Nespresso Vertuo Plus Review | Koffie van hoge kwaliteit met een zijdezachte smaak

Gepubliceerd op 27 maart 2023 om 19:24

Rating: 5 sterren
1 stem

Met de Nespresso Vertuo Plus kun je misschien wel je visie op koffiezetapparaten veranderen. Hoewel het zeker niet goedkoop is, maakt de brouwer prachtige kwaliteit koffie die een romige afwerking heeft. Houd er rekening mee dat je gebonden bent aan Nespresso's eigen cup-systeem, wat wel wat prijzig kan uitpakken.

 

Voordelen Nadelen
Vers gezette koffie van topkwaliteit Maakt alleen gebruik van duurdere Nespresso Vertuo cups
Makkelijk te gebruiken. Deksel loopt soms vast bij onderbreking
Regelmatig afgeprijsd

 

Voor iedereen die op zoek is naar een luxueuze, maar toch handige, koffiebereiding met capsules is de Nespresso Vertuo Plus de perfecte keuze. Hoewel hij geprijsd staat op € 119,- bevat het capsuletechnologie van Nespresso in een reeks machines die door verschillende merken zijn geproduceerd. Hierdoor kan de definitieve prijs wat afwijken.

 

Ontdek de mogelijkheden van de Nespresso Vertuo Plus. Dit koffiezetapparaat heeft enkele indrukwekkende specificaties, waaronder een moderne barcodescanner voor automatische doseerinstellingen, automatisch afscheidingssysteem en een verwijderbaar waterreservoir met een inhoud van 1.2 liter.

 

Magimix, DeLonghi en krups hebben allemaal hun stempel gedrukt op deze machines, maar je zult hetzelfde ervaren, ongeacht welk merk je bekijkt. We hebben een model van Magimix getest om te zien waar hij valt onder de beste Nespresso-machines en of hij de hoogste populariteit van beste koffiezetapparaten waard is.

Nespresso Vertuo Plus Specificaties

Capaciteit van de kop: enkele portie

Afmeting: 32.5 x 42.4 x 14.2 cm.

Brouwgroottes: espresso, dubbele espresso, gran lungo, alto

Het waterreservoir heeft een inhoud van 1.2 liter

Profiteer vandaag van de beste deals op de Nespresso Vertuo Plus.

Elke dag controleren we meer dan 250 miljoen producten op zoek naar de beste prijzen.

 

Nespresso Vertuo Plus review: Prijs en beschikbaarheid

De Nespresso Vertuo Plus heeft een voorgeschreven prijs van € 119,-, wat wel iets hoger is dan de gemiddelde thuismachine voor koffiepads. Maar dit apparaat is al eerder gedaald tot € 99. Door de stijgende vraag door de pandemie hebben we al lange tijd geen prijzen onder de € 100 meer gezien.

 

Als je overweegt om een Nespresso Vertuo Plus te kopen, is het goed om te weten dat deze machine meer kost dan andere capsulemachines. Je kunt de machine alleen draaien met officiële Nespresso Vertuo-capsules, die iets duurder zijn dan de originele lijn van dit merk en aanzienlijk duurder dan Dolce gusto-Cups. Ter vergelijking: een enkele Vertuo Plus-capsule kost gemiddeld ongeveer 1 euro, terwijl een Gusto-Cup gemiddeld 40 cent kost.

 

Nespresso Vertuo Plus review: Functies

De Nespresso Vertuo Plus heeft een aantal kenmerken die ervoor zorgen dat de machine zich onderscheidt van andere koffieapparaten. Eén van de meest opvallende functies is de centrifuge brouwen. Aan het begin van het brouwproces prikt de machine enkele gaatjes rondom de rand van de cirkelvormige capsule, voordat hij snel begint te draaien. Zo wordt er niet alleen gegarandeerd dat het water gelijkmatig verdeeld wordt, maar ook dat er een rijke crema ontstaat die voor een soepele textuur zorgt.

 

De Vertuo Plus heeft niet alleen een revolutionair brouwmechanisme, maar gebruikt ook slimme technologie om te zorgen dat de temperatuur en snelheid precies goed zijn voor je favoriete drankje. Elke Vertuo-capsule heeft zijn eigen barcode, die door de machine wordt gelezen voordat het brouwproces begint. Hoewel dit betekent dat je alleen Nespresso's eigen capsules kunt gebruiken, kun je er wel vanuit gaan dat de best mogelijke instellingen worden toegepast.

 

Voor deze prijs, mag je geen melkopschuimer verwachten, wat wel een beetje jammer is. Het heeft ook beperkingen in dit opzicht – de Vertuo Plus voelt hier erg beperkt aan.

 

Nespresso Vertuo Plus review: Ontwerp

Als je bijna geen plaats hebt in je keuken, is de Nespresso Vertuo Plus ideaal. Met zijn kleine voetafdruk en flexibele plaatsing van het waterreservoir vormt hij een echte aanwinst. Het systeem combineert een minimalistisch uiterlijk (je ziet slechts één knop op dit apparaat) met een simpel design, waardoor er geen onnodige bulk is.

 

Tijdens mijn testen was een van de meest vervullende aspecten van dit ontwerp het deksel. Een korte duw op de rand van het bovenste paneel van de machine laat het deksel automatisch omhoog springen, waardoor de capsulehouder zichtbaar wordt. Het is een klein ontwerpkenmerk, maar spreekt tot hoe soepel en glad deze ervaring dagelijks aanvoelt.

 

Tijdens het gebruik van deze machine viel me op hoe soepel alles verliep, van het gebrek aan spatten tot kleine details zoals het roterende groene licht op de hoofdknop die overeenkomt met de centrifugale kracht van het brouwsysteem.

 

Dit koffiezetapparaat heeft ook een meer doordachte design dan andere. De 1.2 liter watertank is bevestigd in de achterste rechterhoek van de machine, maar kan naar behoefte om dat ankerpunt worden verplaatst. Omdat de watertank meestal de grootste ruimtevrager is in grotere machines, was de flexibiliteit hier zeer gewaardeerd.

 

Nespresso Vertuo Plus review: prestaties

Voorheen heb ik altijd een wantrouwen gehad voor cup koffiezetapparaten, na alleen te hebben gewerkt met goedkopere modellen. De Nespresso Vertuo Plus heeft mijn mening veranderd, door een onweerlegbaar lekkere cup te brouwen met elegantie – keer op keer. Dit is de meest verfijnde koffie die ik ooit in mijn eigen keuken heb gemaakt, met een rijke smaak en zijdeachtige textuur die ik nog nooit eerder in een thuis koffiezetapparaat ben tegengekomen.

 

Dankzij de unieke centrifusiebrouwtechniek zijn kopjes koffie hier heerlijk smeuïg. Hoewel het wat meer tijd kost dan standaard pompmachines, levert dat een veel betere kop koffie op. Bovendien is het hele proces van start tot finish binnen twee minuten gedaan.

 

Deze machine is ideaal voor mensen die van puur koffie houden, want grotere machines hebben niet veel ruimte voor melk en er zit geen stoomfunctie op om speciale drankjes te bereiden. Maar als je echt van puur koffie houdt, dan biedt de Vertuo Plus goede resultaten waarbij de smaaknuances behouden blijven, al zijn ze wel iets minder uitgesproken dan bij duurdere espressomachines.

 

Nespresso Vertuo Plus review: Makkelijk in gebruik

De vlotte ontwerp van de Nespresso Vertuo Plus wordt gespiegeld in het dagelijks gebruik. Kort gezegd, ik vond de Vertuo Plus leuk om te gebruiken, soepel lopend tijdens weken van testen en weinig instellen om mee te beginnen.

 

Met een bijzonder eenvoudige set-up met slechts één knop, kun je deze machine ook gebruiken in het donker terwijl je slaap moet inhalen. Dat is wat ik vorige maand had mogen testen. Je voegt gewoon de capsule toe, sluit het deksel, doet de beker erbij en drukt op de knop. De machine zorgt zelf voor de juiste temperatuur en instellingen waarmee niet alleen het bedienen wordt vergemakkelijkt, maar ook ervoor dat elke koffie perfect smaakt.

 

De inrichting van deze systeem is eenvoudig en vergt slechts 15 minuten om te voltooien. Het actief opschonen van de systemen geeft ervoor dat je het klaar voor gebruik bent.

 

Je moet er rekening mee houden dat je voorzichtig moet zijn om te voorkomen dat er iets tussen het deksel komt. We merkten tijdens de test dat een plant dicht bij ervoor zorgde dat de bladeren onder het deksel vielen, waardoor we al enkele capsules verloren. De machine kon nog steeds het capsule perforeren, maar kon niet brouwen - en toen het deksel opnieuw werd geopend werd het automatisch naar de container met gebruikte capsules teruggeschoven.

 

Nespresso Vertuo Plus review: Oordeel

De Nespresso Vertuo Plus is tot nu toe de beste machine van het merk. Hoewel er zorgen zijn over het gebruik van de duurdere capsules van het merk, betaal je voor een gemakkelijk bedienbaar systeem met luxe functies. Als je het gemak van een capsulemachine wilt, maar niet wilt inboeten aan kwaliteit, zijn er buiten het assortiment van Nespresso geen opties meer.

 

Het enige probleem met de Nespresso Vertuo Plus is dat je gebonden bent aan hun eigen capsules. Hoewel het vaak wordt geleverd met een startpakket, zullen die premium-capsules op den duur kostbaar worden. Niet alleen kost de Vertuo Plus meer dan de Dolce gusto-concurrentie, maar ook de koffie zelf is duurder, wat nog frustrerender wordt als je bedenkt dat je volledig gebonden bent aan capsules van dit merk. Bij Dolce Gusto heb je toegang tot meer koffieroasters, wat betekent dat je veel meer variëteit hebt en daarmee ook een breder prijsbereik.

 

Zoals eerder vermeld verloren we ook een paar kostbare capsules aan het automatische dekselsysteem, waarbij alles wat in de weg staat, ervoor zorgt dat het niet wil brouwen.

 

Hoewel Nespresso-capsules recycleerbaar zijn, kunnen ze thuis niet worden gerecycled. Daarvoor moet je naar een Nespresso-boutique of bepaalde winkels gaan, wat kan afdoen aan de focus van het merk op gemak.

 

Als je op zoek bent naar een betaalbaar keukenapparaat, dan biedt Dolce gusto wat meer waar voor je geld. Echter, de resultaten kunnen teleurstellen en single-button machines als de filter koffiezetapparaten vereisen meer moeite van je kant dan cup-machines. Daarnaast vind je de Nespresso Vertuo Plus regelmatig in de aanbieding, dus als je het tegen een goede prijs (€ 100 – € 150) vindt, raden we je aan om het te proberen.

 

Nespresso Vertuo Plus: prijsvergelijking

Als je nog steeds twijfelt tussen de twee koffiecupgiganten, raadpleeg dan onze vergelijking van Nespresso vs Dolce Gusto. Of, voor een meer traditionele machine met filter, bekijk alle filterkoffiemachines die nu beschikbaar zijn.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.