Beste Dolce Gusto koffiemachine: welke moet je kopen?

Gepubliceerd op 2 april 2023 om 15:54

Rating: 5 sterren
1 stem
Dolce Gusto koffiemachine

Veel mensen zijn fan van Dolce Gusto koffiemachines, vanwege de eenvoudige bediening en unieke designs. Maar welke moet je kiezen? Veek van de beste koffiemachines hebben vaak stoompijpjes voor melkschuim om cappuccino's en lattes te maken, maar Dolce Gusto machines hebben cups waar melk in zit waarmee je met één druk op de knop precies weet wat je krijgt. Hierdoor worden ze gezien als een van de beste cup koffiemachines. Hoewel het ontwerp niet voor iedereen is, zijn ze perfect als je graag experimenteert met verschillende soorten koffie.

 

We hebben ook gekeken naar het verschil tussen de Dolce Gusto en Nespresso machines om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, maar als Dolce Gusto je voorkeur heeft, welk model moet je dan kiezen? Onze lijst met de beste Dolce Gusto-koffiemachines staan hier voor je klaar. Naast onze expertadviezen en links naar de beste aanbiedingen laten we je ook weten wat recensenten over hun apparaten denken.

 

1. DeLonghi DOLCE GUSTO INFINISSIMA EDG260

Onze favoriet

DE’LONGHI DOLCE GUSTO INFINISSIMA EDG260.G COFFEE MACHINE

Type: cup | Inhoud watertank: 1,2 liter | Druk: 15 bar.


Functies

Voor alle Dolce Gusto-machines geldt natuurlijk dat dit een gemakkelijke manier is om koffie te maken. Met de 15 bar hoge drukpomp zorgt deze machine voor een heerlijke drank. Bovendien bespaart het automatisch uitschakelen na vijf minuten als het laatste drank is gemaakt energie.

 

Ons oordeel

Als je de voordelen van het Dolce Gusto-systeem wilt ervaren, in combinatie met een moderne en stijlvolle uitstraling op het aanrecht, dan is dit de machine waar je naar op zoek bent. Wij genoten van de espresso's en schuimende melk koffie die het apparaat kon maken, dus het staat garant voor superieure kwaliteit.

 

Van alle functies werd bij Amazon het meest gewaardeerd dat deze koffiemachine veel waar voor zijn geld biedt. Daarnaast prezen beoordelaars ook zijn stijl, 'het is een prachtige machine op een popart manier', evenals de 'geweldige koffie' die je ermee maakt, samen met het feit dat het 'erg eenvoudig in gebruik is'.

 

Gebruikers bij Bol.com gaven de hoogste scores voor het uiterlijk en makkelijkheid van schoonmaken. Ook werd er geprezen dat het koffiezetten 'snel en lekker' was. Sommige mensen vonden dat het waterreservoir lastig te plaatsen was. Anderen zouden graag willen dat de machine automatisch stopte als er een bepaalde hoeveelheid in de kop was, in plaats van manueel gestopt te moeten worden.

 

Voordelen:

 • Smaakvolle, gemakkelijke koffie.
 • Uitgeschakeld na 5 minuten inactiviteit.
 • Eenvoudig te gebruiken.

Nadelen:

 • Sommigen vonden dat de watertank lastig was om te gebruiken – je moet de koffie zelf doseren (er is geen automatische doseermogelijkheid).

2. KRUPS DOLCE GUSTO OBLO KP110840

Betaalbare en compacte machine

Type: cups | Inhoud watertank: 0,8 liter | Druk: 15 bar.

Functies

Het is een fluitje van een cent (met een lekker bakje koffie) om te gebruiken. Stop de stekker in de muur, zet de hendel om en stop met water als je klaar bent. Deze machine vraagt niet teveel ruimte in je keuken: hij is maar H31.5 x W24.5 x D18cm. De kopjesstandaard is verstelbaar, dus je kan er jouw lievelingsmok voor het drankje dat je gaat maken neerzetten. Om alles compleet te maken, heeft de machine ook een automatische uitschakelfunctie na vijf minuten gebruik.

 

Oordeel

We houden van het uiterlijk, het formaat en de koffie die deze machine maakt. Hij is zeer betaalbaar, bovendien is hij eenvoudig schoon te houden. En last but not least: hij is er ook in een mooie witte uitvoering, als je zin hebt om af te wijken van de standaard zwarte versie.

 

Amazon-kopers hebben deze koffiemachine gemiddeld 4,4 sterren gegeven, waarbij makkelijk te reinigen en makkelijk in gebruik als topscore door kopers werden genoemd. Kopers merkten op dat 'het gemakkelijk is om je koffie zo te maken zoals je dat lekker vindt' dat 'de machine eenvoudig te gebruiken is' en zei dat het 'perfect is voor een kleine keuken'.

 

832 mensen bij Argos hebben hun mening gegeven over dit product en kwamen uit op een algehele waardering van 4,7 op vijf. Highlights voor deze kopers waren de 'heerlijke koffie', het 'zeer stijlvolle' uiterlijk en dat het 'uitstekend waard is'.

 

Voordelen:

 • Klein en aantrekkelijk.
 • Verstelbare kopstandaard
 • Schakelt uit om energie te besparen

Nadelen:

 • Net als bij andere Dolce Gusto machines willen klanten graag een automatische stop hebben.
 • Kleine watertank

3. DeLonghi DOLCE GUSTO JOVIA EDG 250.B

Klein en stijlvol

DE’LONGHI DOLCE GUSTO JOVIA EDG 250.B

Type: cup| Inhoud watertank: 0,8 liter | Druk: 15 bar.

Functies

Met de koffiezetter van Dolce Gusto kun je al je favoriete koffies plus alle andere dranken die in een Dolce Gusto-pod zitten, ook koude dranken, bereiden. Andere pluspunten zijn de automatische uitschakeling vijf minuten na de laatste koffie en de pompdruk met het powerniveau van een café.

 

Oordeel

Hoewel Dolce Gusto koffiemachines veel geweldige eigenschappen gemeen hebben, denken we dat deze kurkdroge versie meer bij sommigen van jullie aansluit dan andere machines. Vanwege de koffies die hij produceert en door de geweldige aanbiedingen rondom hem, is dit een groot pluspunt voor sommigen.

 

Op Amazon staat dit model bovenaan de bestsellerslijst met 1.910 beoordelingen. Daarvan zijn 72% vijf sterren met een middelcijfer van 4.4 uit vijf. Gebruikers zijn zeer tevreden: het 'is de meest gebruiksvriendelijke koffiemachine die we ooit hebben gehad', is 'eenvoudig te bedienen' en 'de vorm van het apparaat vergt minder werkbladruimte'.

 

Bij Argos is de algehele score zelfs beter met 4,7 van vijf. Hier zijn eigenaars dol op 'grote koffie en warme chocolade', 'waar voor je geld' en ze zijn 'erg onder de indruk'.

 

Voordelen:

 • Verkrijgbaar in drie kleuren
 • Warmt snel op
 • Gemakkelijk te gebruiken.

 

Nadelen:

 • De tank van de waterautomaat is wat klein voor grotere dranken

4. NESCAFE DOLCE GUSTO GENIO PLUS

Luxe koffie voor thuis

4. NESCAFE DOLCE GUSTO GENIO PLUS

Type: cup | Inhoud watertank: 0,8 liter | Druk: 15 bar.

Kenmerken

Met zijn moderne lijnen valt deze machine op tussen alle andere apparaten in je keuken. Het geheim? De technologie wordt opgeslagen in het basisstation, waardoor er veel minder ruimte in beslag genomen wordt. Bovendien krijgt deze machine een A+ energie-rating omdat hij automatisch uit gaat als hij 1 minuut niet gebruikt wordt.

 

Oordeel

Hoewel deze Dolce Gusto-variant wat duurder is, vinden we het er geweldig uitzien, en bovendien kun je met deze versie barista-stijl koffies bereiden die je naar wens kunt aanpassen qua grootte. Bovendien is hij super snel, wat voor ons als ongeduldige koffiedrinkers van grote waarde is.

 

Op Amazon staat deze koffiemachine met een mooie 4.1 van de 5 sterren. De gebruiksvriendelijkheid wordt door iedereen als eerste genoemd. Daarnaast produceert het ‘binnen no-time een heerlijke kop koffie’, is het ‘erg goed vormgegeven en gemakkelijk in elkaar te zetten’ en wat betreft cappuccinos maakt het ‘de beste die we tot nu toe hebben geproefd’.

 

Met een gemiddelde score van 8,6 uit 10 wordt deze aanbevolen door klanten die er erg blij mee zijn. Er is bijvoorbeeld genoemd dat het 'niet te lawaaierig' is dat het "elke keer de perfect kopje koffie met de juiste lagen" maakt en dat het zichzelf stopt zodat je bezig kunt zijn terwijl hij aan het werk is.

 

Voordelen:

 • Goede watertank
 • Gemakkelijk in gebruik.
 • Je kunt de juiste drankgroottes selecteren, in plaats van dat je ze moet monitoren zoals bij andere modellen.

Nadelen:

 • Duurder dan de andere modellen
 • Sommigen vinden het lawaaierig.

5. NESCAFE DOLCE GUSTO MINI ME

Een aanpasbare machine voor elke keuken

NESCAFE DOLCE GUSTO MINI ME

Type: cup | Inhoud watertank: 0,8 liter | Druk: 15 bar.

Functies

Wil je de barista-ervaring in je eigen keuken? Dan is deze espresso machine perfect. Niet alleen kan hij koffie-shop stijl drankjes leveren, maar hij heeft ook een automatische uitschakelfunctie na vijf minuten. Je kunt gemakkelijk instellen hoeveel koffie je wilt en maak lange 240ml kopjes met de juiste capsule. Als je van afwisseling houdt dan zal het verwisselbare panel in verschillende kleuren jouw smaak aanspreken!

 

Oordeel

Deze koffiemachine voldoet aan bijna alle eisen. Het straalt luxe uit met zijn fraaie design en de combinatie van wit met andere kleurkeuzes voor het achterpaneel. Bovendien is het gemakkelijk in gebruik en worden drankjes snel bereid. Kortom, wij geven deze machine onze voorkeur.

 

Kopers van deze model op Amazon hebben vooral geprezen om de smaak die het produceert. 'Geen overstroomde koppen meer, want je kan hem instellen op kopgrootte en hij schakelt zichzelf uit' werd als een kenmerk gebruikt, net als dat het 'intuïtief is om te gebruiken'.

 

Volgens kopers op ao.com is het een 'eenvoudig, redelijk stil en snel' apparaat en 'perfect voor iemand die alleen woont'.

 

Voordelen:

 • Gemakkelijk schoon te maken.
 • Een watertank van een behoorlijke grootte
 • Aangepaste koffie groottes

Nadelen:

 • Sommigen vinden het lastig om de watertank te verwijderen.

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.