Jura ONO Review + PAG koffiemolen: Mijn eerlijke mening

Rating: 4.5 sterren
4 stemmen
Jura ONO Review + PAG koffiemolen

Ben jij een echte koffieliefhebber die alleen het beste van het beste wilt? Dan hebben wij goed nieuws voor jou!

Jura heeft laatst (2023) een nieuwe koffiemachine gelanceerd. Namelijk de Jura ONO. Dit is de perfecte eenkopsmachine. Niet alleen omdat onze innovatieve machine gebruik maakt van versgemalen bonen, maar ook omdat we geven om Moeder Natuur.

De Jura ONO koffiemachine kan alleen maar gemalen koffie brouwen, wil je toch koffiebonen gebruiken dan kun je de speciale accessoire JURA PAG koffiemolen aanschaffen. Klinkt als extra kosten? Als we naar de prijzen kijken blijft het samen alsnog de goedkoopste Jura machine op de markt.

 

Lees snel verder in ons Jura ONO Review + PAG koffiemolen om meer te weten over dit statement-stuk!

Beste Deals

Jura ONO (EA) Piano Black

Jura PAG Koffiemolen – Piano Black


Inhoudsopgave

1. Jura ONO Specificaties

 • Koffiekwaliteit
 • Ontwerp & Functies
 • De bediening
 • Extra functies
 • Schoonmaak en Onderhoud
 • Gebruik van de Jura ONO (video)

 

2. Jura PAG Koffiemolen

 • Ontwerp
 • Gemalen Koffie me een druk op de knop
 • Zeven instelbare maalstanden
 • Gebruik van de Jura PAG Koffiemolen (video)

 

3. Prijs & Beschikbaarheid

4. Conclusie Jura ONO Review

 

 


Jura ONO Specificaties

De Jura ONO koffiemachine heeft enkele erg opvallende designkenmerken, terwijl het toch een compact apparaat is. Bij de ONO wordt gemalen koffie gebruikt. De Ideale accessoire is daarom de nieuwe premium koffiemolen PAG, Deze heeft zeven instelbare maalstanden.

 

Toch maakt het nog steeds sommige van de meest verfijnde koffie van alle espressoapparaten die ik thuis heb getest. Als resultaat krijgt deze superautomatische koffiemachine een solide beoordeling van mij. Kijk hieronder voor een duidelijker beeld van waar de Jura ONO voor staat.

 

 

 

Jura ONO

jura ono coffee black

Koffiekwaliteit

Jura ONO koffie zetten

Als ik koffiemachines bekijk, is de kwaliteit van de koffie eerlijk gezegd het eerste wat ik controleer. De kwaliteit van de koffie maakt of breekt de machine nu eenmaal.

Als je machine geen goede kop koffie kan maken, wat is dan het nut van het aanschaffen ervan?

 

Het goede nieuws is dat de kwaliteit van de koffie van de Jura ONO uitstekend is.

 

Hoogwaardige koffie bereiden is een kunst die met de juiste apparatuur en technologie perfect kan worden beheerst. De ONO is voorzien van de modernste bereidingstechnologie uit de koker van JURA en biedt hierdoor constant de hoogste koffie- en espressokwaliteit.

Intensiteit is bij elke bereiding geheel individueel in te stellen, waardoor je zelfs per kopje kunt wisselen afhankelijk van je voorkeur of de koffiemelange. Dit maakt het apparaat ideaal voor iedereen die zich bewuste koffiemomentjes gunt en graag verschillende melanges wil proeven. Omdat de ONO geheel gericht is op zwarte koffiespecialiteiten, zoals espresso en zwarte koffie, bereik je met dit apparaat altijd een perfect resultaat.

 

Het resultaat is een lekkere koffie dat rijk en echt verrukkelijk is.

Deze machine maakt snel prachtige kopjes koffie, zonder dat de kwaliteit naar beneden gaat. Binnen een paar seconden heb je al een espresso shot met een romige crema.

De Jura ONO biedt je veel mogelijkheden qua sterkte. Je kunt kiezen voor een shot van 7 tot 14 gram, evenals het aanpassen van de hoeveelheid water die je gebruikt.

 

De Machine beschikt over 2 koffiespecialiteiten:

 

Met de Jura ONO espressomachine kun je slechts één kopje koffie tegelijk zetten. Dit betekent dat je niet de mogelijkheid hebt om meerdere kopjes tegelijkertijd te bereiden. Hoewel dit een beperking kan zijn als je koffie zet voor meerdere mensen tegelijk, heeft het ook voordelen.

 

Het zorgt ervoor dat elke kop koffie vers en op zijn best is, omdat het direct na het zetten wordt geserveerd. Bovendien kun je met de Jura ONO gemakkelijk de sterkte en hoeveelheid van de koffie aanpassen aan je persoonlijke smaak. Dus, hoewel je maar één kopje tegelijk kunt zetten, kun je er zeker van zijn dat het elke keer perfect wordt bereid.

 

Ontwerp & Functies

Bij het zoeken naar een koffiemachine draait het niet alleen om de kwaliteit van de koffie. Je moet ook naar het ontwerp kijken.

 

Een groot voordeel van het ontwerp van de Jura ONO is dat het klein is. Als je op zoek bent naar een espressomachine die geen ruimte inneemt op je aanrecht, is dit een geweldige keuze. Met afmetingen van  24.3 × 32 × 46.1 cm (b × h × d) en een gewicht van 4.75 kilo is hij ook heel licht. Hij heeft een watertank van 950 ml.

 

Wat ik ook zo geweldig vind aan het ontwerp van de Jura ONO is dat het zo minimalistisch is.

Er zijn geen ingewikkelde franjes of verwarrende knoppen. In plaats daarvan heb je een slanke, roestvrijstalen apparaat dat niet veel anders bevat dan de koffie-uitloop.

 

De voordelen van dit ontwerp zijn dat het gemakkelijk te gebruiken en schoon te houden is. Het nadeel is dat je er eigenlijk niet veel mee kunt doen. Als je op zoek bent naar een koffiezetapparaat met de look van Iron Man, dan biedt dit model dat helaas niet.

Bovenkant van de Jura ONO

Als we het over design hebben, moet ik ook de draaihendel en de knoppen vermelden.

 

Met de knoppen is het koffiezetten eenvoudig, maar er zijn nog steeds verschillende opties die je kan aanpassen. Je kan de maalgraad, waterhoeveelheid en meer selecteren.

 

 

De bediening

De bediening van de Jura ONO

De bedieningspanelen van de koffiemachine bestaan uit een aan- en uitknop, net als knoppen voor de grootte van de kop en de sterkte van het koffiebrouwsel.

 

Met de Jura ONO wordt het bedienen van je koffiemachine eenvoudig gemaakt. Het bedieningspaneel bevindt zich bovenaan de machine, waardoor je niet hoeft te bukken om er bij te komen. In plaats daarvan zijn er touch knoppen aanwezig waarmee je instellingen kan wijzigen en verschillende groottes koffie kan bereiden.

 

Ook zijn er waarschuwingslampjes aanwezig als herinnering voor ontkalken en schoonmaken, deze zorgen ervoor dat de machine in een goede staat blijft.

 

Extra functies

De Jura ONO is de perfecte keuze voor mensen die van eenvoud houden. Want met slechts één druk op de knop zet je al heerlijke koffie jouw manier.

 

 • Programmeerbare en individueel instelbare waterhoeveelheid voor koffie
 • De Jura ONO beschikt over een Thermoblok verwarmingssysteem. Dit betekent intelligent voorverwarmen voor korte opwarmtijden en telkens verhit vers water vanaf het eerste kopje.
 • Instelbare koffiesterkte: je hebt de keuze uit 2 koffiesterkten waarbij je 7 of 14 gram koffie gebruikt.

 


Schoonmaak en Onderhoud

Jura ONO schoonmaken in de vaatwasser

De Jura ONO is een eenvoudige volautomatische koffiemachine zonder melkfunctie, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het opruimen van melkresidu. Met deze machine is het bereiden van een perfecte koffie nog nooit zo gemakkelijk geweest.

 

De Jura ONO maakt het onderhoud gemakkelijk en ongecompliceerd. Er is een automatisch reinigingsprogramma die veel schoonmaakwerk uit handen nemen en je een melding geeft wanneer spoelen, reinigen of ontkalken nodig is. Voor het reinigingsprogramma gebruik je de speciaal door Jura ontwikkelde schoonmaaktabletten.

 

De Jura ONO wordt geleverd met een Claris waterfilter, dat afhankelijk van jouw gebruik en waterhardheid in je regio iedere 1-3 maanden vervangen moet worden. Als je geen gebruik maakt van een filter, dan moet je elke 3 maanden ontkalken. Het hele proces duurt ongeveer 40 minuten.

 

Plaats een leeg kopje-onder het lekbakje tijdens het doorspoelen en reinigen, zodat je niet met te veel rommel opgezadeld wordt. Op deze manier bespaar je jezelf veel schoonmaakwerk!

 

Onderhoud Specificaties:

 • Intelligent watersysteem (I.W.S.)

IWS-systeem voert interne tests uit om de informatie te verzamelen die nodig is voor jouw water en filters. Het systeem laat je weten wanneer het tijd is voor onderhoud, zoals filterwissel of een reinigingscyclus.

 • FilterpatroonCLARIS Smart
 • Geïntegreerd spoel-, reinigings- en ontkalkingsprogramma
 • Bewaakte restwaterbak

 

Speciale Jura schoonmaak/onderhoudsproducten:

 • Jura reinigingstabletten 3 in 1verwijdert grondig de koffievetten tussen de zetgroep en de koffie-uitloop. En zorgt voor een beschermlaagje in alle leidingen.

 • Jura Microvezeldoek: Met de speciale microvezelstof die voor JURA is ontwikkeld, kun je het front van je volautomaat gemakkelijk en zonder schade schoonmaken.

 • Jura Reinigingsdoeken: Om de kleur én het design van je volautomaat zo optimaal tot zijn recht te laten komen. JURA adviseert de onderdelen om de twee maanden met deze vochtige doek te reinigen.

 • Jura ontkalkingstabletten 2 in 1: JURA heeft een 2-in-1 ontkalkingstablet ontworpen om de levensduur van je volautomaat te verlengen. Met deze tablet kun je zacht de aangekoekte kalk verwijderen en je machine beschermen tegen schade.

 • Jura Claris Smart – Waterfilter: Deze moet je vervangen ongeveer 1x in de 3 maanden.

 


Jura PAG Koffiemolen

Jura PAG koffiemolen

Jura PAG Koffiemolen. Ideaal als accessoire voor de Jura ONE.

 

De Professional Aroma Grinder (P.A.G.) koffiemolen van jura zorgt ervoor dat je exact de juiste hoeveelheid koffiebonen heeft voor een perfecte kop koffie met slechts één druk op de knop. Deze premium koffiemolen is een belangrijke component van Jura's moderne volautomaten en maakt het je gemakkelijk om altijd je favoriete koffiesmaak te creëren.

 

De hoogwaardige koffiemolen van jura beschikt over een maalfijnheid dat kan worden aangepast in zeven verschillende standen. Hierdoor is het uiterst geschikt voor het maken van bijzondere koffiespecialiteiten. Het is ook ideaal als aanvulling op de ONO-machine.

 

Ontwerp

De Jura Koffiemolen P.A.G. is een elegante en krachtige koffiemolen met een uniek ontwerp. Het apparaat is 14,4 cm breed, 24,9 cm hoog en 19,6 cm diep en weegt 1,6 kg. Het modeljaar is 2023.

 

De koffiemolen P.A.G. is een compacte en stijlvolle molen die de modernste technologie biedt op een kleine oppervlakte. Hij is makkelijk te plaatsen in elke ruimte dankzij zijn strakke vormgeving, hoogwaardige materialen en precieze verwerking. De P.A.G. is perfect geschikt voor het productassortiment van JURA, waardoor je altijd de perfecte kop koffie kunt bereiden.

 

Versgemalen Koffie met een druk op de knop

Maal je koffie zo eenvoudig mogelijk met de ergonomische knop van de koffiemolen. Druk op de knop om te starten en laat los om te stoppen. Bekijk de dosering in het praktische doseerglas en maal alleen wat je nodig hebt.

 

Koffiebonen in de Jura PAG koffiemolen

Zeven instelbare maalstanden

De koffiemolen P.A.G. garandeert een perfect kopje koffie, waar je ook naar zoekt. Of het nu voor een pittige espresso of iets grovers voor een aromatische lungo moet zijn – Je vindt zeker de juiste maling met de zeven fijnheidsstanden die specifiek zijn afgestemd op je wensen.

Jura PAG koffiemolen

Prijs & Beschikbaarheid

De Jura ONO is voor nu alleen beschikbaar bij Bol.com voor € 449,- 

De Jura PAG koffiemolen is voor nu ook alleen beschikbaar bij Bol.com voor € 215,-

 

Mocht je deze als een set willen kopen dan kom je uit op een totale prijs van € 664,-. Dit maakt het alsnog de goedkoopste Jura koffiemachine op de markt. 

De volgende goedkoopste Jura koffiemachine op de lijst is de Jura D4 die € 800,- kost. Qua verschil zit er bijna niets in, ze maken allebei heerlijke koffie en espresso. De D4 heeft ook geen extra koffie specialiteiten.

 


Conclusie Jura ONO Review

Als je op zoek bent naar een espressomachine voor kleine ruimtes of als je alleen zwarte koffie drinkt, is de Jura ONO coffee black koffiemachine een uitstekende keuze. Het is eenvoudig, maar dat is precies wat sommige gebruikers willen. Met een prijs van 449,- is hij voor een Jura goedkoop, zelfs als je de PAG koffiemolen erbij wilt kopen kom je op een totaal van 664,- wat het nog steeds de goedkoopste Jura koffiemachine maakt. 

 

Wil je iets meer instelmogelijkheden en comfort dan kun je beter de Jura E6 overwegen, maar dat kost wel 400 euro meer.

 

Met de Jura ONO heb je alleen maar keuze uit twee koffiesterkten, waardoor je als je net zoals ik van sterke bakken koffie houdt, twee espresso's achter elkaar moet maken. Als je een luxere koffiemachine van Jura hebt, heb je tot wel tien verschillende standen voor de koffiesterkte. Zo bespaar je veel tijd in het koffiezetproces.

 

Jura ONO

Jura ono zwart piano black


Jura PAG koffiemolen

Voordelen Nadelen
Mooi klassiek ontwerp Slechts 2 standen voor koffiesterkte
Zeer compact en licht Als je zelf bonen wilt malen moet je de PAG koffiemolen aanschaffen.
Heerlijke espresso’s
Eenvoudige bediening

FAQ

Welke koffie kan ik zetten met de Jura ONO?

Met de Jura ONO kun je perfecte zwarte koffiespecialiteiten zetten, waaronder espresso en zwarte koffie. De machine is ontworpen om uitstekende kwaliteit te leveren in deze specifieke koffievarianten, waardoor koffieliefhebbers kunnen genieten van een rijke en smaakvolle ervaring.

Is de Jura ONO milieuvriendelijk?

Ja, de JURA Ono is milieuvriendelijk doordat het geen gebruik maakt van capsules, maar van gemalen koffie. Hierdoor kan de gebruiker zijn favoriete koffiemelanges kiezen en tegelijkertijd bijdragen aan een meer duurzame en milieuvriendelijke koffie-ervaring.

Hoe bedien ik de Jura ONO?

Je bedient de Jura ONO met een zwengel en hendel, waardoor je een bewust barista-moment creëert tijdens het bereiden van je koffie. Deze manier van bedienen biedt een hands-on ervaring en stelt gebruikers in staat om actief betrokken te zijn bij het zetproces, waardoor een gepersonaliseerde en authentieke koffie-ervaring ontstaat.

Welke accessoires worden aanbevolen voor de Jura ONO?

Voor de Jura ONO, waar gemalen koffiepoeder wordt gebruikt, wordt de nieuwe premium-koffiemolen P.A.G. aanbevolen. Deze molen biedt zeven verstelbare maalstanden, waardoor gebruikers de maalgraad kunnen aanpassen aan hun specifieke smaakvoorkeuren, wat bijdraagt aan een nog nauwkeurigere en gepersonaliseerde koffie-ervaring.

Hoe maak ik de Jura ONO schoon?

Om de levensduur van de Jura ONO te verlengen en de koffiekwaliteit op het hoogste niveau te houden, is regelmatige reiniging essentieel. Gebruik hiervoor exclusief de JURA-reinigingstabletten, die specifiek zijn afgestemd op het reinigingsprogramma van de machine. Op deze manier wordt een effectieve reiniging gewaarborgd, waardoor de machine optimaal blijft presteren.

Welke Jura technologie heeft de Jura ONO?

De Jura ONO is uitgerust met geavanceerde technologieën, waaronder het Intelligent Watersysteem (I.W.S.), de Energie Spaar Modus (E.S.M.©), het Thermoblok verwarmingssysteem en het Pulse Extraction Process (P.E.P.). Deze innovatieve functies werken samen om een hoogwaardige koffie-ervaring te bieden, met optimalisatie van de waterkwaliteit, energie-efficiëntie, snelle verwarming en verbeterde smaakextractie.

Is de Jura ONO compatibel met de JOE app?

Nee, de Jura ONO is niet compatibel met de JOE-app.


Meer lezen over de Jura koffiemachines? Misschien vind je dit ook interessant:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.