeld beschouwd in vergelijking met andere koffiezetapparaten.

 

Het is belangrijk op te merken dat individuele perceptie van geluid kan variëren, en het wordt aanbevolen om de machine op een vlakke ondergrond te plaatsen om trillingen en eventueel extra geluid te minimaliseren.

Wat is het verschil tussen de Infinissima en de Touch-versie van de Krups Nescafé Dolce Gusto?

Het verschil tussen de Infinissima en de Touch-versie van de Krups Nescafé Dolce Gusto zit in enkele functies en bedieningsaspecten:

 

Infinissima Touch:

  1. Touchscreen bediening: De Infinissima Touch is voorzien van een touchscreen bediening, wat een intuïtieve en gebruiksvriendelijke manier biedt om de koffiemachine aan te sturen.

  2. Automatische stopfunctie: Deze versie stopt automatisch met koffiezetten, wat handig is om de gewenste hoeveelheid koffie te bereiken zonder handmatig te moeten ingrijpen.

  3. XL functie: Naast de standaard kopgroottes biedt de Infinissima Touch een XL functie, waarmee je een kop koffie van 300 milliliter kunt zetten. Dit is ideaal voor liefhebbers van grotere koffiehoeveelheden.

  4. Onderscheidend signaal voor ontkalken: De machine geeft een signaal wanneer het tijd is voor een ontkalkingsbeurt, waardoor je op tijd op de hoogte wordt gesteld van het onderhoud dat nodig is voor optimale prestaties.


Meer lezen over Krups Nescafé Dolce Gusto Infinissima Review? Misschien vind je dit ook interessant:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.