KRUPS Dolce Gusto Esperta Review

Rating: 5 sterren
1 stem
Dolce Gusto Esperta Review
Voordelen Nadelen
✓ Het maakt heerlijke koffie ✗ Verbinding maken via Bluetooth werkt niet altijd
✓ App is uitstekend ontworpen ✗ Geen verlichte knoppen
✓ Goede prijzen

Koffiemachines zijn onze ware helden op elke werkplek. Ze dragen rechtstreeks bij aan betere prestaties van werknemers. Misschien meer dan welke andere machine ook in een kantoor. Maar hebben koffiemachines echt slimme technologie nodig, die met onze telefoon wordt bediend?

 

Nescafé denkt van wel, en maakte de Dolce Gusto Esperta, die niet alleen geweldige koffie maakt, maar ook gebruikmaakt van een app. Lees verder wat we van deze slimme koffiemachine vinden in onze Dolce Gusto Esperta review!

 


Beste Deals/Verkrijgbaarheid

Inhoudsopgave

Dolce Gusto Esperta Specificaties

 • Koffiekwaliteit
 • Ontwerp & Functies
 • De bediening
 • Extra functies

Gebruik van de app

Hoe gebruik je de Dolce Gusto Esperta? (video)

Schoonmaak en Onderhoud

Prijs & Beschikbaarheid

Beste Deals/Verkrijgbaarheid

Tot slot

FAQ

 • Hoe gebruik ik mijn Dolce Gusto Esperta?
 • Is er een verschil tussen Dolce Gusto-machines?
 • Maakt het Dolce Gusto-apparaat lawaai?
 • Wat is het modelnummer van Dolce Gusto Esperta?
 • Uit welk land komt Dolce Gusto?
 • Wat is het verschil tussen een Nespresso- en Dolce Gusto-apparaat?
 • Kun je gewoon warm water krijgen met de Dolce Gusto Esperta?
 • Hoe lang gaat een Dolce Gusto-apparaat mee?

 


Dolce Gusto Esperta Specificaties

De Dolce Gusto Esperta coffee machine heeft enkele specificaties die deze koffiemachine onderscheiden van andere. Dit apparaat is geschikt voor het Dolce Gusto koffiesysteem en heeft één programma. Het water volume is verstelbaar. Wat betekent dat je de hoeveelheid water kunt aanpassen naar jouw persoonlijke smaakvoorkeur. Met de instellingen voor temperatuur kun je ook experimenteren om de perfecte kop koffie te maken. Helaas heeft dit apparaat geen melkopschuimer, maar het is wel mogelijk om zowel warme als koude drankjes te maken met behulp van cups. De inhoud van het waterreservoir bedraagt 1,40 liter en kan worden verwijderd voor eenvoudig onderhoud en reiniging.

 

Bovendien beschikt dit model over een antislip bodem en anti-drip functie om spatten tegen te gaan tijdens gebruik.

 

Wat betreft afmetingen meet deze machine 36,50 cm x 21,5 cm x 26,70 cm (hoogte x lengte x breedte). Waardoor hij in bijna elke keuken past - of je nu een kleine ruimte hebt of niet! Alles bij elkaar genomen biedt deze compacte, maar krachtige machine veel waar voor zijn geld.

 

Koffiekwaliteit

De Dolce Gusto Esperta is een koffiemachine die opvalt door zijn vermogen om een ​​scala aan verschillende dranken te maken. Of je nu in de stemming bent voor een dampende kop koffie, een verfrissende ijsthee of een rijke en romige warme chocolademelk. Met deze veelzijdige machine zit je goed.

Het apparaat maakt gebruik van capsules die gemakkelijk in het apparaat geplaatst kunnen worden. En die zorgen voor een consistente kwaliteit van elke kopje koffie.

 

De Dolce Gusto Esperta heeft ook een instelbare waterhoeveelheid. Waardoor je precies kunt bepalen hoe sterk je koffie moet zijn. Over het algemeen wordt de smaak van de Dolce Gusto Esperta positief gewaardeerd – vooral omdat deze niet alleen heerlijk zijn. Maar ook betrouwbaar consistent blijft bij elk kopje. Bovendien is het apparaat aantrekkelijk ontworpen met strakke lijnen en stijlvolle afwerkingen. Die naadloos aansluiten bij moderne keukens of woonruimtes. Waardoor de algehele esthetische aantrekkingskracht wordt versterkt.


Ontwerp & Functies

Deze Dolce Gusto apparaat valt op door zijn ontraditionele uiterlijk. Het bubbels, bolvormige design heeft geen andere functionaliteit dan om het oog te plezieren. Niet iedereen zal fan zijn van de looks, maar het voegt wat flair toe aan je aanrecht. Bovendien is hij grotendeels gemaakt van plastic, zoals te verwachten was bij een lage prijs.

 

Dolce Gusto Esperta Review ontwerp en functies

Deze koffiemachine is voorzien van een grote 1,4 liter watertank die gemaakt is van plastic. En waarvan het deksel kan worden geopend of verwijderd om bij te vullen. De tank bevindt zich aan de achterzijde van de machine en is makkelijk bereikbaar. Als de tank vol is, kun je er zo'n 6 koppen van je favoriete drank uit halen.

Dolce Gusto Esperta Review cup plaatsen in de koffiemachine

De Esperta heeft een grote basis en is voorzien van een uitneembare lekbak. Waardoor hij ongelooflijk gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is.

Met zijn gebruiksvriendelijke ontwerp houd je je machine moeiteloos in onberispelijke staat. Zodat elke kop koffie of thee net zo lekker is als de vorige. Vanaf de basis strekt de kromme nek zich naar boven uit, waar de koffiecapsules in opgenomen worden.

In tegenstelling tot andere Dolce Gusto-machines waarbij het capsulecontainer opent aan de bovenkant. Omvat de Esperta de capsule volledig door het erin te knijpen en erop te schuiven.

 

De Esperta biedt een veiligheidskenmerk dat ervoor zorgt dat geen stoom kan ontsnappen als je koffie klaar is. Helaas is het uitzetten van de capsule nu een twee-stappenproces. Het enige onderdeel dat wat fragiel aanvoelt, is het plastic deksel dat na het plaatsen van de capsules omlaag schuift. Maar verder is de rest van de machine stevig gebouwd

 

De bediening

Om de Dolce Gusto Esperta coffee machine te bedienen, moet je allereerst de waterreservoir vullen en ervoor zorgen dat deze goed vastzit.

 

Vervolgens schakel je het apparaat in en wacht tot het opgewarmd is. Hierna kun je een capsule plaatsen in de houder aan de bovenkant van het apparaat, welke automatisch wordt doorgeprikt zodra je hem sluit.

 

Selecteer dan de gewenste maat en temperatuurinstelling met behulp van de touchscreen aan de voorkant van de machine. Waarna er direct heet water doorheen stroomt om je drankje te bereiden.

 

Het mooie van deze koffiemachine is dat hij compatibel is met een breed scala aan capsules die elk unieke smaken bevatten.

Of dit nu een sterke espresso, romige cappuccino of aromatische thee betreft. Met zijn moderne ontwerp past deze machine perfect bij elke keuken- of kantoorsfeer. Terwijl hij tegelijkertijd zorgt voor snelheid en gemak zonder afbreuk te doen aan smaak of kwaliteit!.

 

Extra functies

Ten eerste biedt de machine een groot scala aan drankopties. Waaronder niet alleen traditionele koffie, maar ook latte macchiato, cappuccino en zelfs ijsthee met de koud functie. Daarnaast beschikt de Esperta over een handige display waarop je kunt zien welke optie je hebt gekozen. En hoeveel water er nog in het reservoir zit.

 

De machine heeft ook een functie voor automatische uitschakeling om energie te besparen na gebruik. En kan geprogrammeerd worden voor gepersonaliseerde bereidingsinstellingen. Kortom, de Dolce Gusto Esperta coffee machine biedt veel mogelijkheden en extra's die ervoor zorgen dat elk kopje koffie perfect gezet wordt!


Gebruik van de app

Bovenop de Dolce Gusto Esperta koffiemachine vind je knoppen:

 • Om de machine in te schakelen.
 • De hoeveelheid koffie te selecteren
 • De knop voor warm of koud afhankelijk van het drankje dat je wilt maken.

Helaas zijn deze knoppen niet verlicht wat het maken van koffie in het donker een beetje uitdagend kan maken.

 

Door op de aan-/uitknop te drukken schakel je tussen Espresso Boost- en Delicate Brew modus. Net zoals hun namen suggereren, bereidt de eerste een sterker en intense espresso voor. Terwijl de delicaat brouwen je een meer gebalanceerd subtieler smaakje geeft. Dit vonden we vooral lekker bij Starbucks Americano capsules.

 

De Esperta van Dolce Gusto is de eerste machine die wordt geleverd met de nescafé dolce gusto app voor je iPhone of Android telefoon. Het verbinden via bluetooth werkte in onze test niet altijd even goed. Waardoor verbinding met onze iPhone 11 regelmatig mislukte. Jammer genoeg kunnen we hierover niets anders zeggen dan dat dit typeert hoe het er nu voor staat.

Dolce Gusto Esperta Review gebruik maken van de app

Met de app, kun je het beste instellen selecteren voor het type koffie dat je wilt zetten. Je kunt de temperatuur aanpassen en kiezen tussen delicate of boost modus. De delicate modus kan meer dan vijf minuten duren om te brouwen. Maar je kunt de drank ook plannen op dezelfde tijd als je wekker, zodat je een lekkere kop koffie aantreft wanneer je wakker wordt.

 

De huidige technologie beperkt ons wat betreft een volledig geautomatiseerde ervaring. Momenteel moet je er rekening mee houden dat de kop en koffiecapsule 's nachts in de machine worden gezet. Wat tegennatuurlijk is voor een slim product. We moeten geduld hebben totdat robots rondlopen door onze huizen om echt alles te automatiseren.

 


Schoonmaak en Onderhoud

Het is belangrijk om te zorgen voor een regelmatige en grondige schoonmaak en onderhoud. Dit verzekert niet alleen de smaak van je koffie maar ook de levensduur en goede werking van je machine.

 1. Begin met het legen van het waterreservoir,
 2. Verwijder dan alle overgebleven capsules in hun reservoirs
 3. En vervolg door deze twee elementen goed af te spoelen met warm water.

 

Gebruik daarna een schone doek of spons om elk oppervlakte van je machine af te vegen. Vooral rondom de cupsysteem waar stof, koffiedrab of melkrestanten kunnen ophopen.

 

Verwijder elke hardnekkig vuil door middel van speciale Koffiemachine ontkalker die beschikbaar zijn in de winkels of online. Zorg ervoor dat je tijdens dit proces de handleiding zorgvuldig volgt om te voorkomen dat je belangrijke stappen overslaat of per ongeluk schade aan je Dolce Gusto Esperta-machine veroorzaakt.


Prijs & Beschikbaarheid

De Dolce Gusto Esperta-koffiemachine heeft een redelijke prijs van € 200,-, gezien wat je krijgt. Het is verkrijgbaar in drie kleuren, zwart, wit of rood, beide zien er mooi uit.

 

De Esperta is nu verkrijgbaar zowel via Bol als in bij Amazon. Er is een ruim assortiment van meer dan 30 verschillende dranken die het kan brouwen. Koffiecups variëren in prijs en het aantal capsules per doos.

 

Beste Deals/Verkrijgbaarheid

Tot slot

Hoewel de ‘slimheid’ van de machine leuk is om te hebben, vonden we die in gebruik niet bijzonder betrouwbaar. Dat neemt echter niet weg dat de Dolce Gusto Esperta een behoorlijk goede koffiemachine is die betaalbaar is en lekkere koffie maakt. Vooral met zijn fijne en versterkte modellen.

 

Met de recente Starbucks-partnerschap heb je een grote selectie capsules om uit te kiezen. En met zoveel mogelijkheden is er altijd wel een smaak die jij lekker vindt. Daarom denken wij dat de Dolce Gusto Esperta een geweldige toevoeging is aan elk thuis of kantoor.


FAQ

Hoe gebruik ik mijn Dolce Gusto Esperta?

De Dolce Gusto Esperta is een prachtig apparaat dat mij in staat stelt om heerlijke koffiecreaties te maken. H

 

Het eerste wat ik doe voordat ik mijn machine gebruik, is het vullen van het waterreservoir. Dit kan worden gedaan door simpelweg de bovenkant van de machine te openen en het reservoir te vullen met vers water.

 

Nadat dit is gebeurd, plaats ik een Dolce Gusto cup in de houder aan de bovenkant van mijn machine. En selecteer ik via het touch screen-display welke drank ik wil bereiden.

 

Eenmaal geselecteerd, begint de Esperta automatisch met brouwen. En binnen enkele minuten is mijn perfect gezette kopje koffie klaar om gedronken te worden. De technologie achter deze machine zorgt voor een consistente temperatuur tijdens het brouwproces. Waardoor elke kop keer op keer geweldig smaakt.

 

Is er een verschil tussen Dolce Gusto-machines?

Er is zeker een verschil tussen de Dolce Gusto machines. Elke machine heeft zijn eigen unieke functies en eigenschappen. Die bepalend kunnen zijn voor jouw keuze bij het kopen van een Dolce Gusto apparaat.

 

Sommige machines hebben meer watercapaciteit dan andere. Terwijl sommige machines gemakkelijker schoon te maken zijn dan andere. Verder zijn er verschillen in hoeveel kopjes er tegelijk gezet kunnen worden en de snelheid waarmee ze gemaakt worden.

 

Het hangt allemaal af van wat je wilt en nodig hebt van je Dolce Gusto machine. Het belangrijkste is dat elke machine koffie van hoge kwaliteit biedt met veel smaak binnen handbereik.

 

Maakt het Dolce Gusto-apparaat lawaai?

Het geluidsniveau van dit apparaat wordt beschouwd als gemiddeld tot laag. Sommige gebruikers beweren dat de machine lawaai maakt tijdens het zetten van een kopje koffie. Terwijl andere gebruikers aangeven dat ze nauwelijks merken dat het apparaat aan staat.

 

Het lijkt erop dat het niveau van het geluid afhankelijk is van individuele perceptie. En vergelijking met andere koffiemachines. Overwegend kunnen we stellen dat de Dolce Gusto machine over het algemeen niet te luidruchtig is. En daarom geen storende factor vormt bij dagelijks gebruik.

 

Wat is het modelnummer van Dolce Gusto Esperta?

Het modelnummer van deze slimme koffiemachine is KP3105. Dit state-of-the-art apparaat biedt niet alleen een uniek design en een snelle opwarmtijd. Maar ook gebruiksvriendelijke functies zoals de automatische dosering voor verschillende kopgroottes. Door het intuïtieve touchscreen kun je je brouwsels op maat maken om aan je specifieke smaakvoorkeuren te voldoen. Dankzij zijn veelzijdigheid is de Dolce Gusto Esperta een game changer in je dagelijkse koffieroutine.

 

Uit welk land komt Dolce Gusto?

Dolce Gusto is een merk van koffiemachines en capsules, dat sinds 2006 op de markt is.

 

Het werd gemaakt door Nestlé, een Zwitsers voedingsmiddelenbedrijf dat in meer dan 190 landen actief is.

 

Hoewel het bedrijf oorspronkelijk uit Zwitserland komt, wordt Dolce Gusto wereldwijd verkocht. En zijn er meerdere landen bij betrokken tijdens het productieproces.

 

De koffiebonen die nodig zijn om de capsules te maken, komen uit verschillende delen van de wereld zoals Brazilië, Colombia en Vietnam. Daarna worden ze gebrand en verpakt in fabrieken verspreid over heel Europa, waaronder Duitsland en Spanje.

 

Het resultaat is een heerlijke kop koffie waarvan de herkomst niet beperkt blijft tot één specifiek land of regio. Het is een product van internationale samenwerking tussen de afdelingen van Nestlé over de hele wereld. Waardoor elk kopje Dolce Gusto net zo lekker smaakt, waar je ook bent.

 

Wat is het verschil tussen een Nespresso- en Dolce Gusto-apparaat?

De belangrijkste verschillen tussen Nespresso en Dolce Gusto machines ligt in de capsules die ze gebruiken. Terwijl Nespresso alleen gebruik maakt van koffiecapsules. Biedt Dolce Gusto ook warme chocolademelk en andere drankjes aan met behulp van hun speciale capsules.

 

Kun je gewoon warm water krijgen met de Dolce Gusto Esperta?

Met de Dolce Gusto Esperta kun je zonder problemen genieten van heerlijk warm water.

 

Hoe lang gaat een Dolce Gusto-apparaat mee?

Een Dolce Gusto machine is een hoogwaardig koffiezetapparaat dat zorgt voor de perfecte kop koffie. De levensduur van deze machines hangt af van verschillende factoren. Waaronder frequentie van gebruik en onderhoud. Over het algemeen kunnen Dolce Gusto machines aanzienlijk lang meegaan. Vooral als ze goed worden onderhouden en regelmatig worden schoongemaakt.

 

Het is aanbevolen om eens in de 3-4 maanden te ontkalken met behulp van speciale dopjes die apart verkrijgbaar zijn. Het is ook belangrijk om de capsules goed in te brengen. En ervoor te zorgen dat er geen vreemde voorwerpen of substanties in het waterreservoir terechtkomen. Door met deze factoren rekening te houden, kan een Dolce Gusto koffiemachine jarenlang meegaan.

 


Meer lezen over KRUPS Dolce Gusto Esperta Review? Misschien vind je dit ook interessant:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.