Gaggia Velasca Prestige Review 2023

Gepubliceerd op 4 mei 2023 om 18:31

Rating: 5 sterren
1 stem

Door mijn blijvende verkenning van Gaggia superautomatische espressomachines ben ik onder de indruk van het bereik dat er aangeboden wordt, van solide instapniveaumachines tot koffiezetapparaten van hoge kwaliteit. In deze Gaggia Velasca Prestige review zal ik aanspreken voor degenen onder jullie die op zoek zijn naar een machine met veel functies, maar die niet te veel geld uit je portemonnee trekt.

 

Met een prijskaartje van 679 op Bol.com heeft de Velasca Prestige een toegankelijke prijs, maar biedt wel meer functionaliteit dan je verwacht.

Omdat dit een Gaggia-machine is, kun je er zeker van zijn dat je ook topkoffie uit de machine haalt. Laten we eens kijken wat de Gaggia Velasca Prestige allemaal kan doen om dit avontuur te starten!

 


Voordelen Nadelen
✓ Geweldige waarde voor je geld ✗ Verouderde gebruikersinterface
✓ Prachtig espresso en melkschuim ✗ Beperkte hoogte voor hogere bekers
✓ Veel roestvrij staal
✓ Gemakkelijk te gebruiken.
✓ Keramische maalschijf-molen

Inhoudsopgave

Gaggia Velasca Prestige Review – Overzicht

Functies

Gebruikersinterface

Keramische molen

Melkschuim

Speciale Dranken

Memo-functie

Intensiteit van Aroma

Brouwgroep

Ketel

Hoogte van de kop

 

Zo gebruik je de Gaggia Velasca Prestige

Bereidingswijze dranken

Gaggia Velasca Prestige Schoonmaken

Tot slot: Gaggia Velasca Prestige Review

Beste Deals

FAQ


Gaggia Velasca Prestige Review - Overzicht

De Gaggia Velasca Prestige is een keurig apparaat, maar het gaat geen prijzen winnen voor innovatieve ontwerpen. Tenzij je een tijdmachine in staat bent te maken en deze meeneemt terug naar 2017 toen hij werd uitgebracht.

 

Hoewel de Velasca Prestige niet kan concurreren met DeLonghi en Jura op het gebied van design, is het verbluffend hoe goed deze machine is gemaakt.

 

Ik was verrast toen ik deze espressomachine tegenkwam voor deze prijs, omdat zo veel roestvrij staal is gebruikt voor de bouw. Maar eigenlijk had ik niet verbaasd moeten zijn, want Gaggia-machines staan ​​bekend om hun robuustheid en duurzaamheid.

 

Wanneer ik het over een koffieapparaat heb, interesseert het me meer hoe de smaak is dan hoe het eruit ziet. Ik moet toegeven dat ik hoge verwachtingen heb van de Gaggia Velasca Prestige wat betreft kwaliteit.

 

De Gaggia heeft niet alleen een gesofisticeerde keramische maal molen, maar ook een fantastische geïntegreerde melkkan – een automatische schuimthermometer die je op veel duurdere machines van Gaggia zult zien. Wat ik heb gezien, is dat de melkschuimthermometer waarschijnlijk het beste schuim produceert dat je ergens kunt vinden.

 

Als het gaat om espresso-kwaliteit, biedt Gaggia je altijd veel opties om het beste uit je koffiebonen te halen. Uit mijn ervaring blijkt dat je met deze machine veel controle hebt over maalgraden, dosis en temperatuur, wat leidt tot een uitstekend resultaat.

 


Functies

Zoals ik aan het begin van deze Gaggia Velasca Prestige review vermeldde, is deze machine vol met coole functies die het echt onderscheiden van de concurrentie.

 

Gezien dit is wat ik zou beschouwen als een budget super automaat, lijkt de Velasca Prestige een enorm goede waarde voor het geld. Laten we eens kijken naar de opmerkelijkste functies van de Gaggia.

 

Gebruikersinterface

Gaggia Velasca Prestige  Gebruikersinterface

Als ik het zo mag zeggen, geeft de gebruikersinterface van Gaggia de leeftijd van het apparaat heel duidelijk weer. We hebben het over een bijna retro-achtig LED-scherm omringd door knoppen. De tekst op het scherm krijgt een pixely look, alsof je naar een arcade machine uit de jaren '80 kijkt en de knoppen pretenderen niet modern te zijn.

 

Laten we eens kijken naar de gebruikersinterface: simpel, intuïtief en effectief. Ik ben er zeker van dat iedereen die met dit apparaat wordt geconfronteerd, niet geïntimideerd of verward zal zijn. Er is hier een les voor te leren!

 

Keramishe molen

Gaggia Velasca Prestige Keramishe molen

Net zoals alle andere Gaggia-machines die ik tot nu toe heb beoordeeld, is de Velasca Prestige uitgerust met een keramische molen. Ik hou van keramische molen voor hun duurzaamheid, het stille malen en vooral voor de consistentie van de maling. Bovendien vermindert het gebruik van keramiek warmteoverdracht tijdens het malen, wat helpt om de aroma's van je koffiebonen te behouden.

 

Als je van plan bent om heerlijke espresso's te maken, is een goede koffiemolen absoluut noodzakelijk. Met de Velasca Prestige kun je dit doen, je hebt er zelfs 10 maalinstellingen voor. Dit geeft je een indrukwekkende mate aan controle over de extractie van espresso.

 

Melkschuim

Gaggia Velasca Prestige Melkschuim

De Gaggia Babila en Cadorna Prestige zijn beide espresso apparaten met een geïntegreerde melkkan. Met deze ingebouwde melkcontainer is het veel makkelijker om te reinigen dan bij apparaten met externe melkcontainers die over volgens kortere buizen aan de machine zijn gemonteerd. Dankzij deze innovatieve technologie heb je altijd uiterst schone en hygiënische leidingsystemen.

 

Geniet van een kopje koffie of cafeïnehoudend drankje met één simpele aanraking door de beweegbare dispenseropening. Dit elegante automatische systeem schuimt de melk tweemaal op, waardoor je bijzonder goede resultaten krijgt als je een cappuccino maakt. De melk uitloop is daarnaast gemakkelijk te reinigen.

 

Speciale Dranken

Als je op zoek bent naar een machine die vele speciale drankjes aan de druk van een knop bereidt, zou je teleurgesteld kunnen zijn. Geef niet op, want er zijn andere opties in mijn volautomatische espressomachine gids 2023 als je talloze variaties wilt.

Met de Gaggia Velasca Prestige krijg je eenvoud in handen. Je hoeft alleen maar op de knop te drukken voor espresso, espresso lungo, cappuccino of melkschuim. Maar geen zorgen: je kunt je drankjes nog steeds naar wens aanpassen.

 

Daarom ben ik benieuwd naar de 'baby cappuccino' optie in het menu. Het lijkt een beetje overbodig om een drank aan te bieden die al makkelijk zelf gemaakt kan worden zonder op een Speciale Drank knop te drukken.

 

Memo-functie

Hoewel de Velasca Prestige geen gebruikersprofielen aanbiedt, laat de machine je toe om aangepaste espressostanden en melkschuimopties op te slaan met de Memo-functie.

Met alleen maar de knop ingedrukt te houden totdat "Memo" op het scherm verschijnt, kun je je drank klaar maken op de gemakkelijkste manier. Druk nogmaals op de knop als je tevreden bent met het volume van je drankje. Wat kan er eenvoudiger zijn dan dat?

 

Intensiteit van Aroma

Met de Gaggia Velasca Prestige heb je verschillende opties om je espresso af te stellen, zoals de pre-infusietijd, shotvolume en temperatuur. En laten we niet vergeten dat keramische molen met 10 verstelbare niveaus!

 

Met de Aroma Instellingen van deze machine krijg je een ongekende controle over je extractie. Dit bepaalt hoeveel gemalen koffie gebruikt wordt tijdens het bereiden van espresso, en je kunt kiezen uit maar liefst vijf verschillende opties. Er is geen twijfel mogelijk, dit niveau aan controle over het bereiden van espresso is bijna ongehoord voor machines die minder dan € 1000 kosten.

 

Brouwgroep

Gaggia Velasca Prestige brouw groep

Als je nieuw bent in de wereld van volautomatische koffieapparaten, vraag je je misschien af hoe die dingen überhaupt werken. Na alles, heb je niet als een opgeleide barista om goede espresso te maken?

 

Als je de zijdeur van de Velasca Prestige opent, krijg je directe inzage in de binnenste werkingsmechanismen van het apparaat; dit is waar de nep-barista en het 'brouw Groep' zich bevinden.

 

De brouwgroep is het hart en ziel van je machine, dus neem zorg. Het kan gemakkelijk worden verwijderd voor hygiënisch onderhoud, en je zult een beetje brouwgroepsmiddel willen toevoegen. Geef je brouwgroep de juiste behandeling en het zal je blijven belonen met heerlijke espresso!

 

Ketel

 

Met de Gaggia Velasca Prestige hoef je geen tijd te verliezen in de morgen – het is uitgerust met een indrukwekkende RVS-geëmailleerde aluminium ketel die binnen ongeveer een minuut op koffietemperatuur komt. Zoals ik heb geleerd, is dit soort ontwerpkenmerk standaard bij een Gaggia-machine.

 

Hoogte van de kop

Net als bij de meeste super automaten, is het koffieafgifte-spuitstuk van de Velasca Prestige verstelbaar en kan het omhoog of omlaag worden bewogen.

 

Met deze koffiemachine maak je espresso met geringe spetters en behoud van crema, door het uitgiftepunt zo ver mogelijk naar beneden te bewegen.

 

Helaas heb je weinig ruimte om koffie te zetten in hoge glazen of geïsoleerde bekers. De maximale spuithoogte van de Gaggia is slechts 11 cm.

 


Zo gebruik je de Gaggia Velasca Prestige

Super automatische espressomachines zijn ontworpen met gebruiksgemak in het achterhoofd. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je een knop kunt indrukken en je koffiemachine al het harde werk doet.

 

Met de Gaggia Velasca Prestige kun je direct aan de slag gaan en hoef je nauwelijks de gebruiksaanwijzing te raadplegen om lekkere drankjes te maken.

 

Voordat je kunt beginnen is het belangrijk dat je de machine instelt. Hierbij moet je de koffiebonen in de container doen en het waterreservoir vullen. Het waterreservoir kan makkelijk vanaf de voorkant van de machine worden verwijderd, waardoor dit eenvoudig te doen is.

 

Voordat je koffie kunt maken, moet je het waterhardheid instellen met behulp van de meegeleverde waterteststrip. Je zou ook kunnen overwegen om een Water Filter te installeren; dan hoef je de Gaggia minder vaak te ontkalken en jouw koffie smaakt veel beter.

 

Voordat je de handmatige spoelcyclus uitvoert, moet je het automatische circuit voorbereiden. Voor instructies over hoe dit te doen, verwijzen we je naar de handleiding van de gebruiker.

 

Bereidingswijze dranken

Misschien heb je nu wel een koffieboost nodig, dus het is tijd om te beginnen met het bereiden van drankjes. Zoals ik al zei, is de gebruikersinterface zo intuïtief als ze maar komen, dus je zult geen problemen hebben om lekkere koffie te maken.

 

Afhankelijk van de koffiebonen die je gebruikt, moet je experimenteren met malinginstellingen, watertemperatuur en intensiteitsniveaus van aroma's. Als algemene regel raden ik aan om te beginnen met een fijne maling en het hoogste aroma-intensiteitsniveau voor espresso.

 

Voor degenen onder jullie die af en toe decaf koffie drinken is er een bypass-doser bovenaan voor alvast gemalen koffie. We oordelen niet, zolang het maar af en toe is.

 

Wat echt cool is, is het Gaggia Adapting Systeem. Dit gebruikt algoritme-technologie om je voorkeuren bij te houden en de maalttijden aan te passen. Dit is een uiterst geavanceerde functie die je koffiesmaak alleen maar zal verbeteren.

 


Gaggia Velasca Prestige Schoonmaken

Gaggia Velasca Prestige Schoonmaken

Ik ben geen grote voorstander van het regelmatig schoonmaken en onderhouden van koffieapparatuur. Ik heb te vaak voorbeelden gezien van bacteriën en schimmels die zich ophopen in een koffiezetapparaat dat niet goed is schoongemaakt. Geloof me, al dat vieze spul doet je koffie geen goed!

 

Hoewel de fabrikant misschien zegt dat je het verwijderbare brouwsysteem één keer per week moet schoonmaken, stel ik sterk voor om het aan het eind van elke dag te spoelen. Terwijl het droogt, leeg je de container met gebruikte koffiebonen en het afdruiprek. Waarom geef je die ook niet een goede spoeling?

 

Ten slotte, laat niemand je wijsmaken dat je koffieautomaat vaatwasser-bestendig is. Het laatste wat je wilt, is dat afwasmiddel binnendringt in je espressomachine, om duidelijke redenen.

 

De automatische melkkan heeft een zelfreinigingsfunctie, maar je moet hem van tijd tot tijd grondig schoonmaken. Fabrikanten raden aan om de melkinrichting elke maand grondig te reinigen met Philips Milk Circuit Cleaner.

 

Als het gaat om grondige schoonmaakwerk, laat het Lcd-scherm van de Velasca Prestige je weten wanneer je een ontkalking cyclus moet uitvoeren.

 

Volgens de fabrikant is het belangrijk om Gaggia Koffiemachineontkalker te gebruiken, anders bestaat er een kans dat je machine kan  exploderen en dat de wereld daardoor ten einde komt. Maar of je nu wel of niet voor dit product wil gaan, ligt aan jou. Je kunt altijd proberen een goedkopere variant te vinden.

 


Tot slot: Gaggia Velasca Prestige Review

Hoewel de Gaggia Velasca Prestige zeker niet de meest opvallende super automatische koffiemachine is, ben ik er toch van overtuigd dat deze machine zal voldoen aan zelfs de meest veeleisende koffieliefhebbers.

 

Gaggia biedt nog steeds hoge kwaliteit met de Velasca Prestige – stevig, betrouwbaar en gemakkelijk in gebruik. Bovendien is het espressokoffie en schuimende melk van Italiaanse makelij die we van de fabrikant verwachten volledig zichtbaar. Daarbij komt ook dat je de betaalbare prijs niet kunt verslaan.

De Velasca Prestige is niet perfect, maar de uitstekende prestaties maken veel goed. Ik denk dat we hier weer een winnaar van Gaggia hebben!

 


Beste Deals

FAQ

Hoe stel ik de Gaggia Velasca Prestige in?

Om de Gaggia Velasca Prestige in te stellen, moet je beginnen met het toevoegen van koffiebonen aan de hopper en het vullen van de watertank. Steek de machine in, stel daarna de zacht- of hardheid van het water in en start vervolgens met een handmatige spoelcyclus.

 

Hoe kan ik de buitenkant van de Gaggia Velasca Prestige schoonmaken?

Reinig de buitenkant van de Gaggia Velasca Prestige super automatische espressomachine met een schone, vochtige doek. Maar gebruik geen schoonmaakmiddel om schade aan het roestvrijstalen behuizing te voorkomen.

Hoe weet ik wanneer ik mijn Gaggia Velasca Prestige moet schoonmaken en ontkalken?

Indien het tijd is om te ontkalken, zal de Gaggia Velasca Prestige dit door middel van een melding op het LCD-scherm communiceren.

 

Hoeveel ketels heeft de Gaggia Velasca Prestige?

De Gaggia Velasca Prestige heeft maar één ketel, maar dat is meer dan genoeg om er zeker van te zijn dat de machine heerlijk espresso kan leveren.

 

Hoe maak ik een latte met een Gaggia Velasca Prestige?

De Gaggia Velasca Prestige heeft geen latte-functie, maar je kunt met de automatische melkkan een heerlijke en luchtige cappuccino maken. Je kunt ook een of twee shots espresso maken en melk stomen met de Panarello-stoompijp om zo een latte te creëren.

 


Misschien vind je dit ook interessant:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.