Rating: 5 sterren
1 stem

De Nescafé Dolce Gusto Lumio combineert een opvallend design met eenvoudige koffiebereiding.

Met een compact design is dit een geschikte keuze voor kleinere huizen, en het maakt een enorme variëteit aan warme en koude dranken.

Voordelen Nadelen
✓ Ruimtebesparende machine ✗ Geen melkopschuimer
✓ Modern design
✓ grote keuze aan koffie en andere drankjes
✓ Geschikt voor warme en koude dranken
✓ Eco modus
✓ snel opgewarmd

Ben je op zoek naar een compacte en stijlvolle koffiecupmachine? De Nescafé krups dolce gusto lumio kp1308 zou de machine voor je kunnen zijn. In onze review lees je over mijn tests van verschillende machines.

Ik heb gekeken naar:

 • de hoeveelheid ruimte die ze innemen op je keukenblad,
 • hoe gebruikersvriendelijk ze zijn,
 • hoe snel je drankje klaar is,
 • welke soorten koffie worden aangeboden
 • en - belangrijk – hoe de drankjes smaken.

 

Als je op zoek bent naar de beste koffiemachines, bekijk dan zeker onze koopgids. En als je er eentje wilt voor een uitstekende prijs, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief om de beste deals in de gaten te houden.

 

Prijs & Beschikbaarheid

Inhoudsopgave

1. Nescafe Dolce Gusto Lumio Specificaties:

2. Voor wie is de Nescafe Dolce Gusto Lumio bedoeld?

3. Hoe gebruik je de Nescafe Dolce Gusto Lumio?

4. Koffie opties en kwaliteit

5. Koffie zetten met de Nescafe Dolce Gusto Lumio

6. Schoonmaken en Onderhoud

  7. Waar moet je opletten?

  8. Wat vinden andere gebruikers van de Nescafe Dolce Gusto Lumio?

  Beste Deals

  9. Tot slot

  10. FAQ

  • Is Dolce Gusto Lumio goed?
  • Hoe groot is de Dolce Gusto Lumio?
  • Hoe gebruik ik mijn Dolce Gusto Krups Lumio?

  Nescafe Dolce Gusto Lumio Specificaties:

  • Capsules van het merk Dolce Gusto.
  • Druk: 15 bar
  • Capaciteit: 1 liter watertank
  • Afmetingen: Hoogte 37 cm, breedte 18 cm, lengte 22 cm

   


  Voor wie is de Nescafe Dolce Gusto Lumio bedoeld?

  Voor mensen met een kleine keuken die op zoek zijn naar een slimme moderne machine die alle soorten koffie en meer kan leveren, is deze perfect.


  Hoe gebruik je de Nescafe Dolce Gusto Lumio?

  Met deze machine maak je jouw favoriete warme & koude drankjes in een handomdraai.

  Hoe gebruik je de Nescafe Dolce Gusto Lumio?

  De Dolce Gusto apparaten zijn een eenvoudige manier om veel verschillende drankjes te bereiden. En de Nescafé krups dolce gusto lumio kp1308 is daar geen uitzondering op. Met deze machine kun je snel alle soorten koffie (zwart en melk) maken, evenals thee- en chocoladedranken.


  Koffie opties en kwaliteit

  Met de Nescafé Dolce Gusto Lumio kun je eindelijk elk koffiearoma bereiden dat je wilt. Van espresso, americano en ristretto voor donkere koffiemomenten. Tot macchiato, flat white en cappuccino voor melkspecialiteiten. Liefhebbers van flat white hoeven zich geen zorgen meer te maken over stoompijpen of aparte melkschuimers. Alles wat ze nodig hebben is de juiste cup!

   

  De gemaakte koffies hadden een heerlijk aroma, een authentieke crema voor de zwarte varianten. En een prachtig schuim voor de dranken op basis van melk.

   

  De koffiesmaak van dezelfde was heerlijk. Als het op melkspecialiteiten aankomt, vond ik de cappuccino een tikkeltje te zoet. Maar mensen die liever zoete drankjes drinken zullen hier blij mee zijn.

   

  Koffieopties en kwaliteit van de Dolce Gusto Lumio

  dolce gusto lumio kp1308 zwart


  Koffie zetten met de Nescafe Dolce Gusto Lumio

  Koffie zetten met de Nescafe Dolce Gusto Lumio

  Voor het eerst aan de slag gaan met de Lumio was eenvoudig en ik vond het bedienen van de machine intuïtief. Het wegnemen en vullen van de tank was geen probleem, net zoals het invoeren van een cup. Het wijzigen van het volume met de selectieknop was ook simpel.

   

  Met deze flexibele machine heb je het gevoel dat je een echte barista bent. Je kunt er zowel koud als warme koffie mee brouwen, door alleen de schakelaar aan de ene of andere kant te verplaatsen. Het resultaat? Een perfecte koffie!

   

  De hele procedure was erg snel, maar ik merkte wel dat de machine wat luid was tijdens het maken van een drankje.

   


  Schoonmaken en Onderhoud

  Het verwijderen van gebruikte capsules uit de Nescafé Dolce Gusto Lumio was net zo makkelijk als het erin doen. Je moet dit elke keer doen omdat er geen gebruikte capsulecontainer is. Maar deze tegemoetkoming is de moeite waard als je een kleine keuken hebt, omdat dit betekent dat de machine compact is.

   

  De capsulehouder kan in de vaatwasser als je dat liever hebt. Hoewel ik het schoonmaken met de hand niet vervelend vond omdat het koffie-extract in de capsule blijft zitten en er dus weinig aan te doen is. Het druppelfilter en het rooster moest gewassen worden, maar ook daarmee is geen moeite gepaard.

   

  Wat me het meest aantrekt in deze Dolce Gusto-machine is zijn redelijke prijs en dat waarschuwt wanneer hij ontkalkt moet worden. Daarvoor heb je alleen maar Dolce Gusto-ontkalker nodig, die je makkelijk kunt verkrijgen, om de machine optimaal te houden.

   

  Schoonmaken en Onderhoud

  Waar moet je opletten?

  Als je van modern design en kleur houdt, zul je de gebogen lijnen van deze machine waarderen, evenals de keuze uit zwart, wit of rood.

   

  Met deze koffiemachine heb je geen stroomverspilling, aangezien er een energiebesparende modus opzit. Na één minuut inactiviteit schakelt hij automatisch uit. En heeft energielabel A+ voor energieverbruik.

   

  Met de Lumio heb je een flexibele machine die meer dan 40 verschillende koffies maakt in slechts één klein pakket. De machine meet slechts 37 cm bij 18 cm bij 22 cm, dus past in een compacte keuken zonder ruimte te innemen. Het is ook licht van gewicht, 2,5 kg, waardoor verhuizen makkelijk gaat.

   

  Gelukkig zijn de cups die nodig zijn voor deze machine gemakkelijk verkrijgbaar in supermarkten en online. Er zijn ook compatibele versies, dus je hoeft je geen zorgen te maken over aanvoer als ze gemakkelijk te krijgen zijn. Er is ook een recycleprogramma genaamd CollectPlus.

   

  Als je op zoek bent naar een Dolce Gusto machine met:

  • Veel opties
  • Minimale opruiming
  • Gemakkelijk verkrijgbare capsules

  Waarom kies je dan niet voor deze optie? Het heeft handige functies, het ontwerp is intuïtief en het is ook nog eens budgetvriendelijk.

   


  Wat vinden andere gebruikers van de Nescafe Dolce Gusto Lumio?

  Kopers van hun Dolce Gusto-machine geven gemiddeld vier sterren. Gebruikers waren lovend over de snelle levering, de heerlijke koffie en het aanbod dranken dat je ermee kunt maken. Een grotere watertank zou een positieve verbetering zijn. Net als het controleren of de capsuleslang goed afgesloten is – iets wat een klein minpuntje was.

   

  Gebruikers die bij Bol hebben gekocht, beoordelen deze gemiddeld met een 4.4 op 5. De uitstraling van de machine, gebruiksgemak en waar voor je geld scoorden hoogste cijfers. Er werd geprezen om het snelle instellen van de machine, de authentieke beschikbaar van koffies en hun smaak. Enkele gebruikers zouden graag een warmer brouwsel gehad hebben.

   

  Beste Deals

  Tot slot

  De Dolce Gusto Lumio is een krachtig en modern apparaat dat heerlijke cappuccino's, latte macchiato's en meer maakt.

   

  De technologie maakt het systeem stil en produceert uitstekend schuim met heerlijke aroma's.

  Als je op zoek bent naar eenvoud en kwaliteit gecombineerd in één machine, dan is de Krups Dolce Gusto Lumio kp1308 misschien precies wat je nodig hebt!


  FAQ

  Is Dolce Gusto Lumio goed?

  De Dolce Gusto Lumio is een compacte koffiemachine met een modern design en intuïtieve bedieningselementen.

   

  Met slechts één druk op de knop kun je genieten van je favoriete koffie- of theedrankje in minder dan een minuut. Het apparaat heeft ook een automatische uitschakelfunctie om energie te besparen wanneer het niet in gebruik is.

   

  Bovendien biedt het veelzijdige assortiment aan capsules voor elke smaak en voorkeur, waaronder:

  • espresso's
  • cappuccino's
  • latte macchiato's
  • en zelfs ijstheeën

   

  Kortom, als je op zoek bent naar gemak, snelheid en afwisseling bij het bereiden van je drankjes thuis of op kantoor. Dan is de Dolce Gusto Lumio zeker een goede optie voor jou!

   

  Hoe groot is de Dolce Gusto Lumio?

  De Dolce Gusto Lumio is een prachtige, compacte koffiemachine die perfect past in elke keuken. Het apparaat heeft een hoogte van 37 centimeter en een breedte van 18 centimeter. Waardoor het gemakkelijk op elk aanrecht kan worden geplaatst zonder al te veel ruimte in beslag te nemen.

   

  Ondanks zijn kleine formaat heeft de Lumio nog steeds alle functies die je nodig hebt om heerlijke koffie en andere dranken te bereiden. Met een waterreservoir van 1 liter kun je tot wel zes kopjes koffie maken voordat het reservoir moet worden bijgevuld.

   

  De machine weegt slechts 2,6 kilogram en kan heel eenvoudig worden verplaatst als dat nodig is. Ideaal voor mensen met beperkte ruimte of voor wie vaak verhuist.

   

  Kortom: de Dolce Gusto Lumio mag dan klein zijn qua formaat. Maar hij biedt alles wat je nodig hebt om genieten van heerlijke koffie zonder daarbij al te veel ruimte in je keuken op te eisen!

   

  Hoe gebruik ik mijn Dolce Gusto Krups Lumio?

  Om de Dolce Gusto Krups Lumio te gebruiken, begin ik door ervoor te zorgen dat het waterreservoir gevuld is met vers water.

   

  Vervolgens plaats ik de capsulehouder in de machine en kies ik welke drank ik wil maken.

   

  Door op de juiste knop te drukken, begint het apparaat automatisch met het brouwen van mijn gekozen drankje.

   

  Ik kan ook de grootte van mijn drankje aanpassen door een kleinere of grotere kop onder de uitloop te plaatsen voordat ik op de knop druk. Nadat het brouwproces klaar is, verwijder ik eenvoudig de gebruikte capsule en gooi deze in de daarvoor bestemde afvalbak.

   

  Ik maak mijn Dolce Gusto Krups Lumio regelmatig schoon door de watertank te legen en overgebleven capsules uit de houder te halen. Daarna was ik ze grondig met warm water en eventueel een mild schoonmaakmiddel.

   


  Meer lezen over Krups Dolce Gusto Lumio Review? Misschien vind je dit ook interessant:

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.