Philips 1200 Espressomachine Review

Rating: 4.5 sterren
2 stemmen

Welkom bij onze Philips 1200 Espressomachine Review! Ben jij een echte koffieliefhebber en op zoek naar een machine die jouw dagelijkse kopje koffie naar het volgende niveau tilt? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blogpost nemen we je mee in onze ervaringen met deze espressomachine en vertellen we je alles wat je moet weten voordat je tot aanschaf overgaat. Of je nu houdt van een sterke espresso of liever geniet van een romige cappuccino, wij hebben deze machine uitgebreid getest en delen graag onze bevindingen met jou. Lees snel verder voor meer informatie!

 

Philips 1200 Espressomachine Review

philips ep1220 mat zwart

Voordelen Nadelen
Budgetvriendelijk Te veel plastic
Compact design Geen opties voor speciale drankjes
Eenvoudige gebruikersinterface Kan soms moeilijk te reinigen zijn
Duurzame keramische maalder
Goede koffie

Philips 1200 Espressomachine Review Overzicht

De Philips 1200 volautomatische espressomachine is een veelzijdige machine met een compact design die je perfect koffie laat zetten. Het design is modern en strak, en de machine is makkelijk te gebruiken.

 

Deze volautomatische espressomachine heeft een 15-bar pomp voor een optimale koffiesmaak en maakt gebruik van espressobonen of gemalen koffie. Er zit ook een stoompijpje op de machine, waarmee je latte macchiato, cappuccino of Caffé latte kunt maken. De machine heeft twee verwarmingssystemen, waardoor je kunt wisselen tussen verschillende koffievariëteiten en theeën.

 

De Philips 1200 espressomachine biedt ook enkele handige extra's zoals een automatische uitschakeling na 30 minuten, een thermoskan voor warme drankjes en een water filter om de smaak van je koffie te verbeteren.

 

Het gebruik van deze machine is eenvoudig en het onderhoud is niet veel werk. Ook als je geen ervaren barista bent, kun je er perfect mee uit de voeten.
Als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogstaande espressomachine voor thuis, dan is de Philips 1200 een uitstekende optie. De machine is betaalbaar en biedt veel verschillende functies. Daarnaast is het onderhoud ervan relatief makkelijk, waardoor je er jarenlang plezier van kunt hebben.


Over het algemeen is de Philips 1200 volautomatische espressomachine een uitstekende optie voor thuisgebruik. De machine biedt veel technische functies en heeft een modern design. 

Als je op zoek bent naar een betaalbare, betrouwbare en veelzijdige espressomachine, dan is de Philips 1200 een goede keuze.


Philips 1200 Espressomachine Review Functies

gebruikersinterface

Het bedieningspaneel van de Philips 1200 is bijna identiek aan de gebruikersinterface van de Philips 2200-serie. Persoonlijk denk ik niet dat dit erg is. Hoewel de gebruikersinterface niet zo mooi is als een Led-scherm, kun je niet ontkennen hoe gemakkelijk het te gebruiken is. Ik vergeet al bijna digitale touchscreens alleen maar door naar het te kijken!

 

Hoewel er niet zo veel instellingen te veranderen zijn als bij sommige super automatische machines, zijn de instellingen die je kunt aanpassen eenvoudig en helder. Naast duidelijke symbolen op elke knop bevatten ze ook labels voor elk pictogram. Ik kan me hier misschien in de minderheid bevinden, maar ik ben helemaal niet tegen de labels. Het bespaart me het gedoe om de gebruikershandleiding te raadplegen omdat ik niet kan ontcijferen wat twee koffiebonen precies moet vertegenwoordigen.

 

Laten we het over de instellingen van de Philips 1200 hebben. Er zijn vier knoppen beschikbaar; espresso, grootte koffie, stoom en heet water. Kleine Led-lampjes boven op de espresso- en koffieknop verschillen tussen één kop en twee.

 

Aan de zijkant kun je knoppen instellen waarmee je bepaalt hoeveel koffie je in je kopje krijgt. Er staan slechts drie verschillende niveaus tot je beschikking, maar als je halverwege het brouwen van gedachten verandert, heb je een stopknop. Ik denk dat dit soort van de Carina’s versie van een noodrem is!

 

Hoewel de gebruikersinterface wat beperkt voelt, zijn er meer geavanceerde functies verborgen in het diepe menu. Klinkt eng, toch? Ondanks mijn naam voor het diepe menu is het eigenlijk gewoon de instellingen die je kunt programmeren terwijl de machine niet wordt gebruikt. Dit omvat dingen zoals temperatuur- en geluidsinstellingen.

 

Dat is alles wat er te zien is in deze gebruikersinterface – met uitzondering van de knoppen voor het schoonmaken en ontkalken. Maak je geen zorgen, ik zal later nog meer te zeggen hebben over ontkalken in mijn Philip 1200 review.

 

Keramische molen

Achter al dat plastic is de Philips 1200 een pareltje met een keramische molen. Dit stukje technologie zal echt een verschil maken in de koffiesmaak die je uiteindelijk toegediend krijgt.

 

Gemalen koffie krijgen met een maalwerk van messen is meestal niet zo goed als met een molen van schijven. Met een schijfmaalwerk, als deze, kun je de bonen in eenzelfde grootte malen wat veel consistentie en controle oplevert. Let op – met twaalf maal instellingen zul je volop ruimte hebben om te experimenteren en te verbeteren voor de perfecte espresso.

 

Het feit dat deze molen volledig uit keramiek bestaat, is als een kers op de espresso-taart. Keramische molens zijn niet alleen meer duurzaam, ze zijn ook veel stiller bij het gebruik. Wie wil er nou dat het hele gezin wakker wordt als je de espressomachine gebruikt?

 

Ik geef Philips een groot compliment voor de keramische molen die het in deze prijsklasse biedt. Keramische molen zijn gebruikelijk in duurdere espresso machines, maar zien we niet vaak bij dit soort producten.

 

De molen is misschien wel de ster van de show, maar we mogen de bonenmaler niet vergeten. De bonenmaler aan de bovenzijde van het apparaat heeft een capaciteit van 275 gram. Het heeft ook een doorschijnende deksel, zodat je kan zien hoe de molen de volle koffiebonen verandert in fijn gemalen stof.

 

Ceramic flat burrs grinder 100% ceramic grinders, 12-step grinder adjustment

Ceramic flat burrs grinder

Voorgemalen Koffie Bypass

Hoewel ik hierboven een paar alinea's heb geprobeerd om de koffiemolen van aardewerk aan te prijzen, is het mogelijk dat je niet altijd in de stemming bent voor koffiebonen met cafeïne. Misschien heb je een lange dag gehad en wil je juist rustig genieten van een grote kop decafé-koffie.

 

Niet te onderschatten is de bypass stortkoker van Philips voor gemalen koffie. Ik houd ervan om vers gemalen bonen te gebruiken, maar het is altijd handig als er ook een optie is om decafeïne poeder te gebruiken. Hoe dan ook, de stortkoker bevindt zich aan de zijkant van de bonenhopper, dus het wordt moeilijk om het over het hoofd te zien.

 

Zorg ervoor dat je geen grote koffiebonen toevoegt aan de bypass-opzet, anders vervang je je super automatische machine waarschijnlijk sneller dan je had gehoopt.

 

Melk Systeem

Wat we niet verrassend vonden, is dat de Philips 1200 een handmatige pannarello stoompijp heeft. Handmatige stoompijpen kunnen sommige mensen afschrikken, maar in werkelijkheid zijn ze niet zo moeilijk te gebruiken. Zolang je uitgerust bent met een goede RVS melkkan, is het maken van heerlijke melkschuim geen enkel probleem.

 

Helaas bevat deze machine van Philips geen goede melkkan, noch enige melkkan.

 

Met al die gemopper over het gemiste melkkan, moet ik erkennen hoe makkelijk de stoompijp is om schoon te maken. Het bestaat uit twee afneembare delen die je kunt losmaken voor het wassen. Een stoompijp waarvan niet elk stukje losgelaten kan worden is echt een geweldige feature voor mij.

 

Aroma Extract Systeem

Wat dacht je van het Aroma Extract systeem? Denk opnieuw! Deze functie klinkt misschien fancy, maar het doel is eenvoudig: het regelt de temperatuur en stromingssnelheid van het water tijdens de bereiding van espresso.

 

We verwachten hierdoor een consistentere espresso met een betere extractie. Er is geen reden om te klagen over dat resultaat!

 

Deze functie kunnen we vaak vinden op duurdere espresso machines, vooral de volautomatische. Philips heeft er een mooie naam aan gegeven om het te verfraaien.

 

Wat ik zo leuk vind aan het Aroma Extract systeem, is dat het de standaardsetting is. Je hoeft geen gebruikshandleiding te raadplegen om ermee te programmeren. In plaats daarvan kun je meteen genieten van geweldige extractie als je je eerste shot trekt.

 

Instellingen voor aroma-intensiteit

Hoewel je het Aroma Extract-systeem niet kunt aanpassen, kun je de aroma-instellingen afstellen om aan je voorkeur te voldoen. Aan de voorkant zie je een grote knop met een koffiebontsymbool – hiermee bepaal je de sterkte van het brouwsel. Waarom Philips erin slaagde deze knop zonder label te verlaten, is mij een raadsel. Maar ik neem aan dat hij intuïtief genoeg is om er zonder te functioneren.

 

De aromasterkte-instellingen maakt deel uit van de My Coffee Choice-instellingen. Helaas zijn er slechts drie instellingen waaruit je kunt kiezen, dus er is niet zeer veel keuze. Zoals je zou verwachten, hebben deze instellingen betrekking op licht, medium en sterk koffie.

 

Naast maling en volume-aanpassingen is dit bijna de enige andere manier om je koffie te personaliseren op de Philips 1200.

 

Watertank

Hoewel deze machine compacter is dan anderen, heeft de watertank nog steeds een indrukwekkende capaciteit 1.8 liter). Het interessantste aan dit watersysteem is ongetwijfeld zijn ontwerp. Ik ben gewend dat watertanks op de achtergrond worden geschoven of uit de zijkant jutten. Maar Philips heeft hier een meer creatieve benadering voor bedacht.

 

Het water reservoir is eigenlijk toegankelijk vanaf de voorkant van de machine. Het past precies achter de kraan als een puzzelstukje en glijdt met een snelle trek moeiteloos eruit. Dit is misschien wel mijn favoriete aspect van het uiterlijk van de machine.

De slimme plaatsing van de watertank bespaart echt ruimte, waardoor deze machine net wat compacter aanvoelt dan hij werkelijk is.

 

AquaClean-filters

Als je liever koude espresso drinkt dan dat je een ontkalkbeurt geeft aan jouw super automaat, dan is de AquaClean filter van Philips 1200 er om je leven makkelijker te maken.

 

Met het AquaClean filter hoef je niet meer zo vaak ontkalken. Volgens de fabrikant zou je maar liefst 5.000 kopjes kunnen maken voordat je moet ontkalken.

 

Dit gezegd hebbende, ben ik meer dan een beetje sceptisch. Aangezien de meeste machines na 200 tot 300 koppen ontkalkt moeten worden, heb ik moeite om te geloven wat de fabrikant beweert. Ik kan niet zeker zeggen of dat het geval is, maar ik vermoed dat je nog steeds voor de 5.000 mark zult moeten ontkalken.

 

Wanneer je de Philips 1200 koopt, is het belangrijk om te weten dat deze alleen compatibel is met AquaClean filters. Er wordt geen filter meegeleverd bij de aankoop van de koffiemachine – hoewel er zelfs een knop is toegevoegd voor het programmeren van je AquaClean filter. Dit lijkt misschien vreemd, maar Philips beweert dat dit een belangrijke functie is. Lees voordat je besluit goed door de voorwaarden.

 

Het ontbreken van een filter is een beetje teleurstellend, maar gezien hoe budgetvriendelijk deze machine al is, is het moeilijk om te klagen over een paar extra euro's.

 

Verwijderbare Brouw Groep

Tijdens mijn review van de Philips 1200 was er iets anders dat me opviel – de afneembare groep. Superautomaten hebben altijd interne groepen, maar slechts een klein aantal daarvan is verwijderbaar.

 

Hoewel het vaste brouwmechanisme van Jura heel goed is, heb ik een voorkeur voor de verwijderbare soort. Sommige espresso-drinkers kunnen de niet-verwijderbare brouwgroepen prefereren omdat er geen manuele onderhoudsklus aan te pas komt. Het is aan de machine zelf om te bepalen wanneer het een schoonmaakcyclus nodig heeft.

 

Ik kan een hands-off benadering waarderen, maar ik denk ook dat er iets gezegd moet worden voor het zien van een net opgeknapte woning met je eigen ogen.

 

Als je de gewone onderhoudsklussen bijhoudt, heb je een goede kans om de levensduur van je super automatische koffiezetapparaat te verlengen. Voor we morren over schoonmaken, wil ik herinneren dat het reinigen van de brouwgroep niet veel inspanning kost. Ik zal later in mijn Philips 1200 review meer specifieke informatie geven.

 

Tuit Hoogte

De tuit heeft een verstelbaar bereik van 7,5 tot 14,5 centimeter, dus het zal geen moeite kosten om brouwsels te gebruiken voor grote reismokken. Net zoals je al vermoedde, is de tuit opening aanpasbaar. Je hoeft hem alleen maar omhoog of omlaag te drukken om de hoogte te veranderen. Gemakkelijk – dat is alles wat er aan te doen is!

 

Specialiteitskoffies

Als je eerder mijn gedachten over de gebruikersinterface in deze Philips 1200 review hebt gelezen, dan is het niet verwonderlijk dat het niet erg veelzijdig is voor speciale dranken. Je hebt nog steeds alle juiste tools om een ​​cappuccino of latte macchiato te maken, maar ze kosten meer dan alleen een druk op de knop. Kortom, met de Philips 1200 krijg je geen snelle oplossingen.

 

Op de gebruikersinterface kun je geen speciale opties vinden, behalve als je espresso-shots en lange koffie als "specialiteit" aanmerkt. Laat staan dat de meeste mensen dit zo zien – waaronder ikzelf.

 

Als je vaak speciale gepersonaliseerde dranken maakt, heb je misschien meer baat bij een machine zoals de Philips 3200 LatteGo. De interface is net zo intuïtief en er is één-knops bediening voor specialiteiten. Uiteraard zul je 300 euro meer betalen voor deze extra functionaliteit, dus de extra gemak komt met een prijskaartje.

 

Voorkeursprofiel

Hoewel de Philips Philips 1200 je geen mokka op aanvraag kan serveren, zal hij je koffievoorkeuren onthouden. Dit omvat eigenlijk alleen het volume en de brouwsterkte van de koffie. Maar als je een kieskeurige koffie kenner bent, ben ik er zeker van dat dit handig zal zijn.

 

Een van de nadelen van het voorkeursprofiel is dat die overbodig wordt als je supersnelle koffiemachine voor het hele gezin gebruikt wordt. Zelfs als je je voorkeuren opslaat, vergeet de Philips 1200 die zo snel als een volgend familielid zijn of haar koffie wil inschenken. Wat selectief geheugen!

 

Zoals ik al zei, zijn er niet veel voorkeuren die je vooraf kunt instellen.

 


Hoe de Philips 1200 Volledig Automatische Espressomachine te gebruiken

Ik heb genoeg gezegd over de functies in deze Philips 1200 review, dus laten we praten over hoe we de koffiemachine moeten gebruiken.

 

Begin zoals gewoonlijk met het vullen van de bonenhopper en het water reservoir. Vervolgens is het slechts een kwestie van de machine aanzetten en je instellingen bepalen.

 

Je hoeft alleen maar op de knop te drukken om je espresso of lange koffie klaar te maken. Veranderen van sterkte of volume kan eveneens met een druk op de knop. Daarnaast zijn er Led-lampjes die aangeven wat voor instelling je hebt gekozen. Zo is het zo eenvoudig mogelijk om precies je ideale drankje te maken!

 

Om ervoor te zorgen dat de machine start, moet je op de knop rechts van het apparaat drukken. Ondanks welke functie je wilt gebruiken, zal deze pas werken na het indrukken van de knop.

 

Om de stoompijp te gebruiken, druk je – geen verrassing hier – op de stoomknop. Zorg ervoor dat je de pijp vooraf in het melkkan hebt geplaatst en het duurt slechts een paar seconden voordat het stomen begint. Wanneer je melk de gewenste temperatuur bereikt heeft, druk je opnieuw op de startknop. Het is ook je stopknop voor zowel melkschuim als espresso.

 

Philips 1200 is gemakkelijk te bedienen. Ook al zijn sommige functies beperkt, het kost weinig moeite om ze te begrijpen. Tenzij je probeert wat meer gedetailleerd menu te verkennen, betwijfel ik dat je de handleiding moet gebruiken.

 


Philips 1200 Koffiemachine reinigen

Het is tijd om aan de slag te gaan! Nou, niet echt. Je handen kunnen een beetje nat worden als je de brouwgroep of het afdruiprek uitspoelt, maar dat is het wel zo'n beetje. Hoewel er wat onderhoud nodig is om je Philips 1200 blij te maken, is er niets buitensporigs. Als je besluit om voor een AquaClean-filter te gaan, hoef je bijna geen ontkalking meer uit te voeren.

 

Als het gaat om handmatig schoonmaken, raden we aan dat je de verwijderbare componenten regelmatig afneemt met een vochtige schoonmaakdoek. Je hoeft de brouwgroep niet na elk gebruik schoon te maken, maar het is de moeite waard om het minstens een keer per week af te spoelen. Oh, en laat het volledig luchtdrogen voordat je het terugplaatst.

 

De afwasmachine dien je te vermijden. Maar als er iets heel vies is, mag je een milde reiniger gebruiken. De watertank kan eruit worden geschoven en het bonen reservoir heeft een klep waar je van bovenaf bij kunt.

 

Er wordt vaak vergeten dat het uiterlijk van de machine ook belangrijk is. Omdat het zwarte plastic er vaak niet zo vuil uitziet, moet je goed je best doen om het schoon te maken met een doek. Gelukkig is dit de enige moeite die nodig is bij het onderhouden van de Philips 1200. Kortom, als super automaat valt deze machine op door zijn lage onderhoudswerkzaamheden.

 


Philips 1200 - EP1200/00 vs Philips 1200 - EP1223/00

De Philips 1200-serie bestaat uit verschillende modellen, namelijk de EP1200/00, EP1220/00 en EP1223/00. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen deze drie modellen:

 

De Philips 1200-serie bestaat uit verschillende modellen, namelijk de EP1200/00, EP1220/00 en EP1223/00. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen deze drie modellen:

1. Philips 1200 - EP1200/00:
- Heeft een bonenreservoir met een capaciteit van 275 gram.
- Is een instapmodel zonder geavanceerde functies.

 

2. Philips 1200 - EP1220/00:
- Heeft ook een bonenreservoir met een capaciteit van 275 gram.
- Beschikt over het AquaClean-filter voor minder frequent ontkalken.
- Heeft een melkopschuimer voor het bereiden van melkspecialiteiten.

3. Philips 1200 - EP1223/00:
- Heeft een bonenreservoir met een capaciteit van 275 gram.
- Bevat een stoompijpje voor het bereiden van melkspecialiteiten.

 

Het belangrijkste verschil tussen de modellen philips ep1220 en EP1223/00 is het melksysteem. De philips EP1220 en EP1223/00 hebben een traditionele melkopschuimer, terwijl de Philips EP122000 dat niet heeft.

 

Over het algemeen bieden alle modellen uit de Philips 1200-serie vergelijkbare functies en prestaties, met kleine verschillen in het melksysteem. Het is dus belangrijk om te bepalen welke functies het beste aansluiten bij jouw behoeften en voorkeuren.


Welke Super Automatische Koffiemachine is de Beste: de Philips 1200 of een ander Merk?

Ik ben nog steeds bezig om andere volautomatische koffiemachines te vergelijken in mijn review van de Philips 1200. Laten we kijken hoe de Philips 1200 het doet vergeleken met zijn grootste concurrenten.

 

Wat is het verschil tussen de Philips 1200 en de LatteGo 3200?

Ik heb al een beetje over de Philips LatteGo 3200 gesproken, maar hier zijn mijn officiële gedachten over deze. Behalve de dramatische prijsverhoging naar 799 euro is het meest opvallende verschil met de 3200 een automatisch melksysteem.

 

Wanneer je naar het controlepaneel van de LatteGo kijkt, zul je merken dat er meer opties voor speciale drankjes beschikbaar zijn. Bovendien hoef je geen melk manueel te schuimen. Aan de andere kant bieden beide machines dezelfde mogelijkheden voor aanpassing van je koffie en maalgrootte. Kortom, voor jou is het voornamelijk een kwestie van het betalen voor het gemak van één-drukinstellingen voor speciale drankjes.

 

Zie ook: Philips LatteGo 3200 Hands-on Review

 

Verschil Philips Carina 1200 en Gaggia Brera

Als een grote fan van de Gaggia Brera, ben ik misschien een beetje bevooroordeeld als ik zeg dat het erbovenuit komt. Zelfs wat de prijs betreft is de Brera even betaalbaar als € 486,33.

 

Hoewel de philips ep12000 mooi is, kan de Brera met zijn rvs behuizing zeker opgaan tegen andere volautomatische koffiemachines. Het enige nadeel is dat het slechts 5 maalinstellingen heeft in plaats van 12 zoals bij de Philips 1200. De gebruikersinterface is ook minder intuïtief, maar aangezien je vergelijkbare personalisatiemogelijkheden hebt, weegt dit niet op tegen de andere voordelen.

 

Verschil Philips Carina 1200 en de DeLonghi Magnifica ESAM 3300

Alhoewel de DeLonghi Magnifica ESAM 3300 met een prijs van € 799.95 duurder is krijg je wel meer maalinstellingen. Het is een simpele machine, dus er is niet heel veel extra controle over het espresso proces in vergelijking met de Philips 1200.

 

Hoewel de ESAM 3300 een mooiere machine is, denk ik niet dat hij de prijsverhoging waard is als je budget belangrijk voor je is. Het strakke roestvrijstalen uiterlijk zal misschien mooi staan op je aanrecht, maar daar stopt het dan ook.

 

Verschil Philips 1200 en de DeLonghi dinamica

Het verschil tussen de Philips 1200 en de DeLonghi Dinamica kan als volgt in het kort worden samengevat:

 

1. Ontwerp: Philips 1200 heeft een modern ontwerp, terwijl DeLonghi Dinamica een traditioneler Italiaans design heeft.

2. Maalsysteem: Philips 1200 maalt bonen met keramische maalschijven, terwijl DeLonghi Dinamica roestvrijstalen maalschijven gebruikt.

3. Melkopschuimsysteem: Philips 1200 heeft een stoompijpje voor handmatig opschuimen van melk, terwijl DeLonghi Dinamica een automatisch melkopschuimsysteem heeft.

4. Customisatie: Beide machines bieden de mogelijkheid om de koffiesterkte aan te passen, maar DeLonghi Dinamica heeft meer opties zoals temperatuur- en melkhoeveelheidsaanpassingen.

5. Onderhoud: Beide machines hebben automatische reinigingsprogramma's, maar DeLonghi Dinamica heeft ook een automatisch ontkalkingsprogramma en kan optioneel worden voorzien van een AquaClean water filter.

 

Afhankelijk van je voorkeuren en behoeften kun je kiezen voor de Philips 1200 als je een eenvoudige bediening en handmatig melk opschuimen wilt, of voor de DeLonghi Dinamica als je meer geavanceerde opties en automatisch melk opschuimen wilt.

 

Philips 1200 vs anima prestige

De Philips 1200 Espressomachine en de Gaggia Anima Prestige zijn beide populaire koffiemachines, maar ze hebben enkele belangrijke verschillen. De Philips 1200 is een volautomatische machine die gebruikmaakt van verse koffiebonen. 

 

De Gaggia Anima Prestige daarentegen is ook een volautomatische machine met een bonenreservoir en een geïntegreerde melkopschuimer. Hiermee kun je met één druk op de knop genieten van verschillende koffiespecialiteiten, inclusief melkdranken. De Anima Prestige heeft een instelbaar melkreservoir en biedt meer opties voor het aanpassen van de sterkte, temperatuur en hoeveelheid van je drankjes.

 

Beide machines leveren goede koffiekwaliteit, maar de keuze tussen de twee hangt af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Als je op zoek bent naar een eenvoudige machine zonder melkopschuimer, kan de Philips 1200 een goede optie zijn. Als je daarentegen de voorkeur geeft aan meer variatie in drankjes en een geïntegreerde melkopschuimer wilt, biedt de Gaggia Anima Prestige meer mogelijkheden.


Conclusie: Philips 1200 Koffiemachine

Als je rechtstreeks naar de conclusie bent gesprongen, dan geef ik je de samenvatting. Wat me het meest heeft verbaasd tijdens mijn Philips 1200 review, was de prijs. Als je op zoek bent naar een superautomatische espresso machine tegen een beperkt budget, dan zal deze espresso machine prima passen. Behalve de Gaggia Brera is dit een van de weinige superautomaten onder € 500.

 

Als het gaat om prestaties, kun je met de Philips 1200 nog steeds een goede espresso maken, maar het zal niet heel bijzonder zijn. Deze machine is goed, maar niet geweldig – wat lijkt te zijn het onofficiële motto van Philips.

 

Behalve de koffiemolen en betaalbare prijs heeft de Philips 1200 helaas niet veel andere opwindende functies of aanpassingsmogelijkheden. Het bevat een hoop basisfuncties die je mag verwachten van een superautomatisch bedieningspaneel.

 

Als je geen enorm goede deal wilt, kun je beter ergens anders zoeken naar je volgende superautomatische oplossing.

 


FAQ

Heeft de Philips 1200 Espressomachine een cold brew functie?

Nee, de Philips 1200 Espressomachine heeft geen specifieke cold brew functie. Deze espressomachine is voornamelijk gericht op het zetten van klassieke espresso's, cappuccino's en andere koffievarianten met behulp van verse bonen.

Welke koffiebonen voor Philips?

Voor een Philips koffiemachine raden wij aan om medium gebrande koffiebonen te gebruiken. Een medium branding biedt een evenwichtige smaak die niet te zuur of te bitter is, wat perfect is voor volautomatische machines. Te lichte branding kan resulteren in een te zure smaak, terwijl te donker gebrande koffie al snel te bitter wordt. Experimenteer met verschillende merken en blends om de perfecte smaak te vinden die past bij jouw Philips koffiemachine.

Hoeveel maalinstellingen heeft Philips 1200?

De Philips 1200-serie beschikt over 12 maalinstellingen. Met deze ruime keuze aan maalopties kun je de fijnheid van de koffiemaling nauwkeurig afstemmen op jouw voorkeuren.


Meer lezen over Philips 1200 Espressomachine Review? Misschien vind je dit ook interessant:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.