Nespresso Pixie Review | De kleine cupmachine

Rating: 5 sterren
1 stem

Als je op zoek bent naar een goedkope Nespresso koffiezetapparaat voor originele capsules, is de Nespresso Pixie de beste optie. Het is compact en eenvoudig te gebruiken, met slechts twee koffieopties. Met zijn eenvoudige instellingen en snelle brouwtijden, plus handige capsules zonder rommel, wordt het halen van je ochtendcafeïneboost een makkie. Maar als je van melkspecialiteiten houdt, heb je wel een losse melkopschuimer nodig.

Voordelen Nadelen
Compact Geen melkschuimer
Gemakkelijk te gebruiken. Slechts twee drankkeuzes
Goedkoop Sommige onderdelen zijn niet vaatwasmachinebestendig.

Nespresso Pixie Review overzicht

Er zijn veel merken die Nespresso-koffiezetapparaten maken, dus het kan verwarrend zijn om de juiste te kiezen. Maar Nespresso-koffiezetapparaten zijn een populaire keuze voor degenen die op zoek zijn naar een snelle en praktische manier om hun ochtendkoffie te maken.

 

Krups is al sinds het begin van de jaren 90 partner van Nespresso en maakt daardoor fantastische koffiemachines. De Nespresso Pixie is compatibel met nespresso original capsules en wordt gezien als een van de eenvoudigste, goedkoopste en kleinste Nespresso machines die je kan kopen.

 

Met deze koffiemachine heb je de keuze tussen espresso of lungo (dit is groter dan een espresso, maar toch een krachtige kleine koffie met maar 110 ml). Er zijn geen melkopschuimers of andere instellingen, dus het is niet voor iedereen. Desalniettemin, met een aparte melkopschuimer kun je bijna elke espressodrank maken die je maar wilt.

 

Man die een Nespresso capusle in de Nespresso's recyclingszak stopt

Nespresso's recyclingszak

Bij Nespresso zijn er tal van verschillende koffiepads met diverse smaak- en sterkteprofielen. Je kunt ook verschillende abonnementsopties instellen om ervoor te zorgen dat je altijd voldoende voorraad hebt. Daarnaast is er een gratis recyclingdienst voor cups, maar je moet wel goed georganiseerd zijn om een recyclingzak te bestellen en deze terug te sturen als hij vol is.

 

Met de test van de Pixie bleek het maken van een kopje koffie een eitje te zijn. Deze machine is ideaal voor diegenen die gebruiksgemak waarderen. Als je het allerbeste koffiesmaak resultaat wilt behalen, dan heb je een machine nodig die koffiebonen vers malen op bestelling. Hoewel dit zo is, zal deze capsulesmachine je steeds consistente en heerlijke koffie bezorgen, zonder enige rommel of barista vaardigheden.

 

Bekijk alle specificaties


Prijs & Beschikbaarheid

  • Prijs is € 117,99

 

De Nespresso Krups Pixie is de goedkoopste Nespresso machine die original capsules gebruikt. Hij is verkrijgbaar bij Nespresso, Bol.com en Coolblue.

 

Je krijgt een selectie van 14 Nespresso capsules als startpakket. Een verpakking met 10 capsules kost minimaal € 3,60 en de prijs varieert, met enkele verpakkingen die tot wel € 10 kosten als je rechtstreeks vanuit Nespresso koopt.

 

Doos met verschillende Nespresso capsules smaken

Ontwerp

  • Afneembare watertank
  • Twee drankopties
  • 19 bar druk

 

Deze ultra-compacte koffiezetapparaat past in elke keuken, hoe klein ook. Met een afmeting van slechts 23,5 × 11,1 × 32,6 cm (HxBxL) is hij het perfecte toestel voor mensen die weinig ruimte hebben. Het geribbelde metalen frame en de massieve stale handgreep maken hem extra robuust en je kan kiezen uit twee verschillende looks: titanium of rood glanzend.

 

Aan de voorkant van de koffiemachine is een afdruiprek die ruimte biedt voor kleine kopjes tot 8,8 cm hoog. Als je gebruik wilt maken van een groter kopje, dan kun je de afdruiprek naar boven klappen, waardoor er ruimte is voor kopjes tot 14,5 cm. Let op dat het afdruiprek niet open blijft staan tenzij er een glas tegen aan staat om het in positie te houden.

 

krups nespresso pixie xn304t met latte

krups nespresso pixie xn304t

 

Als je het afdruiprek ophaalt, zie je de capsule container voor gebruikte capsules. Het biedt plaats aan 10 cups en is gemakkelijk te verwijderen om te legen en schoon te maken. De watertank van 0,7 liter is ook eenvoudig afneembaar voor reiniging en vullen - of klap gewoon het deksel open om hem te vullen met een kan.

 

krups nespresso pixie xn3005 met Capsule box geopend

krups nespresso pixie xn3005

 

Als je op de espresso-knop drukt, wordt de koffiemachine wakker en zal automatisch na negen minuten uitschakelen. Je duwt de grote hendel in de staande positie om de opening te onthullen waarin je de capsule plaatst. Daarna trek je de hendel naar beneden om een drankje te maken en selecteert je espresso of lungo. Espresso produceert een shot van 40 ml en lungo produceert een grotere koffie van 110 ml.

 

Je hoeft niet veel te doen zodra je de Nespresso Pixie door Krups uit de doos haalt. Volgens de gebruiksaanwijzing moet je alleen het water reservoir spoelen en vervolgens 3 keer op de 'Lungo'-knop drukken om heet water zonder capsule te produceren. Dan ben je er klaar voor.

 


Prestatie

  • Creëert een dikke, stevige crema.
  • Warmt snel op
  • Weinig rommel.

 

Gelukkig komt de Pixie met een startbox van 14 verschillende Nespresso capsules, dus je kunt verschillende uit het assortiment proberen voordat je je favorieten koopt. We hebben alle capsules geprobeerd en er was er geen die we niet lekker vonden, hoewel ze merkbaar anders zijn qua sterkte.

Nespresso capsules doos welkomstpakket

Tijdens onze tests duurde het 25-30 seconden voordat de machine was opgewarmd. Een espresso giet je in 15 seconden en een lungo duurt iets langer, namelijk 30-40 seconden. Dus wat je ook kiest, je kunt je koffie binnen een minuut en een half bereiden, inclusief de voorwarm tijd. Dat is ideaal voor mensen met drukke ochtendroutines.

 

Met de machine produceerde je consistent espresso met een heerlijke, dikke crema. De koffie die hieruit resulteert, smaakte absoluut niet verbrand en ook niet te bitter. Zoals we al eerder hebben gezegd, zijn er veel verschillende capsules om uit te kiezen zodat je altijd wel iets vindt wat jouw smaak aanspreekt. Toch is het zo dat cup-koffie minder van die intense, rijke fruitige smaak meekrijgt dan verse gemalen bonen.

krups nespresso pixie  die een espresso maakt

(Image credit: Today)

 

Hier wordt koffie geschonken op een temperatuur van 68-75 graden, wat een goede temperatuur is en ongeveer wat we verwachten. Er is echter geen optie om de temperatuur aan te passen, iets om in overweging te nemen als je graag een heet koffiedrankje hebt. Ook kun je de hoeveelheid geschonken koffie niet aanpassen. Daarnaast is er geen indicator die aangeeft wanneer het water op is, hoewel de heldere watertank ervoor zorgt dat je meteen het waterniveau kan zien.

 

Onze geluidsmeter heeft gemeten dat de Nespresso Pixie by Krups tot 69dB aan lawaai produceert, wat vergelijkbaar is met een stofzuiger. Ondanks dat het voor korte tijd is, bleek dit niet storend te zijn.

 

Na het brouwen van je koffie hoeft er niet veel schoon te worden gemaakt. Gebruikte capsules worden opgeslagen in een capsule container, die na elke 10 capsules geleegd moet worden. De capsule container en het water reservoir zouden nu en dan ook gespoeld moeten worden, maar dat is alles.

 

Net als bij alle koffieapparaten is ontkalking noodzakelijk. Zelfs in gebieden met hard water is het volgens de handleiding pas nodig om dit na elke 1000 capsules te doen. Het ontkalkingsproces gaat geautomatiseerd; druk gewoon beide knoppen 5 seconden ingedrukt om de ontkalkingsmodus te activeren. Je hebt ook een speciale ontkalker nodig.

 


Samenvatting

Attributen Notities
Prijs en betaalbaarheid Een goede waarde, basis Nespresso machine
Ontwerp We zijn erg blij met het compacte ontwerp, dat stevig en intuïtief in gebruik is.
Prestatie Het is erg intuitief om te gebruiken en levert elke keer consistente resultaten.
automatische uitschakeling

Koop het als...

Je zoekt naar een koffiemachine die snel en eenvoudig is.

Ontdek hoe functie en snelheid samengaan. Met deze koffiemachine heb je binnen een minuut en een halve minuut een versgezette kop koffie. Bovendien is er geen schoonmaakwerk nodig nadat je koffie is gemaakt.

 

Je een kleine keuken hebt.

Deze koffiemachine is klein genoeg om zelfs in de kleinste keuken te passen. Of als je aanrecht vol is, kan hij mooi op een schap of zelfs op je bureau staan.

 

Je liever zwarte koffie drinkt.

Wil je geen melk in je koffie? Dan is deze koffiemachine perfect voor jou. Er zijn geen extra opties voor het schuimen en stomen van melk, maar als je dat wilt, kan je een Nespresso Aeroccino 4 kopen om melkspecialiteiten te maken voor €  99.

 

Koop het niet als...

Je een koffiekenner bent.

Hoewel je redelijk drinkbare koffie krijgt uit Nespresso-cups, mist cup koffie de ronde, diepe smaaksensatie die je aantreft bij recent gemalen bonen. Ze zullen waarschijnlijk geen echte koffieliefhebbers tevreden stellen.

 

Je cups voor eenmalig gebruik e probeert te beperken.

Hoewel Nespresso een gratis recyclingservice biedt waarmee je de cups terug kunt sturen voor recycling, betekent dit niet dat er minder afval bij het kopen van koffie wordt geproduceerd.

 

Je een keuze aan koffiemogelijkheden wilt.

Met deze koffiezetapparaat worden alleen espresso of lungo bereid, dus als je een machine wilt die bij het drukken op een knop cappuccino's, lattes of flat whites maakt, is dit niet degene die je zoekt.

 


FAQ

Hoeveel watt Nespresso Pixie?

De Nespresso Pixie heeft een vermogen van ongeveer 1260 watt.

Hoe onderhoud ik mijn machine?

Nespresso Pixie: Ontkalk je machine minstens eenmaal per jaar bij zacht water (tweemaal per jaar voor hard water). Verwijder gebruikte capsules direct. Dagelijks waterreservoir verversen. Maak opvangbakje en lekbak regelmatig schoon. Spoel de uitstroomtuit voor gebruik (zonder capsule) door op een koffieknop te drukken.

Wat betekent 19 bar?

Alle Nespresso machines zijn voorzien van een hogedrukpomp van 19 bar. Deze druk is essentieel om de capsule te doorboren en de 900 verschillende koffiearoma's vrij te laten komen. Het ontwerp van de Nespresso-capsule zorgt ervoor dat water gelijkmatig door de gemalen koffie stroomt tijdens de extractie. De temperatuur en doorlooptijd zijn ook nauwkeurig afgestemd om ervoor te zorgen dat alle aroma's optimaal tot hun recht komen.

Mijn pixie machine heeft een slechte of geen koffiedoorstroming?

Dit kan zich voordoen bij de eerste keer gebruik, na het legen van het waterreservoir of na een langdurige periode van inactiviteit. Zorg ervoor dat het waterreservoir voldoende is gevuld en correct is geplaatst.

 

Druk herhaaldelijk op de koffievolumeknop, zoals bijvoorbeeld de lungo- of espressoknop, totdat de koffie of het water weer normaal doorstroomt.

 

Als je te maken hebt met een ongewone belemmering in de koffiedoorstroming, controleer dan of het waterreservoir correct is geplaatst en of de koffie-uitloop vrij is van verstoppingen.

Wat is de grootte van de pixie watertank?

De verwijderbare watertank van de Pixie-machine heeft een capaciteit van 0,7 liter. Het is ook mogelijk om de watertank direct op de machine te vullen zonder deze te verwijderen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.