Philips 1200 vs 2200 - Hoe kunnen deze modellen worden vergeleken?

Gepubliceerd op 1 maart 2023 om 10:07

Rating: 5 sterren
1 stem
Philips 1200 vs 2200 vergelijking

Als je op zoek bent naar een high-end super automatische koffie maker, dan is het merk Philips zeker de moeite waard om over na te denken. Daarvan zijn vooral de Philips 1200 vs 2200 het overwegen waard.

 

Door te analyseren wat de verschillen zijn tussen deze twee koffieapparaten, merkte ik dat de Philips 2200 het beste is om in te investeren vanwege de uitstekende functies die het biedt. zoals de smaak van koffie, draagbaarheid, waar voor je geld, gebruiksvriendelijkheid en tal van andere toegevoegde functies.

 

De Phillips 1200 is een goede keuze voor mensen die net beginnen met het maken van koffie, vanwege zijn vereenvoudigde functies.

 

Philips 2200 versus 1200 : vergelijkingstabel

DE WINNAAR (#1) DE TWEEKOPER (#2)
Model Philips 2200 Series EP2220/14 Philips 1200-Series Carina
Afmetingen (LxBxH) 37.1 x 24.6 x 43.3 cm 37.1 x 24.6 x 43.3 cm
Capaciteit watertank 1.8 Liters 1.8 Liters
Materiaal Plastic Plastic
Kleur Zwart / Zwart,Grijs & RVS / Zwart & RVS Mat zwart / Zwart,wit
Gewicht 8 kg 7.5 kg
Watt/volt 1350W/ 120V 1350W/ 120V
Aroma zegel Ja Nee
Optie met dubbele kop Ja Nee
Weergave van het bedieningspaneel Woorden Symbolen
Optie koffiesoort Ja Nee
Instelling aromasterkte Ja Nee
Stroomverbruik brouwen 230 W 1500 W
Temperatuur instellingen 3 3
Gemalen koffie optie Ja Ja
Pomp druk 15 bar 15 bar
Wat ik leuk vind - Automatische ontkalking - Zetcapaciteit van 60 kopjes
- Zet tot 5.000 koppen zonder ontkalken - Bedieningspaneel met aanraakscherm
- Uitneembaar reservoir voor eenvoudige reiniging - Stevige zware kunststof constructie
- Houdt je koffiebonen en gemalen lang vers door de aroma seal - Keramisch slijpen met maximaal 12 standen
- Heeft een ingebouwde keramische conische braam ingebouwde molen - Flexibele brouwmogelijkheden (gemalen en bonen)
- Heeft een functie voor het zetten van dubbele kopjes - Opschuimmogelijkheden
Prijs 329 340 zonder melkopschuimer / 430,94 met melkopschuimer

Philips 1200 versus 2200: verschillen

Om het kort samen te vatten, de Philips 2200 wint met 5 – 0 van de Philips 1200. Dit komt door zijn fantastische zelfspuitende functie, zijn draagbare en compacte ontwerp en de algehele koffiesmaakextractie. Lees hieronder een overzicht van hun beste en slechtste functies...

 

SMAAK VAN KOFFIE

Beide modellen hebben een instelbare volume-instelling die de smaak van je espresso behoudt. Je kunt hiermee bepalen hoe sterk of zwak je je koffie wilt hebben. Maar alleen Philips 2200 beschikt over aroma-afsluitingsfuncties om de smaak van je favoriete espresso verder te verbeteren.

 

DRAAGBAARHEID

Er zit niet zoveel verschil in het ontwerp van de Philips 1200 model en het 2200 model. De 2200 weegt 8 kilo en meet 37.1 x 43.3 x 24.6 cm (hxlxb). Aan de andere kant is het 1200 model lichter en weegt het 7.5 kilo en meet et 37.1 x 43.3 x 24.6 cm (hxlxb)

 

Philips 2200 is zo licht dat je het met één hand makkelijk kan dragen. Zelfs als het een gewicht van 8 kilo heeft. Daarnaast is de compacte grootte ervan ideaal om te verplaatsen van de ene ruimte naar de andere. Kortom, je zult geen moeite hebben om Philips 2200 te vervoeren.

 

WAAR VOOR JE GELD

Niets is meer waard dan een goede prijs-kwaliteitverhouding als het gaat om functies. De Philips 2200 heeft een intelligent brouwsysteem dat een optimale balans bereikt tussen aroma-extractie en brouwtemperatuur.

 

De 2200 espressomachine is uitgerust met een aanpasbare koffietemperatuur, zodat je de koffie op jouw manier kan genieten. Andere voordelen die dit model biedt, zijn rijke en romige espresso, klassieke melkschuim en eenvoudig gebruik. Elke keer het resultaat: superieure kwaliteit espresso zonder dat je veel geld hoeft te besteden aan dure capsules. Je hebt toegang tot de espresso met slechts één druk op de knop.

 

Aan de andere kant biedt de Philips 1200 het minste waar voor je geld. Hoewel het ook een heerlijke espresso bereidt uit versgemalen bonen met één druk op de knop, mist het belangrijke functies zoals een aroma-afsluiting en optie voor dubbele kop. Daarom is het in vergelijking met het model 2200 wat prijzig.

 

Gebruiksvriendelijkheid

Hoewel beide koffiemodellen eenvoudig te bedienen zijn met behulp van het touchscherm, biedt het 2200-model de gebruiksvriendelijkste ervaring. Het paneel is goed georganiseerd voor eenvoudige bediening en heeft een groot display. Daarnaast heeft het vele indicatielampjes, waaronder de auto-clean functie. Op het bedieningspaneel staan woorden in plaats van symbolen om verwarring te voorkomen.

 

Het Philips 1200-model heeft een bijna identiek bedieningspaneel als het 2200-model. In dit model zijn de controles echter minimalistisch en er is geen koffietype optie. Daarnaast zijn de indicatielampjes in deze espressomachine anders dan die in het 2200-model.

 

EXTRA FUNCTIONALITEITEN

De Philips koffiezetapparaten zijn van topkwaliteit en hebben een uitstekende smaak. De 2200 modellen doet het beter, omdat deze een functie heeft die ontbreekt in bijna alle andere machines: meer gepersonaliseerd brouwen. Dankzij dit apparaat kun je niet alleen koffie, maar ook espresso maken!

 

Met de 2200 serie van Philips heb je de mogelijkheid om tegelijkertijd twee koppen koffie te zetten. Hierdoor wordt het koffiezetten niet alleen gemakkelijker, maar ook nog eens meer leuk en dynamisch. In tegenstelling tot de 1200 serie, waarmee je slechts één kopje per keer kan zetten.

 


Snel overzicht van Philips 2200

Philips 2200-serie volautomatische espressomachine met stoompijpje, zwart,EP2224/40

Philips 2200-serie volautomatische espressomachine met melkopschuimer, zwart, EP2220/14
 • Let op:) Als de maling te grof is, de koffie te weinig of het malen niet voldoende aangedrukt wordt voordat het gebrouwen wordt, leidt dit allemaal tot onvoldoende druk voor een juiste bereiding. Het is belangrijk om te weten dat hoeveelheid espresso die geproduceerd wordt afhankelijk is van de maalgraad en -hoeveelheid en dat er misschien herprogrammering nodig is als de maalgraad of hoeveelheid verandert.
 • Met het intuïtieve aanraakscherm selecteer je eenvoudig je koffie. Je maakt espresso, heet water en koffie.
 • Van fijn tot grof dankzij de 12-standen maalwerk instelling
 • We bieden 20.000 koppen van de beste koffie met stevige keramische maalmolens.
 • Bewaar je koffiebonen langer vers met het aroma afdichting.

 

Voordelen:

 • Automatische ontkalking
 • Zet tot 5.000 koppen zonder ontkalken
 • Uitneembaar reservoir voor eenvoudige reiniging
 • Houdt je koffiebonen en gemalen lang vers door de aroma seal
 • Heeft een ingebouwde keramische conische braam ingebouwde molen
 • Heeft een functie voor het zetten van dubbele kopjes

Nadelen:

 • Het zetten is beperkt tot alleen gewone koffie en espresso

Snel overzicht van Philips 1200

Philips 1200-serie volautomatische espressomachine met melkopschuimer (EP1220/04)

Philips 1200-serie volautomatische espressomachine met melkopschuimer (EP1220/04)

Maak makkelijk twee heerlijke koffiedranken van vers gemalen bonen, precies zoals jij het wilt met één druk op de knop.

 

Met het stoompijpje kun je stoom afgeven, waardoor je heerlijk zachte melkschuim kunt bereiden voor je cappuccino of latte macchiato. En met maar twee delen is het ook nog eens makkelijk schoon te maken.

 

Met de intuïtieve touch display kun je gemakkelijk je favoriete koffie selecteren. Geniet van de onweerstaanbare smaak en aroma van verse bonen – het is maar een druk op de knop verwijderd.

 

Met het Aroma Extract systeem wordt de perfecte balans gevonden tussen brouwtemperatuur en aroma extractie. De temperatuur van het water blijft tussen 90-98 graden, terwijl de stroomsnelheid gereguleerd wordt. Op die manier kun je genieten van heerlijke koffies!

 

De brouwgroep is het hart van elke volledig automatische koffiemachine en moet regelmatig worden schoongemaakt. De verwijderbare brouwgroep stelt je in staat om hem grondig schoon te maken door hem onder de kraan te spoelen.

 

Voordelen:

 • Zetcapaciteit van 60 kopjes
 • Bedieningspaneel met aanraakscherm
 • Stevige zware kunststof constructie
 • Keramisch slijpen met maximaal 12 standen
 • Flexibele brouwmogelijkheden (gemalen en bonen)
 • Opschuimmogelijkheden

Nadelen

 • Zet slechts één kopje tegelijk
 • Aanzienlijk prijzig

Product videos


Conclusie

Ten slotte is het duidelijk dat wanneer we kijken naar de prijs, de Philips 2200 de betere keuze is. De voordelen van het tweede model overtreffen die van het eerste model op alle vlakken.

 

Maar als je dieper kijkt naar de functies van deze twee producten, zal dit resultaat onmogelijk veranderen. Het kan niet ontkend worden dat hoe duurder een koffieautomaat is, hoe meer functies het biedt.

 

De Philips 2200 biedt kopers heerlijke ervaringen dankzij zijn veelzijdige en nuttige functies, zoals het verbeteren van de smaak van koffie, handige verschuivingen, gebruiksvriendelijkheid enzovoort.

 

Tenslotte hoop ik dat mijn artikel voldoende informatief heeft om je te helpen bij het uitzoeken van de beste koffiemachine.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.