Krups Dolce Gusto Mini Me review

Rating: 5 sterren
1 stem
Krups Dolce Gusto Mini Me review
Voordelen Nadelen
✓ Compact design ✗ Beperkte watercapaciteit
✓ Eenvoudig in gebruik ✗ Melkcapsules zijn niet voor iedereen lekker
✓ Snelle bereiding
✓ Gemakkelijk schoon te maken
✓ Automatische waterdosering
✓ Automatische uitschakeling

Ben jij een koffieliefhebber die graag wil genieten van heerlijke koffie, maar ook gemak en eenvoud belangrijk vindt? Dan heb je vast wel eens gehoord van Nescafé. De Nescafé koffie is niet alleen de herkenbaarste op de markt, maar wordt nu ook gebruikt in het Dolce Gusto-capsule koffie systeem van Nestlé. In tegenstelling tot Nespresso, dat zich richt op veeleisende consumenten met zijn capsulesysteem, is Dolce Gusto meer geschikt voor consumenten die willen overstappen naar echte koffie.

 

En dit alles wordt nog makkelijker gemaakt doordat je Dolce Gusto cups gewoon in de supermarkt kunt vinden! Lees snel verder in deze Krups Dolce Gusto Mini Me Review om te ontdekken waarom jij misschien wel moet overstappen naar deze handige en lekkere manier van koffiedrinken.

 

Beste Deals

Ontwerp

Als je de foto's bekijkt, is de Krups Dolce Gusto Mini Me een vrij opvallende machine. In feite heeft de hele Dolce Gusto-serie van machines diezelfde organische, ronde stijl waarmee je zeker wat meer flair aan je keuken toevoegt.

 

Krups Dolce Gusto Mini Me review ontwerp

Je kunt de Mini Me misschien wel erg stijlvol vinden, maar als je er van dichtbij naar kijkt, zie je dat het een oppervlakkig en plastic machine is. Hoewel bijna alle budget espressomachines uit plastic bestaan. Maar de Nespresso Inissia die van dezelfde prijs klasse is, ziet er uit als een luxere koffiemachine. Wel heeft de Mini Me het voordeel dat hij compact is en dus in de kleinste keukens kan passen. Er is ook een mooie selectie aan kleuren die aansluiten bij je bestaande inrichting. Je kunt uit meerdere kleuren zoals zwart, indigo, grijs of rood kiezen.

 


Koffie zetten met de Dolce gusto mini me

De Mini Me wordt volledig gemonteerd geleverd in de doos – het enige dat je hoeft te doen is de afneembare waterreservoir van aan de achterkant verwijderen en dit vullen met vers water. De plastic kopstandaard, die tegelijkertijd als afdruiprek dient, kan op drie verschillende hoogtes geplaatst worden, afhankelijk van of je een klein drankje, zoals een espresso, of een groter drankje wilt maken, zoals een latte.

Koffie zetten met de Dolce gusto mini me

Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Mini Me KP1201

 

Hoewel er met bewust minimale bediening gekozen is voor de Mini Me, wil dat niet zeggen dat deze koffiemachine minder flexibel is. De aan- en uitknop bevindt zich op het ronde hoofd van de machine. Als je deze knop in drukt, begint de machine op te warmen. Waarna de knop rood gaat knipperen totdat hij klaar is met het extraheren. Aan de voorzijde van het hoofd vind je een schuifbediening waarmee je heel precies het watervolume instelt. Eén van de slimste aspecten van dit systeem is dat er op elke capsule staat aangegeven welke stand ingesteld moet worden, hierdoor maak je nooit een vergissing.

koffie grootte aanpassen met de Koffie zetten met de Dolce gusto mini me

Ten slotte bevindt zich aan de achterzijde van de koffiemachine is een hendel die naar rechts of links geduwd kan worden, hiermee kun je zowel warme als koude dranken maken. Als je hem naar rechts duwt, begint er warm water te stromen, en als je hem naar links duwt, komt er koud water uit. Zodra het geselecteerde volume water is afgegeven, stopt de stroom en keert de hendel terug naar de middenpositie. 

 


Koffie kwaliteit

Om aan de slag te gaan, haal je eerst de klem uit de voorzijde van het apparaat waardoor het capsule vak wordt ontgrendeld. Vervolgens trek je het vak er volledig uit en doe je je gekozen cup erin. Als je het bezette capsule vak weer in de machine hebt geschoven, druk je de klem weer terug naar beneden, waarna er een geruststellend geluid klinkt als het cupje wordt doorboord en klaar is voor extractie.Kies de juiste hoeveelheid en duw de hendel naar rechts. De Mini Me is tijdens het extractieproces redelijk luid, maar niet zo luid als de Nespresso Inisia. Er is ook een beetje trilling, maar niet genoeg om de kop te laten dansen op het afdruipbakje.

 

De Mini Me liet verrassend goede resultaten zien met behulp van de standaard espressocapsule. De koffie werd rond de 61 graden in de kop gegoten, wat dicht bij perfectie ligt voor een betaalbare thuismodel koffiemachine. Er was ook een romige, goudbruine crema aanwezig, wat belooft dat je een heerlijke smaak in je kop krijgt.

 

Dolce gusto mini me koffiemachine

Krups kp1208 zwart

 

In alle eerlijkheid verwachtten we niet het beste smaakresultaat van de Mini Me-machine, maar we erkennen dat onze vooroordelen ongegrond waren. De Mini Me produceerde een goede kwaliteit espresso die glad en rijk was, met precies de juiste vleugje bitterheid. Toegegeven kan de Mini Me niet concurreren met de Inissia als het gaat om smaak, maar dat is waarschijnlijk meer te wijten aan het verschil in capsules dan aan het verschil in machines. Uiteindelijk zijn je keuzes voor espresso smaken bij Dolce Gusto beperkter dan Nespresso.

 


Melkdranken

Het Dolce Gusto koffiesysteem verschilt van alle andere types machines die we hebben beoordeeld, omdat het ondanks dat het een enorm aantal drankjes kan maken, geen melk gebruikt. Dolce Gusto is gericht op gemak, en richt zich op consumenten die niet de moeite willen nemen om melk kannen te vullen, ze vervolgens schoon te maken en ervoor te zorgen dat ongebruikte melk terug in de koelkast wordt gezet.

 

Met de Mini Me hoef je niet meer zelf melk te maken voor je favoriete drankje, maar sla je gewoon een melk capsule in. Dit is veel gemakkelijker en sneller, maar helaas smaken de drankjes er niet zo goed van. Als je bijvoorbeeld een cappuccino wil maken, stop je eerst de cappuccino melkcupje in de cupvak en stel je het juiste volume in terwijl het water stroomt. Vervolgens doe je hetzelfde met de cappuccino koffiecupje.

 

Uiteindelijk kregen we een drankje waarvan we niet dachten dat het zo slecht zou zijn, maar het was ook niet geweldig. Het was goed te drinken, maar heel romig en had een vreemde nasmaak. Het grappige was dat de gewone koffiedrinkers het poedermelkdrankje van de Mini Me niet lekker vonden, terwijl mensen die minder vaak koffie drinken of liever thee bestellen ervan genoten.

 

melkdranken maken met de dolce gusto mini me

Krups kp1208 zwart

 

Al met al vonden we dat de Mini Me voldoende was bij het maken van espressodranken of lungo, maar wilden we liever niets doen met melkcapsules als het even kon.


Tot slot

De Krups Dolce Gusto Mini Me lijkt op papier een veelzijdige machine, en het kan een verrassend fatsoenlijk kopje espresso produceren. Helaas betekent het gebruik van poedermelkcapsules dat fans van cappuccino's en lattes mogelijk teleurgesteld zullen zijn in wat de Mini Me te bieden heeft. Dingen worden nog erger voor de Mini Me als je rekening houdt met de marktprijs van 99 euro, wat het 10 euro duurder maakt dan de uitstekende Krups Nespresso Inissia. Gelukkig kun je een Mini Me van geloofwaardige online retailers krijgen tussen de 50 en 60 euro, waardoor het een veel aantrekkelijkere optie is.

 

Hoewel de online aanbieding misschien erg aantrekkelijk klinkt, denken we dat je beter af bent met een Nespresso. Ook al heeft de Inissia geen melkopties ingebouwd, je kunt altijd een Aeroccino aanschaffen en genieten van echte cappuccino's gemaakt met echte melk.


FAQ

Welke Cups passen in Dolce Gusto Mini Me?

De Dolce Gusto Mini Me is compatibel met de speciaal ontworpen Dolce Gusto koffiecups, ook wel bekend als capsules. Deze capsules zijn verkrijgbaar in een breed scala aan smaken en drankvarianten, waaronder espresso, lungo, cappuccino, latte macchiato en meer.

 

Het Dolce Gusto-capsulesysteem wordt exclusief geproduceerd door Nestlé en is ontworpen om perfect te werken met Dolce Gusto-machines, waaronder de Mini Me. Het is belangrijk om originele Dolce Gusto-cups te gebruiken om de optimale smaak, kwaliteit en prestaties van je koffie te behouden. Andere merken of universele cups zijn mogelijk niet compatibel met de Dolce Gusto Mini Me.

Kan ik de koffiesterkte aanpassen met de Krups NESCAFÉ® Dolce Gusto® MiniMe?

Ja, met de Krups NESCAFÉ® Dolce Gusto® MiniMe kun je de koffiesterkte aanpassen door de waterdosering te regelen. Op de capsulehouder van de MiniMe bevinden zich streepjes die de aanbevolen waterdosering aangeven voor verschillende dranken. Voor een sterkere koffie kun je minder water gebruiken door de dosering te verminderen, en voor een mildere smaak kun je meer water gebruiken door de dosering te verhogen. Door te experimenteren met de waterhoeveelheid kun je de intensiteit van je koffie aanpassen aan je persoonlijke voorkeur.

Waar staan de streepjes voor bij Dolce Gusto?

De streepjes op Dolce Gusto-capsules geven de aanbevolen hoeveelheid water aan om door de capsule te laten lopen voor een optimale smaak en balans. Elk type drank heeft een specifieke aanbevolen waterdosering, en deze wordt visueel weergegeven door de streepjes op de capsule.

 

Bij het gebruik van de Krups Dolce Gusto Mini Me kun je de waterdosering aanpassen door hetzelfde aantal streepjes op je machine in te stellen als aangegeven op de capsule. Als je de koffiesterkte wilt aanpassen, kun je variëren met de hoeveelheid water en deze aanpassen aan je persoonlijke voorkeur.

Hoeveel seconden is een streepje bij Dolce Gusto?

Elk streepje op een Dolce Gusto-capsule staat gelijk aan 5 seconden bereidingstijd. Dus, als er meerdere streepjes zijn aangegeven op de capsule, wordt de totale bereidingstijd vermenigvuldigd met het aantal streepjes. Naast het aangeven van de bereidingstijd, geven de streepjes ook de aanbevolen hoeveelheid water aan voor een optimale koffie- of theebereiding in de Dolce Gusto-machine. Door het aantal streepjes op de capsule te volgen en in te stellen op de machine, kun je de juiste balans vinden voor de gewenste smaak en intensiteit van je drankje.

Hoeveel streepjes cappuccino Dolce Gusto?

Voor de bereiding van een cappuccino met de Dolce Gusto Mini Me raden wij aan om 3-4 streepjes te gebruiken op de capsulehouder van de machine. De streepjes geven de aanbevolen hoeveelheid water aan voor een gebalanceerde en smaakvolle cappuccino. Het is belangrijk om de instructies op de specifieke cappuccinocapsule te volgen om de optimale verhouding tussen koffie, melk en suiker te bereiken.

Is de Krups NESCAFÉ® Dolce Gusto® MiniMe energiezuinig?

Ja, de Krups NESCAFÉ® Dolce Gusto® MiniMe is energiezuinig. De machine is voorzien van een energiebesparende functie waarmee het na 5 minuten van inactiviteit automatisch uitschakelt. Deze functie draagt bij aan het minimaliseren van energieverbruik en bevordert een efficiënt energiegebruik.

 

Bovendien heeft de Dolce Gusto MiniMe een A+ energielabel, wat aangeeft dat het apparaat voldoet aan bepaalde energie-efficiëntiecriteria. Door gebruik te maken van de energiebesparende functies en het apparaat uit te schakelen wanneer het niet in gebruik is, kun je bijdragen aan het verminderen van je energieverbruik.

Hoeveel watt is de Dolce Gusto Mini Me?

De Dolce Gusto Mini Me heeft een maximaal vermogen van 1.500 watt. Dit zorgt voor een snelle opwarming van de machine, waardoor je snel van je favoriete drankjes kunt genieten.

 

Daarnaast is de Mini Me uitgerust met een handige Eco-stand die automatisch wordt geactiveerd als de machine gedurende 5 minuten niet wordt gebruikt. In de Eco-stand schakelt de machine zichzelf uit om energie te besparen. Deze functies maken de Dolce Gusto Mini Me niet alleen krachtig, maar ook efficiënt en milieubewust.


Meer lezen over Krups Dolce Gusto Mini Me review? Misschien vind je dit ook interessant:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.