Nespresso Citiz Review 2023 - Volledig op smaak getest en onpartijdig beoordeeld

Gepubliceerd op 17 maart 2023 om 18:36

Rating: 5 sterren
1 stem
Nespresso Citiz Magimix Review

We hebben vandaag een kijkje genomen bij de Nespresso Citiz Magimix espresso apparaat. Het belooft een uitstekende kop koffie die super efficiënt en ongelooflijk gemakkelijk te bereiden is – dus we hebben besloten om het te testen in onze volledige Nespresso Citiz review.

 

Het voordeel van koffiecapsules is voor iedereen duidelijk.

 

Met koffiemachines zijn er veel meer opties voor mensen die van koffie houden. Niet zo lang geleden moest je naar een koffieshop gaan als je de beste koffie in huis wilde hebben. Tegenwoordig kan iedereen genieten van deze drankjes door ze thuis te maken met eenvoudige en betaalbare apparaten.

 

Met deze koffiemachines bespaar je veel geld in vergelijking met koffie uit de winkel. De cups kosten slechts 50 cent per stuk, waardoor het een betaalbare optie is om deze drankjes thuis te genieten. Je hoeft niet meer naar een café of koffiehuis te gaan om je drankje te drinken.

 

Uiteindelijk en het belangrijkst: deze apparaten zijn meestal enorm eenvoudig te gebruiken. Een snelle blik in de gebruiksaanwijzing (of waarschijnlijk een video) en je bent grotendeels goed uitgerust om een cup-apparaat te gebruiken en de soort dranken te maken die barista's maanden of zelfs jaren trainen om perfect te perfectioneren.

 

Tegenwoordig heb je met al die verschillende keuzes echt een overvloed aan mogelijkheden. Van prijs tot functionaliteit, variërend in merk of stijl – het speurwerk om de beste voor jou te vinden kan heel ingewikkeld en vermoeiend zijn.

 

Gelukkig zijn wij hier om je te informeren over enkele van de beste apparaten die beschikbaar zijn, zodat je de juiste kunt selecteren. Vandaag gaan we naar de Magimix Citiz kijken die Nespresso-cups gebruikt. Omdat dit een van de duurdere middelgrote Nespresso-machines is, laten we eens kijken wat het kan doen.

 


Nespresso Citiz Review

Nespresso Citiz-specificaties

Wanneer je de Citiz voor het eerst ziet, merk je meteen hoe stijlvol hij eruit ziet. Het is een aantrekkelijk apparaat, met een glanzend hoofdgedeelte en een geribbeld melkschuimcilinder aan de zijkant. Het zal elke keukenblad een vleugje elegantie geven!

 

Het belangrijkste is dat het niet veel ruimte inneemt op het aanrecht – slechts 27.7 × 38.9 × 22 cm. Je kunt het gemakkelijk zetten naast je andere keukenapparatuur (of als je net als ik bent, je verschillende andere koffiemachines) zonder dat alles te vol wordt.

 

Net als bij de meeste Nespresso-machines heeft de Citiz slechts twee knoppen – één voor espressoachtige dranken en één voor lungo-dranken. Elke cup die je koopt vertelt je welke maat je nodig hebt, dus er is nauwelijks iets waar je je druk om hoeft te maken. Zoals hierboven genoemd, is gemak van gebruik een ongelooflijk belangrijk verkoopargument voor deze koffiemachine.

 

Nespresso-compatibele machines hebben standaard een 19-bar waterpomp, waarmee je gegarandeerd de perfecte extractie krijgt. Een 9-bar is voor de meeste espressomachines voldoende, dus dit is meer dan genoeg. Er is een 1 liter watertank aan de achterkant van de machine, die groot genoeg is voor 5-6 kopjes koffie.

 

De snelle opwarmfunctie van de machine betekent dat je slechts 25 seconden hoeft te wachten voordat je drinken kunt produceren. Dit soort snelheid kan 's ochtends enorm waardevol zijn, vooral als je zoals ik meestal laat bent...

 

Als je bezorgd bent over energieverbruik, heeft deze machine een automatische uitschakelfunctie die de machine uitschakelt als hij 9 minuten ongebruikt is. Volgens het bedrijf gebruikt dit 60% minder energie dan sommige concurrerende machines.

 

De melkopschuimer, wat ze een 'Aeroccino' noemen, is geïntegreerd aan de zijkant van de machine. Het is een cilinder met slechts één knop en is erg gemakkelijk uit elkaar te halen en schoon te maken, wat je na elk gebruik moet doen.

 

Je hoeft niet veel te doen om de machine schoon te maken; alle compartimenten (de lekbak en de verzamelaar voor lege capsules) kunnen eenvoudig worden verwijderd. Er zijn ook speciale schoonmaakcapsules beschikbaar om de machine te ontkalken; je hoeft alleen maar een capsule in het apparaat te plaatsen en op de knop te drukken. Het is zo eenvoudig.

 


Hoe gebruik je het

Als ik praat over koffiezetapparaten met capsules, draait het allemaal om eenvoudig gebruik. Dat is hun belangrijkste verkoopargument, dus het is cruciaal om naar te kijken als je besluit welke dergelijke machine je gaat aanschaffen.

 

Nou, de Nespresso Citiz heeft twee knoppen.

 

Het is moeilijk voor me om op een beter manier te verwoorden hoe gemakkelijk het gebruik van deze machine is. De twee knoppen corresponderen met de grootte van de drank, en de cups zelf zullen je vertellen welke maat het beste is om de smaak te optimaliseren.

 

Er moet voldoende water in de tank aan de achterkant van de machine zitten om ervoor te zorgen dat alles goed werkt. Deze tank is gemakkelijk te verwisselen en past genoeg water voor 5-6 drankjes. Je hoeft dus niet steeds opnieuw wat water toe te voegen als je de machine gebruikt.

 

Als je dat eenmaal gedaan hebt, open je het compartiment van de cup, stop je de cup naar keuze erin en druk je op de juiste knop – het is echt zo gemakkelijk.

 

Als je een melkschuim koffie maakt, vul je de melkopwarmer gewoon met de juiste hoeveelheid melk en druk je op de knop. De kleine motor begint te zoemen en in ongeveer 60 seconden wordt je koude, verse melk verwarmd en opgeschuimd.

 

Wanneer alles klaar is, zou je direct je favoriete drankje kunnen maken door beide drankjes te combineren. Ik weet niet hoe het eenvoudiger gemaakt kan worden!

 

Na elk gebruik is het aanbevolen om de melkschuimer af te spoelen en eventuele druppels snel af te vegen. Elke week of zo moet je het afdruiprek en de cupverzamelaar legen, en elke paar weken moet je een volledige ontkalking uitvoeren met een speciale ontkalkingscup.

 

Kort gezegd is deze machine heel gemakkelijk te gebruiken. Er is zo weinig wat je fout kan doen, zelfs als je op de verkeerde knop drukt (van de twee) krijg je gewoon een koffie met een andere sterkte dan aangeraden – niet ideaal, maar nog steeds volledig drinkbaar. Het is niet kapot te maken, wat ideaal is voor mensen zoals ik die wat slaperig zijn in de ochtend!


Nespresso Citiz Magimix Smaaktest

Het is fijn dat de Magimix Citiz gemakkelijk te gebruiken is, want dat is echt een voordeel. Maar als hij geen goed bakje koffie produceert, dan zou het niets waard zijn om er een te hebben.

 

Voordat ik verderga in de prestaties van deze specifieke machine, denk ik dat het belangrijk is om te vermelden dat er verschillende soorten koffiecups zijn. Nespresso is een van de populairste merken en ze hebben geen exclusieve rechten op hun cups; andere merken mogen ook cups voor hun machines maken.

 

Dit betekent dat je een enorme variëteit aan koffiecups hebt, voor alle verschillende smaken en budgetten. Sommige supermarkten hebben hun eigen merk-versies, en sommige zelfs heel hoogwaardige koffiemachines produceren deze ook.

 

Hoe belangrijk het is om een cup te krijgen die je echt lekker vindt en ermee te experimenteren, wil ik hier benadrukken. Hoe goed jouw koffiemachine ook is, je koffie zal alleen zo goed zijn als de koffie die je erin doet. (Dit heb ik vaak gezegd dat ik erover denk om het op een t-shirt te laten drukken!)

 

Met dit in het achterhoofd garandeert deze machine consistente resultaten. De eenvoud van de functionaliteit betekent dat er weinig fout kan gaan – druk op de juiste knop en je krijgt de perfecte sterkte voor je koffie.

 

De melkopschuimer is ook geweldig, niet alleen omdat hij gemakkelijk te bedienen is. Veel andere capsulemachines hebben speciale melkcupjes die ze voor hun drankjes gebruiken, wat iets gemakkelijker te bedienen is, maar waar je geen verse melk in kan gebruiken, om duidelijke redenen.

 

Als je melk vers maakt, krijg je een kwaliteit die onvergelijkbaar is met melk uit pakjes van andere merken. Je proeft het verschil direct. Verse melk smaakt gewoon beter!

 

Het is de moeite waard om wat tijd te nemen om exact te onderzoeken hoeveel melk je wilt/nodig hebt voor je favoriete drankjes. De juiste hoeveelheden kunnen je drankje maken of breken. Er zijn zo veel nuttige gidsen beschikbaar, en je kunt experimenteren met verschillende hoeveelheden om te ontdekken wat jouw favoriet is.


Nespresso Citiz Review: Tot slot

Denk je eraan om een ​​cups koffiemachine aan te schaffen? Ik vermoed dat het omdat je graag iets wilt om snel en gemakkelijk goede koffie te maken. Klopt dit?

 

Als dat zo is, staat de Nespresso Magimix Citiz zeker op je korte lijst.

 

Het maken van dranken is echt niet moeilijk – een twee-knop systeem voor je koffie en één knop voor de melk. Je kan dit echt niet verkeerd doen.

 

Bij het gebruik van koffiepads heb je de mogelijkheid om te experimenteren met de hoeveelheid melk die je toevoegt. Je kunt verschillende dranken maken, afhankelijk van wat je lekker vindt en wat je op dat moment uitkiest. Dit is een luxe waarmee andere soorten machines je niet verwennen.

 

Het is ook de moeite waard om te vermelden dat Nespresso een recyclingprogramma heeft geïntroduceerd waarbij je jouw cups kunt opsturen voor recycling in een vooraf betaalde zak. Ik heb altijd een beetje schuldgevoel gehad over de hoeveelheid plastic die bij deze machines gebruikt wordt, dus het is geruststellend dat je ze kunt recyclen. Er zijn nu ook composteerbare cups beschikbaar en de resterende grond is erg goed voor je tuin!

 

Al met al is deze machine alles wat je kunt verwachten van een cup-koffiemachine. Je kunt heerlijke koffie maken zonder al te veel training, en voor een aanzienlijk lagere prijs dan dat je in winkels zou betalen. Voor dit geld geloof ik niet dat je een betere machine zult vinden.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.