Rating: 5 sterren
1 stem

Door mijn voortdurende verkenning van Gaggia's superautomatische espressomachines, ben ik onder de indruk van het aanbod. Het bereik is indrukwekkend, met instapniveaumachines en koffiezetapparaten van hoge kwaliteit. In deze Gaggia Velasca Prestige review zal ik praten over de machine met veel functies, maar die niet te veel geld kost. Dit is voor degenen onder jullie die op zoek zijn naar zo'n machine.

 

De Velasca Prestige kost € 679 op Bol.com. Het heeft een toegankelijke prijs, maar biedt meer functionaliteit dan je verwacht.

 

Omdat dit een Gaggia-machine is, kun je er zeker van zijn dat je ook topkoffie uit de machine haalt. Laten we eens kijken wat de Gaggia Velasca Prestige allemaal kan doen om dit avontuur te starten!

 


gaggia velasca prestige ri826301

Voordelen Nadelen
✓ Geweldige waarde voor je geld ✗ Verouderde gebruikersinterface
✓ Prachtig espresso en melkschuim ✗ Beperkte hoogte voor hogere bekers
✓ Veel roestvrij staal
✓ Gemakkelijk te gebruiken.
✓ Keramische maalschijf-molen

Inhoudsopgave

Gaggia Velasca Prestige Review – Overzicht

Functies

Gebruikersinterface

Keramische molen

Melkschuim

Speciale Dranken

Memo-functie

Intensiteit van Aroma

Brouwgroep

Ketel

Hoogte van de kop

 

Zo gebruik je de Gaggia Velasca Prestige

Bereidingswijze dranken

Gaggia Velasca Prestige Schoonmaken

Tot slot: Gaggia Velasca Prestige Review

Beste Deals

FAQ


Gaggia Velasca Prestige Review - Overzicht

De Gaggia Velasca Prestige is een keurig apparaat. Het gaat echter geen prijzen winnen voor innovatieve ontwerpen. Tenzij je een tijdmachine kunt maken. En deze meeneemt terug naar 2017, toen hij werd uitgebracht.

 

De Velasca Prestige kan niet concurreren met DeLonghi en Jura in design. Maar het is verrassend goed gemaakt.

 

Ik was verrast toen ik deze espresso machine tegenkwam voor deze prijs. Het verraste me omdat er zo veel roestvrij staal is gebruikt voor de bouw. Maar eigenlijk had ik niet verbaasd moeten zijn. Gaggia-machines staan ​​bekend om hun robuustheid en duurzaamheid.

 

Wanneer ik het over een koffieapparaat heb, interesseert het me meer hoe de smaak is dan hoe het eruit ziet. Ik moet toegeven dat ik hoge verwachtingen heb van de Gaggia Velasca Prestige. Ik hoop dat het van hoge kwaliteit is.

 

The Gaggia heeft een gesofisticeerde keramische maalmolen en een fantastische geïntegreerde melkkan. Het heeft een automatische schuimthermometer die je op veel duurdere Gaggia machines zult zien. Wat ik heb gezien, is dat de melkschuimthermometer waarschijnlijk het beste schuim produceert dat je ergens kunt vinden.

 

Gaggia biedt veel opties om het beste uit je koffiebonen te halen. Dit geldt vooral voor espresso-kwaliteit. Uit mijn ervaring blijkt dat je met deze machine veel controle hebt over maalgraden, dosis en temperatuur. Dat leidt tot een uitstekend resultaat.

 


Functies

Zoals ik aan het begin van deze Gaggia Velasca Prestige review zei, zit deze machine vol met coole functies. Het onderscheidt zich echt van de concurrentie.

 

Ik zou de Velasca Prestige beschouwen als een budget super automaat. Daarom lijkt het een enorm goede waarde voor het geld. Laten we eens kijken naar de opmerkelijkste functies van de Gaggia.

 

Gebruikersinterface

Gaggia Velasca Prestige  Gebruikersinterface

Als ik het zo mag zeggen, geeft de gebruikersinterface van Gaggia de leeftijd van het apparaat heel duidelijk weer. We hebben het over een bijna retro-achtig LED-scherm omringd door knoppen. De tekst op het scherm krijgt een pixely look, alsof je naar een arcade machine uit de jaren '80 kijkt en de knoppen pretenderen niet modern te zijn.

 

Laten we eens kijken naar de gebruikersinterface: simpel, intuïtief en effectief. Ik ben er zeker van dat iedereen die met dit apparaat wordt geconfronteerd, niet geïntimideerd of verward zal zijn. Er is hier een les voor te leren!

 

Keramishe molen

Gaggia Velasca Prestige Keramishe molen

Ceramic burr coffee grinder and brew unit

 

Net zoals alle andere Gaggia-machines die ik tot nu toe heb beoordeeld, is de Velasca Prestige uitgerust met een keramische molen. Ik hou van keramische molens. Ze zijn duurzaam, malen stil, en malen heel gelijkmatig. Bovendien vermindert het gebruik van keramiek warmteoverdracht tijdens het malen. Dit helpt om de aroma's van je koffiebonen te behouden.

 

Als je van plan bent om heerlijke espresso's te maken, is een goede koffiemolen absoluut noodzakelijk. Met de Velasca Prestige kun je dit doen, je hebt er zelfs 10 maalinstellingen voor. Dit geeft je een indrukwekkende mate aan controle over de extractie van espresso.

 

Melkschuim

Gaggia Velasca Prestige Melkschuim

De Gaggia Babila en Cadorna Prestige zijn beide espressoapparaten met een geïntegreerde melkkan. De ingebouwde melkcontainer maakt het reinigen veel makkelijker. Bij apparaten met externe melkcontainers zijn de buizen korter. Ze zijn gemonteerd aan de machine. Dankzij deze innovatieve technologie heb je altijd uiterst schone en hygiënische leidingsystemen.

 

Geniet van een kopje koffie of cafeïnehoudend drankje. Met één simpele aanraking opent de beweegbare dispenseropening. Dit elegante automatische systeem schuimt de melk twee keer op. Dat levert bijzonder goede resultaten op als je een cappuccino maakt. De melk uitloop is daarnaast gemakkelijk te reinigen.

 

Speciale Dranken

Als je op zoek bent naar een machine die vele speciale drankjes aan de druk van een knop bereidt, zou je teleurgesteld kunnen zijn. Geef niet op, want er zijn andere opties in mijn volautomatische espressomachine gids als je talloze variaties wilt.

 

Met de Gaggia Velasca Prestige krijg je eenvoud in handen. Je hoeft alleen maar op de knop te drukken voor espresso, espresso lungo, cappuccino of melkschuim. Maar geen zorgen: je kunt je drankjes nog steeds naar wens aanpassen.

 

Daarom ben ik benieuwd naar de 'baby cappuccino' optie in het menu. Het lijkt een beetje overbodig om een drank aan te bieden die al makkelijk zelf gemaakt kan worden zonder op een Speciale Drank knop te drukken.

 

Memo-functie

Hoewel de Velasca Prestige geen gebruikersprofielen aanbiedt, laat de machine je toe om aangepaste espresso standen en melkschuimopties op te slaan met de Memo-functie.

 

Met alleen maar de knop ingedrukt te houden, totdat "Memo" op het scherm verschijnt, kun je je drank klaar maken op de gemakkelijkste manier. Druk nogmaals op de knop als je tevreden bent met het volume van je drankje. Wat kan er eenvoudiger zijn dan dat?

 

Intensiteit van Aroma

Met de Gaggia Velasca Prestige heb je verschillende opties om je espresso af te stellen, zoals de pre-infusietijd, shotvolume en temperatuur. En laten we niet vergeten dat keramische molen met 10 verstelbare niveaus!

 

Met de Aroma Instellingen van deze machine krijg je een ongekende controle over je extractie. Dit bepaalt hoeveel gemalen koffie gebruikt wordt tijdens het bereiden van espresso, en je kunt kiezen uit maar liefst vijf verschillende opties. Er is geen twijfel mogelijk, dit niveau aan controle over het bereiden van espresso is bijna ongehoord voor machines die minder dan € 1000 kosten.

 

Brouwgroep

Gaggia Velasca Prestige brouw groep

Brew unit (brouwgroep)

 

Als je nieuw bent in de wereld van volautomatische koffieapparaten, vraag je je misschien af hoe die dingen überhaupt werken. Je hebt natuurlijk geen opleiding als barista gevolgd om te leren hoe je de perfecte Italiaanse espresso maakt.

 

Als je de zijdeur van de Velasca Prestige opent, krijg je directe inzage in de binnenste werkingsmechanismen van het apparaat; dit is waar de brouw Groep zich bevindt.

 

De brouwgroep is het hart en ziel van je machine, dus zorg er goed voor. Het kan gemakkelijk worden verwijderd voor hygiënisch onderhoud, en je zult een beetje brouwgroepsmiddel willen toevoegen. Geef je brouwgroep de juiste behandeling en het zal je blijven belonen met heerlijke espresso!

 

Ketel

Met de Gaggia Velasca Prestige hoef je geen tijd te verliezen in de morgen – het is uitgerust met een indrukwekkende RVS-geëmailleerde aluminium ketel die binnen ongeveer een minuut op koffietemperatuur komt. Zoals ik heb geleerd, is dit soort ontwerpkenmerk standaard bij een Gaggia-machine.

 

Hoogte van de kop

Net als bij de meeste super automaten, is het koffie uitloop van de Velasca Prestige verstelbaar en kan het omhoog of omlaag worden bewogen.

 

Met deze koffiemachine maak je echte Italiaanse espresso met geringe spetters en behoud van crema, door de koffie uitloop zo ver mogelijk naar beneden te bewegen.

 

Helaas heb je weinig ruimte om koffie te zetten in hoge glazen of geïsoleerde bekers. De maximale spuithoogte van de Gaggia is slechts 11 cm.

 


Zo gebruik je de Gaggia Velasca Prestige

Super automatische espressomachines zijn ontworpen met gebruiksgemak in het achterhoofd. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je een knop kunt indrukken en je koffiemachine al het harde werk doet.

 

Met de Gaggia Velasca Prestige kun je direct aan de slag gaan en hoef je nauwelijks de gebruiksaanwijzing te raadplegen om lekkere drankjes te maken.

 

Voordat je kunt beginnen is het belangrijk dat je de machine instelt. Hierbij moet je de koffiebonen in de container doen en het water reservoir vullen. Het water reservoir kan makkelijk vanaf de voorkant van de machine worden verwijderd, waardoor dit eenvoudig te doen is.

 

Voordat je koffie kunt maken, moet je het waterhardheid instellen met behulp van de meegeleverde waterteststrip. Je zou ook kunnen overwegen om een Water Filter te installeren; dan hoef je de Gaggia minder vaak te ontkalken en jouw koffie smaakt veel beter.

 

Voordat je de handmatige spoelcyclus uitvoert, moet je het automatische circuit voorbereiden. Voor instructies over hoe dit te doen, verwijzen we je naar de handleiding van de gebruiker.

 

Bereidingswijze dranken

Misschien heb je nu wel een koffieboost nodig, dus het is tijd om te beginnen met het bereiden van drankjes. Zoals ik al zei, is de gebruikersinterface zo intuïtief als ze maar komen, dus je zult geen problemen hebben om lekkere koffie te maken.

 

Afhankelijk van de koffiebonen die je gebruikt, moet je experimenteren met malinginstellingen, watertemperatuur en intensiteitsniveaus van aroma's. Als algemene regel raden ik aan om te beginnen met een fijne maling en het hoogste aroma-intensiteitsniveau voor espresso.

 

Voor degenen onder jullie die af en toe decaf koffie drinken is er een bypass-doser bovenaan voor alvast gemalen koffie. We oordelen niet, zolang het maar af en toe is.

 

Wat echt cool is, is het Gaggia Adapting Systeem. Dit gebruikt algoritme-technologie om je voorkeuren bij te houden en de maalttijden aan te passen. Dit is een uiterst geavanceerde functie die je koffiesmaak alleen maar zal verbeteren.

 


Gaggia Velasca Prestige Schoonmaken

Gaggia Velasca Prestige Schoonmaken

Ik ben geen grote voorstander van het regelmatig schoonmaken en onderhouden van koffieapparatuur. Ik heb te vaak voorbeelden gezien van bacteriën en schimmels die zich ophopen in een koffiezetapparaat dat niet goed is schoongemaakt. Geloof me, al dat vieze spul doet je koffie geen goed!

 

Hoewel de fabrikant misschien zegt dat je het verwijderbare brouwsysteem één keer per week moet schoonmaken, stel ik sterk voor om het aan het eind van elke dag te spoelen. Terwijl het droogt, leeg je de container met gebruikte koffiebonen en het afdruiprek. Waarom geef je die ook niet een goede spoeling?

 

Ten slotte, laat niemand je wijsmaken dat je koffieautomaat vaatwasserbestendig is. Het laatste wat je wilt, is dat afwasmiddel binnendringt in je espresso machine, om duidelijke redenen.

 

De automatische melkkan heeft een zelfreinigingsfunctie, maar je moet hem van tijd tot tijd grondig schoonmaken. Fabrikanten raden aan om de melkinrichting elke maand grondig te reinigen met Philips Milk Circuit Cleaner.

 

Als het gaat om grondige schoonmaakwerk, laat het Lcd-scherm van de Velasca Prestige je weten wanneer je een ontkalking cyclus moet uitvoeren.

 

Volgens de fabrikant is het belangrijk om Gaggia Koffiemachineontkalker te gebruiken, anders bestaat er een kans dat je machine kan  exploderen en dat de wereld daardoor ten einde komt. Maar of je nu wel of niet voor dit product wil gaan, ligt aan jou. Je kunt altijd proberen een goedkopere variant te vinden.

 


Beste Deals

Vergelijking met andere Gaggia espresso machines

Laten we eens kijken naar de vergelijking tussen verschillende Gaggia machines. Gaggia is een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige koffiemachines van zowel automatische als handmatige varianten, die speciaal zijn ontworpen voor thuisgebruik.

 

Bij het vergelijken van verschillende modellen van Gaggia zijn er diverse factoren waar we rekening mee kunnen houden, zoals functionaliteit, aanpassingsmogelijkheden, gebruiksgemak en brouwcapaciteiten. Door deze aspecten te vergelijken, kunnen we ontdekken welke Gaggia machine het beste past bij individuele voorkeuren en behoeften. Laten we in de volgende alinea's enkele populaire modellen van Gaggia nader bekijken en hun onderscheidende kenmerken bespreken.

 

Anima prestige

Gaggia Anima Prestige

Laten we eens kijken naar de vergelijking tussen de Gaggia Velasca Prestige en de Gaggia Anima Prestige. Beide machines zijn superautomatische espressomachines van hoge kwaliteit die gemakkelijk heerlijke espresso kunnen maken.

 

De Gaggia Velasca Prestige biedt een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden, waaronder instelbare koffiesterkte, maalgraad en temperatuur. Het heeft ook een geïntegreerde melkopschuimer, waardoor je moeiteloos cappuccino's en lattes kunt maken.

 

De Gaggia Anima Prestige daarentegen is iets compacter in formaat en heeft een intuïtieve gebruikersinterface met zes knoppen. Het beschikt ook over een automatisch schuimende karaf voor het maken van melkspecialiteiten.

 

Beide machines hebben een verstelbare uitloop voor verschillende kopgroottes en bieden een energiebesparende stand-by modus. Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke voorkeur en welke functies belangrijker zijn voor jouw koffiebeleving.

 

Bekijk alle specificaties

 

Gaggia Classic Pro

Gaggia Classic Pro

Laten we eens kijken naar de vergelijking tussen de Gaggia Velasca Prestige en de Gaggia Classic Pro. Beide machines behoren tot de Gaggia-familie, maar ze hebben verschillende kenmerken en doelgroepen.

 

De Gaggia Velasca Prestige is een superautomatische espressomachine met geavanceerde functies, zoals een ingebouwde melkopschuimer en een One Touch Cappuccino-systeem. Hiermee kun je met één druk op de knop heerlijke cappuccino's en andere melkspecialiteiten maken. Bovendien biedt de Velasca Prestige verschillende aanpassingsmogelijkheden, zoals instelbare koffiesterkte en temperatuur.

 

Aan de andere kant is de Gaggia Classic Pro een halfautomatische espressomachine die meer geschikt is voor thuisbarista's die graag de volledige controle willen hebben over het bereidingsproces. Het heeft een professionele stoompijp voor het handmatig opschuimen van melk en is ook compatibel met gemalen koffie. De keuze tussen beide machines hangt af van je persoonlijke voorkeuren en of je op zoek bent naar het gemak van automatische functies of de controle van een handmatig bedienbare machine.

 

Bekijk alle specificaties

 

Gaggia brera

Gaggia brera

Laten we eens kijken naar de vergelijking tussen de Gaggia Velasca Prestige en de Gaggia Brera. Beide machines zijn superautomatische espressomachines van Gaggia, maar ze hebben verschillende kenmerken en functies.

 

De Gaggia Velasca Prestige biedt een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden, zoals instelbare koffiesterkte, temperatuur en maalgraad. Het heeft ook een geïntegreerde melkopschuimer, waardoor je moeiteloos cappuccino's en lattes kunt maken. Daarnaast beschikt de Velasca Prestige over een gebruiksvriendelijk display en een automatisch reinigingsprogramma.

 

Aan de andere kant is de Gaggia Brera een compactere machine met een eenvoudig bedieningspaneel. Hoewel het niet zo veel aanpassingsmogelijkheden biedt als de Velasca Prestige, is het nog steeds in staat om heerlijke espresso te zetten. De Brera heeft ook een stoompijpje voor het opschuimen van melk, maar het heeft geen ingebouwde melkopschuimer zoals de Velasca Prestige. De keuze tussen beide modellen hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de gewenste functionaliteiten.

 

Bekijk alle specificaties

 

Gaggia Cadorna Prestige

Gaggia Cadorna Prestige

De Gaggia Velasca Prestige en de Gaggia Cadorna Prestige zijn beide hoogwaardige koffiemachines die een uitstekende koffie-ervaring bieden, maar ze hebben enkele belangrijke verschillen.

 

De Velasca Prestige is een volautomatische machine die is uitgerust met een bonenmaler, een melkreservoir en een melkopschuimer. Hiermee kun je gemakkelijk genieten van heerlijke espresso's, cappuccino's en andere koffiedranken met één druk op de knop.

 

De Cadorna Prestige daarentegen is een superautomatische machine met een geïntegreerde melkkaraf, waarmee je 12 verschillende dranken kunt bereiden. Deze machine biedt meer veelzijdigheid en maakt het mogelijk om een breed scala aan koffiespecialiteiten te bereiden. Beide machines leveren uitstekende koffiekwaliteit, maar de keuze tussen de twee hangt af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften.

 

Bekijk alle specificaties

 

Gaggia magenta milk

Gaggia magenta milk

De Gaggia Velasca Prestige en de Gaggia Magenta Milk zijn beide geavanceerde koffiemachines van het merk Gaggia, maar ze verschillen op verschillende gebieden.

 

De Velasca Prestige is een volautomatische machine met een bonenmaler, een melkreservoir en een melkopschuimer. Met deze machine kun je genieten van een breed scala aan koffiedranken, zoals espresso, cappuccino en latte macchiato, met één druk op de knop.

 

De Magenta Milk daarentegen heeft een andere benadering van melkschuim. Het maakt gebruik van het CAPPinCUP-systeem met een externe glazen melkkan. Hiermee kun je melk opschuimen en deze handmatig toevoegen aan je koffie. Beide machines leveren uitstekende koffiekwaliteit, maar de keuze tussen de twee hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Als je de voorkeur geeft aan gemak en automatisering, is de Velasca Prestige de betere keuze. Als je graag controle hebt over het melkschuimproces, biedt de Magenta Milk je meer flexibiliteit.

 

Bekijk alle specificaties

 

Gaggia Accademia

Gaggia Accademia

De Gaggia Velasca Prestige en de Gaggia Accademia zijn beide geavanceerde koffiemachines van het merk Gaggia, maar ze hebben enkele belangrijke verschillen.

 

De Velasca Prestige is een volautomatische machine met een bonenmaler, een melkreservoir en een melkopschuimer. Hiermee kun je gemakkelijk genieten van verschillende koffiedranken, zoals espresso, cappuccino en latte macchiato, met één druk op de knop.

 

De Accademia daarentegen is een luxe Italiaanse espressomachine die is ontworpen en geproduceerd in Toscane. Het biedt een breed scala aan functies, waaronder een dubbele boiler, een geïntegreerde melkcarrousel en aanpasbare maalinstellingen. Met de Accademia heb je de mogelijkheid om 7 voorgeprogrammeerde dranken te bereiden en kun je ook de sterkte, de hoeveelheid melk en de temperatuur aanpassen.

 

Beide machines leveren uitstekende koffiekwaliteit, maar de keuze tussen de twee hangt af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke machine met een breed scala aan functies, is de Velasca Prestige een goede keuze. Als je echter op zoek bent naar een meer geavanceerde machine met meer aanpassingsmogelijkheden, is de Accademia de betere optie.

 

Bekijk alle specificaties

 

Gaggia naviglio

Gaggia naviglio

De Gaggia Velasca Prestige en de Gaggia Naviglio zijn beiden koffiemachines van het merk Gaggia, maar ze hebben enkele belangrijke verschillen. De Velasca Prestige is een volautomatische machine die is uitgerust met een bonenmaler, een melkreservoir en een melkopschuimer. Hiermee kun je met één druk op de knop genieten van heerlijke espresso's, cappuccino's en andere koffiedranken.

 

De Naviglio daarentegen is ook een volautomatische machine, maar heeft een eenvoudigere functionaliteit. Het heeft een geïntegreerde bonenmaler en een stoompijpje voor het opschuimen van melk. Met de Naviglio kun je diverse koffievarianten bereiden, maar het mist de uitgebreide opties en aanpassingsmogelijkheden van de Velasca Prestige.

 

Als je op zoek bent naar een machine met meer functionaliteit en gemak, is de Velasca Prestige de betere keuze. Als je echter tevreden bent met basisfuncties en een eenvoudigere bediening, is de Naviglio een goede optie.

 

Bekijk alle specificaties


Tot slot: Gaggia Velasca Prestige Review

Hoewel de Gaggia Velasca Prestige zeker niet de meest opvallende super automatische koffiemachine is, ben ik er toch van overtuigd dat deze machine zal voldoen aan zelfs de meest veeleisende koffieliefhebbers.

 

Gaggia biedt nog steeds hoge kwaliteit met de Velasca Prestige – stevig, betrouwbaar en gemakkelijk in gebruik. Bovendien is het espressokoffie en schuimende melk van Italiaanse makelij die we van de fabrikant verwachten volledig zichtbaar. Daarbij komt ook dat je de betaalbare prijs niet kunt verslaan.

 

De Velasca Prestige is niet perfect, maar de uitstekende prestaties maken veel goed. Ik denk dat we hier weer een winnaar van Gaggia hebben!

 


FAQ

Hoe stel ik de Gaggia Velasca Prestige in?

Om de Gaggia Velasca Prestige in te stellen, moet je beginnen met het toevoegen van koffiebonen aan de hopper en het vullen van de watertank. Steek de machine in, stel daarna de zacht- of hardheid van het water in en start vervolgens met een handmatige spoelcyclus.

 

Hoe kan ik de buitenkant van de Gaggia Velasca Prestige schoonmaken?

Reinig de buitenkant van de Gaggia Velasca Prestige super automatische espressomachine met een schone, vochtige doek. Maar gebruik geen schoonmaakmiddel om schade aan het roestvrijstalen behuizing te voorkomen.

Hoe weet ik wanneer ik mijn Gaggia Velasca Prestige moet schoonmaken en ontkalken?

Indien het tijd is om te ontkalken, zal de Gaggia Velasca Prestige dit door middel van een melding op het LCD-scherm communiceren.

 

Hoeveel ketels heeft de Gaggia Velasca Prestige?

De Gaggia Velasca Prestige heeft maar één ketel, maar dat is meer dan genoeg om er zeker van te zijn dat de machine heerlijk espresso kan leveren.

 

Hoe maak ik een latte met een Gaggia Velasca Prestige?

De Gaggia Velasca Prestige heeft geen latte-functie, maar je kunt met de automatische melkkan een heerlijke en luchtige cappuccino maken. Je kunt ook een of twee shots espresso maken en melk stomen met de Panarello-stoompijp om zo een latte te creëren.

 

Heeft de Gaggia Velasca Prestige een dual boiler?

Nee, de Gaggia Velasca Prestige heeft geen dual boiler. Het heeft een enkele boiler van roestvrij staal.

 

Een dual boiler systeem bestaat uit twee aparte boilers, een voor het zetten van de koffie en een voor het opschuimen van melk. Dit systeem zorgt voor een snellere opwarmtijd en de mogelijkheid om gelijktijdig koffie te zetten en melk op te schuimen.

 

Hoewel de Gaggia Velasca Prestige geen dual boiler heeft, heeft het wel een snel opwarmend verwarmingselement dat de boiler in ongeveer 1 minuut verwarmt, waardoor je snel van heerlijke koffie kunt genieten.


Misschien vind je dit ook interessant:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.