Krups Dolce Gusto Mini Me review

Gepubliceerd op 7 april 2023 om 13:26

Rating: 5 sterren
1 stem
Krups Dolce Gusto Mini Me review

Ben jij een koffieliefhebber die graag wil genieten van heerlijke koffie, maar ook gemak en eenvoud belangrijk vindt? Dan heb je vast wel eens gehoord van Nescafé. Deze gemalen koffie is niet alleen de meest herkenbare op de markt, maar wordt nu ook gebruikt in het Dolce Gusto-capsule koffie systeem van Nestlé. In tegenstelling tot Nespresso, dat zich richt op veeleisende consumenten met zijn capsulesysteem, is Dolce Gusto meer geschikt voor consumenten die willen overstappen naar échte koffie.

 

En dit alles wordt nog makkelijker gemaakt doordat je Dolce Gusto-capsules gewoon in de supermarkt kunt vinden! Lees snel verder in deze Krups Dolce Gusto Mini Me Review om te ontdekken waarom jij misschien wel moet overstappen naar deze handige en lekkere manier van koffiedrinken.

 

Beste DealsOntwerp

Als je de foto's bekijkt, is de Dolce Gusto Mini Me een vrij opvallende machine. In feite heeft de hele Dolce Gusto-serie van machines diezelfde organische, ronde stijl waarmee je zeker wat meer flair aan je keuken toevoegt.

 

Krups Dolce Gusto Mini Me review ontwerp

Je kunt de Mini Me misschien wel erg stijlvol vinden, maar als je er van dichtbij naar kijkt, zie je dat het een oppervlakkig en plastic machine is. Hoewel bijna alle budget espressomachines uit plastic bestaan. Maar de Nespresso Inissia die van dezelfde prijs klasse is, ziet er uit als een luxere koffiemachine. Wel heeft de Mini Me het voordeel dat hij compact is en dus in de kleinste keukens kan passen. Er is ook een mooie selectie aan kleuren die aansluiten bij je bestaande inrichting. Je kunt uit meerdere kleuren zoals zwart, indigo, grijs of rood kiezen.

 


Koffie zetten met de Dolce gusto mini me

De Mini Me wordt volledig gemonteerd geleverd in de doos – het enige dat je hoeft te doen is het 0,8L-waterreservoir aan de achterkant verwijderen en dit vullen met vers water. De plastic kopstandaard, die tegelijkertijd als afdruiprek dient, kan op drie verschillende hoogtes geplaatst worden, afhankelijk van of je een klein drankje, zoals een espresso, of een groter drankje wilt maken, zoals een latte.

Koffie zetten met de Dolce gusto mini me

Hoewel er met bewust minimale bediening gekozen is voor de Mini Me, wil dat niet zeggen dat deze koffiemachine minder flexibel is. De aan- en uitknop bevindt zich op het ronde hoofd van de machine. Als je deze knop in drukt, begint de machine op te warmen. Waarna de knop rood gaat knipperen totdat hij klaar is met het extraheren. Aan de voorzijde van het hoofd vind je een schuifbediening waarmee je heel precies het watervolume instelt. Eén van de slimste aspecten van dit systeem is dat er op elke capsule staat aangegeven welke stand ingesteld moet worden, hierdoor maak je nooit een vergissing.

koffie grootte aanpassen met de Koffie zetten met de Dolce gusto mini me

Ten slotte bevindt zich aan de achterzijde van de koffiemachine is een hendel die naar rechts of links geduwd kan worden. Als je hem naar rechts duwt, begint er warm water te stromen, en als je hem naar links duwt, komt er koud water uit. Zodra het geselecteerde volume water is afgegeven, stopt de stroom en keert de hendel terug naar de middenpositie.

 


Koffie kwaliteit

Om aan de slag te gaan, haal je eerst de klem uit de voorzijde van het apparaat waardoor het capsule vak wordt ontgrendeld. Vervolgens trek je het vak er volledig uit en doe je je gekozen cup erin. Als je het bezette capsule vak weer in de machine hebt geschoven, druk je de klem weer terug naar beneden, waarna er een geruststellend geluid klinkt als het cupje wordt doorboord en klaar is voor extractie.Kies de juiste hoeveelheid en duw de hendel naar rechts. De Mini Me is tijdens het extractieproces redelijk luid, maar niet zo luid als de Nespresso Inisia. Er is ook een beetje trilling, maar niet genoeg om de kop te laten dansen op het afdruipbakje.

 

De Mini Me liet verrassend goede resultaten zien met behulp van de standaard espressocapsule. De koffie werd rond de 61 graden in de kop gegoten, wat dicht bij perfectie ligt voor een betaalbare thuismodel koffiemachine. Er was ook een romige, goudbruine crema aanwezig, wat belooft dat je een heerlijke smaak in je kop krijgt.

 

Dolce gusto mini me koffiemachine

In alle eerlijkheid verwachtten we niet het beste smaakresultaat van de Mini Me-machine, maar we erkennen dat onze vooroordelen ongegrond waren. De Mini Me produceerde een espresso die glad en rijk was, met precies de juiste vleugje bitterheid. Toegegeven kan de Mini Me niet concurreren met de Inissia als het gaat om smaak, maar dat is waarschijnlijk meer te wijten aan het verschil in capsules dan aan het verschil in machines. Uiteindelijk zijn je keuzes voor espresso smaken bij Dolce Gusto beperkter dan Nespresso.

 


Melkdranken

Het Dolce Gusto koffiesysteem verschilt van alle andere types machines die we hebben beoordeeld, omdat het ondanks dat het een enorm aantal drankjes kan maken, geen melk gebruikt. Dolce Gusto is gericht op gemak, en richt zich op consumenten die niet de moeite willen nemen om melk kannen te vullen, ze vervolgens schoon te maken en ervoor te zorgen dat ongebruikte melk terug in de koelkast wordt gezet.

 

Met de Mini Me hoef je niet meer zelf melk te maken voor je favoriete drankje, maar sla je gewoon een melk capsule in. Dit is veel gemakkelijker en sneller, maar helaas smaken de drankjes er niet zo goed van. Als je bijvoorbeeld een cappuccino wil maken, stop je eerst de cappuccino melkcupje in de cupvak en stel je het juiste volume in terwijl het water stroomt. Vervolgens doe je hetzelfde met de cappuccino koffiecupje.

 

Uiteindelijk kregen we een drankje waarvan we niet dachten dat het zo slecht zou zijn, maar het was ook niet geweldig. Het was goed te drinken, maar heel romig en had een vreemde nasmaak. Het grappige was dat de gewone koffiedrinkers het poedermelkdrankje van de Mini Me niet lekker vonden, terwijl mensen die minder vaak koffie drinken of liever thee bestellen ervan genoten.

 

melkdranken maken met de dolce gusto mini me

Al met al vonden we dat de Mini Me voldoende was bij het maken van espressodranken of lungo, maar wilden we liever niets doen met melkcapsules als het even kon.


Tot slot

De Dolce Gusto Mini Me lijkt op papier een veelzijdige machine, en het kan een verrassend fatsoenlijk kopje espresso produceren. Helaas betekent het gebruik van poedermelkcapsules dat fans van cappuccino's en lattes mogelijk teleurgesteld zullen zijn in wat de Mini Me te bieden heeft. Dingen worden nog erger voor de Mini Me als je rekening houdt met de marktprijs van 99 euro, wat het 10 euro duurder maakt dan de uitstekende Krups Nespresso Inissia. Gelukkig kun je een Mini Me van geloofwaardige online retailers krijgen tussen de 50 en 60 euro, waardoor het een veel aantrekkelijkere optie is.

 

Hoewel de online aanbieding misschien erg aantrekkelijk klinkt, denken we dat je beter af bent met een Nespresso. Ook al heeft de Inissia geen melkopties ingebouwd, je kunt altijd een Aeroccino aanschaffen en genieten van echte cappuccino's gemaakt met echte melk.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.