Philips 1200 vs 2200 - Hoe kunnen deze modellen worden vergeleken?

Gepubliceerd op 1 maart 2023 om 10:07

Rating: 5 sterren
1 stem
Philips 1200 vs 2200 vergelijking

Als je op zoek bent naar een high-end super automatische koffie maker, dan is het merk Philips zeker de moeite waard om over na te denken. Daarvan zijn vooral de Philips 1200 vs 2200 het overwegen waard.

 

Door te analyseren wat de verschillen zijn tussen deze twee koffieapparaten, merkte ik dat de Philips 2200 het beste is om in te investeren vanwege de uitstekende functies die het biedt. zoals de smaak van koffie, draagbaarheid, waar voor je geld, gebruiksvriendelijkheid en tal van andere toegevoegde functies.

 

De Phillips 1200 is een goede keuze voor mensen die net beginnen met het maken van koffie, vanwege zijn vereenvoudigde functies.

 

Philips 2200 versus 1200 : vergelijkingstabel

Model Philips 2200 Series EP2220/14 Philips 1200-Series Carina
Afmetingen (LxBxH) 37.1 x 24.6 x 43.3 cm 37.1 x 24.6 x 43.3 cm
Capaciteit watertank 1.8 Liters 1.8 Liters
Materiaal Plastic Plastic
Kleur Zwart / Zwart,Grijs & RVS / Zwart & RVS Mat zwart / Zwart,wit
Gewicht 8 kg 7.5 kg
Watt/volt 1350W/ 120V 1350W/ 120V
Aroma zegel Ja Nee
Optie met dubbele kop Ja Nee
Weergave van het bedieningspaneel Woorden Symbolen
Optie koffiesoort Ja Nee
Instelling aromasterkte Ja Nee
Stroomverbruik brouwen 230 W 1500 W
Temperatuur instellingen 3 3
Gemalen koffie optie Ja Ja
Pomp druk 15 bar 15 bar
Voordelen - Automatische ontkalking - Zetcapaciteit van 60 kopjes
- Zet tot 5.000 koppen zonder ontkalken - Bedieningspaneel met aanraakscherm
- Uitneembaar reservoir voor eenvoudige reiniging - Stevige zware kunststof constructie
- Houdt je koffiebonen en gemalen lang vers door de aroma seal - Keramisch slijpen met maximaal 12 standen
- Heeft een ingebouwde keramische conische braam ingebouwde molen - Flexibele brouwmogelijkheden (gemalen en bonen)
- Heeft een functie voor het zetten van dubbele kopjes - Opschuimmogelijkheden
Prijs 329 340 zonder melkopschuimer / 430,94 met melkopschuimer

Philips 1200 versus 2200: verschillen

Om het kort samen te vatten, de Philips 2200 wint met 5 – 0 van de Philips 1200. Dit komt door zijn fantastische zelfspuitende functie, zijn draagbare en compacte ontwerp en de algehele koffiesmaakextractie. Lees hieronder een overzicht van hun beste en slechtste functies...

 

Smaak van de koffie

Beide modellen hebben een instelbare volume-instelling die de smaak van je espresso behoudt. Je kunt hiermee bepalen hoe sterk of zwak je je koffie wilt hebben. Maar alleen Philips 2200 beschikt over aroma-afsluitingsfuncties om de smaak van je favoriete espresso verder te verbeteren.

 

Draagbaarheid

Er zit niet zoveel verschil in het ontwerp van de Philips 1200 model en het 2200 model. De 2200 weegt 8 kilo en meet 37.1 x 43.3 x 24.6 cm (hxlxb). Aan de andere kant is het 1200 model lichter en weegt het 7.5 kilo en meet het 37.1 x 43.3 x 24.6 cm (hxlxb)

 

Philips 2200 is zo licht dat je het met één hand makkelijk kan dragen. Zelfs als het een gewicht van 8 kilo heeft. Daarnaast is de compacte grootte ervan ideaal om te verplaatsen van de ene ruimte naar de andere. Kortom, je zult geen moeite hebben om Philips 2200 te vervoeren.

 

Waar voor je geld

Niets is meer waard dan een goede prijs-kwaliteitverhouding als het gaat om functies. De Philips 2200 heeft een intelligent brouwsysteem dat een optimale balans bereikt tussen aroma-extractie en brouwtemperatuur.

 

De 2200 espresso machine is uitgerust met een aanpasbare koffietemperatuur, zodat je de koffie op jouw manier kan genieten. Andere voordelen die dit model biedt, zijn rijke en romige espresso, klassieke melkschuim en eenvoudig gebruik. Elke keer het resultaat: superieure kwaliteit espresso zonder dat je veel geld hoeft te besteden aan dure capsules. Je hebt toegang tot de espresso met slechts één druk op de knop.

 

Aan de andere kant biedt de Philips 1200 het minste waar voor je geld. Hoewel het ook een heerlijke espresso bereidt uit versgemalen bonen met één druk op de knop, mist het belangrijke functies zoals een aroma-afsluiting en optie voor dubbele kop. Daarom is het in vergelijking met het model 2200 wat prijzig.

 

Gebruiksvriendelijkheid

Hoewel beide koffiemodellen eenvoudig te bedienen zijn met behulp van het touchscherm, biedt het 2200-model de gebruiksvriendelijkste ervaring. Het paneel is goed georganiseerd voor eenvoudige bediening en heeft een groot display. Daarnaast heeft het vele indicatielampjes, waaronder de auto-clean functie. Op het bedieningspaneel staan woorden in plaats van symbolen om verwarring te voorkomen.

 

Het Philips 1200-model heeft een bijna identiek bedieningspaneel als het 2200-model. In dit model zijn de controles echter minimalistisch en er is geen koffietype optie. Daarnaast zijn de indicatielampjes in deze espresso machine anders dan die in het 2200-model.

 

Extra functionaliteiten

De Philips espresso machines zijn van topkwaliteit en hebben een uitstekende smaak. De 2200 modellen doet het beter, omdat deze een functie heeft die ontbreekt in bijna alle andere machines: meer gepersonaliseerd brouwen. Dankzij dit apparaat kun je niet alleen koffie, maar ook espresso maken!

 

Met de Philips series 2200 heb je de mogelijkheid om tegelijkertijd twee koppen koffie te zetten. Hierdoor wordt het koffiezetten niet alleen gemakkelijker, maar ook nog eens meer leuk en dynamisch. In tegenstelling tot de 1200 serie, waarmee je slechts één kopje per keer kan zetten.

 

Melk opschuimen

Philips 2200 voorkant op de aanrecht met iemand die melk in het melkreservoir doet

(milk frother) Melkopschuimer van de Philips 2200 met het lattego system

 

Het melkopschuimsysteem van de Philips 1200 en 2200 espresso machines verschilt op een aantal manieren. De Philips 1200 maakt gebruik van een klassieke melkopschuimer, waarbij je zelf de melk moet opschuimen met behulp van stoom en een stoompijpje. Dit biedt veel controle over het opschuimproces, maar vereist ook wat meer handmatig werk.

 

Aan de andere kant heeft de Philips 2200 een geïntegreerd melkopschuimsysteem genaamd LatteGo. Met dit systeem kun je met één druk op de knop melk opschuimen zonder gedoe. Het LatteGo-systeem maakt gebruik van een slimme mix van melk en lucht voor een romige en consistent goede melkschuimlaag. Dit maakt het proces snel en gemakkelijk, perfect voor gebruikers die graag snel en moeiteloos van hun cappuccino of latte willen genieten.

 

Kortom, terwijl de Philips 1200 een klassieke handmatige melkopschuimer heeft, biedt de Philips 2200 het gemak van een geïntegreerd automatisch melkopschuimsysteem met het LatteGo-systeem. De keuze tussen de twee hangt af van uw persoonlijke voorkeur en hoeveel controle en gemak je wilt bij het melk opschuimen.

 

LatteGo vs stoompijpje

Het Philips LatteGo systeem en het stoompijpje zijn twee verschillende methoden om melk op te schuimen en melkspecialiteiten te bereiden met een Philips koffiemachine.

 

Het Philips LatteGo systeem is een geavanceerd melkschuimsysteem dat in staat is om automatisch melk op te schuimen. Het bestaat uit een speciale melkopschuimer met een dubbele kamertechnologie, waarmee de melk wordt opgezogen, verwarmd en opgeschuimd. Het resultaat is een zijdezacht en romig melkschuim van hoge kwaliteit. Het LatteGo systeem is eenvoudig schoon te maken, omdat het slechts uit vier onderdelen bestaat die je gemakkelijk kunt afspoelen en reinigen.

 

Aan de andere kant heb je het stoompijpje dat vaak te vinden is op traditionele espressomachines. Met het stoompijpje kun je handmatig melk opschuimen door de stoom uit de machine te gebruiken. Het vergt wat oefening en techniek om het perfecte melkschuim te creëren, maar het kan uiteindelijk leiden tot een rijk en romig schuim voor je cappuccino of latte. Het stoompijpje vereist echter meer handmatige bediening en je moet erop letten dat je de melk niet oververhit, wat kan resulteren in minder bevredigend schuim.

 

De keuze tussen het Philips LatteGo systeem en het stoompijpje hangt af van je persoonlijke voorkeur en behoeften. Het LatteGo systeem biedt gebruiksgemak en consistentie, omdat het automatisch melkschuim produceert met minimale inspanning van jouw kant. Aan de andere kant kan het stoompijpje een meer traditionele en hands-on ervaring bieden, waarbij je de volledige controle hebt over het opschuimen van de melk. Over het algemeen zijn beide methoden effectief in het creëren van heerlijke melkspecialiteiten, dus het komt neer op welke methode het beste aansluit bij jouw voorkeuren en vaardigheidsniveau.

 

Philips lattego 2200 schuin met een kopje latte machiato klaar

Cappuccino maken met het Lattgo systeem van de Philips 2200 - lattego milk frother

Display

intuitive touch display van Philips EP 1200/00 1200 superautomatic espresso machine met drink options

intuitive touch display van Philips EP 1200/00 1200 superautomatic espresso machine met drink options

intuitive touch display van Philips EP 2231/40 2200 superautomatic espresso machine met drink options

intuitive touch display van Philips EP 2231/40 2200 superautomatic espresso machine met drink options

De Philips 1200 en Philips 2200 hebben beide een display scherm dat informatie biedt en het mogelijk maakt om door de instellingen van de machine te navigeren. Er zijn echter enkele verschillen tussen de twee.

 

De Philips 1200 heeft een touchscreen bedieningspaneel, waardoor het eenvoudig is om je voorkeurskoffie-opties te selecteren en instellingen aan te passen. Het display is groot en goed georganiseerd, zodat je duidelijk de beschikbare opties kunt zien en gemakkelijk uw selecties kunt maken.

 

Aan de andere kant heeft de Philips 2200 ook een touchscreen bedieningspaneel, maar het kan een groter display hebben in vergelijking met het 1200-model. Dit grotere display kan gedetailleerdere informatie en afbeeldingen bieden, waardoor de gebruikerservaring wordt verbeterd en het nog handiger wordt om de machine te bedienen.

 

Samengevat hebben zowel de Philips 1200 als de Philips 2200 touchscreen display en bedieningspanelen. Terwijl de 1200 een groot en goed georganiseerd display biedt, kan de 2200 een groter display hebben dat gedetailleerdere informatie en afbeeldingen weergeeft. Uiteindelijk hangt de keuze tussen de twee af van je persoonlijke voorkeuren en vereisten.

 

Maal molen

Ceramic grinder - Keramische molen

Ceramic grinder - Keramische molen

 

De Philips 1200 en de Philips 2200 hebben beide een ingebouwde ceramic grinder koffiemolen, maar er zijn enkele verschillen in de maalinstellingen.

 

De Philips 1200 heeft een molen met 12 maalstanden. Deze maalstanden stellen je in staat om de fijnheid van de gemalen koffie aan te passen, zodat je je favoriete smaakprofiel kunt bereiken. Met 12 maalstanden biedt de Philips 1200 voldoende flexibiliteit om verschillende soorten koffiebonen en persoonlijke voorkeuren aan te kunnen.

 

Aan de andere kant biedt de Philips 2200 een iets grotere verscheidenheid aan maalinstellingen. Het heeft namelijk 13 maalstanden, waardoor je nog meer controle hebt over de fijnheid van de maling. Met deze extra maalstand kun je nog preciezer afstemmen op je gewenste smaak en aroma.

 

Over het algemeen zijn beide machines in staat om je koffiebonen naar wens te malen, maar de Philips 2200 biedt net iets meer maalinstellingen dan de Philips 1200. Uiteindelijk kun je de keuze maken op basis van je persoonlijke voorkeur en hoeveel controle je wilt hebben over het malen van je koffiebonen.

 

Welke dranken kunnen deze machines maken?

Zowel de Philips 1200 als de Philips 2200 zijn veelzijdige koffiemachines die een breed scala aan dranken kunnen bereiden.

 

Met de Philips 1200 EP1200/00 kun je genieten van drie verschillende koffievariaties, namelijk:

 • Espresso
 • Dubbele espresso
 • Gewone koffie

 

Met de Philips 1200 EP1223/00 enEP1220/00 kun je de volgende dranken maken, dankzij het extra stoompijpje:

 • Espresso
 • Koffie
 • Heet water
 • Stoom voor Cappuccino

 

De Philips 2200 EP2220/10 kun je de volgende dranken maken, dankzij het stoompijpje:

 • Espresso
 • Koffie
 • Heet water
 • Stoom voor Cappuccino

 

De Philips 2200 EP2230/10 en EP2231/40 kun je deze dranken maken, dankzij het LatteGo systeem:

 • espresso
 • gewone koffie
 • Heet water
 • Cappuccino
 • Hot milk

 

Met deze machines kun je dus genieten van een bredere selectie aan dranken, waardoor je meer variatie in je koffie-ervaring kunt brengen.

 

Aroma extract systeem

Bij het vergelijken van de Philips 1200 en Philips 2200 modellen is er een klein verschil in hun aroma extractie. De Philips 2200 heeft een intelligent brouwsysteem dat een optimale balans vindt tussen aroma extractie en brouwtemperatuur. Dit betekent dat je kunt rekenen op een superieur smaakprofiel van je koffie, omdat het systeem ervoor zorgt dat de maximale hoeveelheid aroma wordt geëxtraheerd uit de bonen terwijl de ideale brouwtemperatuur behouden blijft.

 

Aan de andere kant beschikt de Philips 1200 ook over een aroma extractiesysteem, alleen heeft het geen intelligent brouwsysteem. Het is echter aannemelijk dat het intelligente brouwsysteem van de Philips 2200 een geavanceerdere en verfijnde benadering biedt voor aroma extractie, wat mogelijk resulteert in een vollere, meer smaakvolle kop koffie.


Snel overzicht van Philips 2200

Philips 2200-serie volautomatische espressomachine met stoompijpje, zwart,EP2224/40

Philips 2200-serie volautomatische espressomachine met melkopschuimer, zwart, EP2220/14

Philips 2200 automatic espresso machine

 • Let op:) Als de maling te grof is, de koffie te weinig of het malen niet voldoende aangedrukt wordt voordat het gebrouwen wordt, leidt dit allemaal tot onvoldoende druk voor een juiste bereiding. Het is belangrijk om te weten dat hoeveelheid espresso die geproduceerd wordt afhankelijk is van de maalgraad en -hoeveelheid en dat er misschien herprogrammering nodig is als de maalgraad of hoeveelheid verandert.
 • Met het intuïtieve aanraakscherm selecteer je eenvoudig je koffie. Je maakt espresso, heet water en koffie.
 • Van fijn tot grof dankzij de 12-standen maalwerk instelling
 • We bieden 20.000 koppen van de beste koffie met stevige keramische maalmolens.
 • Bewaar je koffiebonen langer vers met het aroma afdichting.

 

Voordelen:

 • Automatische ontkalking
 • Zet tot 5.000 koppen zonder ontkalken
 • Uitneembaar reservoir voor eenvoudige reiniging
 • Houdt je koffiebonen en gemalen lang vers door de aroma seal
 • Heeft een ingebouwde keramische conische braam ingebouwde molen
 • Heeft een functie voor het zetten van dubbele kopjes

Nadelen:

 • Het zetten is beperkt tot alleen gewone koffie en espresso

Snel overzicht van Philips 1200

Philips 1200-serie volautomatische espressomachine met melkopschuimer (EP1220/04)

Philips 1200-serie volautomatische espressomachine met melkopschuimer (EP1220/04)

Philips 1200 automatic espresso machine

Maak makkelijk twee heerlijke koffiedranken van vers gemalen bonen, precies zoals jij het wilt met één druk op de knop.

 

Met het stoompijpje kun je stoom afgeven, waardoor je heerlijk zachte melkschuim kunt bereiden voor je cappuccino of latte macchiato. En met maar twee delen is het ook nog eens makkelijk schoon te maken.

 

Met de intuïtieve touch display kun je gemakkelijk je favoriete koffie selecteren. Geniet van de onweerstaanbare smaak en aroma van verse bonen – het is maar een druk op de knop verwijderd.

 

Met het Aroma Extract systeem wordt de perfecte balans gevonden tussen brouwtemperatuur en aroma extractie. De temperatuur van het water blijft tussen 90-98 graden, terwijl de stroomsnelheid gereguleerd wordt. Op die manier kun je genieten van heerlijke koffies!

 

De brouwgroep is het hart van elke volledig automatische koffiemachine en moet regelmatig worden schoongemaakt. De verwijderbare brouwgroep stelt je in staat om hem grondig schoon te maken door hem onder de kraan te spoelen.

 

Voordelen:

 • Zetcapaciteit van 60 kopjes
 • Bedieningspaneel met aanraakscherm
 • Stevige zware kunststof constructie
 • Keramisch slijpen met maximaal 12 standen
 • Flexibele brouwmogelijkheden (gemalen en bonen)
 • Opschuimmogelijkheden

Nadelen

 • Zet slechts één kopje tegelijk
 • Aanzienlijk prijzig

Vergelijkbare espresso machines

Philips espresso machines vs Delonghi magnifica

De DeLonghi Magnifica is een populaire koffiemachine die vergelijkbaar is met de Philips 1200 en 2200 serie. Deze machine biedt ook een breed scala aan koffiedranken, waaronder espresso, gewone koffie en melkspecialiteiten zoals cappuccino en latte macchiato. Net als de Philips modellen heeft de DeLonghi Magnifica een ingebouwde koffiemolen, zodat je kunt genieten van versgemalen koffie voor optimale smaak. Het heeft ook een stoompijpje waarmee je melk kunt opschuimen voor de bereiding van melkspecialiteiten.

 

Wat betreft de maalinstellingen en de bediening zijn er enkele verschillen tussen de machines. De Philips 1200 en 2200 hebben beide touchscreen bedieningspanelen, terwijl de DeLonghi Magnifica bediend wordt met fysieke knoppen en draaiknoppen. Wat betreft de maalinstellingen hebben zowel de Philips 1200 als de 2200 een instelbare molen met respectievelijk 12 en 13 maalstanden, terwijl de DeLonghi Magnifica vaak wordt geprezen om zijn fijn instelbare molen.

 

Over het algemeen bieden zowel de Philips 1200, 2200 als de DeLonghi Magnifica uitstekende prestaties en de mogelijkheid om thuis van hoogwaardige koffiedranken te genieten. De keuze tussen hen kan afhangen van individuele voorkeuren, zoals het bedieningsgemak, de maalmogelijkheden en eventuele extra functies die specifiek belangrijk zijn voor jouw koffiebeleving.

 

Gaggia cadorna prestige vs Philips

De Gaggia Cadorna Prestige is een hoogwaardige koffiemachine die vergelijkbaar is met de Philips 1200 en 2200 serie. Deze machine biedt een breed scala aan mogelijkheden voor het bereiden van koffiedranken, waaronder espresso, gewone koffie en verschillende melkspecialiteiten zoals cappuccino en latte macchiato. De Cadorna Prestige is uitgerust met een ingebouwde koffiemolen, wat zorgt voor versgemalen koffie van hoge kwaliteit.

 

Net als de Philips modellen beschikt de Gaggia Cadorna Prestige over een gebruiksvriendelijke interface waarmee je eenvoudig je gewenste drankjes kunt selecteren en instellingen kunt aanpassen. Het heeft ook een geïntegreerd melkschuimsysteem dat automatisch melk opschuimt voor een perfect crèmelaagje op je koffie.

 

Wat de Gaggia Cadorna Prestige onderscheidt, is de reputatie van het merk Gaggia en de aandacht voor traditioneel Italiaans vakmanschap. Het staat bekend om zijn duurzame constructie, betrouwbaarheid en uitstekende koffiekwaliteit. Bovendien biedt deze machine de mogelijkheid om de smaak naar wens aan te passen door middel van verschillende instellingsmogelijkheden.

 

Over het algemeen kunnen zowel de Gaggia Cadorna Prestige als de Philips 1200 en 2200 serie veeleisende koffieliefhebbers tevredenstellen met hun rijke functionaliteit en de mogelijkheid om thuis koffie van hoge kwaliteit te zetten. De keuze tussen hen kan voornamelijk afhangen van persoonlijke voorkeuren en een eventuele voorkeur voor het Italiaanse merk Gaggia en zijn traditionele koffiezetters.

 

Philips vs Delonghi dinamica

De DeLonghi Dinamica is een volautomatische espressomachine die vergelijkbaar is met de Philips series 1200 en 2200. Deze machine biedt een breed scala aan functies en mogelijkheden om thuis heerlijke koffie te zetten.

 

Met de Dinamica kun je verschillende koffievarianten maken, zoals espresso, cappuccino en latte macchiato. De machine heeft een geïntegreerde bonenmaler en een melkopschuimsysteem, waardoor je eenvoudig kunt genieten van verse koffie met melk. Daarnaast heeft de Dinamica een intuïtief bedieningspaneel en diverse instellingen, zodat je de koffie kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur.

 

Het onderhoud van de machine is ook eenvoudig, met automatische reinigings- en ontkalkingsprogramma's. Kortom, de DeLonghi Dinamica is een uitstekende keuze voor liefhebbers van koffie die op zoek zijn naar een vergelijkbare ervaring als de Philips 1200 en 2200 serie.

 

Philips vs Delonghi magnifica evo

De DeLonghi Magnifica Evo is een volautomatische espressomachine die vergelijkbaar is met de Philips series 1200 en 2200. Deze machine biedt hoogwaardige prestaties en een indrukwekkend scala aan functies om thuis het perfecte kopje koffie te zetten. Met de Magnifica Evo kun je genieten van verschillende koffievarianten, zoals espresso, cappuccino en latte macchiato, allemaal met één druk op de knop.

 

De geïntegreerde bonenmaler maalt de koffiebonen vers voor elke kop, waardoor je kunt genieten van de rijke aroma's en smaken. Bovendien heeft de Magnifica Evo een melkopschuimsysteem, waarmee je de perfecte melkschuimlaag kunt creëren voor je favoriete koffiedranken. De machine is eenvoudig te bedienen met een intuïtief bedieningspaneel en biedt verschillende instellingen om de sterkte en temperatuur van de koffie aan te passen.

 

Ook het onderhoud van de machine is gemakkelijk, met automatische reinigingsprogramma's en een ontkalkingsfunctie. Kortom, de DeLonghi Magnifica Evo is een uitstekende keuze voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een vergelijkbare ervaring als de Philips 1200 en 2200 serie, met hoogwaardige prestaties en gebruiksgemak.


Conclusie

Ten slotte is het duidelijk dat wanneer we kijken naar de prijs, de Philips 2200 de betere keuze is. De voordelen van het tweede model overtreffen die van het eerste model op alle vlakken.

 

Maar als je dieper kijkt naar de functies van deze twee producten, zal dit resultaat onmogelijk veranderen. Het kan niet ontkend worden dat hoe duurder een koffieautomaat is, hoe meer functies het biedt.

 

De Philips 2200 biedt kopers heerlijke ervaringen dankzij zijn veelzijdige en nuttige functies, zoals het verbeteren van de smaak van koffie, handige verschuivingen, gebruiksvriendelijkheid enzovoort.

 

Tenslotte hoop ik dat mijn artikel voldoende informatief heeft om je te helpen bij het uitzoeken van de beste koffiemachine.

 


FAQ

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de Philips 1200 en 2200 koffiezetapparaten?

De belangrijkste verschillen tussen de Philips 1200 en 2200 koffiezetapparaten, met specifieke aandacht voor de Philips EP1220 uit de 1200-serie, zijn als volgt:

 

 1. Aroma Extract Systeem: De Philips 2200-serie is uitgerust met het Aroma Extract systeem, wat een geavanceerde technologie is die zorgt voor een optimale extractie van smaken en aroma's uit de koffie. Dit systeem kan bijdragen aan een rijkere koffie-ervaring. De Philips EP1220 uit de 1200-serie heeft deze functie niet.

 2. Aquaclean Filter: In tegenstelling tot sommige modellen in de 2200-serie wordt de Philips EP1220 uit de 1200-serie niet geleverd met een Aquaclean filter. Het Aquaclean filter helpt bij het verminderen van kalkaanslag en verbetert de waterkwaliteit, wat de levensduur van de machine kan verlengen.

 3. Stoompijpje: Beide series, inclusief de Philips EP1220, kunnen voorzien zijn van een stoompijpje. Dit stelt gebruikers in staat om handmatig melk op te schuimen voor dranken zoals cappuccino's, ondanks het ontbreken van een geïntegreerd melkopschuimsysteem bij bepaalde modellen.

 

Het is belangrijk om de specificaties van individuele modellen in overweging te nemen om de exacte verschillen te begrijpen. Controleer de functies die voor jou het belangrijkst zijn om de beste keuze te maken op basis van jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Welke maalinstellingen bieden de Philips 1200 en 2200 koffiezetapparaten?

Beide de Philips 1200- en 2200-serie koffiezetapparaten bieden instelbare maalinstellingen, waardoor je de grofheid van de koffiemaling naar jouw voorkeur kunt aanpassen. De specifieke maalinstellingen kunnen variëren afhankelijk van het model en de serie, maar over het algemeen stellen deze apparaten je in staat om de maalgraad aan te passen voor een gepersonaliseerde koffie-ervaring. Dit geeft je de flexibiliteit om de koffie precies zo te maken als jij het lekker vindt, of je nu de voorkeur geeft aan een fijne maling voor een sterke espresso of een grovere maling voor een zachtere koffie.

Zijn de Philips 1200 en 2200 eenvoudig schoon te maken?

Ja, zowel de Philips 1200- als de 2200-serie zijn ontworpen met het oog op eenvoudig schoonmaken. Beide series bieden vaak uitneembare onderdelen die vaatwasserbestendig zijn, waardoor het reinigen gemakkelijk is. Regelmatig onderhoud is belangrijk voor het behouden van de optimale prestaties van de koffiezetapparaten.

 

Dit omvat het legen en reinigen van het lekbakje, het legen van de koffiediklade en het reinigen van het waterreservoir. Het wordt aanbevolen om regelmatig de zetgroep te verwijderen en schoon te maken volgens de instructies in de gebruikershandleiding. Voor een grondige reiniging kan het nodig zijn om het apparaat te ontkalken, afhankelijk van de waterhardheid in jouw regio.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.