HiBrew 4-in-1 Koffiemachine Review – Dolce Gusto, Nespresso en meer?

Rating: 3 sterren
9 stemmen

Ben jij ook een koffieliefhebber die houdt van gemak en comfort, maar worstelt met de keuze tussen Senseo, Nespresso of Dolce Gusto? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! De HiBrew 4-in-1 Koffiemachine biedt het beste van alles en is daarom dé perfecte upgrade voor elke koffiedrinker. Deze compacte machine is niet alleen compatibel met alle soorten capsules, maar heeft ook nog eens verrassend veel mogelijkheden én is betaalbaar.

 

Wij waren razend benieuwd naar deze allround koffiemaker en hebben hem uitgebreid getest. In dit blog lees je onze bevindingen en laten we je zien waarom wij helemaal weg zijn van de HiBrew 4-in-1 Koffiemachine. Lees snel verder voor onze HiBrew 4-in-1 Koffiemachine review!

 

Verkrijgbaarheid

Inhoudsopgave

HiBrew 4-In-1 koffiemachine Review

 • Ontwerp
 • Vier Koffiecups Adaptors

 

Hoeveel koffie kan de HiBrew-koffiemachine maken?

 • Nespresso Cups
 • Dolce Gusto Cups
 • Gemalen koffie & ESE Pads

Warme en koude koffie

Koffiekwaliteit

Gebruiksvriendelijkheid – Hoe De HiBrew 4-in-1 Koffiemachine Te Gebruiken

 • Koffie maken met cups
 • Koffie maken met gemalen koffie

Melkopschuimen

Hoe gebruik je de HIbrew 4-in-1 koffiemachine?

 • Video

Schoonmaak & Onderhoud

 • Binnenkant schoonmaken
 • Ontkalken

Waarde

Nadelen

Beste Deals

Tot slot

FAQ

 • Waar komt HiBREW vandaan?

 

HiBrew 4-In-1 koffiemachine Review

Ontwerp

De eerste indruk die het HiBrew 4-in-1 Koffieapparaat bij ons opwekt, is zijn compacte ontwerp. Bovenaan staan de aan/uitknop en twee kopcapaciteiten, wat alles is wat je nodig hebt om de koffiemachine te bedienen. Het bedieningspaneel lijkt niet veel op dat van andere instap-Nespresso-machines. Ook kun je kiezen voor een grote of kleine kop of je kunt de kop grootte aanpassen, afhankelijk van de capsule die je gebruikt.

 

HiBrew 4-in-1 Koffiemachine Review ontwerp

De bediening is voorzien van een handgreep met een glanzende chroomafwerking. Als je de handgreep optilt, kun je de gewenste koffiecupadapter installeren of verwijderen. Druk hem daarna weer terug om de koffie te maken. Het werkt op dezelfde manier als de meeste Nespresso of Dolce Gusto-koffiemachines. Het prikt het dopje open met een naald en injecteert water in het capsule om koffie uit te trekken.

 

HIbrew 4-in-1 koffiemachine cup in de machine doen

Naast de afneembare watertank met een capaciteit van 600 ml aan de achterkant, heeft het apparaat ook een afneembaar afdruiprek.

 

De HiBrew 4-in-1 koffiemachine is gemaakt van BPA-vrij plastic, waardoor het erg licht van gewicht is. Om te voorkomen dat het te makkelijk verplaatst wordt, zitten er twee zuignappen aan de onderkant, zodat het stevig op het keukenblad blijft staan.

 

Ten slotte zijn er twee kleuropties – wit of zwart.

 

Vier Koffiecups Adaptors

Bij de HiBrew 4-in-1 Koffiemachine zit een handleiding, een pomp om de buis onder de watertank mee schoon te maken en een koffielepeltje dat ook dienst doet als tamp. Daarnaast bevat de verpakking ook vier koffiecapsule-adapters.

HiBrew 4-in-1 Koffiemachine koffiecups adaptors

Elke adapters is compatibel met Nespresso en Dolce Gusto capsules. Daarnaast kun je ook vers gemalen koffie of ESE pads gebruiken om espresso te bereiden. Laten we ze in meer detail bekijken.


Hoeveel koffie kan de HiBrew-koffiemachine maken?

Hoeveel koffie kan de HiBrew-koffiemachine maken?

Nespresso Cups

Als je van espresso houdt, zijn Nespresso-cups perfect. Met één druk op de knop kun je genieten van prachtige espresso met een rijke crema en premium aroma's zonder professionele barista-skills.

 

Er zijn twee soorten Nespresso-cups. OriginalLine en VertuoLine. Alleen OriginalLine-cups werken met de HiBrew. Net als Nespresso-machines gebruikt de HiBrew 19 bar om de perfecte shot te bereiden, inclusief standaard en lungo opties. Maar je kunt ook heel korte ristretto shots of Americano's maken, als je de cup grootte aanpast.

 

Dolce Gusto Cups

Dolce Gusto is een merk dat wordt geproduceerd door Nescafe. Nescafe is eigendom van Nestlé, die tevens Nespresso bezit. Ondanks dat ze onder hetzelfde bedrijf vallen, biedt Dolce Gusto meer exclusieve drankjes dan Nespresso. Hun primaire markten zijn Europa en Azië in plaats van Noord-Amerika. De Dolce Gusto capsules zijn groter dan die van Nespresso en kunnen melkgebaseerde espressodranken maken, waaronder latte macchiato, cappuccino en flat white met behulp van een koffiecapsule en een melkcup. De resultaten zijn indrukwekkend, met mooi uitziende en heerlijke drankjes.

 

Gemalen koffie & ESE Pads

HiBrew 4-in-1 Koffiemachine gemalen koffie in adapter

Met de HiBrew kun je niet alleen koffie uit capsules zetten, maar ook espresso. Dankzij een adapter met drukfilter kun je met behulp van malingen heerlijke espresso zetten. De drukfilter heeft een gat aan de onderkant waardoor zelfs bij grovere maling of algemene maling prachtige crema wordt geproduceerd. Hoewel verse koffiemaling altijd beter smaakt dan koffie uit capsule, is er ook een mandje voor ESE (Easy Serve Espresso) pads, waardoor je nog makkelijkere espresso bereidt.

 


Warme en koude koffie

De HiBrew is een ongelooflijk veelzijdige machine. Niet alleen kan het koffie brouwen met verschillende capsules, maar het maakt ook geweldige ijskoffie – net zoals de Dolce Gusto-machines. Druk gewoon twee seconden op de knop en de machine schakelt naar koudebrouwmodus. Voeg wat ijsblokjes toe aan je kopje en druk op één knop; de machine zal 19 bars druk gebruiken om geëxtraheerde koude koffie te brouwen!

HiBrew 4-in-1 Koffiemachine koude en warme drank mogelijkheden

Koffiekwaliteit

Soms wordt de algehele kwaliteit aangetast bij veelzijdigheid. Kun je een koffiemachine verwachten met zoveel opties, die ook koffie kan zetten zoals een apparaat dat gewijd is aan één type? We hebben de HiBrew getest met allerlei soorten koffie en we zijn tevreden om te melden dat de kwaliteit van de koffie tussen hiervan en Nespresso en Dolce Gusto-apparaten bijna hetzelfde is.

HiBrew 4-in-1 Koffiemachine koffiekwaliteit met 19 bar espresso

Met de HiBrew heb je alles wat nodig is voor hetzelfde koffiezetproces als bij een aparte machine. Wat betekent dat de koffiesmaak bepaald wordt door de koffiecapsule. Bijvoorbeeld, bij Nespresso OriginalLine machines wordt 19 bar druk gebruikt, maar Dolce Gusto apparaten slechts 15 bar druk. De HiBrew is uitgerust met een 19-bar pump, waardoor je heerlijke koffie naar professionele standaarden kan zetten met gemak.

 

Over het algemeen, als je met malingen koffie een shot zet in de HiBrew-koffiemachine, hebben de shots een indrukwekkend rijke crema, robuuste smaak en delicate smaak.

 


Gebruiksvriendelijkheid – Hoe De HiBrew 4-in-1 Koffiemachine Te Gebruiken

De HiBrew koffiemachine is eenvoudig en snel te gebruiken, wat de perfecte keuze is voor mensen die op zoek zijn naar gemak. Met slechts één druk op de knop maak je binnen een minuut vers gezette koffie of andere koude drankjes.

 

Deze machine heeft een snel verwarmingssysteem, waardoor hij ongeveer 35 seconden nodig heeft om voorverwarmd te worden. Zodra het voorverwarmen is voltooid, staat hij klaar om koffie te zetten. Zo maak je er gebruik van.

Koffie maken met cups

 1. Vul het waterreservoir met water op kamertemperatuur.
 2. Druk op de aan-knop en de knoppen bovenop de machine zullen beginnen te knipperen. Wanneer het knipperen stopt en de lampjes constant zijn, is het toestel klaar om te brouwen. Als je ijskoffie gaat brouwen, druk dan eerst twee seconden lang op de aan-knop om in koud brouwmodus te gaan.
 3. Plaats de capsule in de cuphouder.
 4. Kies de juiste cupadapter voor de cup die je gebruikt. Til het hendel op en plaats de adapter in de machine. Druk de hendel naar beneden.
 5. Druk op de kleine kopknop voor een 70 ml shot of op de grote kopknop voor een 100 ml lungo. Of je kunt de knop ingedrukt houden totdat de gewenste hoeveelheid bereikt wordt, om zo de maat van de mok aan te passen. De maat zal automatisch worden opgeslagen.
 6. Geniet van je koffie.

 

Na 15 minuten stilstand schakelt de machine over naar energiebesparende modus en wordt automatisch uitgeschakeld. Nadat het klaar is, til je de handgreep op, verwijder je de capsuleaansluiting en spoel je hem af met water.

HiBrew 4-in-1 Koffiemachine stap voor stap gebruiksaanwijzing

Koffie maken met gemalen koffie

Je kunt je koffiebonen malen of gebruik maken van koffie die al gemalen is om espresso te maken.

 

We adviseren om donkergeroosterde bonen te gebruiken met een AeroPress maalgraad. Deze maalgraad is grover dan espresso, maar fijner dan voor-bereiden. Als je een te fijn gemalen koffie gebruikt, zal het water moeilijk door de puck heengaan en er een chaos veroorzaken.

 

Plaats de koffiebrander in de filterhouder, en stamp de koffiebed even met de platte kant van de lepel. Voeg vervolgens de adapter toe, zak het stuur erin en je bent klaar om te brouwen.

 

HiBrew 4-in-1 Koffiemachine gebruiksaanwijzing met gemalen koffie

Melkopschuimen

Helaas komt de HIbrew 4-in-1 koffiemachine niet met een stoompijp of automatische melkopschuimer. Hierdoor zijn liefhebbers van melkdranken, zoals cappuccino, latte en flat white, beperkt in hun keuze. Gelukkig biedt het merk wel een oplossing: de Hibrew Melkopschuimer.

 

Door deze accessoire aan te schaffen maak je moeiteloos de heerlijkste dranken met perfect geschuimde melk.

Kortom, voor iedereen die écht wil genieten van een romige cappuccino of verleidelijke latte mag deze handige tool zeker niet ontbreken!


Schoonmaak & Onderhoud

Om de koffiemachine goed te onderhouden, is het belangrijk om regelmatig de capsule en gemalen koffie-adapters schoon te maken. Dit kan worden gedaan door de adaptertank leeg te maken en deze grondig met water te wassen.

 

Vervolgens moet het hele stuk zorgvuldig worden gedroogd met een servet of droge doek om eventuele vochtresten achteraf te vermijden. Het apparaat zelf moet ook regelmatig gereinigd worden met een schone, vochtige doek en vervolgens alle delen weer in elkaar gezet worden zoals ze horen.

 

Daarnaast is het van belang om ook het koffietuitje en de voorbereidingszone frequent af te nemen met een vochtige doek om zo hygiëne hoog te kunnen blijven houden.

 

Binnenkant schoonmaken

Voordat de machine opnieuw wordt gebruikt na lange periodes van inactiviteit (zoals tijdens vakanties) moet deze grondig worden uitgespoeld. Om het binnenste leidingwerk grondig te reinigen en schoon te maken is dit korte proces noodzakelijk.

1. Vul de watertank met water

2. Sluit het apparaat aan op het stopcontact

3. Druk op de startknop

4. Zodra de machine is opgewarmd, stabiliseren de LED's op de knoppen. De opwarmtijd bedraagt ongeveer 45 seconden.

Voordat je de lange koffieknop indrukt, zorg er dan voor dat:

 • De compartiment hendel gesloten is en er geen capsules binnenin zitten.
 • De watertank vol is.

Zorg ervoor dat de watertank goed vastzit, anders kan er water lekken.

Plaats een grote kop (van 250 ml of groter) onder de dispenser.

Druk op de lange koffieknop en wacht tot het apparaat de spoeling voltooid heeft.

Pas de hendel ophalen totdat het spoelproces automatisch stopt.

 

Ontkalken

Waterkwaliteit kan per regio verschillen. Dit kan zorgen voor kalkaanslag in het apparaat, wat de leidingen kan blokkeren en schade veroorzaken. Om dit te voorkomen is het belangrijk om iedere 300-400 kopjes koffie of wanneer de productie afneemt of na 1-2 maanden, het apparaat te ontkalken. Ontkalkingsmiddel moet correct worden toegepast om schade te voorkomen.

Hieronder de instructies:

1. Vul de tank met een mengsel van water en een commercieel verkrijgbare ontkalkingsvloeistof voor koffiezetapparaten (volg altijd de instructies van de fabrikant).

2. Controleer of er geen capsules in de machine aanwezig zijn.

3. Plaats een grote container onder de dispenser om het mengsel en kalkresten op te vangen.

4. Druk op de knop Grote kop knop om ontkalking uit te voeren. Herhaal dit proces verschillende keren totdat al het water uit de tank is opgebruikt.

Herhaal het proces om de interne circuit schoon te spoelen met een tank met schoon water (zonder ontkalkingsmiddel), zodat het circuit volledig wordt gereinigd en je dranken goed van smaak zullen zijn.

Let op:

 • Wees zeer voorzichtig bij het gebruik van heet water!
 • Nooit de machine met azijn reinigen. Dit zal de machine schaden en de dranken er slecht laten smaken

 


Waarde

De HiBrew 4-in-1 koffiemachine combineert een Nespresso OriginalLine machine, een Nescafe Dolce Gusto koffiemachine en een espressomachine. Dat doet vermoeden dat het relatief duur zou zijn, maar dat is niet het geval. Er is niets met dit prijskaartje te vergelijken op de markt. Het is de beste optie als je van plan bent om verschillende soorten cups uit te proberen zonder meerdere koffiezetapparaten te moeten aanschaffen.

 


Nadelen

De grootste nadeel van de HiBrew is de beperkte hoogte onder de koffie-uitloop, wat het beperkt tot alleen kleine kopjes. Dit is geen probleem als je espresso maakt, omdat de machine 60 tot 120 ml per shot trekt. Als je een grotere koffie zoals latte of Americano wilt maken, moet je het bakje verwijderen om het kopje erin te passen.

 

Hoewel de buitenkant van kunststof minder stevig is dan die van een Nespresso- of Dolce Gusto-machine, is dit een klein probleem als je ziet dat zelfs de goedkoopste Nespresso-machine meer kost dan de HiBrew 4-in1-koffiemachine.

 

Beste Deals

Tot slot

De HiBrew 4-in-1 koffiemachine biedt een uitstekend voordeel waar cupmachines niet aan kunnen tippen: veelzijdigheid. Ze zijn net zo eenvoudig en snel in het gebruik, terwijl de kwaliteit van de koffie die ze produceren meer dan uitstekend is.

 

Nespresso en Dolce Gusto bieden fantastische machines, maar ze hebben een groot nadeel: de koffiecups zijn niet te gebruiken in andere machines. De HiBrew 4-in-1 koffiemachine lost dit probleem op terwijl je geen concessies hoeft te doen aan de snelheid en gemak waarmee de enkelvoudige machines zo populair zijn.

 

De HiBrew is niet alleen een gestroomlijnde machine om zelf koffie te zetten, maar beschikt ook over de mogelijkheid om koffiehot en -koud te bereiden. Genoeg opties dus voor iedereen die eigen thuisbrouwerij-behoeften heeft.

 

Al met al is de HiBrew 4-in-1 koffiemachine een uitstekende machine voor iedereen die verschillende koffiecapsules wil proberen tegen een lage prijs, en we bevelen het van harte aan.

 


FAQ

Waar komt HiBREW vandaan?

HiBREW is een innovatief bedrijf dat zich specialiseert in de productie van hoogwaardige koffiemachines en accessoires.

 

Het bedrijf komt oorspronkelijk uit Taiwan, een land dat bekend staat om zijn geavanceerde technologie en expertise op het gebied van engineering en fabricage.

 

De afkomst van HiBREW heeft geleid tot de ontwikkeling van koffiemachines die niet alleen functioneel en duurzaam zijn, maar ook esthetisch aantrekkelijk en gemakkelijk te gebruiken.

 

Het gebruik van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal, keramiek en glas zorgt ervoor dat deze machines lang meegaan zonder compromissen te sluiten aan prestaties of design.

 

Door constant te innoveren blijft HiBREW voorop lopen in de markt met hun revolutionaire producten die wereldwijd worden gewaardeerd door fijnproevers overal ter wereld.

 

Welke koffie is compatibel met de Hibrew koffiemachine?

De Hibrew-koffiemachine is veelzijdig en compatibel met Nespresso Original Capsules, Dolce Gusto Capsules, ESE Pods en gemalen koffie. Dit biedt een brede selectie aan koffieopties, waaronder verschillende merken en koffieformaten. Zorg ervoor dat je de juiste adapters of instellingen gebruikt, afhankelijk van de koffiebron die je kiest. Geniet van de flexibiliteit om je favoriete koffiestijlen te verkennen met de Hibrew-koffiemachine.

Hoe ontkalk ik de Hibrew koffiemachine?

Om de Hibrew-koffiemachine te ontkalken, volg deze stappen:

 1. Vul het waterreservoir met een ontkalkingsoplossing of een mengsel van water en azijn.
 2. Plaats een lege container onder de koffie-uitloop.
 3. Start het ontkalkingsproces volgens de machinehandleiding.
 4. Laat het mengsel door de machine lopen en herhaal indien nodig.
 5. Spoel het waterreservoir grondig en vul het met schoon water.
 6. Voer een spoelcyclus uit om eventuele resten te verwijderen.
 7. Raadpleeg de handleiding voor specifieke instructies en frequentie van ontkalken.

Dit helpt de levensduur en prestaties van de Hibrew-koffiemachine te behouden.

Geeft de Hibrew koffiemachine dezelfde koffiesmaak als een Nespresso of Dolce gusto koffiemachine?

Hoewel de Hibrew-koffiemachine compatibel is met Nespresso en Dolce Gusto capsules, kan de smaak variëren op basis van individuele voorkeuren. De koffiekwaliteit hangt af van de gebruikte capsules en persoonlijke smaakinstellingen. Experimenteer met verschillende merken en koffievarianten om de smaak te vinden die het beste bij jou past. Over het algemeen biedt de Hibrew-machine vergelijkbare kwaliteit en veelzijdigheid als specifieke Nespresso- en Dolce Gusto-machines, maar de uiteindelijke smaakervaring is subjectief.

Wat is de levensduur?

De levensduur van de Hibrew-koffiemachine kan variëren afhankelijk van gebruik, onderhoud en andere factoren. Over het algemeen kunnen goed onderhouden koffiemachines en regelmatige ontkalking jarenlang meegaan. Het is echter belangrijk om de specifieke instructies in de handleiding te volgen en regelmatig onderhoud uit te voeren om de prestaties en duurzaamheid te optimaliseren.

Wat is de garantie?

De garantie van de Hibrew-koffiemachine varieert afhankelijk van het model en de regio. Over het algemeen biedt Hibrew een garantieperiode die kan variëren van 1 tot 2 jaar. Het is belangrijk de garantievoorwaarden te controleren die specifiek zijn voor jouw aankoop, omdat deze kunnen verschillen. Eventuele vragen over garantie en service kunnen het beste rechtstreeks aan de fabrikant of de verkoper worden gesteld, aangezien zij de meest nauwkeurige en up-to-date informatie kunnen verstrekken.


Meer lezen over HiBrew 4-in-1 Koffiemachine Review? Misschien vind je dit ook interessant:

Reactie plaatsen

Reacties

Ida klauwers
3 maanden geleden

Goedemorgen, ik vind het apparaat heel fijn, alleen mijn koffie is niet heel warm. Hoe krijg ik de temperatuur Vd koffie beter?

Mandy (Team Keuken apparaat gids)
3 maanden geleden

Goedemiddag Ida!

Om ervoor te zorgen dat je koffie perfect heet wordt, kun je de onderstaande stappen volgen:

1. Steek de stekker van de Hibrew 4-in-1 in het stopcontact.
2. Je zult zien dat de aan/uit knop twee keer rood knippert, gevolgd door twee keer blauw knipperen.
3. Op het moment dat de aan/uit knop rood knippert, druk je op deze knop.
4. De kleine espresso en grote espresso knoppen zullen gedurende 35 seconden blauw knipperen, wat aangeeft dat de machine aan het opwarmen is.
5. Zodra de knipperende blauwe lichten stoppen, is de machine klaar om koffie te zetten.
6. Controleer of de aan/uit knop een rood licht geeft. Dit betekent dat de machine in de hete stand staat en kun je beginnen met het zetten van een heerlijke kopje koffie.

Als je deze stappen volgt, kun je optimaal genieten van de heetste koffie die de Hibrew 4-in-1 kan bieden. Mocht je nog andere vragen hebben of verdere hulp nodig hebben, staan we graag voor je klaar.