Philips Senseo Viva Café Duo Select Review

Gepubliceerd op 3 april 2023 om 15:47

Rating: 5 sterren
1 stem

Philips Senseo is al jaren een bekende naam bij liefhebbers van koffie. Het apparaat is gemakkelijk in gebruik en maakt heerlijke kopjes koffie. De Philips Viva Cafe Duo Select uit onze test bleek de beste padmachine te zijn, maar waarom precies? In deze review leggen we uit hoe dit komt.

 

Voordelen Nadelen
Elegant Niet de beste koffie
Makkelijk in gebruik Geen verschillende koffievarianten

Philips Senseo Viva Cafe Duo Select overzicht

Met het gebruik van pads, zetten Senseo apparaten koffie met een prachtige schuimkraag. Bij dit model kun je de hoeveelheid druk instellen, zodat je jouw perfecte kopje koffie maakt.

 

Om een goed oordeel te kunnen vellen over het koffiezetapparaat, splitsen we onze beoordeling in vier verschillende factoren. Deze hebben betrekking op de gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en onderhoud van het apparaat zelf, maar ook op de invloed die het apparaat heeft op de smaak van de koffieboon. Via deze vier resultaten kunnen we tot een weloverwogen conclusie komen.

 

gebruiksvriendelijkheid

Dit model is zo eenvoudig in gebruik dat het overzichtelijk en toegankelijk is. Door op de juiste knop te drukken kunt u de grootte van de koffie aanpassen naar wens. De bediening ligt laagdrempelig en is daarom eenvoudig te begrijpen voor iedereen.

 

duurzaamheid

Als je met een koffiepadmachine werkt, liggen de gemiddelde prijzen van elke kop koffie rond de 12 cent, wat relatief laag is in vergelijking met duurdere cups. Philips biedt verschillende losse onderdelen van dit model aan op hun website. Dus als er iets mis gaat met je apparaat, kan je het na een langere tijd repareren zonder dat je het hoeft te vervangen.

 

onderhoud

Het schoonhouden van dit Philips-model is erg gemakkelijk. Er is ook aan de ontkalking gedacht: als het lampje op het apparaat gaat branden, weet je dat het tijd is om het apparaat te ontkalken.

 

Smaak van de koffie

Dit belangrijke onderdeel kijkt naar de kwaliteit van de geproduceerde koffie door het apparaat. We beoordelen dit met een neutrale koffieboon en maling. Als het van toepassing is, testen we de smaak van de drie populairste soorten koffie: americano, espresso en cappuccino.

 

Dit Philips senseo-apparaat is niet gemaakt voor het zetten van espresso of cappuccino, maar heeft wel een gevarieerde smaak. De koffiesmaak komt het dichtst in de buurt bij americano en is nootachtig, zacht en vlak. Het komt overeen met filterkoffie, maar met een wat meer natuurlijke smaak.

 

Tot Slot

Koffiepadapparaten staan niet bekend om hun uitstekende smaak, maar ze zijn wel extreem gebruiksvriendelijk. Dit model van Philips beschikt echter over een verbeterde smaak vergeleken met oudere Senseo apparaten. De combinatie van de gebruiksvriendelijkheid, het gemakkelijke bedieningsscherm en het eenvoudige onderhoud maken dit apparaat tot een prima keuze.

 « 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.