Dit zijn 4 essentiële, maar vaak vergeten keuken items

Dit zijn 4 essentiële, maar vaak vergeten keuken items

Wanneer we aan onze keuken denken, komen er meestal standaard items in ons op, zoals potten, pannen, messen en snijplanken. Maar wanneer je een heel nieuwe keukengerei moet aanschaffen zijn er nog andere items die essentieel zijn voor een goed georganiseerde keuken, maar waar we niet altijd aan denken. In dit artikel zullen we vier van deze belangrijke items bespreken, die vaak over het hoofd worden gezien maar toch van onschatbare waarde zijn in de keuken.


BIC aanstekers bedrukken

Een item dat vaak over het hoofd wordt gezien in de keuken, maar toch erg handig kan zijn BIC aanstekers. Hoewel we meestal aan aanstekers denken voor het aansteken van kaarsen of het aansteken van de barbecue, zijn ze ook nuttig in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan het aansteken van het gasfornuis wanneer de ontsteking niet werkt of het aansteken van een kaars waarmee je een gerecht wilt verwarmen. Door een BIC aanstekers bedrukken met bijvoorbeeld je eigen logo of slogan, kun je ook reclame maken voor je bedrijf terwijl je deze handige tool in de keuken gebruikt.

 

Digitale thermometer

Een vaak over het hoofd gezien, maar onmisbaar keuken item is de digitale keukenthermometer. Dit handige hulpmiddel zorgt ervoor dat je gerechten altijd perfect bereid zijn. Of je nu een sappige kip, een malse biefstuk, of zelfs zelfgemaakt brood maakt, de digitale thermometer neemt een lastig aspect uit het koken. Met een snelle en nauwkeurige temperatuurmeting garandeert het dat je eten veilig en precies naar wens gekookt is. Het voorkomt dat het te gaar wordt of juist te rauw is, waardoor je maaltijden extra lekker kunnen worden. Een kleine investering voor grote culinaire successen.

 

Kruidenrek 

Naast het hebben van reclame aanstekers en een thermometer is het belangrijk dat de keuken overzichtelijk is om efficiënt te kunnen werken. Een item dat hierbij kan helpen, maar vaak over het hoofd wordt gezien, is een kruidenrek. Door je kruiden op een rek te plaatsen, kun je ze gemakkelijk vinden en gebruiken tijdens het koken. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je keuken er netjes uitziet. Bovendien kun je met een kruidenrek verschillende kruiden aan je gerechten toevoegen, waardoor je maaltijden nog smaakvoller worden.

 

Snijplankenset

Een ander belangrijk item dat je in de keuken moet hebben liggen, maar vaak wordt vergeten, is een snijplankenset. Het hebben van meerdere snijplanken is belangrijk voor hygiëne in de keuken. Door verschillende snijplanken te gebruiken voor vlees, groenten en fruit, voorkom je kruisbesmetting en verminder je het risico op voedselvergiftiging. Daarnaast biedt een snijplankenset ook veelzijdigheid bij het bereiden van maaltijden. Zo kun je bijvoorbeeld één snijplank gebruiken voor het snijden van groenten en een andere voor het bereiden van vis. Dit maakt het koken niet alleen efficiënter, maar zorgt ook voor een betere smaak en textuur van je gerechten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.