Nespresso Magimix Vertuo Pop review: veel koffies uit een kleine machine

Gepubliceerd op 17 maart 2023 om 17:36

Rating: 5 sterren
1 stem
Nespresso Magimix  Vertuo Pop review

Nespresso Magimix Vertuo Pop review

Voordelen Nadelen
Compact, leuk ontwerp Beperkte kophoogte
Goede koffie Enkele eigenaardigheden in werking
Veel drankopties

De Nespresso Vertuo Pop is een kleine koffie cup machine die veel flexibeler is dan de meeste. Normaal gesproken hebben compacte koffie cup machines alleen maar espresso's (40ml) en dubbele espresso (80ml), of, als je geluk hebt, een lungo (120ml). De compactste Vertuo-machine van Nespresso tot nu toe is echter gul: met de Pop kun je vier verschillende koffies maakten, van espresso tot mokmaat (230ml).

 

Met de Pop voegt Nespresso de derde machine toe aan hun Vertuo-serie. Naast de kleinere afmetingen is het ontwerp vertrouwd. Één knop stuurt alle bril-, schoonmaak- en ontkalkingsopties aan, en met behulp van codestickers produceren de Vertuo-cups een breed scala aan verschillende koffiesoorten en -blends. Kortom, met de Pop geniet je van de voordelen van een grotere Vertuo-machine voor minder geld en zonder al te veel volume.

 

Wat krijg je voor je geld?

De Pop van Nespresso is de goedkoopste machine tot nu toe, met een prijs van € 99. Dat is ruim € 50 goedkoper dan de grotere Vertuo Next (€ 149). Je kunt ook je eigen drankjes instellen en zo vier verschillende porties maken: espresso (40ml), dubbele espresso (80ml), gran lungo (120ml) en mok (230ml). Wil je iets minder? Dan kun je de machine programmeren om minder te schenken.

 

Wat betreft het design is de Pop een ingekrompen versie van de Next, met dezelfde opvallende ronde kop en lange lichaam. Deze is duidelijk compacter, met afmetingen van 25 x 16.7 x 13.6 cm (HxLxB) en een gewicht van maar 3,5 kg, maar de bouwkwaliteit blijft degelijk. Het komt ook in frisse nieuwe kleuren zoals blauw, geel, zwart, groen, wit en rood.

De Pop heeft een kleinere afmetingen, waardoor de watertank iets is gekrompen naar 600 ml en dat de capaciteit van de capsulebak beperkt is tot maximaal 8 capsules (afhankelijk van hun grootte), wat betekent dat je vaker moet legen dan bij de grotere modellen.

 

Wanneer je kijkt naar wat je krijgt voor je geld, presteert de Pop uitstekend. Voor slechts € 99 is het de goedkoopste machine van Nespresso en heeft dezelfde functies als de Vertuo Next (€ 149) en Vertuo Plus (€ 179). Als je regelmatig gebruik maakt van de Pop kun je hem voor slechts € 50 als onderdeel van Nespresso's koffieabonnement verkrijgen. Dit abonnement kost € 25 per maand waarbij gratis accessoires en koffiezakjes worden meegeleverd met een credit dat je op je account toegevoegd zal worden. Het is echter belangrijk om te weten dat de voordelen die bij dit abonnement horen af en toe veranderen, dus het loont om even wat onderzoek te doen om erachter te komen wat jouw beste optie.

 

Wat is er goed aan?

De nieuwe selectie prachtige kleuren is een verademing ten opzichte van de vaak overheersende klassieke kleur voor middel- en hoog geprijste koffiemachines die je meestal tegenkomt. Styling is geen goede marker voor een competente koffiemachine, maar toch is het leuk dat ze het aanbieden. Een ander voordeel van de Pop ontwerp is dat door zijn compactheid het design en gevoel van de machine verbeterd is, ongeacht of je extra ruimte nodig hebt of niet.

 

De grootste troef van de Vertuo Pop is de gevarieerde selectie koffiedikken die het aanbiedt. Er zijn meer dan 40 verschillende capsules om uit te kiezen, met af en toe ook speciale edities. Als je van avontuurlijke koffiedrinken houdt, is hier genoeg te beleven.

 

De Pop is een van de gebruiksvriendelijkste machines in de Vertuo-serie. Met slechts één knop kun je het apparaat inschakelen, het koffiezetproces starten en ontkalken. Dankzij de barcode die op elke capsule staat, past de machine zich automatisch aan en wordt er precies de juiste hoeveelheid zwarte koffie gezet, afhankelijk van de blend die je hebt gekozen.

 

Wat kan beter?

Mijn enige kritiek op het ontwerp van de Vertuo Pop is dat je geen grote mokken kunt gebruiken. Om de machine zo compact mogelijk te maken, heeft Nespresso het ruimteonder de brheidskop verminderd, maar is de grove druipbak bijgebleven. Als je de tray wilt gebruiken, word je beperkt tot een maximum cup hoogte van 8 cm, wat amper groot genoeg is voor een espresso kopje. De druipbak kan gemakkelijk verwijderd worden om de hoogte naar 12 cm te verhogen, maar je zult nog steeds moeite hebben om iets groters dan een standaardmok eronder te passen. Bovendien, als je de druipbak niet direct terugzet nadat je je kopje hebt verwijderd, loop je het risico dat er koffie op je aanrecht terechtkomt.

Er is een ander probleem waar ik mee te maken kreeg met de Pop, maar ook met alle andere Vertuo-machines. Af en toe kan de knop oranje gaan knipperen als er iets mis is met de machine, zelfs als dat niet zo is. Ook de reinigingscyclus, waarvoor je de knop enkele keren moet indrukken binnen een bepaalde tijdspanning, kan af en toe problemen veroorzaken. Deze incidenten komen helaas regelmatig voor en moeten worden opgelost.

 

 

We zijn niet zo enthousiast over de Wi-Fi-connectie van de Pop. Je kunt je machine verbinden met je telefoon door middel van Wi-Fi en de Nespresso-app. Hoewel dit allemaal erg modern klinkt, doet de app eigenlijk niet veel. Je kunt controleren of je machine in standby staat of dat er fouten zijn, evenals het starten van het proces voor ontkalking, spoelen of leegmaken van je machine. Echter, je moet bij de machine blijven om deze dingen te beheren, dus het op afstand kunnen doen helpt je niet echt. Er is ook geen optie om het koffiezetproces in de app te starten, dus het is vooral nuttig voor het kopen van meer capsules en accessoires – dingen die al op Nespresso's website gedaan kunnen.

 

Nespresso Vertuo Pop review: moet je het kopen?

Hoewel ik mijn klachten over de app heb, wat geen exclusief probleem is van Nespresso – apps voor koffieautomaten zijn meestal zinloos – hou ik nog steeds erg veel van de Vertuo Pop. De beperkingen van de hoogte van de beker betekenen dat sommige kopers er beter aan doen om een afgeprijsde Vertuo Next te kopen, maar dat is een relatief kleine klacht. Over het algemeen is de Pop een piepkleine, stijlvolle capsule-machine die geweldig smakende koffie serveert.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.