Rating: 5 sterren
1 stem

Begin je dag met een kopje koffie uit een Miele koffiemachine. Je hoeft niet meer in de rij te staan bij de koffiezaak en daarmee heb je meer tijd voor jezelf en anderen. Met een Miele koffiemachine maak je in je eigen keuken snel je favoriete koffie of andere drank, zonder dat er iemand op je moet wachten.

 

Inhoudsopgave

1. Soorten Miele koffiemachines

2. 4 redenen om voor een Miele koffiemachine te kiezen

3. Je hebt alles wat je nodig hebt om te beginnen

4. Welk Miele koffiemachine moet ik kopen? Onze top 3 keuzes

5. 3. Beste aanrechtkoffiezetapparaat op instapniveau: Miele CM5-serie CM5310

6. Conclusie

7. FAQ's

 


Industriële koffiemachines combineren de prestaties van een commerciële machine met de vrijheid om precies te maken wat je wilt, wanneer je maar wilt. They allow you to save your preferences for temperature and grind size, and other parameters. This way you always get coffee that suits your taste. Miele-koffiemachines zien er fantastisch uit met hun strakke, moderne design. Telkens brouwen ze een geweldige kop koffie. Je kunt er zeker van zijn dat het engineeringsteam van Miele aan elk detail heeft gedacht. Ze wilden zelfs de meest veeleisende koffieliefhebbers tevreden stellen.

 

Veel mensen vinden Miele koffiemachines luxe of overbodig. Maar wij geloven dat een goede koffiemachine je thuis vult met alle lekkere dranken die je bij een cafetaria vindt. Het maakt de keuken aantrekkelijk en geeft je de voldoening om je gasten hoogwaardige cappuccino, flat white of andere drankjes te serveren.

 

In dit artikel zullen we de Miele koffiemachines uitleggen. We bespreken alles, van ingebouwde koffiemachines tot op het aanrecht geplaatste modellen en alle onderdelen en accessoires. Uiteindelijk weet je precies welke koffiemachine je nodig hebt.

 

beste Miele koffiemachine

Soorten Miele koffiemachines

Miele biedt twee soorten koffiemachines: ingebouwde en op het aanrecht volautomatische koffiemachine. Ingebouwde Miele koffiemachines worden op de juiste manier geïnstalleerd voor een mooi resultaat. Je hebt zelfs de optie om de koffiemachine te combineren met verwarmd kopjesplateau of hem boven een wandoven te stacken. Bij een op het aanrecht staande machine is het systeem van brouwen even effectief, maar is hij veelzijdiger en past in elke ruimte.

 

Miele koffiemachines soorten

Overzicht Miele koffiemachines

Serie Functies
Inbouw (CVA) Maakt verbazingwekkende koffiedranken, bespaart aanrechtruimte en het uiterlijk van je keuken wordt verhoogd. De prijs begint bij € 1786,74
• CVA 7440 Met AromaticSystemFresh en CoffeeSelect
Op het aanrecht Geniet van heerlijk koffie, maar laat het niet ten koste gaan van de prestaties. Deze kleine versie kan overal geplaatst worden in uw keuken of kantoor. De adviesprijs begint bij € 940,-
• CM C7000 serie met doubleshot functie
• CM 6560 (Bestseller) Melkkan, heetwateruitloop voor thee/warme chocolademelk, kopjeswarmer
• CM 6160 Volledig uitgeruste koffie en espressodranken
CM 5315 Stille molen, koffie- en espressodranken, melkschuim

In de volgende secties zullen we verder ingaan op de kenmerken van elk type koffiemachine.

 

Vaak wordt er gevraagd wat het verschil is tussen de ingebouwde koffiemachines van Miele. Kort samengevat, er zijn twee mogelijkheden; een model dat direct aangesloten kan worden op de waterleiding en een model met alleen een waterreservoir. De meeste mensen kiezen voor de gemakkelijkere optie, namelijk het waterleiding model.

Moderne modellen hebben meestal elegantere aanraakschermen (ook wel M Touch-schermen genoemd) die lijken op die van een iPhone. Wij vinden deze schermen leuk omdat ze intuïtief en gebruiksvriendelijk zijn. Hoewel machines met de traditionele bedieningspanelen (zoals de Miele CVA6401 of CVA6405) goedkoper zijn, vindt de meerderheid van de mensen deze bediening frustrerend. Als je andere Miele apparaten in huis hebt, wil je misschien ook M Touch-bediening om consistent te blijven met de rest van je suite.

 

Miele koffiemachine inbouw

Als het gaat om koffiemachines voor op het aanrecht (ook bekend als de Miele CM 5- en CM6-serie), maakt Miele er drie versies van. De Miele CM6350 heeft een heetwaterspuit en wordt geleverd met een melkkan voor espresso met schuim met slechts één touch. De CM6150 mist die verhoogde functies en heeft minder programmeerbare gebruikersprofielen. De CM5310 heeft geen gebruikersprofielen, maar produceert de reguliere menu's van drankjes.

Voordat we dieper ingaan op de details van elk type Miele koffiezetapparaat, laten we eens kijken waarom de Miele-koffiemachines de beste koffie / espresso dranken brouwen.

 

4 redenen om voor een Miele koffiemachine te kiezen

1. Maak thuis eenvoudig drankjes in barista stijl

Met de nieuwste geïntegreerde koffiesystemen van Miele is het brouwen van je favoriete warme drankje nooit zo makkelijk geweest. Met een druk op de knop maak je alles, van een klassieke kop koffie tot een espresso of een schuimige cappuccino-achtige drank, die je in een koffiewinkel zou vinden.

 

Met Miele's espresso machines heb je in een handomdraai vele populaire specialiteiten klaar. Daarnaast is er ook een uitspuit waardoor je tot circa 80 graden warm water krijgt, ideaal voor thee en chocolademelk.

 

Drankjes die melk nodig hebben, kunnen worden gemaakt met de glazen container van Miele. Hij schuift makkelijk op zijn plaats en doordat hij transparant is, weet je altijd hoeveel melk er nog in zit. De glazen container is ook veel makkelijker te reinigen dan de vorige versies van roestvrij staal. Aangezien hij te verwijderen is, kun je de container in je koelkast zetten als hij niet gebruikt wordt.

 

Miele koffiedranken

Maak koffiedrankjes van Barista-kwaliteit met One Touch

Met de onetouch for twobereiding systeem worden zelfs de uitgebreidste drankjes, zoals de latte macchiato, gemakkelijk gemaakt. Allereerst zal het brouwelement automatisch afdalen naar de hoogte van je beker. Vervolgens giet het systeem warme melk in je beker. Daarna maalt de machine verse koffiebonen om een sterke espresso te maken. Doordat het brouwelement al zo dicht bij je beker is gebracht, verliest het espresso weinig temperatuur door blootstelling van lucht tijdens het gieten.

 

Ten slotte wordt er melkschuim gedoseerd dat bovenop de drank ligt. De verlaagde brouwunit is de perfecte afstand om ervoor te zorgen dat het schuim precies op de juiste plaats blijft liggen. Het resultaat is een verbluffend drankje waar je een nieuwe carrière als barista voor wilt inzetten (...misschien).

 

2. Zet de beste koffie die je ooit hebt geproefd

Perfecte koffie maken hangt af van de hoeveelheid bonen die je gebruikt, de brouwtemperatuur en de voorbereidingstijd. Met het Aromatic System van Miele bereik je de perfecte smaak. Dit bestaat uit vijf componenten:

 

Koffiebonenselectie: Door de geïntegreerde koffiemachines van Miele, kun je alle soorten bonen verwerken. Dit betekent dat je elke boon op de markt kunt kiezen, inclusief gemalen koffie of decafeïne.

Miele heeft een keramische conische molen, zodat je met een klein hendeltje gemakkelijk de maalstand kunt aanpassen. Door meer oppervlakte voor extractie te creëren, kan een fijnere maalwerk beter extracteren en het resultaat is een intenser en smaakvoller kopje koffie.

Brouw temperatuur: Met Miele kun je kiezen voor standaard of aangepaste instellingen voor het brouwen. Deze variëren van minimum, laag, midden, hoog en maximum. Omdat elk soort bonen de ideale temperatuur heeft, kun je instellen voor elk drankje. Dit komt van pas als je experimenteert met verschillende bonensoorten.

Voorbrouw-tijd: Met deze instelling kun je het aantal seconden bepalen dat het water in de machine blijft voordat het wordt gedoseerd.

Portiegrootte: Je kunt de standaardinstellingen voor het formaat gebruiken of de instellingen voor elk drankje aanpassen in je gebruikersprofiel. Je kunt het aantal water en melk kiezen dat je nodig hebt en alle instellingen opslaan.

 

3. Geweldig voor je ochtendkoffie of een heel feest

De Miele-koffiemachine is geoptimaliseerd voor gemak. Het bedrijf heeft de functie ingebouwd om aangepaste drankprofielen te maken zodat iedereen in huis gemakkelijk zijn voorkeuren kan instellen en opslaan. Je kunt zelfs twee dranken tegelijk bereiden, wat ideaal is voor drukke stellen of huisgenoten die altijd onderweg zijn.

 

Maar kan ik een hele pot koffie maken? Ik heb gasten die binnenkomen!

 

Miele heeft een indrukwekkend koffiezetsysteem dat is voorzien van een krachtige pomp en waarmee je tot acht kopjes koffie tegelijk kunt maken. Maar daarnaast introduceerde Miele ook een mooie, literfles waarmee je gemakkelijk koffie kan serveren, terwijl je lekker thuis of in de tuin bent. Geniet dus van een heerlijke maaltijd met je gasten en geniet van warme koffie!

 

4. Duurzaam voor de komende decennia

Miele koffiemachines combineren hun Duits erfgoed met moderniteit. Of ze nu ingebouwd of op het aanrecht staan, deze apparaten zijn gespecialiseerd in automatische zelfreinigingsprogramma's.

 

Toen ik de eindverantwoordelijke voor het product vroeg waarom ik het Miele koffieontkalken en -reinigen programma niet kon overschrijven, was hij niet geamuseerd door mijn vraag. Hij antwoordde dat hij geen risico's kan nemen als zijn klanten verwachten dat hun volautomatische koffiemachine twintig jaar meegaat.

 

Miele Ontkalkingstabletten

 

Miele heeft zijn handige comfortdeur met een opensysteem ontworpen, zodat je gemakkelijk bij de interne onderdelen kunt. In de machine vind je ook een afneembare lekbak die ervoor zorgt dat je geen overvloedige hoeveelheid koffie in je kopje schenkt. Deze bak dient ook als een belangrijk onderdeel van het automatisch reinigende systeem en vangt het water op tijdens het proces van automatisch spoelen voor het bereiden van verschillende soorten koffie. Daarnaast is er een vuilniscontainer waar je gemalen koffiedrab kwijt kan. Voor optimaal gebruiksgemak meldt het systeem ook automatisch als de container met gemalen koffiedrab of lekbak moet worden geleegd.

 

Om ervoor te zorgen dat je miele koffiezetapparaat optimaal werkt, is het belangrijk om regelmatig schoonmaak- en onderhoudstaken uit te voeren. Hoe regelmatiger je de machine verzorgt, hoe langer je er plezier van kunt hebben. Om het voor je gemakkelijker te maken, bevat de koffiemachine verschillende pre-geprogrammeerde functies die je eraan herinneren wanneer het tijd is om schoonmaakopdrachten te doen.

 

Wanneer moet ik mijn koffiemachine schoonmaken?

Dagelijks: Zowel de ingebouwde als het aanrecht Miele CM6 modellen hebben een snel spoelprogramma. Dit duurt minder dan 10 seconden en helpt om de interne leidingen en pijpen schoon te houden na elke drank. Afgezien daarvan is er niet veel werk om te doen op dagelijkse basis, behalve basissanering. Aan het einde van elke dag moet je de melkkan schoonmaken en de afvalunit en druipbak leegmaken, als dat nodig is.

 

Wekelijks: Om ervoor te zorgen dat je koffiemachine blijft presteren zoals het hoort, raden we aan om hem wekelijks schoon te maken. Je moet de voorkant, de hoofddispenser, de sensorcover, het interieur, het binnenste afdruiprek en de brouweenheid schoonmaken. Vergeet ook niet om het melkventiel met een borstel af te vegen.

 

Maandelijks: De koffiebonencontainer moet eens per maand worden schoongemaakt. Het wordt ook aangeraden om de dop op de hoofddispenser te smeren.

 

Als er een melding komt: Zoals hierboven vermeld, zal de miele koffiezetapparaat je laten weten wanneer het schoongemaakt moet worden, samen met de melkleiding en de brouwerij (die wordt ontvet met reinigingstabletten). Ook krijg je een melding als de machine ontkalkt moet worden.

 

Hoewel veel van de onderdelen van de machine geschikt zijn voor de vaatwasser, is het belangrijk om alleen met de hand het hoofddispenserdeksel, brouwingseenheid, koffiebonendoos en serviceklepje te wassen.

 

Omdat calciumafzettingen die voortkomen uit hard water schadelijk zijn, vind je een teststrook voor waterharder in je pakket. Op basis van de resultaten van deze test kun je vervolgens het ontkalkingsschema van je koffiemachine verder afstellen.

 

Miele koffiemachine schoonmaken

Je hebt alles wat je nodig hebt om te beginnen

Miele heeft aan alles gedacht bij het ontwerp van zijn ingebouwde koffiemachines, inclusief alles wat je nodig hebt om je machine goed te verzorgen. Hier is de lijst met accessoires die worden meegeleverd met je Miele koffiemachine:

Voor de voorbereiding van koffie en machines:

 • Meetlepel voor gemalen koffie
 • Melkkan met deksel
 • Teststrips om de hardheid van water te meten

Voor schoonmaak en onderhoud:

 • Reinigingsmiddel voor het melksysteem
 • Twee schoonmaakcontainers
 • Tabletten voor het ontkalken en reinigen
 • Vet op basis van silicium, bedoeld voor het smeren van de voornaamste dispenserverbindingsafdichtring.
 • Reinigingsborstel
 • Onderdelen: hoofdafleveraar-stekkerdop en melkbuisbocht.

 

Als je de schoonmaakbenodigdheden moet aanvullen, kun je met behulp van de volgende links je Miele-accessoires bestellen:

 

Voor grondige verwijdering van koffieolie en -resten
Zeer effectieve en toch behoedzame reiniging
Afgestemde formulering - speciale receptuur van Miele
Uitstekend onderhoud voor vele jaren gebruiksplezier

 

voor koffiemachines, stoomovens en ovens met functie Professional.

- Grondige verwijdering van kalkafzetting en -resten
- Zeer effectief en toch behoedzaam ontkalken
- Afgestemde formulering - speciale receptuur van Miele
- Geen resten van chemische stoffen na ontkalken
- Uitstekend onderhoud voor vele jaren gebruiksplezier

 

Miele melkreiniger 100 sticks Miele melkreiniger is een reinigingsmiddel speciaal voor het melkopschuimsysteem van een volautomaat koffiemachine. Het middel verwijdert melkvet uit o.a. het melkreservoir, stoompijpje en de aanzuigbuis van de koffiemachine.

 

 

Welk Miele koffiemachine kopen? Onze top 3 keuzes:

Alle Miele koffiemachines, of het nu om een model voor op het aanrecht of ingebouwd gaat, zijn in staat om geweldige koffie te zetten en espresso-dranken met of zonder melk te maken. Er zijn alleen subtiele verschillen tussen de verschillende modellen. Hieronder bespreken we onze top drie beste miele koffiemachines favorieten en waarom ze uit de massa opvallen.

 

1. Beste ingebouwde koffiemachine: Miele CVA7440

Miele CVA7440

Product lengte: 50 cm, product breedte: 56 cm,  product hoogte: 45 cm.

Directe Sensor Controles versus M Touch (Aanbevolen)

Als het gaat om de twee besturingsopties, geven we de voorkeur aan M Touch-bediening. Het grote touchscreen is vergelijkbaar met dat van een moderne telefoon of tablet. Je kunt gemakkelijk vegen en navigeren naar de beschikbare drankopties en instellingen. We zijn verrast om nog steeds de directe sensorbediening in deze tijd te zien. Maar als je prijsbewust bent, merk je een besparing van ongeveer 400 euro op, wat het worstelen met het menu waard zou kunnen zijn.

 

Gemonteerd (Aanbevolen) vs. Ongeplaatst

Met het Miele koffiesysteem kan worden besteld als ofwel aangesloten of niet-aangesloten. De aangesloten versie stel je in staat om een waterleiding direct aan te sluiten op het systeem – een groot gemak! Daarnaast hoef je ook geen watertank meer constant te vullen. Met de niet-aangesloten versie moet er periodiek water worden toegevoegd. Als je twijfelt welke machine je moet kopen, heeft de aangesloten versie ook een watertank. Dus als je momenteel geen waterleiding hebt, maar in de toekomst flexibiliteit wilt hebben om er een toe te voegen, raden we aan om voor de aangesloten versie te gaan.

 

 • Product lengte: 47.5 cm
 • product breedte: 59.5 cm
 • product hoogte: 45.5 cm
 • Inhoud waterreservoir: 2.7 liter

Bekijk hier onze beste inbouw kofiemachines

 

2. Beste algehele aanrecht koffiemachine: CM6-serie Miele CM 6560

Als je niet aan het renoveren bent of al een ingebouwde machine heeft, is het lastig om een koffiemachine in te bouwen in je keukenontwerp. Maar gelukkig kun je nog steeds alle geweldige functies van de ingebouwde modellen krijgen met het Miele CM6560 aanrecht model.

 

Deze trouwe persoonlijke barista is er altijd voor je om verse bonen te malen, 15 bars druk te geven, de juiste hoeveelheid warmte en water toe te passen en melk te schuimen voor een perfecte kop. Het beste van alles? Je persoonlijke barista reinigt na elke sessie volledig automatisch met slechts één knop. Consistent. Elke keer weer.

 

Met een Miele koffiemachine hoef je je geen zorgen te maken over de aanschaf van filterpapier.

Met de Miele koffiemachine CM 6 kun je eenvoudig de volgende dranken en hun populaire variaties maken: espresso, koffie, cappuccino, long Koffie, ristretto, latte macchiato, caffè latte, melk warm en melkschuim.

 

De Miele CM6-familie van koffiemachines bestaat uit twee modellenreeksen: de CM6150 en CM6360. Beide modellen delen dezelfde geweldige conische maalschijf, waardoor er een uniforme maling van bonen verkregen wordt. Gebruikers kunnen ook de hoeveelheid en fijnheid selecteren. Deze hoogwaardige maalder oververhit de bonen niet en heeft ze klaar voor de pers. Met de Miele CM6-koffiezetapparaten kun je ook gemalen koffie maken, inclusief alle "uitlopers" uit het universum (je weet wel... je vriend die alleen decafé of koffie met exotische smaken drinkt).

 

Met deze koffiemachine heb je eindeloos veel mogelijkheden om je koffiedrank zelf te programmeren. Je kunt bijvoorbeeld de hoeveelheid, temperatuur en melkschuim van het water aanpassen. Daarnaast is deze machine voorzien van een groot waterreservoir (van 1,8 liter inhoud) en een afsluitbare koffiebonen reservoir met een Inhoud bonenreservoir van 300 gram.

 

Wat is het verschil tussen de CM 6560 en CM 6150?

 

Als je de verschillende modellen bekijkt, vraag je je misschien af waarom de Miele CM 6560 duurder is dan de Miele CM 6150. Het antwoord is simpel: de Miele CM 6560 biedt extra functies, waaronder:

 • Geniet van instant warm water voor je thee of chocolademelk met een ingebouwde warme watersproeier.
 • Met deze koffiemachine heb je toegang tot extra voorgeprogrammeerde koffiedranken, zoals ristretto, lungokoffie, caffe latte, warme melk en melkschuim.
 • Een kopwarmer op zijn bovenzijde voor extra gemak.
 • De Miele CM 6560 wordt standaard geleverd met een melkfles van roestvrij staal. De Miele CM 6150 heeft een aparte melkfles die los gekocht kan worden.
 • Een stijlvolle roestvrijstalen achterwand op de Miele CM 6560

 

De CM6 serie van op tafel modellen is geen uitzondering als het gaat om de aandacht voor details die Miele altijd al belangrijk heeft gevonden. Er is bijvoorbeeld een plastic buis waarmee koffiedrab verwijderd kan worden, en een compartiment waar je het buisje kunt bewaren voor meer orde in de keuken. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de zorgvuldigheid waarmee deze producten gemaakt zijn.

 

3. Beste vrijstaande koffiemachine op instapniveau: Miele CM5-serie CM5315

 • Inhoud waterreservoir: 1.3 liter
 • Afmetingen: 36 x 46 x 24.10 cm
 • Gewicht: 9.5 kilo

 

Wat is het grootste verschil tussen de duurdere CM6- en de CM5-serie? Met de goedkopere machines kun je geen gebruikersprofielen aanmaken. Maar als je content bent met alleen even op een knop drukken om elke keer een perfecte cappuccino te maken, dan is dat misschien alles wat je nodig hebt – vooral omdat ze goedkoper zijn dan een CM6-machine.

 

Met behulp van de apparaten uit de CM5-serie kun je op eenvoudige wijze alle basis dranken bereiden, met of zonder schuim. Je kunt er één of twee tegelijk maken, of een hele kan – zoals bij de apparaten uit de CM6-serie.

 

We zijn ook fan van de extra rustige maalder en de stijlvolle rode kleur in deze serie.

 


Conclusie

Als je op zoek bent naar de ultieme thuiskoffie-ervaring, zul je de bouw in en aanrecht volautomatische koffiemachines van Miele geweldig vinden. Waarom? Omdat met deze machines je de volgende krijgt...

 

 1. Geniet van een perfecte kop koffie of espresso met het gemak en de onmiddellijke voldoening die dit biedt.
 2. Een machine met een stevig ontwerp, die je zelfs in je kantoor kunt gebruiken. (Kopje na kopje presteert de pomp altijd consistent!)
 3. Verbluffende reinigingskracht die zorgt voor heerlijk smakende koffie met lange levensduur zonder veel onderhoud.
 4. Toewijding aan koffie van hoge kwaliteit – Als je dit product ontvangt en merkt dat er gemalen koffiedeeltjes in zitten, maak je dan geen zorgen. Miele test elke unit grondig voordat deze naar de klant wordt verzonden.

 


FAQ

Mijn gloednieuwe Miele koffiemachine heeft gemalen koffie in het apparaat.

Wij krijgen paar keer per week berichten van mensen die bang zijn dat ze een oude koffiemachine hebben gekregen. Miele is één van de weinige bedrijven die elk product test voordat het op de markt komt. Voor hun koffiemachines voeren ze als laatste stap van hun kwaliteitscontrole een test uit met daadwerkelijke koffiebonen. Daarom merk je soms dat er restant gemalen koffie achterblijft.

 

Ik heb een koffiemachine met wateraansluiting. Kan ik hem loskoppelen van het waterlijn en de watertank gebruiken?

Ja. Je kunt altijd de watertank onafhankelijk gebruiken. Je hoeft het zelfs niet los te koppelen van het leidingsysteem.

Wat betekend vaste water aansluiting

"Vaste water aansluiting" betekent dat je machine is aangesloten op het waternetwerk van je huis.

Hebben koffiemachines van Miele wifi?

Helaas hebben de CVA en CM6 modellen geen ingebouwde wifi-functionaliteit. Dit is een grote misser voor het bedrijf. Maar we begrijpen dat de volgende generatie G 7000 Miele koffiemachines wel wifi zal hebben (verwachte release in q2 2023).

Ik drink cafeïnevrije koffie terwijl andere gezinsleden regelmatig koffie drinken. Hoe kunnen we dit regelen met het Miele-koffiezetapparaat?

Miele begrijpt dat ieder familielid verschillende koffie-voorkeuren kan hebben. Daarom hebben zij gebruiksvriendelijke koffiemachines ontworpen. Er is een grote container voor koffiebonen en een aanvullende opvangbak voor gemalen koffie, waar je Cafeïnevrije koffie of proefmonsters in kunt doen. Zo ben je altijd verzekerd van een perfecte smaak!


Meer lezen over Beste Miele koffiemachines? Misschien vind je dit ook interessant:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.